Νέα

Κατώτατος μισθός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Socrates009
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 478
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.358
Πόντοι
3.656
Δεν είναι έτσι.

Είτε ατομική, είτε οε είτε ικε είτε μονοπρόσωπη ΑΕ....

ο διαχειριστής έχει το 100% της ευθύνης για τα πάντα και όχι μόνο για το μερίδιο που του αναλογεί.

αν πεθάνει ο διαχειριστής και δεν υπάρχει άλλος να πάρει τη θέση του γίνεται λύση της εταιρείας...μόνο που κατά την λύση της εταιρείας του χρεώνονται και τα χρέη.

Οπότε αν τα παιδιά του θέλουν να τον κληρονομήσουν θα πρέπει να πάρουν και τα χρέη...είναι σα να χρώσταγε στην εφορία...τι θα πεις? εγώ θέλω το ενεργητικό αλλά δε θέλω το παθητικό? Αυτά δεν γίνονται.
Δεν μιλάμε για χρέη όμως. Η αποζημίωση εργαζομένων ... δεν είναι χρέος.

Βέβαια αυτά αφορούν το παρελθόν. Έλληνες εργοδότες με ατομικές επιχειρήσεις και προσωπικό , δεν θα έχουμε σύντομα.
Θα έχουμε μόνο τις ανώνυμες των ολιγαρχών ... που τα χρέη και οι φόροι ... χαρίζονται με αποφάσεις και βουλεύματα ...

Και δικαιούνται να έχουν και ζημιά .... ενώ οι κλέφτες υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι , δεν δικαιούνται .

Θα έχουμε και ΜΚΟ και οικονομικούς μετανάστες και τους δημοσίους υπαλλήλους
που μας συντηρούν όλους, αφού είναι οι μόνοι που πληρώνουν φόρους . _

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36
δύο πράγματα που με χαρακτηρίζουν στην κοινωνία είναι 1)ότι είμαι βαμένος συριζαίος και β) ότι προέρχομαι από τον χώρο της διανόησης και της κουλτούρας

gtp to leme emeic
1. εγω οχι και δεν με ενδιαφέρει η πολιτική απλά ενδιαφέρομαι για το συμφέρον μου.
2. επίσης όχι αλλά έχω πολλές επαφές με τον συγκεκριμένο χώρο.

αγαπώ τον χώρο του κέρδους και της καλής ζωής σε διεθνές επιπεδο με έλληνες όχι πολλά - πολλά ...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.068
Πόντοι
3.656
1. εγω οχι και δεν με ενδιαφέρει η πολιτική απλά ενδιαφέρομαι για το συμφέρον μου.
2. επίσης όχι αλλά έχω πολλές επαφές με τον συγκεκριμένο χώρο.

αγαπώ τον χώρο του κέρδους και της καλής ζωής σε διεθνές επιπεδο με έλληνες όχι πολλά - πολλά ...
μήπως είσαι κανένας καπιταλιστής? :confused:

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36
εσείς

εγώ είμαι ένας βιοπαλεστής αριστερός επιχειρηματίας

φτωχός αλλά τίμιος :rockon:
βιο-παλαιστής φίλε μου .... πηγα σε πολύ καλά σχολεία απο μικρός με πολλους και ακλούς αριστερους δασκάλους, καθηγητές και φίλους .... φτωχός και τίμιος - μαρέσει ο αυτο-χαρακτηρισμός σου ..... σε τιμά αλλά καλύτερα να το μετατρέψεις σε ξύπνιος πλούσιος και φαινομενικά ΄τίμιος (όπως εικονικά οι περισσοτεροι ... )

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.068
Πόντοι
3.656
βιο-παλαιστής φίλε μου .... πηγα σε πολύ καλά σχολεία απο μικρός με πολλους και ακλούς αριστερους δασκάλους, καθηγητές και φίλους .... φτωχός και τίμιος - μαρέσει ο αυτο-χαρακτηρισμός σου ..... σε τιμά αλλά καλύτερα να το μετατρέψεις σε ξύπνιος πλούσιος και φαινομενικά ΄τίμιος (όπως εικονικά οι περισσοτεροι ... )
ποιος είσαι ρε τύπε ο ανδρέας ο παπανδρέου? :coffee:

όχι καλύτερα φτωχός και τίμιος γιατί και κάτι άλλοι που το έπαιζαν λεφτάδες και έβγαζαν τον γάμο τους στα μεσημεριανά μετά έφαγαν το καυλί από την εφορία και τώρα κάθονται πάνω :zfuck:

εγώ πήγα στο δημοτικό, το γυμνάσιο και το επαλ και όλα καλά πήγαν τελικά :sunglasses:

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36
ποιος είσαι ρε τύπε ο ανδρέας ο παπανδρέου? :coffee:

όχι καλύτερα φτωχός και τίμιος γιατί και κάτι άλλοι που το έπαιζαν λεφτάδες και έβγαζαν τον γάμο τους στα μεσημεριανά μετά έφαγαν το καυλί από την εφορία και τώρα κάθονται πάνω :zfuck:

εγώ πήγα στο δημοτικό, το γυμνάσιο και το επαλ και όλα καλά πήγαν τελικά :sunglasses:
ο αντρέ όπως όλοι γνωρίζουμε πέθανε ..... όσο για την εφορία την αποφεύγεις οταν τα περουσιακά τα διαχειρίζεσαι απο το εξωτερικό ..... και εδω εμφανίζεσαι με μεσαία σταθερά εισοδήματα που δικαιολογούν σχεδόν τα πάντα και αποφεύγεις ελληνικές φορολογίες .... εσυ πολυ καλά πράττεις και νάσαι καλά αγαπητέ ...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.068
Πόντοι
3.656
ο αντρέ όπως όλοι γνωρίζουμε πέθανε ..... όσο για την εφορία την αποφεύγεις οταν τα περουσιακά τα διαχειρίζεσαι απο το εξωτερικό ..... και εδω εμφανίζεσαι με μεσαία σταθερά εισοδήματα που δικαιολογούν σχεδόν τα πάντα και αποφεύγεις ελληνικές φορολογίες .... εσυ πολυ καλά πράττεις και νάσαι καλά αγαπητέ ...
εγώ δεν έχω περιουσιακά στοιχεία ακόμα και το βρακί που φοράω είναι με leasing :confused:

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Να σημειώσω επίσης για κάποιους λίγους επαγγελματίες ότι ναι μεν δίνουν το βασικό αλλά οι ίδιοι ξύνουν τα @@ τους. Ενώ θα μπορούσαν να δουλεύουν αφαιρώντας αρμοδιότητες από τον υπάλληλο τον έχουν σαν σκλάβο και οι ίδιοι πίνουν καφέ στο διπλανό προπό.

Κάτι άλλο σχετικό. Προηγούμενο αφεντικό σε franchise με είχε έτσι. Δεν είχε υπολογίσει όμως το εσωτερικό δίκτυο της εταιρίας. ΟΚ ξέρω ότι μένω σε μικρή πόλη με περιορισμένες δυνατότητες ανέλιξης. Αλλά ο μισθός όμως μπορεί να ανέβει. Έβλεπα συναδέλφους να εξελίσσονται και εγώ @@. Και δεν είναι μόνο η επαγγελματική τους ανέλιξη αλλά η οικονομική. Πχ μαζευόμασταν σε εκπαιδεύσεις και ΌΛΟΙ είχαν το τελευταίο iphone. Εγώ πάλευα με Xiaomi και κάτι άλλα σάπια λέγοντας δικαιολογίες πως είμαι χακεράς και αλλάζω ROM's. Ήμουν σχεδόν πάντα στους καλύτερους αλλά ποτέ αύξηση. Κάποια στιγμή είπα γεια σας χωρίς καν να το συζητήσω. Η επόμενη δουλειά βρέθηκε από πελάτη που είχα εκεί. Έμαθε ότι είχα φύγει και με προσέγγισε. Φυσικά το ήξερε ότι ήμουν καλός και σχεδόν κάθε μέρα έρχονταν πελάτες για εμένα. Δε θα μπορούσε να δώσει το κάτι τις; Φυσικά. Αλλά γιατί να τα στερηθεί ο ίδιος; Βασικά γιατί να τα στερήσει από τα καφενεία της περιοχής.

Γενικά υπάρχει μια πολύ στρεβλή κατάσταση στη χώρα μας.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.847
Πόντοι
216
Ε το ίδιο λέμε αν πληρώσεις αποζημίωση μπορείς να απολύσεις όποιον θες και όποτε θες. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει η αποζημίωση

Χωρίς να το ξέρεις, χρησιμοποιώντας απλά τη λογική σκέψη που έλειπε από τους συριζαίους, είπες αυτό που έλεγαν επιστημονικά τεκμηριωμένα οι εργατολόγοι: ότι δεν μπορείς να έχεις και αιτιώδη καταγγελία και αποζημίωση. Ένα από τα δύο πρέπει να διαλέξεις. Σε ένα συνέδριο θυμάμαι να λέει ένας καθηγητής ότι και πανευρωπαϊκά αυτό ισχύει, για συγκεκριμένους λόγους.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.068
Πόντοι
3.656
Χωρίς να το ξέρεις, χρησιμοποιώντας απλά τη λογική σκέψη που έλειπε από τους συριζαίους, είπες αυτό που έλεγαν επιστημονικά τεκμηριωμένα οι εργατολόγοι: ότι δεν μπορείς να έχεις και αιτιώδη καταγγελία και αποζημίωση. Ένα από τα δύο πρέπει να διαλέξεις. Σε ένα συνέδριο θυμάμαι να λέει ένας καθηγητής ότι και πανευρωπαϊκά αυτό ισχύει, για συγκεκριμένους λόγους.
Οι συριζαίοι ήθελαν απλά να βγάλουν ένα νόμο που να φαίνεται υπερ των εργαζομένων χωρίς στην ουσία να είναι.

Στην τελική αν ρωτούσες τους εργαζομένους τι θες? Να χάσεις το δικαίωμα της αποζημίωσης αλλά να σε απολύει ο άλλος μόνο με αιτιολόγηση (σωστή έστω)

ή κάθε χρόνος που περνάει εσύ να μετράς + στην αποζημίωση????

θα σου έλεγα που θα πήγαιναν οι επαναστάτες....

δεν υπάρχει λογική στο να αιτιολογείς την απόλυση....εσύ πληρώνεις εσύ ορίζεις ποιον θα πληρώνεις.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Οι συριζαίοι ήθελαν απλά να βγάλουν ένα νόμο που να φαίνεται υπερ των εργαζομένων χωρίς στην ουσία να είναι.

Στην τελική αν ρωτούσες τους εργαζομένους τι θες? Να χάσεις το δικαίωμα της αποζημίωσης αλλά να σε απολύει ο άλλος μόνο με αιτιολόγηση (σωστή έστω)

ή κάθε χρόνος που περνάει εσύ να μετράς + στην αποζημίωση????

θα σου έλεγα που θα πήγαιναν οι επαναστάτες....

δεν υπάρχει λογική στο να αιτιολογείς την απόλυση....εσύ πληρώνεις εσύ ορίζεις ποιον θα πληρώνεις.
Καταλαβαινεις λοιπον γιατι ο Συριζα δεν πρεπει να ξανακυβερνησει ποτέ?
Γιατι η ανοησια, ο ερασιτεχνισμος, η μπουρδα, ηταν παντου.
Τουλαχιστον τωρα μας κυβερναει ενα κανονικο κομμα, με τις παραλειψεις και τα λαθη του αλλά τουλαχιστον ειναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ.
Και μετα καποιοι ρωτανε γιατι κερδισε μετα απο τα ....Τεμπη.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.454
Πόντοι
456
Να σημειώσω επίσης για κάποιους λίγους επαγγελματίες ότι ναι μεν δίνουν το βασικό αλλά οι ίδιοι ξύνουν τα @@ τους. Ενώ θα μπορούσαν να δουλεύουν αφαιρώντας αρμοδιότητες από τον υπάλληλο τον έχουν σαν σκλάβο και οι ίδιοι πίνουν καφέ στο διπλανό προπό.

Κάτι άλλο σχετικό. Προηγούμενο αφεντικό σε franchise με είχε έτσι. Δεν είχε υπολογίσει όμως το εσωτερικό δίκτυο της εταιρίας. ΟΚ ξέρω ότι μένω σε μικρή πόλη με περιορισμένες δυνατότητες ανέλιξης. Αλλά ο μισθός όμως μπορεί να ανέβει. Έβλεπα συναδέλφους να εξελίσσονται και εγώ @@. Και δεν είναι μόνο η επαγγελματική τους ανέλιξη αλλά η οικονομική. Πχ μαζευόμασταν σε εκπαιδεύσεις και ΌΛΟΙ είχαν το τελευταίο iphone. Εγώ πάλευα με Xiaomi και κάτι άλλα σάπια λέγοντας δικαιολογίες πως είμαι χακεράς και αλλάζω ROM's. Ήμουν σχεδόν πάντα στους καλύτερους αλλά ποτέ αύξηση. Κάποια στιγμή είπα γεια σας χωρίς καν να το συζητήσω. Η επόμενη δουλειά βρέθηκε από πελάτη που είχα εκεί. Έμαθε ότι είχα φύγει και με προσέγγισε. Φυσικά το ήξερε ότι ήμουν καλός και σχεδόν κάθε μέρα έρχονταν πελάτες για εμένα. Δε θα μπορούσε να δώσει το κάτι τις; Φυσικά. Αλλά γιατί να τα στερηθεί ο ίδιος; Βασικά γιατί να τα στερήσει από τα καφενεία της περιοχής.

Γενικά υπάρχει μια πολύ στρεβλή κατάσταση στη χώρα μας.
Θα συμφωνήσω διαφωνώντας...ή και αντίστροφα, αν θες.
Ναι, είσαι καλός στη δουλειά σου και έχεις απαιτήσεις για κάτι καλύτερο σε μισθό. Αλλά και αυτός είναι εργοδότης και είναι επιλογή του και είναι και νόμιμος (αν δε σου χρωστάει και πληρώνει τα νόμιμα).
Γενικά, το να επιλέγεις και να κρατάς υπαλλήλους, είναι τέχνη. Ειδικά σε πολύ μικρές επιχειρήσεις. Το να σου φύγει ένας σωστός υπάλληλος που φέρνει χρήμα, μπορεί να ισοδυναμεί με κλείσιμο του μαγαζιού.
Είναι σα να έχεις γυναίκα για σπίτι και τη διώχνεις. Μπορεί να κλαις αργότερα...

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.358
Πόντοι
3.656
ναι παίζει τα βράδια κυκλοφορούμε με το crue και φλεξάρουμε αγνή αλητεία :sunglasses:

Τι είναι το crue ρε ;
Ο γιός μου είναι αγγλικά ακόμη και δεν έχω άλλο Μπόμπο πρόχειρο να τον ρωτήσω τι σημαίνει στη γλώσσα σας ...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.068
Πόντοι
3.656
Καταλαβαινεις λοιπον γιατι ο Συριζα δεν πρεπει να ξανακυβερνησει ποτέ?
Γιατι η ανοησια, ο ερασιτεχνισμος, η μπουρδα, ηταν παντου.
Τουλαχιστον τωρα μας κυβερναει ενα κανονικο κομμα, με τις παραλειψεις και τα λαθη του αλλά τουλαχιστον ειναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ.
Και μετα καποιοι ρωτανε γιατι κερδισε μετα απο τα ....Τεμπη.
Τώρα γιατί σε τρώει η σύγκριση?

Λίγες μαλακίες έχει νομοθετήσει η νδ τα τελευταία 5 χρόνια? Ξέρω και τα άπλυτα της νδ όχι μόνο του σύριζα...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Τώρα γιατί σε τρώει η σύγκριση?

Λίγες μαλακίες έχει νομοθετήσει η νδ τα τελευταία 5 χρόνια? Ξέρω και τα άπλυτα της νδ όχι μόνο του σύριζα...
Επειδη ρε φιλε ο Συριζα νομοθετούσε ΜΟΝΟ μαλακίες.
Η ΝΔ μπορει να νομοθετει καποιες μαλακιες, αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom