Νομίζω πως λίγοι βλέπουν αυτό το θέμα όπως το βλέπω εγώ.
Να πω πρώτα πως δεν είμαι αναρχικός. Τουλάχιστο όπως λένε μερικοί πως είναι η αναρχία. Δεν έχω διαβάσει κανέναν θεωρητικό αναρχικό οπότε δε ξέρω, ίσως να μην είναι αυτό που νομίζω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει μια μορφή τήρησης της τάξης. Οι εγκληματίες να τιμωρούνται για να είμαι ασφαλής και να βρίσκω το δίκιο μου όταν με αδικούν.
Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.
Η κυρίως φράση είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???????? ΤΙ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ?
Ένα από τα πρώτα πράγματα που σε δένει με αυτόν τον τόπο είναι η γλώσσα. Και αυτό στο λέω μιας και μπορείς και κάνεις κουβέντα με ανθρώπους και να υποστηρίξεις τα όσα πιστεύεις. Αν είχες γεννηθεί στην ζούγκλα λοιπόν(έτυχε και γεννήθηκες εκεί) θα μιλούσες σαν τον Ταρζάν ή τον Μόγλη. Ό,τι είναι απαραίτητο για να συνεννοηθείς και να συμβιώσεις με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας ή κοινωνίας αν θες, στην οποία έτυχε να γεννηθείς.
Γιατί να δώσεις την ζωή σου τώρα επειδή έτυχε και γεννήθηκες σε αυτόν τον τόπο, έχω δύο πράγματα να σου επισημάνω. Πρώτον πρέπει να αντιληφθείς πως στην περίπτωση του πολέμου δεν δίνεις τη ζωή σου, αλλα αμύνεσαι για να μην σου την πάρουν. Και δεύτερον εφόσον δέχεσαι τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σου ως πολίτης απέναντι στο Κράτος που σου παρέχει τις ασφαλιστικές δικλείδες και της εγγυήσεις της ελευθερίας σου, δεν γίνεται να ξεχνάς τη βασική σου υποχρέωση. Την αντίσταση με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα με τη βία.
Χλωμό πρόσωπο για μένα που είμαι ένας απλός Ινδιάνος, η πατρίδα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τις γεωγραφικές ενδείξεις...
Περιλαμβάνει πάνω απ'όλα τη γη μου, που μου παρέχει τα αγαθά της για να συντηρηθώ. Και για να υπερασπιστώ τη γή μου απ'οποιονδήποτε εχθρό, θα έδινα και τη ζωή μου.
Περιλαμβάνει τα νερά και τον καθαρό ουρανό, απ'όπου ξεδιψώ και αναπνέω. Και για να τα υπερασπιστώ θα έδινα και τη ζωή μου.
Περιλαμβάνει το Τίπι μου, την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Και για να τους υπερασπιστώ θα έδινα και τη ζωή μου.
Περιλαμβάνει τις αξίες και τα ιδανικά που έχω και όλα όσα πιστεύω, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, την ισότητα, την ελευθερία και την πρόοδο. Και για να τα υπερασπιστώ θα έδινα και τη ζωή μου.
Η κοινότητα στην οποία ζω και η ελεύθερη της ανάπτυξη είναι εξίσου σημαντικά με την ίδια μου τη ζωή. Κάθε βίαιη επίθεση θα βρει μπροστά της τα Τομαχωκ του πολέμου.
Λυπάμαι για σένα χλωμό πρόσωπο κατα κύριο λόγο επειδή η ελευθερία που επικαλείσαι και ευαγγελίζεσαι θέλει αρετή και τόλμη και συ δεν φαίνεται να έχεις τίποτα από τα δύο. Όσο για το ποιά είναι τα αυτονόητα να σου θυμίσω το ανεκδοτάκι:
"Τυπάκος οδηγάει στην Συγγρού με κατεύθυνση Πειραιά και ακούει μουσική στο ραδιόφωνο, όταν το μουσικό πρόγραμμα διακόπτεται για έκτακτο δελτίο ειδήσεων:"Προσοχή, προσοχή! Προς όλους τους οδηγούς. Παρανοϊκός οδηγεί το αυτοκίνητο του στην Λεωφόρο Συγγρού, στο ρεύμα προς Πειραιά, αντίθετα με την επιτρεπόμενη κυκλοφορία." Γυρνάει λοιπόν ο δικός μας και απαντάει στην εκφωνήτρια του έκτακτου δελτίου: "Μόνο ένας ρε κοπελιά? Εδω μιλιούνια είναι οι μαλάκες..."
Υ.Γ. Διάβασε Στίνα και ψάξε την ζωή και την ιστορία του. Ίσως να βρείς τις απαντήσεις που ψάχνεις.