Νέα

Αλλαγή εργασίας και καριέρας

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Danky88
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 26
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

bourdeliaris1984

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.591
Κριτικές
35
Like
1.038
Πόντοι
7.775
Αυτο που εχει μεγαλη ταση ειναι οι εξειδικευμενες κοπες κρεατος και οχι παλαιου τυπου κρεοπωλειο με το μπαρμπα Γιωργο με τη μουστακα. Ασχολησου με ξηρη ωριμανση κρεατος οπου τωρα σιγα σιγα ολο και περισσοτερο αρχιζει και διαδιδεται και οπως ειπα και πιο πανω εξειδικευμενες κοπες κρεατος τυπου tomahawk, ribeye, porterhouse και μπορεις να το συνδυασεις και με delicatessen προιοντα. Φυσικα πρεπει να διαθετεις ενα σεβαστο κεφαλαιο αν θες να ασχοληθεις με την επιχειρηματικοτητα. Και φυσικα με μια τετοιου τυπου επιχειρηση θα εχεις και καλυτερο status.
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.328
Like
1.931
Πόντοι
216
Έχοντας διαβάσει μόνο την αρχική ανάρτηση και όχι τα σχόλια των συμπουρδελιάριδων θα σου απαντήσω με ένα κάθετο όχι!
Είμαι στον χώρο της εστίασης από το 1996 (σέρβις) και μπορώ να σου πω μην κάνεις κίνηση να φύγεις από κρεοπώλης γιατί τα χρήματα είναι καλά και η πίεση που δέχεσαι είναι ελάχιστη σε σχέση με αυτό που συμβαίνει στις κουζίνες.
Τα τελευταία πέντε χρόνια,τα "μπιστόλια" και οι αυθαιρεσίες που δέχεται η <κουζίνα> κυρίως σε μαγαζιά σαιζόν δεν λέγεται!Εν τω μεταξύ ήρθε και ο κορωνοϊός και απογάμησε την υπόθεση.
Ο καλός κρεοπώλης είναι δυσεύρετος!
Οι μάγειρες έχουνε γίνει μόδα και έχει "βρωμίσει ο τόπος" από άτομα που δηλώνουνε σεφ!
Δεν γράφω παραπάνω αλλά σε προτρέπω να μπεις στην ομάδα του φέϊσμπουκ "μάγειρες και σερβιτόροι" με χιλιάδες μέλη να διαβάσεις μόνος σου την μαύρη κατάσταση που επικρατεί στην εστίαση!
Υ.Γ. Όμως,εάν έχεις σκοπό να θητεύσεις σε εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας (για παράδειγμα, με αστέρι Μισλέν) τότε κάνε κίνηση να πας αλλά θα φτύσεις αίμα για να "φτάσεις κάπου" συν την χαμηλά αμοιβώμενη εργασία των αρχικών σταδίων...
 
OP
OP
Danky88

Danky88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2020
Μηνύματα
206
Κριτικές
2
Like
1.178
Πόντοι
201
Ευχαριστώ χυστες για της απαντήσεις μου δημιουργήσατε μια πιο σφαιρική εικόνα του ζητήματος..
 
OP
OP
Danky88

Danky88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2020
Μηνύματα
206
Κριτικές
2
Like
1.178
Πόντοι
201
Αυτο που εχει μεγαλη ταση ειναι οι εξειδικευμενες κοπες κρεατος και οχι παλαιου τυπου κρεοπωλειο με το μπαρμπα Γιωργο με τη μουστακα. Ασχολησου με ξηρη ωριμανση κρεατος οπου τωρα σιγα σιγα ολο και περισσοτερο αρχιζει και διαδιδεται και οπως ειπα και πιο πανω εξειδικευμενες κοπες κρεατος τυπου tomahawk, ribeye, porterhouse και μπορεις να το συνδυασεις και με delicatessen προιοντα. Φυσικα πρεπει να διαθετεις ενα σεβαστο κεφαλαιο αν θες να ασχοληθεις με την επιχειρηματικοτητα. Και φυσικα με μια τετοιου τυπου επιχειρηση θα εχεις και καλυτερο status.
Είδη σε αυτά παίζω μπαλομπαλα
 

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.947
Κριτικές
27
Like
2.372
Πόντοι
6.955
Μείνε στο κλάδο του κρέατος και έχε στόχο να ανοίξεις δικό σου ή να μπεις συνέταιρος σε κάποιο υφιστάμενο.
 

Thessalon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2011
Μηνύματα
3.570
Like
1.124
Πόντοι
216
Για μενα μεινε εκει που εισαι...το κρεας παντα θα πουλαει...
 

markisiosLOG

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2021
Μηνύματα
171
Κριτικές
40
Like
1.978
Πόντοι
2.391
Οτι και να κανεις αν το γουσταρεις αυτο που κανεις θα πετυχεις. Αν θα παρεις λεφτα οσο νομιζεις η λιγοτερα επισεις εξαρταται απο πολλα αλλα στην μαγειρικη υπαρχει η δυνατοτητα εξελιξης
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom