ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6.189
- Πόντοι
- 2.356
E αυτοι που κάνουν 12ωρα καλά να πάθουν.ακομα 12ωρα τα εχουν για σεκιουριτι?
E αυτοι που κάνουν 12ωρα καλά να πάθουν.ακομα 12ωρα τα εχουν για σεκιουριτι?
Πρακτορεία ... μιλάμε για ΟΡΦΕΩΣ και για ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ;;;;;Δεν είναι το ίδιο ο οδηγός που θα κινείται στον Ασπρόπυργο και την ελευσίνα ή στα πρακτορεία (όχι σε ώρες αιχμής) και θα πάει κύριος θα παρκάρει κύριος και θα τελειώνει κύριος....
Ναι , αλλά είναι τόσο σκατά που αν δεν έχει κάποια θέματα λυμμένα, δεν ζει μόνος του με το μισθό τουΔεν ξερω τι συνθηκες θα βρει πηγαινοντας στην εργασια, αν τηρουνται ωραρια κλπ. γιατι συμβαινουν κι αυτα, δυστυχως.
Αλλα δουλειες υπαρχουν, περισσοτερες απο οτι στο παρελθον.
Ναι από την άλλη μόνος σου είπες ότι ο γνωστός σου παίρνει 1200 μεικτά άρα 800 καθαρά. Ούτε καν χιλιάρικο δηλαδή.Λάθος κάνεις.
Εταιρίες πολυεθνικές σαν τη DHL θα πληρώσουν και για μεταφορά για απλά πακέτα.
Ξέρεις γιατί;
Γιατί θέλουν άτομα που ξέρουν από τεχνολογία, διαβάζουν το gps απέξω, χειρίζονται τις παραγγελίες σωστά στο ταμπλέτ, είναι στον πελάτη στην ώρα τους όταν έχουν 10-15 ραντεβού την ημέρα και γενικά σκαμπαζουν λίγο από τεχνολογία.
Το άκυρο παράδειγμα που λες για μεταφορά ψυγείων ή καναπέδων, γιατί να πάρουν αυτοί πάνω από 700€;
Ούτε από τεχνολογία ξέρουν, ούτε σε GPS στηρίζονται, ούτε σύστημα παραγγελιών διαβάζουν, ούτε 15 ραντεβού στην ώρα τους την ημέρα έχουν.
Άσε που οι περισσότερες τέτοιες εταιρείες μεταφορών δεν είναι πολυεθνικές και δε νοιάζονται και πολύ για τους οδηγούς τους.
Ναι αν πας στα πρακτορεία μετά τις 10.00 και έως τις 14.30 είναι πιο χαλαρά.Πρακτορεία ... μιλάμε για ΟΡΦΕΩΣ και για ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ;;;;;
Θα πάει κύριος .... μεταξύ 07.30 και 17.00;;;;;;;;;;;
Υπάρχει πιο λάσπη κυκλοφορία σε συνδιασμό με σκατόδρομους στον πλανήτη ;;;
Τύπε αν είναι να πληρώνει ο άλλος 2.500χιλ βασικό μισθό δηλαδή 3.500χιλ μεικτό μπορεί και 4Κ....Οι τρώγλες στο κέντρο της Αθήνας (να μένεις διπλα σε πακια και Σομαλους) έχουν ξεπεράσει τα 400 ευρω η βενζίνα στα 1,8 το λαδι πάει στα 9+ευρω απο 5 ευρω 3ευρω η ντομάτα οταν ο μισθος φτασει τα 2500 ευρω το μηνα ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ θα μιλάμε για αύξηση τα 30 ευρω να τα αγοράσουν καυσόξυλα και να τα βαλουν εκει που ξέρουν
Αρα δεν βγαίνει η εξίσωση ρέπει να μειωθεί η φορολογία να παει μεγαλυτερο μερος του κερδους σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους .Τύπε αν είναι να πληρώνει ο άλλος 2.500χιλ βασικό μισθό δηλαδή 3.500χιλ μεικτό μπορεί και 4Κ....
ή θα σου κάνει και αύξηση 200% σε αυτά που αγοράζεις...ή καλύτερα να δουλέψει μόνος του...περισσότερα θα βγάζει....η ακόμα καλύτερα...θα τα πιστόλιαζε όλα θα σας έδιωχνε όλους και θα πήγαινε να γίνει και αυτός υπάλληλος να παίρνει 2.5Κχ14..
Ναι τώρα σώθηκες...ούτε έχει γίνει ούτε θα γίνει ποτέ.Αρα δεν βγαίνει η εξίσωση ρέπει να μειωθεί η φορολογία να παει μεγαλυτερο μερος του κερδους σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους .
βενζινη απο 1,8 και πανω,τωρα τελευταια απο 1,85 εως 1,92 κατα τοπους αναλογα που βρισκεσαι κ που βαζειςΟι τρώγλες στο κέντρο της Αθήνας (να μένεις διπλα σε πακια και Σομαλους) έχουν ξεπεράσει τα 400 ευρω η βενζίνα στα 1,8 το λαδι πάει στα 9+ευρω απο 5 ευρω 3ευρω η ντομάτα οταν ο μισθος φτασει τα 2500 ευρω το μηνα ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ θα μιλάμε για αύξηση τα 30 ευρω να τα αγοράσουν καυσόξυλα και να τα βαλουν εκει που ξέρουν
Τα 2500 ευρω βασικο τα εβαλα με βαση τις τιμες των προιοντων αν πχ η βενζινη ειχε 0,65 τοτε ο βασικος στα 900 ευρω θα ηταν μια χαρα. Τωρα εδω που φτασαμε δεν γινεται να μας τσουζει ποσο θα πληρωσω τον υπαλληλο η τον τεχνικο η το εστιατοριο την στιγμη που στις αυξησεις βασικων αγαθων( λεμε ε δεν πειραζει δεν θα φουλαρω βενζινα ...Αυτα θα τα βρισκουμε σιγα σιγα μπροστα μας γιατι οι τιμες συνεχως θα παρασέρνονται προς τα πανωΝαι τώρα σώθηκες...ούτε έχει γίνει ούτε θα γίνει ποτέ.
Μιλώντας αντικειμενικά η εξίσωση δεν θα βγαίνει ποτέ για όλους...τα 2.5Κ καθαρά δεν μπορούν ποτέ να εφαρμοστούν.
Όμως θα μπορούσαν να μειώσουν τις εισφορές και την φορολογία στις συνεπείς επιχειρήσεις που απασχολούν κόσμο και να μπορέσει να δώσει ο άλλος πχ 1000 ευρώ βασικό καθαρό μισθό. Δηλαδή περίπου 1400 μεικτά.
Ζω Θεσσαλια τα τελευταια 5 ετη (Θεσσαλονικη απο 2010-2018). στην επαρχια τα πραγματα δεν ειναι οπως ηταν, ιδαιτερα των τελευταιο 1.5χρονο.Άστα. Γι' αυτό τα έχω πάρει στο κρανίο με τη δήθεν "θεία δίκη" του Βακάκη.
Να μου πουν στο νήμα με τα τροχαία ότι τον μεγάλωσε απερίσκεπτα και του πήρε την Πόρσε αντί για Ζάσταβα όντας άπειρος να συμφωνήσω. Αλλά ότι σκοτώθηκε γιατί ο πατέρας του δίνει το "βασικό"; Ήμαρτον.
Και για να αλλάξω λίγο το κλίμα. Μου αρέσει που οι περισσότεροι σνομπάρετε την επαρχία. Έγραψα και χτες ότι επαρχία είναι και η Λαμία, ο Βόλος και ένα σωρό άλλες πόλεις. Όχι μόνο η Άνω Κουτρουβάλα. Η μετρίου πληθυσμού επαρχία έχει τα πάντα. Αλλά το κυριότερο είναι οι αποστάσεις. Οι Αθηναίοι βγαίνουν ελάχιστα διότι δεν είναι εύκολο να πας σε "trendy" περιοχή. Θες μια ώρα. Ο επαρχιώτης αν δεν έχει υποχρεώσεις μπορεί να βγαίνει και κάθε μέρα. Πχ στη Λάρισα που είναι απλωμένη στον κάμπο από τα νότια προάστια μέχρι το κέντρο είναι 4,5 χλμ. Με το αυτοκίνητο θες 10'. Η ίδια απόσταση στην Αθήνα είναι από το Βύρωνα στην Νέα Σμύρνη. Θεωρώ πως δεν έχει καμία σχέση η μία μετακίνηση με την άλλη.
ισχυει αυτο που λες. οι εργοδοτες ομως δε βαζουν μυαλο και συνεχιζουν τα ιδια.Το γνωρίζω...για αυτό λέω ότι οι εργαζόμενοι σήμερα πάνε από δουλειά σε δουλειά ψάχνοντας το πιο ''δημόσιο''
Δεν πρόκειται ποτέ να ανέβουν μισθολογικά πάντα στα 700 ευρώ θα μείνουν έτσι.
καλά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα....αν ανέβει ο βασικός μισθός μέρος αυτού θα το φάει ο καταναλωτής...τι νομίζεις ότι δεν θα ανέβουν οι τιμές?
Κοίταξε να δεις...ισχυει αυτο που λες. οι εργοδοτες ομως δε βαζουν μυαλο και συνεχιζουν τα ιδια.
ψαχνω νεα δουλεια εδω και 5-6 μηνες (επαρχια). ειχα βρει κατι αναλογο των προσωντων, τελη Νοεμβρη. η κορη του εργοδοτη ηταν στο HR (κατω των 30, χωρις μεγαλη πειρα).
πληρουσα τα προσοντα και συμφωνησαμε στο κατι παραπανω με προυποθεση να το αξιζω. πηγα 1-2 μερες, με ειδαν-τους ειδα.
μια εβδομαδα μετα προσλαμβανει 25αρη με λιγοτερα $$ και τα Χριστουγεννα ξαναανεβασε αγγελια. η δουλεια ειχε απαιτησεις και ο νεος συνηθως θα λεει "ασε ρε που θα σκοτωνομαι ολη μερα για 700ευρω να γυρναω σπιτι στις 18:00 ενω ειμαι απο τις 07:00, θα παω σε κανενα πρατηριο πχ". δε θελουν να πληρωσουν καποιον που θα κανει σωστη δουλεια με αποτελεσμα ανα 1-2 μηνες να ξαναβλεπεις αγγελιες. πλυντηρια υπαλληλων εχουν καταντησει...
οτι δουλειά και να κάνει κανείς full time τα 650 το μήνα είναι ντροπή.μιλάμε για πλήρης απασχόληση.εκτός αν ψάχνουν άτομο με εμπειρία...και το λένε....δεν έχει σημασία αν εσύ έχεις προυπηρεσία...αυτοί έχουν υπολογίσει 650χ14....όχι 850χ14....
για να το πάρεις το κάτι παραπάνω πρέπει να ξεκινήσεις....να δείξεις την αξία σου και όταν θα έχουν γεμάτες τσέπες από την προστηθέμενη αξία σου τότε να πεις εγώ θέλω αύξηση.
Αυτό εξαρτάται από το κόστος ζωής.οτι δουλειά και να κάνει κανείς full time τα 650 το μήνα είναι ντροπή.μιλάμε για πλήρης απασχόληση.
Πολύ σωστή παρατήρηση. Πάντα εστιάζουμε στα λεφτά που μπαίνουν στην τσέπη μας και όχι αυτά που πληρώνει το αφεντικό. Και ενταξει θα μου πεις υπάλληλος είμαι, με νοιάζει ο μισθός που λαμβάνω. Αν ήμουν αφεντικό, θα ελεγα ότι ενας υπάλληλος μου στοιχίζει 1000 ευρώ / μήνα και όχι 800. Το οποίο συνεπάγεται αυξημενο κόστος.για τον εργοδότη επίσης να ξέρεις δεν είναι 650 αλλά περίπου 900 και αν βάλεις δώρα και επιδόματα φτάνουν κάπου στα 1000.
Ηταν θεση πωλητη σε εταιρια logistics τροφοδοσιας μινι μαρκετ/καφε κτλ. τα λεφτα ηταν 850ευρω+100σε καρτα SM (δηλ καθαρα 950).Κοίταξε να δεις...
εξαρτάται τι θέλει η δουλειά...και πόσο είναι το ''κάτι παραπάνω''
πως μπαίνει προυπόθεση ότι το αξίζεις? αφού υπογράφετε σύμβαση με το κάτι παραπάνω...αλλιώς πρέπει να δεχτείς ότι ξεκινάς με τον βασικό και μετά ζητάς το παραπάνω.
εκτός αν ψάχνουν άτομο με εμπειρία...και το λένε....δεν έχει σημασία αν εσύ έχεις προυπηρεσία...αυτοί έχουν υπολογίσει 650χ14....όχι 850χ14....
για να το πάρεις το κάτι παραπάνω πρέπει να ξεκινήσεις....να δείξεις την αξία σου και όταν θα έχουν γεμάτες τσέπες από την προστηθέμενη αξία σου τότε να πεις εγώ θέλω αύξηση.
τώρα αν αυτοί θέλουν να προσλάβουν οικονομικό διευθυντή με 600 ευρώ είναι άλλο θέμα.
δεν είναι μόνο τα λεφτά που πάνε τσέπη διότι και τα υπόλοιπα πάνε για την ασφάλιση και την σύνταξη σου.Πολύ σωστή παρατήρηση. Πάντα εστιάζουμε στα λεφτά που μπαίνουν στην τσέπη μας και όχι αυτά που πληρώνει το αφεντικό. Και ενταξει θα μου πεις υπάλληλος είμαι, με νοιάζει ο μισθός που λαμβάνω. Αν ήμουν αφεντικό, θα ελεγα ότι ενας υπάλληλος μου στοιχίζει 1000 ευρώ / μήνα και όχι 800. Το οποίο συνεπάγεται αυξημενο κόστος.