Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 16.946
- Πόντοι
- 3.656
Το θέμα του πωλητή είναι περίπλοκο δεν έχει μόνο μια απάντηση....Ηταν θεση πωλητη σε εταιρια logistics τροφοδοσιας μινι μαρκετ/καφε κτλ. τα λεφτα ηταν 850ευρω+100σε καρτα SM (δηλ καθαρα 950).
πληρουσα τα κριτηρια γιατι ημουν πωλητης σε καταστημα 5 ετη και 2.5ετη εξωτερικος (αρκετη εμπειρια με πελατες δηλ), επισης 2χρονια τεχνικος Η/Υ.
εχω παει σε αρκετες συνεντευξεις και καταλαβαινω καποια πραγματα απο την αρχη, συνηθως.
εδω δε βοηθησεη απειρια της "υπευθυνης". προτιμησανε υπαλληλο μικρης ηλικιας απειρο για να μη τον πληρωσουν με αποτελεσμα 1 μηνα να ζοριστει και να φυγει, οπως και
1 απο τους 4 αλλους πωλητες ο οποιος ηταν στη διπλα περιοχη αλλα του "φορτωσανε" τις υποχρεωσεις του απειρου "για λιγο μεχρι να βγει ο μηνας και να καλυφθει η θεση".
εταιρια ανταλακτικων στην περιοχη ψαχνει B2B πωλητη σχεδων 1 χρονο (γνωριζω αυτον που εφυγε αρχες του 2023), καθε 1-2 μηνες βαζεις αγγελια.
εμαθα εκ των εσω, πως δε παει καλα και ο εργοδοτης βγαζει σπασμενα μη πληρονωντας τους υπαλληλους. παντα αναφερουν για εξοδα μετακινησης και κινητο τηλ, ενω γνωριζω εκ των εσω παλι, πως ειχε τσακωθει με πρωην υπαλληλο γιατι δε του πληρωνε τα 150-200ευρω/μηνα για τα καυσιμα που ξοδευε με το προσωπικο του αυτοκινητο.
εταιριες που φτιαχνουν δικτυα, servise pc κτλ οπου και εκει εχω προσωπικη-και απο φιλους εικονα επισης δε πληρωνουν (βασικο και αυτον με χιλια ζορια, ενω εισαι ηδη σε αρκετη απληρωτη υπερωρια). πανε νεοι 20-25ετω για 1-2-3 μηνες με σκοπο να μαθουν τη δουλεια και να φτιαξουν βιογραφικο, αλλα δε μενει κανεις να δουλευει σα σκλαβος.
λιγο πολυ αυτη ειναι η κατασταση στην επαρχια...
ξέρω εταιρείες που ένας πωλητής κάνει το 1/3 του τζίρου της εταιρείας...και στην ίδια εταιρεία άλλος πωλητής κάνει πάνω κάτω τον τζίρο που έκαναν και χωρίς αυτόν....οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται...
το πρόβλημα με τους πωλητές....τουλάχιστον εγώ αυτό έχω συναντήσει πολλές φορές είναι ότι ξεκινάνε με πολλές απαιτήσεις...ενώ το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου δεδωμένο....και γιατί να μην ξεκινήσεις και εσύ με τα 700 και όταν φέρεις τον τζίρο να ζητήσεις την αύξηση?
Όταν ο εργοδότης δεν πληρώνει στην ώρα του να φεύγεις μακρυά....ακόμα και αν σου τάξει μισθό 2.5Κ εσύ πες ευχαριστώ δε θέλω. Μόνο οι μπαταχτσίδες χρωστάνε εργατικά....με χειρότερους όλων αυτούς που δίνουν έναντι. Αν δεν έχεις λεφτά διώξε τον κόσμο και κάτσε δούλεψε μόνος σου ή κλείστο.
Δεν υπάρχει χειρότερο από το να δουλεύεις και να μην σε πληρώνουν. Το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες...φαίνεται ο άλλος από την αρχή αν είναι πιστολέρο....ούτε 1 ευρώ πίστωση σε τέτοιους.