Ηθελα ναξερα, αυτα θα τα ξεκαθαρισεις στη γυναικα σου και τα παιδια σου οταν με το καλο παντρευτεις? Ή εδω επανερχομαστε στην περιπτωση "κοτα" και "βολεψακιας"?Αυτό λες. Και εγώ λέω πως προτιμάω να το βάλω στα πόδια για να είμαι πιο πολύ σίγουρος πως δε θα τη χάσω τη ζωή μου.
Το μεγαλύτερο ιδανικό για εμένα είναι η ζωή μου. Μόνο μη μου ζητήσεις να θυσιαστώ.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.
- Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 1K
- Εμφανίσεις 41K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
sparkling_water
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 20 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 11
- Like
- 171
- Πόντοι
- 2.287
Αυτό δεν έχει σχέση με τη συζήτηση.Ηθελα ναξερα, αυτα θα τα ξεκαθαρισεις στη γυναικα σου και τα παιδια σου οταν με το καλο παντρευτεις? Ή εδω επανερχομαστε στην περιπτωση "κοτα" και "βολεψακιας"?
γιατι δεν εχει?Αυτό δεν έχει σχέση με τη συζήτηση.
sparkling_water
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 20 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 11
- Like
- 171
- Πόντοι
- 2.287
Τι σχέση έχει η θέση μου σε ένα προσωπικό μου ζήτημα με τη συζήτηση αυτή?
πως δεν εχει?Τι σχέση έχει η θέση μου σε ένα προσωπικό μου ζήτημα με τη συζήτηση αυτή?
χιλιες φορες μας ειπες για τη φιλοσοφια σου σε σχεση με το κρατος, τους συνανθρωπους σου, τη δουλεια σου κλπ. Κανεις δε σου αφαιρει το δικαιωμα να σκεφτεσαι και να κανεις οτι πιστευεις...
η ερωτηση ειναι απλη,
Πριν παντρευτεις, θα ενημερωσεις τη μελλουσα γυναικα σου για το οτι στην πρωτη στραβη θα την αφησεις και αυτη και τα παιδια σας και θα τρεξεις να σωσεις το τομαρι σου?΄Εχεις τα @@ να αναλαβεις την ευθυνη της ιδεολογιας που πρεσβευεις ακομη και αν αυτο σημαινει οτι δε θα κανεις ποτε οικογενεια?
γιατι στα λογια και τις φιλοσοφιες, ολοι καλοι ειστε!
στο δια ταυτα ομως την κανετε παντα με ελαφρα!
sparkling_water
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 20 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 11
- Like
- 171
- Πόντοι
- 2.287
Και ξαναρωτάω, το πως αντιμετωπίζω τις γυναίκες, δηλαδή αν τους λέω ψέμματα ή όχι για εμένα, τι σχέση έχει με τις ιδέες που δίνω εδώ στο site?
Αν θα πω ψέμματα, αλλάζουν κατά κάποιο τρόπο τα μέχρι τώρα λεγόμενά μου? Αν ο μαθηματικός είναι ψεύτης η απόδειξη δεν ισχύει? Αν ο μάγειρας είναι ψεύτης το φαγητό δε θα είναι καλό?
Το τι θα κάνω είναι δικό μου θέμα και δε σε αφορά.
Αν θα πω ψέμματα, αλλάζουν κατά κάποιο τρόπο τα μέχρι τώρα λεγόμενά μου? Αν ο μαθηματικός είναι ψεύτης η απόδειξη δεν ισχύει? Αν ο μάγειρας είναι ψεύτης το φαγητό δε θα είναι καλό?
οκ φιλε, τα'πες ολα και ας μην το καταλαβες...Και ξαναρωτάω, το πως αντιμετωπίζω τις γυναίκες, δηλαδή αν τους λέω ψέμματα ή όχι για εμένα, τι σχέση έχει με τις ιδέες που δίνω εδώ στο site?
απλα να ξερεις, οτι μπορεις να παραμυθιασεις τους παντες ΕΚΤΟΣ απο τον ιδιο σου τον εαυτο!
καλη σου νυχτα...
Bad Indian
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Δεκ 2008
- Κριτικές
- 2
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
1) Σου απαντάω στο τί σε δένει με τη γή όπου έτυχε να γεννηθείς. Πέραν της γλώσσας είναι και η νοοτροπία και η κουλτούρα. Η γλώσσα είναι βασικό "εργαλείο" για να βρείς το δίκιο σου όταν σε αδικούν, όπως χαρακτηριστικά είπες πρίν.1)Χλωμό το επιχείρημα σου ερυθρό πρόσωπο, μιλάω και Αγγλικά, δε σημαίνει πως είμαι δεμένος και με τον Αγγλόφωνο πληθυσμό. Οι Άγγλοι ενδιαφέρονται για τους Αμερικάνους και Ιρλανδούς? Ειδικά τους τελευταίους τους είχαν πηδήξει.
2)Αμυνόμενος για τη ζωή μου, μπορώ να δώσω τη ζωή μου λοιπόν. Αυτό λες. Και εγώ λέω πως προτιμάω να το βάλω στα πόδια για να είμαι πιο πολύ σίγουρος πως δε θα τη χάσω τη ζωή μου.
3)Όμορφη η παγίδα του κράτους. Αν δε σε αφήνει να έχεις ελεύθερη γνώμη (βλέπε Στάλιν), δε μπορείς να μη πολεμήσεις. Αν σε αφήνει, πρέπει να θυσιάσω τη ζωή μου για αυτό! ΡΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ? Από που ως που ο άνθρωπος πρέπει να έρχεται αντιμέτωπος με το κράτος? Επειδή γεννήθηκα εδώ πρέπει να δεχτώ τις μαλακίες μας? Επειδή κάποιος γεννήθηκε το 35 στη UCCR πρέπει να υποστεί τον Στάλιν? Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να γεννιόμαστε με την επιλογή, αν μη τι άλλο, με την επιλογή να μην υπερασπιστώ κανέναν και τίποτα αν δε θέλω.
4)Παλικάρι, στα παπάρια μου τι σημαίνει για σένα. Εσύ μπορεί να έδινες τη ζωή σου για τα νερά και τα δέντρα, εγώ δε την ανταλλάζω με τίποτα και δε δίνω δεκάρα για τα δικά σου πιστεύω, αρκεί να μην επηρεάζουν εμένα.
5)Είμαι διατεθειμένος να αλλάξω κοινότητα και χώρα οποιαδήποτε στιγμή αν αυτή απαιτεί από εμένα τη ζωή μου. Όποιος καριόλης θέλει να με θυσιάσει για κάποιο μεγαλύτερο ιδανικό, να πάει να γαμηθεί. Το μεγαλύτερο ιδανικό για εμένα είναι η ζωή μου.Μπορείς να λυπάσαι για μένα όσο θες. Μόνο μη μου ζητήσεις να θυσιαστώ.
6)Να σου θυμίσω και εγώ, πως πριν το 1500, η γη ήταν επίπεδη, οι μαύροι κατώτεροι και η φυσική δεν ήξερε καν τα μικροκύματα. Η άποψη των πολλών δεν είναι αυτεπάγγελτα σωστή.
2)Αυτό ακριβώς λέω. Πως είσαι δειλός.
3) Και εκτός από δειλός είσαι και υποκριτάκος. Θές να σου παρέχει το κράτος και να σου εγγυάται τα δικαιώματα σου, θες να βρείς το δίκιο σου όταν σε αδικούν, πλην όμως αρνείσαι την βασική σου υποχρέωση. Απ'τη στιγμή που λές πως επιθυμείς μια έννομη τάξη δεν μπορείς να απαρνείσαι της επιταγές της. Πιστεύεις ρε στο Σύνταγμα? Και εννοώ τα θεμελιώδη άρθρα του, αυτά που δεν επιδέχονται αναθεωρήσεως.
4)Τα δικά μου πιστεύω σίγουρα δεν επηρρεάζουν εσένα και καλά κάνεις και τα γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Τα πιστεύω όμως μιας κοινωνίας της οποίας είσαι μέλος ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ σε επηρρεάζουν και δεν μπορείς να τα γράφεις.
5)Σε όποια χώρα και να πάς θεωρείται βασική σου υποχρέωση ακόμα και στην Κριστιάνια το θεωρούν αυτονόητο. Αν για σένα η γη, το σπίτι σου και οι δικοί σου άνθρωποι είναι ένα ανώτερο ιδανικό που σου πασάρανε και η ζυγαριά κλίνει υπέρ της ζωής σου και μόνο, μην το πολυσυζητάς. Έφυγες για άλλα μέρη μαγικά και ονειρεμένα... Προτιμάς απ'όσο φαίνεται σαράντα χρόνια φυλακή, παρά μια ώρα ελεύθερη ζωή. Ο καθένας σε αυτή τη ζωή παίρνει ό,τι του αξίζει.
6)Μην επαναλαμβάνεσαι. Έχω διαβάσει όλο το θρεντ. Και όχι δειλέ μου φίλε. Το να κατουράς κόντρα στον άνεμο δεν είναι συνετό. Και φυσικά δεν είσαι ούτε ο Γαλιλαίος, ούτε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ της εποχής σου. Μας τα 'παν και άλλοι αυτά που λές(βλέπε Στίνας κτλ). Αλλά σαν γνήσιος Ελληνάρας πιστεύεις πως μόνο ΕΣΥ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και όλοι οι άλλοι είναι οι παρανοϊκοί που οδηγούν αντίθετα στο ρεύμα.
Εν κατακλείδι έχεις το δικαίωμα να πιστεύεις ό,τι θέλεις και φυσικά αν το επιθυμείς να εγκαταλείψεις τη μάχη. Το θέμα όμως δεν είναι πόσες μάχες κέρδισες ή πόσες έχασες, αλλά το ποιες επέλεξες να δώσεις. Και συ απ'ότι καταλαβαίνω δεν είσαι διατεθειμένος να δώσεις καμία...
Καλή σου μέρα και ελπίζω να βρεις αυτό που ψάχνεις.
sparkling_water
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 20 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 11
- Like
- 171
- Πόντοι
- 2.287
Ναι και ξέρεις τώρα που μου μίλησες έτσι, εγώ κατάλαβα το λάθος μου.οκ φιλε, τα'πες ολα και ας μην το καταλαβες...
απλα να ξερεις, οτι μπορεις να παραμυθιασεις τους παντες ΕΚΤΟΣ απο τον ιδιο σου τον εαυτο!
καλη σου νυχτα...
Μια μαλακία είπες και πας να δικαιολογηθείς ο,τι και καλά ξέρεις τι λες.
Καληνύχτα.
george234
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2008
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
Ενταξει ρε και συ θα μπορουσε να τους παρει μαζι. Η ερωτηση θα ηταν με τι καρδια θα αφηνε το σπιτι του και με τι μουτρα οταν και εαν γυριζε πισω θα κοιταγε αυτους που εμειναν.πως δεν εχει?
χιλιες φορες μας ειπες για τη φιλοσοφια σου σε σχεση με το κρατος, τους συνανθρωπους σου, τη δουλεια σου κλπ. Κανεις δε σου αφαιρει το δικαιωμα να σκεφτεσαι και να κανεις οτι πιστευεις...
η ερωτηση ειναι απλη,
Πριν παντρευτεις, θα ενημερωσεις τη μελλουσα γυναικα σου για το οτι στην πρωτη στραβη θα την αφησεις και αυτη και τα παιδια σας και θα τρεξεις να σωσεις το τομαρι σου?΄Εχεις τα @@ να αναλαβεις την ευθυνη της ιδεολογιας που πρεσβευεις ακομη και αν αυτο σημαινει οτι δε θα κανεις ποτε οικογενεια?
Για τους τυπους που αναρωτιουνται γιατι να πολεμησουν τρανο παραδειγμα αποτελουν τα λογια του Σωκρατη οταν οι μαθητες του προσπαθησαν να τον εμποδισουν να πιει το κωνειο. Ειπε λοιπον ο δασκαλος οτι η νομοι της πολης του τον εκαναν αυτο που ειναι, να γινει ενας ολοκληρωμενος ανθρωπος και να δει μεγαλα τα παιδια του και πως θα ηταν πολυ αχαριστος αν παρακουσει τωρα που οι ιδιοι νομοι τον οδηγουν στο θανατο. Ξερω πως για την χωρα μας ετσι οπως εγινε δεν μπορουμε να πουμε το ιδιο, το δικο μας χρεος ομως ειναι απεναντι σε απλους ανθρωπους που εδωσαν την ζωη τους σε μαχες για τα ελληνικα ιδανικα της ατομικης ελευθεριας, της δημοκρατιας, της αρετης που πιστευω ολοι οι νεοελληνες ανεξαρτητα απο πολιτικη τοποθετηση τα εχουν καπου μεσα βαθια στο μυαλο τους.
sparkling_water
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 20 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 11
- Like
- 171
- Πόντοι
- 2.287
Οπότε, με τα λεγόμενά σου, με νοιάζουν και οι Αγγλόφωνες χώρες. Πέραν της γλώσσας είναι η κουλτούρα και η νοοτροπία που δε δίνω δεκάρα για αυτές. Έχω ζήσει και έξω και μια χαρά ήταν.1) Σου απαντάω στο τί σε δένει με τη γή όπου έτυχε να γεννηθείς. Πέραν της γλώσσας είναι και η νοοτροπία και η κουλτούρα. Η γλώσσα είναι βασικό "εργαλείο" για να βρείς το δίκιο σου όταν σε αδικούν, όπως χαρακτηριστικά είπες πρίν.
Δε το έκρυψα ποτέ. Αν είμαι δειλός που δε θέλω να υπερασπιστώ τη χώρα που γεννήθηκα με κίνδυνο να χάσω τη ζωή μου, πες με δειλό. Εγώ με λέω έξυπνο. Για σένα θα πω πως είσαι χαζός και πρόβατο. Ο καθένας τις απόψεις του.2)Αυτό ακριβώς λέω. Πως είσαι δειλός.
Ξαναλέω για πολλοστή φορά πως τα δικαιώματά μου τα έχω επειδή πληρώνω. Αν δε πλήρωνα τα χρέη μου, αν δε πλήρωνα φόρους, θα ήμουν φυλακή. Πληρώνουμε ούτως ή άλλως για να είμαστε ελεύθεροι εξυπνούλη. Αν δε πληρώνονταν οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί από τους δικούς μου φόρους δε θα είχα την δικαιοσύνη. Ζω εδώ, πληρώνω για αυτά που θέλω. Αν θέλω να φύγω δε θα πληρώνω πλέον εδώ. Τόσο απλά. Υποκριτές είναι αυτοί που ζητάνε τη ζωή μου με αντάλλαγμα.... τι?.3) Και εκτός από δειλός είσαι και υποκριτάκος. Θές να σου παρέχει το κράτος και να σου εγγυάται τα δικαιώματα σου, θες να βρείς το δίκιο σου όταν σε αδικούν, πλην όμως αρνείσαι την βασική σου υποχρέωση. Απ'τη στιγμή που λές πως επιθυμείς μια έννομη τάξη δεν μπορείς να απαρνείσαι της επιταγές της. Πιστεύεις ρε στο Σύνταγμα? Και εννοώ τα θεμελιώδη άρθρα του, αυτά που δεν επιδέχονται αναθεωρήσεως.
Τα γράφω στα παπάρια μου. Τα πιστεύω είναι ούτως ή άλλως μαλακίες. Η πίστη δε χωράει στη ζωή μου. Ούτε ο Θεός σου, ούτε κανενός. Για να δεχτώ κάτι, πρέπει να μου το αποδείξεις και μέχρι στιγμής κανείς δε μου χει αποδείξει πως το να πολεμήσω με κίνδυνο της ζωής μου είναι καλό.4)Τα δικά μου πιστεύω σίγουρα δεν επηρρεάζουν εσένα και καλά κάνεις και τα γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Τα πιστεύω όμως μιας κοινωνίας της οποίας είσαι μέλος ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ σε επηρρεάζουν και δεν μπορείς να τα γράφεις.
Νόμιζα πως Κριστιάνια ήταν η πρωτεύουσα της Νορβηγίας πριν πολλά πολλά χρόνια. Για μένα το ανώτερο ιδανικό είναι αυτό που εγώ έκατσα και σκέφτηκα πιο είναι, δε μου πάσαρε κανένας τίποτα, αντίθετα με εσένα που το σχολείο και το σπίτι σε πείσαν για το τι είναι καλό.5)Σε όποια χώρα και να πάς θεωρείται βασική σου υποχρέωση ακόμα και στην Κριστιάνια το θεωρούν αυτονόητο. Αν για σένα η γη, το σπίτι σου και οι δικοί σου άνθρωποι είναι ένα ανώτερο ιδανικό που σου πασάρανε και η ζυγαριά κλίνει υπέρ της ζωής σου και μόνο, μην το πολυσυζητάς. Έφυγες για άλλα μέρη μαγικά και ονειρεμένα... Προτιμάς απ'όσο φαίνεται σαράντα χρόνια φυλακή, παρά μια ώρα ελεύθερη ζωή. Ο καθένας σε αυτή τη ζωή παίρνει ό,τι του αξίζει.
Δε κατέχω καμία αλήθεια, εγώ δε θέλω να πεθάνω γιατί εγώ δε γουστάρω. Αν εσύ θες να πεθάνεις, δε δίνω μια για τη δική σου αλήθεια. Δε με νοιάζει να σε εμποδίζω. Με νοιάζει όμως να μην εμποδίσεις εσύ εμένα, ακριβώς επειδή εσύ νομίζεις πως κατέχεις την αλήθεια.[/quote]6)Μην επαναλαμβάνεσαι. Έχω διαβάσει όλο το θρεντ. Και όχι δειλέ μου φίλε. Το να κατουράς κόντρα στον άνεμο δεν είναι συνετό. Και φυσικά δεν είσαι ούτε ο Γαλιλαίος, ούτε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ της εποχής σου. Μας τα 'παν και άλλοι αυτά που λές(βλέπε Στίνας κτλ). Αλλά σαν γνήσιος Ελληνάρας πιστεύεις πως μόνο ΕΣΥ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και όλοι οι άλλοι είναι οι παρανοϊκοί που οδηγούν αντίθετα στο ρεύμα.
sparkling_water
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 20 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 11
- Like
- 171
- Πόντοι
- 2.287
Επειδή ο Σωκράτης είπε μερικά σοφά πράγματα σημαίνει πως οτιδήποτε είπε είναι σωστό? Το συγκεκριμένο ήταν επιλογή του, δε τη συμμερίζομαι. Στα μάτια μου είναι ηλίθια επιλογή. Δε θα πήγαινα όμως να του πάρω το κώνειο από το στόμα. Οι Ελληναράδες θα με σκότωναν αν με βλέπαν να το σκάω από τη χώρα.Ενταξει ρε και συ θα μπορουσε να τους παρει μαζι. Η ερωτηση θα ηταν με τι καρδια θα αφηνε το σπιτι του και με τι μουτρα οταν και εαν γυριζε πισω θα κοιταγε αυτους που εμειναν.
Για τους τυπους που αναρωτιουνται γιατι να πολεμησουν τρανο παραδειγμα αποτελουν τα λογια του Σωκρατη οταν οι μαθητες του προσπαθησαν να τον εμποδισουν να πιει το κωνειο. Ειπε λοιπον ο δασκαλος οτι η νομοι της πολης του τον εκαναν αυτο που ειναι, να γινει ενας ολοκληρωμενος ανθρωπος και να δει μεγαλα τα παιδια του και πως θα ηταν πολυ αχαριστος αν παρακουσει τωρα που οι ιδιοι νομοι τον οδηγουν στο θανατο. Ξερω πως για την χωρα μας ετσι οπως εγινε δεν μπορουμε να πουμε το ιδιο, το δικο μας χρεος ομως ειναι απεναντι σε απλους ανθρωπους που εδωσαν την ζωη τους σε μαχες για τα ελληνικα ιδανικα της ατομικης ελευθεριας, της δημοκρατιας, της αρετης που πιστευω ολοι οι νεοελληνες ανεξαρτητα απο πολιτικη τοποθετηση τα εχουν καπου μεσα βαθια στο μυαλο τους.
Επειδή ο Σωκράτης είπε μερικά σοφά πράγματα σημαίνει πως οτιδήποτε είπε είναι σωστό? Το συγκεκριμένο ήταν επιλογή του, δε τη συμμερίζομαι. Στα μάτια μου είναι ηλίθια επιλογή. Δε θα πήγαινα όμως να του πάρω το κώνειο από το στόμα. Οι Ελληναράδες θα με σκότωναν αν με βλέπαν να το σκάω από τη χώρα.
Φιλε μου το μεγαλυτερο ιδανικο δεν ειναι η ζωη, το μεγαλυτερο ιδανικο και δωρο που εχουμε (και πρεπει να αγωνιζομαστε για αυτο) απο την στιγμη που παιρνουμε την πρωτη μας ανασα ειναι η ελευθερια. Εσυ δεν εισαι ελευθερος....εισαι δεσμιος των φοβων σου...πολυ αμφιβαλλω ακομα και αν κοιμασαι τα βραδια. Δεν θα ηθελα να σε εχω διπλα μου στην θεση μαχης εαν (μακρια απο μας) γινει κανα μπαμ. Βρες τα με τον εαυτο σου φιλε μου.....και μετα θα τα βρεις και με την πατριδα σου και με τους γονεις σου και με τους φοβους σου.
Επισκέπτης
πως δεν εχει?
η ερωτηση ειναι απλη,
Νομίζω πως λίγοι βλέπουν αυτό το θέμα όπως το βλέπω εγώ.
Να πω πρώτα πως δεν είμαι αναρχικός. Τουλάχιστο όπως λένε μερικοί πως είναι η αναρχία. Δεν έχω διαβάσει κανέναν θεωρητικό αναρχικό οπότε δε ξέρω, ίσως να μην είναι αυτό που νομίζω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει μια μορφή τήρησης της τάξης. Οι εγκληματίες να τιμωρούνται για να είμαι ασφαλής και να βρίσκω το δίκιο μου όταν με αδικούν.
Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.
Δε μπορώ να κατανοήσω με τίποτα για πιο λόγο, επειδή έτυχε και γεννήθηκα σε μια χώρα, να πρέπει να δώσω τη ζωή μου για αυτή στον πόλεμο.
Θέλει κάποιος να κατακτήσει την Ελλάδα? Θέλει η Τουρκία να μπει μέσα? Και τι με νοιάζει εμένα? Θέλει να μπει στην Αθήνα που μένω? Θα σηκωθώ να φύγω. Θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη? Γιατί να με νοιάζει αφού δε μένω εκεί? Όταν εισβάλλει μια χώρα σε μια άλλη χώρα με νοιάζει καθόλου εμένα? Δε δίνω μια. Γιατί να με νοιάζει αν θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη?
Πέφτει το ελικόπτερο στα Ίμια? Στα παπάρια μου, στρατιωτικοί ήταν, όταν πήγαν να καταταχθούν το ήξεραν πως μπορεί να πεθάνουν. Δικό τους το ρίσκο. Γιατί να την πληρώσω εγώ?
Λένε όλοι πως η Ελλάδα είναι ιδέα. Τα αρχίδια μου κουνιούνται προς την κατεύθυνση της ιδέας αυτής. Κανείς δε μπορεί καν να εξηγήσει τη σημαίνει αυτή η φράση. Μας έχουν πιπιλίσει τα αυτιά με τις ιδέες των εθνών. Με νοιάζει μόνο τι θα γίνει με τις ζωές των ανθρώπων που ξέρω και αγαπώ, όχι για τους άλλους. Όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε άλλους πολέμους με νοιάζει? Τι διαφορά κάνει επειδή αυτοί κρίνονται Έλληνες? Το ίδιο μου κάνει αν λέγονται Έλληνες ή Ελβετοί.
Η κυρίως φράση είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???????? ΤΙ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ?
Πριν προλάβει κάποιος να κρίνει και να πει οτιδήποτε, ας το σκεφτεί σοβαρά.
σου τελειωσε η πρεζα ρε μαλακα;
condo
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 5 Μαρ 2009
- Κριτικές
- 15
- Like
- 114
- Πόντοι
- 2.945
πάντως σου προτείνω αφού είσαι κατά των δογμάτων και των άλλων μαλακιών, να φύγεις από τώρα. Άφου δεν γουστάρεις να μένεις σ' αυτήν την σκατοχώρα γιατί δε μεταναστεύεις? Άσε που αν γίνει και μαλακία δεν θα έχεις άγχος πως θα φύγεις αφού θα έχεις ήδη φύγει. Πρόλαβε το πριν σύμβει και μέτα τρέχεις και δε φτάνεις.
Stefanos83
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Δεκ 2007
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Νομίζω πως λίγοι βλέπουν αυτό το θέμα όπως το βλέπω εγώ.
Να πω πρώτα πως δεν είμαι αναρχικός. Τουλάχιστο όπως λένε μερικοί πως είναι η αναρχία. Δεν έχω διαβάσει κανέναν θεωρητικό αναρχικό οπότε δε ξέρω, ίσως να μην είναι αυτό που νομίζω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει μια μορφή τήρησης της τάξης. Οι εγκληματίες να τιμωρούνται για να είμαι ασφαλής και να βρίσκω το δίκιο μου όταν με αδικούν.
Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.
Δε μπορώ να κατανοήσω με τίποτα για πιο λόγο, επειδή έτυχε και γεννήθηκα σε μια χώρα, να πρέπει να δώσω τη ζωή μου για αυτή στον πόλεμο.
Θέλει κάποιος να κατακτήσει την Ελλάδα? Θέλει η Τουρκία να μπει μέσα? Και τι με νοιάζει εμένα? Θέλει να μπει στην Αθήνα που μένω? Θα σηκωθώ να φύγω. Θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη? Γιατί να με νοιάζει αφού δε μένω εκεί? Όταν εισβάλλει μια χώρα σε μια άλλη χώρα με νοιάζει καθόλου εμένα? Δε δίνω μια. Γιατί να με νοιάζει αν θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη?
Πέφτει το ελικόπτερο στα Ίμια? Στα παπάρια μου, στρατιωτικοί ήταν, όταν πήγαν να καταταχθούν το ήξεραν πως μπορεί να πεθάνουν. Δικό τους το ρίσκο. Γιατί να την πληρώσω εγώ?
Λένε όλοι πως η Ελλάδα είναι ιδέα. Τα αρχίδια μου κουνιούνται προς την κατεύθυνση της ιδέας αυτής. Κανείς δε μπορεί καν να εξηγήσει τη σημαίνει αυτή η φράση. Μας έχουν πιπιλίσει τα αυτιά με τις ιδέες των εθνών. Με νοιάζει μόνο τι θα γίνει με τις ζωές των ανθρώπων που ξέρω και αγαπώ, όχι για τους άλλους. Όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε άλλους πολέμους με νοιάζει? Τι διαφορά κάνει επειδή αυτοί κρίνονται Έλληνες? Το ίδιο μου κάνει αν λέγονται Έλληνες ή Ελβετοί.
Η κυρίως φράση είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???????? ΤΙ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ?
Πριν προλάβει κάποιος να κρίνει και να πει οτιδήποτε, ας το σκεφτεί σοβαρά.
Τι πίνεις ρε δικέ μου; Πως είναι δυνατόν να σε ενδιαφέρει η στοιχειώδης τήρηση της τάξης και να μην σε ενδιαφέρει αν γίνεται πόλεμος; Την παλεύεις καθόλου; Και αν δεν σε ενδιαφέρει τι θα γίνει στην Ελλάδα γιατί θα την κάνεις σε περίπτωση σύρραξης, αν αυτή η σύρραξη γενικευθεί, τι θα κάνεις, θα αλλάζεις κράτος διαμονής ανά 3 μήνες; Επίσης, δεν γίνεται να μην σε απασχολεί (από άποψη διαβίωσης) τι γίνεται στον κόσμο όταν η οικονομία είναι παγκοσμοιποιημένη. Αν η Θεσσαλονίκη παίρνει πούλο, εσύ πιστεύεις ότι στην Αθήνα θα κάνεις χρυσές δουλειές και θα τρως με 10 κουτάλια; Τι ίδιες πίπες πίστευαν και οι Βρετανοί με την κρίση στην Ελλάδα και τώρα παίρνουν από τα τρία το μακρύτερο. Τέλος, να σου πω πως δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαίο ότι γεννήθηκες στην Ελλάδα, γιατί κάποιοι επέλεξαν να γεννηθείς εδώ (γονείς σου) και δεύτερον δεν είναι τυχαίο ότι γεννήθηκες γιατί έτρεχες να προλάβεις ΕΣΥ να γονιμοποιήσεις πρώτος το ωάριο σκοτώνοντας τα αδέρφια σου. Αν δεν σου αρέσει, γύρνα τον χρόνο πίσω και πες στον πατέρα σου να έβαζε καπότα.
Δε θέλω να είμαι πολίτης. Αλλά δεν έχω επιλογή, δε μπορώ να μην είμαι πολίτης, μου το επιβάλουν και δε μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό.
Επειδή διαφόρων ειδών υποχρεώσεις θα έχεις σε όποιο μέρος της Γης κι αν μετακομίσεις, γιατί δεν το "κόβεις" για καμιά σπηλιά ή καμιά Σαχάρα - Ανταρκτική - Γη του Πυρός, κλπ., να μην ασχολείσαι με τίποτα, νάναι και στα @@ σου αν μπούνε οι Τούρκοι, (όπως ανέφερες)???
Αφού δεν έχεις σκοπό να παλέψεις-υπερασπιστείς κάτι, σε νοιάζει η πάρτη σου περισσότερο απ'όλα, χέστηκες αν πάθουν κάτι οι συγγενείς σου (όπως ανέφερες), τι κάθεσαι και ταλαιπωρείσαι?
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 21
- Εμφανίσεις
- 3K
- Απαντήσεις
- 63
- Εμφανίσεις
- 5K
- Απαντήσεις
- 134
- Εμφανίσεις