Νοιμζω οτι το προβλημα ειναι βαθυτερο, για αρχη δεν χρειαζεται να εισαι με κανεναν.
Εξηγουμαι: Οταν ασχολουμαι κριτικα με τον χειρισμο της αστυνομιας, δεν θα πει οτι δεν θελω αστυνομευση, μην τα μπερδευουμε, θελω και παραθελω. Αλλα δε γινεται ενω σε ολο το δημοσιο βριζουν τους υπαλληλους, και ξεμπροστιαζουν (και καλα κανουν) τους αχρηστους, στην αστυνομια οταν φτανει να σκοτωθει καποιος, να μην τιθεται το ερωτημα, ο υπαλληλος αστυνομικος, εκανε οτι επρεπε? Ειναι ικανος για την δουλεια που του εχουμε αναθεσει?
Ενας τυχαιος που παρανομει ειναι προβλημα, οταν ομως παρανομει αυτος που του εχουμε δωσει την διαφυλαξη των νομων ειναι 10 φορες μεγαλυτερο το προβλημα!
Το ιδιο και με τους παπαδες και τους δασκαλους πχ στα σεξουαλικα εγκληματα, ναι το εγκλημα ειναι το ιδιο, αλλα οταν το κανει παπας ή δασκαλος, ειναι ευλογο να ρωτησω, τι κανει η εκκλησια? τι κανει το Υπ. παιδειας? Τι θα πει αυτο? δε θελω να εχουν δασκαλους τα παιδια μου?
Και για να μεγαλωσουμε λιγο την εικονα, το να μην ξηλωνεις τον αστυνομικο που παρανομει, σαν κρατος-κομμα, ο μονος λογος να το κανεις ειναι γιατι ετσι τον κρατας απο τα αρχιδια, οταν θα χρειαστει να κανεις χρηση της βιας για δικο σου οφελος. Γιατι? Γιατι αν δε το κανει, εχεις μια στοιβα παρατυπιες που μπορουν να του κοστισουν τη θεση του.
Ολοι αυτοι που βαρανε παλαμακια και δεν μπορουν να καταλαβουν την εννοια της λεξης σωφρονισμος, ειμαι σιγουρος οτι ποτε μα ποτε δεν εχουν σκεφτει με αυτο το τροπο, γιατι βλεπεις, ολοι κοιτανε εκει που τους δειχνει το "συστημα"
Στην τελικη, σαν κοινωνια, δεν μου εχει κανει τοση ζημια κανενας ρομα ή κλεφτρονι οση μου εκανε (και θα πιασω εναν βεβαιωμενο) ο Τσοχατζοπουλος... Ολοι μαζι οι μικρο απατεωνες, βιαιοι ή μη δεν εχουν κλεψει απο την τσεπη μου (μας) αυτα που εκλεψε το Νουρ 1 ή ο Χριστοφορακος που μοιραζε δικα μας λεφτα σε μιζες, εκει η αστυνομια ειναι απλα αφαντη!