Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εχετε σκεφτει οτι αυτη η συζητηση μπορει να την κανουν τωρα πχ και σε ενα τουρκικο φορουμ?
Και να λενε καποιοι οτι "αυτοι οι ελληνες δεν καταλαβαινουν απο ειρηνη" ή "οτι οι ελληναραδες μας βλεπουν σαν αρνι για σφαξιμο" ?

Μα σίγουρα θα το λένε. Ίσα ίσα έχουν πιο πολλούς λόγους να το λένε. Η Ελλάδα τους την έχει πέσει το 12, το 19 κλπ. Το θέμα είναι ότι σε μικροσκοπικό επίπεδο, αν γίνει κάποιος πόλεμος,δε θα έχεις την ευκαιρία εκείνη την ώρα να την ψάξεις και να κάνεις αναλύσεις. Και φυσικά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σκοτωθείς, πας δεν πας σε μέτωπο.Άμα δεν πας μπορεί να υπάρχει και μεγαλύτερη, καθώς αν πας μπορεί και κάπως να αμυνθείς. Το  " να την κάνεις" σε καιρό πολέμου - άλλο αν το έχεις πάρει χαμπάρι από πριν και την κάνεις εγκαίρως- είναι πρακτικά, τεχνικά, δύσκολο. Πως και με ποιο τρόπο θα την κάνεις δηλαδή? Με ψαροκάικο?

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Εχετε σκεφτει οτι αυτη η συζητηση μπορει να την κανουν τωρα πχ και σε ενα τουρκικο φορουμ?
Και να λενε καποιοι οτι "αυτοι οι ελληνες δεν καταλαβαινουν απο ειρηνη" ή "οτι οι ελληναραδες μας βλεπουν σαν αρνι για σφαξιμο" ?

Φίλε resis διάβασες προσεκτικά τι λέει το θρεντ και ποια είναι η ένσταση του sparkling_water?

Δεν είναι ακόμα μία κόντρα αριστεράς-δεξιάς με νικητή δεν ξέρω ποιον και με χαμένο το σέρβερ του μπου από τα πολλά σπαμ.

Δεν πρόκειται περί θρεντ τύπου "Πάμε να πάρουμε την Πόλη και να αναστήσουμε το μαρμαρωμένο βασιλιά!"

Εσύ για να καταλάβω διαφωνείς με ένοπλους αγώνες αμυντικούς προς τη διατήρηση ή την αρχή της ελευθερίας?

Διαφωνείς με το '21? Με το αντάρτικο?

Καλές ιδέες παρέχει ο πασιφισμός αλλά δυστηχώς κάποιες φορές η βία είναι αναπόδραστη.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366

τους το έχουν πει σ' αυτό το φόρουμ ότι οι άρχοντες της χώρας τους έχουν απειλήσει ευθέως τους κακούς έλληνες με πόλεμο σε περίπτωση που εφαρμόσουν διεθνή συνθήκη;

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
και γιατι αποκλειεις το ενδεχομενο να λενε "παμε να σφαξουμε τους γκιαουρηδες"?

τους εχεις για τοσο ειρηνιστες η μηπως για τοσο μορφωμενους?

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Φευγεις, αν το θες βρισκεις τροπο. Και καλυτερα να φυγεις παντως παρα να μεινεις εφοσον το βλεπεις ετσι. Και οταν θα τελειωσουν ολα μπορεις να γυρισεις και να γινεις πρωθυπουργος :grin:

Κανεις δεν ειπε για ελληναραδες ουτε οτι οι τουρκοι ειναι αρνια για σφαξιμο. Λεμε για το να υπερασπιστεις τα συμφεροντα σου οταν απειλουνται και οταν εχουν εξαντληθει ολες οι αλλες  πιθανες λυσεις

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Φίλε resis διάβασες προσεκτικά τι λέει το θρεντ και ποια είναι η ένσταση του sparkling_water?

Δεν είναι ακόμα μία κόντρα αριστεράς-δεξιάς με νικητή δεν ξέρω ποιον και με χαμένο το σέρβερ του μπου από τα πολλά σπαμ.

Δεν πρόκειται περί θρεντ τύπου "Πάμε να πάρουμε την Πόλη και να αναστήσουμε το μαρμαρωμένο βασιλιά!"

Εσύ για να καταλάβω διαφωνείς με ένοπλους αγώνες αμυντικούς προς τη διατήρηση ή την αρχή της ελευθερίας?

Διαφωνείς με το '21? Με το αντάρτικο?

Καλές ιδέες παρέχει ο πασιφισμός αλλά δυστηχώς κάποιες φορές η βία είναι αναπόδραστη.

Απαντηση στο ερωτημα του topic εδωσα πιο πανω. Τωρα για τα τελυταια ποστ να πω το εξης.

Το θεμα ειναι ,λετε, οτι παρολο που υπαρχουν και αλλοι που προτιμουν την ειρηνη σε (ας πουμε) μια πιθανη αντιπαλη χωρα, Αν ερθει η ωρα του πολεμου η λογικη λυση ειναι να πολεμησετε (ο καθενας εγω, εσεις κλπ)

Να κανω μια απλη ερωτηση, δωστε μου μια απλη απαντηση σε μια σειρα. Γιατι να πολεμησουμε?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Φευγεις, αν το θες βρισκεις τροπο. Και καλυτερα να φυγεις παντως παρα να μεινεις εφοσον το βλεπεις ετσι. Και οταν θα τελειωσουν ολα μπορεις να γυρισεις και να γινεις πρωθυπουργος :grin:

Κανεις δεν ειπε για ελληναραδες ουτε οτι οι τουρκοι ειναι αρνια για σφαξιμο. Λεμε για το να υπερασπιστεις τα συμφεροντα σου οταν απειλουνται και οταν εχουν εξαντληθει ολες οι αλλες  πιθανες λυσεις

Πάντως ότι δεν αξίζει τον κόπο όχι να θυσιαστείς, αλλά ούτε καν να κάνεις το παραμικρό, δεν έχει άδικο . Ας πούμε να σακατευτείς. Λες και θα σου πει κανένας ευχαριστώ μετά. Ίσα ίσα μπορεί και να σε κάνουν και πέρα. Επειδή θα έχεις αξιώσεις στην μοιρασιά . Να πάει να πολεμήσει όποιος νομίζει ότι θίγεται. Ωστόσο ξαναλέω πρακτικά θα είναι μια δύσκολη κατάσταση ο πόλεμος.

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Να κανω μια απλη ερωτηση, δωστε μου μια απλη απαντηση σε μια σειρα. Γιατι να πολεμησουμε?
αμα ερθω εγω να σε βγαλω απο το σπιτι σου και να σου το παρω, εσυ τι θα κανεις? θα φυγεις αδιαμαρτυρητα ή θα κανεις τσαμπουκα για να μη με αφησεις?

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
και γιατι αποκλειεις το ενδεχομενο να λενε "παμε να σφαξουμε τους γκιαουρηδες"?

τους εχεις για τοσο ειρηνιστες η μηπως για τοσο μορφωμενους?

Αυτο λεω και εγω στην ουσια. Οτι επειδη θα υπαρχουν και αυτοι που λενε "παμε να σφαξουμε τους γκιαουρηδες" (επειδη οπως ειπες μπορει να μην ειναι μορφωμενοι ή οτιδηποτε αλλο) Θα επηρεαζουν και αλλους.  

Αραγε ποιος θα μπορουσε να πει "παμε να φαμε τους γκιαουρηδες γιατι ειναι ειρηνιστες και δεν θελουν πολεμο με κανεναν?"

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366

γιατί αυτός που θα έρθει θα σου πάρει ό,τι έχεις και θα σε έχει στην πίπα μέχρι να πεθάνεις εσένα, τα παιδιά και τα εγγόνια σου. το δεχεσαι;

Bad Indian

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
Νομίζω πως λίγοι βλέπουν αυτό το θέμα όπως το βλέπω εγώ.

Να πω πρώτα πως δεν είμαι αναρχικός. Τουλάχιστο όπως λένε μερικοί πως είναι η αναρχία. Δεν έχω διαβάσει κανέναν θεωρητικό αναρχικό οπότε δε ξέρω, ίσως να μην είναι αυτό που νομίζω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει μια μορφή τήρησης της τάξης. Οι εγκληματίες να τιμωρούνται για να είμαι ασφαλής και να βρίσκω το δίκιο μου όταν με αδικούν.

Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.

Η κυρίως φράση είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???????? ΤΙ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ?
Ένα από τα πρώτα πράγματα που σε δένει με αυτόν τον τόπο είναι η γλώσσα. Και αυτό στο λέω μιας και μπορείς και κάνεις κουβέντα με ανθρώπους και να υποστηρίξεις τα όσα πιστεύεις. Αν είχες γεννηθεί στην ζούγκλα λοιπόν(έτυχε και γεννήθηκες εκεί) θα μιλούσες σαν τον Ταρζάν ή τον Μόγλη. Ό,τι είναι απαραίτητο για να συνεννοηθείς και να συμβιώσεις με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας ή κοινωνίας αν θες, στην οποία έτυχε να γεννηθείς.

Γιατί να δώσεις την ζωή σου τώρα επειδή έτυχε και γεννήθηκες σε αυτόν τον  τόπο, έχω δύο πράγματα να σου επισημάνω. Πρώτον πρέπει να αντιληφθείς πως στην περίπτωση του πολέμου δεν δίνεις τη ζωή σου, αλλα αμύνεσαι για να μην σου την πάρουν. Και δεύτερον εφόσον δέχεσαι τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σου ως πολίτης απέναντι στο Κράτος που σου παρέχει τις ασφαλιστικές δικλείδες και της εγγυήσεις της ελευθερίας σου, δεν γίνεται να ξεχνάς τη βασική σου υποχρέωση. Την αντίσταση με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα με τη βία.

Χλωμό πρόσωπο για μένα που είμαι ένας απλός Ινδιάνος, η πατρίδα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τις γεωγραφικές ενδείξεις...
Περιλαμβάνει πάνω απ'όλα τη γη μου, που μου παρέχει τα αγαθά της για να συντηρηθώ. Και για να υπερασπιστώ  τη γή μου απ'οποιονδήποτε εχθρό, θα έδινα και τη ζωή μου.
Περιλαμβάνει τα νερά και τον καθαρό ουρανό, απ'όπου ξεδιψώ και αναπνέω. Και για να τα υπερασπιστώ θα έδινα και τη ζωή μου.
Περιλαμβάνει το Τίπι μου, την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Και για να τους υπερασπιστώ θα έδινα και τη ζωή μου.
Περιλαμβάνει τις αξίες και τα ιδανικά που έχω και όλα όσα πιστεύω, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, την ισότητα, την ελευθερία και την πρόοδο. Και για να τα υπερασπιστώ θα έδινα και τη ζωή μου.

Η κοινότητα στην οποία ζω και η ελεύθερη της ανάπτυξη είναι εξίσου σημαντικά με την ίδια μου τη ζωή. Κάθε βίαιη επίθεση θα βρει μπροστά της τα Τομαχωκ του πολέμου.
Λυπάμαι για σένα χλωμό πρόσωπο κατα κύριο λόγο επειδή η ελευθερία που επικαλείσαι και ευαγγελίζεσαι θέλει αρετή και τόλμη και συ δεν φαίνεται να έχεις τίποτα από τα δύο. Όσο για το ποιά είναι τα αυτονόητα να σου θυμίσω το ανεκδοτάκι:
"Τυπάκος οδηγάει στην Συγγρού με κατεύθυνση Πειραιά και ακούει μουσική στο ραδιόφωνο, όταν το μουσικό πρόγραμμα διακόπτεται για έκτακτο δελτίο ειδήσεων:"Προσοχή, προσοχή! Προς όλους τους οδηγούς. Παρανοϊκός οδηγεί το αυτοκίνητο του στην Λεωφόρο Συγγρού, στο ρεύμα προς Πειραιά, αντίθετα με την επιτρεπόμενη κυκλοφορία." Γυρνάει λοιπόν ο δικός μας και απαντάει στην εκφωνήτρια του έκτακτου δελτίου: "Μόνο ένας ρε κοπελιά? Εδω μιλιούνια είναι οι μαλάκες..."

Υ.Γ. Διάβασε Στίνα και ψάξε την ζωή και την ιστορία του. Ίσως να βρείς τις απαντήσεις που ψάχνεις.

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
αμα ερθω εγω να σε βγαλω απο το σπιτι σου και να σου το παρω, εσυ τι θα κανεις? θα φυγεις αδιαμαρτυρητα ή θα κανεις τσαμπουκα για να μη με αφησεις?

Ας πουμε δηλαδη οτι πρακτικα οπως θα γινοταν σε κλιμακα εθνικης συγκρουσης οτι η τουρκια θα ερχοταν να διεκδικισει ελληνικα εδαφη. Σωστα?

Δυο ερωτησεις ακομη. Πρωτον, αυτη την αποφαση ποιος θα την επαιρνε? Ολη η τουρκια ασχολειται με το πως θα αυξησει το εδαφος της? Νομιζω οτι αν βγαλεις τον παραγοντα "κρατος" δεν υπαρχουν και πολυ που θα σηκωθουν να πανε να σκοτωθουν.

Δευτερον αντε και το εκανε, και ας πουμε οτι επαιρνε την θρακη. Θα ερχοταν καποιος γαλονας περηφανος θα εμπαινε στη πολη και θα ελεγε "τωρα ειστε Τουρκοι!" ή "Η θρακη ειναι τουρκικη!" κλπ
Αν λεγαν οι κατοικοι "στα @@ μας η εθνικοτητα" Δεν θα ηταν σαν να μη καταφεραν τιποτα?

Βεβαια εσυ λες οτι θα τους ξεσπιτωναν. Αλλα γιατι? Αν δεν νοιαζοταν κανεις για την εθνικοτητα (και στην τουρκια) γιατι να παει να σκοτωσει και να σκοτωθει?

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Απαντηση στο ερωτημα του topic εδωσα πιο πανω. Τωρα για τα τελυταια ποστ να πω το εξης.

Το θεμα ειναι ,λετε, οτι παρολο που υπαρχουν και αλλοι που προτιμουν την ειρηνη σε (ας πουμε) μια πιθανη αντιπαλη χωρα, Αν ερθει η ωρα του πολεμου η λογικη λυση ειναι να πολεμησετε (ο καθενας εγω, εσεις κλπ)

Ωραία ερώτηση.

Για τον απλούστατο λόγο της "λειτουργίας".

ΑΝ κάτι έχει "χαλάσει", το πρέπον είναι φτιαχτεί ούτως ώστε να λειτουργεί και πάλι ή ακόμα και καλύτερα από πριν.

Σε περίπτωση πολέμου λοιπόν (ιδού η βλάβη) πολεμάς προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη και, γιατί όχι, να λειτουργεί το "μηχάνημα" καλύτερα από πριν.

Περί άμυνας λόγω ανάγκης διατήρησης ελευθερίας, σωματικής ακεραιότητας συνανθρώπων και λοιπά μίλησα πιο πάνω μη τα ξαναγράφω.

Μην περιμένεις να γράψω ότι ειρήνη είναι να είσαι έτοιμος για πόλεμο κι άλλα τέτοια "όμορφα". Αλλα θεωρώ δεδομένο ότι παρ'ότι εγώ μπορεί να βγαίνω ήσυχα κι ωραία να πιω ένα καφεδάκι μπορεί να βρεθεί κάποιος να μου την πέσει για τσαμπουκά πχ. Θα προσπαθήσω να αποφύγω τον τσακωμό αλλά άμα πέσει η πρώτη δε θα κάτσω να τις τρώω με την ελπίδα ότι θα κουραστεί, θα ιδρώσει, θα πουντιάσει, θα πεθάνει! Ούτε φυσικά θα του κόψω το λαρύγκι και θα του βγάλω τα άντερα να του τα κάνω κοκορέτσι γιατί τόλμησε να μου πουλήσει νταηλίκι.

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
αυτο το λεει ο πρωθυπουργος τους τυπε...

νομιζω ομως οτι μας χρησημοποιει περισσοτερο σαν μια απειλη. Σαν τον ελληνα κατακτητη που αναγκαστηκαν εκεινοι να διωξουν. Σαν ελληνα που δεν τους παει και τους θεωρει σαν εχθρο...

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
1.Ας πουμε δηλαδη οτι πρακτικα οπως θα γινοταν σε κλιμακα εθνικης συγκρουσης οτι η τουρκια θα ερχοταν να διεκδικισει ελληνικα εδαφη. Σωστα?

2. Πρωτον, αυτη την αποφαση ποιος θα την επαιρνε? Ολη η τουρκια ασχολειται με το πως θα αυξησει το εδαφος της? Νομιζω οτι αν βγαλεις τον παραγοντα "κρατος" δεν υπαρχουν και πολυ που θα σηκωθουν να πανε να σκοτωθουν.

3.Δευτερον αντε και το εκανε, και ας πουμε οτι επαιρνε την θρακη. Θα ερχοταν καποιος γαλονας περηφανος θα εμπαινε στη πολη και θα ελεγε "τωρα ειστε Τουρκοι!" ή "Η θρακη ειναι τουρκικη!" κλπ
Αν λεγαν οι κατοικοι "στα @@ μας η εθνικοτητα" Δεν θα ηταν σαν να μη καταφεραν τιποτα?

Βεβαια εσυ λες οτι θα τους ξεσπιτωναν. Αλλα γιατι? Αν δεν νοιαζοταν κανεις για την εθνικοτητα (και στην τουρκια) γιατι να παει να σκοτωσει και να σκοτωθει?
1. Ειναι που μας ελεγες πριν οτι στα τουρκικα φορουμ μιλανε για λουλουδια και πασχαλιτσες....

2. αυτο που λες κρατος, ειναι η επισημα εκλεγμενη κυβερνηση της χωρας η οποια αντιπροσωπευει (στη δημοκρατια) τη βουληση του λαου! Και μη μου πεις οτι οι Τουρκοι πολιτες, δεν ξερουν τιποτα για την πολιτικη του πρωθυπουργου τους!

3. Και στην περιοδο της Γερμανικης κατοχης, δεν αισθανονταν Γερμανοι οι υποδουλωμενοι Ελληνες, αλλα το αποτελεσμα ηταν οτι η χωρα δεν ανηκε σε αυτους αλλα στους κατακτητες! και μια χαρα κερδισαν, και μια χαρα επιτυχια ειχανε ανεξαρτητα αμα οι Ελληνες αισθανονταν γερμανοι η οχι!

Οι επιτιθεμενοι θα πανε να σκοτωθουν γιατι ετσι τους διεταξαν, και γιατι ετσι νιωθουν και οι ιδιοι!
οι αμυνομενοι θα σκοτωθουν για να μην υποδουλωθουν...

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
νομιζω ομως οτι μας χρησημοποιει περισσοτερο σαν μια απειλη. Σαν τον ελληνα κατακτητη που αναγκαστηκαν εκεινοι να διωξουν. Σαν ελληνα που δεν τους παει και τους θεωρει σαν εχθρο...
τις γκριζες ζωνες παντως και τα πολιτικα τερτιπια των μειονοτητων δε τα κανει για εφφε, νασαι σιγουρος!

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ένα από τα πρώτα πράγματα που σε δένει με αυτόν τον τόπο είναι η γλώσσα. Και αυτό στο λέω μιας και μπορείς και κάνεις κουβέντα με ανθρώπους και να υποστηρίξεις τα όσα πιστεύεις. Αν είχες γεννηθεί στην ζούγκλα λοιπόν(έτυχε και γεννήθηκες εκεί) θα μιλούσες σαν τον Ταρζάν ή τον Μόγλη. Ό,τι είναι απαραίτητο για να συνεννοηθείς και να συμβιώσεις με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας ή κοινωνίας αν θες, στην οποία έτυχε να γεννηθείς.
Χλωμό το επιχείρημα σου ερυθρό πρόσωπο, μιλάω και Αγγλικά, δε σημαίνει πως είμαι δεμένος και με τον Αγγλόφωνο πληθυσμό. Οι Άγγλοι ενδιαφέρονται για τους Αμερικάνους και Ιρλανδούς? Ειδικά τους τελευταίους τους είχαν πηδήξει.

Γιατί να δώσεις την ζωή σου τώρα επειδή έτυχε και γεννήθηκες σε αυτόν τον  τόπο, έχω δύο πράγματα να σου επισημάνω. Πρώτον πρέπει να αντιληφθείς πως στην περίπτωση του πολέμου δεν δίνεις τη ζωή σου, αλλα αμύνεσαι για να μην σου την πάρουν.
Αμυνόμενος για τη ζωή μου, μπορώ να δώσω τη ζωή μου λοιπόν. Αυτό λες. Και εγώ λέω πως προτιμάω να το βάλω στα πόδια για να είμαι πιο πολύ σίγουρος πως δε θα τη χάσω τη ζωή μου.

Και δεύτερον εφόσον δέχεσαι τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σου ως πολίτης απέναντι στο Κράτος που σου παρέχει τις ασφαλιστικές δικλείδες και της εγγυήσεις της ελευθερίας σου, δεν γίνεται να ξεχνάς τη βασική σου υποχρέωση. Την αντίσταση με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα με τη βία.
Όμορφη η παγίδα του κράτους. Αν δε σε αφήνει να έχεις ελεύθερη γνώμη (βλέπε Στάλιν), δε μπορείς να μη πολεμήσεις. Αν σε αφήνει, πρέπει να θυσιάσω τη ζωή μου για αυτό! ΡΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ? Από που ως που ο άνθρωπος πρέπει να έρχεται αντιμέτωπος με το κράτος? Επειδή γεννήθηκα εδώ πρέπει να δεχτώ τις μαλακίες μας? Επειδή κάποιος γεννήθηκε το 35 στη UCCR πρέπει να υποστεί τον Στάλιν? Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να γεννιόμαστε με την επιλογή, αν μη τι άλλο, με την επιλογή να μην υπερασπιστώ κανέναν και τίποτα αν δε θέλω.

Χλωμό πρόσωπο για μένα που είμαι ένας απλός Ινδιάνος, η πατρίδα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τις γεωγραφικές ενδείξεις...
Περιλαμβάνει πάνω απ'όλα τη γη μου, που μου παρέχει τα αγαθά της για να συντηρηθώ. Και για να υπερασπιστώ  τη γή μου απ'οποιονδήποτε εχθρό, θα έδινα και τη ζωή μου.
Περιλαμβάνει τα νερά και τον καθαρό ουρανό, απ'όπου ξεδιψώ και αναπνέω. Και για να τα υπερασπιστώ θα έδινα και τη ζωή μου.
Περιλαμβάνει το Τίπι μου, την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Και για να τους υπερασπιστώ θα έδινα και τη ζωή μου.
Περιλαμβάνει τις αξίες και τα ιδανικά που έχω και όλα όσα πιστεύω, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, την ισότητα, την ελευθερία και την πρόοδο. Και για να τα υπερασπιστώ θα έδινα και τη ζωή μου.
Παλικάρι, στα παπάρια μου τι σημαίνει για σένα. Εσύ μπορεί να έδινες τη ζωή σου για τα νερά και τα δέντρα, εγώ δε την ανταλλάζω με τίποτα και δε δίνω δεκάρα για τα δικά σου πιστεύω, αρκεί να μην επηρεάζουν εμένα.

Η κοινότητα στην οποία ζω και η ελεύθερη της ανάπτυξη είναι εξίσου σημαντικά με την ίδια μου τη ζωή. Κάθε βίαιη επίθεση θα βρει μπροστά της τα Τομαχωκ του πολέμου.
Είμαι διατεθειμένος να αλλάξω κοινότητα και χώρα οποιαδήποτε στιγμή αν αυτή απαιτεί από εμένα τη ζωή μου. Όποιος καριόλης θέλει να με θυσιάσει για κάποιο μεγαλύτερο ιδανικό, να πάει να γαμηθεί. Το μεγαλύτερο ιδανικό για εμένα είναι η ζωή μου.
Λυπάμαι για σένα χλωμό πρόσωπο κατα κύριο λόγο επειδή η ελευθερία που επικαλείσαι και ευαγγελίζεσαι θέλει αρετή και τόλμη και συ δεν φαίνεται να έχεις τίποτα από τα δύο.
Μπορείς να λυπάσαι για μένα όσο θες. Μόνο μη μου ζητήσεις να θυσιαστώ.

Όσο για το ποιά είναι τα αυτονόητα να σου θυμίσω το ανεκδοτάκι:
"Τυπάκος οδηγάει στην Συγγρού με κατεύθυνση Πειραιά και ακούει μουσική στο ραδιόφωνο, όταν το μουσικό πρόγραμμα διακόπτεται για έκτακτο δελτίο ειδήσεων:"Προσοχή, προσοχή! Προς όλους τους οδηγούς. Παρανοϊκός οδηγεί το αυτοκίνητο του στην Λεωφόρο Συγγρού, στο ρεύμα προς Πειραιά, αντίθετα με την επιτρεπόμενη κυκλοφορία." Γυρνάει λοιπόν ο δικός μας και απαντάει στην εκφωνήτρια του έκτακτου δελτίου: "Μόνο ένας ρε κοπελιά? Εδω μιλιούνια είναι οι μαλάκες..."
Να σου θυμίσω και εγώ, πως πριν το 1500, η γη ήταν επίπεδη, οι μαύροι κατώτεροι και η φυσική δεν ήξερε καν τα μικροκύματα. Η άποψη των πολλών δεν είναι αυτεπάγγελτα σωστή.

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
1. Ειναι που μας Ελλεγες πριν οτι στα τουρκικα φορουμ μιλανε για λουλουδια και πασχαλιτσες....

2. αυτο που λες κρατος, ειναι η επισημα εκλεγμενη κυβερνηση της χωρας η οποια αντιπροσωπευει (στη δημοκρατια) τη βουληση του λαου! Και μη μου πεις οτι οι Τουρκοι πολιτες, δεν ξερουν τιποτα για την πολιτικη του πρωθυπουργου τους!

3. Και στην περιοδο της Γερμανικης κατοχης, δεν αισθανονταν Γερμανοι οι υποδουλωμενοι Ελληνες, αλλα το αποτελεσμα ηταν οτι η χωρα δεν ανηκε σε αυτους αλλα στους κατακτητες! και μια χαρα κερδισαν, και μια χαρα επιτυχια ειχανε ανεξαρτητα αμα οι Ελληνες αισθανονταν γερμανοι η οχι!

Οι επιτιθεμενοι θα πανε να σκοτωθουν γιατι ετσι τους διεταξαν, και γιατι ετσι νιωθουν και οι ιδιοι!

1 ενα παραδειγμα φερνω, οπως ειπα και καπου πιο πανω υπαρχουν και εκει εθνικιστες που θα γραφουν σε φορουμ.

2πολυ μεγαλη συζητηση αυτη δες νο.4!

3 Αν οι γερμανοι δεν ενδιαφερονταν και αυτοι για εθνικοτητες? Ποιος θα πηγαινε ελλαδα ή ακομα αφρικη ή ρωσια για κατι που δεν τον ενδιαφερει?

4 πηγε 4 παρα, παλι το καψαμε και δεν επρεπε. Τουλαχιστον δεν ειχαμε σπαμ και εγινε πολυ καλυτερη συζητηση απο της συνηθεις. Σας αφηνω παω για υπνο...

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
1. Ειναι που μας ελεγες πριν οτι στα τουρκικα φορουμ μιλανε για λουλουδια και πασχαλιτσες....

για τους Γερμανούς λες; για κοίτα τι έγινε στην Κύπρο. τούτος εδώ νομίζει ότι αν κάνουν ντου οι Τούρκοι θα μας κεράσουν και μπακλαβάδες

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom