Επισκέπτης
Το λάθος ήτανε ότι λες φυγή,δεν είναι αυτή η λύση.Ότι λέτε μέχρι τώρα τα έχετε ξαναπεί και απλά επαναλαμβάνεται η διαφωνία μας.
Ένα είναι το καινούριο, πως με είπατε προδότη. Εδώ διαφωνώ μαζί σας, όχι πως θα είχα πρόβλημα να γίνω προδότης, αλλά κάνετε λάθος.
Ποτέ δε συμφώνησα με την Ελλάδα πως θα πολεμήσω για αυτή. Μου το έδωσε με το ζόρι. Με τη βία! Γεννήθηκα, και κάποιος αόρατος δικτάτορας με έχρισε υπόδουλο και είπε πως έχω την υποχρέωση να δώσω τη ζωή μου αν μου ζητηθεί. Δε συμφώνησα τότε, δε συμφωνώ και τώρα. Στον στρατό ακόμα δεν είχα ορκιστεί. Όχι πως σημαίνει κάτι, και να είχα ορκιστεί θα το έκανα μόνο για να μη πάω φυλακή, γιατί πρώτα απ' όλα έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου (επιπλέον, ο όρκος δε σημαίνει τίποτα για εμένα).
Αν στη μια πλευρά της συμφωνίας υπάρχει κάποιος που απειλεί τον άλλον, πως αν δε δεχτεί τη συμφωνία θα τον πάει φυλακή, τότε έχω το δικαίωμα να σπάσω τη συμφωνία όποτε εγώ θελήσω. Ο λόγος? Πολύ απλός, επειδή με εξανάγκαζαν να τη δεχτώ.
Μίας και δεν υπάρχει αλλού ο παράδεισος κάπου πρέπει να τον φτιάξεις.
Ως έλληνας μετανάστης δεν μετράς πουθενά εύκολα(τα πτυχία της χώρας θεωρούνται τα κατώτερα κ την τύχη των μεταναστών την ξέρεις γενικά).