Νέα

Η γενιά των G700

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 859
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ναψ

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Like
3
Πόντοι
1
Εντάξει, ας μην είμαστε τελείως αρνητικοί.
Ένας επιχειρηματίας που έχει επιδείξει έργο ως υφυπουργός στην παρούσα Κυβέρνηση είναι ο Φώλιας.

Αυτό ακριβώς λέω, διάβασε τα προηγούμενα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Εεε...στόχος δεν ειναι η διαχείριση της συρρίκνωσης.

Στοχος ειναι (ή πρέπει να είναι) η ανάπτυξη. Εκει έχει αποτύχει η πολιτική ηγεσία όλων των κομμάτων.

Οσον αφορά στο "κόψιμο" στις πανελλήνιες και αγγλίες και τα ρέστα, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσεις την πραγματική ποιότητα της λεγόμενης ανώτατηες εκπαίδευσης στην ελλάδα σε σχέση με αυτή του εξωτερικού. Για μερικούς το να δώσουν πανελλήνιες ειναι ήδη μια αποτυχία.

Γιατι ξέρεις, ίσως το οτι εισαι μηχανικός απο τη θεσσαλονίκη ή το πανεπιστήμιο θεσσαλίας να αποτελεί "ισχυρισμό" για κάποιον που έχει τελειώσει το πολυτεχνείο του μονάχου ή το UCL.

Η το να δηλώνεις οικονομολόγος όταν έχεις τελειώσει ασοεε, σε κάποιον που εχει τελειώσει London School of Economics.
Ανεξαρτήτως πτυχίων και βαρύτητας αυτών, έχω δει αριστούχους ξένων πανεπιστημίων να παραπαίουν επαγγελματικά, και αποφοίτους Ι.Ε.Κ. να κάνουν θαύματα......

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Ανεξαρτήτως πτυχίων και βαρύτητας αυτών, έχω δει αριστούχους ξένων πανεπιστημίων να παραπαίουν επαγγελματικά, και αποφοίτους Ι.Ε.Κ. να κάνουν θαύματα......

Ω μα φυσικά. Αλλα αυτό έχεί ήδη συζητηθεί σε άλλες σελίδες και δε θέλω να κουράζω.

Τα πάντα ειναι θέμα ικανοτήτων και όχι μόνο πτυχίων.

don_xose

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2007
Like
10
Πόντοι
0
παίρνω 2000€ καθαρά,είμαι 29 χρονών και έχω πτυχίο.Δουλεύω 80 ώρες την εβδομάδα σε μια πολυεθνική και η προσωπική μου ζωή ειναι σκατά. Τα λεφτά δεν μου λένε τίποτα

Kman

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
6
Πόντοι
6
Εεε...στόχος δεν ειναι η διαχείριση της συρρίκνωσης.

Στοχος ειναι (ή πρέπει να είναι) η ανάπτυξη. Εκει έχει αποτύχει η πολιτική ηγεσία όλων των κομμάτων.

Οσον αφορά στο "κόψιμο" στις πανελλήνιες και αγγλίες και τα ρέστα, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσεις την πραγματική ποιότητα της λεγόμενης ανώτατηες εκπαίδευσης στην ελλάδα σε σχέση με αυτή του εξωτερικού. Για μερικούς το να δώσουν πανελλήνιες ειναι ήδη μια αποτυχία.

Γιατι ξέρεις, ίσως το οτι εισαι μηχανικός απο τη θεσσαλονίκη ή το πανεπιστήμιο θεσσαλίας να αποτελεί "ισχυρισμό" για κάποιον που έχει τελειώσει το πολυτεχνείο του μονάχου ή το UCL.

Η το να δηλώνεις οικονομολόγος όταν έχεις τελειώσει ασοεε, σε κάποιον που εχει τελειώσει London School of Economics.

Αυτός που κόπηκε στις πανελλήνιες και σπούδασε Αγγλία δε σπούδασε στο London School of Economics.Είναι απλό γιατί.Γιατί και εκεί τα κριτήρια εισαγωγής είναι αυστηρά και εκεί εξετάζουν το βαθμό που πήρε στις πανελλήνιες και αν ήταν τόσο μέτριος που δεν μπόρεσε να περάσει ούτε ΑΣΟΕΕ αποκλείεται να αριστεύσει στις αγγλικές εξετάσεις ώστε να εισαχθεί σε πρώτης γραμμής σχολή.Οπότε ο τύπος τελειώνει τη σχολή νούμερο 30 και κάτω της Αγγλίας που έχει φτιαχτεί για μέτριους Ελληνες και Αραβες και από την οποία δεν πρόκειται να βρει ποτέ θέση εργασίας στην Αγγλία ή αν βρει θα είναι τρίτης διαλογής.Το πτυχίο του όμως στην Ελλάδα θεωρείται ισοδύναμο της ΑΣΟΕΕ που είναι η πιο περιζήτητη οικονομική σχολή.Εξομοιώνουνν δηλαδή την πούτσα με την βούρτσα με βάση γενικολογίες.
Ενώ αν λαμβανόταν υπόψη η δυσκολία εισαγωγής,το πτυχίο ΑΣΟΕΕ δεν θα εξομοιωνόταν αποτέ με το πτυχίο σχολής νούμερο 30 στην Αγγλία,όπως και το πτυχίο της τελευταίας δεν εξομοιώνεται ποτέ με του London School of Economics.
Αυτά βέβαια δεν πρόκειται να στα πουν ποτέ οι φωστήρες που θέλουν να συγχέουν τα πράγματα.
Απλά στις σχολές του Εξωτερικού πρώτης γραμμής και δημοφιλείς,η εισαγωγή γίνεται με ανταγωνιστικές εξετάσεις οπότε και ελάχιστοι αποτυχόντες των πανελληνίων εισάγονται.Τώρα είναι γελοίο να χρησιμοποιούμε το μικρό δείγμα για να γενικεύσουμε,όταν ο μέσος αποτυχών των πανελληνίων δε φοιτά σε τέτοιες σχολές.
Αλλά πού να τα ακούσεις αυτά?Τραβάνε ό,τι θέλουν από εδώ και από εκεί.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Και να φανταστεί κανείς ότι για τον εν λόγω ΚΩΛΟΒΛΑΧΟ φιλοτεχνείται επί χρόνια προφίλ "Νέστορα" της πολιτικής.

θα πει κανείς, ο μόνος είναι, ή ο χειρότερος;...

Επ, όχι βλάχος. Σαρακατσάνος.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
παίρνω 2000€ καθαρά,είμαι 29 χρονών και έχω πτυχίο.Δουλεύω 80 ώρες την εβδομάδα σε μια πολυεθνική και η προσωπική μου ζωή ειναι σκατά. Τα λεφτά δεν μου λένε τίποτα
Δλδ τώρα μας λες ότι τα 2000 είναι πολλά για 80 ώρες εργασία εβδομαδιαίως......
:think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96

μαλλον υοπερβαλεις με τις 80 ωρες!!! Κατα τα αλλα υπαρχει ενας τροπος να εκτιμησεις τη ζωη που κάνεις!

....
...
...

Ο ΓΑΜΟΣ

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
Επ, όχι βλάχος. Σαρακατσάνος.

Αν εννοεις τον Σουφλια, ο ανθρωπος επρεπε να εκδιωχθει με τις κλωτσιες.
Πολιτικος προισταμενος της πολεοδομιας με αυθαιρετο.
Σε λιγο θα δουμε τον Αλογοσκουφη να κανει λαθρεμποριο και τον υπουργο Δημ. ταξης να πουλαει προστασια.
Ανηθικοι πολιτικοι. Τσιπα δεν εχουν τα γουρουνια. Τολμανε και υπαρχουν σε αυτη τη χωρα τα παρασιτα.
Σε οποιαδηποτε Ευρωπαικη χωρα θα ειχαν οδηγηθει στη δικαιοσυνη.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αναλογα τη δουλεια...
Αλλα τι να τα κανεις τα 2000 αν δεν ζεις. Να ηταν 10 να πεις οκ.
πάμε .... 2000 μηνιαίος. Δια 25 εργάσιμες = 80 Ευρώ την ημέρα καθαρά....
ή 400 Ευρώ την εβδομάδα... Δλδ 400 / 80 = 5 Ευρώ την ώρα.
Έπί 6.2 ο συντελεστής ημέρας μας κάνει 31 Ευρώ ημερομίσθιο......
Οι πακιστανοί για τη φράουλα παίρνουν 23.5 και θέλουν 30....

30 ημερησίως με πτυχίο στα 29 σε ιδιωτική είναι σύγχρονη δουλεία.

Υ.Γ. Τα 30 Ευρώ ημερησίως με την παρούσα κατάσταση είναι μισθός πείνας για οποιοδήποτε επάγγελμα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Aπό που προκύπτουν τα 5 ευρώ ανά ώρα; Θα μας τρελάνεις; :grin: Σταφύλια με πεπόνια διαιρείς;
Μάθε πώς υπολογίζεται το ωρομίσθιο και ο μηνιαίος μισθός σε ένα λογιστήριο εταιρείας και το ξανασυζητάμε.....

ViDiViCi

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
16
Μάθε πώς υπολογίζεται το ωρομίσθιο και ο μηνιαίος μισθός σε ένα λογιστήριο εταιρείας και το ξανασυζητάμε.....
Έκανα λάθος ρε. Δεν είχα διαβάσει ότι δουλεύει 80 ώρες. Το έσβησα δεν το είδες; :2funny: Μη μου τι λες για λογιστικά γιατί θα πέσει γέλιο

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Αυτός που κόπηκε στις πανελλήνιες και σπούδασε Αγγλία δε σπούδασε στο London School of Economics.Είναι απλό γιατί.Γιατί και εκεί τα κριτήρια εισαγωγής είναι αυστηρά και εκεί εξετάζουν το βαθμό που πήρε στις πανελλήνιες και αν ήταν τόσο μέτριος που δεν μπόρεσε να περάσει ούτε ΑΣΟΕΕ αποκλείεται να αριστεύσει στις αγγλικές εξετάσεις ώστε να εισαχθεί σε πρώτης γραμμής σχολή.Οπότε ο τύπος τελειώνει τη σχολή νούμερο 30 και κάτω της Αγγλίας που έχει φτιαχτεί για μέτριους Ελληνες και Αραβες και από την οποία δεν πρόκειται να βρει ποτέ θέση εργασίας στην Αγγλία ή αν βρει θα είναι τρίτης διαλογής.Το πτυχίο του όμως στην Ελλάδα θεωρείται ισοδύναμο της ΑΣΟΕΕ που είναι η πιο περιζήτητη οικονομική σχολή.Εξομοιώνουνν δηλαδή την πούτσα με την βούρτσα με βάση γενικολογίες.
Ενώ αν λαμβανόταν υπόψη η δυσκολία εισαγωγής,το πτυχίο ΑΣΟΕΕ δεν θα εξομοιωνόταν αποτέ με το πτυχίο σχολής νούμερο 30 στην Αγγλία,όπως και το πτυχίο της τελευταίας δεν εξομοιώνεται ποτέ με του London School of Economics.
Αυτά βέβαια δεν πρόκειται να στα πουν ποτέ οι φωστήρες που θέλουν να συγχέουν τα πράγματα.
Απλά στις σχολές του Εξωτερικού πρώτης γραμμής και δημοφιλείς,η εισαγωγή γίνεται με ανταγωνιστικές εξετάσεις οπότε και ελάχιστοι αποτυχόντες των πανελληνίων εισάγονται.Τώρα είναι γελοίο να χρησιμοποιούμε το μικρό δείγμα για να γενικεύσουμε,όταν ο μέσος αποτυχών των πανελληνίων δε φοιτά σε τέτοιες σχολές.
Αλλά πού να τα ακούσεις αυτά?Τραβάνε ό,τι θέλουν από εδώ και από εκεί.

Τα επιχειρήματά σου  ειναι ελαφρώς εκτός πραγματικότητας. Δειγμα του οτι ακόμα δεν εχεις μπει στον εργασιακό χώρο.

Περνάς τη φάση μετα την επιτυχία στις πανελλήνιες. Το ίδιο πέρασα και εγώ και άλλοι χιλιάδες σαν εσένα και εμένα.

Οταν τελειώσεις με το καλό, πας φαντάρος και βρεις δουλειά τότε θα καταλάβεις.

Μέχρι τότε καλά να περνάς

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
Τα επιχειρήματά σου  ειναι ελαφρώς εκτός πραγματικότητας. Δειγμα του οτι ακόμα δεν εχεις μπει στον εργασιακό χώρο.

Περνάς τη φάση μετα την επιτυχία στις πανελλήνιες. Το ίδιο πέρασα και εγώ και άλλοι χιλιάδες σαν εσένα και εμένα.

Οταν τελειώσεις με το καλό, πας φαντάρος και βρεις δουλειά τότε θα καταλάβεις.

Μέχρι τότε καλά να περνάς

I couldn't agree more, my dear.
I couldn't agree more.

ΥΓ ειναι πολυ σχετικο το αν οι οικονομικες σχολες της ελλαδας αξιζουν να ειναι στο επιπεδο των σχολων νο 30 της αγγλιας. Και οι χειροτεροι στην Αγγλια κανουν σοβαρη ερευνα σε 1-2 ακαδημαικους τομεις, η τουλαχιστον εχουν 1-2 σοβαρους ερευνητες οι οποιοι χρηματοδοτουνται απο εταιρειες.

τι προσπαθω να πω, το αν μια σχολη ειναι καλη η οχι, δεν εχει καμια μα ΚΑΜΙΑ σχεση με τον τροπο εισαγωγης αλλα με την σχολη αυτη καθεαυτη. τι ακαδημαικα events εχει, τι affiliations ποιος κανει ερευνα σε ποιο τομεα, ποιο ειναι το επιπεδο σπουδων, τι προοπτικες εργασιας προσφερει κτλ. Το να λεμε οτι τα πανεπιστημια στην ελλαδα ειναι καλυτερα διοτι ειναι πιο δυσκολο να μπεις ειναι επιεικως αφελες.

Τωρα οι χειροτεροι ελληνες και αραβες δεν ξερω καν αν  τις τελειωνουν τις σχολες νο30. Ναι χαιρω πολυ, καποιοι τα καταφερνουν...Αλλα ναι, ξεχασα, οι χειροτεροι ελληνες που σπουδαζουν στην αγγλια ανταλλασουν εργασιες για να περνανε τα μαθηματα, κουτσα στραβα. οπως εχει πει και ο παπαγιανοπουλος, ωρε που πααααμε ωρε που πααααμε. Τωρα ερωτω.. υπαρχει το συστημα? η εμεις και οι πραξεις μας ειναι το συστημα?

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Μερσί μαει ντιαρ

Δε θέλω να αλλάξω το θέμα του θρεντ αλλα η κακή ποιότητα της εκπαίδευσης στην ελλάδα σε όλες τις βαθμίδες και η εωστρέφεια που τη χαρακτηρίζει (θα το χαρακτήριζα πνευματικό αυνανισμό) ειναι ένα απο τα στοιχεία που συμβάλλουν στο φαινόμενο των 700 ευρώ.

Το σύστημα ειμαστε ΚΑΙ εμείς. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει σύστημα.

Ή μήπως υπάρχει...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom