Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 42K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Ότι λέτε μέχρι τώρα τα έχετε ξαναπεί και απλά επαναλαμβάνεται η διαφωνία μας.

Ένα είναι το καινούριο, πως με είπατε προδότη. Εδώ διαφωνώ μαζί σας, όχι πως θα είχα πρόβλημα να γίνω προδότης, αλλά κάνετε λάθος.

Ποτέ δε συμφώνησα με την Ελλάδα πως θα πολεμήσω για αυτή. Μου το έδωσε με το ζόρι. Με τη βία! Γεννήθηκα, και κάποιος αόρατος δικτάτορας με έχρισε υπόδουλο και είπε πως έχω την υποχρέωση να δώσω τη ζωή μου αν μου ζητηθεί. Δε συμφώνησα τότε, δε συμφωνώ και τώρα. Στον στρατό ακόμα δεν είχα ορκιστεί. Όχι πως σημαίνει κάτι, και να είχα ορκιστεί θα το έκανα μόνο για να μη πάω φυλακή, γιατί πρώτα απ' όλα έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου (επιπλέον, ο όρκος δε σημαίνει τίποτα για εμένα).

Αν στη μια πλευρά της συμφωνίας υπάρχει κάποιος που απειλεί τον άλλον, πως αν δε δεχτεί τη συμφωνία θα τον πάει φυλακή, τότε έχω το δικαίωμα να σπάσω τη συμφωνία όποτε εγώ θελήσω. Ο λόγος? Πολύ απλός, επειδή με εξανάγκαζαν να τη δεχτώ.
Το λάθος ήτανε ότι λες φυγή,δεν είναι αυτή η λύση.

Μίας και δεν υπάρχει αλλού ο παράδεισος κάπου πρέπει να τον φτιάξεις.

Ως έλληνας μετανάστης δεν μετράς πουθενά εύκολα(τα πτυχία της χώρας θεωρούνται τα κατώτερα κ την τύχη των μεταναστών την ξέρεις γενικά).

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Άλλος ένας γελοίος Προδότης..Πατρίδας,οικογένειας και Ιδανικών..Δεν αξίζει και που του γραφουμε..
:uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi:
Απλα εχει το σκεπτικο ,ας πολεμησουν οι αλλοι και αυτος να καλοπερναει ,στα μετοπισθεν.
Το θεμα ειναι οτι αν σκεπτονται ολοι οι ελληνες ετσι ,κανεις τελικα δεν θα καλοπερναει ,γιατι θα θα γινουν δουλοι .

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Είναι συνταγματική επιταγή, η διατήρηση και μόνον της ελληνικής ιθαγένειας αρκεί για να σου επιβληθεί ώς υποχρέωση: "Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων."

Το σκεπτικό σου μπάζει από παντού: Είναι παράνομο, παράλογο και ηθικά απαράδεκτο (το γιατί εξηγήθηκε επαρκώς σε κάμποσες από τις προηγούμενες σελίδες).
Παράνομο είναι επειδή άλλοι φτιάχνουν τους νόμους όπως τους συμφέρει.
Ηθικά απαράδεκτο σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια, για μένα είμαι ηθικότατος.
Παράλογο δε νομίζω. Το να μη θέλω να δώσω τη ζωή μου δεν είναι παράλογο και θα το τιμήσω με όποιον τρόπο μπορέσω. Παράλογο είναι να σου λέει κάποιος πως οφείλεις να δώσεις τη ζωή σου και εσύ να το δέχεσαι, και μάλιστα με προθυμία!!!

Επισκέπτης
Παράλογο δε νομίζω. Το να μη θέλω να δώσω τη ζωή μου δεν είναι παράλογο και θα το τιμήσω με όποιον τρόπο μπορέσω. Παράλογο είναι να σου λέει κάποιος πως οφείλεις να δώσεις τη ζωή σου και εσύ να το δέχεσαι, και μάλιστα με προθυμία!!!
Ρε συ άσχετο το ότι στο λένε/προστάζουνε,για εσένα πράττεις/πολεμάς πάντα!!!

Η τραγική ειρωνία φυσικά είναι ότι εσύ,εγώ κ οι άλλοι θα πολεμήσουμε αλλά ένας κάποιος Καραμανλής ή Παπανδρέου θα φύγει εξωτερικό κ μετά θα έρθει να κάνει τον πρωθυπουργό!!! :P

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Ουτε και εγω το καταλαβα το κοματι του "προδοτη". Να μην σκοτωθει για κατι που δεν τον ενδιαφερει θελει.

έγραψες και χτες ότι καλό θα ήταν να μην υπήρχαν έθνη και πατρίδες. εγώ συμφωνώ μαζί σου. επί του πρακτέου όμως μιας και υπάρχουν, ποια πρέπει να είναι η στάση μας; ζούμε σε μια κοινότητα (κακώς δημιουργημένη για σένα) η οποία μας ικανοποιεί όλες τις ανάγκες. βιοτικές, κοινωνικές, ασφάλειας, αναγνώρισης, (αυτο)ολοκλήρωσης. μπορεί κανείς να ζει ξεκομμένος από κάθε δημιουργημένη κοινότητα πάνω στη γη; αν όχι, είναι υποχρεωμένος να τη διατηρήσει, κάτι το οποίο έχουν συμφωνήσει όλα τα μέλη να κάνουν. αν ο ένας δεν συμφωνεί να τη διατηρήσει, αλλά βολεύεται να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του μέσα από αυτή, πώς θα τον χαρακτηρίσουμε αυτόν αν όχι προδότη; και ποια πρέπει να είναι η στάση των άλλων μελών απέναντί του;

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Απλα εχει το σκεπτικο ,ας πολεμησουν οι αλλοι και αυτος να καλοπερναει ,στα μετοπισθεν.
Το θεμα ειναι οτι αν σκεπτονται ολοι οι ελληνες ετσι ,κανεις τελικα δεν θα καλοπερναει ,γιατι θα θα γινουν δουλοι .
Δε δίνω μια τι θα κάνουν οι άλλοι, αν θέλουν να πολεμήσουν και αν θέλουν να φύγουν.

Το να κάνεις την υπόθεση "αν όλοι οι Έλληνες σκέφτονταν σαν και εμένα" είναι τελείως αυθαίρετο, με την ίδια λογική, "αν σκέφτονταν όλος ο κόσμος όπως εγώ" δε θα γίνονταν πόλεμοι. Είσαι όμως τόσο βλάκας που ούτε ένα μικρό λογικό άλμα δε μπορείς να σκεφτείς.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146

Ο Νόμος υπάρχει υπέρ του αδυνάτου - και τα τελευταία 36 χρόνια διαμορφώνεται σε καθεστώς δημοκρατικής ελευθερίας από νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις.

Το σκεπτικό σου είναι ηθικά απαράδεκτο διότι θεωρείς δικαίωμα σου να απολαμβάνεις το προϊόν της ιστορικής θυσίας χιλιάδων ανθρώπων χωρίς να είσαι πρόθυμος να καταβάλεις ο ίδιος αντίστοιχο αντίτιμο εάν σου ζητηθεί.

Τέλος είναι παράλογο διότι πολύ απλά εάν στον πραγματικό κόσμο αρνιόσουν ευθέως την στράτευση σε περίοδο πολέμου θα κατέληγες στην καλύτερη περίπτωση στην φυλακή ή την εξορία και στην χειρότερη στο χώμα.

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Κακως πλεμησαν τους τουρκους οι προγονοι μας,λοιπον.Επρεπε να ειχαν παραμεινει τα πραγματα οπως ησαν, και να σε γαμουσαν οι Τουρκοι απο το κωλο σαν μικρο γιουσουφακι ,Sparkling water.Και να κυκλοφορουσες και με μαντηλα στο κεφαλακι .

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ο Νόμος υπάρχει υπέρ του αδυνάτου - και τα τελευταία 36 χρόνια διαμορφώνεται σε καθεστώς δημοκρατικής ελευθερίας από νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις.

Το σκεπτικό σου είναι ηθικά απαράδεκτο διότι θεωρείς δικαίωμα σου να απολαμβάνεις το προϊόν της ιστορικής θυσίας χιλιάδων ανθρώπων χωρίς να είσαι πρόθυμος να καταβάλεις ο ίδιος αντίστοιχο αντίτιμο εάν σου ζητηθεί.

Τέλος είναι παράλογο διότι πολύ απλά εάν στον πραγματικό κόσμο αρνιόσουν ευθέως την στράτευση σε περίοδο πολέμου θα κατέληγες στην καλύτερη περίπτωση στην φυλακή ή την εξορία και στην χειρότερη στο χώμα.
Ο νόμος είναι φτιαγμένος για να εξυπηρετεί σκοπούς. Μερικοί συμφωνούν με μερικούς νόμους και μερικοί όχι. Ένας από τους νόμους που δε συμφωνώ είναι αυτός. Προφανές νομίζω.

Ξαναλέω, η ηθική σου δε με ενδιαφέρει, κράτα τη για τον εαυτό σου και για κάποιον που ενδιαφέρεται να την ακούσει.

Παράλογο ακριβώς για αυτό που λες. Επειδή μου στερεί την ελευθερία μου χωρίς να φταίω σε τίποτα. Εσύ κρίνεις δια του αποτελέσματος, πως δηλαδή αν δε συμφωνήσεις θα έχεις συνέπειες. Εγώ σου εξηγώ πως αυτή η πρόταση είναι παράλογη.

Χτίζεις παλάτια παραλογισμού. Οι απαντήσεις μου είναι ξεκάθαρες, μόνο στο θέμα της ηθικής διαφωνούμε. Το δόγμα σου.

Επισκέπτης
Κακως πλεμησαν τους τουρκους οι προγονοι μας,λοιπον.Επρεπε να ειχαν παραμεινει τα πραγματα οπως ησαν, και να σε γαμουσαν οι Τουρκοι απο το κωλο σαν μικρο γιουσουφακι ,Sparkling water.Και να κυκλοφορουσες και με μαντηλα στο κεφαλακι .
Δεν το τοποθετείς εντελώς σωστά,σήμερα αν δεν είχε γίνει η εξέγερση του 1821 θα ήμασταν πλέον καθαροί τούρκοι.

Οπότε αναιρούνται όσα λες.

Υ.Γ.Ααα η μαντήλα έχει ήδη καταργηθεί ως υποχρεωτική στην γείτονα χώρα,βγείτε λίγο από την γυάλα σας.

Επισκέπτης
Ο νόμος είναι φτιαγμένος για να εξυπηρετεί σκοπούς. Μερικοί συμφωνούν με μερικούς νόμους και μερικοί όχι. Ένας από τους νόμους που δε συμφωνώ είναι αυτός. Προφανές νομίζω.

Ξαναλέω, η ηθική σου δε με ενδιαφέρει, κράτα τη για τον εαυτό σου και για κάποιον που ενδιαφέρεται να την ακούσει.

Παράλογο ακριβώς για αυτό που λες. Επειδή μου στερεί την ελευθερία μου χωρίς να φταίω σε τίποτα. Εσύ κρίνεις δια του αποτελέσματος, πως δηλαδή αν δε συμφωνήσεις θα έχεις συνέπειες. Εγώ σου εξηγώ πως αυτή η πρόταση είναι παράλογη.

Χτίζεις παλάτια παραλογισμού. Οι απαντήσεις μου είναι ξεκάθαρες, μόνο στο θέμα της ηθικής διαφωνούμε. Το δόγμα σου.
Αυτό που σου λέω εγώ το κατανοήσες;;;;

Δεν έχεις που να πας κ να βρεις καλύτερα εύκολα.

Τα ζόρια θα είναι τρομερά,στο ζύγι να τα βάλεις για εμένα καλύτερα η μάχη.

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
έγραψες και χτες ότι καλό θα ήταν να μην υπήρχαν έθνη και πατρίδες. εγώ συμφωνώ μαζί σου. επί του πρακτέου όμως μιας και υπάρχουν, ποια πρέπει να είναι η στάση μας; ζούμε σε μια κοινότητα (κακώς δημιουργημένη για σένα) η οποία μας ικανοποιεί όλες τις ανάγκες. βιοτικές, κοινωνικές, ασφάλειας, αναγνώρισης, (αυτο)ολοκλήρωσης. μπορεί κανείς να ζει ξεκομμένος από κάθε δημιουργημένη κοινότητα πάνω στη γη; αν όχι, είναι υποχρεωμένος να τη διατηρήσει, κάτι το οποίο έχουν συμφωνήσει όλα τα μέλη να κάνουν. αν ο ένας δεν συμφωνεί να τη διατηρήσει, αλλά βολεύεται να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του μέσα από αυτή, πώς θα τον χαρακτηρίσουμε αυτόν αν όχι προδότη; και ποια πρέπει να είναι η στάση των άλλων μελών απέναντί του;

Θεωρω τις κοινωτιτες χρησιμες, αλλα τα κρατη και τις εθνικοτητες επικινδυνες. Οι κοινωτιτες οπως λες σου προσφερουν απτα πραγματα σε αντιθεση με τις εθνικοτητες που φερνουν ανεξηγητο μισος μεταξυ ανθρωπων.

Αν καποιος θελει να εχει τα ωφελη μιας κοινοτητας θα πρεπει να συμμοφωθει με τους κανονες της. Αλλα ο καθενας θα πρεπει να μπορει να επιλεξει σε ποια κοινοτητα θελει να προσφερει.

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Άντε παλι    :jerking: :jerking:

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Δε δίνω μια τι θα κάνουν οι άλλοι, αν θέλουν να πολεμήσουν και αν θέλουν να φύγουν.

Το να κάνεις την υπόθεση "αν όλοι οι Έλληνες σκέφτονταν σαν και εμένα" είναι τελείως αυθαίρετο, με την ίδια λογική, "αν σκέφτονταν όλος ο κόσμος όπως εγώ" δε θα γίνονταν πόλεμοι. Είσαι όμως τόσο βλάκας που ούτε ένα μικρό λογικό άλμα δε μπορείς να σκεφτείς.
"Αν σκεφτοντουσαν ολοι ετσι (σαν τον Sparkling water) δεν θα γινοταν πολεμοι " ,αυτο το εχει πει και ο Γκαντι και ο Χριστος ,πριν απο σενα .
Μονο που εγιναν πολεμοι και γινονται ,γιατι ετσι ειναι η φυση του ανθρωπου .Και ο Χριστος και ο Γκαντι ελεγαν να μην γαμας ,παρα μονο την γυναικα σου .
Ουτε αυτο τηρειται ,βεβαια ,παγκοσμια.
Προσπαθεις να διαδοσεις τις αποψεις του Χριστου και του Γκαντι ,με διαφορετικο τροπο.
Μονο που δεν μπορεις να επιβαλεις την μη-βια στους ανθρωπους ,και η βια παντοτε υπηρχε και θα υπαρχει,
οπως υπαρχει και στα ζωα.
Αν δεν το καταλαβαινεις ,εισαι ανιστορητος μπουλης.
Ενω οι αλλοι αγωνιζονται , θελεις να καλοπερνας ,σαν καλομαθημενος μπουλης.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146

Χρειάζεται πολύ μυαλό υποθέτω για να αντιληφθείς το προφανές ... καληνύχτα - ελπίζω μόνον να μην πιστεύεις τα όσα γράφεις αλλά απλά να διεκδικείς τα 15 λεπτά δημοσιότητας που σου αναλογούν στην ιντερνετόσφαιρα με κάπως πρωτότυπο τρόπο ...

Επισκέπτης
"Αν σκεφτοντουσαν ολοι ετσι (σαν τον Sparkling water) δεν θα γινοταν πολεμοι " ,αυτο το εχει πει και ο Γκαντι και ο Χριστος ,πριν απο σενα .
Μονο που εγιναν πολεμοι και γινονται ,γιατι ετσι ειναι η φυση του ανθρωπου .Και ο Χριστος και ο Γκαντι ελεγαν να μην γαμας ,παρα μονο την γυναικα σου .
Προσπαθεις να διαδοσεις τις αποψεις του Χριστου και του Γκαντι ,με διαφορετικο τροπο.
Μονο που δεν μπορεις να επιβαλεις την μη-βια στους ανθρωπους ,και η βια παντοτε υπηρχε και θα υπαρχει,
Υπάρχουνε μερικά κράτη όπως Σουηδία,Φιλανδία,Δανία,Κούβα με 1% σπατάλες για αγορά όπλων.

Ακόμα ναι δεν έχει εκμηδενίσει ο κίνδυνος και απειλή πολέμου αλλά για αυτούς είναι στο 1%.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287

Δε καταλαβαίνεις που διαφωνούμε καραγκιοζάκο, πρώτα διάβασε και μετά μίλα. Ούτε εγώ πιστεύω πως γίνεται. Απλά έφερα το παράδειγμα επειδή είπες (αν ήσουν εσύ) πως "αν σκέφτονταν όλοι οι Έλληνες σαν και μένα". Σε απάντηση σε αυτό το τελείως υποθετικό παράδειγμα, έφερα ένα άλλο υποθετικό παράδειγμα σαν αντιπαράδειγμα.

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1

Κριμα, νομιζα οτι προσπαθουσαμε να ξεφυγουμε απο το επιπεδο το ζωων.
Ειναι αληθεια οτι δεν μπορεις να επιβαλεις την μη-βια στους ανθρωπους, αλλα τους το δειχνεις σαν επιλογη.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Χρειάζεται πολύ μυαλό υποθέτω για να αντιληφθείς το προφανές ... καληνύχτα - ελπίζω μόνον να μην πιστεύεις τα όσα γράφεις αλλά απλά να διεκδικείς τα 15 λεπτά δημοσιότητας που σου αναλογούν στην ιντερνετόσφαιρα με κάπως πρωτότυπο τρόπο ...
Εύκολο να επικαλούμαστε το προφανές όταν δεν έχουμε πια τι άλλο να πούμε. Αυτά που λες είναι προφανή για εσένα που δέχεσαι το δόγμα. Για εμένα που δε το δέχομαι, δεν είναι προφανή.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Θεωρω τις κοινωτιτες χρησιμες, αλλα τα κρατη και τις εθνικοτητες επικινδυνες. Οι κοινωτιτες οπως λες σου προσφερουν απτα πραγματα σε αντιθεση με τις εθνικοτητες που φερνουν ανεξηγητο μισος μεταξυ ανθρωπων.

Αν καποιος θελει να εχει τα ωφελη μιας κοινοτητας θα πρεπει να συμμοφωθει με τους κανονες της. Αλλα ο καθενας θα πρεπει να μπορει να επιλεξει σε ποια κοινοτητα θελει να προσφερει.

ωραία. ο ''φίλος'' μας εδώ δεν έχει επιλέξει να προσφέρει, αλλά και να δέχεται τις προσφορές μιας συγκεκριμένης κοινότητας; τι τον εμποδίζει να επιλέξει μια άλλη; είναι ολοφάνερο ότι δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες της. ποια πρέπει να είναι η στάση των άλλων μελών;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom