Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας όπως έγραψε και ο συναγωνιστής panosmpos.
Ακόμη και μέσα στην Ελλάδα, όσοι έχουν ταξιδέψει θα έχουν δει διαφορές μεταξύ πχ. Θεσ/νίκης και Πάτρας. Οι σαλονικές άμα γουστάρουν πετάνε και γλώσσα
.. ενώ στην Πάτρα , πληροφορία για δρόμο ζητάς ευγενικά- και με Αθηναϊκές πινακίδες- και ούτε καν σου απαντάει.. Σίγουρα δεν πρέπει να γενικεύουμε αλλά όποιος θέλει αναφέρω και περιστατικά.
Και δεν κατάλαβα.. επειδή πολυακούω τον όρο "λιγούρια" θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνιση... Με την ίδια λέξη οι γυναίκες περιγράφουν εντελώς διαφορετικό πράγμα από όταν το λένε οι άντρες. Οριακά για τις γυναίκες όλοι - σχεδόν- οι άντρες είναι λιγούρια.. έτσι ξεκινάμε. Για αυτό και τουλάχιστον προσωπικά από τα 16 μου , όταν οι συμμαθήτριες μου μας σνόμπαραν εμάς τα "λιγούρια" αλλά έμπαιναν -και άνοιγαν τα πόδια- σε κάτι άκυρους επειδή κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο, αποφάσισα ως πλέον αξιοπρεπές να πηγαίνω στην Κουμουνδούρου, φυλής κλπ και άμα θελαν ας μου την έπεφταν.
Ακόμα και εδώ μερικές φορές κρυβόμαστε ΄πίσω από το δάκτυλό μας. Φυσικά και το θέμα είναι σεξουαλικό, απλά δεν το παραδεχόμαστε, κάνουμε τους ανώτερους και τους εκλεπτυσμένους, γιατί μας έχουν μάθει ότι είναι κακό.. Ενώ στην ουσία είναι το ομορφότερο και πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο και στην φύση. Αν λοιπόν οι γυναίκες ήταν πραγματικά θηλυκά , που ξέραν τι θέλαν και δεν φοβόντουσαν να το δείξουν τότε και εμείς δεν θα ήμασταν , απόμακροι , πολλές φορές μισογύνηδες και "λιγούρια"
Υπαρχουν στην παρέα μου κοπέλες και άντρες 35+ που είναι χωρίς σχέση, θέλουν να ξεφύγουν από την μοναξιά και την μούχλα και δεν κάνουν τίποτα γιατί οι μεν φοβούνται την απόρριψη και οι δε περιμένουν το πριγκιπόπουλο και νομίζουν ότι ήρθαν στο κόσμο με courier
Οι γυναίκες -και οι άντρες- που πραγματικά ξέρουν να χαίρονται την ζωή (και όχι μόνο να νομίζουν ότι διασκεδάζουν) δεν φοβούνται να κάνουν "κίνηση" ούτε να την ψάξουν με ένα καινούργιο πρόσωπο γιατί ξέρουν ότι αυτό ΕΙΝΑΙ ζωή , δεν έχουν τουπέ και παίρνουν και κανένα τηλέφωνο να πάνε για καφέ μπας και βρουν άλλα ενδιαφέροντα στην ζωή τους από το να ξανά-θάβουν με τις φίλες τους γνωστούς και αγνώστους κλπ
Αυτά.. και μην ξεχνάτε -γυναίκες- ότι όταν σας την πέφτουμε καλά , κακά , θεϊκά, ρομαντικά, άγρια κλπ το πήδημα έχουμε στο μυαλό μας -με την καλή έννοια την ευγενική, την γλυκιά με πολύ συναίσθημα