Νέα

Η γενιά των G700

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 859
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Kman

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
6
Πόντοι
6
@Kman με συγχωρεις φιλε, αλλα εγραψα ακριβως αυτο που πιστευω και βλεπω καθε μερα. δεν θα ειχα λογω να σου πω ψεμματα οτι ειμαι στην ακαδημια. θα σε παρακαλουσα να εισαι λιγοτερο εριστικος και πιο φιλικος, εδω κανουμε διαλογο, οχι μονολογο αν μου επιτρεπεις.

και οχι δεν φερομαι καθολου υπουλα. θα σε παρακαλεσω να ξαναδιαβασεις τι ακριβως εγραψα.

αν θες να μιλησουμε για το ποιος μπαινει στο Χαρβαρντ, προσφατα μπηκε φιλη του συζυγου χωρις κανενα απολυτως ιδιαιτερο σχολειο η βαθμο, απλα και μονο επειδη η προεδρος του τμηματος ιστοριας τεχνης (με εξειδικευση στην βυζαντινη τεχνη και αρχιτεκτονικη) ειναι φιλη της μανας της απο το ιδιο χωριο της λακωνιας. μιλαω για grad school of course. Αυτο φυσικα ειναι μια εξαιρεση στις χιλιες αλλα γενικως παντου παιζει μεσο, οπως ειπε και καποιος αλλος, δεν θυμαμαι ποιος. Σε εμας ο τροπος εισαγωγης εδω στην αγγλια ειναι πολυ διαφορετικος, εξισου απαιτητικος..τουλαχιστον στο μεταπτυχιακο επιπεδο. αλλα και παλι παιζει αρκετο ρολο και ποιος εισαι και οχι μονο οι εξετασεις.

τωρα οσον αφορα την "καταταξη" των πανεπιστημιων θα ξαναπω και παλι, αυτα καθε χρονια αλλαζουν, σε καμια περιπτωση δεν εξαρτωνται απο τις εισαγωγικες, αλλα καθε αλλο, ειναι αποτελεσμα αυτων. Στο δικο μου τομεα πχ το πανεπιστημιο RHUL εχει παει απο νο 22 σε νουμερο 3 μονο και μονο επειδη ανελαβε μεγαλο ονομα την διευθυνση. ποιο ονομα? η Ιντιθ Χωλλ. Ενα παραδειγμα ηταν αυτο.

και κατι αλλο, η αγγλια διαφερει πολυ απο την αμερικη σε επιπεδο, τα εχουμε συζητησει και σε αλλο θρεντ παλαιοτερα με τα υπερ και τα κατα του καθενος και γιατι. Θα διαπιστωσεις οτι το επιπεδο μορφωσης στο σαιτ ειναι υψηλοτερο απο οτι περιμενες και γενικοτερα συζηταμε τα παντα και κανουμε παρεα οπως ολοι οι πολιτισμενοι ανθρωποι. Θα σε παρακαλουσα λοιπον να κανουμε διαλογο, δεν σε προσεβαλα πουθενα, νομιζω?

ειναι προς τιμην σου οτι εισαι αναλυτικος, και μπραβο. ναι ολοι διαλεγουν τους φοιτητες τους, εχεις δικιο αλλα δεν ειναι η επιλογη ο λογος που κανει ενα πανεπιστημιο καλο, δεν ειναι με αλλα λογια το ιδιο να σε διδασκει ο καραμητρος και ενα μεγαλο ονομα με 1000 εκδοσεις, αρθρα και πρωτοποριακες αποψεις στο χωρο.

και να το θεσω αλλιως, ακαδημαικα μιλωντας παντα κανεις δεν δινει δεκαρα για τους undergrads,ολοι μπαινουν με τον ιδιο τροπο εισαγωγης. μεσα στο πανεπιστημιο ειναι που ξεδιαλεγουν ποιος θα γινει ερευνητης και ποιος οχι. με αλλα λογια δεν ειναι μονο ο τροπος εισαγωγης αλλα η επιδοση σου ως φοιτητης που μετραει. αλλο να βγαλεις πανεπιστημιο σε 7 χρονια και αλλο σε 4. αλλο να βγαλεις πτυχιο με ντιστινκτιον και αλλο χωρις χονορς. παρομοιως τα ιδια ισχυουν και στην αγορα εργασιας στη αγγλια.

φιλικα,

Αννους

Annoush σου αναγνωρίζω το ελαφρυντικό οτι είσαι γυναίκα.Οπότε μπορείς να περιστρέφεσαι γύρω από το αντικείμενο χωρίς ποτέ να θίγεις την ουσία.Αυτό που λες,είμαι αναλυτικός,ναι είμαι αναλυτικός.Οι άντρες γενικά είναι συνήθως αναλυτικοί,προσεγγίζουν λογικά και το βλέπεις αυτό.
Οπότε για εμένα το ζήτημα συμπυκνώνεται σε μια απλή πρόταση περί της οποίας εκφράσαμε διαφωνία.
Εγώ λέω οτι η δυσκολία εισαγωγής καθορίζει την κατάταξη του πανεπιστημίου(έμμεσα αλλά ουσιαστικά σε τεράστιο βαθμό)
Εσύ λες οτι η δυσκολία εισαγωγής δεν καθορίζει την κατάταξη του πανεπιστημίου.
Εγώ σαν άντρας σου φέρνω όλο το αποδεικτικό υλικό,σου κάνω συλλογισμούς κτλ και εσύ απαντάς με χίλια πράγματα αλλά χωρίς ποτέ να ανατρέπεις την πρόταση οτι η δυσκολία εισαγωγής καθορίζει την κατάταξη του πανεπιστημίου.
Για εμένα δεν έχεις καταφέρει να ανατρέψεις την πρόταση.Ολοι το ίδιο θα σου πουν.Τώρα εσύ μπορεί να το βλέπεις διαφορετικά,μπορεί να πεις οτι τελικά δεν έχει σημασία κτλ.Ισως να προέρχεσαι από κλάδο όχι τόσο επιστημονικό και δεν βλέπεις τα κενά σε αυτά που γράφεις.

Anyway,θα σου απαντήσω σε αυτά που γράφεις τώρα παρ'ό,τι τυγχάνουν άσχετα με το θέμα.
Λες κανείς δε δίνει δεκάρα για τους undergrads γιατί μπαίνουν με τον ίδιο τρόπο εισαγωγής.
Ε,βέβαια μπαίνουν με τον ίδιο τρόπο.Μπαίνουν κατόπιν εξετάσων όπου αυτοί επελέγησαν έναντι κάποιων άλλων.Το οτι δηλαδή αυτοί επελέγησαν έναντι κάποιων άλλων τους κάνει να μη δίνει κανείς δεκάρα για αυτούς?Τι λογική είναι αυτή?Ισα-ίσα νοιάζονται για αυτούς και ενδιαφέρονται ζωηρά να διατηρούν έναν κατάλληλο τρόπο επιλογής.Εχουν επιλέξει ενεργητικά αυτά τα άτομα,κάνουν μια επένδυση σε αυτά.

Γράφεις μετράει η επίδοση σα φοιτητής.
Μα τι σχέση έχει αυτό με τον τρόπο εισαγωγής?Αν δηλαδή κάποιος αποκλείεται κατά την εισαγωγή,θα μετρήσει η επίδοσή του σα φοιτητής?Αφού δεν είναι καν φοιτητής.

Λες άλλο να βγάλεις πανεπιστήμιο σε 4 και άλλο σε 7 χρόνια.
Μα ακριβώς για αυτό έχουν τα κριτήρια επιλογής στις ανταγωνιστικές σχολές,για να εξασφαλίσουν οτι οι εισαχθέντες έχουν τα νοητικά εφόδια και τον αναγκαίο ζήλο και τις αναγκαίες ικανότητες για να τελειώσουν κανονικά και μην ευτελιστεί η σχολή,Πώς αυτό ανατρέπει οτι η κατάταξη δεν καθορίζεται από τη δυσκολία επιλογής των υποψηφίων?Ισα-ίσα αυτό που γράφεις ενισχύει τη δική μου θέση.(συχνό λάθος των γυναικών να ενισχύουν την αντίθετη άποψη,το εμεταλλεύονται συχνά οι δικηγόροι στα δικαστήρια).

Τα ίδια ισχύουν και στην αγορά εργασίας στην Αγγλία.
Αχά,εκτιμάται λοιπόν και στην αγορά εργασίας η συνειδητή επιλογή του πανεπιστημίου να επιλέγει και να προωθεί αρίστους.Βρε,βρε.Οχι μόνο τους δίνει θέσεις αλλά τους εξασφαλίζει και μέλλον στην αγορά εργασίας.
Βλέπεις που μόνη σου ομολογείς αυτά που γράφω και εγώ?

Ερχόμαστε σε αυτά που λες για το Χάρβαρντ,οτι μπήκε φίλη με μέσο κτλ.
1.Δε μιλάς για ανταγωνιστική σχολή.Ο τομέας ιστορίας της τέχνης δεν είναι περιζήτητος κλάδος,όπου να γίνεται σφαγή μεταξύ υψηλόβαθμων υποψηφίων για θέση.Χαίρω πολύ,το 70% των Αμερικανών τυγχάνουν κάποιας φοίτησης και τις σημαίνει αυτό?Εγώ αναφερόμουν σε ανταγωνιστικές,δημοφιλείς σχολές,Νομική διάσημων πανεπιστημίων,ΜΙΤ,Ιατρικές σχολές,Μηχανολόγους κτλ.Εκεί γίνεται το σφαγείο και υπάρχει ο ανταγωνισμός,εκεί παίζουν οι υψηλές επιδόσεις στα στανταρισμένα τεστ.Για τα άλλα και τα χαμηλής κατάταξης πανεπιστήμια δε χρειάζεσαι φοβερούς βαθμούς.
2.Ανέφερα το παράδειγμα του Μπους γιατί ο τύπος εισήχθη άνευ σοβαρής βαθμολογίας,με πολύ χαμηλά σκορ σε κορυφαία,ανταγωνιστική σχολή,τη Νομική του Γιέηλ.Αυτό έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην Αμερική και ο Μπους έχει κατηγορηθεί ανοιχτά.Πρόσφατα υποχρεώθηκε να παρουσιάσει τα τεστ ευφυίας του στο κολλέγιο για να αποδείξει οτι ήταν ικανός για φοίτηση στο Γιέηλ.Δηλαδή και εκεί δε λείπει η αντίδραση στην ευνοιοκρατία ακόμα και αν αφορά κορυφαία πρόσωπα της χώρας.

Συνεπώς όπως βλέπεις κινούμαστε σε διαφορετικό μήκος κύματος.Εγώ σου μιλάω για εισαγωγή και φοίτηση σε ανταγωνιστικές,δημοφιλείς,υψηλόβαθμες σχολές και εσύ μου λες για το πώς γίνεται η αξιολόγηση των πανεπιστημίων και ποιες είναι οι δυνατότητες εισαγωγής σε μη ανταγωνιστικές σχολές.
Αυτό που κάνεις δεν είναι πρωτότυπο.Και στην Ελλάδα τους μιλάς για τη βάση στην Ιατρική και στις στρατιωτικές σχολές και ο άλλος σου απαντάει για τη Γερμανική φιλολογία όπου έγιναν δεκτοί υποψήφιοι με βαθμούς κάτω από τη βάση.Μετά γενικεύει για να βγάλει συμπεράσματα για τις υπόλοιπες σχολές συμπεριλαμβανομένων των υψηλόβαθμων.
Αυτό γιατί κανείς δεν τολμάει να παρούσιάσει τις διακρίσεις και τα στοιχεία ως έχουν.

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
μπορεις να χτυπιεσαι οσο θες φιλε Κμαν. ειπαμε ειναι αποτελεσμα.. δεν καθοριζει την καταταξη παρα μονο στο 1/9 απλα αυτο ειπα, αλλα δεν καταλαβαινεις καθολου!!! ειναι αλλοι 8 παραγοντες που ανεφερα!

δες αξιολογηση Ταιμς

Η αρχικη μου ρηση ηταν οτι τα πανεπιστημια στην ελλαδα, με πολυ λιγες εξαιρεσεις δεν πληρουν προυποθεσεις καταταξης... ουτε καν στο 30!

και οσο για το οτι οι γυναικες ειναι ασυναρτητες φιλαρακο, πρωτη και καλυτερη εγω το λεω. αλλα απο οτι φαινεται δεν ειναι το ΧΧ χρωμοσωμα που εχει κανει την ζημια στην περιπτωση σου...

φιλικα και με πολλη αγαπη παντα.. Πασχας ερχεται..

ΥΓ απαραδεκτο στην ελλαδα να δινεις πτυχιακη με περιθωριο 2 ετων... ανοιχτο... στις ανταγωνιστικες σχολες. και εγω προσωπικα δεν ξερω και πολυ κοσμο που να εχει βγαλει ανταγωνιστικη η μη σχολη στα 4 χρονια μπαμ. Συν τοις αλλοις στην αγγλια αν δεν παραδωσεις στα ντεντλαιν χανεις βαθμους και κοβεσαι η παιρνεις κατι πιο κατω απο πτυχιο αν δεν παραδωσεις καθολου. και κατι αλλo.. δεν βγαζουν ολοι οσοι μπαινουν τις σχολες... αυτα. Annoush has left the building. Hide your pearl from the pigs!  απαπα μαλλιασε η γλωσσα μου....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
μπορεις να χτυπιεσαι οσο θες φιλε Κμαν. ειπαμε ειναι αποτελεσμα.. δεν καθοριζει την καταταξη. απλα αυτο ειπα, αλλα δεν καταλαβαινεις καθολου!!!

απαπα μαλλιασε η γλωσσα μου.

και οσο για το οτι οι γυναικες ειναι ασυναρτητες φιλαρακο, πρωτη και καλυτερη εγω το λεω. αλλα απο οτι φαινεται δεν ειναι μονο το ΧΧ χρωμοσωμα που εχει κανει την ζημια στην περιπτωση σου...
Γάματα..... Κουράστηκα να διαβάζω τα σεντόνια..... Ασε που με αποσπά και από το σεντόνι του Τσου λου.....

Επισκέπτης
Και στην Ελλάδα τους μιλάς για τη βάση στην Ιατρική

Επειδή τυχαίνει να έχω εμπειρία από την Οδοντιατρική Αθηνών και την Ιατρική Αθηνών, έχοντας πτυχίο και από τις δύο, θα ήθελα να αναφέρω κάποια πραγματάκια, άγνωστα στο ευρύ κοινό.
Οι σχολές αυτές έχουν υψηλές βάσεις και είχαν πάντα.

Υπάρχει όμως μια άγνωστη "λεπτομέρεια" που αφορά όσους πήραν πτυχίο από αυτές τις Σχολές την περίοδο 1982-2000 (τουλάχιστον).

Και τις χρονιές αυτές οι βάσεις στις δύο αυτές σχολές ήταν υψηλότατες.
Για κάθε 100 φοιτητές όμως που εισάγονταν μέσω των εισαγωγικών εξετάσεων έρχονταν άλλοι 200 με μεταγραφές από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Τα οποία πανεπιστήμια βέβαια δεν ήταν των ΗΠΑ, της Γερμανίας ή της Σουηδίας, αλλά ήταν πανεπιστήμια της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας της Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας.

Τα 2/3 δηλαδή των αποφοίτων της Οδοντιατρικής/Ιατρικής της Αθήνας (και της Θεσσαλονίκης) , δεν είχαν εισαχθεί με εισαγωγικές και έχοντας καλύψει τις υψηλές βάσεις, αλλά είχαν μπει από το παράθυρο , με μεταγραφή από το εξωτερικό. Στους περισσότερους αναγνωρίζονταν τα μαθήματα που είχαν περάσει στα πανεπιστήμια προέλευσής τους, τα οποία τα περνούσαν στην πλειοψηφία με κούτες ουίσκια, τσιγάρα και φιλοξενία καθηγητών για καλοκαίρια στην Ελλάδα.Τα μαθήματα αυτά , των πρώτων 3-4 ετών , που είχαν περάσει αυτοί οι λεβέντες σε Ρουμανίες, Βουλγαρίες και δεν συμμαζεύεται , είναι και τα δυσκολότερα, αυτά που καθυστερούσαν τη μειοψηφία των φοιτητών που είχε εισαχθεί με τις εισαγωγικές , κανονικά και όχι από το ... παράθυρο. Οπότε , αυτοί που έρχονταν με μεταγραφή από το εξωτερικό κατά κανόνα τελείωναν και πολύ νωρίτερα από όσους είχαν εισαχθεί με τον έντιμο τρόπο.

Ουσιαστικά δηλαδή τα 2/3 όσων πήραν πτυχίο από Ιατρική & Οδοντιατρική στην Ελλάδα την περίοδο 1982-2000 είναι κοπρίτες που εδώ δεν θα έμπαιναν ούτε σε ΤΕΙ, ξεκίνησαν από Ρουμανία,Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, Αλβανία και τσάτσικα πήραν μεταγραφή και πτυχίο από Ελληνικά Πανεπιστήμια.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Τα 2/3 δηλαδή των αποφοίτων των σχολών αυτών , δεν είχαν εισαχθεί με τις εισαγωγικές και έχοντας καλύψει τις υψηλές βάσεις, αλλά είχαν μπει από το παράθυρο , με μεταγραφή από το εξωτερικό. Στους περισσότερους αναγνωρίζονταν τα μαθήματα που είχαν περάσει στα πανεπιστήμια προέλευσής τους, τα οποία τα περνούσαν στην πλειοψηφία με κούτες ουίσκια, τσιγάρα και φιλοξενία καθηγητών για καλοκαίρια στην Ελλάδα.

Επιβεβαιώνω τον ισχυρισμό σου χωρίς να λέω ότι ισχύει γενικά, απλά έχοντας υπόψη μου άτομο που σπούδαζε ιατρική (; ) σε κάποια από αυτές τις χώρες που προανέφερες και με καμάρι δήλωνε εδώ ότι πέρασε τα μαθήματα αφού χάρισε ένα τενεκέ λάδι και ένα δερμάτινο στον καθηγητή...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Εγώ έχω να κάνω μια θλιβερή διαπίστωση......
Στην πλειονότητα των θρεντ που έχω συναντήσει γίνεται μια συζήτηση επί του θέματος και στη συνέχεια ο ένας ή ο άλλος βγάζει τη χολή και τα κόμπλεξ της αγαμίας του, του πέους του, της παιδικής του ηλικίας, της εφηβείας του, της οικογένειάς του, της φτώχειας του, της ιδεολογικής του πενίας κ.ο.κ.

Εν προκειμένω, το συγκεκριμένο θρεντ αναφέρεται στην γενιά των G700 και ουδόλως έχει σχέση πώς γίνονται γιατροί οι Ελληνες φοιτητές.
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.

Υ.Γ.
Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου ότι πολλές φορές παρασύρομαι.....
Αλλά ρεεεεεεεεεε Λυπηθείτε το λειτούργημα των μοντς..... :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
αστα να πανε..τους καημενους τους μοντς!

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Στην πλειονότητα των θρεντ που έχω συναντήσει γίνεται μια συζήτηση επί του θέματος και στη συνέχεια ο ένας ή ο άλλος βγάζει τη χολή και τα κόμπλεξ της αγαμίας του, του πέους του, της παιδικής του ηλικίας, της εφηβείας του, της οικογένειάς του, της φτώχειας του, της ιδεολογικής του πενίας κ.ο.κ.

Εν προκειμένω, το συγκεκριμένο θρεντ αναφέρεται στην γενιά των G700 και ουδόλως έχει σχέση πώς γίνονται γιατροί οι Ελληνες φοιτητές.

Υ.Γ.
Αλλά ρεεεεεεεεεε Λυπηθείτε το λειτούργημα των μοντς..... :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Παρασυρόμεθα εν τη ρύμη του λόγου.
Εδώ στο άλλο θρεντ για τις ελλεεινίδες είχε ξεκινήσει από τα γνωστά και ο άλλος ήρθε και παρέθεσε το Ε9 του... Τουλάχιστον εδώ έχει και μία σχέση το πανεπιστήμιο με τη μετέπειτα αμειβόμενη εργασία.... κάπως...

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Σιγά παιδιά, είμαι ένας τώρα!!!!!!!!! Λάκη.....από που το έκανες copy-paste βρε θηρίο???

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66

Υ.Γ.
Γλύψε, γλύψε
[move] :2funny: :2funny:  :rockon: :rockon: :2funny: :2funny: :birdman: :birdman: :2funny: :2funny: :2funny:[/move]

Κομμένη η πλάκα, κάνεις λάθος.
Έχει σχέση πως καταλήγουν οι φοιτητές, εσωτερικού ή εξωτερικού, γιατροί ή οτιδήποτε άλλο με την γενιά των G700.
Πόσα απο αυτά τα παιδάκια πληρώνονται με τον βασικό μισθό [size=12pt]ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ[/size] πληρωθούν.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Επιβεβαιώνω τον ισχυρισμό σου χωρίς να λέω ότι ισχύει γενικά, απλά έχοντας υπόψη μου άτομο που σπούδαζε ιατρική (; ) σε κάποια από αυτές τις χώρες που προανέφερες και με καμάρι δήλωνε εδώ ότι πέρασε τα μαθήματα αφού χάρισε ένα τενεκέ λάδι και ένα δερμάτινο στον καθηγητή...

Προσωπικά έχω βαρεθεί να μαθαίνω για παλιούς συμμαθητές που ο μ.ο. στο λύκειο κυμαινόταν μεταξύ 11-14, δεν μπορούσαν να συντάξουν μια πρόταση ή κατανοήσουν τη μέθοδο των τριών και φυσικά δεν μπόρεσαν να περάσουν ούτε σε τει (και το μπάτζετ των φροντισηρίων τους άνετα συντηρούσε αφρικανικό χωριό) να μου βγαίνουν στα 30 γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί με πτυχία από βαλκανικά πανεπιστήμια, δευτεροκλασσάτα ιταλικά ή τριτοκλασσάτα αγγλικά...
Επειδή μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι τους έγινε επιφοίτηση αγίου πνεύματος ή μεταμόσχευση εγκεφάλου , μάλλον τα πανεπιστήμια που πήγαν είναι για τον πούτσο και οι διαδικασίες εισόδου και εξόδου διάτρητες...

Όσο για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ό,τι είχε απομείνει, το ξέσκισαν οι καταλήψεις των τσιπρόπουλων, τα κομματόσκυλα καθηγητές και φυσικά το άνοιγμα σχολών και στο τελευταίο κωλοχώρι για να βγάζουν οι ντόπιοι από τα νοίκια και τα ντελίβερυ...

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
η βλακεια ειναι οτι στην αγγλια τουλαχιστον παιζει πολυ το 'δανειζομαι εργασιες' (στα χαμηλου κυρους παν/μια). αν δε, εχεις την ατυχια να εισαι ελληνας και λεκτορας σε ελληνοκρατουμενη σχολη τυπου engineering μαυρο φιδι που σε εφαγε.. τρως πολυ σπαμ σε μαιλ και πολλα παρακαλια απο τυχον επιδοξους γλυφτες

Επισκέπτης
ουδόλως έχει σχέση πώς γίνονται γιατροί οι Ελληνες φοιτητές.

Εννοείς "πως γίνονταν Ιατροί οι Έλληνες κοπρίτες" και όχι "φοιτητές". Έχεις δίκιο ως προς το ότι εκ πρώτης ... αναγνώσεως μοιάζει άσχετο το ζήτημα με τη γενικά των 700€.
Κι όμως δεν είναι. Γιατί πολλοί νέοι Ιατροί και Οδοντίατροι εργάζονται όχι για 700€ αλλά για 400€ και βγάλε! Κι αυτοί γιατί οι Ιατροί & Οδοντίατροι στην Ελλάδα την τελευταία 25ετία 4πλασιάστηκαν λόγω των μεταγραφών και λόγω της λειτουργίας του κωλο-ΔΙΚΑΤΣΑ (και των διαδόχων σχημάτων) που με μια ταρίφα αναγνωρίζει το κωλόχαρτο του οποιουδήποτε αγράμματου μαλάκα-κοπρίτη με αποτέλεσμα τα επαγγέλματα αυτά να τα έχει πάρει ο διάολος και το επίπεδο να έχει πιάσει πάτο.
Αντίστοιχα και σε πολλά άλλα επαγγέλματα.

Φταίει επίσης και το κακώς νοούμενο "πολιτικό κόστος" χάριν του οποίο φτάσαμε στο σημείο όλοι οι νέοι να μπαίνουν σε μια σχολή, χωρίς αντίκρισμα και να δαπανούν δεκαετίες για να πάρουν ένα άχρηστο χαρτί , που ουδέν προσφέρει στην μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση.

Και κάποιοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, πρυτάνεις, καθηγητάδες καμαρώνουν που η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν σχετίζεται με την αγορά εργασίας!
Βγάζει δηλαδή μαλάκες άχρηστους και όχι άτομα καταρτισμένα που θα μπορούσαν να εργαστούν δημιουργικά.Παγκόσμια πρωτιά κι αυτή!
Εμείς δεν βγάζουμε επαγγελματίες για να πάνε τη χώρα μπροστά!
Βγάζουμε φιλοσόφους, που θα γίνουν νέοι Μάρξ και νέοι Πλάτωνες και Σωκράτηδες!!!

Μετά απορώ γιατί διαμαρτύρονται για τα 700€.Αφού δεν θέλουν να συσχετιστούν οι σπουδές με την αγορά εργασίας.

Επισκέπτης
Λάκη.....από που το έκανες copy-paste βρε θηρίο???

Το πληκτρολόγησα μόνος μου ολόκληρο!
Εγώ είχα μπει με εισαγωγικές στην Οδοντιατρική και είχα ξεκινήσει τη δουλειά στο πληκτρολόγιο 25 χρόνια πριν από τις γομολάστιχες του 48άρη Σπέκτρουμ, οπότε τώρα με τα τέλεια πληκτρολόγια των 3,5€ του Πλαισίου, πετάω!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εννοείς "πως γίνονταν Ιατροί οι Έλληνες κοπρίτες" και όχι "φοιτητές". Έχεις δίκιο ως προς το ότι εκ πρώτης ... αναγνώσεως μοιάζει άσχετο το ζήτημα με τη γενικά των 700€.
Κι όμως δεν είναι. Γιατί πολλοί νέοι Ιατροί και Οδοντίατροι εργάζονται όχι για 700€ αλλά για 400€ και βγάλε! Κι αυτοί γιατί οι Ιατροί & Οδοντίατροι στην Ελλάδα την τελευταία 25ετία 4πλασιάστηκαν λόγω των μεταγραφών και λόγω της λειτουργίας του κωλο-ΔΙΚΑΤΣΑ (και των διαδόχων σχημάτων) που με μια ταρίφα αναγνωρίζει το κωλόχαρτο του οποιουδήποτε αγράμματου μαλάκα-κοπρίτη με αποτέλεσμα τα επαγγέλματα αυτά να τα έχει πάρει ο διάολος και το επίπεδο να έχει πιάσει πάτο.
Αντίστοιχα και σε πολλά άλλα επαγγέλματα.

Φταίει επίσης και το κακώς νοούμενο "πολιτικό κόστος" χάριν του οποίο φτάσαμε στο σημείο όλοι οι νέοι να μπαίνουν σε μια σχολή, χωρίς αντίκρισμα και να δαπανούν δεκαετίες για να πάρουν ένα άχρηστο χαρτί , που ουδέν προσφέρει στην μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση.

Και κάποιοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, πρυτάνεις, καθηγητάδες καμαρώνουν που η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν σχετίζεται με την αγορά εργασίας!
Βγάζει δηλαδή μαλάκες άχρηστους και όχι άτομα καταρτισμένα που θα μπορούσαν να εργαστούν δημιουργικά.Παγκόσμια πρωτιά κι αυτή!
Εμείς δεν βγάζουμε επαγγελματίες για να πάνε τη χώρα μπροστά!
Βγάζουμε φιλοσόφους, που θα γίνουν νέοι Μάρξ και νέοι Πλάτωνες και Σωκράτηδες!!!

Μετά απορώ γιατί διαμαρτύρονται για τα 700€.Αφού δεν θέλουν να συσχετιστούν οι σπουδές με την αγορά εργασίας.

Και το τραγικότερο είναι ότι συνήθως οι στόκοι του Δικατσά είναι κατά κανόνα τρελά βύσματα και καταλαμβάνουν τις περιζήτητες θέσεις, όποτε οι λοιποί έχουν ακόμη μικρότερα περιθώρια να ανελιχθούν...

Και φυσικά πώς να συνδεθούν οι σπουδές με την παραγωγή όταν ακόμη έχουμε αναχρονισμούς τύπου ασύλου για μη φοιτητές- καθηγητές και για δραστηριότητες άσχετες με τη σχολή, καταλήψεις και καθηγητές που ζουν σε γυάλα;

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Το πληκτρολόγησα μόνος μου ολόκληρο!
Εγώ είχα μπει με εισαγωγικές στην Οδοντιατρική και είχα ξεκινήσει τη δουλειά στο πληκτρολόγιο 25 χρόνια πριν από τις γομολάστιχες του 48άρη Σπέκτρουμ, οπότε τώρα με τα τέλεια πληκτρολόγια των 3,5€ του Πλαισίου, πετάω!

Χαχχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!! Τέλος!!!!!!!!!!!

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Και το τραγικότερο είναι ότι συνήθως οι στόκοι του Δικατσά είναι κατά κανόνα τρελά βύσματα και καταλαμβάνουν τις περιζήτητες θέσεις, όποτε οι λοιποί έχουν ακόμη μικρότερα περιθώρια να ανελιχθούν...

Και φυσικά πώς να συνδεθούν οι σπουδές με την παραγωγή όταν ακόμη έχουμε αναχρονισμούς τύπου ασύλου για μη φοιτητές- καθηγητές και για δραστηριότητες άσχετες με τη σχολή, καταλήψεις και καθηγητές που ζουν σε γυάλα;

Αυτή η ΔΑΠ φταίει. Που αν και πρώτη δύναμη δεν τους σπάει στο ξύλο.
Κάπως έτσι το εννοείς;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Γλύψε, γλύψε
[move] :2funny: :2funny:  :rockon: :rockon: :2funny: :2funny: :birdman: :birdman: :2funny: :2funny: :2funny:[/move]

Κομμένη η πλάκα, κάνεις λάθος.
Έχει σχέση πως καταλήγουν οι φοιτητές, εσωτερικού ή εξωτερικού, γιατροί ή οτιδήποτε άλλο με την γενιά των G700.
Πόσα απο αυτά τα παιδάκια πληρώνονται με τον βασικό μισθό [size=12pt]ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ[/size] πληρωθούν.
Οχι δεν κάνω λάθος..... τα 700 ευρώπουλα είναι καθαρά καπιταλιστική, επιχειρηματική πατέντα για να εκμεταλλεύεται κάθε εργαζόμενο. Είτε έχεις τρία πτυχία και 2 μεταπτυχιακά από γαμάτη σχολή στην Ελλάδα, η απάντηση που θα πάρεις πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι, ή ότι είσαι οβερκουόλιφάιντ, ή ότι παίρνεις αυτά και να σαι και φχαριστημένος που δεν πας ΟΑΕΔ....
Ο πούστης ο εργοδότης δεν ενδιαφέρεται εάν έχεις μούφα πτυχίο. Αν μάλιστα μπορέσει με 3 και εξήντα να φέρει τον καλύτερο ακόμα μεγαλύτερη η μαγκιά του....... Απλά πράματα.
Ακόμα και το ΑΣΕΠ η πουτάνα η Δεξιά (ένα από τα ελάχιστα καλά που έκανε σε 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ) φρόντισε να το διαλύσει.......
Αλλού είναι το πρόβλημα και όχι στα πτυχία...... Στους νταβατζήδες είναι και στους ψηλά ισταμένους... Πάρε και ένα άρθρο που έχει έμμεση σχέση με το θέμα μας......

[ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ ]
Άτλας
Δημήτρης Δανίκας ddanikas@dolnet.gr
ΤΟ ΨΑΡΙ βρωμάει από το κεφάλι. Ας κόψουμε τη μακακία. Η πυραμίδα, αγαπητοί. Έτσι επιμερίζεται η ευθύνη σε μια χώρα σωστή και δημοκρατική. Στο ρετιρέ η πολιτική ηγεσία. Αμφοτέρων των κομμάτων. Από κάτω η αθλητική. Όλων των συνθέσεων, προέδρων, μελών και λοιπών κολλητών. Πιο κάτω οι ιθύνοντες γιατροί της φαρμακευτικής αγωγής. Στη συνέχεια ο προπονητής και στο τέλος, κάπου μεταξύ ισογείου και υπογείου, το αθλητικό τιμ. Κάποτε σήκωναν την υπερηφάνεια της Ελλάδας, τώρα τον σταυρό του μαρτυρίου. Και πού ΄σαι. Σ΄ εσένα το λέω. Τώρα χάσκεις σαν κορασίδα που κάποιος άθλιος της πήρε την παρθενία. Κι εσύ, όπως κι εγώ, γνώριζες πως κάτι σάπιο υπάρχει πίσω από κάθε μεγάλο ρεκόρ. Ήξερες για την ντόπα. Γιατί ανθρωπίνως αδύνατον ένας δρομέας να ξεπερνάει σε επιτάχυνση μια Ρorsche και ένας αρσιβαρίστας ογδόντα κιλών να σηκώνει τον πλανήτη σαν τον Άτλαντα τον μυθικό. Μήτηρ πάσης εθνικοπατριωτικής ξεφτίλας η συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων μιας ακόμα ελληνικής τραγωδίας!   

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αυτή η ΔΑΠ φταίει. Που αν και πρώτη δύναμη δεν τους σπάει στο ξύλο.
Κάπως έτσι το εννοείς;

Πάνω που μιλούσαμε για το κατάντημα της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης, έσκασε ο πάπιας...
Πώς μετά να μην πιστέψεις στις συμπτώσεις...

Επισκέπτης
να μου βγαίνουν στα 30 γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί με πτυχία από βαλκανικά

Το δυστύχημα είναι , ότι πολλοί άριστοι νέοι με μυαλό, κότσια και όρεξη μπήκαν από τους πρώτους στις σχολές αυτές εδώ, έσκιζαν στα μαθήματα, έπιαναν 9άρια και 10άρια σε μαθήματα που όλοι ζορίζονταν να πάρουν 5 σκέτο και δεν πήραν καν πτυχίο ή αν πήραν δεν μπήκαν ούτε σε μεταπτυχιακά, ούτε πουθενά , ούτε τους δόθηκε καμία δυνατότητα, επειδή δεν είχαν λεφτά , δεν είχαν κονέ, δεν ήταν αφισσοκολλητές, δεν πηδήχθηκαν με γέρους/γριές , δεν φίλησαν κατουρημένες ποδιές.

Και πήγαν χαμένοι κυριολεκτικά, ενώ οπουδήποτε στον κόσμο θα επάνδρωναν πανεπιστήμια και θα προσέφεραν τα μέγιστα στις επιστήμες τους.

Αι στο διάολο Ελλάδα και τα κωλο-πανεπιστήμια σου και τα κόμματά σου και οι συνδικαλισμοί σου.

Έχετε διαβάσει ότι στην Ιατρική Αθήνας , το 45% του ΔΕΠ είναι συγγενείς;

Αν π.χ. υπάρχει ένας Λάκης του Σούλη Παπαρόπουλος καθηγητής ,
σύντομα θα δείτε και έναν

Σούλη του Λάκη Παπαρόπουλο καθηγητή

ενώ θα παίζουν και κάποιες
Καραπίπα Σ. Παπαροπούλου καθηγήτρια

Γαμιοψώλα Ξεσκισοπούλου-Παπαροπούλου
κτλ κτλ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom