Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 15.036
- Πόντοι
- 3.656
Το πήγες σε μια εξτρίμ κατάσταση....αν ο εργοδοτης ειναι σωστος, δε θα δημιουργηθει κανενα προβλημα.
με πηγες πισω με αυτο μια 10ετια τοτε που εκανα τα 1α βηματα στην αγορα εργασιας. ειχα πιασει δουλεια σε μικρη τοπικη εταιρια σα τεχνικος υπολογιστων. βασικο μισθο με φουλ υπερωρια (πηγαινα σε πελατες με το προσωπικο μου παπι), ουτε λογος για εξοδα μετακινησης κτλ. σε 2μηνο αρχισα να μιλαω και να ζηταω τα προβλεπωμενα.
γιατι να μεινω παραπανω αφου δε πληρωνομαι? βαλε το ραντεβου αυριο πρωι. γιατι να παω με το παπι μου? οχι δωσμου το 2ο εταιρικο που καθεται πισω παρκαρισμενο.
τπτ το περιεργο δηλ, απλη κοινη λογικη. ε με λεγανε "επανασταση χωρις αιτια" ολοι οι συναδελφοι/ες. νομιζω ειχα παραιτηθει στον 3ο η 4ο μηνα.
ειχανε φτιαξει τουρτα γενεθλιων στον εργοδοτη και γραφανε πανω "χρονια πολλα αφεντικο". απο οσο γνωριζω ειναι σχεδων ολοι ακομα εκει και τους σκιζει τον πατο για 670$...
Αλλά αυτό που σου είπα συνεχίζει να ισχύει....όλοι οι εργοδότες...και αυτοί που πληρώνουν στην ώρα τους...δεν θέλουν κάποιον που με το παραμικρό να φωνάζει για τα δικαιώματα του. Δεν πάει σε εσένα προσωπικά είναι μια γενική αλήθεια.
Και ο εργοδότης είναι άνθρωπος ιδιαίτερα σε μικρές εταιρείες και μπορεί να σου αργήσει τον μισθό 5 μέρες όπως και εσύ μπορεί να αργήσεις 2 ώρες στη δουλειά ή να κάνεις μια μαλακία και να χαθεί μια παραγγελία ή ακόμα και να στείλεις ένα λάθος μειλ και να χάσεις έναν διαγονισμό. Όπως δεν σου τα κρατά από τον μισθό έτσι δεν μπορείς να αντιδράσεις για 5 μέρες αν αυτό γίνεται πολύ σπάνια.
Υπάρχουν εργαζόμενοι ''δικαιωματάκιδες'' στην υπερβολή. Τους έχω στο μυαλό μου στην ίδια κατηγορία με τους επιδοματάκιδες που θεωρούν δεδομένο ότι το κράτος θα τους ταίζει επιδόματα για να κάθονται.
Να σου δώσω ένα παράδειγμα επιδοματάκια που έχω συναντήσει....οδηγός.....δεν ήθελε να φεύγει για παραγγελία μετά τις 14.30 (σχόλαγε 16.00) επειδή δεν ήθελε να μπλέξει στην κίνηση όταν σχολάνε και να αργήσει.