Νέα

Η γενιά των G700

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 859
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
οπως λεει και η ατακα στο ματριξ, 'there is no spoon.'

Therefore, we can bend it if we wish...

η αληθεια ειναι οτι ουτε εγω τα ηξερα ολα αυτα οταν περασα στις πανελληνιες. ουτε οταν εφυγα για εξωτερικο. δυστυχως, in my late years so to say ανακαλυπτω οτι τα πραγματα δεν ειναι οπως μου τα ελεγαν οταν ημουν μικρη.

(το εχει πει και ο R. feynmann αυτο αλλα για γκομενες, οχι για το συστημα)

krevatas

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2007
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
Δηλαδή μου λέτε ότι οι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν μισθούς πείνας λόγω χαμηλού επιπέδου σπουδών;Μαλλόν κάτι άλλο φταίει...μήπως γέμισε ο τόπος με πτυχιούχους και οι εργοδότες ρίξανε τις αμοιβες;Όπου εργοδότες βάλτε κυβερνώντες ,έχοντες και τα λοιπά.Κατα τα άλλα η διαμάχη μου φαίνεται ότι δεν έχει νόημα...ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΞΕΣΚΙΣΤΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΑΖΙ(Αγγλία) ή καλό Ελληνικό ΙΔΡΥΜΑ(με κάθε έννοια της λέξης).ΑΛΛά απο το τι Γνώσεις έχεις και πόσο Μάγκας είσαι για να τις αξιοποιήσεις.

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
Μια απορια θελω να θεσω.
Στην γενια των 700 ευρω,ειναι καθαρα η μικτος μισθος?
Το λεω γιατι υπαρχει γενια part time,γενια 600 ευρω καθαρων.
γενια stage κτλ.
Μηπως η g700 θαναι η γενια των "βολεμενων" μελλοντικα,εναντι των προαναφερθεντων γενιων?
Μαλλον ναι..

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΞΕΣΚΙΣΤΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΑΖΙ(Αγγλία) ή καλό Ελληνικό ΙΔΡΥΜΑ(με κάθε έννοια της λέξης).

Αν το πεις πολλες φορές, μπορει και να το πιστέψεις

Αλλα φυσικά, καμμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα

Κρίμα τα κεφαλαία.

Στο παρελθόν έχει υπάρξει θρεντ σχετικό με την παιδεία και τα ιδρύματα που φέρονται να προσφέρουν "ανώτατη" γνώση στην ελλάδα. Ας μεταφερθούν εκεί οι απόψεις.

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΞΕΣΚΙΣΤΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟ ΜΑΓΑΖΙ(Αγγλία) ή καλό Ελληνικό ΙΔΡΥΜΑ(με κάθε έννοια της λέξης).

ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. διαφωνω. μπορει να εισαι γκομενα και να ξεσκιστεις πολυ (ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙς ΑΠΟΨΕΙΣ) να παρεις ενα πτυχιο απο την μπανανια. ειναι καλα τα πανεπιστημια της μπανανιας? μπορει να εισαι και αστερακι και να βγαλεις MIT ΣΤΟ ΠΙΤΣ ΦΥΤΙΛΙ!

το IQ σου δεν εχει σχεση αμεση με την ποιοτητα του πανεπιστημιου σου. ναι μεν σε επιλεγουν αλλα μην τρελαθουμε κιολας. η ποιοτητα του πτυχιου δεν κρινεται με βαση τις προσωπικες παραμετρους του καθενος. και η προσωπικη σου επιτυχια μετα απο αυτο, οχι δεν εχει σχεση ΜΟΝΟ με το πανεπιστημιο, εχει σχεση ναι, με το ποσο μαγκας εισαι. αλλα και παλι, λεω παλι, αυτο δεν εχει σχεση με το που εχει ΕΠΙΣΗΜΑ κατηγοριοποιηθει και αξιολογηθει το πανεπιστημιο σου.

και ααα.. δεν ειπα οτι φταει το επιπεδο σπουδων για τους μισθους στην ελλαδα, ποτε δεν το ειπα αυτο.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
και ααα.. δεν ειπα οτι φταει το επιπεδο σπουδων για τους μισθους στην ελλαδα, ποτε δεν το ειπα αυτο.

Εγω το είπα αυτό.

Και μπορώ και να το στηρίξω

Αλλα όταν δεν έχει Λίβερπουλ στην τηλεόραση

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
ναι σε παρακαλω. στηριξε το, με ενδιαφερει να ακουσω και να μαθω. η γνωση ειναι δυναμη!

Kman

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
6
Πόντοι
6
Τι λες ρε enforcer οτι είμαι εκτός πραγματικότητας?Ο,τι γράφω μπορώ να το αποδείξω,Σιγά το δύσκολο να δείξεις οτι ο Ελληνας που απέτυχε στις πανελλήνιες λόγω οικτρής βαθμολογίας δεν πρόκειται να γίνει δεκτός σε υψηλόβαθμη σχολή του εξωτερικού και δη της Αγγλίας.Αλλο τώρα αν δεν τα λένε αυτοί που έχουν συμφέρον να μην τα λένε.Δηλαδή πρέπει να κάνουμε παραχωρήσεις σε αυτούς?Θα μας κάνουν ντα δηλαδή αν πούμε οτι τα τέκνα τους είναι για τα μπάζα?
Κάτσε να ξεθαρέψει ο φοιτητής και θα δεις τι πάρτυ έχει να γίνει.Αυτά τα πτυχία που έρχονται από το εξωτερικό είναι της πλάκας τελείως.Θέλετε να σας πω πού σπουδάζουν νομική οι περισσότεροι στην Ιταλία?Η ποιες σχολές προτιμούν στην Ιατρική?
Βεβαίως έχουν την υποστήριξη της εγχώριας σκαρταδούρας,ακόμη και οι καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων τους υποστηρίζουν γιατί και αυτών τα παιδιά απέτυχαν στις πανελλήνιες και μετά τα έφεραν με μεταγραφές.Απλώς όλοι φοβούνται να ομολογήσουν οτι ο βασιλιάς είναι γυμνός.
Τώρα τα άλλα,αυτά τα πέρασα και εγώ κτλ είναι γνωστά.Δηλαδή σου λέει ο άλλος εγώ ξέρω,πώς ξέρεις δηλαδή?Εχεις στοιχεία?Ξέρεις τους αριθμούς?Πόσοι δίνουν,πόσοι περνάνε,τι βαθμολογίες παίρνουν?Ολη η δουλειά είναι στους αριθμούς και πώς ρυθμίζονται.Δεν είναι στις θεωρίες.

Και εσύ Annoush κόψε τις μπούρδες οτι η δυσκολία εισαγωγής δεν έχει σχέση με την ποιότητα του πανεπιστημίου.Ξέρεις τι βαθμολογία πρέπει να πάρουν οι Αμερικανοί στα GRE,τα LSAT και τα MCAT για να γίνουν δεκτοί σε νομικές σχολές όπως του Γέιλ ή ιατρικές όπως του Harvard?Ξέρεις γιατί τα πανεπιστήμια προτιμούν αυτούς με υψηλές βαθμολογίες?
Η επίδοση στις εξετάσεις είναι μία,εξαρτάται από το πόσο καλός μαθητής είσαι.Είναι αδύνατο να πατώσεις στις πανελλήνιες και να πας καλά στα αμερικανικά τεστ εισαγωγής γιατί εξετάζουν πρακτικά τις ίδιες ικανότητες.
Και μη μου πεις οτι εκεί δεν υπάρχει απομνημόνευση γιατί αν σου δείξω τι απομνημονεύουν για να γράψουν στο SAT,θα πάθεις πλάκα.Μιλάμε για φοβερή απομνημόνευση.Απλώς εκεί δεν τους βρίζουνε και δεν τους λένε παπαγάλους επειδή μαθαίνουν αλλά τους δίνουν θέση στα καλύτερα ιδρύματα γιατί έδειξαν την ικανότητά τους να θυμούνται πολλά σε σύντομο διάστημα και να ανταπεξέρχονται σε συνθήκες πίεσης.
Τα έχεις ακούσει ποτέ αυτά?Στοιχηματίζω όχι.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Τι λες ρε enforcer οτι είμαι εκτός πραγματικότητας?Ο,τι γράφω μπορώ να το αποδείξω,Σιγά το δύσκολο να δείξεις οτι ο Ελληνας που απέτυχε στις πανελλήνιες λόγω οικτρής βαθμολογίας δεν πρόκειται να γίνει δεκτός σε υψηλόβαθμη σχολή του εξωτερικού και δη της Αγγλίας.Αλλο τώρα αν δεν τα λένε αυτοί που έχουν συμφέρον να μην τα λένε.Δηλαδή πρέπει να κάνουμε παραχωρήσεις σε αυτούς?Θα μας κάνουν ντα δηλαδή αν πούμε οτι τα τέκνα τους είναι για τα μπάζα?
Κάτσε να ξεθαρέψει ο φοιτητής και θα δεις τι πάρτυ έχει να γίνει.Αυτά τα πτυχία που έρχονται από το εξωτερικό είναι της πλάκας τελείως.Θέλετε να σας πω πού σπουδάζουν νομική οι περισσότεροι στην Ιταλία?Η ποιες σχολές προτιμούν στην Ιατρική?
Βεβαίως έχουν την υποστήριξη της εγχώριας σκαρταδούρας,ακόμη και οι καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων τους υποστηρίζουν γιατί και αυτών τα παιδιά απέτυχαν στις πανελλήνιες και μετά τα έφεραν με μεταγραφές.Απλώς όλοι φοβούνται να ομολογήσουν οτι ο βασιλιάς είναι γυμνός.
Τώρα τα άλλα,αυτά τα πέρασα και εγώ κτλ είναι γνωστά.Δηλαδή σου λέει ο άλλος εγώ ξέρω,πώς ξέρεις δηλαδή?Εχεις στοιχεία?Ξέρεις τους αριθμούς?Πόσοι δίνουν,πόσοι περνάνε,τι βαθμολογίες παίρνουν?Ολη η δουλειά είναι στους αριθμούς και πώς ρυθμίζονται.Δεν είναι στις θεωρίες.

Και εσύ Annoush κόψε τις μπούρδες οτι η δυσκολία εισαγωγής δεν έχει σχέση με την ποιότητα του πανεπιστημίου.Ξέρεις τι βαθμολογία πρέπει να πάρουν οι Αμερικανοί στα GRE,τα LSAT και τα MCAT για να γίνουν δεκτοί σε νομικές σχολές όπως του Γέιλ ή ιατρικές όπως του Harvard?Ξέρεις γιατί τα πανεπιστήμια προτιμούν αυτούς με υψηλές βαθμολογίες?
Η επίδοση στις εξετάσεις είναι μία,εξαρτάται από το πόσο καλός μαθητής είσαι.Είναι αδύνατο να πατώσεις στις πανελλήνιες και να πας καλά στα αμερικανικά τεστ εισαγωγής γιατί εξετάζουν πρακτικά τις ίδιες ικανότητες.
Και μη μου πεις οτι εκεί δεν υπάρχει απομνημόνευση γιατί αν σου δείξω τι απομνημονεύουν για να γράψουν στο SAT,θα πάθεις πλάκα.Μιλάμε για φοβερή απομνημόνευση.Απλώς εκεί δεν τους βρίζουνε και δεν τους λένε παπαγάλους επειδή μαθαίνουν αλλά τους δίνουν θέση στα καλύτερα ιδρύματα γιατί έδειξαν την ικανότητά τους να θυμούνται πολλά σε σύντομο διάστημα και να ανταπεξέρχονται σε συνθήκες πίεσης.
Ρε φιλαράκο... Οταν εγώ έδωσα πριν από καμμιά 20άρια χρόνια GRE και SAT για υποτροφία σε Αμερική οι εξετάσεις ήταν ΓΙΑ τον πούτσο για τα δικά μας δεδομένα...
Δε θα ξεχάσω τα Μαθηματικά που μου ζητούσαν ερωτήσεις γυμνασίου.....
Χαλαρά μάλιστα είχα 3.8/4 όταν για ΚΑΛΤΕΚ ήθελα τουλάχιστον 3.4.
Οι εξετάσεις για έναν άριστο Ελληνα μαθητή με το επίπεδο των μαθημάτων Λυκείου είναι για χαβαλέ..... Μιλάμε πάντα για Graduate σπουδές......

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6

κοιταξε να δεις κατι πραματα...

Αυτο που ειπα, αλλα μαλλον δεν το καταλαβες και θυμωσες πολυ και επαθες μια ζαλη, ηταν το εξης...

το πιο πανεπιστημιο κρινεται ως καλο και πιο οχι δεν εχει να κανει με την μεθοδο εισαγωγης. η μεθοδος εισαγωγης ειναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ του αν ενα πανεπιστημιο ειναι καλο η οχι, τουλαχιστον για αγγλια, αμερικη σουηδια κτλ. ναι, στο χαρβαρντ ειναι δυσκολο να μπεις, αλλα δεν ειναι ΑΥΤΟ που το κανει καλο πανεπιστημιο. καθε χρονο τα ρειτινγκς αλλαζουν και μια χρονια μπορει μια συγκεκριμενη σχολη του χαρβαρντ να ειναι νο1 και την αλλη χρονια να ειναι 5.

Οι μεγαλες σχολες που αναφερεις εχουν σαφως δυσκολες εξετασεις εισαγωγης λογω πολλων παραγοντων (ιστορια, πρεστιζ, ενδο-οικονομικα θεματα του παν/μιου, χρηματοδοτησεις, ΛΟΜΠΥ στην αμερικη κτλ) αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ΤΟΠ επειδη καποιος αποφασισε να κανει δυσκολες τις εξετασεις εισαγωγης πραγμα που συμβαινει στην ελλαδα.

και αυτα στα λεω επειδη ειμαι στην ακαδημια και τα βλεπω απο μεσα, αν μου επιτρεπεις.

Φιλικα παντα,

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
Ρε φιλαράκο... Οταν εγώ έδωσα πριν από καμμιά 20άρια χρόνια GRE και SAT για υποτροφία σε Αμερική οι εξετάσεις ήταν ΓΙΑ τον πούτσο για τα δικά μας δεδομένα...
Οι εξετάσεις για έναν άριστο Ελληνα μαθητή με το επίπεδο των μαθημάτων Λυκείου είναι για χαβαλέ..... Μιλάμε πάντα για Graduate σπουδές......

Μη ξεχνας οτι πλεον δεν υπαρχουν πανελληνιες.
Τα θεματα που μπαινουν απο το 2000 και μετα ειναι της πλακας.
Δεν ξερουν τα σημερινα παιδια τα μαθηματικα που ηξεραν τα παιδια πριν 10 + χρονια.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μη ξεχνας οτι πλεον δεν υπαρχουν πανελληνιες.
Τα θεματα που μπαινουν απο το 2000 και μετα ειναι της πλακας.
Δεν ξερουν τα σημερινα παιδια τα μαθηματικα που ηξεραν τα παιδια πριν 10 + χρονια.
Δεν μπορώ να έχω άποψη φίλτατε... Εγώ ομιλώ για τέλη 80..... Τότε γέλαγα και με τα Μαθηματικά και με το TOEFL.....Ολα μάλτιπλ τσόις ήταν και μάλιστα στην κωλοφαρδία σου κέρδιζες και κάνα ποντάκι παραπάνω... ;) :) :) :) :)

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
Δεν μπορώ να έχω άποψη φίλτατε... Εγώ ομιλώ για τέλη 80..... Τότε γέλαγα και με τα Μαθηματικά και με το TOEFL.....Ολα μάλτιπλ τσόις ήταν και μάλιστα στην κωλοφαρδία σου κέρδιζες και κάνα ποντάκι παραπάνω... ;) :) :) :) :)

Σημερα μπαινουν στο Πανεπιστημιο και δε καταλαβαινουν Φυσικη γιατι δε ξερουν ολοκληρωματα και παραγωγους.
Ουτε διαφορικες ουτε τιποτα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Σημερα μπαινουν στο Πανεπιστημιο και δε καταλαβαινουν Φυσικη γιατι δε ξερουν ολοκληρωματα και παραγωγους.
Ουτε διαφορικες ουτε τιποτα.
Καλά φίλε και τότες που θυμάμαι γέλαγα με τα βιβλία της Φυσικής για Β' και Α΄ δέσμη...
Η πριονωτή τάση με τη μέθοδο των Διαμερίσεων.... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Αφού έλεγα άμα μου το βάλουν εγώ θα κάνω απόδειξη με Ολοκληρώματα και αν με μηδενίσουν θα τους γαμήσω το σπίτι........
Γαμημένη παπαγαλία τους και άχρηστα κωλοβιβλία ΓΤΠ..... Χωρίς ίχνος επιστημονικής δημιουργικότητας και ελευθερίας.....

Kman

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
6
Πόντοι
6
Χα χα Annoush,πας να μπερδέψεις τα πράγματα.Κοίτα εδώ το κοινό είναι λίγο διαφορετικό οπότε μερικά πράγματα δεν περνάνε.Το ranking του πανεπιστημίου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις επιδόσεις των αποφοίτων του στα τεστ μετά την αποφοίτηση.Αν δηλαδή οι απόφοιτοι του Γιέηλ πατώσουν στο bar exam αφού τελειώσουν τη νομική σχολή,το ranking δηλαδή η κατάταξη του Γιέηλ θα πέσει.Τότε η νομική σχολή του Γιέηλ δε θα είναι τόσο δημοφιλής,άρα θα πρέπει να ελαττώσουν τα δίδακτρα οπότε θα χάσουν έσοδα.

Αρα τι κάνουν?Διαλέγουν να εισάγουν αυτούς που έχουν τους κορυφαίους βαθμούς στα LSAT διότι έχει διαπιστωθεί ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του βαθμού στα LSAT και του αποτελέσματος στο bar exam.Ετσι η επιτυχία των αποφοίτων του Γιέηλ μετά το πέρας της αποφοίτησης στα στανταρισμένα τεστ για όλη την Αμερική είναι εξασφαλισμένη.
Το ίδιο κάνουν και στην ιατρική.Το Harvard διαλέγει αυτούς με τα υψηλότερα σκορ στα MCAT γιατί έχει αποδειχτεί οτι αυτοί όταν τελειώνουν παίρνουν τους καλύτερους βαθμούς στα USMLE,τις εξετάσεις που δίνουν όλοι οι αμερικανοί γιατροί.Ετσι το Harvard κρατιέται ψηλά στις ιατρικές σχολές γιατί η κατάταξη των ιατρικών σχολών γίνεται σε μεγάλο βαθμό με βάση το ποσοστό επιτυχίας και τους βαθμούς των αποφοίτων τους στα USMLE.

Αν ήσουν στην ακαδημία όπως λες,έπρεπε να γνωρίζεις αυτά τα πράγματα.Οι υψηλόβαθμες,περιζήτητες σχολές επιλέγουν τους μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις στα τεστ,συνειδητά για να κρατήσουν την υψηλή τους θέση.

Το οτι οι ακαδημαικοί εντός Ελλάδας κτλ αρνούνται να αποκαλύψουν,έστω και να αναφερθούν στα παραπάνω δείχνει το μέγεθος του συμβιβασμού που έχουν κάνει με τις μετριότητες(καθότι μέτριοι και πολλοί από αυτούς).

Και το άλλο που γράφεις οτι δήθεν κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν την εισαγωγή στα ελληνικά πανεπιστήμια δύσκολη και αυτό λάθος είναι.Κανείς δεν αποφασίζει να κάνει την εισαγωγή σε μια σχολή δύσκολη ή εύκολη.Αυτό το αποφασίζουν η δημοφιλία της σχολής και οι επιδόσεις των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εισαχθούν.Ακριβώς όπως στις ΗΠΑ.Και εκεί οι δημοφιλείς σχολές διαλέγουν αυτούς με τις κορυφαίες βαθμολογίες και η βάση καθορίζεται από τις επιδόσεις των υποψηφίων.Δεν βλέπω γιατί να αρνούμαστε οφθαλμοφανή κοινώς παραδεκτά πράγματα.Εντάξει το ξέρω οτι δεν είναι ακριβώς το ίδιο σύστημα οι πανελλήνιες με τις εξετάσεις για Αμερική ούτε το σύστημα εισαγωγής στην Αμερική βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις εξεταστικές επιδόσεις.Λέω την τάση,οτι γενικά το σύστημα βασίζεται στις επιδόσεις.
Π.χ. ο Μπους υπήρξε βλαξ και ως μαθητής είχε πολύ χαμηλές επιδόσεις,τα δε σκορ του στα στανταρισμένα παναμερικανικά τεστ ήταν τέτοια που κανονικά δεν έπρεπε να τον δεχτεί καμία σοβαρή σχολή.Παρ'όλα αυτά τον δέχτηκε το Γιέηλ και ο Μπους τελείωσε τη νομική Σχολή,πράγμα που αποτελεί ντροπή για το πανεπιστήμιο του Γιέηλ.Οντως για τέτοιους τύπους με χοντρά μέσα γίνονται εξαιρέσεις και μπαίνουν από την πίσω πόρτα.Οπως και κάτι άλλοι που δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε.
Ομως ο απλός,μέσος υποψήφιος χρειάζεται πολύ υψηλά σκορ για να γίνει δεκτός γιατί ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος για λίγες θέσεις όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Συνεπώς ο μόνος θεσμός που συμβάλλει να έχουν κάποιο επίπεδο τα πανεπιστήμια είναι οι πανελλήνιες που όλοι βρίζουνε.
Οχι οι μεταγραφές,η οικογενειοκρατεία στο διδακτικό προσωπικό,ο τρόπος που δίνονται τα διδακτορικά κτλ.Μόνο οι πανελλήνιες δίνουν κάποια αξία και ποιότητ στο πανεπιστήμιο γιατί προμηθεύουν τους ικανότερους φοιτητές.Αν τα πανεπιστήμια αξιολογούνταν πραγματικά βάσει των επιδόσεων των αποφοίτων τους σε πανελλαδικά τεστ,οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων θα τους ξέσκιζαν τους Ελληνες απόφοιτους των ξένων.Πες μου έστω και έναν Ελληνα απόφοιτο ξένου πανεπιστημίου που να έχει περάσει τον ΑΣΕΠ στους ανταγωνιστικούς τομείς.
Βλέπεις που κάποιοι δεν τρώνε κουτόχορτο?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Ρε εσύ persona τι το ήθελες το SAT για graduate school;

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
Χα χα Annoush,πας να μπερδέψεις τα πράγματα

καθε αλλο φιλε μου, καθε αλλο. δεν καταλαβες καθολου τι προσπαθησα να πω. λυπαμαι, προσπαθησε να το ξαναδιαβασεις.

Ειμαι στην ακαδημια τα τελευταια τεσσερα χρονια, στην αγγλια. αλλα δεν χρειαζεται να εξηγησω περαιτερω, μπορει να διαβασεις παλι αλλ'αντ'αλλων :P΄

καλη τυχη σου ευχομαι οτι και αν κανεις  ;)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ρε εσύ persona τι το ήθελες το SAT για graduate school;
Δεν κατάλαβα την ερώτηση.
Πάντα μπέρδευα βεβαίως το graduate & το post graduate.
Δε θυμάμαι ποιός πούστης εννοεί τι απ τους Εγγλέζους και τους Αμερικάνους. Ακόμα και τώρα δε θυμάμαι...
Πάντως εμένα έτσι μου είχαν πει τότε και έτσι έκανα για Αμερική.
Αλλοι βέβαια είχαν άλλη γνώμη και έτσι δεν πήγα ποτές.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom