Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
αδερφε sparkling δεν τα εχω διαβασει ολα στο θρεντ,διαβασα την τοποθετηση σου  και σε γενικες γραμμες συμφωνω με αυτα που λες...φαινεται οτι δεν γνωριζεις για την αναρχια η οποια ειναι κατι πολυ θετικο για τον ανθρωπο...ψαξτο λιγο και διαβασε κανενα βιβλιο θεωρητικων αναρχικων μιας και απο οτι βλεπω εχεις θετικη σκεψη και ψαχνεσαι...
θα σου συνιστουσα του μισελ προυντον το ''περι ιδιοκτησιας΄΄ και του πιοτρ κροποτκιν το ''το κρατος και  ο ιστορικος του ρολος''
απο εκει και περα βαλε μπροστα ελευθερα την σκεψη σου και διαμορφωσου...θα σου ελεγα μονο μην κανεις στην διαδρομη το λαθος ΠΟΤΕ και μπερδεψεις τα χουλιγκανια με ταις κουκουλες και τις μολοτωφ αλλα και τις ''τρομοκρατικες'' ομαδες με την αναρχια....χαθηκες....ειναι οτι χειροτερο μπορεις να κανεις...αυτα βεβαια ειναι ολα θεωριες γιατι ΠΟΤΕ δεν προκειτε να επικρατησει και ποτε δεν θα υπαρξει κοινωνικη ισοτητα και ΕΙΡΗΝΗ στον πλανητη...
αυτοι δε που υποστηριζουν την κοινωνικη ανισοτητα και τον πολεμο για ''υπερασπιση ιδανικων,πατριδων και θρησκειων '' ειναι συνηθως αυτα τα μικροαστακια που βρισκοντε στον πατο του βαρελιου και που θα επρεπε να ειναι οι πρωτοι που δεν θα επρεπε να το κανουν...αλλα... :s&m_3: φευ...
μην προσπαθεις μεσα απο αυτη τη σελιδα να βρεις το δικιο σου...ματαιος κοπος...θα γινεις απλα ο τροπος για να βγαλει τα κομπλεξ του ο καθε καταπιεσμενος ανθρωπακος...
μην απαντας σε ''υπερπατριωτες'' και ''υπερευαισθητους και ετοιμους να θυσιαστουν για τα ιδανικα τους (ποια;;;;;χαχαχαχαχαχα) ηρωες''γραψτους στα παπαρια σου...οχι οτι θα τους κανεις κανενα κακο απλα για δικη σου αμυνα....
αυτα και συνεχα αμασητος....

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
Νομίζω πως λίγοι βλέπουν αυτό το θέμα όπως το βλέπω εγώ.

Να πω πρώτα πως δεν είμαι αναρχικός. Τουλάχιστο όπως λένε μερικοί πως είναι η αναρχία. Δεν έχω διαβάσει κανέναν θεωρητικό αναρχικό οπότε δε ξέρω, ίσως να μην είναι αυτό που νομίζω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει μια μορφή τήρησης της τάξης. Οι εγκληματίες να τιμωρούνται για να είμαι ασφαλής και να βρίσκω το δίκιο μου όταν με αδικούν.

Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.

Δε μπορώ να κατανοήσω με τίποτα για πιο λόγο, επειδή έτυχε και γεννήθηκα σε μια χώρα, να πρέπει να δώσω τη ζωή μου για αυτή στον πόλεμο.

Θέλει κάποιος να κατακτήσει την Ελλάδα? Θέλει η Τουρκία να μπει μέσα? Και τι με νοιάζει εμένα? Θέλει να μπει στην Αθήνα που μένω? Θα σηκωθώ να φύγω. Θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη? Γιατί να με νοιάζει αφού δε μένω εκεί? Όταν εισβάλλει μια χώρα σε μια άλλη χώρα με νοιάζει καθόλου εμένα? Δε δίνω μια. Γιατί να με νοιάζει αν θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη?

Πέφτει το ελικόπτερο στα Ίμια? Στα παπάρια μου, στρατιωτικοί ήταν, όταν πήγαν να καταταχθούν το ήξεραν πως μπορεί να πεθάνουν. Δικό τους το ρίσκο. Γιατί να την πληρώσω εγώ?

Λένε όλοι πως η Ελλάδα είναι ιδέα. Τα αρχίδια μου κουνιούνται προς την κατεύθυνση της ιδέας αυτής. Κανείς δε μπορεί καν να εξηγήσει τη σημαίνει αυτή η φράση. Μας έχουν πιπιλίσει τα αυτιά με τις ιδέες των εθνών. Με νοιάζει μόνο τι θα γίνει με τις ζωές των ανθρώπων που ξέρω και αγαπώ, όχι για τους άλλους. Όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε άλλους πολέμους με νοιάζει? Τι διαφορά κάνει επειδή αυτοί κρίνονται Έλληνες? Το ίδιο μου κάνει αν λέγονται Έλληνες ή Ελβετοί.

Η κυρίως φράση είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???????? ΤΙ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ?

Πριν προλάβει κάποιος να κρίνει και να πει οτιδήποτε, ας το σκεφτεί σοβαρά.
και για να σου δωσω μια ιδεα (αν σε ενδιαφερει) περι του τι πανω κατω πρεσβευει η αναρχια...
πανω στις  ανησυχιες σου....δεν θα χρειαστει να δωσεις (ουτε εσυ ουτε κανενας αλλος) την ζωη του για καμμια πατριδα μιας και δεν θα υπαρχουν πατριδες με τα εννοια  των συνορων κλπ...οπυ πατριδα εσυ βαλε πλανητης γη...δεν υπαρχουν ιδιοκτησιες γιατι ετσι και αλλοιως ο ανθρωπος εμφανιστηκε στην γη πολυ αργοτερα απο οταν αυτη φτιαχτηκε και αρα ''φιλοξενειται'' απο αυτη και οτιδηποτε σχεση εχει μαζι της θα πρεπει να ειναι ''χρησης'' και οχι ''ιδιοκτησιας''
πως γινεται ο ανθρωοπος να εχει δικη του γη;;;που την βρηκε;;;να εχει δικη του για να μενει ναι,για να την χρησιμοποιει ναι...για να την πουλαει;;; πως γινεται αυτο;;;
που την βρηκε;; απο ποιον την αγορασε;;;αφου ο ανθρωπος ερχεται σε εμβρυακη μορφη στην ζωη...υπαρχει κανενας που εφερε ''ιδικτητη γη '' απο την κοιλια της μανας του;;;
1 στρεμμα στην βουλιαγμενη εχει 5 μυρια....χαχαχαχαχαχα...τι λετε ρε;;;;;
η αναρχια ειναι η ιδανικη (αρα αυτοματως και ανεφαρμοστη) συνθηκη για να ζουν οι ανθρωποι απμονικα μεταξυ τους...
αλλα θελει μια βασικη προυποθεση.....
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.....προσφορα απο ΟΛΟΥΣ για ΟΛΟΥΣ......
τους εγκληματιες (κλεφτες δολοφονους κλπ) που εσυ φοβασαι (και δικαιολογημ,ενα ) τους παραγει η κοινωνικη ανισοτητα....του παραγει το οτι καποιοι δουλευουν (αν ειναι τυχεροι)
αλλα δεν παιρνουν απο την πιττα του παραγωμενου πλουτου το κομματι που τους ανηκει ...
για φαντασου ο γιος του κοκκαλη και του καθε κοκκαλη θα εκανε ποτε μπουκες σε σπιτια η θα αρπαζε τις τσαντες απο τις γιαγιαδες;;;;οχι βεβαια εκτος αμα ηταν ψυχοπαθης...
ε αυτο το ποσοστο αυτες τις εξαιρεσεις μπορει να τις αντιμετωπισει μια ιδανικη και συνειδητοποιημενη κοινωνια μονη της....χωρις την αναγκη της εξουσιας(νομοθετικης ,εκτελεστικης και δικαστικης)
5ο αλλο ομως ποσοστο το τεραστιο της εγκληματικοτητας που εχει διαμορφωθει απο την ''ταξικη κοινωνια'' δεν αντιμετωπιζεται...εκει εχεις αναγκη πραγματι την ''εξουσια'' ;) ;)
κανε λοιπον μονος σου τους συνειρμους και δες ποια ''κοινωνια'' εχει συμφερον την υπαρξη εξουσιας...η ταξικη η η αταξικη;;; ;)
και βεβαια η ανρχια ειναι ενα συστημα που η θα εφαρμοζοτανε (καποτε)παγκοσμια η καθολου
γιατι θα ισχυε για ολους...αλλοιως παντα θα υπηρχανε ''τουρκιες''    ''αλβανιες''  ''σκοπια'' κλπ που να ειναι το αντιπαλο δεος που θα υπαγορευει την αναγκαιοτητα στρατιωτικου εξοπλισμου για την ''αμυνα'' της πατριδας....
ειναι κατι σαν την αναγκαιοτητα της υπαρξης του σατανα για να ειναι απαραιτητη και η υπαρξη του ''θεου''
για να εδραιωνει την θεση του το καλο πρεπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να συντηρειται η απειλητικη υπαρξη του ''κακου'' ;) 

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
και για να σου δωσω μια ιδεα (αν σε ενδιαφερει) περι του τι πανω κατω πρεσβευει η αναρχια...
πανω στις  ανησυχιες σου....δεν θα χρειαστει να δωσεις (ουτε εσυ ουτε κανενας αλλος) την ζωη του για καμμια πατριδα μιας και δεν θα υπαρχουν πατριδες με τα εννοια  των συνορων κλπ...οπυ πατριδα εσυ βαλε πλανητης γη...δεν υπαρχουν ιδιοκτησιες γιατι ετσι και αλλοιως ο ανθρωπος εμφανιστηκε στην γη πολυ αργοτερα απο οταν αυτη φτιαχτηκε και αρα ''φιλοξενειται'' απο αυτη και οτιδηποτε σχεση εχει μαζι της θα πρεπει να ειναι ''χρησης'' και οχι ''ιδιοκτησιας''
πως γινεται ο ανθρωοπος να εχει δικη του γη;;;που την βρηκε;;;να εχει δικη του για να μενει ναι,για να την χρησιμοποιει ναι...για να την πουλαει;;; πως γινεται αυτο;;;
που την βρηκε;; απο ποιον την αγορασε;;;αφου ο ανθρωπος ερχεται σε εμβρυακη μορφη στην ζωη...υπαρχει κανενας που εφερε ''ιδικτητη γη '' απο την κοιλια της μανας του;;;
1 στρεμμα στην βουλιαγμενη εχει 5 μυρια....χαχαχαχαχαχα...τι λετε ρε;;;;;
η αναρχια ειναι η ιδανικη (αρα αυτοματως και ανεφαρμοστη) συνθηκη για να ζουν οι ανθρωποι απμονικα μεταξυ τους...
αλλα θελει μια βασικη προυποθεση.....
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.....προσφορα απο ΟΛΟΥΣ για ΟΛΟΥΣ......
τους εγκληματιες (κλεφτες δολοφονους κλπ) που εσυ φοβασαι (και δικαιολογημ,ενα ) τους παραγει η κοινωνικη ανισοτητα....του παραγει το οτι καποιοι δουλευουν (αν ειναι τυχεροι)
αλλα δεν παιρνουν απο την πιττα του παραγωμενου πλουτου το κομματι που τους ανηκει ...
για φαντασου ο γιος του κοκκαλη και του καθε κοκκαλη θα εκανε ποτε μπουκες σε σπιτια η θα αρπαζε τις τσαντες απο τις γιαγιαδες;;;;οχι βεβαια εκτος αμα ηταν ψυχοπαθης...
ε αυτο το ποσοστο αυτες τις εξαιρεσεις μπορει να τις αντιμετωπισει μια ιδανικη και συνειδητοποιημενη κοινωνια μονη της....χωρις την αναγκη της εξουσιας(νομοθετικης ,εκτελεστικης και δικαστικης)
5ο αλλο ομως ποσοστο το τεραστιο της εγκληματικοτητας που εχει διαμορφωθει απο την ''ταξικη κοινωνια'' δεν αντιμετωπιζεται...εκει εχεις αναγκη πραγματι την ''εξουσια'' ;) ;)
κανε λοιπον μονος σου τους συνειρμους και δες ποια ''κοινωνια'' εχει συμφερον την υπαρξη εξουσιας...η ταξικη η η αταξικη;;; ;)
και βεβαια η ανρχια ειναι ενα συστημα που η θα εφαρμοζοτανε (καποτε)παγκοσμια η καθολου
γιατι θα ισχυε για ολους...αλλοιως παντα θα υπηρχανε ''τουρκιες''    ''αλβανιες''  ''σκοπια'' κλπ που να ειναι το αντιπαλο δεος που θα υπαγορευει την αναγκαιοτητα στρατιωτικου εξοπλισμου για την ''αμυνα'' της πατριδας....
ειναι κατι σαν την αναγκαιοτητα της υπαρξης του σατανα για να ειναι απαραιτητη και η υπαρξη του ''θεου''
για να εδραιωνει την θεση του το καλο πρεπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να συντηρειται η απειλητικη υπαρξη του ''κακου'' ;) 

Είσαι ο λόγος για τον οποίο άρχισα το thread, περίμενα κάποιον άνθρωπο λογικό να απαντήσει για να μπορέσω να μιλήσω.

Όπως είπα σε προηγούμενο πόστ, συμφωνούν άνθρωποι μαζί μου, αλλά όχι σε όλα.

Θα σου στείλω PM. Οι άλλοι απλά λένε μαλακίες επειδή τους το μάθανε στο σπίτι και το σχολείο. Είναι τα τέλεια παραδείγματα που δείχνουν για πιο λόγο η ανθρωπότητα δε πάει μπροστά από μόνη της αλλά τη σέρνουν μια δεκαριά άνθρωποι με το ζόρι.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Η αληθεια ειναι οτι πολλοι το παιζουν ηρωες πισω απο το πσ τους, και χωρις κανενα υπαρκτο κινδυνο...... εναν πλειστηριασμο πατριωτισμου κανουν πολλοι......Δεν τους κοστιζει τιποτα, να λενε λογια  ;)

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Hristidis, δε μπορώ να σου στείλω PM. Λέει πως το έχεις απαγορέψει να δέχεσαι PM από εμένα.

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166

Gamaomanoules2

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Πριν προλάβει κάποιος να κρίνει και να πει οτιδήποτε, ας το σκεφτεί σοβαρά.
Δεν θελει σκεψη να το δει καποιος με τον τροπο που λες.
Λιγο κοινωνιολογια να διαβασει καποιος μπορει να καταλαβει τι σκοπο εξυπηρετουν τα συνορα,ο στρατος,οι νομοι,η θρησκεια κτλ.
Οπως ο πατριωτισμος ειναι σκλαβια ετσι ακριβως θεωρειτο και η θρησκεια,απλα για να το καταλαβεις με την ευρεια εννοια δεν πρεπει να σου εχουν παπαριασει το μυαλο απο μικρο
η να την εχεις ψαξει απο μονος σου.

Μεινε μακρυα απο πατριδοκαυλους,στρατοκαυλους,αγιοσωτηρες κτλ τκλ και οσους "ακουλουθουν" η "πιστευουν" οτι εχει να κανει με χειραγωγηση μαζας.

Αν νομιζεις οτι ο ανθρωπος γενιεται για να "βαφτιζεται",να "ανηκει" σε συγκεκριμενο κομματι γης,να πληρωνει φορους σε ολιγαρχιες οπως και να υπακουει στους νομους τους
τοτε
εισαι απλα ενα ακομη κομματι της μαζας που εχει προσδωσει στην υλη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αξια απο τη "ζωη".

Για οσους διαφωνουν με τα προαναγραφομενα,παρακαλω να μη δειξετε επιεικια στις απαντησεις γιατι..
ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ!(χουμορ!)
:birdman:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
κοιτα να δεις,

αμα τα λεφτα που πληρωνουν οι φορολογουμενοι αρκουσαν για να καλυψουν τις παροχες του κρατους, τοτε ΔΕΝ θα υπηρχε ελλειμα....

Αρα πληρωνουμε πολυ λιγοτερα αποσα παιρνουμε...

Ράφη παιδί μου με εκπλήσσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom