Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

spermsprayer

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Νομίζω πως λίγοι βλέπουν αυτό το θέμα όπως το βλέπω εγώ.

Να πω πρώτα πως δεν είμαι αναρχικός. Τουλάχιστο όπως λένε μερικοί πως είναι η αναρχία. Δεν έχω διαβάσει κανέναν θεωρητικό αναρχικό οπότε δε ξέρω, ίσως να μην είναι αυτό που νομίζω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει μια μορφή τήρησης της τάξης. Οι εγκληματίες να τιμωρούνται για να είμαι ασφαλής και να βρίσκω το δίκιο μου όταν με αδικούν.

Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.

Δε μπορώ να κατανοήσω με τίποτα για πιο λόγο, επειδή έτυχε και γεννήθηκα σε μια χώρα, να πρέπει να δώσω τη ζωή μου για αυτή στον πόλεμο.

Θέλει κάποιος να κατακτήσει την Ελλάδα? Θέλει η Τουρκία να μπει μέσα? Και τι με νοιάζει εμένα? Θέλει να μπει στην Αθήνα που μένω? Θα σηκωθώ να φύγω. Θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη? Γιατί να με νοιάζει αφού δε μένω εκεί? Όταν εισβάλλει μια χώρα σε μια άλλη χώρα με νοιάζει καθόλου εμένα? Δε δίνω μια. Γιατί να με νοιάζει αν θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη?

Πέφτει το ελικόπτερο στα Ίμια? Στα παπάρια μου, στρατιωτικοί ήταν, όταν πήγαν να καταταχθούν το ήξεραν πως μπορεί να πεθάνουν. Δικό τους το ρίσκο. Γιατί να την πληρώσω εγώ?

Λένε όλοι πως η Ελλάδα είναι ιδέα. Τα αρχίδια μου κουνιούνται προς την κατεύθυνση της ιδέας αυτής. Κανείς δε μπορεί καν να εξηγήσει τη σημαίνει αυτή η φράση. Μας έχουν πιπιλίσει τα αυτιά με τις ιδέες των εθνών. Με νοιάζει μόνο τι θα γίνει με τις ζωές των ανθρώπων που ξέρω και αγαπώ, όχι για τους άλλους. Όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε άλλους πολέμους με νοιάζει? Τι διαφορά κάνει επειδή αυτοί κρίνονται Έλληνες? Το ίδιο μου κάνει αν λέγονται Έλληνες ή Ελβετοί.

Η κυρίως φράση είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???????? ΤΙ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ?

Πριν προλάβει κάποιος να κρίνει και να πει οτιδήποτε, ας το σκεφτεί σοβαρά.

πρέπει να φύγεις - κι αν δεν φύγεις πρέπει να σου αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα.

είναι πολύ απλά τα πράγματα.

llrx8

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουν 2009
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
16
παρε τον πουλο εσυ και ολοι αυτοι που εχετε ιδιες αποψεις, παρε τους λερες πολιτικους κλεφταραδες και ενα καρο ξενους που εχουν κανει την Ελλαδα μπουρδελο να μεινουμε λιγοι καλοι και σωστοι που για την χωρα και την σημαια μας θα κανουμε τα παντα. Βρηκατε και κανατε ψευτομαγκιες του κωλου αν μπορειτε καντε τα αυτα αλλου ουτε κιχ δεν θα προλαβετε να πειτε

Stefanos83

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Διαχωρίζω το θέμα του στρατού από τα άλλα, γιατί το να κλέψω ή να μη πληρώσω ή να σκοτώσω είναι ΔΙΚΗ μου ευθύνη. Κάνω κάτι και δέχομαι συνέπειες. Στον πόλεμο, τι έκανα και έχω συνέπειες? Και μάλιστα τη μεγαλύτερη συνέπεια!!! Την ίδια μου τη ζωή?!???!

Μια χαρά πέρασα στο στρατό.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τον διαχωρισμό.

Από τη στιγμή που λειτουργείς στα πλαίσια μία κοινωνίας, διέπεσαι από τους νόμους της, με κύριο εκφραστή τους το Σύνταγμα, στο οποίο αναφέρεται πως έχεις την υποχρέωση να ασκείς βία ενάντια σε κάθε εχθρό του πολιτεύματος (εσωτερικό - εξωτερικό). Αν δεν συμφωνείς με το σύνταγμα, αγωνίσου να το αλλάξεις και να προσθέσεις *Εξαιρείται ο sparkingl_water.

Καταλαβαίνεις ότι η λογική σου, σου εναντιώνεται; Όταν όλοι οι υπόλοιποι διέπονται από τους ίδιους κανόνες, εσύ γιατί θεωρείς τον εαυτό σου καλύτερο από τους άλλους;

Πιστεύεις ότι σε μία εμπόλεμη κατάσταση θα βρίσκονται στο μέτωπο άνθρωποι με δίψα για αίμα όπως ο Ράμπο; Πιστεύεις ότι δεν θα τους έχει κυριεύσει φόβος και αγωνία για τον αν αύριο θα ζουν; Όταν όμως πίσω τους βρίσκεται η ιδιοκτήσια τους (μιας και η οικογένεια δεν σε αγγίζει), δεν θα την υπερασπιστούν; (αναφέρομαι στην εκδοχή αμυντικού πολέμου της χώρας).

Τέλος, να σημειώσω για χάρη του forum, ότι παρόμοιες θεωρείες ανέπτυξε γλαφυρά ο αρχαίος παριανός ποιητής Αρχίλοχος (ο οποίος είχε λάβει βεβαίως μέρος σε μάχες κυρίως εναντίον των Αθηνών). Για τον οποίο εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια ο Ελύτης λέγοντας πως ο στίχος "πέταξα την ασπίδα μου, κρύφτηκα σε έναν θάμνο και ξέφυγα από τους Πέρσες" (σσ. ασπίδα = τιμή για τους αρχαίους), αποτέλεσε την έναρξη του λυρισμού (αγάπη για τη ζωή). Άπαντες υπόλοιποι τον αποκάλεσαν φιλοτομαριστή.

Stefanos83

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
1
παρε τον πουλο εσυ και ολοι αυτοι που εχετε ιδιες αποψεις, παρε τους λερες πολιτικους κλεφταραδες και ενα καρο ξενους που εχουν κανει την Ελλαδα μπουρδελο να μεινουμε λιγοι καλοι και σωστοι που για την χωρα και την σημαια μας θα κανουμε τα παντα. Βρηκατε και κανατε ψευτομαγκιες του κωλου αν μπορειτε καντε τα αυτα αλλου ουτε κιχ δεν θα προλαβετε να πειτε

Ξέρεις πόσες φορές το σκέφτομαι; Κάθε στιγμή που βλέπω την Ελλάδα να διασύρεται για τον έναν ή τον άλλο λόγο, πιστεύω ότι θα ήταν προτιμότερο να λειτουργούσαμε σε κράτος 5εκ, με τους άλλους μισούς να έχουν απελαθεί.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Ξέρεις πόσες φορές το σκέφτομαι; Κάθε στιγμή που βλέπω την Ελλάδα να διασύρεται για τον έναν ή τον άλλο λόγο, πιστεύω ότι θα ήταν προτιμότερο να λειτουργούσαμε σε κράτος 5εκ, με τους άλλους μισούς να έχουν απελαθεί.
Παρτε το χαμπαρι..Αυτοί είναι οι αυριανοί νεο-Έλληνες.. Δεκάρα για τους γύρω, μόνο την πάρτη τους.Και μετά απορείτε που μας την πέφτουν πανταχόθεν.Λαός χωρίς συνείδηση δεν στέκει για πολύ ελεύθερος...Θα τρίζουν τα κοκκαλα των ΗΡΩΩΝ  μας!
:ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak:

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Επειδή διαφόρων ειδών υποχρεώσεις θα έχεις σε όποιο μέρος της Γης κι αν μετακομίσεις, γιατί δεν το "κόβεις" για καμιά σπηλιά ή καμιά Σαχάρα - Ανταρκτική - Γη του Πυρός, κλπ., να μην ασχολείσαι με τίποτα, νάναι και στα @@ σου αν μπούνε οι Τούρκοι, (όπως ανέφερες)???
Αφού δεν έχεις σκοπό να παλέψεις-υπερασπιστείς κάτι, σε νοιάζει η πάρτη σου περισσότερο απ'όλα, χέστηκες αν πάθουν κάτι οι συγγενείς σου (όπως ανέφερες), τι κάθεσαι και ταλαιπωρείσαι?

αφού θέλει και την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. και να απολαμβάνει τα θετικά της κοινωνίας και να την αφήσει απροστάτευτη όταν κινδυνεύσει. στην περίπτωσή του το δίκαιο μάλλον είναι, όπως είπαν κι άλλοι, η αποβολή του από την κοινωνία, αφού ευθέως δηλώνει ότι θα την αφήσει να καταρρεύσει. σαν να είσαι ποδοσφαιριστής και να πεις στον πρόεδρο ''μεγάλε εγώ όσο είναι καλά τα πράγματα θα εκτελώ τις υποχρεώσεις μου. αν όμως την ώρα του αγώνα πιάσει βροχή, την κάνω και καθήστε να βραχείτε οι υπόλοιποι''

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Ενδιαφέρον το ερώτημα που θέτει ο πρώτος... Νομίζω γίνεται μια σύγχυση των εννοιών "έθνος" και "πατρίδα". Το έθνος ("γένος" πιστεύω ότι είναι καταλληλότερη λέξη, αλλά ας είναι) είναι μια έννοια σταθερή . Κάθε άνθρωπος ανήκει σε ένα έθνος και δεν αλλάζει αυτό. Και το έθνος μας νομίζω όλοι το πονάμε. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία επ'αυτού.Πώς θα μπορούσαμε να μισούμε αυτό που είμαστε.
Από κει και πέρα όμως , η λέξη "πατρίδα" σημαίνει πολύ περισσότερα . Σημαίνει ελευθερία, αξιοκρατία , δικαιοσύνη .Και αν δεν τα παρέχει αυτά τότε δεν είναι πατρίδα . Και ας ανήκουν στο ελληνικό έθνος οι κυβερνόντες.
Δηλαδή , να το λέμε "Ελλάδα" και ας μας πηδάνε ? Ε, όχι. Τhanks , but no thanks. Πατρίδα μου είναι εκεί που με αγαπάνε...

Bad Indian

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
Οπότε, με τα λεγόμενά σου, με νοιάζουν και οι Αγγλόφωνες χώρες. Πέραν της γλώσσας είναι η κουλτούρα και η νοοτροπία που δε δίνω δεκάρα για αυτές. Έχω ζήσει και έξω και μια χαρά ήταν.

Δε το έκρυψα ποτέ. Αν είμαι δειλός που δε θέλω να υπερασπιστώ τη χώρα που γεννήθηκα με κίνδυνο να χάσω τη ζωή μου, πες με δειλό. Εγώ με λέω έξυπνο. Για σένα θα πω πως είσαι χαζός και πρόβατο. Ο καθένας τις απόψεις του.

Ξαναλέω για πολλοστή φορά πως τα δικαιώματά μου τα έχω επειδή πληρώνω. Αν δε πλήρωνα τα χρέη μου, αν δε πλήρωνα φόρους, θα ήμουν φυλακή. Πληρώνουμε ούτως ή άλλως για να είμαστε ελεύθεροι εξυπνούλη. Αν δε πληρώνονταν οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί από τους δικούς μου φόρους δε θα είχα την δικαιοσύνη. Ζω εδώ, πληρώνω για αυτά που θέλω. Αν θέλω να φύγω δε θα πληρώνω πλέον εδώ. Τόσο απλά. Υποκριτές είναι αυτοί που ζητάνε τη ζωή μου με αντάλλαγμα.... τι?.

Τα γράφω στα παπάρια μου. Τα πιστεύω είναι ούτως ή άλλως μαλακίες. Η πίστη δε χωράει στη ζωή μου. Ούτε ο Θεός σου, ούτε κανενός. Για να δεχτώ κάτι, πρέπει να μου το αποδείξεις και μέχρι στιγμής κανείς δε μου χει αποδείξει πως το να πολεμήσω με κίνδυνο της ζωής μου είναι καλό.

Νόμιζα πως Κριστιάνια ήταν η πρωτεύουσα της Νορβηγίας πριν πολλά πολλά χρόνια. Για μένα το ανώτερο ιδανικό είναι αυτό που εγώ έκατσα και σκέφτηκα πιο είναι, δε μου πάσαρε κανένας τίποτα, αντίθετα με εσένα που το σχολείο και το σπίτι σε πείσαν για το τι είναι καλό.

Δε κατέχω καμία αλήθεια, εγώ δε θέλω να πεθάνω γιατί εγώ δε γουστάρω. Αν εσύ θες να πεθάνεις, δε δίνω μια για τη δική σου αλήθεια. Δε με νοιάζει να σε εμποδίζω. Με νοιάζει όμως να μην εμποδίσεις εσύ εμένα, ακριβώς επειδή εσύ νομίζεις πως κατέχεις την αλήθεια.

Χλωμό Πρόσωπο αστραφτερό_ύδωρ (λέμε τώρα).....

Πρέπει να είσαι χαμένος στο υπερδιάστημα του διαδικτύου και να μην ξέρεις τί λές ή απλά ενας ακόμα μαλάκας...
Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά της μητρικής γλώσσας με τις επίκτητες. Η μήπως όχι? :uglystupid: :uglystupid:

Εσύ το είπες πως θα το βάλεις στα πόδια και αν ανοίξεις το λεξικό θα δεις την φάτσα σου δίπλα στο λήμμα ΔΕΙΛΟΣ   :s&m_1:

Εμεις λοιπόν εδώ οι Αυτόχθονες Ινδιάνοι αναγνωρίζουμε τους δεσμούς μας με τα Άγια Χωματα Μας (Μεγάλε Μανιτού Συγχώρεσε τον... ου γαρ οιδασι τι ποιεί) και κατ'επέκταση με τη μητρική μας γλώσσα και την κουλτούρα-παράδοση Μας, τα οποία εσύ μας ξεκαθάρισες πως γράφεις στα παπάρια σου (και το γεγονός πως έχεις είναι τυχαίο, δεν σε βλέπω όμως να αμφισβητείς τί σε δένει με αυτά.... :s&m_1:). Εμεις λοιπόν ως Ινδιάνοι που πληρώνουμε σε είδος τις παροχές μας στην Κοινότητα (είμαστε φτωχοί Ινδιάνοι) και εξασφαλίζουμε την ελευθερία μας, την ανώτερη αρχή στο Σύστημα Μας. (Δεν φαντάζομαι να θες αποδείξεις και για την ύπαρξη συστημάτων :idiot: :idiot: Η Επιστήμη θα σηκώσει τα χέρια ψηλά μαζί σου...), όταν θα έρθει η ώρα κάποιος να απειλήσει την ελευθερία μας,άρα τη ζωή μας, δεν αναρωτιόμαστε αν η Κοινότητα ζητάει την Ζωή μας με κάποιο αντάλλαγμα, ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως θα Μας Οπλίσει, προκειμένου να αμυνθούμε για εκείνη, για όσα πιστεύουμε και όσους αγαπούμε.

Εμείς χλωμό πρόσωπο μπορεί για σένα να είμαστε χαζοί επειδή στη ζωή μας προχωράμε με Πίστη για τον Μεγάλο Μανιτού, Τα Άγια Χώματα Μας, τα Τίπι μας, την σκουός και τα παπούζ μας... Πράγματα που και εμείς κάτσαμε μόνοι μας και τα σκεφτήκαμε και τα αναδείξαμε σε ανώτερα ιδανικά, εσύ όμως χαρακτηριστικά είπες πως είναι μαλακίες :s&m_1:. Συνέχισε να ψάχνεις αποδείξεις για το αν είναι καλό το να πολεμήσεις με κίνδυνο της Ζωής σου, για την ίδια σου τη Ζωή...
Μάλλον όταν το δίδασκαν στο σχολείο εσύ έπαιζες το πουλάκι σου.... :s&m_1: :s&m_1: Γι'αυτό και νόμιζες πως η Κριστιάνια είναι η πρωτεύουσα της Νορβηγίας :s&m_1:

Όσο για την Αλήθεια, η δική σου είναι μόνο μία: "Δεν θέλεις να πεθάνεις, αν δεν γουστάρεις εσύ, για καμία Ελλάδα, Πατρίδα και Βλακείες". Η Δική μας Ινδιάνικη Αλήθεια είναι γραμμένη στην ακροτελεύτια Διάταξη του Τοτέμ. Άρθρο 120 παρ. 4. ως δικαίωμα και συνάμα υποχρέωση Μας. Το δέντρο χωρίς τις Ρίζες του, ΔΕΝ αντέχει στη φθορά του χρόνου.  :s&m_1:
Και για να λύσω και την απορία σου, χλωμό φοβισμένο πρόσωπο, δεν έχεις να ανησυχείς από εμάς τους Ινδιάνους. Την ώρα που παίρνει φωτιά το Τίπι μας, ΔΕΝ ΘΑ εμποδίσουμε κανέναν ΔΕΙΛΟ να το βάλει στα πόδια. Η Ζωή του (το τομάρι σου δηλαδή που είναι το μόνο το οποίο σε ενδιαφέρει) δεν έχει ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ. Αυτή τη δουλειά, μπορεί να την κάνουν άλλοι Πατριώτες.... ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ σε θεωρούμε ΠΡΟΔΟΤΗ. Ούτε φυσικά αν επιστρέψεις στην Κοινότητα να σε δρέπουμε με δάφνες ως ήρωα, επειδή προθυμοποιήθηκες να πληρώσεις... με αντάλλαγμα την ελευθερία σου :s&m_1: Σε διαβεβαιώ πως το σκάλπ σου θα κοσμεί το Τίπι μου.  Ό,ΤΙ ΕΣΠΕΙΡΕΣ, ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙΣ, λέμε εδώ στην Τσιάπας. Όσο για τα μπιχλιμπίδια σου δεν τα θέλει κανείς.... Τί την πέρασες την Πατρίδα? Ξενοδοχείο? :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1:

Καταλαβαίνεις λοιπόν τώρα γιατί σου λέω πως δεν είσαι ούτε ο Γαλιλαίος, ούτε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Είσαι απλά, άλλος ενας μαλάκας πίσω από ένα πληκτρολόγιο που μιλάει, προτού βουτήξει τη δειλή του γλώσσα στο μυαλό. Στη λογική. Τέτοιων ανθρώπων την θλιβερή τους ύπαρξη την ΑΝΕΧΟΜΑΙ, όμως ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΩ. ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑ. Εύχομαι ο Μεγάλος Μανιτού να σε βοηθήσει να βρείς το δρόμο σου απολωλός πρόβατο. Και μιας και είπες πως ήσουν στα ξένα και ξέρεις.... Σου έχω το "Ανθελληνικό" σαν αποχαιρετιστήριο άσμα. Σου παραθέτω τους στίχους στην ΜΗΤΡΙΚΗ σου γλώσσα μην τυχόν και τα περάσεις για αγγλικά....
:s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1:

Κακός Ινδιάνος Μίλησε............

Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά
και στο Σικάγο μέσα ζει στην Λευτεριά.
Εκείνος που δεν ξέρει και δεν αγαπά
-σάμπως φταις και συ καημένη-
και στην Αθήνα μέσα ζει στην ξενιτιά.

Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ και βαθιά σ' ευχαριστώ
γιατί μ' έμαθες και ξέρω
ν' ανασαίνω όπου βρεθώ να πεθαίνω όπου πατώ
και να μη σε υποφέρω.
Αχ Ελλάδα θα στο πω πριν λαλήσει πετεινός
δεκατρείς φορές μ' αρνιέσαι.
M' εκβιάζεις μου κολλάς, σαν το νόθο με πετάς,
μα κι απάνω μου κρεμιέσαι.

Η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά
-Οδυσσέα γύρνα κοντά μου-
που τ' άγια χώματα της πόνος και χαρά.
Καθένας είναι ένας που σύνορο πονά
κι εγώ είμαι ένας κανένας που σας σεργιανά.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Respect ρε Ινδιάνε, αλλά χάνεις φαιά ουσία - πρόκειται για ένα ιδεολογικό απόβλητο. Αρκετή αξία του δώσατε - καλύτερα το thread να πεθάνει στη λήθη του χρόνου.

Bad Indian

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
Το γνωρίζω αδερφέ και έχεις δίκιο. Γι'αυτό και δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω.
Αν το έθετε σε μία βάση κοινωνιολογικής συζήτησης θα είχε ενδιαφέρον. Ήρθε όμως εδω πέρα ο βλαξ να μας ανακοινώσει πως τον ενδιαφέρει μόνο το τομάρι του και να του δώσουμε και τα εύσημα... :jerking:
Τέσπα αρκετά ασχοληθήκαμε.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Respect ρε Ινδιάνε, αλλά χάνεις φαιά ουσία - πρόκειται για ένα ιδεολογικό απόβλητο. Αρκετή αξία του δώσατε - καλύτερα το thread να πεθάνει στη λήθη του χρόνου.

φίλε, λάθος κάνεις. αυτού του θρεντ πρέπει όλοι να τυπώσουμε τις σελίδες με τις απόψεις του ''φίλου'' μας και να τις καρφιτσώσουμε στον τοίχο του δωματίου μας να τις βλέπουμε συνέχεια. ξέρεις γιατί; γιατί πολύ απλά τους Αρτέμηδες Μάτσες, Εφιάλτες, Πήλιους Γούσηδες κ.λπ. κάποτε δεν τους ήξερες πριν δράσουν. στην έφερναν απότομα. τώρα στο λέει από πριν. να είσαι σίγουρος ότι τούτος εδώ στην απευκτέα (εξυπακούεται ότι κανείς μας δεν θέλει τον πόλεμο) περίπτωση εισβολής εχθρού, επειδή δεν θα προλάβει να το σκάσει, δεν θα καθήσει φυσικά να σκάσει. θα βάλει την κουκούλα και θα εξασφαλίσει για τον εαυτό του μια άνετη ζωούλα την ώρα που οι άλλοι θα υποφέρουν.
Αρτέμης Μάτσας με πατέντα! Δοξάστε τον!

Επισκέπτης
Νομίζω πως λίγοι βλέπουν αυτό το θέμα όπως το βλέπω εγώ.

Να πω πρώτα πως δεν είμαι αναρχικός. Τουλάχιστο όπως λένε μερικοί πως είναι η αναρχία. Δεν έχω διαβάσει κανέναν θεωρητικό αναρχικό οπότε δε ξέρω, ίσως να μην είναι αυτό που νομίζω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει μια μορφή τήρησης της τάξης. Οι εγκληματίες να τιμωρούνται για να είμαι ασφαλής και να βρίσκω το δίκιο μου όταν με αδικούν.

Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.

Δε μπορώ να κατανοήσω με τίποτα για πιο λόγο, επειδή έτυχε και γεννήθηκα σε μια χώρα, να πρέπει να δώσω τη ζωή μου για αυτή στον πόλεμο.

Θέλει κάποιος να κατακτήσει την Ελλάδα? Θέλει η Τουρκία να μπει μέσα? Και τι με νοιάζει εμένα? Θέλει να μπει στην Αθήνα που μένω? Θα σηκωθώ να φύγω. Θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη? Γιατί να με νοιάζει αφού δε μένω εκεί? Όταν εισβάλλει μια χώρα σε μια άλλη χώρα με νοιάζει καθόλου εμένα? Δε δίνω μια. Γιατί να με νοιάζει αν θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη?

Πέφτει το ελικόπτερο στα Ίμια? Στα παπάρια μου, στρατιωτικοί ήταν, όταν πήγαν να καταταχθούν το ήξεραν πως μπορεί να πεθάνουν. Δικό τους το ρίσκο. Γιατί να την πληρώσω εγώ?

Λένε όλοι πως η Ελλάδα είναι ιδέα. Τα αρχίδια μου κουνιούνται προς την κατεύθυνση της ιδέας αυτής. Κανείς δε μπορεί καν να εξηγήσει τη σημαίνει αυτή η φράση. Μας έχουν πιπιλίσει τα αυτιά με τις ιδέες των εθνών. Με νοιάζει μόνο τι θα γίνει με τις ζωές των ανθρώπων που ξέρω και αγαπώ, όχι για τους άλλους. Όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε άλλους πολέμους με νοιάζει? Τι διαφορά κάνει επειδή αυτοί κρίνονται Έλληνες? Το ίδιο μου κάνει αν λέγονται Έλληνες ή Ελβετοί.

Η κυρίως φράση είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???????? ΤΙ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ?

Πριν προλάβει κάποιος να κρίνει και να πει οτιδήποτε, ας το σκεφτεί σοβαρά.

Tο θέμα σου δέν είναι πολιτικό ούτε ηθικό.Ψυχιατρικό είναι.Καλή τύχη.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Άλλος ένας γελοίος Προδότης..Πατρίδας,οικογένειας και Ιδανικών..Δεν αξίζει και που του γραφουμε..
:uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi:

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ότι λέτε μέχρι τώρα τα έχετε ξαναπεί και απλά επαναλαμβάνεται η διαφωνία μας.

Ένα είναι το καινούριο, πως με είπατε προδότη. Εδώ διαφωνώ μαζί σας, όχι πως θα είχα πρόβλημα να γίνω προδότης, αλλά κάνετε λάθος.

Ποτέ δε συμφώνησα με την Ελλάδα πως θα πολεμήσω για αυτή. Μου το έδωσε με το ζόρι. Με τη βία! Γεννήθηκα, και κάποιος αόρατος δικτάτορας με έχρισε υπόδουλο και είπε πως έχω την υποχρέωση να δώσω τη ζωή μου αν μου ζητηθεί. Δε συμφώνησα τότε, δε συμφωνώ και τώρα. Στον στρατό ακόμα δεν είχα ορκιστεί. Όχι πως σημαίνει κάτι, και να είχα ορκιστεί θα το έκανα μόνο για να μη πάω φυλακή, γιατί πρώτα απ' όλα έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου (επιπλέον, ο όρκος δε σημαίνει τίποτα για εμένα).

Αν στη μια πλευρά της συμφωνίας υπάρχει κάποιος που απειλεί τον άλλον, πως αν δε δεχτεί τη συμφωνία θα τον πάει φυλακή, τότε έχω το δικαίωμα να σπάσω τη συμφωνία όποτε εγώ θελήσω. Ο λόγος? Πολύ απλός, επειδή με εξανάγκαζαν να τη δεχτώ.

ADMIRAL GR, θα ήσουν ο πρώτος από τους πολεμιστές του Στάλιν καθώς σκότωναν αθώο κόσμο, θα ήσουν ο πιο σκατόψυχος Άγγλος όταν κάναν επίθεση στην Βιρμανία, θα ήσουν ο πιο στρατόκαυλος Αμερικάνος όταν σκότωναν στα Βαλκάνια. Είσαι μια μαριονέτα που αντί για μυαλό, έχει ένα ηχείο που παίζει ότι του λένε άλλοι. Γελάω μαζί σου ανθρωπάκι.

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Ουτε και εγω το καταλαβα το κοματι του "προδοτη". Να μην σκοτωθει για κατι που δεν τον ενδιαφερει θελει.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Ποτέ δε συμφώνησα με την Ελλάδα πως θα πολεμήσω για αυτή. Μου το έδωσε με το ζόρι. Με τη βία! Γεννήθηκα, και κάποιος αόρατος δικτάτορας με έχρισε υπόδουλο και είπε πως έχω την υποχρέωση να δώσω τη ζωή μου αν μου ζητηθεί. Δε συμφώνησα τότε, δε συμφωνώ και τώρα. Στον στρατό ακόμα δεν είχα ορκιστεί. Όχι πως σημαίνει κάτι, και να είχα ορκιστεί θα το έκανα μόνο για να μη πάω φυλακή, γιατί πρώτα απ' όλα έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου (επιπλέον, ο όρκος δε σημαίνει τίποτα για εμένα).

Είναι συνταγματική επιταγή, η διατήρηση και μόνον της ελληνικής ιθαγένειας αρκεί για να σου επιβληθεί ώς υποχρέωση: "Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων."

Το σκεπτικό σου μπάζει από παντού: Είναι παράνομο, παράλογο και ηθικά απαράδεκτο (το γιατί εξηγήθηκε επαρκώς σε κάμποσες από τις προηγούμενες σελίδες).

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Sparkling water ,κατσε τοτε να σε γαμησουν οι αλλοι ,και μην
αμυνεσαι στη βια .
Γιατι αν δεν εχεις καταλαβει οτι η ιστορια της ανθρωποτητας ,ειναι η ιστορια της βιας ,τοτε εισαι αφελης.
Αυτοι που κανουν κουμαντο ,το επιβαλουν με την βια και παντοτε ετσι το επεβαλαν.
Το ιδιο γινεται με τα ζωα ,που συσπειρωνονται σε αγελες για να αντιμετωπισουν τους εχθρους.
Ο Γκαντι και ο Χριστος αντιμετωπισαν την βια με την "παθητικη αντισταση" ,δηλαδη την ανυπακοη.Αναγνωριζαν ομως την δυναμη της βιας και αμυνοντουσαν με την αρνηση να υποταχθουν στον ισχυροτερο .
Με αλλα λογια ,ειτε το θελεις ειτε οχι ,η βια υπαρχει και ο μονος αποτελεσματικος τροπος να την αντιμετωπισεις ειναι
να συσπειρωθεις σε μια κοινωνικη ομαδα(που πολεμαει ειτε με οπλα ειτε με την ανυπακοη).
Αν δεν το κανεις ,τοτε θα εχεις την τυχη των μοναχικων προβατων που τα τρωει ο λυκος.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Είναι συνταγματική επιταγή, η διατήρηση και μόνον της ελληνικής ιθαγένειας αρκεί για να σου επιβληθεί ώς υποχρέωση: "Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων."

Το σκεπτικό σου μπάζει από παντού: Είναι παράνομο, παράλογο και ηθικά απαράδεκτο (το γιατί εξηγήθηκε επαρκώς σε κάμποσες από τις προηγούμενες σελίδες).

και ποιος σου είπε ότι κάθισε να επεξεργαστεί στο μυαλό του αυτά που διάβασε; λέξεις απλές περνούν μπροστά από τα μάτια του

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Το συνταγμα σε υποχρεωνει δηλαδη στην ουσια χωρις την θεληση σου (εφοσων γεννηθηκες ελληνας) να κανεις οτι θελουν αλλοι.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
ADMIRAL GR, θα ήσουν ο πρώτος από τους πολεμιστές του Στάλιν καθώς σκότωναν αθώο κόσμο, θα ήσουν ο πιο σκατόψυχος Άγγλος όταν κάναν επίθεση στην Βιρμανία, θα ήσουν ο πιο στρατόκαυλος Αμερικάνος όταν σκότωναν στα Βαλκάνια. Είσαι μια μαριονέτα που αντί για μυαλό, έχει ένα ηχείο που παίζει ότι του λένε άλλοι. Γελάω μαζί σου ανθρωπάκι.

Ή από την άλλη θα ήταν ένας από τους χιλιάδες που άφησαν χέρια και πόδια στα βουνά της Πίνδου το '40 ... όταν εσύ κατ'αντιστοιχία θα συνέχιζες την ανέμελη ζωή σου σε κάποιο μπιστρό στο Παρίσι ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom