Νέα

Η γενιά των G700

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 859
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ρε παιδιά πρέπει να καταλάβετε 2-3 πράγματα νομίζω :        
1ον δεν είναι μόνο οτι οι μισθοί είναι χαμηλοί αλλά βασικότερα επειδή το κόστος ζωής έχει ανέβει πολύ όπως και οι απαιτήσεις του κόσμου (κινητό, αυτοκίνητο κτλ). Προφανώς 700? είναι λίγα για όλα αυτά. Ή προσπαθείτε να μεγαλώσετε το εισόδημά σας ή μειώνετε τις απαιτήσεις σας. Δε γίνεται να παίρνει κάποιος αυτό το μισθό και κάθε 3 μήνες να αλλάζει κινητό!!Ξέρω πολλούς τέτοιους. Εγώ είμαι μ..ς π.χ. που ενώ βγάζω πολύ περισσότερα το αλλάζω μόνο όταν καταστραφεί; Επίσης κάτι τέτοιοι "απόκληροι" συχνάζουν στα μπουζουκομάγαζα (ξεκούραστοι γαρ με το πενθημεράκι τους κτλ)        
  2ο Αν δεν ανοίξετε δική σας δουλειά μην περιμένετε και πολύ προκοπή          
  3ο Κάθε κατάσταση είτε λέγεται Γ700 είτε Γ2500 έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πχ Οι μεν δεν έχουν και πολλά λεφτά αλλά έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και δεν έχουν ιδιαίτερες σκουτούρες, οι δε έχουν περισσότερα αλλά έχουν πολύ λιγότερο χρόνο να τα χαρούν ή και καθόλου και πάντα ένα μεγάλο μέρος του μυαλού τους βρίσκεται αλλού. Δεν υπάρχει, θεωρώ λοιπόν λόγος να "ζηλεύει" η μία "τάξη" την άλλη. Οι καλύτεροι πάντως είναι αυτοί που γεννήθηκαν από "χρυσά" αρχίδια, Αθηνά Ωνάσση πχ !!!

Κοίτα, υπάρχουν άνθρωποι που και ? 7000 το μήνα να έπαιρναν πάλι δεν θα τους έφταναν..Τα ? 700 όμως είναι αντικειμενικά πολύ λίγα και εκτός αν οι γονείς σου σου έχουν γράψει κανά σπίτι και τσοντάρουν που και που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ μαθηματικά να ζήσεις μόνος σου.

Μα το πρόβλημα με τη γενιά των ? 700 είναι ότι δε φτάνει που οι αποδοχές της είναι για τον πούτσο αλλά και δουλεύει και 12ωρο και οι προοπτικές της είναι ανύπαρκτες...
Τα περί αργόσχολων που συμβιβάζονται με τα ? 700 είναι άλλος ένας πολύ βολικός μύθος που πουλάνε στη μεγάλη των στελεχοειδών (γνωστοί και ως white collar slaves) φυλή οι managerαιοι για να την πείσουν να δουλεύει ακόμη περισσότερο και φθηνότερα...
Ξέρεις πόσες φορές άκουγα παιδιά εργαζόμενα σε μεγάλες εταιρείες και τράπεζες με ? 700-800 να λένε με καμάρι ότι χτυπάνε 12ωρο και Σάββατα στη δουλειά και όταν τα ρωτούσα αν παίρνουν καμιά υπερωρία με ύφος 1000 καρδιναλίων μου έλεγαν ότι "εμείς δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι" ;
Το υπέρτατο στάδιο της εκμετάλλευσης είναι να την θεωρείς προνόμιο...

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
φιλε τομιτο νομιζω οταν μια επιχειρηση κανει παγωμα πληρωμων στους εργαζομενους της, η κατασταση της ειναι μη αναστρεψιμη. τους εργαζομενους τους πληρωνεις πριν ακομη κι απ την παρτη σου. κοιτα μπροστα και (γνωμη μου), πηγαινε γι αλλα..

Ακριβώς έτσι! Αν σταματούν να σε πληρώνουν φύγε αμέσως. Οπουδήποτε αλλού είναι καλύτερα. Ποτέ μην προσφέρεις την εργασία σου τσάμπα!!

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Κοίτα, υπάρχουν άνθρωποι που και ? 7000 το μήνα να έπαιρναν πάλι δεν θα τους έφταναν..Τα ? 700 όμως είναι αντικειμενικά πολύ λίγα και εκτός αν οι γονείς σου σου έχουν γράψει κανά σπίτι και τσοντάρουν που και που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ μαθηματικά να ζήσεις μόνος σου.

Μα το πρόβλημα με τη γενιά των ? 700 είναι ότι δε φτάνει που οι αποδοχές της είναι για τον πούτσο αλλά και δουλεύει και 12ωρο και οι προοπτικές της είναι ανύπαρκτες...
Τα περί αργόσχολων που συμβιβάζονται με τα ? 700 είναι άλλος ένας πολύ βολικός μύθος που πουλάνε στη μεγάλη των στελεχοειδών (γνωστοί και ως white collar slaves) φυλή οι managerαιοι για να την πείσουν να δουλεύει ακόμη περισσότερο και φθηνότερα...
Ξέρεις πόσες φορές άκουγα παιδιά εργαζόμενα σε μεγάλες εταιρείες και τράπεζες με ? 700-800 να λένε με καμάρι ότι χτυπάνε 12ωρο και Σάββατα στη δουλειά και όταν τα ρωτούσα αν παίρνουν καμιά υπερωρία με ύφος 1000 καρδιναλίων μου έλεγαν ότι "εμείς δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι" ;
Το υπέρτατο στάδιο της εκμετάλλευσης είναι να την θεωρείς προνόμιο...

Αγαπητέ στρέιτ σέβομαι πάντα τις απόψεις σου γιατί είσαι ένας από αυτούς που έχουν κάτιουσιαστικό να που εδώ μέσα. Κυρίως δε γιατί κοιτάς την ουσία των πραγμάτων και δεν μένεις στην επιφάνεια. Εδώ όμως μένεις στην επιφάνεια. Στην επιφάνεια των γκλαμουροστελεχών και στην ματαιοδοξία τους και την μαλακία τους αν θες. Επίσης υπερτονίζεις το επικοινωνιακό μέρος της κουλτούρας του ιδιωτικού τομέα. Εν πολλοίς σε αυτό το επίπεδο έτσι είναι τα πράγματα και προσωπικά με ενοχλεί η βλακώδης επίδειξη ματαιοδοξίας.

Αλλά δεν είναι αυτή η ουσία. Συνολικά και στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα έχουμε καταφέρει σαν κοινωνία να έχουμε νέους εργαζόμενους που σερούνται παντελώς την ηθική της εργασίας. Δηλαδή την ανάγκη να πραγματώσουν την προσωπικότητα τους μέσα από την εργασία. Ή μάλλον είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν την εργασία ως εργαλείο για να γίνουν καλύτεροι οι ίδιοι σαν άνθρωποι και για να αυξήσουν την ευημερία τους. Οι περισσότεροι σήμερα μένουν στο επικοινωνιακό κομμάτι που έχει δύο πλευρές. Η μία είναι αυτή που ανέφερες: κάνω τα πάντα για να κυκλοφορώ με Μερσεντές και να πηγαίνω στο Guzel και διακοπές στη Μύκονο όπου ο ένας βλέπει τον άλλο. Η δεύτερη είναι αυτή που λέει: πουτάνα κοινωνία τρως τα καλύτερα παιδιά σου, εγώ γι' αλού ξεκίνησα κι αλλού η ζωή με πάει. Η χειρότερη εκδοχή της δεύτερης πλευράς είναι δεν κάνω τίποτα μέχρι να "βρω τον δρόμο μου" και να έρθει κάποιος να αναγνωρίσει το Μάστερ που έκανα πριν 10 χρόνια και να το αποτιμήσει στην τιμή που το αποτιμώ εγώ. Φυσικά κανείς δεν λέει ότι η τιμή ενός προϊόντος δημιουργείται στην αγορά και διαμορφώνεται βασικά από αυτόν που θα πληρώσει για το προϊόν.

Συγγνώμη αλλά αυτή τη δεύτερη πλευρά εγώ την ονομάζω τεμπελιά! Υπάρχει κι άλλος τρόπος για την περίφημη επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι αυτός που δοκιμάστηκε για 70+ χρόνια σε μια χώρα που δεν υπάρχει πιά. Στην ΕΣΣΔ. Μόνον εκεί ο άνθρωπος έπαιρνε μια μόρφωση που του εξασφάλιζε μιαν συγκεκριμένη εργασία και μέχρι να πεθάνει είχε έναν προδιαγεγραμμένο δρόμο. εκεί η μόρφωση του αποτιμάτο τεχνητά με έναν συγκεκριμένο τρόπο, όπως και στο ελληνικό δημόσιο. Το επίδομα μεταπτυχιακού έχει συγκεκριμένο επίδομα, διδακτορικού συγκεκριμένα προνόμια. Αυτά για όλους. Και για τον ηλίθιο κάτοχο διδακτορικού και για τον ξεχωριστής ευφυίας. Λύσεις λοιπόν υπάρχουν για όλους.

Τέλος κάτι για τον επιχειρηματία. Είναι λάθος να κρίνει κανείς τον επιχειρηματία με αισθητικά ή/και μορφωτικά κριτήρια. Επιχειρηματίες είναι αυτός που παίρνει το ρίσκο. Αυτός που έχει να κάνει με εφορίες, πολεοδομίες, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ, αλλά κυρίως με τον ανταγωνισμό. Επιχειρηματίας είναι αυτός που προσπαθεί να πραγματοποιήσει ιδέες και που προσπαθεί να καινοτομήσει. Μικρή σημασία έχει για την επίτευξη αυτών των πραγμάτων (ιδίως στις ελληνικές ΜΜΕ) το μορφωτικό επίπεδο και η αισθητική του.

Έχω συναντήσει επιχειρηματίες που ήταν πραγματικά του δημοτικού και μου εξηγούσαν (χωρίς να το ξέρουν) την διαλεκτική αφέντη-δούλου από την Φαινομενολογία του Πνεύματος του Χέγκελ, όταν μου μιλούσαν για πωλήσεις. Κι από την άλλη δεν μπορούσαν να κατανοήσουν (λόγω της έλλειψης παιδείας) στοιχειώδεις έννοιες.

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Todok είπες την κατάλληλη λέξη μάλλον: "μπλέξει". Δεν είπε κανείς ότι τα πράγματα είναι εύκολα αλλά δεν είναι και ακατόρθωτα όπως πολλοί θέλουν να τα παρουσιάζουν. Δηλαδή τόσοι μετανάστες που δεν είχαν στήριξη από πουθενά πως τα κατάφεραν;Εκαναν το σκατό τους παξιμάδι για αρκετό διάστημα, συνεταιρίστηκαν ίσως  και είχαν κότσια.
Ε, ΚΑΝ'ΤΕ ΤΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ!!!
Αλλά όλα τα περιμένετε στο πιάτο. Ας ανοίξει κάποιος άλλος επιχείρηση, να πάρει αυτός το ρίσκο κι εσείς να πάτε να του δουλέψετε!Δηλαδή αυτός είναι υποχρεωμένος να μοιραστεί μαζί σας το κέρδος;;
Μιά άλλη ονομασία του κέρδους είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ.Αυτός που έχει την επιχείρησε παίρνει και το κέρδος.
Επίσης ΚΕΡΔΟΣ = ΚΙΝΗΤΡΟ.Γι'αύτο ανοίγει κάποιος επιχείρηση,ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ! Κανείς δεν είναι ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Και σιγά μη νοιαστείτε αν δεν πάει αυτός καλά!! Θα βρείτε κάποιον άλλο εργοδότη μετά..
Και μη μου πείτε πάλι ότι δουλεύουν όλοι "μαύρα!! Αυτοί δεν "έμπλεξαν" με τη γραφειοκρατία; - χειρότερη μάλιστα! Και τα συγκεκρίμενα που είπες τα αντιμετωπίζει κανείς στην αρχή βασικά, δεν ασχολείται κάθε μέρα με αυτά. Εγώ δεν έχω χάσει ούτε μια εργατοώρα με όλα αυτά που είπες.

Επίσης δε νομίζω ότι είναι κανείς πλούσιος με 2500? πχ μηνιάτικο, ούτε και κάποιος άλλος φτωχός με 700?.
 ΕΛΕΟΣ

Και  str81977 κανείς δεν είπε οτι δεν υπάρχει εκμετάλλευση, εγώ πρώτος μαζί τους, αλλά δεν κάνουν τίποτα γι'αυτό!!
Γνωστός μου δουλεύει σε πασίγνωστη καφετέρια του Χαϊδαρίου και όταν τον ρώτησα τι παίζει με τα ένσημα μου είπε "δεν παίζει"!!
Και του λέω γιατί δεν τον καρφώνετε όλοι μαζί να τον σκίσετε τον π...τη και μου λέγε μα'μού!
Λες και θα τους απέλυε όλους μαζί ή δε θα ξανάβρισκαν καφετέρια να δουλέψουν!

Ή ενας άλλος που χτυπάει 12ωρα-χωρίς να πληρώνεται υπερωρία- στα κεντρικά τράπεζας και όταν φτάνουν οι του ΙΚΑ κλείδώνουν τις πόρτες!!
Και να πεις ότι έχουν οικονομικό πρόβλημα οι τράπεζες ή οι καφετέριες πάει στο διάολο!

Υπάρχει πάντα και η ΑΝΩΝΥΜΗ καταγγελία..

Επισκέπτης
Γνωστός μου δουλεύει σε πασίγνωστη καφετέρια του Χαϊδαρίου και όταν τον ρώτησα τι παίζει με τα ένσημα μου είπε "δεν παίζει"!!
Και του λέω γιατί δεν τον καρφώνετε όλοι μαζί να τον σκίσετε τον π...τη και μου λέγε μα'μού!
Λες και θα τους απέλυε όλους μαζί ή δε θα ξανάβρισκαν καφετέρια να δουλέψουν!
Βαζω στοιχημα...οτι αν τον καρφωσουν....οχι μονο σε καφετερια δν θα βρουν δουλεια...μη σου πω...οτι μπορει να εχει κ κανενα ατυχημα το παληκαρι...αμεσα...
Δν ειναι τοσο ευκολο....αν παλι το νομιζεις....τοτε πηγαινε καρφωσε τον εσυ τον ιδιοκτητη....

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Εάν αρχίσουν οι "καρφωτές" για τα cafe τοτε μαμησετα. Ταιζουν πολύ κόσμο -κυρίως πιτσιρικάδες- κ είναι δουλειές που μπορείς να βρείς σχετικά εύκολα ως δεύτερη εργασία, γι αυτό κ τα ένσημα δεν είναι πρώτη προτεραιότητα.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Βαζω στοιχημα...οτι αν τον καρφωσουν....οχι μονο σε καφετερια δν θα βρουν δουλεια...μη σου πω...οτι μπορει να εχει κ κανενα ατυχημα το παληκαρι...αμεσα...
Δν ειναι τοσο ευκολο....αν παλι το νομιζεις....τοτε πηγαινε καρφωσε τον εσυ τον ιδιοκτητη....

Το πρόβλημα είναι γιατί πολλοί νέοι και νέες αποφασίζουν να δουλέψουν σε καφετέριες χωρίς ΙΚΑ, να τους απολύουν και να τους επαναπροσλαμβάνουν, να φτάνουν 30 χρονών όπου διαπιστώνουν ότι δουλεύουν 10-12 χρόνια και δεν έχουν ούτε ένα ένσημο. Μίλαγα κάποτε με έναν από τους συνεταίρους του Έβερεστ. Μου έλεγε ότι δεν μπορεί να βρει κόσμο να δουλέψει γιατί η δουλειά είναι σκληρή (ορθοστασία, ωράρια περίεργα, ζέστη κλπ) ενώ από την άλλη έχουν ασφάλιση και σίγουρο μέλλον. Στο πλαίσιο βέβαια του ανειδίκευτου έτσι!!

Γιατί προτιμούν την ανασφάλεια της καφετέριας και όχι τα Έβερεστ (όπου τώρα όλο και περισσότερους αλλοδαπούς βλέπω); Γιατί η καφετέρια έχει γκλαμουριά και ψωνίζεις και γκομενάκια ή γκόμενο τα κοριτσάκια, ενώ το Έβερεστ είναι μαυρίλα. Αλλά όταν είσαι 30 και έχεις παντρευτεί και περιμένεις το πρώτο σου παιδί (πραγματική ιστορία) τότε λες τι μαλάκας ήμουν τόσα χρόνια που δούλευα χωρίς ασφάλιση και χωρίς μέλλον.

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Ας μη ζητήσουν "μεθαύριο" λοιπόν συντάξεις με 5000 ένσημα γιατί θα τους σπάσω - με τη μαγκούρα μου πιθανόν - τότε τα κεφάλια τους ! Αν δεν μπορούν να "πολεμήσουν" τώρα, τι θα κάνουν όταν θα φτάσουν στα 65; Πάλι εμείς οι ΤΕΒΕτζήδες θα πληρώσουμε τα σπασμένα; Η θα γίνει εξομείωση όλων;  Κι αυτοί που παίρνουν τώρα συντάξεις πείνας τα ίδια έκαναν ή μάλλον ΔΕΝ έκαναν. Ή λέγανε "δωσ'τα μου στο χέρι" και μέχρι "τότε" έχει ο Θεος.
Εμ, δεν έχει!!

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057

επειδη εχω βρεθει λογω δουλειας αρκετες φορες "μπλεγμενος" σε τετοια περιστατικα εχω να πω οτι ολα εξαρτωνται απο τη διαθεση του επιχειρηματια και το ποιον του εκαστοτε καταγγελομενου!τί εννοω?μου εχει τυχει και περιστατικο ιδιοκτητη καφετεριας να τον πλακωνουν 4 μαντραχαλαιοι χωρις οικτο και μετα αυτος(της νυχτας ανθρωπος) να τους υποσχεται οτι θα πληρωσει την αποζημιωση κλπ..του φιλου τους και με το παραπανω μαλιστα και οντως ετσι και εγινε διοτι και φοβηθηκε τις γνωριμιες του απεχομενου υπαλληλου του διοτι εκτος απο το "μπλεξιμο με τις υπηρεσιες του κρατους ο καθε επιχειρηματιας φοβαται και για οποιαδηποτε πιθανη επιθεση στην περιουσια του!δεν ειναι ολοι οι ιδιοκτητες τετοιων μαγαζιων διατεθειμενοι να κανουν σκηνικα εκφοβισμου ή προκλησης ατυχηματος σε τετοιες περιπτωσεις!και εχω γνωση προσωπικη σε αυτο πανω λογω συναναστροφης μου επι χρονια με τετοια μαγαζια!αλλα ο μακλειν εχει και ενα δικιο σε αυτο...δυστυχως συμβαινει αρκετες φορες!πανω απ'ολα ομως μετραει και η τρελλα και το θρασος που κανεις εχει επικτητο ή "κουβαλαει" μεσα του...για να διεκδικησει τα λεφτα του!

Επισκέπτης
Το πρόβλημα είναι γιατί πολλοί νέοι και νέες αποφασίζουν να δουλέψουν σε καφετέριες χωρίς ΙΚΑ, να τους απολύουν και να τους επαναπροσλαμβάνουν, να φτάνουν 30 χρονών όπου διαπιστώνουν ότι δουλεύουν 10-12 χρόνια και δεν έχουν ούτε ένα ένσημο. Μίλαγα κάποτε με έναν από τους συνεταίρους του Έβερεστ. Μου έλεγε ότι δεν μπορεί να βρει κόσμο να δουλέψει γιατί η δουλειά είναι σκληρή (ορθοστασία, ωράρια περίεργα, ζέστη κλπ) ενώ από την άλλη έχουν ασφάλιση και σίγουρο μέλλον. Στο πλαίσιο βέβαια του ανειδίκευτου έτσι!!

Γιατί προτιμούν την ανασφάλεια της καφετέριας και όχι τα Έβερεστ (όπου τώρα όλο και περισσότερους αλλοδαπούς βλέπω); Γιατί η καφετέρια έχει γκλαμουριά και ψωνίζεις και γκομενάκια ή γκόμενο τα κοριτσάκια, ενώ το Έβερεστ είναι μαυρίλα. Αλλά όταν είσαι 30 και έχεις παντρευτεί και περιμένεις το πρώτο σου παιδί (πραγματική ιστορία) τότε λες τι μαλάκας ήμουν τόσα χρόνια που δούλευα χωρίς ασφάλιση και χωρίς μέλλον.
++++++

Nα προσθεσω μονο....οτι ο πιτσιρικας θελει 600-700? στο χερι (να τα τρωει ολα στις πουτανες/στριπ/κλπ κ φυσικα ενα δανειο για αμαξι/μηχανη)....κ οχι 500? στο χερι συν την ασφαλεια που θα τη θυμηθει πολυ αργα....

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057

δυστυχως ετσι ειναι....στα καφε πανε και για αυτο τον λογο...για να ειναι και καλα μεσα στη γκλαμουρια!αλλα οταν αρχιζουν και το ξεπερνουν αυτο το σταδιο αρχιζουν και τα βλεπουν διαφορετικα τα πραματα!βεβαια μπορει και να εχουν περασει 3,4 χρονακια χωρις ενσημα ή με ενσημα 3 ωρων για 4 μερες!

Επισκέπτης
Yπαρχει κ η μαγκια της ιδιωτικης ασφαλειας....αλλα τι λεω τωρα....ψηλα πραγματα/γραμματα για τους πιτσιρικαδες των 20-22.....

rolling stone

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Πρόσεξε να δεις τι συνέβη με μένα. Ο πατέρας μου, μου είχε πει ένα πράγμα:

"Θα σπουδάσεις και θα μάθεις πολύ καλά αγγλικά. Από εκεί και πέρα, εφόσον πάρεις πτυχίο και μάθεις καλά αγγλικά, μπορείς να ακολουθήσεις όποιο επάγγελμα σου αρέσει. Ψαράς? Ποδοσφαιριστής? Υδραυλικός? Δικηγόρος? Μπετατζής? Ό,τι θέλεις! Αλλά πτυχίο θα πάρεις και αγγλικά θα μάθεις".

Καταλαβαίνεις που το πήγαινε... Εγώ τον ευγνομονώ για αυτό που μου είχε πει τότε.

:thumbsup:

rolling stone

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Εάν αρχίσουν οι "καρφωτές" για τα cafe τοτε μαμησετα. Ταιζουν πολύ κόσμο -κυρίως πιτσιρικάδες- κ είναι δουλειές που μπορείς να βρείς σχετικά εύκολα ως δεύτερη εργασία, γι αυτό κ τα ένσημα δεν είναι πρώτη προτεραιότητα.

δεν ειναι δικαιολογια αυτο. ειναι υποχρεωση του καθε εργοδοτη να προσφερει ασφαλεια, κ ειναι υποχρεωση σου να το απαιτησεις.

rolling stone

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
0

:thumbsup:

Επισκέπτης
Eδώ βλέπουμε το θράσος όσων έχουν καταφέρει να πιάσουν τις καρέκλες. Πότε δουλεύεις όταν εσύ λες ότι ασχολείσαι συνέχεια με cg και γαμήσια; Και πριν μιλήσεις για μετριότητα και τεμπελιά, μάθε τη διαφορά ανάμεσα στο "καθοριζεται" και "καθορίζετε".

Τουλάχιστον από σένα μάθαμε ότι όλοι όσοι βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας είναι εργατικοί άνθρωποι με υψηλά προσόντα και αυτό που διαπιστώνουμε κάθε μέρα ήταν οφθαλμαπάτη.

1. Την καρεκλα δεν την έπιασα, τη δημιούργησα. Μετα απο ενα καλο σχολειο 7 ετων σε πολυεθνικες, εχω πλέον τις δικές μου εταιριες. ΧΩΡΙΣ βοήθεια και κεφαλαια απο το μπαμπα. Απο το απολυτο ΜΗΔΕΝ. Και 11 άτομα καλοπληρωμένο προσωπικό που ερχεται και φευγει απο το γραφειο χαμογελόντας. 6 χρόνια τωρα δεν είχα ουτε ΜΙΑ αποχώρηση.

2. Πλέον κάνω μανατζμεντ. Καθορίζω το χρόνο μου όπως θελω. Έτσι βρισκω χρονο και γαμάω. Μπορεί να ειναι 9πμ (με πανρεμενη), 12 με CT ή 6μμ με CG που συνήθως γαμω σε χοτελ κοντα στα γραφεία ή τη πέρνω σε ταξιδάκι εντς ή εκτος Ελλάδας.

3. Τα αγγλικα μου ειναι καλυτερα απο τα Ελληνικά μου και γιαυτο ενιοτε κανω λάθη. Νομιζω όμως ότι τα γραφομενα ειναι δομημενα και σαφη. Κια πληρως αιτιολογημένα. Προφανως εκει μονο μπορείς να εστιάσεις τις παπαρο-ειρωνίες σου και τα κομπλεξ σου.

Spartan_King

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Οι (καθ'ολα σεβαστες) αποψεις καποιων φιλων ,αναφορικα με το θεμα,μου θυμιζουν εντονα την σταση της Μαριας Αντουανετας πριν την επανασταση...

Επισκέπτης
1. Την καρεκλα δεν την έπιασα, τη δημιούργησα. Μετα απο ενα καλο σχολειο 7 ετων σε πολυεθνικες, εχω πλέον τις δικές μου εταιριες. ΧΩΡΙΣ βοήθεια και κεφαλαια απο το μπαμπα. Απο το απολυτο ΜΗΔΕΝ. Και 11 άτομα καλοπληρωμένο προσωπικό που ερχεται και φευγει απο το γραφειο χαμογελόντας. 6 χρόνια τωρα δεν είχα ουτε ΜΙΑ αποχώρηση.
Το προφίλ που περιγράφεις δεν είναι απόλυτο για όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις όπου πρέπει να διατηρήσεις την επιφύλαξη ότι δεν είναι όλοι καλοπληρωμένοι .
Ενθυμούμαι πριν απο καιρό ότι ο ίδιος είχες πει ότι απέλυσες ένα άτομο από νεύρα και βλαστημούσες την αποζημίωση .
Δεν θέλω να σε κοντράρω βέβαια και αρκετές φορές έχω συμφωνήσει σε αρκετά σημεία μαζί σου αλλά όλα είναι σχετικά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom