Νέα

Η γενιά των G700

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 859
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Υπάρχει περίπτωση κάποιος να μην θέλει να αυξήσει το εισόδημα του?
Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
Αν όμως δεν του δίνονται οι ευκαιρίες? Εκτός αν θεωρείται ότι υπάρχουν ευκαιρίες για την μεγάλη μάζα των εργαζομένων?
Σίγουρα θα υπάρχουν και κακομαθημένοι-ες και εκ φύσεως τεμπέληδες.
Δεν νομίζω όμως ότι μιλάμε για αυτούς.
Ποιος δεν θα γινόταν σκυλί στην δουλειά αν ήξερε ότι παίρνει καλά λεφτά? Λεφτά που αντιστοιχούν πραγματικά στον κόπο του.
Μάλλον μιλάμε για ανθρώπους που παρά τους-μάλλον συχνά- σχεδόν απάνθρωπους όρους εργασίας υποαμείβονται.
Εκεί φτάσαμε να γίνουμε τόσο κοινωνικά ανάλγητοι?
Εντάξει κάποιοι από εμάς με σκληρή δουλειά και λίγη τύχη-πάντα χρειάζεται- έχουμε ξεφύγει από αυτό το λούκι.
Όλοι οι άλλοι να πανε να πνιγούν?
Συγνώμη αλλά δεν το βλέπω έτσι.
Στο χωριο μου λένε "Οταν είσαι καβάλα χαιρέτα, καποια στιγμή θα ξεκαβαλήσεις"

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
σωστα οσα ειπωθηκαν αλλα τι κανεις οταν δε βρισκεις ουτε καν δουλεια  με 7οο ευρω και ενταξει συμφωνω οτι οι ελληνες ειναι τεμπεληδες,το ιδιο ισχυει για ολη την ευρωπη? γιατι η γενια g700 δεν αναφερεται μονο στην ελλαδα αλλα ειναι ενα πανευρωπαικο φαινομενο,εκτος αν πουμε στα αρχιδια μας για τους αλλους σαν γνησιοι ελληνες,τελικα αναρωτιεμαι γιατι μπηκαμε στην ευρωπαικη ενωση,σιγουρα οχι απο οραμα

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
βρε παληκαρια, τι σχεση εχουν οι ευκαιριες με το οτι οι ελληνες ειναι τεμπελχαναδες και κοπροσκυλα και κανουν πως δεν τις βλεπουν ???????? ο-ε-ο ?????
θεωρειται ευκαιρια το να θελεις να δουλεψεις και να αυξησεις το εισοδημα σου με μια δευτερη (ναι δευτερη-μη λιποθυμησετε) ενασχοληση ?????????

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Το διάβασα και εγω στις σ/κ εφημερίδες το νεο κοσνεπτάκι με τα Γ700 και έφριξα!

Αυτες τις μαλακίες εφευρίσκουν οσοι προσπαθούν να ΄΄ομαδοποιήσουν'' και να γενικεύσουν τη μετριώτητα και ανικανότητά τους (ίσως και την τεμπελιά τους) και αρχίζουν τα G700, ΒΛ567 και τα αρχίδια μου κουνιούνται.

Βάλτετο καλά στο μυαλό σας (στους νέους απευθύνομαι). Το ταβάνι των αποδοχών σας σε αυτη τη ζωή το καθοριζεται ΕΣΕΙΣ. Εκτός βεβαια αν ειστε εντελώς ανίκανοι και στερείστε ολοσχερώς δεξιοτητων (όχι απαραιτητα επιστημονικων, ό υδραυλικός της περιοχής μου είναι ενας πλούσιος ανθρωπος, το ιδιο και ο κηπουρός) οπότε είστε αξιοι της μοίρας σας και δεν σας λοιπάμε καθόλου που θα ψωφήσετε στη ψαθα.

Όποιος θελει να πετυχει (υποκειμενικό βεβαια αυτο) σε αυτη την ζωή, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Όποιος θέλει να βγάλει χρήματα, τό ίδιο. ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. Το πρωί στη φαμπρικα, το απογευμα σε βενζινάδικο, το βαδυ γκαρσόνι. ΟΡΕΞΗ να υπάρχει.

Όσο για τους τεμπέληδες/ανίκανους ας συνεχισουν να κλαιγονται και να G700αριζονται. Με τετοια μυαλά, σε λίγο θα έχουμε G-500 και G-300....

Με τις υγείες σας, τεμπελόσκυλα!

Σκληρός λόγος, αλλά...αληθινός!!!
Οι περισσότεροι όμως δεν κοιτούν το ταβάνι, αλλά το κατώφλι...

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Συνεχίστε να βρίζετε την ράτσα σας.
Και γιατί όχι μια τρίτη εργασία?!
Ότι γνωρίζουμε σαν ελληνικό τρόπο ζωής να το ξεριζώσουμε.
Ας γίνουμε ότι κοροϊδευουμε. Αμερικανάκια κτλ.
Να ζούμε για να δουλευουμε.
Το φαινόμενο της υποαμοιβής νομίζω συζήταμε. Όχι τα κουσούρια του Έλληνα ούτε τις αδυναμίες του συστήματος(που σίγουρα υπάρχουν).
Αν είναι να πάμε τους μισθούς σε επίπεδα βαλκανικά για να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα, και ας καταναλώνει μετά το 30% του πληθυσμού.
Οι "άλλοι" απλά ως ψοφήσουν.
Τέλος απο μένα.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αρχίσαμε πάλι,

Συμφωνώ απόλυτα με Raven και Liomas. Το τι θα γίνεις στη ζωή σου είναι δικό σου πρόβλημα. Αν είσαι μάγκας και έχει όνειρα και διάθεση θα πετύχεις. Αν επιζητείς το βόλεμα και την άνεση θα πρέπει να συμβιβαστείς με τα 700...

Ενδιαφέροντα τα success stories και οι αμερικανιές "I want -I can" αλλά προσωπικά δε συμμερίζομαι το παραμύθι της σκληρής δουλειάς που κάποτε θα ανταμειφθεί που πουλάνε στον ιδιωτικό τομέα...
Ή μάλλον θα το πίστευα αν δεν ήξερα από πρώτο χέρι πόσο μπουρδέλα και ανορθολογικά διαρθωμένες είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις- των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων...
1η πικρή αλήθεια είναι ότι η αποτελεσματικότητα αυτή καθεαυτή σε οποιαδήποτε θέση δεν σου προφέρει τίποτα. Το παν στις ελληνικές επιχειρήσεις είναι η επικοινωνιακή διαχείριση των αποτελεσμάτων τόσο των δικών σου όσο (κυρίως) των άλλων..Για να το πούμε με απλά ελληνικά ο δώστης και ο χώστης θα πάνε μπροστά- όχι ο καλός και αποτελεσματικός εργαζόμενος...
2η πικρή αλήθεια είναι ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις διοικούνται ωσαν τσιφλίκια στη Λάρισα λίγο πριν το Κιλερέρ...Οι αφέντες, οι μπίστικοί τους και οι άπειροι κολλίγοι που όσο σκληρά και να δουλέψουν 99% θα παραμείνουν κολλίγοι- αν μάλιστα διαμαρτυρηθούν θα τους δείρουν οι μπίστικοι και δεν θα βρίσκουν δουλειά και σε άλλα τσιφλίκια...Πού και που βέβαια κάποιος  κολίγος έτσι για ξεκάρφωμα γίνεται έως και μπίστικος αφού βέβαια έχει δώσει στεγνα το μισό κάμπο...
3η πικρή αλήθεια είναι ότι η αποτελεσματικότητα και η ικανότητα όχι μόνο δεν ανταμείβονται αλλά τιμωρούνται αυστηρά...Με επιπλέον ανάθεση καθηκόντων και πάντα στην πρώτη γραμμή της ευθύνης αν κάτι πάει στραβά διότι μόνο εσύ φταις γι' αυτό που ξέρεις καλά τη δουλειά...
4η πικρή αλήθεια είναι ότι σε τελική ανάλυση τη μέση ελληνική επιχείρηση δεν την ενδιαφέρει η ικανότητα..την ενδιαφέρει η πίστη στο πρόσωπο του εργοδότη...ʼσε που ένας ικανός είναι δυνητικά επικίνδυνος είτε ως ανταγωνιστής μελλοντικά είτε διότι θα προβάλλει αξιώσεις (αύξηση πχ από ? 700 σε ? 800)...
5η πικρή αλήθεια είναι ότι το να κάνεις σωστά και τυπικά τη δουλειά σου είναι μειονέκτημα σε μια πιάτσα που έχει θεοποιήσει την βραχυπρόθεσμη αποτελεσματικότητα και το θεαθήναι: Ένα απλό παράδειγμα: Ένας πωλήτής τυπικότατος πουλάει μόνο σε φερέγγυους και ζητά όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και κάνει τζίρο ? 100.000, από τα οποία η εταιρεία εισπράττει τα ?90.000 (10.000 ? φέσι)..Ένας άλλος άθλιος δημιοσχεσίτης πωλητής πουλάει σε λαμόγια χωρίς να εξασφαλίζει εγγυήσεις και κάνει τζίρο 150.000?, από τα οποία η εταιρεία εισπράττει τα 75.000? (75.000? φέσι). Με τη λογική του ελληνάρα επιχειρηματία ποιος είναι ο καλύτερος πωλητής;
6η πικρή αλήθεια: Το δημόσιο είναι πλέον πιο αξιοκρατικό από τον ιδιωτικό τομέα και συγκεντρώνει όλο και καλύτερους εργαζομένους...Όχι γιατί όλοι οι νέοι έχουν όνειρο να γίνουν δημίσιοι υπάλληλοι αλλά διότι αρκεί ένας χρόνος σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία να συνειδητοποιήσεις ότι απλά δεν αξίζει τον κόπο.

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες άλλα δε θέλω να κουράσω άλλο.

Εκεί που καταλήγω είναι ότι ναι, υπάρχουν πολλά κωλόπαιδα που χωρίς προσόντα θέλουν να γίνουν διευθυντές από τον 1ο μήνα και να έχουν αποδοχές CEO δουλεύοντας 5 ώρες την ημέρα...
Αλλά η γενια των ?700 είναι υπαρκτό πρόβλημα- και είναι άδικο να βλέπεις παιδιά με προσόντα να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από τον κάθε τυροβρωμίκουλα δημοσιοσχεσίτη- με λίγότερα προσόντα και ικανότητες από τους υφισταμένους του- που επειδή κάποτε έδωσε στεγνά τους συναδέλφους του ή κώλο στο αφεντικό του την έχει δει Γκόρντον Γκέκο...

Και το χυδαιότερο απ' όλα είναι το εμπόριο ελπίδας που κάνουν οι εργοδότες πουλώντας σου το παραμύθι ότι άμα δουλέψεις σκληρά θα αμειφθείς...

P.S.: Επειδή όποιος στηλιτεύει την αλητεία που υπάρχει στην εργοδοσία, στιγματίζεται ως αποτυχημένος, τεμπέλης και ανίκανος, να τονίσω ότι αφενός απέχω πολύ - μα πάρα πολύ - από το να χαρακτηριστώ μέλος της γενιάς των ? 700 (αν και με τη ρευστότητα που υπάρχει δεν αποκλείεται να πέσω και εγώ εκεί γι' αυτό και είμαι πολύ προσεκτικός όταν κατηγοριοποιώ κάποιον ως αποτυχημένο ή λούζερ), αφετέρου θα δεχόμουν πολύ ευχαρίστως μια θέση στη δημόσιο τομέα και με  μειωμένες αποδοχές σε σχέση με ό,τι βγάζω τώρα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Γιατί; Διότι απλούστατα ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
....Το φαινόμενο της υποαμοιβής νομίζω συζήταμε....

σωστο. καλο θα ηταν να συζητησουμε ομως και το φαινομενο της ''υποεργασιας'' που προσφερουν οι υποαμοιβομενοι..

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
tomito μην εκνευρίζεσε, αυτά τα αμερικανάκια που λες δεν είναι τυχαίο οτι έχουν γίνει έτσι, αφού έχουν εκπαιδευτεί με το ανάλογο σύστημα (master, MBA κλπ μαλακίες...). Πάντως εάν στην ελλάδα οι μισθοί ήταν ανάλογοι των υπολοίπων ευρωπαικών χωρών (αφου τιμολογιακά είμαστε σχεδόν ίδιοι, ίσως και χειρότεροι) θα είμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση με μία εργασία, αλλά -μάλλον- οι μορφωμένοι με τα master δεν έχουν βοηθήσει κ πολύ την χώρα, άλλωστε δεν ήταν ποτέ στις σκέψεις τους κάτι τέτοιο...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
σωστο. καλο θα ηταν να συζητησουμε ομως και το φαινομενο της ''υποεργασιας'' που προσφερουν οι υποαμοιβομενοι..

Εγώ πάλι θα έλεγα να μιλήσουμε για τα απίστευτα μπόνους που πάιρνουν γραβατωμένα ή ταγιερομένα στελεχοειδή που το μόνο τους προσόν είναι οι δημόσιες σχεσεις και ο στελεχοτσαμπουκάς για να πηγαίνουν από σεμινάριο σε σεμινάριο και από μήτινγκ σε μήτινγκ και το μόνο που κάνουν είναι να ξεζουμίζουν τους υφιστάμενους τους για να πετύχουν κάποιους ανεδαφικούς στόχους, χωρίς ποτέ βέβαια να τους παράσχουν τα μέσα για να τους πετύχουν, καθότι άσχετα από διοίκηση και φυσικά μετά ρίχνουν την όποιες αποτυχίες τους σε αυτούς τους φουκαράδες που τους ξεζουμίζουν για ? 700 και απορούν με την αχαριστία τους...
Αν βέβαια το δουλάκι των ?700 πετύχει τους στόχους, την επιτυχία τη χρεώνεται μόνο η στελεχάρα και στα λογύδρια που βγάζουν σε ημερίδες με θέμα "Ρωμαϊκή Γαλέρα- Το νέο εργασιακό πρότυπο" εισηγούνται περαιτέρω μείωση τους κόστους με περικοπές θέσεων και μισθών - ως δια μαγείας ποτέ των δικών τους...

Ουαι υμίν...

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Εγώ πάλι θα έλεγα να μιλήσουμε για τα απίστευτα μπόνους που πάιρνουν γραβατωμένα ή ταγιερομένα στελεχοειδή που το μόνο τους προσόν είναι οι δημόσιες σχεσεις και ο στελεχοτσαμπουκάς για να πηγαίνουν από σεμινάριο σε σεμινάριο και από μήτινγκ σε μήτινγκ και το μόνο που κάνουν είναι να ξεζουμίζουν τους υφιστάμενους τους για να πετύχουν κάποιους ανεδαφικούς στόχους, χωρίς ποτέ βέβαια να τους παράσχουν τα μέσα για να τους πετύχουν, καθότι άσχετα από διοίκηση και φυσικά μετά ρίχνουν την όποιες αποτυχίες τους σε αυτούς τους φουκαράδες που τους ξεζουμίζουν για ? 700 και απορούν με την αχαριστία τους...
Αν βέβαια το δουλάκι των ?700 πετύχει τους στόχους, την επιτυχία τη χρεώνεται μόνο η στελεχάρα και στα λογύδρια που βγάζουν σε ημερίδες με θέμα "Ρωμαϊκή Γαλέρα- Το νέο εργασιακό πρότυπο" εισηγούνται περαιτέρω μείωση τους κόστους με περικοπές θέσεων και μισθών - ως δια μαγείας ποτέ των δικών τους...

Ουαι υμίν...

τι να σου πω, μπορει να εχεις δικιο. παντως εγω ποτε δεν το ειδα απ την οπτικη σου. παντα το εβλεπα απο μια αλλη οπτικη που ελεγε ''πως θα γινω κι εγω σαν κι αυτους που περιγραφεις, διοτι πολυ απλα, αυτοι παιρνουν το χρημα''.. και νομιζω πως κατι καταφερα.

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω και επαυξάνω. Κύριοι, νυστικό αρκούδι δεν χορεύει!Οι επιχειρηματίες πρέπει εκτός των άλλων να μάθουν να πληρώνουν τον εργαζόμενο. Χρόνια στην επαρχία (κάτι που δεν το έχω δει στην Αθήνα τουλάχιστον)  παρατηρώ το φαινόμενο:
Επιχειρηματίας: Δεν φτάνει που δουλεύεις, θέλεις να πληρώνεσαι κιόλας. Αχάριστε!!!!!!!!!!!!!!!!

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
tomito μην εκνευρίζεσε

Είμαι 4 μήνες απλήρωτος φίλε. Για το καλό της εταιρείας...
Και όταν στρώσουν τα πράγματα θα γυρίσει κανείς να μου πει "ευχαριστώ για την υπομονή σου"?!
Δεν νομίζω.
Αν δεν θεωρηθώ και μαλάκας που δεν τους έσκισα, θα θεωρούμαι απλά ώς κάποιος που "τιμά το ψωμί που τρώει".
Ιδιωτικός τομέας...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
τι να σου πω, μπορει να εχεις δικιο. παντως εγω ποτε δεν το ειδα απ την οπτικη σου. παντα το εβλεπα απο μια αλλη οπτικη που ελεγε ''πως θα γινω κι εγω σαν κι αυτους που περιγραφεις, διοτι πολυ απλα, αυτοι παιρνουν το χρημα''.. και νομιζω πως κατι καταφερα.

Μα το πρόβλημα φίλε Γιώργο δεν είναι ότι κάποιοι θέλουν να βγάλουν λεφτά- και εγώ με τους άλλους θέλω να είμαι - αλλά το ότι ζητάνε και τα ρέστα...Η αλλαζονεία τους με ενοχλεί περισσότερο από την εκμετάλλευση στον εργασιακό τομέα.

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
καλη υπομονή και να μην περιμένεις ευχαριστώ. Σιγούρεψε κ τα χρήματα σου γιατί πολλά γίνονται (παθών).

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Είμαι 4 μήνες απλήρωτος φίλε. Για το καλό της εταιρείας...
Και όταν στρώσουν τα πράγματα θα γυρίσει κανείς να μου πει "ευχαριστώ για την υπομονή σου"?!
Δεν νομίζω.
Αν δεν θεωρηθώ και μαλάκας που δεν τους έσκισα, θα θεωρούμαι απλά ώς κάποιος που "τιμά το ψωμί που τρώει".
Ιδιωτικός τομέας...

φιλε τομιτο νομιζω οταν μια επιχειρηση κανει παγωμα πληρωμων στους εργαζομενους της, η κατασταση της ειναι μη αναστρεψιμη. τους εργαζομενους τους πληρωνεις πριν ακομη κι απ την παρτη σου. κοιτα μπροστα και (γνωμη μου), πηγαινε γι αλλα..

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Μα το πρόβλημα φίλε Γιώργο δεν είναι ότι κάποιοι θέλουν να βγάλουν λεφτά- και εγώ με τους άλλους θέλω να είμαι - αλλά το ότι ζητάνε και τα ρέστα...Η αλλαζονεία τους με ενοχλεί περισσότερο από την εκμετάλλευση στον εργασιακό τομέα.

φιλε στρειτ, εγω δεν μιλησα για την αυτη αλαζονεια της εργοδοσιας.
μαλλον μπερδευτηκαμε και πιασαμε το θεμα απο διαφορετικα νηματα.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Το διάβασα και εγω στις σ/κ εφημερίδες το νεο κοσνεπτάκι με τα Γ700 και έφριξα!

Αυτες τις μαλακίες εφευρίσκουν οσοι προσπαθούν να ΄΄ομαδοποιήσουν'' και να γενικεύσουν τη μετριώτητα και ανικανότητά τους (ίσως και την τεμπελιά τους) και αρχίζουν τα G700, ΒΛ567 και τα αρχίδια μου κουνιούνται.

Βάλτετο καλά στο μυαλό σας (στους νέους απευθύνομαι). Το ταβάνι των αποδοχών σας σε αυτη τη ζωή το καθοριζεται ΕΣΕΙΣ. Εκτός βεβαια αν ειστε εντελώς ανίκανοι και στερείστε ολοσχερώς δεξιοτητων (όχι απαραιτητα επιστημονικων, ό υδραυλικός της περιοχής μου είναι ενας πλούσιος ανθρωπος, το ιδιο και ο κηπουρός) οπότε είστε αξιοι της μοίρας σας και δεν σας λοιπάμε καθόλου που θα ψωφήσετε στη ψαθα.

Όποιος θελει να πετυχει (υποκειμενικό βεβαια αυτο) σε αυτη την ζωή, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Όποιος θέλει να βγάλει χρήματα, τό ίδιο. ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. Το πρωί στη φαμπρικα, το απογευμα σε βενζινάδικο, το βαδυ γκαρσόνι. ΟΡΕΞΗ να υπάρχει.

Όσο για τους τεμπέληδες/ανίκανους ας συνεχισουν να κλαιγονται και να G700αριζονται. Με τετοια μυαλά, σε λίγο θα έχουμε G-500 και G-300....

Με τις υγείες σας, τεμπελόσκυλα!

Eδώ βλέπουμε το θράσος όσων έχουν καταφέρει να πιάσουν τις καρέκλες. Πότε δουλεύεις όταν εσύ λες ότι ασχολείσαι συνέχεια με cg και γαμήσια; Και πριν μιλήσεις για μετριότητα και τεμπελιά, μάθε τη διαφορά ανάμεσα στο "καθοριζεται" και "καθορίζετε".

Τουλάχιστον από σένα μάθαμε ότι όλοι όσοι βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας είναι εργατικοί άνθρωποι με υψηλά προσόντα και αυτό που διαπιστώνουμε κάθε μέρα ήταν οφθαλμαπάτη.

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Ρε παιδιά πρέπει να καταλάβετε 2-3 πράγματα νομίζω :        
1ον δεν είναι μόνο οτι οι μισθοί είναι χαμηλοί αλλά βασικότερα επειδή το κόστος ζωής έχει ανέβει πολύ όπως και οι απαιτήσεις του κόσμου (κινητό, αυτοκίνητο κτλ). Προφανώς 700? είναι λίγα για όλα αυτά. Ή προσπαθείτε να μεγαλώσετε το εισόδημά σας ή μειώνετε τις απαιτήσεις σας. Δε γίνεται να παίρνει κάποιος αυτό το μισθό και κάθε 3 μήνες να αλλάζει κινητό!!Ξέρω πολλούς τέτοιους. Εγώ είμαι μ..ς π.χ. που ενώ βγάζω πολύ περισσότερα το αλλάζω μόνο όταν καταστραφεί; Επίσης κάτι τέτοιοι "απόκληροι" συχνάζουν στα μπουζουκομάγαζα (ξεκούραστοι γαρ με το πενθημεράκι τους κτλ)        
  2ο Αν δεν ανοίξετε δική σας δουλειά μην περιμένετε και πολύ προκοπή          
  3ο Κάθε κατάσταση είτε λέγεται Γ700 είτε Γ2500 έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πχ Οι μεν δεν έχουν και πολλά λεφτά αλλά έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και δεν έχουν ιδιαίτερες σκουτούρες, οι δε έχουν περισσότερα αλλά έχουν πολύ λιγότερο χρόνο να τα χαρούν ή και καθόλου και πάντα ένα μεγάλο μέρος του μυαλού τους βρίσκεται αλλού. Δεν υπάρχει, θεωρώ λοιπόν λόγος να "ζηλεύει" η μία "τάξη" την άλλη. Οι καλύτεροι πάντως είναι αυτοί που γεννήθηκαν από "χρυσά" αρχίδια, Αθηνά Ωνάσση πχ !!!

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
To ότι πολλοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα ξοδεύουν αλόγιστα δε σημαίνει ότι είναι ανύπαρκτη η κοινωνική πραγματικότητα του g700.

Για να ανοίξει κάποιος δική του δουλειά χρειάζεται να μπλέξει με τεβε, ικα, εφορία, δήμους και ότι άλλο χρειαστεί, ποιός νέος μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτό σήμερα χωρίς να έχει ισχυρή στήριξη;

Και ο μύθος του εργατικού πλούσιου που υποφέρει ή του ανέμελου φτωχού είναι δυστυχώς μελό κλισέ που δεν χαρακτηρίζουν την πραγματικότητα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom