Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι κι αν έκτος από τον persona περιμένουν κι άλλοι από σένα,
Αλλά άν εσυ μπορέσεις με 1500 (δε σου λέω με 700) να ζήσεις, να κάνεις οικογένεια, να δώσεις στα παιδιά σου ευκαιρίες, εγω δεν μπορώ φίλε μου.
Κι επειδή τόσα βγάζω περίπου δε θέλω να πάρω κανέναν άλλο στο λαιμό μου!
Όσο για τους πρόσφυγες από την Σμύρνη, απ' όσο γνωρίζω ήρθαν στην Ελλάδα μετά το 22 κι όχι το 60.
Άρα είναι περίπου 3 γενιές ;)
Φιλικά πάντα
Ο παππούς μου ρε φίλε ήρθε απ τη Σμύρνη.... Για τη γενιά των παιδιών τους μιλάμε.....
Και βεβαίως δια της μαιευτικής καταλήγουμε εκεί που είπα μέσα από τα λόγια σου........
"Αλλά άν εσυ μπορέσεις με 1500 (δε σου λέω με 700) να ζήσεις, να κάνεις οικογένεια, να δώσεις στα παιδιά σου ευκαιρίες, εγω δεν μπορώ φίλε μου.
"
Ο πατέρας μου όταν με γέννησε δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα στο δυάρι ημιυπόγειο που έμενε με τη μάνα μου και τα δυό τους παιδιά. Δούλευε σαν το σκύλο στην αρχή, και απ ότι μου λένε δεν είχαν πολλές φορές λεφτά για ψώνια......
Βέβαια η μάνα μου έπλενε στο χέρι τα κωλόβρακά μου και δεν ήθελε 100 ευρώ τη βδομάδα για πάμπερς, τρώγαμε φαί τριών ημερών, ποτέ από όξω και το τηλέφωνο ήταν μόωο για ώρα ανάγκης.
Ο πατέρας μου λοιπόν στην σρχή και αναλογικά με σήμερα έπαιρνε 700 ευρώ περίπου είχε δυό παιδιά και εκ του αποτελέσματος δεν πήρε κανένα παιδί στο λαιμό του, έκανε οικογένεια μια χαρά, μάλιστα προσφάτως έκλεισε 50 χρόνια γνωριμία με τη μάνα μου και σε μας έδωσε πάμπολλες ευκαιρίες.
Εσύ και βέβαια δεν μπορείς, αφού η σημερινή κοινωνία μας έχει κάνεις παρτάκηδες, υπερκαταναλωτικούς, ωχαδερφιστές, καλοπερασάκηδες και ευθυνόφοβους.
Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει 5 μέρες κοσκινίζει λέει ο λαός και δεν έχει άδικο.
Εγώ είμαι πρώτος που μιλάω για τα κακά του τόπου της μοίρας μου και της φάρας μου. Αλλά όταν βλέπω Αλβανό να δουλεύει δυό δουλειές, να παίρνει 1000 Ευρώ, να μένει σε νοίκι, να μην έχει αυτοκίνητο, να έχει 2 παιδιά και να χαμογελάει και το πρωί που με βλέπει, έ δεν μπορώ λόγω χαρακτήρα να πω "δε θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Αλβανέ". Απλά σκύβω το κεφάλι και αναρωτιέμαι γιατί έχω γίνει τόσο παρτάκιας και αχόρταγος στη ζωή μου που δεν είμαι άξιος να αναλάβω να μεγαλώσω ένα παιδί.......