Νέα

Η γενιά των G700

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 859
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
οποτε ναι..εβαλα μυαλο...απο μια ιταλιδα... :boobies: :boobies: :boobies: :boobies:

Μια Ιταλίδα ...στην Κυψέλη, όπως λέει κι η ταινία;    :) :) :) :)

(Πάντως, πέρα απο πλάκα, εγώ στα 45 μου δεν απέκτησα ποτέ αυτοκίνητο, ούτε τώρα έχω. Και όχι απο ανέχεια. Δεν το συνιστώ σε κανέναν, αλλά -αν εξαιρέσω κάτι βράδια με βροχές που περίμενα σαν μαλάκας για ταξί- ποτέ δεν μου έλειψε.)

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Ασε τώρα γιατί και το πολύ κλάμα των σημερινών νεολαίων αποδεικνύει την κατάντια τους. Αγαθά κόποιος κτώνται.... Οταν παλιά δεν είχες λεφτά καθόσουν σπίτι. Δεν έπαιρνες καταναλωτικό δάνειο να πας να δεις το Πάριο.......

Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι κι αν έκτος από τον persona περιμένουν κι άλλοι από σένα,
Αλλά άν εσυ μπορέσεις με 1500 (δε σου λέω με 700) να ζήσεις, να κάνεις οικογένεια, να δώσεις στα παιδιά σου ευκαιρίες, εγω δεν μπορώ φίλε μου.
Κι επειδή τόσα βγάζω περίπου δε θέλω να πάρω κανέναν άλλο στο λαιμό μου!
Όσο για τους πρόσφυγες από την Σμύρνη, απ' όσο γνωρίζω ήρθαν στην Ελλάδα μετά το 22 κι όχι το 60.
Άρα είναι περίπου 3 γενιές  ;)

Φιλικά πάντα

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι κι αν έκτος από τον persona περιμένουν κι άλλοι από σένα,
Αλλά άν εσυ μπορέσεις με 1500 (δε σου λέω με 700) να ζήσεις, να κάνεις οικογένεια, να δώσεις στα παιδιά σου ευκαιρίες, εγω δεν μπορώ φίλε μου.
Κι επειδή τόσα βγάζω περίπου δε θέλω να πάρω κανέναν άλλο στο λαιμό μου!
Όσο για τους πρόσφυγες από την Σμύρνη, απ' όσο γνωρίζω ήρθαν στην Ελλάδα μετά το 22 κι όχι το 60.
Άρα είναι περίπου 3 γενιές  ;)

Φιλικά πάντα
Ο παππούς μου ρε φίλε ήρθε απ τη Σμύρνη.... Για τη γενιά των παιδιών τους μιλάμε.....
Και βεβαίως δια της μαιευτικής καταλήγουμε εκεί που είπα μέσα από τα λόγια σου........
"Αλλά άν εσυ μπορέσεις με 1500 (δε σου λέω με 700) να ζήσεις, να κάνεις οικογένεια, να δώσεις στα παιδιά σου ευκαιρίες, εγω δεν μπορώ φίλε μου.
"
Ο πατέρας μου όταν με γέννησε δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα στο δυάρι ημιυπόγειο που έμενε με τη μάνα μου και τα δυό τους παιδιά. Δούλευε σαν το σκύλο στην αρχή, και απ ότι μου λένε δεν είχαν πολλές φορές λεφτά για ψώνια......
Βέβαια η μάνα μου έπλενε στο χέρι τα κωλόβρακά μου και δεν ήθελε 100 ευρώ τη βδομάδα για πάμπερς, τρώγαμε φαί τριών ημερών, ποτέ από όξω και το τηλέφωνο ήταν μόωο για ώρα ανάγκης.
Ο πατέρας μου λοιπόν στην σρχή και αναλογικά με σήμερα έπαιρνε 700 ευρώ περίπου είχε δυό παιδιά και εκ του αποτελέσματος δεν πήρε κανένα παιδί στο λαιμό του, έκανε οικογένεια μια χαρά, μάλιστα προσφάτως έκλεισε 50 χρόνια γνωριμία με τη μάνα μου και σε μας έδωσε πάμπολλες ευκαιρίες.
Εσύ και βέβαια δεν μπορείς, αφού η σημερινή κοινωνία μας έχει κάνεις παρτάκηδες, υπερκαταναλωτικούς, ωχαδερφιστές, καλοπερασάκηδες και ευθυνόφοβους.
Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει 5 μέρες κοσκινίζει λέει ο λαός και δεν έχει άδικο. 
Εγώ είμαι πρώτος που μιλάω για τα κακά του τόπου της μοίρας μου και της φάρας μου. Αλλά όταν βλέπω Αλβανό να δουλεύει δυό δουλειές, να παίρνει 1000 Ευρώ, να μένει σε νοίκι, να μην έχει αυτοκίνητο, να έχει 2 παιδιά και να χαμογελάει και το πρωί που με βλέπει, έ δεν μπορώ λόγω χαρακτήρα να πω "δε θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Αλβανέ". Απλά σκύβω το κεφάλι και αναρωτιέμαι γιατί έχω γίνει τόσο παρτάκιας και αχόρταγος στη ζωή μου που δεν είμαι άξιος να αναλάβω να μεγαλώσω ένα παιδί....... 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
  Για το φαινομενο των milleuristas κουβέντα βλέπω!!! παραπονιουνται ποιοι οι Ισπανοι!!!! Που γεμιζουν μ τις αγριοφωναρες τους και τα τσιγαρα τους ΟΛΕΣ τις καφετεριες του Λονδινου!!!

Εγω δεν ξερω τι εκαναν το 1910 και το 1960!!! Ξερω ομως οτι το σπίτι που αγορασε το 1980 καινουργιο η μανα μου με 100 μισθους, ΕΓΩ και πολλοι αλλοι ΣΗΜΕΡΑ δεν το παιρνουν ουτε με 250 μισθους!!

Απο την αλλη δες και λίγο CNN στη Ζιμπαμπουε!! Γεματες πραγματα οι λαικες αλλα ο κοσμος ψωμολυσσαει!!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Για να...ευθυμήσουμε λίγο, τα Νέα σήμερα στηλίτευαν την αφόρητη ακρίβεια και την ακραία λιτότητα διότι πλέον οι έλληνες βγαίνουν μόνο ΠΣΚ και όχι κάθε μέρα, οι ελληνίδες πάνε πια κομμωτήριο μόνο μια φορά το μήνα και όχι τρεις, τα delivery έχουν μειωθεί κατά 10% και δεν τρώμε πια κρέας με συχνότητα λονταριού στη σαβάνα...
Από τα πιο ξεκαρδιστικά άρθρα...

Ο παππούς μου ρε φίλε ήρθε απ τη Σμύρνη.... Εγώ είμαι πρώτος που μιλάω για τα κακά του τόπου της μοίρας μου και της φάρας μου. Αλλά όταν βλέπω Αλβανό να δουλεύει δυό δουλειές, να παίρνει 1000 Ευρώ, να μένει σε νοίκι, να μην έχει αυτοκίνητο, να έχει 2 παιδιά και να χαμογελάει και το πρωί που με βλέπει, έ δεν μπορώ λόγω χαρακτήρα να πω "δε θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Αλβανέ". Απλά σκύβω το κεφάλι και αναρωτιέμαι γιατί έχω γίνει τόσο παρτάκιας και αχόρταγος στη ζωή μου που δεν είμαι άξιος να αναλάβω να μεγαλώσω ένα παιδί....... 

Πράγματι, ο πατέρας σου (και ο δικός μου) ήταν οι g700 της γενιάς τους...
G700 υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε κάθε κοινωνία- το πρόβλημά μας είναι ποιες ευκαιρίες έχουν να ανελιχθούν...
Το '50, το '60 και το ΄70 στην ελλάδα υπήρχαν ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα (το '80 ήταν η χρυσή εποχή του δημοσίου υπαλλήλου και το '90 άρχισε να εμφανίζεται η γενιά των g700 με τη σημερινή της μορφή)...
Σήμερα υπάρχουν;
Αυτό είναι τοι ερώτημα...

ΠΛΑΤΩΝ

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
ολοι εσεις που καθεστε και κλαψομουνιαζετε μεσα απο το ιντερνετ δεν εχετε τιποτα ποιο εποικοδομητικο να κανετε?
τραβατε ρε κοπροι να βγαλετε κανα φραγκο και αφηστε τις κλαψες ρε....τραβατε να δουλεψετε ρε και καντε και καμια
δευτερη δουλεια δε θα σας πεσει και ο κολος ...
α ξεχασα το απογευματακι το θελουμε ελευθερο να πηγαινουμε για καφε...
ρε  ουστ κοπροσκυλα..

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
ολοι εσεις που καθεστε και κλαψομουνιαζετε μεσα απο το ιντερνετ δεν εχετε τιποτα ποιο εποικοδομητικο να κανετε?
τραβατε ρε κοπροι να βγαλετε κανα φραγκο και αφηστε τις κλαψες ρε....τραβατε να δουλεψετε ρε και καντε και καμια
ρε  ουστ κοπροσκυλα..
εγω προτιμω απογευμα ελευθερο και λιγοτερα λεφτα παρα να δουλευω σαν σκυλι χωρις να ξερω γιατι.και μαθε κατι φιλαρακι.τα πολλα λεφτα γινονται με το μυαλο κυριως

ΠΛΑΤΩΝ

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
εγω προτιμω απογευμα ελευθερο και λιγοτερα λεφτα παρα να δουλευω σαν σκυλι χωρις να ξερω γιατι.και μαθε κατι φιλαρακι.τα πολλα λεφτα γινονται με το μυαλο κυριως

κι ετσι να το δεις ,τοτε ποσοι εχουν μυαλο?

ΠΛΑΤΩΝ

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
οπως εστρωσες κοιμησου λεει μια παροιμια με νοημα..........

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
ρε  ουστ κοπροσκυλα..

Κούλαρε φίλε.
Ούτε δανεικά να σου ζητούσαμε.

ΠΛΑΤΩΝ

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Κούλαρε φίλε.
Ούτε δανεικά να σου ζητούσαμε.

δεν ειναι αυτο το ζητημα φιλε,απλα το θεωρω λιγο καταντια καποιοι καθε μερα να γραφουν πως παιρνουν λιγα και τι θα γινει κτλπ κτλπ.στο φιναλε η λυση δεν θα ερθει απο εδω ρε.
παρτε και κανα ρισκο καμια πρωτοβουλια και καντε κατι να δουλεψει το γαμημενο το μυαλο λιγο!!!
το κλαψομουνιασμα ειναι οτι χειροτερο.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
δεν ειναι αυτο το ζητημα φιλε,απλα το θεωρω λιγο καταντια καποιοι καθε μερα να γραφουν πως παιρνουν λιγα και τι θα γινει κτλπ κτλπ.στο φιναλε η λυση δεν θα ερθει απο εδω ρε.
παρτε και κανα ρισκο καμια πρωτοβουλια και καντε κατι να δουλεψει το γαμημενο το μυαλο λιγο!!!
το κλαψομουνιασμα ειναι οτι χειροτερο.

τα καναμε ολα αυτα για αυτο κλαψομιουναζουμε!!!!!!!(μπουχαχα)

Ενω με εναν διορισμο θα καθοοοοοοοοομασταν!

εδιτ επισης εγω βλέπω τα μικρομεσαια μαγαζια και καποιες εταιρειες να κλεινουν η μια πίσω απο την αλλη!!! Για ποιες ευκαιίες μιλάτε????  Μην μου πειτε οτι κλεινουν οι εταιρειες επειδη βαρεθηκαν να δουλευουν οι ανθρωποι!!!! Απλα βαρεθηκαν να φεσώνονται!!!!

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Άμα κωλοσφιχτείς, ακόμα και σήμερα κάνεις παπάδες. Βέβαια θα πρέπει στο μυαλό σου η φράση "ποιότητα ζωής" να είναι συγκεκριμένη. Άν ποιότητα ζωής είναι αργίες, 15ημερες διακοπές, απογευματινοί καφεδες, γυμναστηρια, κομμωτήρια, μπουζούκια, Prada, Cavalli για τη λαϊκή κλπ ε, μείνε στη χαρά που σου προσφέρουν αυτά και βολέψου στην κατάσταση ότι με το ζόρι θα ξοφλήσεις στα 60 σου ένα σπίτι. Θα την έχεις ζήσει τη ζωή σου όμως, έτσι ?

Οι Αλβανοί που είναι 2η γενιά πλέον στην Ελλάδα, δουλεύουν όσο και όπως δουλεύουν, βγαίνουν μόνο Μπουρνάζι, διακοπές πίσω στον τόπο τους, δεν παίρνουν delivery, δεν κάνουν τρελά λούσα και τώρα αρχίζουν να κάνουν κανα τσαμπουκά με κανα αυτοκίνητο κλπ. Είναι μάλλον όπως οι εργατικοί άνθρωποι του '60. Γι 'αυτό είναι κασεράτοι σε σχέση με τον γυαλιστερό τενεκέ που έβαλε το γυαλί και κίνησε στις 12 το πρωΐ να πάει στην καφετέρια και να κοιτάξει για καμμιά δουλειά. Των Αλβανών τα παιδιά θα είναι Ελληνάκια. Με τις μάρκες τους και τις λοιπές μλκιες τους και θα κάνουν φύλλο-φτερό την όποια περιουσία έχουν κάνει οι γονείς τους. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Με 700 ζορίζεσαι πραγματικά. Αλλά και με 1000, αν πάρεις απόφαση και αναθεωρήσεις τον όρο "ποιότητα ζωής", μπορεί να βρεθείς μετά από 20 χρόνια να μη χρωστάς πουθενά και να χεις και δικό σου σπίτι και ένα ψευτοοικοπεδάκι. Κι οι υπόλοιποι που "έζησαν" να κλαίνε και να αναρωτιούνται πώς.
Έτσι έγινε η περιουσία της χαμηλομεσαιας τάξης τις περασμένες δεκαετίες. Η περιουσία που κάποιοι εκποίησαν για να βάλουν ποιότητα στη ζωή τους αγοράζοντας BMW, επειδή δεν ήθελαν ζήσουν σαν το γέρο πατέρα τους που την έβγαλε με το παλιο-OPEL για 20 χρόνια.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Των Αλβανών τα παιδιά θα είναι Ελληνάκια. Με τις μάρκες τους και τις λοιπές μλκιες τους και θα κάνουν φύλλο-φτερό την όποια περιουσία έχουν κάνει οι γονείς τους. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Όχι φίλε μου αλλάξαν τα πράγματα. Τα Ελληνάκια και τα αλβανάκια θα μεγαλώνουν σε άλλες καταστάσεις

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Άμα κωλοσφιχτείς, ακόμα και σήμερα κάνεις παπάδες. 

Οι μόνοι παπάδες που μπορεί να κάνει σήμερα ένας G700 είναι αυτοι:

apg_marijuana_070727_ms.jpg

Όσο και να κολωσφιχτεί, δεν θα μπορέσει για κάτι περισσότερο.

Επισκέπτης
Σε λιγο φιλε Gushallo ουτε αυτο δεν θα μπορουμε αν δεν το καλιεργουμε μονοι μας.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Πάρτε το χαμπάρι. Ο έλληνας λόγω κυρίως ΕΕ απέκτησε βιοτικό επίπεδο πολύ υψηλότερο από το συνολικό πραγόμενο προιόν. Το 2013 το τρένο σταματάει και κατεβάζει όλους τους Ελληνες κάτω....
Οι περισσότεροι νόμιζαν ότι το τρένο είναι ο τελικός προορισμός. Τώρα που φτάνει στο τέρμα, έχοντας εξαντήσει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ταξιδιού θα κατέβει όπως ακριβώς ανέβηκε.
Ξυπόλυτος, ανυπόληπτος, μανούρας, φαφλατάς, φωνακλάς και αεριτζής. Το χειρότερο δεν είναι αυτό. Είναι ότι οι εργοδηγοί και οι σταθμάρχες τον πήρανε πλέον γραμμή. 
:idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot:

nick025

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2007
Κριτικές
12
Like
5
Πόντοι
5.175
Πάρτε το χαμπάρι. Ο έλληνας λόγω κυρίως ΕΕ απέκτησε βιοτικό επίπεδο πολύ υψηλότερο από το συνολικό πραγόμενο προιόν. Το 2013 το τρένο σταματάει και κατεβάζει όλους τους Ελληνες κάτω....
Οι περισσότεροι νόμιζαν ότι το τρένο είναι ο τελικός προορισμός. Τώρα που φτάνει στο τέρμα, έχοντας εξαντήσει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ταξιδιού θα κατέβει όπως ακριβώς ανέβηκε.
Ξυπόλυτος, ανυπόληπτος, μανούρας, φαφλατάς, φωνακλάς και αεριτζής. Το χειρότερο δεν είναι αυτό. Είναι ότι οι εργοδηγοί και οι σταθμάρχες τον πήρανε πλέον γραμμή. 
:idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot:
:rockon:  :rockon:  :rockon:

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
[size=12pt]Άμα κωλοσφιχτείς, ακόμα και σήμερα κάνεις παπάδες.[/size] Βέβαια θα πρέπει στο μυαλό σου η φράση "ποιότητα ζωής" να είναι συγκεκριμένη. Άν ποιότητα ζωής είναι αργίες, 15ημερες διακοπές, απογευματινοί καφεδες, γυμναστηρια, κομμωτήρια, μπουζούκια, Prada, Cavalli για τη λαϊκή κλπ ε, μείνε στη χαρά που σου προσφέρουν αυτά και βολέψου στην κατάσταση ότι με το ζόρι θα ξοφλήσεις στα 60 σου ένα σπίτι. Θα την έχεις ζήσει τη ζωή σου όμως, έτσι ?

Οι Αλβανοί που είναι 2η γενιά πλέον στην Ελλάδα, δουλεύουν όσο και όπως δουλεύουν, βγαίνουν μόνο Μπουρνάζι, διακοπές πίσω στον τόπο τους, δεν παίρνουν delivery, δεν κάνουν τρελά λούσα και τώρα αρχίζουν να κάνουν κανα τσαμπουκά με κανα αυτοκίνητο κλπ. Είναι μάλλον όπως οι εργατικοί άνθρωποι του '60. Γι 'αυτό είναι κασεράτοι σε σχέση με τον γυαλιστερό τενεκέ που έβαλε το γυαλί και κίνησε στις 12 το πρωΐ να πάει στην καφετέρια και να κοιτάξει για καμμιά δουλειά. Των Αλβανών τα παιδιά θα είναι Ελληνάκια. Με τις μάρκες τους και τις λοιπές μλκιες τους και θα κάνουν φύλλο-φτερό την όποια περιουσία έχουν κάνει οι γονείς τους. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Με 700 ζορίζεσαι πραγματικά. Αλλά και με 1000, αν πάρεις απόφαση και αναθεωρήσεις τον όρο "ποιότητα ζωής", μπορεί να βρεθείς μετά από 20 χρόνια να μη χρωστάς πουθενά και να χεις και δικό σου σπίτι και ένα ψευτοοικοπεδάκι. Κι οι υπόλοιποι που "έζησαν" να κλαίνε και να αναρωτιούνται πώς.
Έτσι έγινε η περιουσία της χαμηλομεσαιας τάξης τις περασμένες δεκαετίες. Η περιουσία που κάποιοι εκποίησαν για να βάλουν ποιότητα στη ζωή τους αγοράζοντας BMW, επειδή δεν ήθελαν ζήσουν σαν το γέρο πατέρα τους που την έβγαλε με το παλιο-OPEL για 20 χρόνια.

Άμα κωλοσφιχτείς, το πολύ να κάνεις κανά ξεροκούραδο :2funny:

Στα άλλα, ναι έτσι είναι τα πράγματα, άμα είσαι οικονόμος κάτι γίνεται...Αυτό όμως απέχει από αυτό που ο σύγχρονος Έλληνας θέλει, ή που τον έμαθαν οι lifestyle εκδότες και τηλεορασάδες να θέλει :sunglasses:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom