str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Ρε παιδιά πρέπει να καταλάβετε 2-3 πράγματα νομίζω :
1ον δεν είναι μόνο οτι οι μισθοί είναι χαμηλοί αλλά βασικότερα επειδή το κόστος ζωής έχει ανέβει πολύ όπως και οι απαιτήσεις του κόσμου (κινητό, αυτοκίνητο κτλ). Προφανώς 700? είναι λίγα για όλα αυτά. Ή προσπαθείτε να μεγαλώσετε το εισόδημά σας ή μειώνετε τις απαιτήσεις σας. Δε γίνεται να παίρνει κάποιος αυτό το μισθό και κάθε 3 μήνες να αλλάζει κινητό!!Ξέρω πολλούς τέτοιους. Εγώ είμαι μ..ς π.χ. που ενώ βγάζω πολύ περισσότερα το αλλάζω μόνο όταν καταστραφεί; Επίσης κάτι τέτοιοι "απόκληροι" συχνάζουν στα μπουζουκομάγαζα (ξεκούραστοι γαρ με το πενθημεράκι τους κτλ)
2ο Αν δεν ανοίξετε δική σας δουλειά μην περιμένετε και πολύ προκοπή
3ο Κάθε κατάσταση είτε λέγεται Γ700 είτε Γ2500 έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πχ Οι μεν δεν έχουν και πολλά λεφτά αλλά έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και δεν έχουν ιδιαίτερες σκουτούρες, οι δε έχουν περισσότερα αλλά έχουν πολύ λιγότερο χρόνο να τα χαρούν ή και καθόλου και πάντα ένα μεγάλο μέρος του μυαλού τους βρίσκεται αλλού. Δεν υπάρχει, θεωρώ λοιπόν λόγος να "ζηλεύει" η μία "τάξη" την άλλη. Οι καλύτεροι πάντως είναι αυτοί που γεννήθηκαν από "χρυσά" αρχίδια, Αθηνά Ωνάσση πχ !!!
Κοίτα, υπάρχουν άνθρωποι που και ? 7000 το μήνα να έπαιρναν πάλι δεν θα τους έφταναν..Τα ? 700 όμως είναι αντικειμενικά πολύ λίγα και εκτός αν οι γονείς σου σου έχουν γράψει κανά σπίτι και τσοντάρουν που και που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ μαθηματικά να ζήσεις μόνος σου.
Μα το πρόβλημα με τη γενιά των ? 700 είναι ότι δε φτάνει που οι αποδοχές της είναι για τον πούτσο αλλά και δουλεύει και 12ωρο και οι προοπτικές της είναι ανύπαρκτες...
Τα περί αργόσχολων που συμβιβάζονται με τα ? 700 είναι άλλος ένας πολύ βολικός μύθος που πουλάνε στη μεγάλη των στελεχοειδών (γνωστοί και ως white collar slaves) φυλή οι managerαιοι για να την πείσουν να δουλεύει ακόμη περισσότερο και φθηνότερα...
Ξέρεις πόσες φορές άκουγα παιδιά εργαζόμενα σε μεγάλες εταιρείες και τράπεζες με ? 700-800 να λένε με καμάρι ότι χτυπάνε 12ωρο και Σάββατα στη δουλειά και όταν τα ρωτούσα αν παίρνουν καμιά υπερωρία με ύφος 1000 καρδιναλίων μου έλεγαν ότι "εμείς δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι" ;
Το υπέρτατο στάδιο της εκμετάλλευσης είναι να την θεωρείς προνόμιο...