Οπότε, με τα λεγόμενά σου, με νοιάζουν και οι Αγγλόφωνες χώρες. Πέραν της γλώσσας είναι η κουλτούρα και η νοοτροπία που δε δίνω δεκάρα για αυτές. Έχω ζήσει και έξω και μια χαρά ήταν.
Δε το έκρυψα ποτέ. Αν είμαι δειλός που δε θέλω να υπερασπιστώ τη χώρα που γεννήθηκα με κίνδυνο να χάσω τη ζωή μου, πες με δειλό. Εγώ με λέω έξυπνο. Για σένα θα πω πως είσαι χαζός και πρόβατο. Ο καθένας τις απόψεις του.
Ξαναλέω για πολλοστή φορά πως τα δικαιώματά μου τα έχω επειδή πληρώνω. Αν δε πλήρωνα τα χρέη μου, αν δε πλήρωνα φόρους, θα ήμουν φυλακή. Πληρώνουμε ούτως ή άλλως για να είμαστε ελεύθεροι εξυπνούλη. Αν δε πληρώνονταν οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί από τους δικούς μου φόρους δε θα είχα την δικαιοσύνη. Ζω εδώ, πληρώνω για αυτά που θέλω. Αν θέλω να φύγω δε θα πληρώνω πλέον εδώ. Τόσο απλά. Υποκριτές είναι αυτοί που ζητάνε τη ζωή μου με αντάλλαγμα.... τι?.
Τα γράφω στα παπάρια μου. Τα πιστεύω είναι ούτως ή άλλως μαλακίες. Η πίστη δε χωράει στη ζωή μου. Ούτε ο Θεός σου, ούτε κανενός. Για να δεχτώ κάτι, πρέπει να μου το αποδείξεις και μέχρι στιγμής κανείς δε μου χει αποδείξει πως το να πολεμήσω με κίνδυνο της ζωής μου είναι καλό.
Νόμιζα πως Κριστιάνια ήταν η πρωτεύουσα της Νορβηγίας πριν πολλά πολλά χρόνια. Για μένα το ανώτερο ιδανικό είναι αυτό που εγώ έκατσα και σκέφτηκα πιο είναι, δε μου πάσαρε κανένας τίποτα, αντίθετα με εσένα που το σχολείο και το σπίτι σε πείσαν για το τι είναι καλό.
Δε κατέχω καμία αλήθεια, εγώ δε θέλω να πεθάνω γιατί εγώ δε γουστάρω. Αν εσύ θες να πεθάνεις, δε δίνω μια για τη δική σου αλήθεια. Δε με νοιάζει να σε εμποδίζω. Με νοιάζει όμως να μην εμποδίσεις εσύ εμένα, ακριβώς επειδή εσύ νομίζεις πως κατέχεις την αλήθεια.
Χλωμό Πρόσωπο αστραφτερό_ύδωρ (λέμε τώρα).....
Πρέπει να είσαι χαμένος στο υπερδιάστημα του διαδικτύου και να μην ξέρεις τί λές ή απλά ενας ακόμα μαλάκας...
Ελπίζω να καταλαβαίνεις
την διαφορά της μητρικής γλώσσας με τις επίκτητες. Η μήπως όχι?
Εσύ το είπες πως θα το βάλεις στα πόδια και αν ανοίξεις το λεξικό θα δεις την φάτσα σου δίπλα στο λήμμα
ΔΕΙΛΟΣ
Εμεις λοιπόν εδώ οι
Αυτόχθονες Ινδιάνοι αναγνωρίζουμε τους
δεσμούς μας με τα Άγια Χωματα Μας (Μεγάλε Μανιτού Συγχώρεσε τον... ου γαρ οιδασι τι ποιεί) και κατ'επέκταση με τη μητρική μας γλώσσα και την κουλτούρα-παράδοση Μας, τα οποία εσύ μας ξεκαθάρισες πως γράφεις στα παπάρια σου (και το γεγονός πως έχεις είναι τυχαίο, δεν σε βλέπω όμως να αμφισβητείς τί σε δένει με αυτά....
). Εμεις λοιπόν ως Ινδιάνοι που πληρώνουμε σε είδος τις παροχές μας στην Κοινότητα (είμαστε φτωχοί Ινδιάνοι) και εξασφαλίζουμε την ελευθερία μας, την ανώτερη αρχή στο Σύστημα Μας. (Δεν φαντάζομαι να θες αποδείξεις και για την ύπαρξη συστημάτων
Η Επιστήμη θα σηκώσει τα χέρια ψηλά μαζί σου...), όταν θα έρθει η ώρα κάποιος να απειλήσει την ελευθερία μας,άρα τη ζωή μας, δεν αναρωτιόμαστε αν η Κοινότητα ζητάει την Ζωή μας με κάποιο αντάλλαγμα,
ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως θα Μας Οπλίσει, προκειμένου να
αμυνθούμε για εκείνη, για όσα πιστεύουμε και όσους αγαπούμε.
Εμείς χλωμό πρόσωπο μπορεί για σένα να είμαστε χαζοί επειδή στη ζωή μας προχωράμε με
Πίστη για τον Μεγάλο Μανιτού, Τα Άγια Χώματα Μας, τα Τίπι μας, την σκουός και τα παπούζ μας... Πράγματα που και εμείς κάτσαμε μόνοι μας και τα σκεφτήκαμε και τα αναδείξαμε σε ανώτερα ιδανικά, εσύ όμως χαρακτηριστικά είπες πως είναι μαλακίες
. Συνέχισε να ψάχνεις
αποδείξεις για το αν είναι καλό το να πολεμήσεις με κίνδυνο της Ζωής σου, για την ίδια σου τη Ζωή...
Μάλλον όταν το δίδασκαν στο σχολείο εσύ έπαιζες το πουλάκι σου....
Γι'αυτό και νόμιζες πως η Κριστιάνια είναι η πρωτεύουσα της Νορβηγίας
Όσο για την
Αλήθεια, η δική σου είναι μόνο μία: "Δεν θέλεις να πεθάνεις, αν δεν γουστάρεις εσύ, για καμία Ελλάδα, Πατρίδα και Βλακείες". Η Δική μας Ινδιάνικη Αλήθεια είναι γραμμένη στην ακροτελεύτια Διάταξη του Τοτέμ. Άρθρο 120 παρ. 4.
ως δικαίωμα και συνάμα υποχρέωση Μας. Το δέντρο χωρίς τις Ρίζες του, ΔΕΝ αντέχει στη φθορά του χρόνου.
Και για να λύσω και την απορία σου, χλωμό φοβισμένο πρόσωπο, δεν έχεις να ανησυχείς από εμάς τους Ινδιάνους. Την ώρα που παίρνει φωτιά το Τίπι μας, ΔΕΝ ΘΑ εμποδίσουμε κανέναν ΔΕΙΛΟ να το βάλει στα πόδια.
Η Ζωή του (το τομάρι σου δηλαδή που είναι το μόνο το οποίο σε ενδιαφέρει) δεν έχει ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ. Αυτή τη δουλειά, μπορεί να την κάνουν άλλοι Πατριώτες....
ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ σε θεωρούμε ΠΡΟΔΟΤΗ. Ούτε φυσικά αν επιστρέψεις στην Κοινότητα να σε δρέπουμε με δάφνες ως ήρωα, επειδή προθυμοποιήθηκες να πληρώσεις... με αντάλλαγμα την ελευθερία σου
Σε διαβεβαιώ πως το σκάλπ σου θα κοσμεί το Τίπι μου. Ό,ΤΙ ΕΣΠΕΙΡΕΣ, ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙΣ, λέμε εδώ στην Τσιάπας. Όσο για τα μπιχλιμπίδια σου δεν τα θέλει κανείς.... Τί την πέρασες την Πατρίδα? Ξενοδοχείο?
Καταλαβαίνεις λοιπόν τώρα γιατί σου λέω πως δεν είσαι ούτε ο Γαλιλαίος, ούτε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Είσαι απλά, άλλος ενας μαλάκας πίσω από ένα πληκτρολόγιο που μιλάει, προτού βουτήξει τη δειλή του γλώσσα στο μυαλό. Στη λογική. Τέτοιων ανθρώπων την θλιβερή τους ύπαρξη την
ΑΝΕΧΟΜΑΙ, όμως
ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΩ. ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑ. Εύχομαι ο Μεγάλος Μανιτού να σε βοηθήσει να βρείς το δρόμο σου απολωλός πρόβατο. Και μιας και είπες πως ήσουν στα ξένα και ξέρεις.... Σου έχω το "Ανθελληνικό" σαν αποχαιρετιστήριο άσμα. Σου παραθέτω τους στίχους στην
ΜΗΤΡΙΚΗ σου γλώσσα μην τυχόν και τα περάσεις για αγγλικά....
Κακός Ινδιάνος Μίλησε............
Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά
και στο Σικάγο μέσα ζει στην Λευτεριά.
Εκείνος που δεν ξέρει και δεν αγαπά
-σάμπως φταις και συ καημένη-
και στην Αθήνα μέσα ζει στην ξενιτιά.
Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ και βαθιά σ' ευχαριστώ
γιατί μ' έμαθες και ξέρω
ν' ανασαίνω όπου βρεθώ να πεθαίνω όπου πατώ
και να μη σε υποφέρω.
Αχ Ελλάδα θα στο πω πριν λαλήσει πετεινός
δεκατρείς φορές μ' αρνιέσαι.
M' εκβιάζεις μου κολλάς, σαν το νόθο με πετάς,
μα κι απάνω μου κρεμιέσαι.
Η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά
-Οδυσσέα γύρνα κοντά μου-
που τ' άγια χώματα της πόνος και χαρά.
Καθένας είναι ένας που σύνορο πονά
κι εγώ είμαι ένας κανένας που σας σεργιανά.