Από πέρυσι, εκεί που έβρισκες γκαρσονιέρες με 200, ξαφνικά όλες πήγαν στα 300 περίπου. Μιλάω για μεγάλες πόλεις στην επαρχία. Το Σ/Μ ανέβηκε, το ρεύμα, η θέρμανση (πάλι καλά είναι ήπιος ο χειμώνας φέτος). Το κύριο έξοδο είναι η μετακίνηση και επειδή δεν υπάρχουν ΜΜΜ, χρειάζεσαι όχημα και βενζίνη. Η δουλειά μου είναι 20 χλμ μακριά, άρα 40 χλμ. Θέλω περίπου 130 ευρώ μόνο για καύσιμα.Έχει και φτηνότερα ενοίκια έχω ακούσει και για 200 κτλπ....
γιατί δεν ζεις με 700? δεν λέω στο έβρο που θες έξοδα για θέρμανση σχεδόν όλο το χρόνο....
αλλά από αυτά που ακούω για την επαρχία....τα έξοδα είναι πολύ λιγότερα από ότι στην αθήνα...για αρχή δεν έχεις τα έξοδα της μετακίνησης και οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι μικρότεροι.
Ποια είναι τα ''κρυφά'' έξοδα της επαρχίας που δεν υπολογίζω?
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Κατώτατος μισθός
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Socrates009
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 480
- Εμφανίσεις 18K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.215
- Πόντοι
- 2.356
Διαβάζω συστηματικά οικονομικές εφημερίδες. Είτε on line είτε και έντυπες όταν βρεθούν στα χέρια μου. Διάβαζα λοιπόν στην Ναυτεμπορική της Παρασκευής ότι η αύξηση του Βασικού Μισθού θα επιφέρει και αυξήσεις στα προϊόντα.
Γενικά αν και είμαι αναφανδόν υπερ της ελεύθερης οικονομίας και ΚΑΤΑ της λογικής του Βασικού Μισθού - έχω να πω ότι δυστυχώς στην Ελλάδα, λόγω της στρεβλωμένης επιχειρηματικότητας ο Βασικός Μισθός δεν είναι απλά παραίτητος αλλά πρέπει να ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. Έχω κάνει συζήτηση για το θέμα αυτό προσωπικά με τον κύριο Θάνο Τζήμερο και του το έχω αναλύσει.
Δυστυχώς στην Ελλάδα χρειάζεται ο "θεσμός" του Βασικού Μισθού. Και αν κάτσω και αναλύσω παραγοντες δεν θα μας φτάσουν ούτε 50 σελίδες εδώ μέσα.
Γενικά αν και είμαι αναφανδόν υπερ της ελεύθερης οικονομίας και ΚΑΤΑ της λογικής του Βασικού Μισθού - έχω να πω ότι δυστυχώς στην Ελλάδα, λόγω της στρεβλωμένης επιχειρηματικότητας ο Βασικός Μισθός δεν είναι απλά παραίτητος αλλά πρέπει να ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. Έχω κάνει συζήτηση για το θέμα αυτό προσωπικά με τον κύριο Θάνο Τζήμερο και του το έχω αναλύσει.
Δυστυχώς στην Ελλάδα χρειάζεται ο "θεσμός" του Βασικού Μισθού. Και αν κάτσω και αναλύσω παραγοντες δεν θα μας φτάσουν ούτε 50 σελίδες εδώ μέσα.
Καταχθόνιος εκδικητής
Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Αυγ 2023
- Like
- 1.000
- Πόντοι
- 81
Έτσι ειναι...η καταγωγή μου είναι απο επαρχία.Από πέρυσι, εκεί που έβρισκες γκαρσονιέρες με 200, ξαφνικά όλες πήγαν στα 300 περίπου. Μιλάω για μεγάλες πόλεις στην επαρχία. Το Σ/Μ ανέβηκε, το ρεύμα, η θέρμανση (πάλι καλά είναι ήπιος ο χειμώνας φέτος). Το κύριο έξοδο είναι η μετακίνηση και επειδή δεν υπάρχουν ΜΜΜ, χρειάζεσαι όχημα και βενζίνη. Η δουλειά μου είναι 20 χλμ μακριά, άρα 40 χλμ. Θέλω περίπου 130 ευρώ μόνο για καύσιμα.
έχω κ το πατρικό μου εκεί κ πηγαίνω οποτε μπορώ συχνά.Εζησα κ αρκετά χρόνια λίγο μετά τον στρατό πρίν φύγω/
βαλε πια κ 300 κ 400 ενοικιο,500 ευρώ ζητάνε στα μεγάλα τ.μ. ή στα νεόδμητα,οι τιμες της ΔΕΗ ιδιες με την Αθηνα,τιμες Μαρκετ γνωστών αλυσίδων ίδιες κ το μεγάλο μειονέκτημα οτι ο κόσμος στην επαρχία ειναι αγκαλιά με το τιμόνι...δεν υπάρχει μετρο,δεν υπάρχει τραμ,ηλεκτρικός τπτ....μόνο ταξί κ προσωπικό όχημα...αντε να πάρεις καμμιά μοτο για να γλιτώσεις σε σχέση με το κάρο...τα υπόλοιπα ίδια...δηλ ο αλλος που ζει επαρχία θα πληρώσει πιο φτηνά το φυσικό αέριο ή πετρέλαιο?δεν παίζει αυτο...εκτός αν την βγάζεις με ξυλόσομπα το χειμώνα με 140-160 ευρώ (οι τιμές παίζουν) τον τόνο ..θες περίπου 4 με 5 τόνου ξύλα απο αρχές Νοέμβρη μέχρι μεσα Μαρτίου περίπου...κ αυτο εξαρτάται κ απο τον εκάστοτε χειμώνα.
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.215
- Πόντοι
- 2.356
Σαούλ ας μην λέμε και ό,τι θέλουμε. Καταλαβαίνω την λογική σου σε αυτό που αναφέρεις - αλλά σε πληροφορώ ότι στην ελληνική επαρχία οι άνθρωποι υποφέρουν. Δεν υπάρχει επί της ουσίας κάποια οικονομική δραστηριότητα πέραν του τουρισμού και της όποιας αγροτιάς που αφορά ελάχιστους.Η λύση για τους εργαζόμενους που δεν αντέχουν ή δεν έχουν καμία τύχη είναι η επαρχία. Γιατί δεν το κάνουν?
Όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση, αν δεις τα στατιστικά των επενδύσεων, τόσο των παρελθοντικών όσο και των μελλοντικών όλοι σχεδόν ρίχνονται στην πρωτεύουσα. Μόνο το 1/6 των επενδύσεων πάει στην περιφέρεια...
Επίσης στην περιφέρεια δεν έχεις σχεδόν καθόλου ευκαιρίες σε τίποτα. Χρειάζεται γερά παράλληλα εισοδήματα για να αντέξεις.
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.215
- Πόντοι
- 2.356
Ολόσωστο σχόλιο. Το κόστος ζωής στην ελληνική επαρχία είναι τεράστιο. Και επίσης όπως πολύ σωστά αναφέρεις, ολόσωστη παρατήρηση, είσαι αγκαλιά με ένα τιμόνι κάτι που εκτινάζει το κόστος ζωής στο θεό. Στην Αθήνα, εγώ πχ είμαι 3 έτη χωρίς αμάξι καν...Έτσι ειναι...η καταγωγή μου είναι απο επαρχία.
έχω κ το πατρικό μου εκεί κ πηγαίνω οποτε μπορώ συχνά.Εζησα κ αρκετά χρόνια λίγο μετά τον στρατό πρίν φύγω/
βαλε πια κ 300 κ 400 ενοικιο,500 ευρώ ζητάνε στα μεγάλα τ.μ. ή στα νεόδμητα,οι τιμες της ΔΕΗ ιδιες με την Αθηνα,τιμες Μαρκετ γνωστών αλυσίδων ίδιες κ το μεγάλο μειονέκτημα οτι ο κόσμος στην επαρχία ειναι αγκαλιά με το τιμόνι...δεν υπάρχει μετρο,δεν υπάρχει τραμ,ηλεκτρικός τπτ....μόνο ταξί κ προσωπικό όχημα...αντε να πάρεις καμμιά μοτο για να γλιτώσεις σε σχέση με το κάρο...τα υπόλοιπα ίδια...δηλ ο αλλος που ζει επαρχία θα πληρώσει πιο φτηνά το φυσικό αέριο ή πετρέλαιο?δεν παίζει αυτο...εκτός αν την βγάζεις με ξυλόσομπα το χειμώνα με 140-160 ευρώ (οι τιμές παίζουν) τον τόνο ..θες περίπου 4 με 5 τόνου ξύλα απο αρχές Νοέμβρη μέχρι μεσα Μαρτίου περίπου...κ αυτο εξαρτάται κ απο τον εκάστοτε χειμώνα.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
ΤΡΑΓΙΚΉ ΑΛΗΘΕΙΑτα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα γιατί αυτή τη στιγμή γίνεται ζύμωση μιας γενιάς που ως επαγγελματικό στόχο έχει το να γίνει ντιλιβεράς και ''content creator"
Καταχθόνιος εκδικητής
Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Αυγ 2023
- Like
- 1.000
- Πόντοι
- 81
το μόνο που δεν θα βρείς επαρχία ειναι άρτος κ θεάματα, οπου σε αυτα φεύγει χρήμα σε σχέση με τηνΟλόσωστο σχόλιο. Το κόστος ζωής στην ελληνική επαρχία είναι τεράστιο. Και επίσης όπως πολύ σωστά αναφέρεις, ολόσωστη παρατήρηση, είσαι αγκαλιά με ένα τιμόνι κάτι που εκτινάζει το κόστος ζωής στο θεό. Στην Αθήνα, εγώ πχ είμαι 3 έτη χωρίς αμάξι καν...
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
ΤΡΑΓΙΚΉ ΑΛΗΘΕΙΑ
Αθήνα ..ενας κατοικος της πρωτευουσας έχει περισσοτερους πειρασμους να ξοδέψει χρήμα σε σχέση με την άνω-κατω καταχνια
πχ έχει σπάνια θεατρικές παραστάσεις κ συναυλίες/φεστιβαλ κτλ ..επιπλέον δεν εχει τα 200 κ βάλε μπουρδέλα κ στόύντιο/μασατζίδικα της Αθήνας...έχει (αν έχει,ανάλογα το μέρος) μετρημένα μπουρδέλα,αλλα κ πάλι το κόμιστρο στην επαρχία ειναι 30,40 κ 50 δεν ειναι τα 10 Του Μεταξουργείου ή τα 20 της Φυλής κ πέριξ.Ναι εκει γλιτώνει,αλλα πχ οι τιμές στην χασαποταβέρνα του κ.Μακη πλεον έχουν ανέβει κ επαρχία κ αν γκρινιάξεις ο κυρ Μακης θα σου πει για το κρέας που το αγοράζει πλέον πιο ακριβά κ παει λέγοντας...
xenitemenos
Μέγας
- Εγγρ.
- 14 Οκτ 2018
- Κριτικές
- 15
- Like
- 11.880
- Πόντοι
- 3.846
Ναι αλλά δε λες τα άλλα μισά, δηλαδή κρύβεις τη μισή αλήθεια.Είπα αυτό ακριβώς που λέω.
Ότι αν κάποιος ζει με 700 ευρώ στην αθήνα και δεν βγάζει το μήνα αν προσπαθήσει να μεταφέρει την ζωή του στην επαρχία και το καταφέρει θα τον βγάζει γιατί θα έχει λιγότερα έξοδα.
Πόσο ακατανόητο μπορεί να είναι αυτό?
Ότι η επαρχία είναι φτηνή γιατί απλά δεν έχει τίποτα σε σχέση με την πόλη.
Νέος άνθρωπος με όρεξη και δημιουργικότητα τι να πάει να κάνει στην επαρχία;
Θα πάθει κατάθλιψη και θα χαλάσει ότι δυναμική έχει.
Αν δε βρίσκει και γυναίκα θα γίνει και κομπλεξικος αγαμητος.
Κράτα τέτοια ζωή για σένα. Αφού το προτείνεις, πες μας κιόλας πόσο καιρό κάνεις τέτοια ζωή. Και σε ποια πόλη.
noblue
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 9 Ιαν 2006
- Κριτικές
- 23
- Like
- 6.453
- Πόντοι
- 7.095
Γιατί λίγα είναι;Δν θα ξέρουμε τι να τα κάνουμε. 33€ αυξηση?!?! Θα φοβόμαστε μην μας κλέψουν αν καταλάβουν ότι γίναμε πλούσιοι
Μια φυλής και ένα Μεταξουργείο.
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.215
- Πόντοι
- 2.356
Αν κάποιος είναι μαλάκας και δεν ξέρει να διαχειρίζεται τα οικονομικά καλύτερα να μην μένει στην Αθήνα. Σε αυτό έχεις δίκιο. Για κάποιον που είναι κακός οικονομικός διαχειριστής της λογικής ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ, τότε ας μείνει μακριά από "πειρασμούς".το μόνο που δεν θα βρείς επαρχία ειναι άρτος κ θεάματα, οπου σε αυτα φεύγει χρήμα σε σχέση με την
Αθήνα ..ενας κατοικος της πρωτευουσας έχει περισσοτερους πειρασμους να ξοδέψει χρήμα σε σχέση με την άνω-κατω καταχνια
πχ έχει σπάνια θεατρικές παραστάσεις κ συναυλίες/φεστιβαλ κτλ ..επιπλέον δεν εχει τα 200 κ βάλε μπουρδέλα κ στόύντιο/μασατζίδικα της Αθήνας...έχει (αν έχει,ανάλογα το μέρος) μετρημένα μπουρδέλα,αλλα κ πάλι το κόμιστρο στην επαρχία ειναι 30,40 κ 50 δεν ειναι τα 10 Του Μεταξουργείου ή τα 20 της Φυλής κ πέριξ.Ναι εκει γλιτώνει,αλλα πχ οι τιμές στην χασαποταβέρνα του κ.Μακη πλεον έχουν ανέβει κ επαρχία κ αν γκρινιάξεις ο κυρ Μακης θα σου πει για το κρέας που το αγοράζει πλέον πιο ακριβά κ παει λέγοντας...
flyman29
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαΐ 2009
- Like
- 3.582
- Πόντοι
- 456
Όλοι συμφωνούμε πως οι μισθοί και η ακρίβεια τσακίζουν αλλά το θέμα είναι έχουν οι επιχειρήσεις και το κράτος να δώσουν μισθούς της προκοπής; Δηλαδή το κράτος όταν δίνει 800 ευρώ σε ένα νέο δάσκαλο δεν ξέρει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα τη βγάζει;
Είχα διαβάσει παλιότερα πως πολυεθνική στην Ελλάδα έδινε 1200 καθαρά και ζητούσε μεταπτυχιακό και προϋπηρεσία και είχε δεκάδες βιογραφικά να επιλέξει.
Είναι τόσες οι στρεβλώσεις στην Ελλάδα που μοναδική σίγουρη πηγή εσόδων είναι οι εισφορές και οι έμμεσοι φόροι. Παράδειγμα, παραδίδει ο κόσμος πινακίδες αβέρτα; Λύση: αύξηση στα τέλη σε όσους έχουν ακόμη αυτοκίνητο και πάει λέγοντας.
Όσο υπομένουμε και υπάρχει κόσμος που δουλεύει με αυτούς τους μισθούς άλλο τόσο και το κράτος δεν θα έχει κίνητρο να αλλάξει. Στην τελική από Έλληνες πολιτικούς δεν έχουμε και πολλές απαιτήσεις. Έτσι έμαθαν έτσι πορεύονται.
Θα έπρεπε να βγάζουν προκηρύξεις για γιατρούς, δασκάλους, αστυνομικούς και να μην υπάρχει ούτε ένας υποψήφιος. Μόνο έτσι μπορεί να συνέλθουν. Βέβαια είναι αξίωμα πως πάντα θα υπάρχει κάποιος που είναι διατεθειμένος να δουλέψει για λιγότερα αλλά σε αυτούς τους κλάδους πχ που θα βρουν;
Η δουλειά έχει νόημα όχι μόνο όταν επιβιώνεις αλλά όταν σου περισσεύουν και δημιουργείς.
Μόνο αν ψάχνουν να βρουν εργαζόμενους με κιάλια θα διορθωθούν οι στρεβλώσεις και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση ούτε έχουν κίνητρο να βελτιωθούν αλλά ούτε και να αλλάξουν για να είναι σε θέση να δίνουν μισθούς της προκοπής.
Είχα διαβάσει παλιότερα πως πολυεθνική στην Ελλάδα έδινε 1200 καθαρά και ζητούσε μεταπτυχιακό και προϋπηρεσία και είχε δεκάδες βιογραφικά να επιλέξει.
Είναι τόσες οι στρεβλώσεις στην Ελλάδα που μοναδική σίγουρη πηγή εσόδων είναι οι εισφορές και οι έμμεσοι φόροι. Παράδειγμα, παραδίδει ο κόσμος πινακίδες αβέρτα; Λύση: αύξηση στα τέλη σε όσους έχουν ακόμη αυτοκίνητο και πάει λέγοντας.
Όσο υπομένουμε και υπάρχει κόσμος που δουλεύει με αυτούς τους μισθούς άλλο τόσο και το κράτος δεν θα έχει κίνητρο να αλλάξει. Στην τελική από Έλληνες πολιτικούς δεν έχουμε και πολλές απαιτήσεις. Έτσι έμαθαν έτσι πορεύονται.
Θα έπρεπε να βγάζουν προκηρύξεις για γιατρούς, δασκάλους, αστυνομικούς και να μην υπάρχει ούτε ένας υποψήφιος. Μόνο έτσι μπορεί να συνέλθουν. Βέβαια είναι αξίωμα πως πάντα θα υπάρχει κάποιος που είναι διατεθειμένος να δουλέψει για λιγότερα αλλά σε αυτούς τους κλάδους πχ που θα βρουν;
Η δουλειά έχει νόημα όχι μόνο όταν επιβιώνεις αλλά όταν σου περισσεύουν και δημιουργείς.
Μόνο αν ψάχνουν να βρουν εργαζόμενους με κιάλια θα διορθωθούν οι στρεβλώσεις και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση ούτε έχουν κίνητρο να βελτιωθούν αλλά ούτε και να αλλάξουν για να είναι σε θέση να δίνουν μισθούς της προκοπής.
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.215
- Πόντοι
- 2.356
Πάντως για να μιλήσουμε με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, εγώ εργάζομαι στον κλάδο ιδιωτικής ασφάλειας (security). Σε αυτόν τον κλάδο το βασικό πρόβλημα ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων είναι ότι ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ γιατί ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ προσωπικό. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να δίνουν απλά έναν βασικό μισθό ενώ οι περισσότερες εκ των εταιρειών είναι ΑΘΛΙΕΣ ΩΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ.... Αυτό πώς το εξηγείς;Μόνο αν ψάχνουν να βρουν εργαζόμενους με κιάλια θα διορθωθούν οι στρεβλώσεις και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση ούτε έχουν κίνητρο να βελτιωθούν αλλά ούτε και να αλλάξουν για να είναι σε θέση να δίνουν μισθούς της προκοπής.
Καταχθόνιος εκδικητής
Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Αυγ 2023
- Like
- 1.000
- Πόντοι
- 81
Εχουν ηδη έλλειψη κ στον Τουριστικό κλαδο και σε εργατικά χέρια στην ΒιομηχανίαΜόνο αν ψάχνουν να βρουν εργαζόμενους με κιάλια θα διορθωθούν οι στρεβλώσεις και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
την ''λύση'' την εδωσε η ΝΔ με εισαγωγή εργατικου δυναμικού απο Τρίτες χώρες.
έτσι λένε τουλάχιστον.
Τελευταία τροποποίηση:
Mpratan
Μέγας
- Εγγρ.
- 29 Δεκ 2019
- Κριτικές
- 21
- Like
- 11.902
- Πόντοι
- 4.546
Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Και καλά παθαίνουν και δε βρίσκουν, όχι μόνο οι επιχειρήσεις του κλάδου σου αλλά και πολλές άλλες. Πλέον τα δεδομένα έχουν αρχίζει και αλλάζουν και καλό είναι, αργά ή γρήγορα, να το καταλάβουν και οι εταιρείες.Πάντως για να μιλήσουμε με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, εγώ εργάζομαι στον κλάδο ιδιωτικής ασφάλειας (security). Σε αυτόν τον κλάδο το βασικό πρόβλημα ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων είναι ότι ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ γιατί ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ προσωπικό. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να δίνουν απλά έναν βασικό μισθό ενώ οι περισσότερες εκ των εταιρειών είναι ΑΘΛΙΕΣ ΩΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ.... Αυτό πώς το εξηγείς;
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.215
- Πόντοι
- 2.356
Ακριβώς! Καλά να πάθουν! Μέχρι και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει από το βήμα του ΣΕΒ πριν ένα έτος: ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ...Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Και καλά παθαίνουν και δε βρίσκουν, όχι μόνο οι επιχειρήσεις του κλάδου σου αλλά και πολλές άλλες. Πλέον τα δεδομένα έχουν αρχίζει και αλλάζουν και καλό είναι, αργά ή γρήγορα, να το καταλάβουν και οι εταιρείες.
madrach
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Σεπ 2015
- Κριτικές
- 10
- Like
- 1.667
- Πόντοι
- 506
Αυτη η αποψη σου για τον βασικο μισθο ερχεται σε πληρη αντιθεση με τις θεσεις σου στην παγκσμιοποιηση, στην ΕΕ και στον λεγομενο οικονομικο φιλελευθερισμο. Βασικα ειμαι της υπερ της οικονομικης ελευθεριας, αλλα οχι χωρις προστατευτισμο απο την εξωτερικη ανισοτητα.Διαβάζω συστηματικά οικονομικές εφημερίδες. Είτε on line είτε και έντυπες όταν βρεθούν στα χέρια μου. Διάβαζα λοιπόν στην Ναυτεμπορική της Παρασκευής ότι η αύξηση του Βασικού Μισθού θα επιφέρει και αυξήσεις στα προϊόντα.
Οι γειτονικες μας χωρες οπως η Βουλγαρια ο εργατικος μισθος ειναι πολυ χαμιλοτερος απο τον ελληνικο, οσο για Τουρκια η οποια εχει ελευθερο εμποριο με την ΕΕ (ζεμπεκιες βλακογιωργο) μας ανταγωνιζεται κ στα αγροτικα προιοντα. Μηπως για την Κινα με τα φθινα ρουχα. Να γραψω μηπως για την ανταγωνιστικοτητα της ελληνικης οικονομιας; τα αιτια δεν ειναι μονο φορολογικα.
Θεορω την αποψη σου για κατωτερο μισθο παραλογη, δεδομενο των αποψεων σου για το πολιτικοοικονομικο προτυπο
που υποστηριζεις, ειναι αντικρουομενο.
Ρωτα λοιπον τον Τζιμερο πως θα ερθει χρημα στην Ελλαδα, πως ξεκινας μια οικονομια οταν εχεις μαγαζια κοντα σου που ειναι φθινοτερα αλλα και μαγαζια με βορειοτερα με τεχνογνωσια. Ειναι αυτα τα σημεια, αλλα κ αλλα πολλα, στα οποια ο τυπος δεν με πειθει, του λειπει σε αυτα που λεει το πολιτικο "πως"
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.215
- Πόντοι
- 2.356
Μα αντικρουόμενο είναι όλο αυτό. Στην Ελλάδα είναι απαραίτητος ο βασικος μισθός. Αυτό λέμε.Αυτη η αποψη σου για τον βασικο μισθο ερχεται σε πληρη αντιθεση με τις θεσεις σου στην παγκσμιοποιηση, στην ΕΕ και στον λεγομενο οικονομικο φιλελευθερισμο. Βασικα ειμαι της υπερ της οικονομικης ελευθεριας, αλλα οχι χωρις προστατευτισμο απο την εξωτερικη ανισοτητα.
Οι γειτονικες μας χωρες οπως η Βουλγαρια ο εργατικος μισθος ειναι πολυ χαμιλοτερος απο τον ελληνικο, οσο για Τουρκια η οποια εχει ελευθερο εμποριο με την ΕΕ (ζεμπεκιες βλακογιωργο) μας ανταγωνιζεται κ στα αγροτικα προιοντα. Μηπως για την Κινα με τα φθινα ρουχα. Να γραψω μηπως για την ανταγωνιστικοτητα της ελληνικης οικονομιας; τα αιτια δεν ειναι μονο φορολογικα.
Θεορω την αποψη σου για κατωτερο μισθο παραλογη, δεδομενο των αποψεων σου για το πολιτικοοικονομικο προτυπο
που υποστηριζεις, ειναι αντικρουομενο.
Ρωτα λοιπον τον Τζιμερο πως θα ερθει χρημα στην Ελλαδα, πως ξεκινας μια οικονομια οταν εχεις μαγαζια κοντα σου που ειναι φθινοτερα αλλα και μαγαζια με βορειοτερα με τεχνογνωσια. Ειναι αυτα τα σημεια, αλλα κ αλλα πολλα, στα οποια ο τυπος δεν με πειθει, του λειπει σε αυτα που λεει το πολιτικο "πως"
flyman29
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαΐ 2009
- Like
- 3.582
- Πόντοι
- 456
Φαντάζομαι πάντα βρίσκουν πρόθυμους ανθρώπους να δουλέψουν με αυτές τις συνθήκες έστω και προσωρινά.Πάντως για να μιλήσουμε με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, εγώ εργάζομαι στον κλάδο ιδιωτικής ασφάλειας (security). Σε αυτόν τον κλάδο το βασικό πρόβλημα ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων είναι ότι ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ γιατί ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ προσωπικό. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να δίνουν απλά έναν βασικό μισθό ενώ οι περισσότερες εκ των εταιρειών είναι ΑΘΛΙΕΣ ΩΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ.... Αυτό πώς το εξηγείς;
Στον αεροπορικό χώρο υπήρχε η πατέντα του pay to fly. Κάποιες έξυπνες εταιρείες είχαν βρεί την πατέντα να παίρνουν νέους χειριστές, να τους βάζουν να πληρώνουν για να πετάνε και να εκπαιδεύονται στον τύπο και έτσι δεν προσλάμβαναν νέους με μισθούς, συμβόλαια κτλ Στην ουσία πλήρωναν για να δουλεύουν. Επιπλέον, μόστραραν στο βιογραφικό και εμπειρία σε τζετ κτλ.
Η όλη ιστορία πήρε τη κάτω βόλτα όταν οι μεγάλες ενώσεις είπαν δεν θα προσλαμβάνουμε στις εταιρείες μας νέους που δέχτηκαν αυτές τις υποτιμητικές συνθήκες. Αν δεν το έκαναν πάντα θα υπήρχε ροή ανθρώπων που θα πλήρωναν για να δουλεύουν για να είναι ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους.
Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει φαντάζομαι και στον τομέα σου και όχι μόνο.
Mpratan
Μέγας
- Εγγρ.
- 29 Δεκ 2019
- Κριτικές
- 21
- Like
- 11.902
- Πόντοι
- 4.546
Επίσης το περιβάλλον είναι ένα φαινόμενο που είναι πολύ ευαίσθητο και πολύ ρευστό. Αναφέρομαι πάντα στις ανθρώπινες συμπεριφορές μεταξύ των εργαζομένων. Έχω ακούσει περιστατικά που είναι να τραβάς τα μαλλιά σου ( και εμείς που έχουμε και λίγα θα μείνουμε καράφλες ).Ακριβώς! Καλά να πάθουν! Μέχρι και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει από το βήμα του ΣΕΒ πριν ένα έτος: ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ...
BestNotGeorge
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιουλ 2023
- Like
- 1.136
- Πόντοι
- 206
Δεν σπούδασες κάτι της προκοπής, κάτι που το χρειάζονται οι άλλοι ..Πως φεύγω αλλού; Υπονόησες ότι είναι κακό αφεντικό και τιμωρήθηκε από το Θεό. ΕΓΩ και οι υπόλοιποι της γενιάς μου τι αμαρτίες κάναμε και τις πληρώνουμε τώρα;
Μάλλον παρέμεινες Αφγανός εργάτης για φράουλες.
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.215
- Πόντοι
- 2.356
Δυστυχώς, στο τομέα μου, στον κλάδο ιδιωτικής ασφάλειας, πάνε αμέτρητα ραμολιμέντα και άνθρωποι υπερβολικά χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης και μόρφωσης. Και τέτοιοι πλέον είναι πολλοί - καθώς οι κάπως μεγαλύτερης ηλικίας 50+ που είναι κάπως μεγάλοι για αναζητηση άλλης καριέρας στραφηκαν προς τα εκεί... Και για αυτό όλες οι εταιρείες δίνουν τον βασικό.Φαντάζομαι πάντα βρίσκουν πρόθυμους ανθρώπους να δουλέψουν με αυτές τις συνθήκες έστω και προσωρινά.
Στον αεροπορικό χώρο υπήρχε η πατέντα του pay to fly. Κάποιες έξυπνες εταιρείες είχαν βρεί την πατέντα να παίρνουν νέους χειριστές, να τους βάζουν να πληρώνουν για να πετάνε και να εκπαιδεύονται στον τύπο και έτσι δεν προσλάμβαναν νέους με μισθούς, συμβόλαια κτλ Στην ουσία πλήρωναν για να δουλεύουν. Επιπλέον, μόστραραν στο βιογραφικό και εμπειρία σε τζετ κτλ.
Η όλη ιστορία πήρε τη κάτω βόλτα όταν οι μεγάλες ενώσεις είπαν δεν θα προσλαμβάνουμε στις εταιρείες μας νέους που δέχτηκαν αυτές τις υποτιμητικές συνθήκες. Αν δεν το έκαναν πάντα θα υπήρχε ροή ανθρώπων που θα πλήρωναν για να δουλεύουν για να είναι ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους.
Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει φαντάζομαι και στον τομέα σου και όχι μόνο.
Σιγα σιγά θα αλλάξει αυτό καθώς δεν θα βρίσκουν ΚΑΝΕΝΑΝ να πηγαίνει όπως σταδιακά ήδη συμβαίνει και αναγκάζονται να δίνουν μπόνους, κάρτες σουπερμαρκετ και άλλα τέτοια πολλά.
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 558
- Εμφανίσεις
- 37K
- Απαντήσεις
- 79
- Εμφανίσεις
- 7K
- Απαντήσεις
- 45
- Εμφανίσεις