Νέα

Κατώτατος μισθός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Socrates009
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 480
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mourganarxis

Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2023
Like
315
Πόντοι
21
Επαρχία!
Αρκετό μαυρο χρήμα. Από ντόπιους μέχρι και Αλβανους.
750 ο βασικός και ότι βγάλεις Γυρωγύρο.
Ο νοών νοητό.
Για Αθήνα Θεσσαλονίκη κλπ δεν γνωρίζω και πολλα.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.224
Πόντοι
2.356
Επαρχία!
Αρκετό μαυρο χρήμα. Από ντόπιους μέχρι και Αλβανους.
750 ο βασικός και ότι βγάλεις Γυρωγύρο.
Ο νοών νοητό.
Για Αθήνα Θεσσαλονίκη κλπ δεν γνωρίζω και πολλα.
Στοο "γύρω γύρω" βρίσκεται όλο ζουμί της επιβιώσης τόσο στην Αθήνα αλλά κυρίως στην επαρχία...
Πλέον με μισθό κάτω απο 1300Ε μόνος σου δύσκολα επιβιώνεις και στην Αθήνα αν είσαι με νοίκι.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.570
Πόντοι
206
Δεν σπούδασες κάτι της προκοπής, κάτι που το χρειάζονται οι άλλοι ..
Μάλλον παρέμεινες Αφγανός εργάτης για φράουλες.

Δε θα σου δώσω λογαριασμό τι έχω κάνει στη ζωή μου. Αλλά είσαι μεγάλος μαλακας αφού θεωρείς ότι 15 χρόνια τώρα είναι όλα ρόδινα. Όλοι έξω τρέχουν και εδώ στη χώρα μας έχουμε γαμηθει.

Απαντά μου αρχιδατα. Τι έκανα ΕΓΩ για να υποστώ το ΔΝΤ. ΕΓΩ. Είμαι 40 ετών. Πότε πήρα δάνεια και φεσωσα το κράτος παλιομαλακα; Στα 15 μου; Γιατί να γαμιεμαι με capital όταν ΗΔΗ με είχαν γαμησει με μειώσεις στο μισθό μου οι προηγούμενοι.

Καλά κάνει και σας γαμαει το κεφάλαιο. Έτσι θέλετε. Εσείς είστε τα θύματα και όχι εμείς. Εμείς βρήκαμε τρόπο και επιζησαμε. Εσείς θα βρίσκετε δικαιολογίες πάντα και θα ρίχνετε το φταίξιμο στους άλλους.

• Like
Αντιδράσεις: c79t

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.667
Πόντοι
506
Μα αντικρουόμενο είναι όλο αυτό. Στην Ελλάδα είναι απαραίτητος ο βασικος μισθός. Αυτό λέμε.
Δεν καταλαβες τι εγραψα , ισως να μη το διαβασες καν.
Οποτε θα το γραψω διαφορετικα για να παρεις μπρος...
Για τη τζεπιση κομμουνιζεις και για τα υπολοιπα ζητας φιλελευθερισμο. Αυτο κ δεν ειναι παρανοια

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.224
Πόντοι
2.356
Δεν καταλαβες τι εγραψα , ισως να μη το διαβασες καν.
Οποτε θα το γραψω διαφορετικα για να παρεις μπρος...
Για τη τζεπιση κομμουνιζεις και για τα υπολοιπα ζητας φιλελευθερισμο. Αυτο κ δεν ειναι παρανοια
Μια χαρά το κατάλαβα. Το διάβασα φυσικά όλο αυτό που έγραψες. Να είσαι γερός. Παρέθεσα μια αντίθεση και δεν μπήκα σε κανενός είδους "αψημαχία" ιδεολογιών. Καλή συνέχεια.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
49.551
Πόντοι
9.297
Άστο αυτό. Έχει ξεκινήσει δεκαετίες πριν. Δε θα πω από τον τρισκατάρατο Αντρέα αλλά από το 1991 που έπεσε ο Κομμουνισμός και γεμίσαμε φτηνά εργατικά χέρια. Δεν είναι τυχαία πολλά πράγματα. Ακόμη και η παιδεία είναι θύμα αυτού του γεγονότος. Πχ η ύλη δεν έχει αλλάξει. Αλλά ο πιτσιρικάς στα @@ του. Θα κάνει τατού μανίκι και θα πάει μπάρμαν. Τι να κάνει τους μιγαδικούς; Εύκολο χρήμα.
Ναι αλλά όταν πάρει τον μπούλο από το μπαρ (γιατί αργά η γρήγορα θα βρεθεί άλλος μικρότερος με πιο πολλά μούσια )θα περιμένει να του στείλουν ταπερακι με φαγητό οι υπέργηροι γονείς του;

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
49.551
Πόντοι
9.297
Έχει και φτηνότερα ενοίκια έχω ακούσει και για 200 κτλπ....

γιατί δεν ζεις με 700? δεν λέω στο έβρο που θες έξοδα για θέρμανση σχεδόν όλο το χρόνο....

αλλά από αυτά που ακούω για την επαρχία....τα έξοδα είναι πολύ λιγότερα από ότι στην αθήνα...για αρχή δεν έχεις τα έξοδα της μετακίνησης και οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι μικρότεροι.

Ποια είναι τα ''κρυφά'' έξοδα της επαρχίας που δεν υπολογίζω?
Μην τρως πρόλογο από πολλούς που κλαίγονται γιατί παίρνουν 600€...αυτοί κυρίως ζουν με τους γονείς τους άρα δεν πληρώνουν ούτε ενοίκιο ούτε τίποτα...άντε το πολύ πολύ να δώσουν στους γονείς τους τα κοινόχρηστα και ένα κιλό τυρί ,από φιλότιμο όταν πληρωθούν.
Δεν θα βγουν ποτέ να ζήσουν μόνοι τους.Εκτος βέβαια αν βρουν συγκάτοικο που και αυτό έχει πολλές παραμέτρους που βασίζονται στην αβεβαιότητα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.946
Πόντοι
3.656
Σαούλ ας μην λέμε και ό,τι θέλουμε. Καταλαβαίνω την λογική σου σε αυτό που αναφέρεις - αλλά σε πληροφορώ ότι στην ελληνική επαρχία οι άνθρωποι υποφέρουν. Δεν υπάρχει επί της ουσίας κάποια οικονομική δραστηριότητα πέραν του τουρισμού και της όποιας αγροτιάς που αφορά ελάχιστους.
Όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση, αν δεις τα στατιστικά των επενδύσεων, τόσο των παρελθοντικών όσο και των μελλοντικών όλοι σχεδόν ρίχνονται στην πρωτεύουσα. Μόνο το 1/6 των επενδύσεων πάει στην περιφέρεια...

Επίσης στην περιφέρεια δεν έχεις σχεδόν καθόλου ευκαιρίες σε τίποτα. Χρειάζεται γερά παράλληλα εισοδήματα για να αντέξεις.
Δεν είπα να πάει στην επαρχία να ανοίξει επιχείριση...είπα ότι αν παίρνει 700 ευρώ στην Αθήνα προφανώς δουλεύοντας σε σ/μ ή σε βενζινάδικο ότι κάτι τέτοιο....θα ήταν καλύτερα για τον ίδιο (οικονομικά) να προσπαθήσει να κάνει την ίδια δουλειά σε μια επαρχία που τα ενοίκια είναι φτηνότερα και η ζωή πιο απλή άρα πιο φτηνή.

Έφερα και παράδειγμα έναν γνωστό μου που δουλεύει μέσω ίντερνετ (marketing) και πήγε μόνιμα σε νησί μαζί με την γκόμενα του.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.946
Πόντοι
3.656
Ναι αλλά δε λες τα άλλα μισά, δηλαδή κρύβεις τη μισή αλήθεια.
Ότι η επαρχία είναι φτηνή γιατί απλά δεν έχει τίποτα σε σχέση με την πόλη.

Νέος άνθρωπος με όρεξη και δημιουργικότητα τι να πάει να κάνει στην επαρχία;
Θα πάθει κατάθλιψη και θα χαλάσει ότι δυναμική έχει.
Αν δε βρίσκει και γυναίκα θα γίνει και κομπλεξικος αγαμητος.

Κράτα τέτοια ζωή για σένα. Αφού το προτείνεις, πες μας κιόλας πόσο καιρό κάνεις τέτοια ζωή. Και σε ποια πόλη.
Μήπως εσύ διαβάζεις τα μισά ή καταλαβαίνεις τα μισά?

Είπα για έναν άνθρωπο που παίρνει 700 ευρώ στην Αθήνα και δεν βγαίνει οικονομικά. Δεν μίλησα ούτε για δημιουργικότητα ούτε για όρεξη ούτε για τύπους που δεν έχουν γκόμενα (γιατί πρέπει να μην έχει γκόμενα?) ούτε για τον επόμενο έλον μασκ που θα τον φάει η επαρχία.

Για τον τυπά της διπλανής πόρτας λέω που στην αθήνα πάει από τα 4ωρα του πλαίσιο με 400 ευρώ στα 10ωρα του βενζινάδικου με 650 ευρώ. Που δεν έχει δικό του σπίτι και βοήθεια από την οικογένεια και ζει σε μια τρώγλη χωρίς παράθυρα που την πληρώνει και 550 ευρώ. Αυτός ήδη ζει σε κατάθλιψη....δουλεύει, ξοδεύει για τα βασικά και δε του μένουν κιόλας. Σιγά τη δυναμικότητα που θα πάει στράφι.....θα τον ζήταγε η ΔΕΗ για το νέο ΔΣ του κοτσόβολου :2funny:

Στην Αθήνα ζω και βλέπω την αγορά εργασίας και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που βγάζουν αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να ζήσουν. Τα ενοίκια μόνο είναι απαγορευτικά...και ακόμα και πτυχίο και κλάδο να έχουν θα πρέπει να περάσουν μια 10ετία μέχρι να ανέβουν σε μισθολογικό επίπεδο.

Προφανώς εσύ έχεις άλλες λύσεις....για πες εσύ τι προτείνεις? Να γίνουν όλοι ''εντερπενουρς" ?

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.750
Πόντοι
456
Δε θα σου δώσω λογαριασμό τι έχω κάνει στη ζωή μου. Αλλά είσαι μεγάλος μαλακας αφού θεωρείς ότι 15 χρόνια τώρα είναι όλα ρόδινα. Όλοι έξω τρέχουν και εδώ στη χώρα μας έχουμε γαμηθει.

Απαντά μου αρχιδατα. Τι έκανα ΕΓΩ για να υποστώ το ΔΝΤ. ΕΓΩ. Είμαι 40 ετών. Πότε πήρα δάνεια και φεσωσα το κράτος παλιομαλακα; Στα 15 μου; Γιατί να γαμιεμαι με capital όταν ΗΔΗ με είχαν γαμησει με μειώσεις στο μισθό μου οι προηγούμενοι.

Καλά κάνει και σας γαμαει το κεφάλαιο. Έτσι θέλετε. Εσείς είστε τα θύματα και όχι εμείς. Εμείς βρήκαμε τρόπο και επιζησαμε. Εσείς θα βρίσκετε δικαιολογίες πάντα και θα ρίχνετε το φταίξιμο στους άλλους.
Επειδή έχω περάσει κι εγώ από αυτή τη φάση ( να αναρωτιέμαι γιατί να περνάω το Χ ή το Υ ), θα σου πω ότι είναι λάθος αυτή η τοποθέτηση, κατά τη γνώμη μου.
Σαφώς είναι χάλια τα πράγματα από το 2009 και μετά. Απλά ήσουν και ήμουν άτυχος στην περίπτωση.
Και το ΔΝΤ ήρθε γιατί κάποιοι έκαναν λάθος διαχείριση. Πιθανό οι γονείς σου ή οι θείοι σου να ήταν από τους τυχερούς που μπήκαν σε ΔΕΗ,ΟΤΕ, στρατό και κάποια στιγμή να έπαιρναν μισθό 2000 ευρώ το 2005, ας πούμε.
Ή κάποιος δικός σου με εταιρεία, να πήρε ένα έργο να φτιάξει ένα δρόμο με 2.000.000 ανά χιλιόμετρο, την ώρα που στην ΕΕ δεν ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ. Αυτά πληρώνουμε συνολικά, τη λάθος διαχείριση.
Αντί να κάνουμε έργα υποδομής, εμείς τα σκάγαμε στους παλαμάκηδες της ΔΕΘ.
Σκέψου λίγο πιο "εγωιστικά": Αν βλέπεις ότι δεν πάει άλλο, βρες άκρη να φύγεις εξωτερικό. Ή τέλος πάντων να κάνεις κάτι ώστε να ζεις αξιοπρεπώς. Με ευχολόγια και κατάρες, δε λύνεται το πρόβλημα.
Ναι, αντιλαμβάνομαι ότι είναι πίκρα να σε διώχνουν από τον τόπο σου τα λαμόγια, αλλά μία ζωή έχουμε και δεν τους τη χαρίζουμε.

TaniaCross420

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2024
Like
5
Πόντοι
0
ντεμεκ εχουν και στο εργανη αναρτημενα τα προγραμματα και αλλοι δε πληρωνουν ουτε δηλωμενες κυριακες ουτε νυχτερινα ουτε αργιες... μιλαμε για επισ
Μα αυτό λέω ουσιαστικά φίλε μου πως δεν υπάρχει έλεγχος σωστός . Το κράτος ξέρει τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια αλλά στα ουμπαλά του .
Πρέπει να αρχίσουμε τις καταγγελίες παιδιά. Οι έλεγχοι δεν γίνονται από μόνοι τους δυστυχώς. Δεν είναι ρουφιάνος οποίος χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό για να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του
Όταν οι αυξήσεις συνοδεύονται με εφόδους από την επιθεώρηση εργασίας για ελέγχους ίσως και να μπει μία τάξη στους κατά συρροή επιχειρηματίες που άλλα δηλώνουν και άλλα πληρώνουν υπό την ανοχή του εργαζόμενου μην τον διώξει. Προσωπικά δεν έχω τέτοιο θέμα αλλά ξέρω πολλούς και πολλές που το ανέχονται αυτό γιατί έχουν στόματα να θρέψουν πίσω τους και έστω και ένα μήνα να μην πληρωθούν θα τα βρούν μπαστούνια.
ντεμεκ εχουν και στο εργανη αναρτημενα τα προγραμματα και αλλοι δε πληρωνουν ουτε δηλωμενες κυριακες ουτε νυχτερινα ουτε αργιες... μιλαμε για επιστημονες!

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.946
Πόντοι
3.656
Μην τρως πρόλογο από πολλούς που κλαίγονται γιατί παίρνουν 600€...αυτοί κυρίως ζουν με τους γονείς τους άρα δεν πληρώνουν ούτε ενοίκιο ούτε τίποτα...άντε το πολύ πολύ να δώσουν στους γονείς τους τα κοινόχρηστα και ένα κιλό τυρί ,από φιλότιμο όταν πληρωθούν.
Δεν θα βγουν ποτέ να ζήσουν μόνοι τους.Εκτος βέβαια αν βρουν συγκάτοικο που και αυτό έχει πολλές παραμέτρους που βασίζονται στην αβεβαιότητα.
Δεν ισχύει αυτό που λες τουλάχιστον όχι για τους περισσότερους.

Χειρότερα ψυχολογικά προβλήματα θα αποκτήσεις μένοντας με τους γονείς σου μέχρι τα 40 παρά να μένεις στο υπόγειο του ντάμα στον κολωνό :confused:

Δεν έχουν όλοι οι γονείς ιδιόκτητο σπίτι οπότε εκ φύσεως....κάποια στιγμή θα ζήσουν μόνοι τους...και δεν υπάρχει χειρότερο σοκ για κάποιον από το να αναγκαστεί να δει πως είναι η ζωή στα 45.....

θα γαμηθεί πολύ άσχημα...

Εγγρ.
19 Οκτ 2023
Like
267
Πόντοι
21
Ούτε επαρχία ζεις με 700.
Ελάχιστο 900, με ένα ενοίκιο των 300.
όντως! εγώ έμενα στο πατρικό μου σπίτι και έψαχνα 1,5 χρόνο μέχρι να βρω αξιοπρεπές σπίτι (επαρχία) στα 300.

και όταν εννοώ αξιοπρεπές εννοώ μονόχωρο 30 τετραγωνικά που να μην είναι σάπιο μέσα.

το airbnb και η κρίση από το 2010 περίπου και μετά τα έχουν γαμήσει όλα σε αυτό το κομμάτι!

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.946
Πόντοι
3.656
όντως! εγώ έμενα στο πατρικό μου σπίτι και έψαχνα 1,5 χρόνο μέχρι να βρω αξιοπρεπές σπίτι (επαρχία) στα 300.

και όταν εννοώ αξιοπρεπές εννοώ μονόχωρο 30 τετραγωνικά που να μην είναι σάπιο μέσα.

το airbnb και η κρίση από το 2010 περίπου και μετά τα έχουν γαμήσει όλα σε αυτό το κομμάτι!

Υπολόγισε ότι στην Αθήνα με 300 ευρώ βρίσκεις μόνο μισοτελειωμένο παράπηγμα στα άνω Λιόσια.

Εγγρ.
19 Οκτ 2023
Like
267
Πόντοι
21
Υπολόγισε ότι στην Αθήνα με 300 ευρώ βρίσκεις μόνο μισοτελειωμένο παράπηγμα στα άνω Λιόσια.
αδελφέ μου κι εδώ που μένω τέτοια βρίσκεις, απλά εγώ έκανα υπομονή 1,5 χρόνο...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.946
Πόντοι
3.656

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.570
Πόντοι
206
Ναι αλλά όταν πάρει τον μπούλο από το μπαρ (γιατί αργά η γρήγορα θα βρεθεί άλλος μικρότερος με πιο πολλά μούσια )θα περιμένει να του στείλουν ταπερακι με φαγητό οι υπέργηροι γονείς του;

Ναι αυτό θα γίνει. Γιατί ΕΠΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΊΑ. Μετά από μια ηλικία καηκες. Τι θα πεις στον εργοδότη σου; Σερβίρισμα μέχρι τα 35 και τώρα ήρθα να μάθω τη δουλειά να γίνω λογιστής που σπούδασα;

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.750
Πόντοι
456

Τα ενοίκια ανέβηκαν βασικά τα 2 τελευταία χρόνια και δε μπορώ να αντιληφθώ γιατί...
Άλλαξε κάτι; Πήρε τα πάνω η οικονομία μας; Άντε το airbnb έχει νόημα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περίχωρα...
Στην επαρχία πώς επηρεάζει;
Άσε που βλέπω να σηκώνονται πολυκατοικίες και πάλι. Ναι, οι τράπεζες άρχισαν πάλι να δίνουν δάνεια, είναι γνωστό.
Αλλά για να πάρεις δάνειο, πρέπει να έχεις και σοβαρό μισθό.
Εγώ βλέπω ότι κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να ασπρίσουν το μαύρο χρήμα που έχουν στα σεντούκια.
Και μιλώντας γενικά:
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν παράγει, δε δίνει προστιθέμενη αξία σε προιόντα και να τα πουλήσει στο εξωτερικό που υπάρχει χρήμα, να εξάγει δηλαδή.
Παράδειγμα, να πάρει αλουμίνιο και ατσάλι που κοστίζουν 1000 ευρώ ο τόννος, να φτιάξει όπλα ή μηχανήματα και να τα πουλήσει στην Ιταλία στα 5000 ευρώ ο τόννος συνολικά. Αυτό λέγεται προστιθέμενη αξία.
Εδώ, βλέπουμε τόσα επαγγέλματα να ζουν ουσιαστικά "παρασιτικά", συγνώμη για την έκφραση. Παράδειγμα, βλέπω το μίνι-μάρκετ στη γωνία, που αγοράζει πατατάκια από το σούπερ-μάρκετ και περιμένει την Κυριακή να το αγοράσω εγώ. Ή βλέπουμε ασφαλιστές να έχει γεμίσει ο τόπος, ή τυροπιτάδικα, που στην ουσία τι κάνουν; Ψήνουν μία τυρόπιτα, την παίρνουν 50 λεπτά από τη βιοτεχνία ζύμης και την πουλάνε 1,70.
Αυτό ήταν και το λάθος όλων των κυβερνήσεων: Δημιούργησαν στρατούς ψηφοφόρων, οι οποίοι ήταν στο Δημόσιο και στο Στρατό, οι οποίοι τάιζαν την αγορά, την αγορά αυτών των παρασιτικών επαγγελμάτων. Και βλέπαμε γεμάτες ταβέρνες και λέγαμε "πάει καλά η οικονομία".

Τελευταία τροποποίηση:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.946
Πόντοι
3.656
Τα ενοίκια ανέβηκαν βασικά τα 2 τελευταία χρόνια και δε μπορώ να αντιληφθώ γιατί...
Άλλαξε κάτι; Πήρε τα πάνω η οικονομία μας; Άντε το airbnb έχει νόημα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περίχωρα...
Στην επαρχία πώς επηρεάζει;
Άσε που βλέπω να σηκώνονται πολυκατοικίες και πάλι. Ναι, οι τράπεζες άρχισαν πάλι να δίνουν δάνεια, είναι γνωστό.
Αλλά για να πάρεις δάνειο, πρέπει να έχεις και σοβαρό μισθό.
Εγώ βλέπω ότι κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να ασπρίσουν το μαύρο χρήμα που έχουν στα σεντούκια.
Και μιλώντας γενικά:
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν παράγει, δε δίνει προστιθέμενη αξία σε προιόντα και να τα πουλήσει στο εξωτερικό που υπάρχει χρήμα, να εξάγει δηλαδή.
Παράδειγμα, να πάρει αλουμίνιο και ατσάλι που κοστίζουν 1000 ευρώ ο τόννος, να φτιάξει όπλα ή μηχανήματα και να τα πουλήσει στην Ιταλία στα 5000 ευρώ ο τόννος συνολικά. Αυτό λέγεται προστιθέμενη αξία.
Εδώ, βλέπουμε τόσα επαγγέλματα να ζουν ουσιαστικά "παρασιτικά", συγνώμη για την έκφραση. Παράδειγμα, βλέπω το μίνι-μάρκετ στη γωνία, που αγοράζει πατατάκια από το σούπερ-μάρκετ κι περιμένει την Κυριακή να το αγοράσω εγώ. Ή βλέπουμε ασφαλιστές να έχει γεμίσει ο τόπος, ή τυροπιτάδικα, που στην ουσία τι κάνουν; Ψήνουν μία τυρόπιτα, την παίρνουν 50 λεπτά από τη βιοτεχνία ζύμης και την πουλάνε 1,70.
Αυτό ήταν και το λάθος όλων των κυβερνήσεων: Δημιούργησαν στρατούς ψηφοφόρων, οι οποίοι ήταν στο Δημόσιο και στο Στρατό, οι οποίοι τάιζαν την αγορά, την αγορά αυτών των παρασιτικών επαγγελμάτων. Και βλέπαμε γεμάτες ταβέρνες και λέγαμε "πάει καλά η οικονομία".
Τα ενοίκια ανέβηκαν για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση και πολύ μικρή προσφορά. Διότι για 10 και πάνω χρόνια δεν χτίζονταν νεες πολυκατοικίες....βάλε και το airbnb, booking, blueground και θα καταλάβεις τι γίνεται. Και στην επαρχία παίζει πολύ το airbnb ειδικά στα νησιά.

Αυτό που λες για την αγορά ισχύει ακριβώς...γιατί όποιος προσπάθησε να ασχοληθεί με την βιομηχανία στην Ελλάδα και δεν ήταν των 20 μεγάλων οικογενειών τον έφαγαν. Τώρα τρώνε τις μεταποιητικές δραστηριότητες.

Δεν θα κάτσει ο άλλος να χρεωθεί για μια ζωή αφού το κράτος θέλει να παίρνει μίζες και να εισάγει κατευθείαν προστιθέμενη αξία από την Ιταλία.

Αυτό είναι όμως το όνειρο του Έλληνα....να χωθεί σε μια εύκολη και καλή θέση...να κληρονομήσει κάνα καλό παθητικό εισόδημα...και να τελειώνει με αυτά...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom