Νέα

Η γενιά των G700

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 859
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Kman

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
6
Πόντοι
6
Annoush μας κοροιδεύεις?Εσύ δεν ισχυρίζεσαι οτι ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων δεν έχει σχέση με την κατάταξη των πανεπιστημίων?Οτι δεν καθορίζει την κατάταξη των πανεπιστημίων?Το έγραψες ναι ή όχι?Αφού εκεί είναι,μπορούν όλοι να το διαβάσουν.Στο ίντερνετ δεν μπορείς να πάρεις πίσω αυτό που γράφεις.
Κοίτα τώρα αυτό που λες είμαι στην ακαδημία και τα ξέρω από μέσα κτλ είνα γνωστό κόλπο.Ολοι αυτό κάνουν,γράφουν είμαι μέσα ή έχω γνωστό μέσα και τα ξέρω κτλ.Κοίτα εδώ θα συντριβείς.Δεν δουλεύει το σύστημα όπως νομίζεις.
Από τη στιγμή που γράφεις τρίχες,εκτίθεσαι.
Θα απαντάς επί της ουσίας,λέξη προς λέξη.Εδώ δε χωράνε γενικολογίες και προσωπικές αναφορές.Η αποδεικνύεις την πίπα που έγραψες οτι η κατάταξη του πανεπιστημίου δεν καθορίζεται από τη δυσκολία εισαγωγής των υποψηφίων ή τον ρουφάς.Δεν είναι τηλεόραση να λες ό,τι σου καπνίσει.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Συνεπώς ο μόνος θεσμός που συμβάλλει να έχουν κάποιο επίπεδο τα πανεπιστήμια είναι οι πανελλήνιες που όλοι βρίζουνε.
Οχι οι μεταγραφές,η οικογενειοκρατεία στο διδακτικό προσωπικό,ο τρόπος που δίνονται τα διδακτορικά κτλ.Μόνο οι πανελλήνιες δίνουν κάποια αξία και ποιότητ στο πανεπιστήμιο γιατί προμηθεύουν τους ικανότερους φοιτητές.Αν τα πανεπιστήμια αξιολογούνταν πραγματικά βάσει των επιδόσεων των αποφοίτων τους σε πανελλαδικά τεστ,οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων θα τους ξέσκιζαν τους Ελληνες απόφοιτους των ξένων.Πες μου έστω και έναν Ελληνα απόφοιτο ξένου πανεπιστημίου που να έχει περάσει τον ΑΣΕΠ στους ανταγωνιστικούς τομείς.
Βλέπεις που κάποιοι δεν τρώνε κουτόχορτο?
Εσύ μπήκες με πανελλήνιες;
Εγώ που μπήκα με σειρά στην σχολή της Α' Δέσμης με τη 2η υψηλότερη βάση και μάλιστα ήταν η πρώτη μου επιλογή, τα δύο πρώτα χρόνια στη Σχολή μου ήμουνα τουρίστας.
Αφού μου άλλαξαν τη Χριστοπαναγιά 2 χρόνια στο διάβασμα και την παπαγαλία, είπα και γω να το ρίξω λίγο έξω. Αυτό βέβαια δεν είναι μέτρο των ικανοτήτων μου.
Βεβαίως ως φοιτητής, στο πρώτο μισό θα έλεγα ότι ήμουν για διαγραφή....
Μου αρέσει που υπερασπίζεσαι το σύστημα που για να περάσεις σε ξελιγώνει και σου ζητάει μετά και τα ρέστα από πάνω γιατί σε έχει κάνει παπαγάλο....
Ευχαριστώ, αλλά εάν είχα δεύτερη ζωή δε θα ξαναέπαιρνα.....
:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Καλά φίλε και τότες που θυμάμαι γέλαγα με τα βιβλία της Φυσικής για Β' και Α΄ δέσμη...
Η πριονωτή τάση με τη μέθοδο των Διαμερίσεων.... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Αφού έλεγα άμα μου το βάλουν εγώ θα κάνω απόδειξη με Ολοκληρώματα και αν με μηδενίσουν θα τους γαμήσω το σπίτι........
Γαμημένη παπαγαλία τους και άχρηστα κωλοβιβλία ΓΤΠ..... Χωρίς ίχνος επιστημονικής δημιουργικότητας και ελευθερίας.....

ΕΤΣΙ & πολυ δυστυχως.

Kman

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
6
Πόντοι
6
κοιταξε να δεις κατι πραματα...

Αυτο που ειπα, αλλα μαλλον δεν το καταλαβες και θυμωσες πολυ και επαθες μια ζαλη, ηταν το εξης...

ναι, στο χαρβαρντ ειναι δυσκολο να μπεις, αλλα δεν ειναι ΑΥΤΟ που το κανει καλο πανεπιστημιο.

Να λοιπόν τι έγραψες.Οτι η δυσκολία εισαγωγής στο Χάρβαρντ δεν καθορίζει την κατάταξή του.Να το.Οπερ έδει δείξαι.
Σου απαντάω οτι αυτό είναι που καθορίζει την αξία του σε μεγάλο βαθμό γιατί η επιλογή των υποψηφίων γίνεται επίτηδες βάσει βαθμολογίας στα στανταρισμένα παναμερικανικά τεστ για να είναι εξασφαλισμένο το πανεπιστήμιο οτι θα έχουν καλές επιδόσεις στα τεστ μετά το πτυχίο,κάθομαι και γράφω όλα αυτά και εσύ απαντάς με μια γενικολογία δεν κατάλαβες τι έγραψα.Γαμώ το κέρατό μου δηλαδή.Απαντάω ακριβώς σε αυτό που έγραψες.Να το,το βλέπεις ή δεν το βλέπεις?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ρε αρχηγέ γιατί δεν τα φτιάχνετε καλύτερα με την Αννουσσσσσσσ;;;;;;
Πιο εποικοδομητικό θα είναι. 

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
87
Πόντοι
4.545
Καλά φίλε και τότες που θυμάμαι γέλαγα με τα βιβλία της Φυσικής για Β' και Α΄ δέσμη...
Η πριονωτή τάση με τη μέθοδο των Διαμερίσεων.... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Αφού έλεγα άμα μου το βάλουν εγώ θα κάνω απόδειξη με Ολοκληρώματα και αν με μηδενίσουν θα τους γαμήσω το σπίτι........
Γαμημένη παπαγαλία τους και άχρηστα κωλοβιβλία ΓΤΠ..... Χωρίς ίχνος επιστημονικής δημιουργικότητας και ελευθερίας.....

Σημερα βαζουν θεματα επιπεδου απολυτ. εξετασεων αρχων δεκαετιας 90.

Kman

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
6
Πόντοι
6
Ελα τώρα personanongrata.Αφού είδες τι πήγε να κάνει.Εντάξει τώρα ίσως και να θύμωσα παραπάνω αλλά μου την έδωσε με πόσο ύπουλο τρόπο αλλοιώνουν αυτό που συμβαίνει ενώ το ξέρουν.Γιατί αυτοί κι αν το ξέρουν.Αν πας στο εξωτερικό,το μαθαίνεις,θες δε θες.
Αυτά που λες για τις πανελλήνιες,μη νομίζεις παντού έτσι είναι.Ξέρεις τι διάβασμα ρίχνουν οι Αμερικάνοι,οι Ιάπωνες,οι Κινέζοι,οι Ινδοί,οι Κορεάτες για να εισαχθούν?Ξέρεις τι βαθμούς πρέπει να πιάσεις για να εισαχθείς στα Grand'Ecoles στη Γαλλία?
Η διαφορά είναι οτι εκεί αν περάσεις θεωρείσαι ο γαμάω ενώ στην Ελλάδα τρως ένα απίστευτο βρισίδι που προέρχεται βασικά από τους γονείς αυτών που δεν πέρασαν και σε θεωρούν υπεύθυνο γιατί τους μπλόκαρες το δρόμο.
Και αντί οι καθηγητές να βγουν να πουν δυο πράγματα,να στηρίξουν βρε αδερφέ το πανεπιστήμιό τους,πάνε και βρίζουν και αυτοί τους εισακτέους,κατηγορούν τις πανελλήνιες κτλ.
Εσύ ας πούμε πιστεύεις οτι αν κάποιος κοπεί με τις σημερινές βάσεις του φυσικού στις πανελλήνιες και πάει να σπουδάσει φυσικός στο εξωτερικό,έχει καμιά πιθανότητα να περάσει ΑΣΕΠ,όπου περνά το 20% των αποφοίτων ελληνικών σχολών?(αν δεν απατώμαι).Γιατί εγώ είμαι σίγουρος οτι δεν θα περάσει ποτέ.Και μπορώ να στο εξηγήσω άμα θες.Είναι βιολογικό θέμα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.908
Πόντοι
366
Χα χα Annoush,πας να μπερδέψεις τα πράγματα.Κοίτα εδώ το κοινό είναι λίγο διαφορετικό οπότε μερικά πράγματα δεν περνάνε.Το ranking του πανεπιστημίου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις επιδόσεις των αποφοίτων του στα τεστ μετά την αποφοίτηση.Αν δηλαδή οι απόφοιτοι του Γιέηλ πατώσουν στο bar exam αφού τελειώσουν τη νομική σχολή,το ranking δηλαδή η κατάταξη του Γιέηλ θα πέσει.Τότε η νομική σχολή του Γιέηλ δε θα είναι τόσο δημοφιλής,άρα θα πρέπει να ελαττώσουν τα δίδακτρα οπότε θα χάσουν έσοδα.

Αρα τι κάνουν?Διαλέγουν να εισάγουν αυτούς που έχουν τους κορυφαίους βαθμούς στα LSAT διότι έχει διαπιστωθεί ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του βαθμού στα LSAT και του αποτελέσματος στο bar exam.Ετσι η επιτυχία των αποφοίτων του Γιέηλ μετά το πέρας της αποφοίτησης στα στανταρισμένα τεστ για όλη την Αμερική είναι εξασφαλισμένη.
Το ίδιο κάνουν και στην ιατρική.Το Harvard διαλέγει αυτούς με τα υψηλότερα σκορ στα MCAT γιατί έχει αποδειχτεί οτι αυτοί όταν τελειώνουν παίρνουν τους καλύτερους βαθμούς στα USMLE,τις εξετάσεις που δίνουν όλοι οι αμερικανοί γιατροί.Ετσι το Harvard κρατιέται ψηλά στις ιατρικές σχολές γιατί η κατάταξη των ιατρικών σχολών γίνεται σε μεγάλο βαθμό με βάση το ποσοστό επιτυχίας και τους βαθμούς των αποφοίτων τους στα USMLE.

Αν ήσουν στην ακαδημία όπως λες,έπρεπε να γνωρίζεις αυτά τα πράγματα.Οι υψηλόβαθμες,περιζήτητες σχολές επιλέγουν τους μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις στα τεστ,συνειδητά για να κρατήσουν την υψηλή τους θέση.

Το οτι οι ακαδημαικοί εντός Ελλάδας κτλ αρνούνται να αποκαλύψουν,έστω και να αναφερθούν στα παραπάνω δείχνει το μέγεθος του συμβιβασμού που έχουν κάνει με τις μετριότητες(καθότι μέτριοι και πολλοί από αυτούς).

Και το άλλο που γράφεις οτι δήθεν κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν την εισαγωγή στα ελληνικά πανεπιστήμια δύσκολη και αυτό λάθος είναι.Κανείς δεν αποφασίζει να κάνει την εισαγωγή σε μια σχολή δύσκολη ή εύκολη.Αυτό το αποφασίζουν η δημοφιλία της σχολής και οι επιδόσεις των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εισαχθούν.Ακριβώς όπως στις ΗΠΑ.Και εκεί οι δημοφιλείς σχολές διαλέγουν αυτούς με τις κορυφαίες βαθμολογίες και η βάση καθορίζεται από τις επιδόσεις των υποψηφίων.Δεν βλέπω γιατί να αρνούμαστε οφθαλμοφανή κοινώς παραδεκτά πράγματα.Εντάξει το ξέρω οτι δεν είναι ακριβώς το ίδιο σύστημα οι πανελλήνιες με τις εξετάσεις για Αμερική ούτε το σύστημα εισαγωγής στην Αμερική βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις εξεταστικές επιδόσεις.Λέω την τάση,οτι γενικά το σύστημα βασίζεται στις επιδόσεις.
Π.χ. ο Μπους υπήρξε βλαξ και ως μαθητής είχε πολύ χαμηλές επιδόσεις,τα δε σκορ του στα στανταρισμένα παναμερικανικά τεστ ήταν τέτοια που κανονικά δεν έπρεπε να τον δεχτεί καμία σοβαρή σχολή.Παρ'όλα αυτά τον δέχτηκε το Γιέηλ και ο Μπους τελείωσε τη νομική Σχολή,πράγμα που αποτελεί ντροπή για το πανεπιστήμιο του Γιέηλ.Οντως για τέτοιους τύπους με χοντρά μέσα γίνονται εξαιρέσεις και μπαίνουν από την πίσω πόρτα.Οπως και κάτι άλλοι που δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε.
Ομως ο απλός,μέσος υποψήφιος χρειάζεται πολύ υψηλά σκορ για να γίνει δεκτός γιατί ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος για λίγες θέσεις όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Συνεπώς ο μόνος θεσμός που συμβάλλει να έχουν κάποιο επίπεδο τα πανεπιστήμια είναι οι πανελλήνιες που όλοι βρίζουνε.
Οχι οι μεταγραφές,η οικογενειοκρατεία στο διδακτικό προσωπικό,ο τρόπος που δίνονται τα διδακτορικά κτλ.Μόνο οι πανελλήνιες δίνουν κάποια αξία και ποιότητ στο πανεπιστήμιο γιατί προμηθεύουν τους ικανότερους φοιτητές.Αν τα πανεπιστήμια αξιολογούνταν πραγματικά βάσει των επιδόσεων των αποφοίτων τους σε πανελλαδικά τεστ,οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων θα τους ξέσκιζαν τους Ελληνες απόφοιτους των ξένων.Πες μου έστω και έναν Ελληνα απόφοιτο ξένου πανεπιστημίου που να έχει περάσει τον ΑΣΕΠ στους ανταγωνιστικούς τομείς.
Βλέπεις που κάποιοι δεν τρώνε κουτόχορτο?

Λες βλακείες.

Ο George Bush Jr. μπήκε στο Yale γιατί και o μπαμπάς του ήταν εκεί. Και το 75% των συμφοιτητών του ήταν του ιδίου διανοητικού επιπέδου με αυτόν.

Ούτε καν υποψιάζεσαι πόσοι ηλίθιοι είναι undergrads στο Yale ή στο Harvard αυτή την στιγμή μόνον και μόνον επειδή ο μπαμπάς τους ήταν και αυτός εκεί. Και ο παπούς τους επίσης.

Έχεις μαύρα μεσάνυχτα και λες ανοησίες γιατί μπερδεύεις τις προπτυχιακές σπουδές, τις μεταπτυχιακές, τις εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος και το τι κοιτάει ο εργοδότης όταν κάνει προσλήψεις.

Κάνε πρώτα έστω και ένα από αυτά στην Αμερική και μετά τα λέμε.

vroutos

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Ρε φιλαράκο... Οταν εγώ έδωσα πριν από καμμιά 20άρια χρόνια GRE και SAT για υποτροφία σε Αμερική οι εξετάσεις ήταν ΓΙΑ τον πούτσο για τα δικά μας δεδομένα...
Δε θα ξεχάσω τα Μαθηματικά που μου ζητούσαν ερωτήσεις γυμνασίου.....
Χαλαρά μάλιστα είχα 3.8/4 όταν για ΚΑΛΤΕΚ ήθελα τουλάχιστον 3.4.
Οι εξετάσεις για έναν άριστο Ελληνα μαθητή με το επίπεδο των μαθημάτων Λυκείου είναι για χαβαλέ..... Μιλάμε πάντα για Graduate σπουδές......

Είσαι άσχετος. GRE, SAT  είναι καθαρά IQ tests. Δεν έχουν να κάνουν με γνώσεις, έχουν κάνει κάτι κ εδώ τελευταία.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Kman μέσα στην αφέλειά σου και την ασχετοσύνη σου, εισαι και προκλητικός.

Επιβεβαιώνεις πως οσο λιγότερα ξέρει κανείς τόσο πιο απόλυτος, ξερόλας και προκλητικός γίνεται.

Εχεις κάνει αχταρμά ένα σωρό πράγματα άσχετα μεταξύ τους. Ο λόγος σου δεν έχει λογική και συνέχεια - μάλλον προς παραλήρημα κάνει.

Εισαι και εσυ ένα κάτω του μετρίου προϊόν της ελληνικής αποτυχημένης εκπαίδευσης. Αφού μαζεψες τα μπράβο σπο τους συγγενείς που πέρασες στις πανελλήνιες (οπως επαναλαμβάνω και εγω και χιλιαδες σαν εσένα) και καμαρώνεις σα γύφτικο σκεπάρνι (όλοι μας χαρήκαμε αλλα εσυ το έχεις παρακάνει) η αγορά εργασίας σε περιμένει να ανταγωνιστείς παιδιά που μιλάνε σωστά ελληνικά, έχουν λογική, ξέρουν τι γράφουν και έχουν κάνει σπουδές μαθαίνοντας γνώσεις αιχμής.

Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι αξίζεις πάνω απο 700 ευρώ;

Το οτι δε μπορεις να γράψεις μια σωστή πρόταση;

Το ότι εισαι ξεχωριστός επειδή μπήκες σε κάποιο τοπικό ίδρυμα, παγκοσμίως άγνωστο;

Το οτι εισαι φοιτητής σε ίδρυμα του οποίου οι καθηγητές δεν αξιολογούνται;

Το οτι ο ίδιος ο καθηγητής που δεν αξιολογείται, στέλενει το βοηθό του να σου κάνει μάθημα;

Καταλαβαίνεις πόσο γελοίος γινεσαι οταν συγκρίνοντας τον ΤΡΟΠΟ εισαγωγής σε διάφορες χώρες, βγάζεις συμπέρασμα για τα..πενεπιστήμια; Δηλαδή αν αύριο η Ζιμπάμπουε αντιγράψει το συστημα των πανελλήνιων, εχει αναβαθμίσει τα πανεπιστήμιά της; Τα οποία μάλιστα συγκρίνονται με το Χάρβαρντ;

Οταν βγεις απο το χωριό σου και καταλάβεις τι γίνεται εκτός, τότε σε προκαλώ να έρθεις εδω και να στηριξεις οσα λες.

Και όχι να "αποδειξεις" όπως είπες λίγες σελίδες πριν. Για μια ακόμη φορά, η λέξη που χρησιμοποίησες ήταν λάθος.

Αν θες και μπορεις να απαντήσεις στα παραπάνω, κάντο.

don_xose

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2007
Like
10
Πόντοι
0
Δλδ τώρα μας λες ότι τα 2000 είναι πολλά για 80 ώρες εργασία εβδομαδιαίως......
:think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:

έχω φίλους με Master που δουλεύουν τις ιδιες ώρες και παιρνουν 1500.εσυ πόσο δουλεύεις και πόσα παίρνεις?

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Ενφορσερ γιατι απαξιωνεις τοσο πολυ τα ελληνικα πανεπιστημια ;

kavlilas

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
3
Πόντοι
1
Ρε μάγκα για μισό γιατί σε αυτή τη χώρα θα μας τρελλάνετε τελείως.
40 χρόνια νταβατζήδες, γόνους, κουμπάρους, κόπανους, μπινέδες εσένα το πρόβλημά σου είναι ο Τσίπρας;
Η μηχανή του Τσίπρα σε πειράζει και όχι τα δις που φάγανε από μίζες εξοπλιστικών, ταμεία, κοινοτικά πλαίσια κλπ κλπ....
Οι βίλλες των Πρωτοπαππαίων και των Τσοχατζοπουλαίων δε σε πειράζουν.
Λες ποιό είναι το σχέδιο δράσης του Τσίπρα.
Ρε θα μας τρελλάνεις; Η ΝΔ κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές χωρίς πρόγραμμα (ίσχυε λέει αυτό του 2000). Τα 3 ενδιάμεσα χρόνια ήταν προθέρμανση.
Και ποιός ρε παμμέγιστε είναι υπεύθυνος που σήμερα παίρνεις 700 Ευρώ; Ο Τσίπρας; Βλέπεις κάποιον άλλον διατεθειμένο να πει αλήθειες; Υπάρχει κάποιος άλλος που είναι κόντρα στην κατάντια;
Ρε δεν ήμουνα ΣΥΝ και θα με κάνετε ρε. Τι άλλο θα ακούσουμε ρε....
Λαλήσατε. Εχετε χάσει το προφανές, το αίτιο, το αποτέλεσμα, το αιτιατό, την αλήθεια, την προτεραιότητα.
ΟΚ. Βάλτε τα με τον Τσίπρα τώρα....
Η αλλιώς εδώ καράβια χάνονται και το μουνί χτενίζεται...........
:helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea:

φίλε και ο τσίπρας να πάρει την εξουσία τα ίδια θα γίνει θα  φάει και αυτός με δέκα μασέλες
ποιός είναι δίπλα στο μέλι και δεν το γεύτεται?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Είσαι άσχετος. GRE, SAT  είναι καθαρά IQ tests. Δεν έχουν να κάνουν με γνώσεις, έχουν κάνει κάτι κ εδώ τελευταία.
Ρε φίλε δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα... Εγώ που πήγα σε Αμερικάνικο σκολείο πριν από 20 χρόνια που μας προετοίμαζε για Αμερική, αγγλία πριν τις Πανελλήνιες αυτά ήταν προαπαιτούμενα από το P.O. (placement office).
Εχω ακόμα σπίτι τα βιβλία. Θα μας τρελλάνετε τελείως, ή επειδή κάτι δεν είναι ο κοινός τόπος για το κωλοχανείο πάει να πει πως είμαστε άσχετοι;

Υ.Γ. Τα multiple choice με άγνωστους x και ασκήσεις τριγωνομετρίας είναι ΚΑΙ I.Q. test.
Εκτός αν θεωρείς ότι ο παπαγάλος της 3ης δέσμης που έμπαινε με 19 παπαγαλίζοντας Ιστορία, Κοινωνιολογία, Λατινικά και μάθαινε απόξω Προλόγους και επιλόγους για την έκθεση Ιδεών χρειάζεται να έχει το ιδιο I.Q. με αυτόν που λύνει ολοκληρώματα και διακρίνουσες.....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ενφορσερ γιατι απαξιωνεις τοσο πολυ τα ελληνικα πανεπιστημια ;

Δεν το κάνει ο ενφό.....
Το κάνει το ίδιο το σύστημα....
Πήρα πτυχίο από ελληνικό Α.Ε.Ι. για Η/Υ και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι σκατά χρειαζόταν να κάνω 3 εξάμηνα Απειροστικό Λογισμό (άλλο εάν μου άρεσε) και 2 εξάμηνα Υδροδυναμική και Θερμοδυναμική.....
Δουλεύω 15 χρόνια στο αντικείμενό μου και είναι ζήτημα εάν μου χρησίμευσε το 10% της γνώσης που αποκόμισα στο Α.Ε.Ι. Στο εξωτερικό ο τελειόφοιτος προαλείφεται για την αγορά εργασίας.
Εδώ οι μαλάκες του Πανεπιστημίου νομίζουν ότι οι φοιτητές θα βγούν στην αγορά εργασίας ως Ακαδημαικοί Διδάκτορες..........
Πούτσες μπλε κοινώς.......

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
φίλε και ο τσίπρας να πάρει την εξουσία τα ίδια θα γίνει θα  φάει και αυτός με δέκα μασέλες
ποιός είναι δίπλα στο μέλι και δεν το γεύτεται?

Καλά ας την παρει και το βλέπουμε.
Δεν καταλαβαίνω γιατί σ αυτή τη χώρα εξισώνεται ο καταδικασμένος εγκληματίας με τον κατηγορούμενο.....
Η ποινή δε βγαίνει δια της επαγωγής, αλλά δια της αποδείξεως. Και μέχρι τότες ο κατηγορούμενος θεωρείται αθώος....
Εάν ας πούμε εσύ πίνεις ποτό σε κωλόμπαρο (για να ταυτιζόμαστε και με το περιεχόμενο του σάιτ) πρέπει ντε και καλά να είσαι αγάμητος....
ΟΚ. πάω πάσο. Αυτό βέβαια δεν είναι λογική ώριμου ανθρώπου αλλά μεσημεριανής εκπομπής.

Kman

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
6
Πόντοι
6
Enforcer και Voltaire κάνετε το λάθος να απαντάτε.Οπότε μου είναι εύκολο να σας τσακίσω.
Το 75% των φοιτητών του Γιέηλ σαν τον Μπους?Χα,χα από πού το έβγαλες αυτό?Από τον κώλο σου?Ξέρεις ποια είναι η βάση για να εισαχθείς στο Γιέηλ?
Ο Μπους πήγε στο Γιέηλ γιατί εκεί ήταν ο μπαμπάς του?Από πότε υπάρχουν κληρονομικά δικαιώματα φοίτησης?Τι είναι ρε αυτά που λέτε?
Δεν απαντάς.Καθορίζει η δυσκολία εισαγωγής την κατάταξη του πανεπιστημίου,ναι ή όχι?Για να στο κάνω πιο λιανά,εάν ένα φροντιστήριο διαλέγει τενεκέδες για μαθητές και ένα άλλο αρίστους και έχουν τους ίδιους καθηγητές ποιο λες οτι θα καταγεί υψηλότερα?Αυτό με τους τενεκέδες?Και ποιο θα είναι πιο περιζήτητο?Και τίνος οι απόφοιτοι θα πάνε καλύτερα στις εξετάσεις?Το να αρνείσαι το αυτονόητο δεν οδηγεί πουθενά.Μην κοιτάς που οι μπουχέσες θέλουν να συσκοτίζουν τα πράγματα.Εδώ τα λέμε με το όνομά τους όπως συμβαίνουν.
Ποιος μπερδεύει γελοίε τις εξετάσεις για άδεια επαγγέλματος με τις εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο?Εγώ έγραψα οτι τα αποτελέσματα των εξετάσεων για εισαγωγή εμφανίζουν ισχυρό βαθμό συσχέτισης με τα αποτελέσματα στις εξετάσεις για την άδεια άσκησης βάσει των οποίων αξιολογείται το πανεπιστήμιο.Δεν ξέρεις τι σημαίνει συσχέτιση?Ψάξε να το βρεις.
Αμα εσύ έχεις πρόβλημα αντιληπτικής ικανότητας φταίει ο άλλος που τα γράφει ακριβώς?Τι θα περάσεις πλαίσιο με γενικολογίες?Και νομίζεις οτι είσαι ελεύθερος να το κάνεις?

Τώρα για τον enforcer.Και μόνο που μιλάς για Ζιμπάμπουε δείχνεις οτι δεν έχεις ιδέα από τις δυναμικές.Ξέρεις ποιος είναι ο δείκτης ευφυίας των κατοίκων της Ζιμπάμπουε?Λοιπόν είναι κάτω από 80.Ο μέσος όρος δηλαδή είναι νοητικά υστερημένος σε σχέση με τα ευρωπαικά και ασιατικά δεδομένα.Αρα για ποιο πανεπιστήμιο μιλάμε?Εκεί δεν υπάρχουν οι νοητικά επαρκείς σε φυσιολογικό αριθμό για να στελεχώσουν το πανεπιστήμιο,δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ σοβαρό πανεπιστήμιο σε χώρες με τόσο χαμηλό δείκτη νοημοσύνης των κατοίκων τους.Δεν μπορεί να μπει τρόπος εισαγωγής τύπου πανελληνίων διότι θα καταδίκαζε το σύνολο του πληθσυμού σε αποτυχία βάσει του χαμηλού νοητικού πηλίκου.Αν δηλαδή στην Ελλάδα κόβεται το 50% των υποψηφίων στις πανελλήνιες με βαθμό κάτω από τη βάση,στη Ζιμπάμπουε το ποσοστό αυτό θα ήταν πάνω από 90%.Δεν μπορεί να λειτουργήσει σύστημα σαν τις πανελλήνιες σε τέτοια χώρα.
Ας πάμε όπως να δούμε τι γίνεται στις χάρες της Απω Ασίας όπου ο δείκτης νοημοσύνης είναι στο 105(Ιαπωνία,Κίνα,Κορέα).Εκεί θα διαπιστώσεις οτι χρησιμοποιείται για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο ένα σύστημα παρόμοιο με τις πανελλήνιες αλλά πολύ μεγαλύτερης δυσκολίας προσαρμοσμένο στον υψηλό δείκτη ευφυίας των λαών αυτών.
Εχεις ακούσει για αυτοκτονίες μαθητών στην Ιαπωνία?Ξέρεις τι επιδόσεις πιάνουν οι Ιάπωνες,Κορεάτες,Κινέζοι σε όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς,πόσο αφήνουν τους άλλους πίσω?Ξέρεις πόσοι περνούν τα αμερικανικά στανταρισμένα τεστ?
Ε ναι,ντάξει ξέρω οτι δεν τα λέει κανένας γιατί όλοι θέλουν να τους χαιδεύουν τα αυτιά,φταίει η γαστρεντερίτιδα που δεν πέρασες στις πανελλήνιες αλλά η αλήθεια είναι στα βιολογικά μεγέθη στους δείκτες ευφυίας και τις ακαδημαικές επιδόσεις,τη δεξαμενή του πληθυσμού που εξετάζεται και στις προβλέψιμες στατιστικές αποκλίσεις.
Τώρα άμα θες να τα συγχέεις όλα και να προβάλλεις νεφελώματα,ο άλλος δεν είναι υποχρεωμένος να χάνει την καθαρή εικόνα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Enforcer και Voltaire κάνετε το λάθος να απαντάτε.Οπότε μου είναι εύκολο να σας τσακίσω.
Το 75% των φοιτητών του Γιέηλ σαν τον Μπους?Χα,χα από πού το έβγαλες αυτό?Από τον κώλο σου?Ξέρεις ποια είναι η βάση για να εισαχθείς στο Γιέηλ?
Ο Μπους πήγε στο Γιέηλ γιατί εκεί ήταν ο μπαμπάς του?Από πότε υπάρχουν κληρονομικά δικαιώματα φοίτησης?Τι είναι ρε αυτά που λέτε?
Δεν απαντάς.Καθορίζει η δυσκολία εισαγωγής την κατάταξη του πανεπιστημίου,ναι ή όχι?Για να στο κάνω πιο λιανά,εάν ένα φροντιστήριο διαλέγει τενεκέδες για μαθητές και ένα άλλο αρίστους και έχουν τους ίδιους καθηγητές ποιο λες οτι θα καταγεί υψηλότερα?Αυτό με τους τενεκέδες?Και ποιο θα είναι πιο περιζήτητο?Και τίνος οι απόφοιτοι θα πάνε καλύτερα στις εξετάσεις?Το να αρνείσαι το αυτονόητο δεν οδηγεί πουθενά.Μην κοιτάς που οι μπουχέσες θέλουν να συσκοτίζουν τα πράγματα.Εδώ τα λέμε με το όνομά τους όπως συμβαίνουν.
Ποιος μπερδεύει γελοίε τις εξετάσεις για άδεια επαγγέλματος με τις εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο?Εγώ έγραψα οτι τα αποτελέσματα των εξετάσεων για εισαγωγή εμφανίζουν ισχυρό βαθμό συσχέτισης με τα αποτελέσματα στις εξετάσεις για την άδεια άσκησης βάσει των οποίων αξιολογείται το πανεπιστήμιο.Δεν ξέρεις τι σημαίνει συσχέτιση?Ψάξε να το βρεις.
Αμα εσύ έχεις πρόβλημα αντιληπτικής ικανότητας φταίει ο άλλος που τα γράφει ακριβώς?Τι θα περάσεις πλαίσιο με γενικολογίες?Και νομίζεις οτι είσαι ελεύθερος να το κάνεις?

Τώρα για τον enforcer.Και μόνο που μιλάς για Ζιμπάμπουε δείχνεις οτι δεν έχεις ιδέα από τις δυναμικές.Ξέρεις ποιος είναι ο δείκτης ευφυίας των κατοίκων της Ζιμπάμπουε?Λοιπόν είναι κάτω από 80.Ο μέσος όρος δηλαδή είναι νοητικά υστερημένος σε σχέση με τα ευρωπαικά και ασιατικά δεδομένα.Αρα για ποιο πανεπιστήμιο μιλάμε?Εκεί δεν υπάρχουν οι νοητικά επαρκείς σε φυσιολογικό αριθμό για να στελεχώσουν το πανεπιστήμιο,δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ σοβαρό πανεπιστήμιο σε χώρες με τόσο χαμηλό δείκτη νοημοσύνης των κατοίκων τους.Δεν μπορεί να μπει τρόπος εισαγωγής τύπου πανελληνίων διότι θα καταδίκαζε το σύνολο του πληθσυμού σε αποτυχία βάσει του χαμηλού νοητικού πηλίκου.Αν δηλαδή στην Ελλάδα κόβεται το 50% των υποψηφίων στις πανελλήνιες με βαθμό κάτω από τη βάση,στη Ζιμπάμπουε το ποσοστό αυτό θα ήταν πάνω από 90%.Δεν μπορεί να λειτουργήσει σύστημα σαν τις πανελλήνιες σε τέτοια χώρα.
Ας πάμε όπως να δούμε τι γίνεται στις χάρες της Απω Ασίας όπου ο δείκτης νοημοσύνης είναι στο 105(Ιαπωνία,Κίνα,Κορέα).Εκεί θα διαπιστώσεις οτι χρησιμοποιείται για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο ένα σύστημα παρόμοιο με τις πανελλήνιες αλλά πολύ μεγαλύτερης δυσκολίας προσαρμοσμένο στον υψηλό δείκτη ευφυίας των λαών αυτών.
Εχεις ακούσει για αυτοκτονίες μαθητών στην Ιαπωνία?Ξέρεις τι επιδόσεις πιάνουν οι Ιάπωνες,Κορεάτες,Κινέζοι σε όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς,πόσο αφήνουν τους άλλους πίσω?Ξέρεις πόσοι περνούν τα αμερικανικά στανταρισμένα τεστ?
Ε ναι,ντάξει ξέρω οτι δεν τα λέει κανένας γιατί όλοι θέλουν να τους χαιδεύουν τα αυτιά,φταίει η γαστρεντερίτιδα που δεν πέρασες στις πανελλήνιες αλλά η αλήθεια είναι στα βιολογικά μεγέθη στους δείκτες ευφυίας και τις ακαδημαικές επιδόσεις,τη δεξαμενή του πληθυσμού που εξετάζεται και στις προβλέψιμες στατιστικές αποκλίσεις.
Τώρα άμα θες να τα συγχέεις όλα και να προβάλλεις νεφελώματα,ο άλλος δεν είναι υποχρεωμένος να χάνει την καθαρή εικόνα.
Χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς και δεν πρόκειται έτσι ουδείς να σε πάρει σοβαρά.
Εγώ που παρακολουθώ την κόντρα από μακριά διαπιστώνω από τη μεριά σου εμπάθεια, αλαζονεία και άμετρη επιθετικότητα για ένα θέμα που επί της ουσίας δεν είναι δα και τόσο σημαντικό.
Οσο για το θέμα του I.Q. και των Ιαπώνων.....
Στ αρχίδια μου τα δυό να έχω I.Q. 200, να μένω σε σπίτι 10 τετραγωνικά, να πηγαίνω το ΣΚ για ψάρεμα και μόλις πιάνω τα ψάρια να τα ξαναπετάω στη λίμνη και να δουλεύω 16 ώρες την ημέρα. Ο τρόπος ζωής των λαών που προανέφρες είναι απάνθρωπος, η ποιότητα ζωής τους ανεκδιήγητη και η νοοτροπία τους ψυχασθενική για τα Δυτικοευρωπαικά πρότυπα.
Εσύ βεβαίως εάν έχεις I.Q. 180 μπορείς να μεταναστεύσεις σε μιά απ αυτές τιε χώρες.
Εγώ προτιμώ τη βλακεία τη δική μου, του ενφό και του βολταίρου......

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
@Kman με συγχωρεις φιλε, αλλα εγραψα ακριβως αυτο που πιστευω και βλεπω καθε μερα. δεν θα ειχα λογω να σου πω ψεμματα οτι ειμαι στην ακαδημια. θα σε παρακαλουσα να εισαι λιγοτερο εριστικος και πιο φιλικος, εδω κανουμε διαλογο, οχι μονολογο αν μου επιτρεπεις.

και οχι δεν φερομαι καθολου υπουλα. θα σε παρακαλεσω να ξαναδιαβασεις τι ακριβως εγραψα.

αν θες να μιλησουμε για το ποιος μπαινει στο Χαρβαρντ, προσφατα μπηκε φιλη του συζυγου χωρις κανενα απολυτως ιδιαιτερο σχολειο η βαθμο, απλα και μονο επειδη η προεδρος του τμηματος ιστοριας τεχνης (με εξειδικευση στην βυζαντινη τεχνη και αρχιτεκτονικη) ειναι φιλη της μανας της απο το ιδιο χωριο της λακωνιας. μιλαω για grad school of course. Αυτο φυσικα ειναι μια εξαιρεση στις χιλιες αλλα γενικως παντου παιζει μεσο, οπως ειπε και καποιος αλλος, δεν θυμαμαι ποιος. Σε εμας ο τροπος εισαγωγης εδω στην αγγλια ειναι πολυ διαφορετικος, εξισου απαιτητικος..τουλαχιστον στο μεταπτυχιακο επιπεδο. αλλα και παλι παιζει αρκετο ρολο και ποιος εισαι και οχι μονο οι εξετασεις.

τωρα οσον αφορα την "καταταξη" των πανεπιστημιων θα ξαναπω και παλι, αυτα καθε χρονια αλλαζουν, σε καμια περιπτωση δεν εξαρτωνται απο τις εισαγωγικες, αλλα καθε αλλο, ειναι αποτελεσμα αυτων. Στο δικο μου τομεα πχ το πανεπιστημιο RHUL εχει παει απο νο 22 σε νουμερο 3 μονο και μονο επειδη ανελαβε μεγαλο ονομα την διευθυνση. ποιο ονομα? η Ιντιθ Χωλλ. Ενα παραδειγμα ηταν αυτο.

και κατι αλλο, η αγγλια διαφερει πολυ απο την αμερικη σε επιπεδο, τα εχουμε συζητησει και σε αλλο θρεντ παλαιοτερα με τα υπερ και τα κατα του καθενος και γιατι. Θα διαπιστωσεις οτι το επιπεδο μορφωσης στο σαιτ ειναι υψηλοτερο απο οτι περιμενες και γενικοτερα συζηταμε τα παντα και κανουμε παρεα οπως ολοι οι πολιτισμενοι ανθρωποι. Θα σε παρακαλουσα λοιπον να κανουμε διαλογο, δεν σε προσεβαλα πουθενα, νομιζω?

ειναι προς τιμην σου οτι εισαι αναλυτικος, και μπραβο. ναι ολοι διαλεγουν τους φοιτητες τους, εχεις δικιο αλλα δεν ειναι η επιλογη ο λογος που κανει ενα πανεπιστημιο καλο, δεν ειναι με αλλα λογια το ιδιο να σε διδασκει ο καραμητρος και ενα μεγαλο ονομα με 1000 εκδοσεις, αρθρα και πρωτοποριακες αποψεις στο χωρο.

και να το θεσω αλλιως, ακαδημαικα μιλωντας παντα κανεις δεν δινει δεκαρα για τους undergrads,ολοι μπαινουν με τον ιδιο τροπο εισαγωγης. μεσα στο πανεπιστημιο ειναι που ξεδιαλεγουν ποιος θα γινει ερευνητης και ποιος οχι. με αλλα λογια δεν ειναι μονο ο τροπος εισαγωγης αλλα η επιδοση σου ως φοιτητης που μετραει. αλλο να βγαλεις πανεπιστημιο σε 7 χρονια και αλλο σε 4. αλλο να βγαλεις πτυχιο με ντιστινκτιον και αλλο χωρις χονορς. παρομοιως τα ιδια ισχυουν και στην αγορα εργασιας στη αγγλια.

φιλικα,

Αννους

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom