Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

arcans80

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
10
Πόντοι
16
Hristidis, δε μπορώ να σου στείλω PM. Λέει πως το έχεις απαγορέψει να δέχεσαι PM από εμένα.
στειλε πμ στο χριστιδη αρχηγε να γνωριστε να αρχισεις να τραβιεσε και στα γηπεδα μαζι του με τα χουλιγκανια και ολα καλα θα εισαι μετα.
εχεις να φας μαπες. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

για σου χριστιδη αρχοντα,μαθε του νεοχουλιγκανου και την ιστορια τις κολομβιανης γραβατας. :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
γεια σου ρε μαριε, φωναραααα

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
για σου χριστιδη αρχοντα,μαθε του νεοχουλιγκανου και την ιστορια τις κολομβιανης γραβατας. :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
και να του πει ποιος διασημος ηταν απτους μεγαλυτερους φαν της κολομβιανης γραβατας τυπε :2funny:

Συνημμένα

• p.e.jpg
    p.e.jpg
    20,6 KB · Εμφανίσεις: 17

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Και αν εσυ δεν εχεις καταλαβει, οτι η ιστορια των ανθρωπων ειναι η ιστορια των ισχυρων ,θα το καταλαβεις μια μερα οταν σε ληστεψουν ,αφου σε σπασουν στο ξυλο και σε παρατησουν με τα αίματα στο έδαφος.Και αυτη η μερα θα συμβει σύντομα ,με τη φτωχεια που θα εχει η ελλαδα σε λιγους μηνες .
Τοτε θα καταλαβεις οτι η επιβιωση γινεται μονο αν ανηκεις σε μια ομαδα ανθρωπων.Αυτη η ομαδα στη ζουγκλα λεγεται φυλη .Στην ευρωπη λεγεται λαος που εχει την ιδια πατριδα.Στην Ασια το ιδιο .
Στην Αφρικη και στις αλλες ηπειρους το ιδιο .
Πηγαινε να ζησεις μονος  σου στη ζουγκλα και να δουμε ποσο θα επιβιωσεις ,αφου λες οτι ο ανθρωπος δεν εχει αναγκη την ανθρωπινη ομαδα ,ουτε  "χωρες" ,ουτε "πατριδες" .

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
Και αν εσυ δεν εχεις καταλαβει, οτι η ιστορια των ανθρωπων ειναι η ιστορια των ισχυρων ,θα το καταλαβεις μια μερα οταν σε ληστεψουν ,αφου σε σπασουν στο ξυλο και σε παρατησουν με τα αίματα στο έδαφος.Και αυτη η μερα θα συμβει σύντομα ,με τη φτωχεια που θα εχει η ελλαδα σε λιγους μηνες .
Τοτε θα καταλαβεις οτι η επιβιωση γινεται μονο αν ανηκεις σε μια ομαδα ανθρωπων.Αυτη η ομαδα στη ζουγκλα λεγεται φυλη .Στην ευρωπη λεγεται λαος που εχει την ιδια πατριδα.Στην Ασια το ιδιο .
Στην Αφρικη και στις αλλες ηπειρους το ιδιο .
Πηγαινε να ζησεις μονος  σου στη ζουγκλα και να δουμε ποσο θα επιβιωσεις ,αφου λες οτι ο ανθρωπος δεν εχει αναγκη την ανθρωπινη ομαδα ,ουτε  "χωρες" ,ουτε "πατριδες" .
να σε ρωτησω κατι αρχηγε;;;και πως θα γινει να με ληστεψουν να με δειρουν και να με αφησουν με τα αιματα;;;;αφου ζω σε οργανωμενο κρατος με ''υπουργειο προστασιας του πολιτη '' και με εξουσιες δικαστικες και εκτελεστικες...
θες να πεις οτι αυτο το οργανωμενο κρατος με τις εξουσιες του δεν μπορει να εγγυηθει την ασφαλεια μου;;;και τοτε ποιος ο λογος υπαρξης της ''εξουσιας'' και του κρατους;;;; :think: :think:

pdorison

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
16
φιλε εχοντας διαβασει ως τη σελιδα 4 και βλεποντας οτι το βασικο σου επιχειρημα ειναι αγαπαω τη ζωη μου θελω να φυγω αν γινει πολεμος θα σου απαντησω

φυγε ΤΩΡΑ. αν δεν εισαι διατεθημενος να υπερασπιστεις αυτο το μερος αυτα που σου δινει (τα λιγα κατα τη γνωμη μου) αλλα κυριως τους συνανθρωπους σου και τους αγαπημενους σου και τον τροπο ζωης τους.

και οι μεταναστες που ερχονται και ζουν καιρο εδω περα και αυτοι ετσι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να σκεφτονται και αν δεν ειναι προθυμοι να υπερασπιστουν αυτα τα πραγματα να φυγουν τωρα

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Δεν θελει σκεψη να το δει καποιος με τον τροπο που λες.
Λιγο κοινωνιολογια να διαβασει καποιος μπορει να καταλαβει τι σκοπο εξυπηρετουν τα συνορα,ο στρατος,οι νομοι,η θρησκεια κτλ.
Οπως ο πατριωτισμος ειναι σκλαβια ετσι ακριβως θεωρειτο και η θρησκεια,απλα για να το καταλαβεις με την ευρεια εννοια δεν πρεπει να σου εχουν παπαριασει το μυαλο απο μικρο
η να την εχεις ψαξει απο μονος σου.

Μεινε μακρυα απο πατριδοκαυλους,στρατοκαυλους,αγιοσωτηρες κτλ τκλ και οσους "ακουλουθουν" η "πιστευουν" οτι εχει να κανει με χειραγωγηση μαζας.

Αν νομιζεις οτι ο ανθρωπος γενιεται για να "βαφτιζεται",να "ανηκει" σε συγκεκριμενο κομματι γης,να πληρωνει φορους σε ολιγαρχιες οπως και να υπακουει στους νομους τους
τοτε
εισαι απλα ενα ακομη κομματι της μαζας που εχει προσδωσει στην υλη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αξια απο τη "ζωη".

Για οσους διαφωνουν με τα προαναγραφομενα,παρακαλω να μη δειξετε επιεικια στις απαντησεις γιατι..
ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ!(χουμορ!)
:birdman:
Έχεις δίκιο. Κανείς δε γεννήθηκε για να πληρώνει φόρους. Όμως υπάρχουν μερικές συμβάσεις που κάνει κάποιος. Για παράδειγμα, οι φόροι εξυπηρετούν κάποιον σκοπό. Σε κάποια θεωρητικά πιο σωστή κοινωνία, δε μιλάω για ανύπαρκτα πράγματα, ας πάρουμε τις Σκανδιναβικές χώρες, οι φόροι υπάρχουν για να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η αστυνομία, η πυροσβεστική και άλλες χρήσιμες και καλές υπηρεσίες.

Ο λόγος που ανέφερα προηγουμένως πως δεν είμαι αναρχικός είναι επειδή νομίζω πως εξυπηρετεί όλους μας μια καλή οργάνωση. Αυτό είναι ο λόγος για τον οποίο πληρώνω. Αν κάποιος πραγματικά δε θέλει να έχει τα καλά που προσφέρουν αυτές οι υπηρεσίες, μπορεί κάλλιστα να μη πληρώσει, αλλά τότε θα πρέπει να τα βάλει μόνος του με τον εγκληματία και τη φωτιά.

Όμως, αν κάποιος ισχυριστεί πως το να δώσω τη ζωή μου είναι μέρος αυτής της συμφωνίας, αυτό είναι παράλογο. Είναι σαν να πηγαίνω στον χασάπη, να αγοράζω κρέας και να μου λέει μετά πως αν κάποιος θέλει να λεηλατήσει το χασάπικο του, θα πρέπει να το υπερασπιστώ με τη ζωή μου.

Όσο για το βάφτισμα, άθεος είμαι. Νομίζω πως όποιος γεννιέται, πρέπει να βαφτίζεται με δική του πρωτοβουλία, δηλαδή όταν μεγαλώσει και μετά από κάποια ηλικία (πως για παράδειγμα είναι τα 18 για την οδήγηση). Το να βαφτίζουν οι γονείς τα παιδιά είναι σαν να είναι το παιδί ιδιοκτησία τους. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Προφανως δεν θελει πολυ μυαλο για να καταλαβει το ποσο αχρηστα ειναι αυτα τα ψευτικα "ιδανικα". Πατριδες εθνικοτητες κλπ.

Χθες τελειωσα ενα βιβλιο του πρεσφιλντ το "killing romel" (σκοτωστε τον ρομελ) Παραθετω ενα κοματι του αυτουσιο.

"Αρχιζω λοιπον και συνειδητοποιω τη διεστραμενη λογικη του πολεμου και την αληθινη τραγωδια των ενοπλων συγκρουσεων. Ο εχθρος εναντιον του οποιου πολεμαμε ειναι ανθρωποι οπως και εμεις, ατομα με τα οποια ο καθενας απο εμας θα μπορουσε να ηταν φιλος αν δεν εμπαιναν στη μεση οι παραφρονες επινοησεις του εθνους, του δογματος, της φυλης και της θρησκειας τους οποιους τωρα πρεπει να δολοφονησουμε (οπως και εκεινοι προσπαθουν να δολοφονησουν εμας) εν ονοματι των ιδιων ακριβως επινοησεων. Κι ομως, παρολο που τα γνωριζουμε ολα αυτα και τα καταλαβαινουμε, κατα εναν διεστραμμενο και αναποδραστο τροπο (τοσο εμεις οσο κι αυτοι) πρεπει να τα ζησουμε ολα αυτα μεχρι το καταραμενο τελος."

Με ενδιαφέρει να υπάρχει μια μορφή τήρησης της τάξης.

Οσο γιαυτο ενα απο τα πιο γνωστα του Προυντον, "Η αναρχια ειναι ταξη".

Η αναρχια δεν επιζητει το χαος, οπως και δεν επιζητει την απωλια της ταξης.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ρε συ, δε με νοιάζει η θητεία, με νοιάζει να μη δώσω τη ζωή μου στον πόλεμο. Στα παπάρια μου η θητεία. Και εγώ πήγα και μια χαρά πέρασα.
Που κόλλησες τώρα?

Το αίτημα μου είναι απλό! Δε θέλω να πολεμήσω για καμία πατρίδα.

Ναι αλλά στον πόλεμο αυτός που θα σε απειλήσει είναι ο επιτιθέμενος. Και δε νομίζω να σε ρωτήσει να θέλεις να δόσεις την ζωή σου ή όχι. Η δική σου πατρίδα  ( όποια ναναι) το τελευταίο που επιθυμεί είναι να δόσεις τη ζωή σου. Πολύ περισσότερο η τωρινή που έχει και λίγο πληθυσμό.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Προφανως δεν θελει πολυ μυαλο για να καταλαβει το ποσο αχρηστα ειναι αυτα τα ψευτικα "ιδανικα". Πατριδες εθνικοτητες κλπ.

Χθες τελειωσα ενα βιβλιο του πρεσφιλντ το "killing romel" (σκοτωστε τον ρομελ) Παραθετω ενα κοματι του αυτουσιο.

"Αρχιζω λοιπον και συνειδητοποιω τη διεστραμενη λογικη του πολεμου και την αληθινη τραγωδια των ενοπλων συγκρουσεων. Ο εχθρος εναντιον του οποιου πολεμαμε ειναι ανθρωποι οπως και εμεις, ατομα με τα οποια ο καθενας απο εμας θα μπορουσε να ηταν φιλος αν δεν εμπαιναν στη μεση οι παραφρονες επινοησεις του εθνους, του δογματος, της φυλης και της θρησκειας τους οποιους τωρα πρεπει να δολοφονησουμε (οπως και εκεινοι προσπαθουν να δολοφονησουν εμας) εν ονοματι των ιδιων ακριβως επινοησεων. Κι ομως, παρολο που τα γνωριζουμε ολα αυτα και τα καταλαβαινουμε, κατα εναν διεστραμμενο και αναποδραστο τροπο (τοσο εμεις οσο κι αυτοι) πρεπει να τα ζησουμε ολα αυτα μεχρι το καταραμενο τελος."

Σωστός. Τελικά το forum δεν έχει μόνο κλειστόμυαλους δογματικούς μαλάκες. Έχει και σκεπτόμενα άτομα που μπορούν να σκέφτονται από μόνοι τους.
Γαμημένα ιδανικά και γαμημένες ιδεολογίες. Το ξαναλέω. Αυτά εφευρέθηκαν μόνο και μόνο για να σκοτώνεται ο κόσμος με δικαιολογία.

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Σωστός. Τελικά το forum δεν έχει μόνο κλειστόμυαλους δογματικούς μαλάκες. Έχει και σκεπτόμενα άτομα που μπορούν να σκέφτονται από μόνοι τους.
Γαμημένα ιδανικά και γαμημένες ιδεολογίες. Το ξαναλέω. Αυτά εφευρέθηκαν μόνο και μόνο για να σκοτώνεται ο κόσμος με δικαιολογία.
γιαυτο αμα γινει πολεμος, ασε τη μανα σου και τον πατερα σου, τη γυναικα και τα παιδια σου να σκοτωθουν και τρεξε να διαφυλαξεις τον εαυτουλη σου και το δικαιωμα σου να λες μαλακιες....

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16

Ο Πλατωνας ειπε "μονο οι νεκροι ειδαν το τελος του πολεμου". Ο φιλοσοφος το ειπε γιατι ειναι στην φυση των ανθρωπων να σκοτωνονται μεταξυ τους. Αυτα που λες εσυ, ο πρεσφιλντ, ο μαντελα, ο γκαντι κλπ ναι ακουγονται ωραια αλλα it takes two to tango... Mε λιγα λογια αν εσυ βλεπεις τον απεναντι σαν φιλο ενω αυτος σε βλεπει αρνι για σφαξιμο μαλλον χαμενος θα βγεις. Και μην ακουω μαλακιες περι εκπαιδευσης που μας κανει ετσι, ο πολεμος ειναι η εκφραση της ανθρωπινης απληστιας σε μεγαλη κλιμακα... Ειναι ο διπλανος σου που θελει να στην φερει, να σε κλεψει, να σου κουνηθει το εχει μεσα του και δεν θα φυγει ΠΟΤΕ.

ΥΓ Μαλλον ο πρεσφιλντ τα πηρε τα φραγκα απο την New Word Order, ελεγα και εγω τοση επιτυχια! Δεν εχω διαβασει το βιβλιο ελπιζω να μην βαζει στο στομα του Rommel αυτα που παραθεσες. Θα ηταν γελοιο...
ΥΓ2 Η οικογενεια μου εχει νεκρους σε καθε πολεμο τα τελευταια 200 χρονια. Το αν θα πολεμησω ξεπερναει τα εθνικα μου συναισθηματα, αν δεν το εκανα θα ντροπιαζα την μνημη των παππουδων μου, γιατι και αυτοι για να προστατεψουν τα σπιτια και τις οικογενειες τους πηγαν

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
γιαυτο αμα γινει πολεμος, ασε τη μανα σου και τον πατερα σου, τη γυναικα και τα παιδια σου να σκοτωθουν και τρεξε να διαφυλαξεις τον εαυτουλη σου και το δικαιωμα σου να λες μαλακιες....

To ζήτημα είναι ότι ακριβώς άμα  κάνει αυτό, τότε είναι που θα σκοτωθεί κάποιος.

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Εχετε σκεφτει οτι αυτη η συζητηση μπορει να την κανουν τωρα πχ και σε ενα τουρκικο φορουμ?
Και να λενε καποιοι οτι "αυτοι οι ελληνες δεν καταλαβαινουν απο ειρηνη" ή "οτι οι ελληναραδες μας βλεπουν σαν αρνι για σφαξιμο" ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom