Νέα

Κατώτατος μισθός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Socrates009
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 478
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dalaidama

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2023
Like
181
Πόντοι
0
με βασικο δεν ζει κανεις,ο βασικος ειναι για να κανεις τα βασικα. Ισως ειναι και ενας τροπος να φυγεις απο την πολη. Εγω πολλες φορες δουλευω remote απο νησια η και επαρχιες οταν δεν ειμαι εξωτερικο
Επαρχια ειναι 50% κατω τα ενοικια. Ενδεικτικα να σας πω σε μεγαλο Ελληνικο νησι δεν νοικιαζει φιλος μου το ακινητο του γιατι δεν βρισκει πανω απο 300Ευρω ενοικιο. Σε ακινητο με τρια υπνοδωματια που Αθηνα θα πηγαινε 1000+.
Απλα κανεις νεος δεν θελει να παει επαρχια η σε νησι ειδικα χειμωνα,προτιμα Αθηνα και 600Ευρω

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
943
Πόντοι
81
Δηλαδή από το χωριό φεύγουν μόνο οι γυναίκες? Πως γίνεται αυτό?
στα ορεινά χωρια ανα την Ελλάδα δεν υπάρχει νεα γυναίκα...κατί γριες κ παππουδες κ ολοι ολοι οι κατοικοι στο χωριο μετρημένοι στα δάκτυλα...φευγουν οι κοπέλες για σπουδές ή γνωρίζουν κ τα φτιαχνουν με τον τάδε νεαρό απο την πόλη,τον παντρεύονται ή συζουν μαζι του κ φυσικά ρίχνουν μαυρη πέτρα πίσω...γτ μεγαλώσανε κ το ξέρουν το χ,ψ, χωριο τι επιλογές κ τις δυνατοτητες εχει το χωριό να τους δώσει.
Απο τα αγόρια οποιος δεν φύγει για μεγάλη πολη για σπουδές (κ κατα πασα πιθανοτητα δεν θα γυρίσει ουτε αυτος)θα ασχοληθεί με γεωργία ή κτηνοτροφία αλλα θα ψάχνει να βρει γκόμενα στο χωριο αυτές που δεν υπάρχουν.
Στο χωριό του πατέρα μου μάλιστα πωλούνται κ ακίνητα κοψοχρονια δηλ στα 17 κ 20 χιλιαρικα,τα πουλάνε οι κληρονόμοι κ ειναι αδιάθετα...γτ το χωριό δεν ειναι τουριστικό,δεν είναι πχ Αράχωβα,ουτε Τρικαλα Κορινθίας οπότε γτ να παεί ο αλλος να επενδυσει?έτσι σκέφτοναι πολλοί κ τα χωρια μαραζώνουν άδεια πλέον απο κατοίκους.Στο ίδιο χωριό μόνο μια φτωχή οικογένεια αλβανών μένει προς το παρών,αλλα την τελευταία φορά που τους μιλησα ηθελαν να φύγουν κ αυτοί για την πόλη γτ τα παιδια τους μεγαλώσανε πια κ ειναι προβλημα με το Σχολέιο κ τα φροντηστήρια κτλ.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.987
Πόντοι
9.297
Δηλαδή από το χωριό φεύγουν μόνο οι γυναίκες? Πως γίνεται αυτό?
Περνάνε σε ΤΕΙ όπως π.χ.αρμεγματος λαγού στην Άνω Μουσουνίτσα και βρίσκουν χρηματοδότες εκεί.
Τα κορίτσια συνήθως είναι πιο διαβαστερα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Ρε τύποι....όπως φεύγουν οι κοπέλες έτσι φεύγουν και οι άντρες. Όλοι πάνε να δοκιμάσουν την τύχη τους στις σχολές. Σχεδόν κανένας δεν γυρνάει στο χωριό.

Εγώ πριν δε μίλησα για χωριά με 50 κατοίκους έλεος :confused:

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Δεν είμαι μοιρολάτρης ούτε και θρησκόληπτος. Αλλά μου τη δίνει η ΜΑΛΑΚΙΑ των ανθρώπων να μισούν τον πλούτο. ΤΕΡΜΑ και είμαι αδιαπραγμάτευτος σε αυτό. Μισώ τον κομμουνισμό ακριβώς γι' αυτό. Διότι είναι ενάντια στον πλούτο και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπου.

Πάνω σε αυτό λοιπόν που έγραψα βρίσκει ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ την ευκαιρία να επιτεθεί στο διπλανό του. Ο Βακάκης είναι κακός και άξιζε αυτό που έπαθε. Το άξιζε διότι είναι πλούσιος. Ο φίλος μου που έχασε παιδί 4 ετών τι κακό έκανε; Η ξαδέρφη μου που ήταν 36 τι κακό είχε κάνει και πέθανε; Και τόσοι άλλοι "φτωχοί". Και επειδή το νήμα έχει να κάνει με τον κατώτατο μισθό βάζω μέσα τη γενιά μου που δεν έκανε κάτι κακό αλλά μόλις πήραμε πτυχία ήρθαν οι κατραπακιές όλες μαζί.

Γι' αυτό εκνευρίζομαι. Αντί να κοιτάξουμε τη ΔΙΚΙΑ μας καμπούρα μας φταίνε οι άλλοι. Έχω γράψει καμία δεκαριά μηνύματα για την ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Εξακολουθώ και επιμένω σε αυτό. Δούλεψε και θα κερδίσεις. Ακόμη και ο "Βακάκης" που θεωρείς ότι σε εκμεταλλεύεται αν του πας ένα σωστό βιογραφικό θα στο πληρώσει. Αν όμως είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ και ΞΥΣΤΑΡΧΙΔΗΣ τότε θα είσαι πάντα στο βασικό και θα σου φταίει ο κάθε "Βακάκης".
Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με κάποιο μήνυμα από το παραπάνω.
Ο μέσος Έλληνας καταρχάς μισεί τον πλούτο (των άλλων). Επίσης, προτιμά τη βολή παρά την προσπάθεια. Τέλος, στους περισσότερους ελλείπει ο σχεδιασμός των ενεργειών τους μακροπρόθεσμα, θέλουν με μία αρπαχτή να αποκτήσουν κάμπριο και μαιζονέτα στα βόρεια προάστεια και να κάθονται διά βίου.
Προσωπικά, πιστεύω στο american dream: δουλεύεις και μακροπρόθεσμα οι κόποι σου ανταμείβονται.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.424
Πόντοι
456
Κατά τη γνώμη σου τι έπρεπε να κάνω; Να πάω στο ΜΙΤ; Αφού δεν ήμουν του 20. Να πάω έξω; Δεν είχα τη δυνατότητα εκείνη τη στιγμή για ΧΨΩ λόγους.
Εδώ θα διαφωνήσω αδερφέ...Αν είχες την όρεξη, έπρεπε ακόμα και δανεικά να πάρεις και να φύγεις (αν ήταν θέμσ οικονομικό).
Αν ήταν θέμα γκομενικό, ακόμα χειρότερα, έχω να πω.
Το μόνο που μπορώ να αποδεχθώ, είναι το να είσαι μοναχοπαίδι και οι γονείς να έχουν θέματα υγείας (χτύπα ξύλο...).
Σόρρυ που τα λέω ψυχρά, αλλά οι δικοί μου γονείς μετανάστευσαν πολλάκις...Και δε μιλάμε το να πήγαν Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Δε γνώρισα άλλες οικογένειες να το έχουν κάνει αυτό.
Και κοιτώντάς το πιο βαθιά, τώρα που μεγάλωσα, κατάλαβα ότι δεν έχει καμία σημασία ο τόπος: Σημασία έχει να ζεις αξιοπρεπώς και να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Μία ζωή έχουμε και πρέπει να τη ζούμε καλά. Χλιδή δεν υπάρχει πουθενά πλέον εκτός και αν επιχειρήσεις κάτι δικό σου. Αλλά σε καμία περίπτωση δε θα προτιμήσω το greek sun και frape, από το να είμαι κάπου που αισθάνομαι σιγουριά για το μέλλον μου.

OP
OP
Socrates009

Socrates009

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2023
Like
4.157
Πόντοι
441
Κατώτατος μισθός, ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια διαβίωσης, αυτοτελή φορολόγηση, φόρος σταθερού, κινητού τηλεφώνου, φόρος παντού, πέρασαν τόσοι, δεν άλλαξε κάτι, o tempora o mores...

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Μήπως εσύ διαβάζεις τα μισά ή καταλαβαίνεις τα μισά?

Είπα για έναν άνθρωπο που παίρνει 700 ευρώ στην Αθήνα και δεν βγαίνει οικονομικά. Δεν μίλησα ούτε για δημιουργικότητα ούτε για όρεξη ούτε για τύπους που δεν έχουν γκόμενα (γιατί πρέπει να μην έχει γκόμενα?) ούτε για τον επόμενο έλον μασκ που θα τον φάει η επαρχία.

Για τον τυπά της διπλανής πόρτας λέω που στην αθήνα πάει από τα 4ωρα του πλαίσιο με 400 ευρώ στα 10ωρα του βενζινάδικου με 650 ευρώ. Που δεν έχει δικό του σπίτι και βοήθεια από την οικογένεια και ζει σε μια τρώγλη χωρίς παράθυρα που την πληρώνει και 550 ευρώ. Αυτός ήδη ζει σε κατάθλιψη....δουλεύει, ξοδεύει για τα βασικά και δε του μένουν κιόλας. Σιγά τη δυναμικότητα που θα πάει στράφι.....θα τον ζήταγε η ΔΕΗ για το νέο ΔΣ του κοτσόβολου :2funny:

Στην Αθήνα ζω και βλέπω την αγορά εργασίας και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που βγάζουν αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να ζήσουν. Τα ενοίκια μόνο είναι απαγορευτικά...και ακόμα και πτυχίο και κλάδο να έχουν θα πρέπει να περάσουν μια 10ετία μέχρι να ανέβουν σε μισθολογικό επίπεδο.

Προφανώς εσύ έχεις άλλες λύσεις....για πες εσύ τι προτείνεις? Να γίνουν όλοι ''εντερπενουρς" ?
Σαφώς δεν προτείνω αυτά που λες ούτε να την κάνουν όλοι για επαρχία.
Έχω φίλους από μεγαλοδιευθυντες που χτυπάνε αρκετά χιλιάρικα τον μήνα, μέχρι παιδιά που δουλεύουν σε σουπερμάρκετ για 1000ευρω.
Δεν γίνεται όλοι να γίνουν στελέχη.
Αυτό όμως που προτείνω είναι να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά για ευκαιρίες, να εξελίσσονται συνεχώς και να μαθαίνουν νέα πράγματα.
Αν δε θέλουν να το κάνουν αυτό οκ. Αλλά μην έχουν απαιτήσεις μετά για μεγαλύτερο μισθό. Ας έχουν αυτογνωσία κάποιοι και να καταλαβαίνουν τις δυνατότητες τους.

Και το πιο σημαντικό: όποιος μπορεί ας φύγει εξωτερικό χτες για να αποκτήσει εμπειρία σε ξένες εταιρείες και με διαφορετική κουλτούρα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Σαφώς δεν προτείνω αυτά που λες ούτε να την κάνουν όλοι για επαρχία.
Έχω φίλους από μεγαλοδιευθυντες που χτυπάνε αρκετά χιλιάρικα τον μήνα, μέχρι παιδιά που δουλεύουν σε σουπερμάρκετ για 1000ευρω.
Δεν γίνεται όλοι να γίνουν στελέχη.
Αυτό όμως που προτείνω είναι να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά για ευκαιρίες, να εξελίσσονται συνεχώς και να μαθαίνουν νέα πράγματα.
Αν δε θέλουν να το κάνουν αυτό οκ. Αλλά μην έχουν απαιτήσεις μετά για μεγαλύτερο μισθό. Ας έχουν αυτογνωσία κάποιοι και να καταλαβαίνουν τις δυνατότητες τους.

Και το πιο σημαντικό: όποιος μπορεί ας φύγει εξωτερικό χτες για να αποκτήσει εμπειρία σε ξένες εταιρείες και με διαφορετική κουλτούρα.
Δεν πρότεινα να την κάνουν όλοι για επαρχία. Είπα ότι όταν κάποιος που δεν έχει στον ήλιο μοίρα στην Αθήνα και ζει με 700 μπορεί να αναζητήσει την τύχη του στην επαρχία. Και ναι αν ο κόσμος πήγαινε περισσότερο στις επαρχίες θα άνοιγαν νεες θέσεις εργασίας. Η λογική το λέει.

Αφού το λες μόνος σου...δε θα γίνουν όλοι στελέχη...και ο τυπάρας που τελείωσε το επαλ και έχει δουλέψει λίγο μπάρα, λίγο μηχανάκι, λίγο τον έδιωξαν από μεταφορική γιατί αργούσε, λίγο δεν αντέχει το πρωινό ξύπνημα, λίγο κάθε 15 λεπτά θέλει 3 τσιγάρα και μισό φρέντο εσπρέσσο.........δεν θα βγει ποτέ έξω να δουλέψει σε εταιρείες να δει πως είναι η το corporate lifestyle :confused:

Το παρουσιάζουμε λες και η Ελλάδα είναι τίγκα στους overqualified εργαζομένους που δουλεύουν σε σουβλατζίδικα......

εγώ ξέρω ότι για να φτάσεις να παίρνεις 1500 ευρώ σε μια εταιρεία πρέπει να φας 10 χρόνια προυπηρεσία τουλάχιστον.

assofmaria

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2023
Like
212
Πόντοι
20
Ο Βασικός Μισθός είναι καλός μόνο για ξεκίνημα. Δέχεσαι να εργαστείς με πολύ λίγα χρήματα ώστε να πάρεις γνώσεις & εμπειρία, προκειμένου κάποια στιγμή να αναζητήσεις κάτι καλύτερο. Παλιότερα η πιθανότητα να βρει κάποιος κάτι καλύτερο ήταν σημαντική: Μπορούσε κανείς είτε να διοριστεί στο Δημόσιο, ώστε να παίρνει σχετικά λίγα, αλλά σίγουρα, είτε να κάνει κάτι δικό του και να βγάλει από αρκετά έως πολλά. Σήμερα οι πιθανότητες δεν είναι ευνοϊκές. Αλλά ο στόχος πρέπει να παραμένει ο ίδιος: Εργάζομαι για μερικά χρόνια με τον βασικό, μαθαίνω την όποια δουλειά με όλα της τα τερτίπια, κάνω γνωριμίες και ύστερα ανοίγω μια δικιά μου επιχείρηση ή ξεκινώ ένα ελεύθερο επάγγελμα. Με τον βασικό δεν ζει κανείς, ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν...

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Δεν πρότεινα να την κάνουν όλοι για επαρχία. Είπα ότι όταν κάποιος που δεν έχει στον ήλιο μοίρα στην Αθήνα και ζει με 700 μπορεί να αναζητήσει την τύχη του στην επαρχία. Και ναι αν ο κόσμος πήγαινε περισσότερο στις επαρχίες θα άνοιγαν νεες θέσεις εργασίας. Η λογική το λέει.

Αφού το λες μόνος σου...δε θα γίνουν όλοι στελέχη...και ο τυπάρας που τελείωσε το επαλ και έχει δουλέψει λίγο μπάρα, λίγο μηχανάκι, λίγο τον έδιωξαν από μεταφορική γιατί αργούσε, λίγο δεν αντέχει το πρωινό ξύπνημα, λίγο κάθε 15 λεπτά θέλει 3 τσιγάρα και μισό φρέντο εσπρέσσο.........δεν θα βγει ποτέ έξω να δουλέψει σε εταιρείες να δει πως είναι η το corporate lifestyle :confused:

Το παρουσιάζουμε λες και η Ελλάδα είναι τίγκα στους overqualified εργαζομένους που δουλεύουν σε σουβλατζίδικα......

εγώ ξέρω ότι για να φτάσεις να παίρνεις 1500 ευρώ σε μια εταιρεία πρέπει να φας 10 χρόνια προυπηρεσία τουλάχιστον.
Και αυτό λάθος είναι που λες για τα 1500€.
Έχω φίλο οδηγό σε courier εταιρεία και σε ένα χρόνο έφτασε τα 1.200€. Σε 1-2 χρόνια θα τα έχει περάσει τα 1500€.

Άτομα που δουλεύουν σε πληροφορική, μάρκετινγκ κλπ τα έχουν πιάσει τα χρήματα αυτά σε μερικά χρόνια πολύ πιο γρήγορα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Και αυτό λάθος είναι που λες για τα 1500€.
Έχω φίλο οδηγό σε courier εταιρεία και σε ένα χρόνο έφτασε τα 1.200€. Σε 1-2 χρόνια θα τα έχει περάσει τα 1500€.

Άτομα που δουλεύουν σε πληροφορική, μάρκετινγκ κλπ τα έχουν πιάσει τα χρήματα αυτά σε μερικά χρόνια πολύ πιο γρήγορα.
Τι οδηγεί και πήρε 1200? Φορτηγό ή τα βανάκια????

Επίσης εδώ νόμιζα ότι μιλάμε για άτομα ανειδίκευτα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Τι οδηγεί και πήρε 1200? Φορτηγό ή τα βανάκια????

Επίσης εδώ νόμιζα ότι μιλάμε για άτομα ανειδίκευτα.
Τι ειδίκευση θες για να οδηγήσεις ένα βανακι για πακέτα courier ;
Δεν έχει έχει άδεια φορτηγού πάντως.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Τι ειδίκευση θες για να οδηγήσεις ένα βανακι για πακέτα courier ;
Δεν έχει έχει άδεια φορτηγού πάντως.
Αυτό εννοώ αν έχει δίπλωμα για φορτηγά άνω των 3.5Τ

δεν έχων ακούσει ποτέ κανέναν από αυτούς να παίρνουν 1.200. 8ωρο δουλεύει?

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Εδώ θα διαφωνήσω αδερφέ...Αν είχες την όρεξη, έπρεπε ακόμα και δανεικά να πάρεις και να φύγεις (αν ήταν θέμσ οικονομικό).
Αν ήταν θέμα γκομενικό, ακόμα χειρότερα, έχω να πω.
Το μόνο που μπορώ να αποδεχθώ, είναι το να είσαι μοναχοπαίδι και οι γονείς να έχουν θέματα υγείας (χτύπα ξύλο...).
Σόρρυ που τα λέω ψυχρά, αλλά οι δικοί μου γονείς μετανάστευσαν πολλάκις...Και δε μιλάμε το να πήγαν Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Δε γνώρισα άλλες οικογένειες να το έχουν κάνει αυτό.
Και κοιτώντάς το πιο βαθιά, τώρα που μεγάλωσα, κατάλαβα ότι δεν έχει καμία σημασία ο τόπος: Σημασία έχει να ζεις αξιοπρεπώς και να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Μία ζωή έχουμε και πρέπει να τη ζούμε καλά. Χλιδή δεν υπάρχει πουθενά πλέον εκτός και αν επιχειρήσεις κάτι δικό σου. Αλλά σε καμία περίπτωση δε θα προτιμήσω το greek sun και frape, από το να είμαι κάπου που αισθάνομαι σιγουριά για το μέλλον μου.

Το θέμα ήταν οικονομικό κυριολεκτικά στη λάθος συγκυρία. Μόλις είχαμε χτίσει σπίτι και επενδύσει σε γη. Ήρθε ο ΓΑΠ (σκατά στα μούτρα του) και τα ισοπέδωσε όλα. Οριζόντιο ξύρισμα στις συντάξεις και οι μισθοί στο χώμα. Φυσικά το δάνειο δεν έπεσε ούτε λεπτό. Με τη γαμημένη την υπογραφή του χάθηκαν ΜΗΝΕΣ δόσεων από τη μείωση. Φυσικά εγώ μόλις τότε ξεκινούσα και ήταν αδύνατον να βρω κάτι να κάνω με σωστά χρήματα αφού όλες οι εταιρίες ήταν σε φάσεις μειώσεων ή απολύσεων.

Κάθισα πίσω και προσπάθησα ταυτόχρονα σε δουλειά και γη. Και μου βγήκε. Το ενοίκιο που θα έδινα αλλού έγινε δόση δανείου και είχα επιπλέον και το αγροτικό εισόδημα. Φυσικά όταν είδα μετά από λίγα χρόνια ότι το αφεντικό γαμιόταν έφυγα και βρήκα κάτι άλλο καλύτερο με περισσότερα χρήματα.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.424
Πόντοι
456
Το θέμα ήταν οικονομικό κυριολεκτικά στη λάθος συγκυρία. Μόλις είχαμε χτίσει σπίτι και επενδύσει σε γη. Ήρθε ο ΓΑΠ (σκατά στα μούτρα του) και τα ισοπέδωσε όλα. Οριζόντιο ξύρισμα στις συντάξεις και οι μισθοί στο χώμα. Φυσικά το δάνειο δεν έπεσε ούτε λεπτό. Με τη γαμημένη την υπογραφή του χάθηκαν ΜΗΝΕΣ δόσεων από τη μείωση. Φυσικά εγώ μόλις τότε ξεκινούσα και ήταν αδύνατον να βρω κάτι να κάνω με σωστά χρήματα αφού όλες οι εταιρίες ήταν σε φάσεις μειώσεων ή απολύσεων.

Κάθισα πίσω και προσπάθησα ταυτόχρονα σε δουλειά και γη. Και μου βγήκε. Το ενοίκιο που θα έδινα αλλού έγινε δόση δανείου και είχα επιπλέον και το αγροτικό εισόδημα. Φυσικά όταν είδα μετά από λίγα χρόνια ότι το αφεντικό γαμιόταν έφυγα και βρήκα κάτι άλλο καλύτερο με περισσότερα χρήματα.
Έπεσες στην περίπτωση κι εσύ.
Σημασία έχει ότι τα κατάφερες, έστω με πολύ κόπο.

• Like
Αντιδράσεις: foobar

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Έπεσες στην περίπτωση κι εσύ.
Σημασία έχει ότι τα κατάφερες, έστω με πολύ κόπο.

Άστα. Γι' αυτό τα έχω πάρει στο κρανίο με τη δήθεν "θεία δίκη" του Βακάκη.

Να μου πουν στο νήμα με τα τροχαία ότι τον μεγάλωσε απερίσκεπτα και του πήρε την Πόρσε αντί για Ζάσταβα όντας άπειρος να συμφωνήσω. Αλλά ότι σκοτώθηκε γιατί ο πατέρας του δίνει το "βασικό"; Ήμαρτον.

Και για να αλλάξω λίγο το κλίμα. Μου αρέσει που οι περισσότεροι σνομπάρετε την επαρχία. Έγραψα και χτες ότι επαρχία είναι και η Λαμία, ο Βόλος και ένα σωρό άλλες πόλεις. Όχι μόνο η Άνω Κουτρουβάλα. Η μετρίου πληθυσμού επαρχία έχει τα πάντα. Αλλά το κυριότερο είναι οι αποστάσεις. Οι Αθηναίοι βγαίνουν ελάχιστα διότι δεν είναι εύκολο να πας σε "trendy" περιοχή. Θες μια ώρα. Ο επαρχιώτης αν δεν έχει υποχρεώσεις μπορεί να βγαίνει και κάθε μέρα. Πχ στη Λάρισα που είναι απλωμένη στον κάμπο από τα νότια προάστια μέχρι το κέντρο είναι 4,5 χλμ. Με το αυτοκίνητο θες 10'. Η ίδια απόσταση στην Αθήνα είναι από το Βύρωνα στην Νέα Σμύρνη. Θεωρώ πως δεν έχει καμία σχέση η μία μετακίνηση με την άλλη.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.424
Πόντοι
456
Και για να αλλάξω λίγο το κλίμα. Μου αρέσει που οι περισσότεροι σνομπάρετε την επαρχία. Έγραψα και χτες ότι επαρχία είναι και η Λαμία, ο Βόλος και ένα σωρό άλλες πόλεις. Όχι μόνο η Άνω Κουτρουβάλα. Η μετρίου πληθυσμού επαρχία έχει τα πάντα. Αλλά το κυριότερο είναι οι αποστάσεις. Οι Αθηναίοι βγαίνουν ελάχιστα διότι δεν είναι εύκολο να πας σε "trendy" περιοχή. Θες μια ώρα. Ο επαρχιώτης αν δεν έχει υποχρεώσεις μπορεί να βγαίνει και κάθε μέρα. Πχ στη Λάρισα που είναι απλωμένη στον κάμπο από τα νότια προάστια μέχρι το κέντρο είναι 4,5 χλμ. Με το αυτοκίνητο θες 10'. Η ίδια απόσταση στην Αθήνα είναι από το Βύρωνα στην Νέα Σμύρνη. Θεωρώ πως δεν έχει καμία σχέση η μία μετακίνηση με την άλλη.
Έτσι ακριβώς είναι.
Αυτό που δεν έχουν οι επαρχιακές πόλεις, είναι χώροι για το να περνάς ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο σου, πχ να πας ένα θέατρο, να δεις ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ματς, να πας στο Νιάρχος την Κυριακή, να πας σε ένα μουσείο. Επίσης δεν έχουν μπαράκια με λίγο πιο εκκεντρική μουσική.
Βρίσκεσαι όμως στο κέντρο σε λίγα λεπτά, μπορείς να φας ποιοτικό φαγητό χωρίς να σου πιάσουν τον κώλο, μπορείς να κάνεις απόδραση στη φύση με φίλους, να πας παραλία σε 40' χωρίς συνωστισμό, δεν υπάρχουν γκέτο και επικίνδυνες περιοχές γεμάτες με παιδιά που λιάζονται...
Έζησα πολλά χρόνια και στην Αθήνα και τη θεωρώ σχεδόν πατρίδα μου, αλλά σε αυτή την Αθήνα, δεν έμενα παιδιά, σόρρυ που το λέω...Πηγαίνω μία φορά κάθε 2-3 χρόνια σε reunion να δω φίλους και δε βλέπω την ώρα να φύγω.

• Like
Αντιδράσεις: foobar

tsigkoleletos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2024
Κριτικές
17
Like
2.031
Πόντοι
506
Έτσι ακριβώς είναι.
Αυτό που δεν έχουν οι επαρχιακές πόλεις, είναι χώροι για το να περνάς ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο σου, πχ να πας ένα θέατρο, να δεις ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ματς, να πας στο Νιάρχος την Κυριακή, να πας σε ένα μουσείο. Επίσης δεν έχουν μπαράκια με λίγο πιο εκκεντρική μουσική.
Βρίσκεσαι όμως στο κέντρο σε λίγα λεπτά, μπορείς να φας ποιοτικό φαγητό χωρίς να σου πιάσουν τον κώλο, μπορείς να κάνεις απόδραση στη φύση με φίλους, να πας παραλία σε 40' χωρίς συνωστισμό, δεν υπάρχουν γκέτο και επικίνδυνες περιοχές γεμάτες με παιδιά που λιάζονται...
Έζησα πολλά χρόνια και στην Αθήνα και τη θεωρώ σχεδόν πατρίδα μου, αλλά σε αυτή την Αθήνα, δεν έμενα παιδιά, σόρρυ που το λέω...Πηγαίνω μία φορά κάθε 2-3 χρόνια σε reunion να δω φίλους και δε βλέπω την ώρα να φύγω.
λες και αν εισαι αθηνα καθε μερα εισαι εξωτην γυρνας ολη και δε δουλευεις. η πολη ειναι για μια εξοδο το σουκου και χεστηκες ακομη και αν απεχει 2 ωρες απο εσενα. θα την κανεις τη βολτα σου. οι αλλοι ας κατσουν στο κλουβι με τις τρελες...

πολυ κακο και τρελα για το τιποτα. για να λεω οτι ειμαι στην "αθηνα" και οτι ειμαι κοντα στα μαγαζια που μια ζωη ολοκληρη αν πας πραγματικα σε διαφορετικο καθε μερα δε σου φτανει.... μαθαν 20-30 hotspot που μπορει να επισκεφτει ο καθε μπουρτζοβλαχος απο το χωριο (οπως εγω) και κανουν λες και καθε μερα ειναι εκει...

πολυ κενη η ζωη εκει κατω...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom