Νέα

Η γενιά των G700

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 859
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Τα νομίσματα έχουν 2 όψεις, αλλά κάποιοι θέλουν να βλέπουν αυτή που τους συμφέρει. Και επειδή θίχτηκε και το θέμα των πολυεθνικών, εσείς κύριοι τις γιγαντώνετε με την καταναλωτική σας συμπεριφορά!!! Ανοιξε το ΙΚΕΑ κι εσείες ανοίξατε τα πόδια σας!!!! Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του έκανε το μισό του τζίρου στον κλάδο επίπλων!!!!Τα προίόντα του που είναι φτηνά σχετικά, μέτρια ποιοτικά, σκεφτήκατε γιατί συμβαίνει αυτό;;Μήπως επειδή κάποιος φουκαράς δούλευε για 200? και ανασφάλιστος;;; Αντί να υποστηριχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις, βιομηχανιές κ βιοτεχνίες, στέλνετε τα χρήματά σας στο εξωτερικό περνώντας απο τα χέρια ΟΛΙΓΩΝ εμπόρων. Έυγε!!!!

Επισκέπτης
Φίλε zigfried . Ξεκινάω απο την τελευταία σου παρατήρηση . Το ΙΚΕΑ και το κάθε ΙΚΕΑ έχει την δυνατότητα να επενδύσει κεφάλαια στην διαφήμιση και στην τιμολογιακή του πολιτική που η μέση επιχείρηση δεν μπορεί και ειδικά ό Μαστρο Λάμπρος που όταν πάς στο μαγαζί του για ένα έπιπλο σου λέει μια αδιανόητη τιμή ειδικά αν σε κόψει ότι έχεις ενώ σε άλλον πελάτη λέει άλλα . Υπο τέτοιους όρους διάφορα μικρά επιπλάδικα για παράδειγμα δεν θα μπορέσουν να αντέξουν αλλά ποιός πραγματικά φταίει;
Δεύτερον . Θεωρείς ότι οι Αλβανοί ώς ικανότεροι καταφέρνουν να μας υποσκελίσουν . Έχεις σκεφτεί πόσα απο τα σουβλατζίδικα περίπτερα και ότι άλλο φαντάζεσαι επιζεί και διαπρέπει επειδή για καθαρά ταξικούς λόγους το υποστηρίζουν οι ομοεθνείς τους ; Αντίθετα εδώ εμείς οι Έλληνες λέμε να πάει να γαμηθεί ο συν-Έλληνας που παίρνει χαμηλό μισθό .

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
Δεν είναι έτσι ρε RavenM, liomas. Δηλαδή , θέλετε να μας πείτε ότι ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία? Και όλοι αυτοί που το λένε παγκοσμίως, έχουν πάθει ομαδική παράκρουση? Δεν μπορείς να είσαι τέλειος. Στη ζωή δεν μπορούν όλοι να έχουν μάστερ ρε παιδιά. Μην τρελαθούμε.

φιλε germaon, εννοειται οτι ολοι αυτοι που το λενε παγκοσμιως ΔΕΝ εχουν παθει ομαδικη παρακρουση, ΑΛΛΑ λενε κατι που ισοδυναμει με ψεματα. λενε δηλαδη τη μιση αληθεια. γιατι μπορει η μιση αληθεια να ειναι οτι υπαρχει προβλημα στην κοινωνια, αλλα η αλλη μιση ειναι οτι κανεις απ αυτους που το υποστηριζουν δεν γουσταρουν να δουλευουν. ειναι δηλαδη, το ξερουν ή οχι, το αντιλαμβανονται ή οχι, το ομολογουν ή οχι, κοπροσκυλα. οι λεξεις αξιοκρατια, δουλεια, προκοπη, καθως και αλλες βασικες εννοιες δεν υπαρχουν στον εγκεφαλο τους.
και βεβαια σαφως δεν μπορουν ολοι να εχουν μαστερ, διδακτορικα και τα ρεστα. αλλα εννοειται επισης πως η μορφωση ΔΕΝ αποτελει επαγγελματικη-οικονομικη αποκατασταση.
νομιζω κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει το παραδειγμα του raven οτι ο υδραυλικος και ο κηπουρος της γειτονιας του (και της γειτονιας μου θα συμπληρωσω) ειναι πλουσιοι ανθρωποι. αλλα οι ανθρωποι αυτοι ΔΕΝ ξερουν τι θα πει μερα-νυχτα-ωραριο και αλλα διαφορα τετοια.
εχουμε φτασει στο σημειο να ψαχνει καποιος σημερα μια επαγγελματικη ενασχοληση, με πρωτο και μοναδικο ισως κριτηριο το ποσο ΔΕΝ θα δουλευει. δεν αξιολογει καν το ΤΙ δουλεια θα κανει !!!! το μονο που απασχολει το σημερινο ''εργαζομενο'', και το βαζω επιτηδες σε εισαγωγικα, ειναι το ποσες ωρες της ημερας, της εβδομαδας, του μηνα, ΔΕΝ θα δουλευει. τιποτε αλλο !!!! α, και μην ξεχασω το δευτερο που τον απασχολει, ειναι το ποσα θα παιρνει. το ξερει οτι δεν θα παιρνει πολλα, αλλα δεν πειραζει, δεν τον απασχολει και ιδιαιτερα αυτο. αυτο που θελει ειναι να ΜΗΝ δουλευει..

και να ρωτησω τωρα. αυτος που μολις περιεγραψα ΠΡΕΠΕΙ να παιρνει τα ιδια απο τον υδραυλικο, τον κηπουρο ή τον αλβανο που ξυπναει το πρωι στις 5-6 και κανοντας 2, ενιοτε και 3 δουλειες, γυρναει το βραδυ σπιτι του αποκαμωμενος ??

Επισκέπτης
giorgopapa 
Μια ερώτηση .
Ο καθηγητής , ο δάσκαλος και γενικώς όποιος έχει επενδύσει χρόνο στο εξωτερικό με μάστερ κτλ σε σχέση με  έναν υδραυλικό ή κηπουρό  πως πρέπει να αμοίβεται ;
Μήπως κάτι δεν γίνεται σωστά .

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
giorgopapa 
Μια ερώτηση .
Ο καθηγητής , ο δάσκαλος και γενικώς όποιος έχει επενδύσει χρόνο στο εξωτερικό με μάστερ κτλ σε σχέση με  έναν υδραυλικό ή κηπουρό  πως πρέπει να αμοίβεται ;
Μήπως κάτι δεν γίνεται σωστά .

ναι σωστα, κατι δε γινεται σωστα !!!!
το λαθος ειναι οτι ο κοσμος νομιζει, οπως εγραψα και στο αμεσως προηγουμενο ποσταρισμα μου, πως η μορφωση αποτελει επαγγελματικη αποκατασταση και πως μολις αποκτησει ενα πτυχιο, αυτοματως θα αρχισει να τα παιρνει χοντρα χωρις να χυσει ουτε σταγονα ιδρωτα.
δεν ειναι ετσι η πραγματικοτητα. αλλα οι διαφημισεις στην τι βι  :2funny: αυτα δειχνουν. δειχνουν το φοιτητη του κολεγιου, αναμεσα στους συμφοιτητες του πνιγμενους απο χαμογελα και το αμεσως επομενο πλανο ειναι ο διος φοιτητης στη γραφειαρα του στον 58ο οροφο κτιριου πολυεθνικης με 4 γραμματεις με τα μπουτια και τα βυζια φορα παρτιδα.

δεν ειναι ετσι..

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Φίλε Mastoras69, δε νομίζω ότι όσοι πάνε στο ΙΚΕΑ και στα πολυκαταστήματα γενικότερα πάνε λόγω διαφήμησης, απλά πάνε επειδή είναι φτηνότερα. Επειδή είμαι σε συναφή χώρο με το έπιπλο θα σου πω ότι άλλο πράγμα να κατασκευάζεις 100000 βιβλιοθήκες πχ ολόιδιες μεταξύ τους, στις διαστάσεις που σε συμφέρουν, με το σχέδιο που σε συμφέρει, αμοντάριστες και απλά να τις διανέμεις σε 60 καταστήματα και άλλο να πηγαίνεις να παίρνεις μέτρα, να το κουβεντιάζεις με τον πελάτη κανα 2ωρο, να τη σχεδιάζεις, να ξαναπηγαίνεις στον πελάτη, να σου κάνει αλλαγές, να την πηγαίνεις στο σπίτι και να την τοποθετείς. Να συγκρίνουμε παρόμοια προϊόντα και ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ . Αλλο ειδική κατασκευή άλλο μαζική παραγωγή. Και στο δευτερό που είπες μπορεί να τους υποστηρίζουν οι ομοεθνείς τους, αλλά δε νομίζω εσύ να μην παίρνεις σουβλάκια αν ο ιδιοκτήτης είναι Αλβανός. Εξάλλου τόσα χρόνια Αλβανικά χέρια τα τυλήγουν. Αυτό που λέω εγώ, είναι ότι είχαν τα αρχίδια και το ΧΡΗΜΑ να ανοίξουν μία επιχείρηση. με 15 χρόνια δουλειάς, σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον. ΑΥΤΟΙ ΠΩΣ ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ;; ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η Θ Ε Λ Α Ν

Επισκέπτης
giorgopapa η διαφήμιση που είδες μπροφανώς ήταν απο ιδιωτικό ΙΕΚ και αν παρουσιάζει κάτι τέτοιο σίγουρα δεν είναι έτσι ( διαφήμιση είναι εξάλλου ) . Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πτυχιούχων σε τομείς έρευνας ειδικά που δεν μπορούν να κάνουν τίποτε στην Ελλάδα ενώ στο εξωτερικό διαπρέπουν . Οι ίδιοι επιστήμονες και έχω και ονόματα να σου δώσω στην Ελλάδα είναι άνεργοι . Σκέψου ότι δεν είναι όλοι οι πτυχιούχοι σε τομείς να γίνουν μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων με γραμματείς με βυζάρες. Δεν έχουν τέτοιες αυταπάτες η πλειοψηφία των  άνθρωπων.

Zigfried
Έχεις δίκιο ώς προς την γραμμή παραγωγής των μεγάλων εταιρειών  αλλά δεν νομίζω ότι πλην  περιπτώσεων όπως οι ΝΕΟSET κτλ ασχολούνται έτσι με τον πελάτη. Σε περιφερειακό μαγαζί επίπλων επικρατεί μπακαλίστικη νοοτροπία ακόμα και εις βάρους της
ποιότητας.
Ως προς το δεύτερο διαφωνώ ότι  οι Αλβανοί πληρώνονται λιγότερο . Ίσως τα πρώτα χρόνια ναι αλλά τα τελευταία χρόνια πληρώνονται κανονικότατα και μάλιστα αρκετές φορές παραπάνω.
Επίσης , ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΥΡΑ και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ελέγχου . Εδώ δεν γνωρίζουμε ούτε πόσοι είναι .
Εάν δουλεύουν 4 άτομα μιας οικογένειας μαύρα και αλλάζουν σπίτι κάθε εξάμηνο χωρίς να πληρώνουν κανέναν λογαριασμό , ε του πούστη κάποτε θα βγεί το μαγαζί . Αντίθετα εμείς οι Έλληνες είμαστε φακελωμένοι μέχρι αηδίας . Δεν μπορείς να κινηθείς έτσι ( Ναι είμαι ρατσιστής τι να κάνω )

Spartan_King

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Που εισαι ρε Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς να γινει η αποψιλωση οπως πρεπει...

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
giorgopapa η διαφήμιση που είδες μπροφανώς ήταν απο ιδιωτικό ΙΕΚ και αν παρουσιάζει κάτι τέτοιο σίγουρα δεν είναι έτσι ( διαφήμιση είναι εξάλλου ) . Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πτυχιούχων σε τομείς έρευνας ειδικά που δεν μπορούν να κάνουν τίποτε στην Ελλάδα ενώ στο εξωτερικό διαπρέπουν . Οι ίδιοι επιστήμονες και έχω και ονόματα να σου δώσω στην Ελλάδα είναι άνεργοι .

φιλε μαστορα, δεν ειχα καμια συγκεκριμενη διαφημιση στο μυαλο μου οταν εγραψα αυτα που εγραψα.
τωρα για το γεγονος οτι καποιοι επιστημονες εντος ή εκτος εισαγωγικων, ειναι στην ελλαδα ανεργοι, ειναι και θεμα του πως οριζει καποιος την ανεργια. αν πουμε οτι εχουμε καθε χρονο 1.000.000 αποφοιτους τοπογραφους (για παραδειγμα) και δεν εχουμε που να τους αποροφησουμε, παω πασο.. εχουμε ανεργια !! αλλα και στην τελικη τι αρχιδια να μας τοπογραφησουν 1.000.000 τοπογραφοι (για παραδειγμα) ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ???? τι αρχιδια εργο θα παραξουν ????
αν ομως πουμε (και αυτη ειναι και η αποψη μου) οτι εχουμε στην ελλαδα 10.000 κενες θεσεις εργασιας και 10.000 ανεργους πολιτες, τοτε ΔΕΝ εχουμε ανεργια !! εχουμε ΑΕΡΓΙΑ !!!!

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
....( Ναι είμαι ρατσιστής τι να κάνω )

κι εγω μπορει να ειμαι ρατσιστης, ομως το αλβανακι ερχεται στην ελλαδα, δουλευει, κουραζεται, παιρνει αυτοκινητο, σπιτι, κανει μια προκοπη..
ενω ''ο κλασικος ο μαλακας ο ελληνας'' (που λεει κι ο φαφουτης) κοιμαται τον υπνο του δικαιου, αναλωνομενος αναμεσα στην τεμπελια, στον ωχαδερφισμο, και στην αμπελοφιλοσοφια του τιποτα.

Επισκέπτης
φιλε μαστορα, δεν ειχα καμια συγκεκριμενη διαφημιση στο μυαλο μου οταν εγραψα αυτα που εγραψα.
τωρα για το γεγονος οτι καποιοι επιστημονες εντος ή εκτος εισαγωγικων, ειναι στην ελλαδα ανεργοι, ειναι και θεμα του πως οριζει καποιος την ανεργια. αν πουμε οτι εχουμε καθε χρονο 1.000.000 αποφοιτους τοπογραφους (για παραδειγμα) και δεν εχουμε που να τους αποροφησουμε, παω πασο.. εχουμε ανεργια !! αλλα και στην τελικη τι αρχιδια να μας τοπογραφησουν 1.000.000 τοπογραφοι (για παραδειγμα) ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ???? τι αρχιδια εργο θα παραξουν ????
αν ομως πουμε (και αυτη ειναι και η αποψη μου) οτι εχουμε στην ελλαδα 10.000 κενες θεσεις εργασιας και 10.000 ανεργους πολιτες, τοτε ΔΕΝ εχουμε ανεργια !! εχουμε ΑΕΡΓΙΑ !!!!
Είδες λοιπόν που στη τελική , όταν ιδρύονται σχολές και τμήματα χωρίς μελέτη της αγοράς εργασίας , μόνο και μόνο για να παραχθούν ακαδημαϊκοί που θα υπερασπίσουν το σύστημα  , όλα πάνε κατα διαόλου;
Στην Ελλάδα ανθεί το χόμπυ . Ιδρύονται σχολές και τμήματα μόνο και μόνο για να ονομαστούν τα κομματικά τέκνα ( συγκεκριμένων χώρων ) ακαδημαϊκοί και πρυτάνεις , να πουλήσουμε καμιά ψήφο σε κωμοπόλεις που τους υπόσχονται ανάπτυξη λόγω της έλευσης των φοιτητών κτλ.
Αυτά βέβαια  έχουν ξεχάσει να τα αναφέρουν στις φοιτητικές κοινητοποιήσεις .
Όσο αφορά την ανεργία / αεργία . Όσοι έχετε παιδιά ξέρετε . Δεν τα θέλετε να γίνουν αγρότες κτλ . Όταν ένας γνωστός πολιτικός το είχε θίξει ακούστηκαν πολλά ουουουουου και αυτός είπε την γνωστή ρήση "Δεν θέλω ΟΥΟΥ" και καταδικάστηκε στις εκλογές .
Μέχρι λοιπόν να βγεί κάποιος πολιτικός που θα πει ότι η αγορά εργασίας δεν θέλει φοιτητές αλλά λούστρους και λούστρους πρέπει να βγάλουμε και όλοι εμείς να το αποδεχθούμε και για τα δικά μας παιδιά ΔΕΝ δικαιούμαστε να ομιλούμε για την δήθεν γενιά του φραπέ και τα αλβανικά σουβλατζίδικα .
Όσο αφορά το αλβανάκι , είναι στο Πανεπιστήμιο και πολύ σύντομα , ίσως και στον καιρό μας , θα γίνει μέρος μιας πραγματικότητας που δεν θα την πιστεύουμε όχι λόγω ικανοτήτων αλλά λόγω του πολιτικού τους εναγκαλισμού απο τα κόμματα .
Αλήθεια , οι άλλες μειονότητες γιατί δεν έχουν παρόμοια εξέλιξη με τους Αλβανούς ; Μήπως είναι τεμπέληδες όπως εμείς ;;

iaswnas

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Οσο αυτος που κλαίγεται για τα 700 θα ψηφίζει με γνώμονα ποιος θα τον βαλει στο δημοσιο αυτον η το παιδι του δε πρόκειται να αλλαξει τιποτα.Ειδικα οι μαμαδες ετσι λειτουργουν ποιοσ θα βολεψει την κορη και το γιο.Ο Ελληνας ειναι κοντοφθαλμος και τον νοιαζει το σοι του και η πάρτη του(επιφανειακά γιατι αν δεν ευημερει το συνολο δεν ευημερεί και το ατομο).Και οσο ποιο δυσκολα γινονται τα πραγματα τοσο ποιο πολυ την παρτη του θα κοιταει.Φαυλος κύκλος.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΤΕ ΓΙΑΤΙ.....ΧΑΝΟΣΑΣΤΕ!

Alekosatbourdela

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2006
Like
2
Πόντοι
1
20 Οκτωμβρίου έρχεται..... η απαντηση για πολλους απο μας πιστευω.
Αλέξανδρος
Bsc Computing
CCNA
MCP
MCSE
και παρόλα ταυτα ένας G700 Turbo Edition..

Επισκέπτης
Δεν είναι έτσι ρε RavenM, liomas. Δηλαδή , θέλετε να μας πείτε ότι ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία? Και όλοι αυτοί που το λένε παγκοσμίως, έχουν πάθει ομαδική παράκρουση? Δεν μπορείς να είσαι τέλειος. Στη ζωή δεν μπορούν όλοι να έχουν μάστερ ρε παιδιά. Μην τρελαθούμε. Πολλοί έχουν το απολυτήριο λυκείου.

Εγώ φίλε germaon δεν έχω τίποτα με αυτούς που ΔΕΝ έχουν πτυχία και Master. Ναι, δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλοι πτυχιούχοι. Εξάλλου, υπάρχουν επαγγέλματα (π.χ. υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, εκκενώσεις βόθρων) οι οποίοι πολύ πιθανόν να βγάζουν πιο πολλά από μένα! Ούτε με αυτό έχω πρόβλημα, μαγκιά τους! Εγώ αντιτίθεμαι στην ΓΚΡΙΝΙΑ που υπάρχει. Θες λεφτά ρε μεγάλε? Δούλεψε! Πόσο? Σαν τον σκύλο! Έτσι επιβάλλει η σύγχρονη εποχή. Αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις, μην δουλεύεις σαν τον σκύλο και αρκέσου στα 700. Πως να το κάνουμε δηλαδή! 1+1 κάνουν 2 και μάλιστα από τα πολύ παλιά χρόνια!

Επισκέπτης
Και κάτι που ξέχασα. Να δω, όλοι εσείς που διαμαρτύρεστε, όταν και αν ανοίξετε δική σας επιχείρηση, ΠΟΣΑ θα δίνετε στους υπαλλήλους σας!!!Τ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, φιλαράκο ΕΙΔΙΚΑ αυτοί που διαμαρτύρονται ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ότι θα βγάζαν κι από την μύγα ξύγκι! Καρατσεκαρισμένο!

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Εξάλλου, υπάρχουν επαγγέλματα (π.χ. υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, εκκενώσεις βόθρων) οι οποίοι πολύ πιθανόν να βγάζουν πιο πολλά από μένα!

Μην το ψάχνεις, σίγουρα βγάζουν και μάλιστα αφορολόγητα. Στην εφορία θα δηλώνουν τα μισά από σένα. Ωστόσο είναι θέμα νοοτροπίας που ξεκινάει κατά πολύ από την οικογένεια. Εσένα, ας πούμε, θα σε προέτρεπε ποτέ ο πατέρας σου να γίνεις υδραυλικός; Οχι, θα σου έλεγε να σπουδάσεις και από τη στιγμή που μπορούσε να σε στηρίξει, αυτό και θα έκανες. Κατά τη γνώμη μου δεν ευθύνεται τόσο ο 18αρης, όσο η οικογένεια που τον κατευθύνει αλλού. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να μπορείς να γίνεις υδραυλικός με ένα καλό ακαδημαϊκό backround...

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Yπάρχει πρόβλημα.
Και όποιος δεν το βλέπει ή αδιαφορεί παραγνωρίζει το γεγονός ότι σε μια κοινωνία επιβάλλεται να υπάρχει μια σχετική κοινωνική συνοχή.
Αν αυτή διαταραχθεί τις παρενέργειες θα τις πληρώσουν όλοι μαζί.
Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η γενιά των 700 ευρώ κάνει αντάρτικο με την τεμπελιά της.Αν εσύ κάνεις ότι με πληρώνεις, εγώ κάνω ότι δουλευω.
Δεν πρόκειται να φτιάξουν έτσι τα πράγματα.
Η εργασία δεν μπορεί να απαξιώνεται έτσι.

Επισκέπτης
Εσένα, ας πούμε, θα σε προέτρεπε ποτέ ο πατέρας σου να γίνεις υδραυλικός; Οχι, θα σου έλεγε να σπουδάσεις και από τη στιγμή που μπορούσε να σε στηρίξει, αυτό και θα έκανες. Κατά τη γνώμη μου δεν ευθύνεται τόσο ο 18αρης, όσο η οικογένεια που τον κατευθύνει αλλού. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να μπορείς να γίνεις υδραυλικός με ένα καλό ακαδημαϊκό backround...

Πρόσεξε να δεις τι συνέβη με μένα. Ο πατέρας μου, μου είχε πει ένα πράγμα:

"Θα σπουδάσεις και θα μάθεις πολύ καλά αγγλικά. Από εκεί και πέρα, εφόσον πάρεις πτυχίο και μάθεις καλά αγγλικά, μπορείς να ακολουθήσεις όποιο επάγγελμα σου αρέσει. Ψαράς? Ποδοσφαιριστής? Υδραυλικός? Δικηγόρος? Μπετατζής? Ό,τι θέλεις! Αλλά πτυχίο θα πάρεις και αγγλικά θα μάθεις".

Καταλαβαίνεις που το πήγαινε... Εγώ τον ευγνομονώ για αυτό που μου είχε πει τότε.

Επισκέπτης
Αρχίσαμε πάλι,

Συμφωνώ απόλυτα με Raven και Liomas. Το τι θα γίνεις στη ζωή σου είναι δικό σου πρόβλημα. Αν είσαι μάγκας και έχει όνειρα και διάθεση θα πετύχεις. Αν επιζητείς το βόλεμα και την άνεση θα πρέπει να συμβιβαστείς με τα 700...

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Επειδή με ιντρικάρατε να προσθέσω κι εγώ την προσωπική μου εμπειρία. απολύθηκα από το στρατό 11 Δεκεμβρίου του 94. 22 Δεκεμβρίου είχα πιάσει την πρώτη μου κανονική δουλειά (δούλευα και στο Πανεπιστήμιο και στα μεταπτυχιακά, αλλά part time). Πρώτος μισθός 200.000 δρχ. (με διδακτορικό παρακαλώ). Σε 2 χρόνια έπαιρνα τα διπλά και ούτω καθεξίς. Από τότε δεν έχω μείνει άνεργος ούτε μια μέρα και έχω αλλάξει τρεις δουλειές. Υπήρξε δε περίοδος (6μηνο) που δούλευα σε δυό full time δουλειές ταυτοχρόνως γιατί δεν ήθελαν να με αφήσουν να φύγω από τη μία και εγώ ήδη είχα βρει άλλη. Εκεί να δείτε τρέλλα!!! Κομμάτια είχα γίνει!!

Κι έρχεται μια νεοπροσληφθείσα υπάλληλος πρόσφατα και λέει στην προϊσταμένη της πριν ρωτήσει το αντικείμενο της ή ακόμα και που θα κάθεται: Πότε κάνουμε lunch break; Όταν προλαβαίνουμε της απαντά!!! Ή άλλη κάποτε έρχεται να μου ζητήσει αύξηση γιατί μετακόμισε και τώρα το κόστος μετακίνησης της μεγάλωσε και ο μισθός δεν της φτάνει. Και τι ενδιαφέρει την εταιρία κυρία μου αν εσύ μετακόμισες στην Κηφισιά ενώ η εταιρεία είναι στο κέντρο; Ε λοιπόν η συγκεκριμένη κοπέλλα σύντομα παραιτήθηκε και προφανώς θα έκλαιγε για το άτιμο το σύστημα!!

Ο καθείς και τα όπλα του λοιπόν που λέει ο Ελύτης. Κανείς δεν σας χρωστάει τίποτα σε αυτή τη ζωή!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom