Νέα

Κατώτατος μισθός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Socrates009
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 478
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.609
Πόντοι
506
Αυτό είναι όμως το όνειρο του Έλληνα....να χωθεί σε μια εύκολη και καλή θέση...να κληρονομήσει κάνα καλό παθητικό εισόδημα...και να τελειώνει με αυτά...
εαν εχεις αυτο το ονειρο να το θεωρεις δικο σου και οχι ολονων, δεν μας εκρπροσωπεις!

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Επειδή έχω περάσει κι εγώ από αυτή τη φάση ( να αναρωτιέμαι γιατί να περνάω το Χ ή το Υ ), θα σου πω ότι είναι λάθος αυτή η τοποθέτηση, κατά τη γνώμη μου.
Σαφώς είναι χάλια τα πράγματα από το 2009 και μετά. Απλά ήσουν και ήμουν άτυχος στην περίπτωση.
Και το ΔΝΤ ήρθε γιατί κάποιοι έκαναν λάθος διαχείριση. Πιθανό οι γονείς σου ή οι θείοι σου να ήταν από τους τυχερούς που μπήκαν σε ΔΕΗ,ΟΤΕ, στρατό και κάποια στιγμή να έπαιρναν μισθό 2000 ευρώ το 2005, ας πούμε.

Δεν είμαι μοιρολάτρης ούτε και θρησκόληπτος. Αλλά μου τη δίνει η ΜΑΛΑΚΙΑ των ανθρώπων να μισούν τον πλούτο. ΤΕΡΜΑ και είμαι αδιαπραγμάτευτος σε αυτό. Μισώ τον κομμουνισμό ακριβώς γι' αυτό. Διότι είναι ενάντια στον πλούτο και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπου.

Πάνω σε αυτό λοιπόν που έγραψα βρίσκει ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ την ευκαιρία να επιτεθεί στο διπλανό του. Ο Βακάκης είναι κακός και άξιζε αυτό που έπαθε. Το άξιζε διότι είναι πλούσιος. Ο φίλος μου που έχασε παιδί 4 ετών τι κακό έκανε; Η ξαδέρφη μου που ήταν 36 τι κακό είχε κάνει και πέθανε; Και τόσοι άλλοι "φτωχοί". Και επειδή το νήμα έχει να κάνει με τον κατώτατο μισθό βάζω μέσα τη γενιά μου που δεν έκανε κάτι κακό αλλά μόλις πήραμε πτυχία ήρθαν οι κατραπακιές όλες μαζί.

Γι' αυτό εκνευρίζομαι. Αντί να κοιτάξουμε τη ΔΙΚΙΑ μας καμπούρα μας φταίνε οι άλλοι. Έχω γράψει καμία δεκαριά μηνύματα για την ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Εξακολουθώ και επιμένω σε αυτό. Δούλεψε και θα κερδίσεις. Ακόμη και ο "Βακάκης" που θεωρείς ότι σε εκμεταλλεύεται αν του πας ένα σωστό βιογραφικό θα στο πληρώσει. Αν όμως είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ και ΞΥΣΤΑΡΧΙΔΗΣ τότε θα είσαι πάντα στο βασικό και θα σου φταίει ο κάθε "Βακάκης".

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
εαν εχεις αυτο το ονειρο να το θεωρεις δικο σου και οχι ολονων, δεν μας εκρπροσωπεις!
Ούτε και θα ήθελα να σας εκπροσωπήσω...αλλά από τα λεγόμενα μου φαίνεται ότι αυτό το όνειρο έχω?

Εσένα ποια είναι η γνώμη σου για τον Έλληνα τύπε? Πως έχει διαμορφωθεί από την μεταπολίτευση και μετά?

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.437
Πόντοι
456
Δεν είμαι μοιρολάτρης ούτε και θρησκόληπτος. Αλλά μου τη δίνει η ΜΑΛΑΚΙΑ των ανθρώπων να μισούν τον πλούτο. ΤΕΡΜΑ και είμαι αδιαπραγμάτευτος σε αυτό. Μισώ τον κομμουνισμό ακριβώς γι' αυτό. Διότι είναι ενάντια στον πλούτο και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπου.

Πάνω σε αυτό λοιπόν που έγραψα βρίσκει ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ την ευκαιρία να επιτεθεί στο διπλανό του. Ο Βακάκης είναι κακός και άξιζε αυτό που έπαθε. Το άξιζε διότι είναι πλούσιος. Ο φίλος μου που έχασε παιδί 4 ετών τι κακό έκανε; Η ξαδέρφη μου που ήταν 36 τι κακό είχε κάνει και πέθανε; Και τόσοι άλλοι "φτωχοί". Και επειδή το νήμα έχει να κάνει με τον κατώτατο μισθό βάζω μέσα τη γενιά μου που δεν έκανε κάτι κακό αλλά μόλις πήραμε πτυχία ήρθαν οι κατραπακιές όλες μαζί.

Γι' αυτό εκνευρίζομαι. Αντί να κοιτάξουμε τη ΔΙΚΙΑ μας καμπούρα μας φταίνε οι άλλοι. Έχω γράψει καμία δεκαριά μηνύματα για την ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Εξακολουθώ και επιμένω σε αυτό. Δούλεψε και θα κερδίσεις. Ακόμη και ο "Βακάκης" που θεωρείς ότι σε εκμεταλλεύεται αν του πας ένα σωστό βιογραφικό θα στο πληρώσει. Αν όμως είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ και ΞΥΣΤΑΡΧΙΔΗΣ τότε θα είσαι πάντα στο βασικό και θα σου φταίει ο κάθε "Βακάκης".
Δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς τι θες να πεις, αλλά αυτό που λέω είναι ότι πρέπει ΕΜΕΙΣ να ψάχνουμε το κατάλληλο περιβάλλον (όσο γίνεται) και όχι να θέλουμε να αλλάξει το περιβάλλον, επειδή κάποτε ήταν ΟΚ.
Βλέπουμε εδώ και 15 χρόνια να έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση, η οποία παγιώθηκε πλέον (να μην πω ότι χειροτερεύει).
Αν κάποιος νέος δοκιμάσει 1-2-3-10 δουλειές σε 5 χρόνια και δει ότι δεν υπάρχει διέξοδος, θα πρέπει στην ψύχρα να φεύγει Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο...Δεν έχει νόημα να μένει εδώ.
Όσο για το Βακάκη που λες: Οι εργοδότες πληρώνουν τη δουλειά που κάνεις, όχι τα προσόντα σου. Αν η δουλειά σου είναι να βάζεις κουκλάκια στα ράφια, 667 θα πάρεις, ακόμα και με πτυχίο από Πολυτεχνείο.
Αν ήσουν στο εξωτερικό, κατ' αρχήν δε θα σε έπαιρνε ο Γερμανός Βακάκης. Θα σου έλεγε ότι έχεις παραπάνω προσόντα απ΄ότι πρέπει για τη δουλειά (overqualified)...Βέβαια το πιο πιθανό είναι ότι εκεί θα έβρισκες δουλειά στον τομέα σου.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.609
Πόντοι
506
Ούτε και θα ήθελα να σας εκπροσωπήσω...αλλά από τα λεγόμενα μου φαίνεται ότι αυτό το όνειρο έχω?

Εσένα ποια είναι η γνώμη σου για τον Έλληνα τύπε? Πως έχει διαμορφωθεί από την μεταπολίτευση και μετά?
Τι δεν καταλαβες απο αυτο που σου εγραψα;
Μαλλον δεν καταλαβες τη σημασια σε αυτο που εσυ εγραψες "Αυτό είναι όμως το όνειρο του Έλληνα"

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς τι θες να πεις, αλλά αυτό που λέω είναι ότι πρέπει ΕΜΕΙΣ να ψάχνουμε το κατάλληλο περιβάλλον (όσο γίνεται) και όχι να θέλουμε να αλλάξει το περιβάλλον, επειδή κάποτε ήταν ΟΚ.
Βλέπουμε εδώ και 15 χρόνια να έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση, η οποία παγιώθηκε πλέον (να μην πω ότι χειροτερεύει).
Αν κάποιος νέος δοκιμάσει 1-2-3-10 δουλειές σε 5 χρόνια και δει ότι δεν υπάρχει διέξοδος, θα πρέπει στην ψύχρα να φεύγει Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο...Δεν έχει νόημα να μένει εδώ.
Όσο για το Βακάκη που λες: Οι εργοδότες πληρώνουν τη δουλειά που κάνεις, όχι τα προσόντα σου. Αν η δουλειά σου είναι να βάζεις κουκλάκια στα ράφια, 667 θα πάρεις, ακόμα και με πτυχίο από Πολυτεχνείο.
Αν ήσουν στο εξωτερικό, κατ' αρχήν δε θα σε έπαιρνε ο Γερμανός Βακάκης. Θα σου έλεγε ότι έχεις παραπάνω προσόντα απ΄ότι πρέπει για τη δουλειά (overqualified)...Βέβαια το πιο πιθανό είναι ότι εκεί θα έβρισκες δουλειά στον τομέα σου.

Βρε μαζί σου. Δεν διαφωνώ κάπου. Το πρόβλημα είναι πως κάποιοι νομίζουν ότι ο άλλος τους χρωστάει ή επειδή έχουν ένα πτυχίο πρέπει ντε και καλά να παίρνουν χιλιάρικα.

Το πρόβλημα είναι στο μυαλό μας και μόνο. Όταν πας και κουβαλάς κουκλάκια ΝΑΙ θα παίρνεις βασικό. Αν δεις ότι μετά από 1-2 χρόνια δεν έχει αλλάξει κάτι πας αλλού προσπαθώντας να "πουλήσεις" στο νέο εργοδότη την προϋπηρεσία σου. Δεν είναι πάντα εύκολο. Αλλά θέλει ψάξιμο και επιμονή.

Εγώ τρελαίνομαι με αυτούς που κατηγορούν τον κάθε "Βακάκη" που δίνει Χ μισθούς ενώ στην αγορά μπορείς να βρεις διάφορα. Πχ τελειώνει ο άλλος κάτι με οικονομικά αλλά δεν ψάχνεται λίγο. Του φταίει μετά ο "παλιός" λογιστής που τον έχει με βασικό να φτιάχνει δηλώσεις. Ή αυτό που έγραψα για τους βόθρους. Ναι πήγαινε σε μια εταιρία και άδειαζε τους. Θα δεις "περίεργες" εγκαταστάσεις σε βιολογικούς ή βίλες. Αύριο μπορείς να κάνεις κάτι δικό σου σαν μηχανολόγος.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Τι δεν καταλαβες απο αυτο που σου εγραψα;
Μαλλον δεν καταλαβες τη σημασια σε αυτο που εσυ εγραψες "Αυτό είναι όμως το όνειρο του Έλληνα"
Εγώ καλά κατάλαβα...εσύ δεν θες να απαντήσεις.

Ναι από τις εμπειρίες, τις συναναστροφές και την εργοδοτική σχέση που έχω βιώσει έχω καταλήξει ότι σε ΠΟΛΥ μεγάλο ποσοστό το όνειρο του μέσου Έλληνα είναι η όσο πιο εύκολη δουλειά και το να κληρονομήσει παθητικό εισόδημα για να βγάζει γούστα.

Εγώ είπα την γνώμη μου πες εσύ την δική σου....πως βλέπεις τον μέσο Έλληνα? Μην μου πεις δουλεύουν...εγώ λέω για το τι θα ήθελαν όχι τι κάνουν.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.993
Πόντοι
9.297
Δεν ισχύει αυτό που λες τουλάχιστον όχι για τους περισσότερους.

Χειρότερα ψυχολογικά προβλήματα θα αποκτήσεις μένοντας με τους γονείς σου μέχρι τα 40 παρά να μένεις στο υπόγειο του ντάμα στον κολωνό :confused:

Δεν έχουν όλοι οι γονείς ιδιόκτητο σπίτι οπότε εκ φύσεως....κάποια στιγμή θα ζήσουν μόνοι τους...και δεν υπάρχει χειρότερο σοκ για κάποιον από το να αναγκαστεί να δει πως είναι η ζωή στα 45.....

θα γαμηθεί πολύ άσχημα...
Συμφωνώ στα πιο πολλά ...πλην όμως οι μεσογειακές χώρες έχουν παράδοση τέτοιου τύπου συμβιωσεως παρά τα οποια προβλήματα υπάρχουν.Τουλαχιστον σε μεγάλα αστικά κέντρα ο νέος που ζει έτσι έχει τρόπους να ξεσπάσει ( με την καλή έννοια)αρκεί να μην διαταράσσει τις οικονομικές ισορροπίες της οικογένειας ζητώντας διαρκώς λεφτά...σε καθαρά επαρχιακές πόλεις και χωριά εκεί φαντάσου πόσο πιο δύσκολα είναι όλα.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.993
Πόντοι
9.297
Ναι αυτό θα γίνει. Γιατί ΕΠΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΊΑ. Μετά από μια ηλικία καηκες. Τι θα πεις στον εργοδότη σου; Σερβίρισμα μέχρι τα 35 και τώρα ήρθα να μάθω τη δουλειά να γίνω λογιστής που σπούδασα;
Πολλοί έχουν σπουδάσει κάτι και θα διεκδικήσουν κάτι καλύτερο έστω στα 40-45...άλλοι όμως δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο στην ζωή τους πέρα από εστίαση και θα ειναι στην απέξω .

• Like
Αντιδράσεις: foobar

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Συμφωνώ στα πιο πολλά ...πλην όμως οι μεσογειακές χώρες έχουν παράδοση τέτοιου τύπου συμβιωσεως παρά τα οποια προβλήματα υπάρχουν.Τουλαχιστον σε μεγάλα αστικά κέντρα ο νέος που ζει έτσι έχει τρόπους να ξεσπάσει ( με την καλή έννοια)αρκεί να μην διαταράσσει τις οικονομικές ισορροπίες της οικογένειας ζητώντας διαρκώς λεφτά...σε καθαρά επαρχιακές πόλεις και χωριά εκεί φαντάσου πόσο πιο δύσκολα είναι όλα

Στα χωριά είναι διαφορετικό προφανώς.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί κάποιος να είναι 40 χρονών και να ζει στο παιδικό του δωμάτιο και να μην αισθάνεται σκατά.

Δεν θα το έκανα ποτέ.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.993
Πόντοι
9.297
Στα χωριά είναι διαφορετικό προφανώς.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί κάποιος να είναι 40 χρονών και να ζει στο παιδικό του δωμάτιο και να μην αισθάνεται σκατά.

Δεν θα το έκανα ποτέ.
Ο νέος της πόλης είναι χλιδατος ακόμα και ως άνεργος...ίσως να έχει και γκόμενα :confused:...στα χωριά απλώς δεν γίνονται αυτά .

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Ο νέος της πόλης είναι χλιδατος ακόμα και ως άνεργος...ίσως να έχει και γκόμενα :confused:...στα χωριά απλώς δεν γίνονται αυτά .
Δεν ξέρω τι εννοείς στα χωριά....υπάρχουν και χωριά που και να θες δεν βρίσκεις σπίτι να νοικιάσεις.

προφανώς αν μιλάμε για τόσο μικρά χωριά ο νέος πρέπει να κουνηθεί και να πάει να βρει δουλειά σε πιο μεγάλο μέρος. Τώρα αν έχει όμως χωράφια κτλπ....καλώς θα μείνει εκεί....υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Γιατί στα χωριά δεν έχει γκόμενες?

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.491
Πόντοι
456
Τα ενοίκια ανέβηκαν βασικά τα 2 τελευταία χρόνια και δε μπορώ να αντιληφθώ γιατί...
Άλλαξε κάτι; Πήρε τα πάνω η οικονομία μας; Άντε το airbnb έχει νόημα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περίχωρα...
Στην επαρχία πώς επηρεάζει;
Άσε που βλέπω να σηκώνονται πολυκατοικίες και πάλι. Ναι, οι τράπεζες άρχισαν πάλι να δίνουν δάνεια, είναι γνωστό.
Αλλά για να πάρεις δάνειο, πρέπει να έχεις και σοβαρό μισθό.
Εγώ βλέπω ότι κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να ασπρίσουν το μαύρο χρήμα που έχουν στα σεντούκια.
Και μιλώντας γενικά:
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν παράγει, δε δίνει προστιθέμενη αξία σε προιόντα και να τα πουλήσει στο εξωτερικό που υπάρχει χρήμα, να εξάγει δηλαδή.
Παράδειγμα, να πάρει αλουμίνιο και ατσάλι που κοστίζουν 1000 ευρώ ο τόννος, να φτιάξει όπλα ή μηχανήματα και να τα πουλήσει στην Ιταλία στα 5000 ευρώ ο τόννος συνολικά. Αυτό λέγεται προστιθέμενη αξία.
Εδώ, βλέπουμε τόσα επαγγέλματα να ζουν ουσιαστικά "παρασιτικά", συγνώμη για την έκφραση. Παράδειγμα, βλέπω το μίνι-μάρκετ στη γωνία, που αγοράζει πατατάκια από το σούπερ-μάρκετ και περιμένει την Κυριακή να το αγοράσω εγώ. Ή βλέπουμε ασφαλιστές να έχει γεμίσει ο τόπος, ή τυροπιτάδικα, που στην ουσία τι κάνουν; Ψήνουν μία τυρόπιτα, την παίρνουν 50 λεπτά από τη βιοτεχνία ζύμης και την πουλάνε 1,70.
Αυτό ήταν και το λάθος όλων των κυβερνήσεων: Δημιούργησαν στρατούς ψηφοφόρων, οι οποίοι ήταν στο Δημόσιο και στο Στρατό, οι οποίοι τάιζαν την αγορά, την αγορά αυτών των παρασιτικών επαγγελμάτων. Και βλέπαμε γεμάτες ταβέρνες και λέγαμε "πάει καλά η οικονομία".
Σε πολλά μέρη της επαρχίας τα ενοίκια έχουν αυξηθεί όχι όσο στην Αθήνα αλλά αρκετά.
Έγινε ένα μπαμ στην κατασκευή γύρω στο 90 με όσους είχαν πάει εξωτερικό και μετά στοπ. Βάλε και πόσα σπίτια έχουν πάθει ζημιές από τίποτα σεισμούς και δεν τα φτιάχνουν και η προσφορά μειώνεται.
Πλέον όσοι μπορούν και χτίζουν τα έχουν για ενοικιαζόμενα ενώ όσοι έχουν κανένα πατρικό στην επαρχία προτιμούν να το έχουν για εξοχικό να έχουν να πάνε κάπου το καλοκαίρι παρά να το νοικιάσουν. Γιατί άντε και το νοικιάζεις αν πέσεις σε κανέναν επαγγελματία κακοπληρωτή έμπλεξες και άντε βγάλτον.
Γενικά η στέγη πλέον είναι τεράστιο πρόβλημα

Κανονικά πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία στο πόσα μπορεί να δώσει ένας συνεπής ενοικιαστής και πόσα ζητάει ο ιδιοκτήτης. Τώρα όλοι προτιμούν να πιάσουν τον παπά από τα αρχίδια και αν κάτσει αλλιώς airbnb.

Αν υπήρχε κράτος θα έπρεπε να έλεγε ρε παιδιά πως γίνεται τα μέσα ενοίκια να είναι σχεδόν όσο ο βασικός; Τι γίνεται λάθος;
Αλλά όταν το κράτος βλέπει ως μοναδική πηγή εσόδων ακίνητα, αυτοκίνητα, καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, ΦΠΑ και όχι να κάνει κάτι για την παραγωγικότατα τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα όχι καλύτερα.

Ας μένουν όλοι οι Έλληνες σε τρώγλες και να οδηγάν σαπάκια και να μην έχουν ούτε για φαγητό. ΕΝΦΙΑ, τέλη και ΦΠΑ θέλουν να εισπράττουν. Μόνο αυτό ξέρουν και είναι ικανοί.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.993
Πόντοι
9.297
Δεν ξέρω τι εννοείς στα χωριά....υπάρχουν και χωριά που και να θες δεν βρίσκεις σπίτι να νοικιάσεις.

προφανώς αν μιλάμε για τόσο μικρά χωριά ο νέος πρέπει να κουνηθεί και να πάει να βρει δουλειά σε πιο μεγάλο μέρος. Τώρα αν έχει όμως χωράφια κτλπ....καλώς θα μείνει εκεί....υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Γιατί στα χωριά δεν έχει γκόμενες?
Θα αστειεύεσαι...όλες φεύγουν στις πόλεις για σπουδές ,βρίσκουν χρηματοδότη και γυρνάνε για Χριστούγεννα ,Πασχα και διακοπές.
Δεν μιλάμε για ενοικίαση...είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις όπου θα έρθουν άνθρωποι εκτός χωριού για εγκατάσταση και αυτό δεν αφορά τους δασκάλους οι οποίοι είναι περαστικοί από εκεί.

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
13.453
Πόντοι
3.786

Άλλες απορίες για τους λόγους που οι Ιάπωνες δεν γαμάνε κι έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ υπογεννητικότητας έχει κανείς?
Όλη μέρα έξω η όμορφη μουνίτσα και μόλις 3 ώρες διαθέσιμες στο σπίτι πριν κοιμηθεί.Από τις πιο γερασμένες χώρες παγκοσμίως και αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην οικονομία της

emperor13

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2018
Like
754
Πόντοι
96
Διαβάζω συστηματικά οικονομικές εφημερίδες. Είτε on line είτε και έντυπες όταν βρεθούν στα χέρια μου. Διάβαζα λοιπόν στην Ναυτεμπορική της Παρασκευής ότι η αύξηση του Βασικού Μισθού θα επιφέρει και αυξήσεις στα προϊόντα.

Γενικά αν και είμαι αναφανδόν υπερ της ελεύθερης οικονομίας και ΚΑΤΑ της λογικής του Βασικού Μισθού - έχω να πω ότι δυστυχώς στην Ελλάδα, λόγω της στρεβλωμένης επιχειρηματικότητας ο Βασικός Μισθός δεν είναι απλά παραίτητος αλλά πρέπει να ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. Έχω κάνει συζήτηση για το θέμα αυτό προσωπικά με τον κύριο Θάνο Τζήμερο και του το έχω αναλύσει.

Δυστυχώς στην Ελλάδα χρειάζεται ο "θεσμός" του Βασικού Μισθού. Και αν κάτσω και αναλύσω παραγοντες δεν θα μας φτάσουν ούτε 50 σελίδες εδώ μέσα.
εισθε κομμουνιστης κυριε?:2funny:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Θα αστειεύεσαι...όλες φεύγουν στις πόλεις για σπουδές ,βρίσκουν χρηματοδότη και γυρνάνε για Χριστούγεννα ,Πασχα και διακοπές.
Δεν μιλάμε για ενοικίαση...είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις όπου θα έρθουν άνθρωποι εκτός χωριού για εγκατάσταση και αυτό δεν αφορά τους δασκάλους οι οποίοι είναι περαστικοί από εκεί.
Δηλαδή από το χωριό φεύγουν μόνο οι γυναίκες? Πως γίνεται αυτό?

BestNotGeorge

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2023
Like
1.135
Πόντοι
206
Δε θα σου δώσω λογαριασμό τι έχω κάνει στη ζωή μου. Αλλά είσαι μεγάλος μαλακας αφού θεωρείς ότι 15 χρόνια τώρα είναι όλα ρόδινα. Όλοι έξω τρέχουν και εδώ στη χώρα μας έχουμε γαμηθει.

Απαντά μου αρχιδατα. Τι έκανα ΕΓΩ για να υποστώ το ΔΝΤ. ΕΓΩ. Είμαι 40 ετών. Πότε πήρα δάνεια και φεσωσα το κράτος παλιομαλακα; Στα 15 μου; Γιατί να γαμιεμαι με capital όταν ΗΔΗ με είχαν γαμησει με μειώσεις στο μισθό μου οι προηγούμενοι.

Καλά κάνει και σας γαμαει το κεφάλαιο. Έτσι θέλετε. Εσείς είστε τα θύματα και όχι εμείς. Εμείς βρήκαμε τρόπο και επιζησαμε. Εσείς θα βρίσκετε δικαιολογίες πάντα και θα ρίχνετε το φταίξιμο στους άλλους.
Παλιομαλάκας εδώ
Μην μου δώσεις λογαριασμό, βλέπω όμως ότι αναρωτιέσαι, τι σου πήγε στραβά
Το θέμα είναι τι ΔΕΝ έκανες, όχι το τι έκανες.

Η μεγάλη μου κόρη, χημικό Αθήνας, είναι στην Ολλανδία
Δεν μαζεύει φράουλες

Καλή τύχη σου εύχομαι, αν και δεν το βλέπω

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.609
Πόντοι
506
Μια χαρά το κατάλαβα. Το διάβασα φυσικά όλο αυτό που έγραψες. Να είσαι γερός. Παρέθεσα μια αντίθεση και δεν μπήκα σε κανενός είδους "αψημαχία" ιδεολογιών. Καλή συνέχεια.
Τοτε το πραγμα δειχνει οτι υπαρχει προβλημα στο φιλτρο, στις παροπιδες.
Δεν σου εγραψα για τις ιδεολογιες μας, αλλα σου επισημανα οτι απο τη στιγμη που ασπαζεσαι, και καλα κανεις, την πολιτικοοικονομικη θεωρια του φιλελευθερισμου ειναι παραλογο να ζητας για το προσωπικο σου συμφερον κρατικη παρεμβαση.

Για αυτο οι πολιτικοι δηλωνουν αριστεροι ή δεξιοι, για να τσιμπανε ψηφους απο τους χαζους

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Παλιομαλάκας εδώ
Μην μου δώσεις λογαριασμό, βλέπω όμως ότι αναρωτιέσαι, τι σου πήγε στραβά
Το θέμα είναι τι ΔΕΝ έκανες, όχι το τι έκανες.

Η μεγάλη μου κόρη, χημικό Αθήνας, είναι στην Ολλανδία
Δεν μαζεύει φράουλες

Καλή τύχη σου εύχομαι, αν και δεν το βλέπω

Σου είπε κανένας ότι πεινάω; Έγραψα όσο πιο καθαρά μπορώ ότι αυτές οι ηθικολογίες είναι ΣΚΑΤΑ. Έτρεχε το μαλακισμένο και στούκαρε. Το ίδιο συμβαίνει και με δεκάδες άλλα παιδιά φτωχών οικογενειών. Όσο αμαρτωλός είναι ο Βακάκης, άλλο τόσο και ο κυρ Μήτσος που πουλάει ντομάτες στη λαχαναγορά.

Το καταλαβαίνεις αυτό που σου γράφω; Η θεία δίκη είναι μια μαλακία και μισή για να δικαιολογούν οι παπάδες το μισθό τους από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι γαμημένοι οι πολιτικοί καταδίκασαν μια ολόκληρη γενιά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ. Δεν έχει σημασία τι έκανα εγώ στραβά. Γιατί ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ. Σπούδασα και όταν βγήκα με περίμενε η πούτσα γκαβλωμένη του ΓΑΠ και των λοιπών αρχιδιών της Βουλής και όχι μόνο.

Κατά τη γνώμη σου τι έπρεπε να κάνω; Να πάω στο ΜΙΤ; Αφού δεν ήμουν του 20. Να πάω έξω; Δεν είχα τη δυνατότητα εκείνη τη στιγμή για ΧΨΩ λόγους. Με γάμησαν όπως και χιλιάδες άλλους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΜΕ. Αλλά κάθισα και προσπάθησα. Και τώρα απολαμβάνω κάποια Χ πράγματα. Σίγουρα όχι όσα θα ήθελα στα 20 μου. Αλλά τα κάνω και ΧΕΣΤΗΚΑ για τον Βακάκη. Αυτός τη δουλειά του και εγώ τη δική μου.

Να σου το γράψω και λίγο διαφορετικά μπας και καταλάβεις τι εννοώ. Πριν χρόνια πέθανε ένα παιδάκι κάτω από 10 ετών. Πάει ο παπάς στην κηδεία, αρχίζει να διαβάζει και σε κάποιο σημείο λέει για τις αμαρτίες που συγχωρέθηκαν. Σηκώνεται η γιαγιά του παιδιού, τον αρπάζει από το λαιμό ζητώντας του να της πει τι αμαρτίες είχε μικρό παιδί, πέθανε και πρέπει να συγχωρεθεί. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Ότι όλα είναι λόγια του "αέρα". Ζούμε σε μια κοινωνία και όσο ευημερεί θα ζούμε καλά, ενώ όσο υπάρχουν λανθασμένες αποφάσεις θα πεινάμε. Δεν έχει σχέση ούτε ο Θεός, ούτε ο Βούδας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom