Νέα

Η Μητριαρχία στην Ελλάδα και οι Επιπτώσεις της.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 101
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

max-mad

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Ιαν 2009
Κριτικές
10
Like
467
Πόντοι
3.245
Είμαστε έθνος γκομενοβοσκών απο αρχαιοτάτων χρόνων.Ποτέ ο Έλληνας δεν ήταν ο "άντρας" ο ασίκης και ο καραμπουζουκλής.Ξεκινήσαμε δεκαετή πόλεμο για μια ξεκωλιάρα στου διαόλου τον πούτσο,όπως εξιστορεί ο Όμηρος στην Ιλιάδα.Οπότε φανταστείτε τι παίζει σήμερα.Μια ζωή μουνόδουλοι είμαστε.Κάποιοι θα πάθουμε και θα μάθουμε και άλλοι θα είμαστε ίσως και περισσότερο μουνόδουλοι.Έχω πεί πολλάκις ότι φταίει ο τρόπος σκέψης ή καλύτερα η απουσία τρόπου σκέψης.Μπορεί στό σπίτι σου να έχεις βιώματα,αλλά κάποια στιγμή,θεωρητικά,αποκτάς κριτική σκέψη και ξεκινάς και παρατηρείς τι είναι σωστο και τι λάθος.Αν,λοιπόν,υποστηρίζεις ότι έχεις κριτική ικανότητα,αλλά είσαι μουνόδουλος,είσαι μαλάκας ολκής.Καταλάβετε ότι ο άντρας έχει τα λεφτά,τη μόρφωση και πολλά αβαντάζ έναντι της γυναίκας(κατά μέσο όρο,πάντα).Οπότε ποιός ο λόγος να είμαστε μουνόδουλοι,τη στιγμή που έχουμε λεφτά,θέσεις κτλ κτλ κτλ;Κανένας.Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκτήσουμε σπονδυλική στήλη και να στεκόμαστε σαν άντρες απέναντι στις γυναίκες.Με λίγο λόγια,σταματήστε να είστε γλίτσες και να παρακαλάτε μπας και γαμήσετε,καθώς παρακαλετό μουνί,ξινό γαμήσι.Κάντε την ερώτηση "Τι έχεις να μου προσφέρεις εσύ,πέρα απο σεξουαλική ανακούφιση(και μαλιστα κακή);".Και ακόμα και για αυτό υπάρχει λύση.Απο πορνεία,μέχρι διάφορες καβάτζες.Άλλωστε όλες είναι πουτάνες,τη στιγμή που θέλουν ανταλλάγματα για να γαμηθούν.Ρίξτε και λίγη απαξίωση,δεν βλάπτει.Αφήστε να πληρώσουν και εκείνες ότι τρώνε.Σταματήστε να είστε καληνυχτάκηδες.Και τότε θα δείτε αλλαγές τόσο στις συμπεριφορές τους,όσο και στην ζωή σας.  :hi: :hi: :s&m_3: :s&m_3:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Φίλε Mindreader με έκανες με το πόστ σου να γράψω εδώ μέσα μετα από πολύ καιρό.
Χαιρομαι για αυτο.  :hi:
Επισης συμφωνω με το μμεγαλθτεο μερος του δικου σου κειμενου. :rockon:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Ακριβώς αυτό συζητούσα με μια Πολωνέζα πρόσφατα.Μου εξηγούσε οτι η άθλια συμπεριφορά των Πολωνών στις γυναίκες και ο χάλια τρόπος που ντύνονται έχει να κάνει με το spoiling που τους κάνουν οι μανάδες τους που τους αναθρέφουν σαν κελεπούρια.Αντίθετα οι κοπέλες στην Πολωνία δέχονται συνέχεια συμβουλές και νουθετήσεις να φέρονται καλά στους άντρες να είναι φιλικές υποχωρητικές κτλ.
Αυτό κάνει για πολλές γυναίκες ανυπόφορα τα πράγματα στην Πολωνία.

Εννοεις μαλλον οτι εκει γινεται ακριβως το αναποδο απο οτι γινεται στην Ελλαδα ??

Ενδιαφερον ακουγεται χωρις να εχω προσωπικα άποψη.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Εννοεις μαλλον οτι εκει γινεται ακριβως το αναποδο απο οτι γινεται στην Ελλαδα ??

Tριχες κατσαρες γινεται . Εχω προσωπικη αποψη - Αλλα το θεμα μας ειναι η Ελλαδα.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Μητριαρχια για μενα υπαρχει και τη βλεπουμε καθημερινα,χωρις να γενικευουμε.Για μενα εκδηλωνεται βλεποντας αντρες 60 χρονων να τους βριζει σκαιοτατα ενωπιον ολων η γυναικα τους δια ασημαντον αφορμη κι αυτοι να σκυβουν το κεφαλι και να προσπαθουν να ψελισουν κατι η να ρωτανε τη γυναικα τους αν τους επιτρεπει να αγορασουν μια πλακα σαπουνι.

Αυτο που σναφερεις φιλαρακο ειναι απλα και μονο μια επιμερους εκδηλωση του φαινομενου για το οποιο μιλαμε.

Ακομη πιο ψυχοφθορο ειναι για καποιον αντρα να τρωει κρυφα παντοφλα και να το κρυβει για να μη γινει ρεζιλι στο περιβαλον του.

Δικαιολογιες και Υπεκφυγες μπολικες. Η πιο συνηθισμενη. Κανω υπομονη για το παιδι μου. Ομως τι περισσοτερο κακο μπορει να κανει καποιος στο παιδι του απο το να του δινει λανθασμενα προτυπα για το ρολο του αντρα στην οικογενεια ??

Αμα εισαι μαμουλακος σωτηρια δεν υπαρχει. Ειναι να τοχει η κουτρα σου να κατεβαζεις ψυρες ελεγαν οι παλιοι. Και ειχαν δικιο.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 131614

Επισκέπτης
Καλησπέρα και από εμένα, θα γράψω επικεφαλίδες των απόψεων μου και τις ερχόμενες ημέρες θα είμαι ποιο αναλυτικός : 1) Δεν υπάρχει προσωπική άποψη στους ανθρώπους 2) Ακολουθούμε σαν πρόβατα τα κάθε κοινωνικά στερεότυπα 3) Δεν έχουμε μάθει να χαλιναγωγούμε ΚΑΜΙΑ μας επιθυμία αντιθέτως τις αφήνουμε να μας εξουσιάζουν 4) Γαμώ το φελέκι μου οι σχέσεις δομούνται μεταξύ ίσων αυτή τη μαλακία περι ανώτερου και κατώτερου όταν την βλέπω ρίχνω κατάρες 5) Το μουνι και το παπάρι στην ενστικτώδη μας φύση είναι για την αναπαραγωγή στην ανώτερη μας φύση (νόηση) είναι το αποτέλεσμα μιας να το πω συναισθηματικής κατάληξης 6)
ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΞΕΡΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.

curtism333

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Κριτικές
1
Like
119
Πόντοι
1
Είμαστε έθνος γκομενοβοσκών απο αρχαιοτάτων χρόνων.Ποτέ ο Έλληνας δεν ήταν ο "άντρας" ο ασίκης και ο καραμπουζουκλής.Ξεκινήσαμε δεκαετή πόλεμο για μια ξεκωλιάρα στου διαόλου τον πούτσο,όπως εξιστορεί ο Όμηρος στην Ιλιάδα.Οπότε φανταστείτε τι παίζει σήμερα.Μια ζωή μουνόδουλοι είμαστε.Κάποιοι θα πάθουμε και θα μάθουμε και άλλοι θα είμαστε ίσως και περισσότερο μουνόδουλοι.Έχω πεί πολλάκις ότι φταίει ο τρόπος σκέψης ή καλύτερα η απουσία τρόπου σκέψης.Μπορεί στό σπίτι σου να έχεις βιώματα,αλλά κάποια στιγμή,θεωρητικά,αποκτάς κριτική σκέψη και ξεκινάς και παρατηρείς τι είναι σωστο και τι λάθος.Αν,λοιπόν,υποστηρίζεις ότι έχεις κριτική ικανότητα,αλλά είσαι μουνόδουλος,είσαι μαλάκας ολκής.Καταλάβετε ότι ο άντρας έχει τα λεφτά,τη μόρφωση και πολλά αβαντάζ έναντι της γυναίκας(κατά μέσο όρο,πάντα).Οπότε ποιός ο λόγος να είμαστε μουνόδουλοι,τη στιγμή που έχουμε λεφτά,θέσεις κτλ κτλ κτλ;Κανένας.Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκτήσουμε σπονδυλική στήλη και να στεκόμαστε σαν άντρες απέναντι στις γυναίκες.Με λίγο λόγια,σταματήστε να είστε γλίτσες και να παρακαλάτε μπας και γαμήσετε,καθώς παρακαλετό μουνί,ξινό γαμήσι.Κάντε την ερώτηση "Τι έχεις να μου προσφέρεις εσύ,πέρα απο σεξουαλική ανακούφιση(και μαλιστα κακή);".Και ακόμα και για αυτό υπάρχει λύση.Απο πορνεία,μέχρι διάφορες καβάτζες.Άλλωστε όλες είναι πουτάνες,τη στιγμή που θέλουν ανταλλάγματα για να γαμηθούν.Ρίξτε και λίγη απαξίωση,δεν βλάπτει.Αφήστε να πληρώσουν και εκείνες ότι τρώνε.Σταματήστε να είστε καληνυχτάκηδες.Και τότε θα δείτε αλλαγές τόσο στις συμπεριφορές τους,όσο και στην ζωή σας.
Πολύ σωστός...ειδικά στις 3 τελευταίες γραμμές όλη η αλήθεια.

konstantin-39

Μέλος
Εγγρ.
22 Αυγ 2010
Κριτικές
5
Like
21
Πόντοι
1
Καλησπέρα και απο εμενα και ας αργησα!
Θα συμφωνήσω και εγώ για τα περισσότερα,αλλά νομίζω οτι παντου(σ'όλον τον κόσμο) τα ίδια ισχύουν,σιγουρα με διαφορές και παραλλαγές που οφείλονται στις πολιτισμικές διαφορές(ήθη και έθιμα )των λαών.
Το σιγουρο είναι οτι αργά ή γρήγορα οι γυναίκες αντιμετώπίζουν το αιδοίο τους σαν τις τράπεζες( αφου το έχω θα το εκμεταλευτώ)και αργά ή γρήγορα γινόμαστε πελατάκια χωρίς τις περισσότερες φορές να γνωρίζουμε κίολας τον τρόπο που αποαφασίσανε να μας εκμεταλευτούν.
Δεν λέω αλλά και εμέις καλλά κουμάσια είμαστε(να γαμήσουμε και να να φεύγουμε-οσον τον δυνατον περισσότερες και ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι),αλλά νομίζω οτι δεν έχει να κάνει με την μητέρα,η τον πατέρα αλλά με τον πολιτιστικό μας επίπεδο.
Δεν έιμαστε ειλικρινείς κυριοι και κυρίες και όχι μόνο με τις σχέσεις μας,αλλά πολλές φορές ακόμα και με τον ίδιο μας τον ευατό.
Λέω λοιπόν οτι φτάιμε όλοι μας (χαχα κατα το πώς τα φαγαμε μαζί)και ο καθένας μας προσωπικά οταν αποδεχόμαστε καποιους με κρυφή agenta,και είναι στο χέρι μας να ξεκαθαριζουμε τα πράγματα.
Οπότε οσο υπάρχει υποκρισία δηθεν και ψέμμα θα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση,άλλωστε η ιδιοτέλεια έχει μεγαλύτερο κίνητρο απο τον αλτρουισμό.
Αλλωστε προσωπικά πιστέυω πως είμαστε πολυγαμικό είδος και η επιβολή της μονογαμίας(εκκλησιαστικά) σε σχέση με την θεμελείωση της οικογενειας και την έννοια της,νομίζω οτι μας έβαλε σε αντιπαράθεση με τα αρχέγονα ενστικτά μας(αντρας-κυνηγός,γυναίκα μητέρα)και τελικά σε καταπίεση τοσο για εμάς όσο και για τις γυναίκες.
Αλλά είναι μεγάλη η συζήτηση και περίπλοκη ,θέλω να πω τελικά οτι φταίνε πολλά πράγματα μαζί και μάλιστα συνδιαστικά για αυτήν την κατάντια και δεν νομίζω οτι είναι θέμα μητριαρχίας μόνο.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Είμαστε έθνος γκομενοβοσκών απο αρχαιοτάτων χρόνων.Ποτέ ο Έλληνας δεν ήταν ο "άντρας" ο ασίκης και ο καραμπουζουκλής.Ξεκινήσαμε δεκαετή πόλεμο για μια ξεκωλιάρα στου διαόλου τον πούτσο,όπως εξιστορεί ο Όμηρος στην Ιλιάδα.
Σωστος ως προς τη σημειολογια της συγκεκριμενης ιστοριας.

Ομως οι Ελληνες ειμαστε πλουραλιστικος λαος. :2funny: :2funny:

Σαν αντιπαραδειγμα λοιπον αναφερω τον ελληνα Φιλοσοφο Αριστιππο ιδρυτη της ηδονιστικης φιλοσοφικης σχολης.

Ειχε γκομενα την Λαιδα την ομορφοτερη εταιρα της αρχαιοτητας. Και εγραφε "Κατεχω την Λαιδα και δεν κατεχομαι απο αυτην".

Ουσιαστικα ο πρωτος θεωρητικος και πρακτικος  αντιπιρφορος της Ιστοριας  :2funny: :2funny:

konstantin-39

Μέλος
Εγγρ.
22 Αυγ 2010
Κριτικές
5
Like
21
Πόντοι
1

Σαν αντιπαραδειγμα λοιπον αναφερω τον ελληνα Φιλοσοφο Αριστιππο ιδρυτη της ηδονιστικης φιλοσοφικης σχολης.

Ειχε γκομενα την Λαιδα την ομορφοτερη εταιρα της αρχαιοτητας. Και εγραφε "Κατεχω την Λαιδα και δεν κατεχομαι απο αυτην".

Ουσιαστικα ο πρωτος θεωρητικος και πρακτικος  αντιπιρφορος της Ιστοριας  :2funny: :2funny:

Αλήθεια πιστέυεις οτι έχουμε πολλές ομοιότητες με τους προγόνους μας?

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606

Εδώ είναι ακριβώς τι μου έγραψε η γκόμενα.

the problem with polish men is connected to the way how were they brought up
in shallow relation and in a marriage
there are some who treat partner as a princess
who pay and want to fulfill her needs in a bed
as husband the aure responsible
earn money for the family
know that wife needs to come out to a thetre  
concert
needs dresses and money for hairdressers
but
mostly they are broght up by stupid mothers
that thay dont have to do anything
and should have anything they want
for nothing
thats why there are so many divorces
becouse they dont pay any attention to the partners
they are told that women are they slaves or sth
90%of summons of divorces in courts are composed by women

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Αλήθεια πιστέυεις οτι έχουμε πολλές ομοιότητες με τους προγόνους μας?

Φανταζομαι μιλας για ομοιοτητες κοινωνιολογικης φυσεως. Οχι δεν εχουμε, και δεν θα μπορουσαμε να εχουμε γιατι οι αλλαγες στις κοινωνιες μεσα σε 2000 χρονια ειναι τεραστιες.

Οπως ομως και στη γλωσσα που πσρολο που εχει αλλαξει πολυ υπαρχουν κσποιες κοινες ριζες και καταβολες, κατι παρομοιο πιστευω υπαρχει και στη γενικοτερη κουλτούρα μας.

konstantin-39

Μέλος
Εγγρ.
22 Αυγ 2010
Κριτικές
5
Like
21
Πόντοι
1
Φανταζομαι μιλας για ομοιοτητες κοινωνιολογικης φυσεως. Οχι δεν εχουμε, και δεν θα μπορουσαμε να εχουμε γιατι οι αλλαγες στις κοινωνιες μεσα σε 2000 χρονια ειναι τεραστιες.

Οπως ομως και στη γλωσσα που πσρολο που εχει αλλαξει πολυ υπαρχουν κσποιες κοινες ριζες και καταβολες, κατι παρομοιο πιστευω υπαρχει και στη γενικοτερη κουλτούρα μας.

:hi:

malone

Μέλος
Εγγρ.
31 Οκτ 2005
Like
268
Πόντοι
21
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ mindreader...RESPECT τα ειπε κ τα εγραψε ολα οπως επρεπε!! :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :hi: :hi: :hi: :hi:

Sizz

Νέο Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2015
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπερα. Μπαινω καιρο στο site κ ειπα να προσφερω σε ενα θεμα στο οποιο ειμαι γνωστης. Εκανα λογαριασμο μολις. Πως ξερω αρκετα περι του θεματος? Διαβασμα κ Βιντεο. Ψαξιμο γενικα.

Θα αρχισω σχολιαζοντας ανα φραση το αρχικ σχολιο του mindreader που αρχισε το thread.

Καταρχας θα ηθελα να κανω μια διορθωση στον τιτλο. "Η μητριαρχια στην ελλαδα και οι επιπτωσεις της"

Σωστοτερη φραση ειναι "Ο γυνοκεντρισμος στην Ελλαδα (και κατα κορον στο κοσμο) και οι επιπτωσεις της.

Θετοντας λοιπον αυτη την μικρη διορθωση ας ξεκινησω. Θα ηθελα να τονισω πως αν και μπορω να μπω πιο βαθια στο θεμα, θα μεινω επαφανειακα( αν κ σας φανει πως φλυαρολογω.. πιστεψε με ειναι επιφανειακα αυτα που λεω) . Μιας κ το site εχει περιορισμο εκανε εγγραφο στο google docs π μπορειτε να διαβασετε ολοι.
Συγνωμη εαν ξεφευγω, αλλα ειναι ενα θεμα πολυ προσωπικο κ γραπτα μεσω ενος φορουμ ειναι δυσκολο να πλασαρω τοσα διαφορετικα κονσεπτς.

Ιδου :

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
493
Πόντοι
186

Τι εγραψες τυπε!!! :kneel:

iceman1988

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2007
Κριτικές
81
Like
8.288
Πόντοι
7.865

Και ορθώς έπραξε.Ο άνθρωπος ήταν πολύ μπροστά και είπε ότι είπε σε μια εποχή που οι εταίρες,μορφωμένες πουτάνες,λατρεύονταν απο τους πλούσιους καληνυχτάκηδες της εποχής και στην κυριολεξία το μουνί τους έσερνε καράβια.Να πούμε ότι για να γαμάς εταίρα έπρεπε να ακουμπάς πολύ χρήμα,καθως πέρα απο ένα απλό πήδημα μπορούσες να πείς και μια κουβέντα,είχαν γνώσεις,τραγουδούσαν και άλλα πόλλά.Δύο και πλέον χιλιετίες μετά,η πιρφοροσύνη και η γλοιώδης γκομενοβοσκίλα όχι μόνο υπάρχει,αλλά μας εκφυλίζει έτι περισσότερο.Εκείνη την εποχή λάτρευαν γυναίκες,κοινόχρηστες μεν,αλλά με νοητικό επίπεδο πολύ ανώτερο απο την κάθε κουτσή,ηλίθια,απαίδευτη σαλαμάνδρα που κυκλοφορεί σήμερα εκεί έξω.Η κάθε μια πιστεύει ότι επειδή της την πέφτει ο κάθε λιγούρης είναι τουλάχιστον θεά και ότι της αξίζουν τα πάντα.Ο Έλληνας δεν έχει δώσει στην γυναίκα να καταλάβει ότι πρέπει και εκείνη να έχει να προσφέρει κάτι.Δεν είναι μόνο το μουνί της που θα προσφερει,το μαγείρεμα και άλλες εν γένει λούμπεν οικιακές εργασίες.Θέλουμε να έχουμε έναν άνθρωπο να μιλήσουμε σοβαρά(και λίγο,χωρίς φλυαρίες),να μην μας σπάει τα αρχίδια και να σκέφτεται λογικά.Τι να τα κάνω όλα αυτά αν μου πρήζει τα παπάρια για μαλακίες,είναι μέσα στην ξινίλα,δεν καταλαβαίνει τι στο διάολο της λέω,κάνει το δικό της και με γράφει στο μουνί της εν γένει;Να την πλακώσω στα μπουνίδια;Δεν αξίζει τον κόπο.Μουνιά υπάρχουν σε πληθώρα.Απλά την κλανεις πανηγυρικά και ξανα προς την δόξα τραβάς.Κάτι σαν μοναχικός καουμπόης με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Άγριας Δύσης.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στον Mindreader!!!  :hi: :hi: :hi: Εξαιρετικό θέμα.
Επιτρέψτε μου να σημειώσω και να υπογραμμίσω το εξής:

[...] Το πρόβλημα είναι ότι οι ''καθώς πρέπει κυρίες'' αντιλαμβάνονται ότι αυτές  οι καριόλες οι πουτάνες ουσιαστικά ακυρώνουν το βασικότερο όπλο χειραγώγησης των γυναικών πάνω στους άντρες. [...]

Αυτό το κομμάτι του κειμένου του Mindreader, έχει μεγάλη ουσία και στην "αναγωγή" και "ανάπτυξή" του, μπορεί να εξηγήσει πολλές
κοινωνικές παθογένειες. Όχι μόνο ελληνικές και όχι μόνο σύγχρονες.

Respect!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom