Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
 Και για πες μας ρε τυπε,για ποιον ή για ποιο πραμα θα μπορουσες να
 πολεμησεις;
Τι ερώτηση είναι αυτή? Πρέπει να υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να δώσω τη ζωή μου???????

Πάντως, υπάρχουν πόλεμοι που δε χρειάζεται να δώσεις τη ζωή σου.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Λαθος καραγκιζακο!

το αιτημα σου ειναι πως ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ της παρτακιασης σου!
Εσύ κάνεις λάθος πάπαρε. Η παρτακίαση μου δεν επηρεάζει κανέναν. Δεν ενοχλώ, είμαι νομοταγής και πληρώνω για αυτά που θέλω. Δεν απαιτώ τίποτα σαν αυτονόητο όπως εσύ.

Ο πόλεμος, δεν είναι συνέπεια καμίας παρτακίασης, δικής μου ή δικής σου ηλίθιε. Είναι κάτι τελείως άσχετο με εμάς και όμως, το δέχεσαι.

Δόγμα και ηλιθιότητα.

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Τι ερώτηση είναι αυτή? Πρέπει να υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να δώσω τη ζωή μου???????

Πάντως, υπάρχουν πόλεμοι που δε χρειάζεται να δώσεις τη ζωή σου.

Δηλαδη για να προστατεψεις την οικογενεια σου η το παιδι σου
 δεν θα εδινες και την ζωη σου;

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Εσύ κάνεις λάθος πάπαρε. Η παρτακίαση μου δεν επηρεάζει κανέναν. Δεν ενοχλώ, είμαι νομοταγής και πληρώνω για αυτά που θέλω. Δεν απαιτώ τίποτα σαν αυτονόητο όπως εσύ.

Ο πόλεμος, δεν είναι συνέπεια καμίας παρτακίασης, δικής μου ή δικής σου ηλίθιε. Είναι κάτι τελείως άσχετο με εμάς και όμως, το δέχεσαι.

Δόγμα και ηλιθιότητα.
Λαθος νιονιο!

Εσυ θες να απολαμβανεις ΤΖΑΜΠΑ (γιατι αυτα που πληρωνεις ειναι αστεια μπρος σε αυτα που λαμβανεις)  τα παντα, και οταν ερθει, εαν ερθει, η σειρα σου να υπηρετησεις το συνολο να την κανεις με ελαφρα! Δεν εχεις καν την αιδω να υπερασπιστεις τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ που ειναι η γυναικα και το παιδι σου!

Και η δικαιολογια που σκεφτηκες για να απαλλαξεις τον εγκεφαλο σου απο τις σκεψεις οτι εισαι ριψασπις, θρασυδειλος, κοτα, παρτακιας, καραγκιοζης και γελοιος ειναι να τα φορτωσεις ολα στην αμπελοφιλοσοφια!

Αντε αυτοκτονα λοιπον για να μη χρειαζεται να πολεμησεις για κανεναν, παπαρα!

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Άρα συμφωνείς μαζί μου πως το ιδεολόγημα της πατρίδας είναι πρόσθετο. Εγώ θα το έλεγα καρκίνο.

Η κοινότητα αναγνωρίζει την αποστροφή μου προς τον θάνατο και πάει να με φορτώσει με κωλο-ιδανικά για να μην αποστρέφομαι τον θάνατο!!! ΕΛΕΟΣ.

Πάντα θα αποστρέφομαι τον θάνατο και τον πόνο. Είμαι άνθρωπος.

Η έννοια της "πατρίδας" ώς ταύτιση με το κατασκευάσμα του σύγχρονου έθνους/κράτους, ναι για μένα είναι ιδεολόγημα.

Η έννοια της "πατρίδας" ώς αίσθηση του "ανήκειν" στην κοινότητα όμως και οι κανονιστικές αρχές που την διέπουν είναι παντελώς ανεξάρτητες από αυτό το ιδεολόγημα - ασχέτως αν ιστορικά χρησιμοποιήθηκαν για να το εξυπηρετήσουν (πχ Γ'ΡΑΙΧ).

Επιπρόσθετα το τί το κάθε μέλος της κοινότητας είναι διατεθιμένο να θυσιάσει στο όνομα της υπεράσπισης ενός υπέρτερου αγαθού που αφορά σε αυτή ("το κοινό καλό", "η επιβίωση του όλου και όχι των μερών του") δείχνει την ηθική ποιότητα του κάθε μέλους.

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66
Το αν νιώθω συναισθηματικό δέσιμο με κάτι είναι τελείως άσχετο. Με ότι και να δεθώ, η ζωή μου θα είναι για μένα πάντα το μεγαλύτερο ιδανικό.
Όσο και αν νιώθω περήφανος για την πατρίδα μου (πόσο ηλίθια φράση, λες και είναι λογικό να νιώθει κάποιος περήφανος πέρα από τον εαυτό του....) δεν υπάρχει περίπτωση να θυσιαστώ για αυτή. Ούτε για τίποτα. Ούτε για το παιδί μου (καλά, εκεί ίσως παίξουν ρόλο βιολογική παράγοντες οπότε δε ξέρω).

Δε χρειαζεσαι να πεθανεις για την πατριδα σου, μπορεις ομως να πολεμησεις (και οχι παντα ενοπλα). Και στην τελικη αν δε θελετε να πεθανετε για την πατριδα σας καντε κατι πριν δημιουργηθει το προβλημα (πολεμος), στελνοντας στο σπιτι τους αναξιους και τους επικινδυνους.

Παντως να ξερεις σεβαστη η αποψη σου αν και περιηλθε σε χλευασμο.

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Παντως να ξερεις σεβαστη η αποψη σου αν και περιηλθε σε χλευασμο.
ποια ειναι ρε τυπε η σεβαστη αποψη?

οτι θα θυσιαστουν οι δικοι του για να τον μεγαλωσουν,θαπαντρευτει, θα κανει παιδια , θα χαιρεται τις χαρες της οικογενειας, και οταν γινει η πρωτη στραβη θα τους παρατησει ολους συξιλους, αδιαφορωντας αν σκοτωθουν ή βιαστουν, γιατι δε θελει να ιδρωσει το κολαρακι του?

γαμω την αριστερα σας λεμε καραγκιοζηδες γελοια υποκειμενα!

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
ποια ειναι ρε τυπε η σεβαστη αποψη?

οτι θα θυσιαστουν οι δικοι του για να τον μεγαλωσουν,θαπαντρευτει, θα κανει παιδια , θα χαιρεται τις χαρες τις οικογενειας, και οταν γινει η πρωτη στραβη θα τους παρατησει ολους συξιλους, αδιαφορωντας αν σκοτωθουν ή βιαστουν, γιατι δε θελει να ιδρωσει το κολαρακι του?

γαμω την αριστερα σας λεμε καραγκιοζηδες γελοια υποκειμενα!
ναι σε κάποιο σημείο το γάμησε ο τύπος

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
φίλε sparkling_water δεν έχω τη δυνατότητα να σε πείσω για το κατά την άποψη μου λάθος σου, ούτε εσύ θέλεις, μπορείς να λες ότι θες, άλλωστε ουδεμία επίπτωση έχουν. Για το μόνο που μπορώ να σε βεβαίωσω είναι ότι παραμένει και στον πόλεμο το δικαίωμα σου να αρνείσαι να πολεμήσεις για κάτι που δεν πιστεύεις με τη μόνη διαφορά ότι θα σε συμβούλευα να μην προσπαθήσεις να κάνεις πράξη αυτά που σήμερα λες. Τότε εφαρμόζονται και κάποιοι άλλοι νόμοι που τα προβλήματα σαν τα δικά σου τα λύνουν με συνοπτικές διαδικασίες και η κουβέντα σου μεταφέρεται σε ένα άλλο Υψηλότερο επίπεδο, Αυτός ίσως σου απαντήσει.
Δεν πιστεύω πως στη περιοχή μας τα επόμενα χρόνια θα γίνει πόλεμος, αν είναι να γίνει όμως ας γίνει από Σεπτέμβριο για να κάνουμε πρώτα κανα μπανάκι.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Sparkling_Water, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω κείμενο (δεν έχει άμεση σχέση με τη συζήτηση αλλά αφορά στην αίσθηση του "ανήκειν" που λέγαμε πρίν - για την αντιγραφή )

«Ένας κύριος εισέρχεται εις την σχολήν των ευελπίδων, τρέφεται εκεί και εκπαιδεύεται, όπως όλοι οι μαθηταί, δι’ εξόδων σχεδόν του Κράτους. Γίνεται ανθυπολοχαγός, φορεί γαλόνια, του κάμουν σχήματα οι στρατιώται, παραμερίζουν οι πολίται όταν περνά, είναι αξιωματικός παίρνει μισθόν. Προάγεται. Σήμερον λοχαγός, αύριον ταγματάρχης, μεθαύριον συνταγματάρχης, έπειτα αντιστράτηγος. Και τα έτη αυτά πληρώνεται, είναι σεβαστός, είναι σπουδαίος. Το κράτος εις το οποίον εστοίχησε τόσα, γυρίζει τον βλέπει, τον καμαρώνει:
- Ιδού ένας κύριος, τον οποίο ανέθρεψα, εμεγάλωσα, ετίμησα, επλήρωσα, δια να τον έχω την στιγμήν της ανάγκης. Οιασδήποτε ανάγκης αυτής την οποία κρίνω εγώ και υπέρ ης θυσιαστεί ασυζητητί αυτός. Διότι θυσιάζονται άλλοι: χωρικοί, εργάται, άνθρωποι του γραφείου, πολίται και πολίται μηδεμίαν πραγματικήν έχοντες προς εμέ υποχρέωσιν, όταν εγώ το ζητήσω.

Αυτά σκέπτεται το Κράτος. Και η στιγμή έρχεται: Μία εκστρατεία. Το Κράτος καλεί δεξιά και αριστερά τους Έλληνας, παιδιά δεκαοκτώ ετών, αφίνουν τα θρανία, άνθρωποι οικογενειάρχαι κλείνουν το σπίτι, το μαγαζί, ζώνονται τις παλάσκες, τον γυλιόν, τα φυσέκια, αποχαιρετούν άλλοι με ενθουσιασμόν, άλλοι με δάκρυα και στενοχωρίαν, και τρέχουν εκεί που τους στέλνει το Κράτος. Που πηγαίνουν; Δεν ερωτούν! Τι θα γίνη, δεν ξεύρουν. Εμπρός παιδιά! Και πηγαίνουν εμπρός. Σκοτωθήτε παιδιά! Και σκοτώνονται. Και όλοι είναι παιδιά; Όχι. Είναι και άνθρωποι προ πολλού καταβάλοντες βαρύν τον φόρον των θυσιών προς την πατρίδα, άνθρωποι κουρασθέντες από τα πολεμικά, άνθρωποι ξένοι προς της νίκης τα αγαθά και προς της δόξης τα κέρδη. Εν τούτοις πηγαίνουν. Διότι έτσι είναι, διότι έτσι γίνεται. Διότι ο πολίτης δεν παζαρεύει με την Πατρίδα.

Τότε έρχεται και η σειρά του κ. Αντιστρατήγου:
- Περάστε κ. Αντιστράτηγε. Σας χρειαζόμεθα. Αρχηγόν του στρατού. Αρχηγόν του Επιτελείου, αυτό ή εκείνο… λέγει πνιγμένον από την ανάγκην το Κράτος.
- Δεν πάω, λέει ο κ. Αντιστράτηγος.
- Διατί;
- Διότι η εκστρατεία αυτή δεν μου αρέσει. Διότι θα αποβή ολεθρία, διότι τα πράγματα θα πάνε έτσι κι’ έτσι…

Και ο κ. Αντιστράτηγος προμαντεύει την καταστροφήν. Και το Κράτος; Το Κράτος το οποίον εφήρμοσε τον νόμον περί ληστείας δια να συλλάβει τους ανυποτάκτους, της υπαίθρου της χώρας, το οποίο εφάνη αμείλικτον όταν κανείς τσοπάνης, πατήρ τεσσάρων ή πέντε τέκνων, δεν προσήλθεν εν καιρώ, κουνεί το κεφάλι του, μετρά τα έξοδα και τους μισθούς που επλήρωσε, καμαρώνει τα γαλόνια και τους βαθμούς και τον αφίνει και φεύγει. Τότε εις την έξοδον τον συλλαμβάνει ένας δημοσιογράφος -ο δημοσιογράφος είναι εν ζωή και γράφει αυτήν τη στιγμήν- και του λέγει:
- Κύριε Αντιστράτηγε, κάτι εκρυφάκουσα από την πόρτα: Θεωρείτε την εκστρατείαν καταστρεπτικήν; Έτσι την νομίζω και εγώ. Έρχεσθε εσείς με το κύρος σας και εγώ με την πένναν μου, να του ειπούμε εις τον κόσμον; Διότι είναι φοβερόν, να ξέρετε ότι θα επέλθη μία καταστροφή και ούτε να την καταστήσετε ίσως μικροτέραν, ούτε να επιχειρήτε να την σταματήσετε, εκ φόβου ότι θα χάσετε αγαθά της προφητείας.

Αλλ’ ο κ. Αντιστράτηγος θεωρεί τούτο καταστρεπτικό. Και σιωπά και πηγαίνει εις το Φάληρον και κλειδώνεται και περιμένει. Τι περιμένει; Περιμένει ως κόραξ την καταστροφήν, τον θάνατον, από τον οποίο πρόκειται να τραφεί η φιλοδοξία του. Κάτω εις τα πεδία των μαχών γίνονται λάθη. Ο Αντιστράτηγος τα γνωρίζει και σιωπά. Γίνονται επιχειρήσεις μέλλουσαι να φέρουν την προφητευθείσαν καταστροφήν. Ο κ. Αντιστράτηγος τας γνωρίζει και σιωπά.

Και όταν η καταστροφή επήλθε, όταν κλαίουν όλα γύρω του, όταν ο οίκος της Ελλάδος επληρώθη από τραυματίας, νεκρούς, πρόσφυγας, δυστυχίαν, ο κ. Αντιστράτηγος φορεί το φράκο του και της κτυπά την θύραν:
- Τι θέλετε;
- Είμαι ο κ. Αντιστράτηγος. Θέλω να γίνω πρωθυπουργός. Έχω τα χαρτιά μου εν τάξη: “Τα έχω ειπή”.

Αλλ’ η Ελλάς έχει εργασίαν, μαζεύει τα τέκνα της. Αν δεν είχε, θα έπαιρνε την σκούπαν και θα του έλεγε, εκεί εις την οδόν:
- Φύγε απ’ εδώ. Άνθρωπε  μ ι κ ρ έ, που περίμενες να κατασκευάσεις πρωθυπουργικόν φράκον από τα ράκη. Φύγ’ απ’ εδώ  α ν υ π ό τ α κ τ ε  σ τ ρ α τ ι ώ τ α  των αναγκών μου, αυτόκλητε κηδεμών της ατυχίας μου, τέκνον άχρηστον, άνθρωπε μηδέν.

Αυτά θα έλεγε εις τον Αντιστράτηγον κ. Μεταξάν δακρυούσα η Ελλάς, αν έστρεφε ποτέ προς τον κ. Μεταξάν η Ελλάς τα βλέμματα.

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
δεν ντρεπεστε λιγο....μου τσαντισατε τον μεμο....ρε μεμα το πουλι τι εγινε?

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Δε λέω πως είναι στα αρχίδια μου, λέω πως βάζω τη δική μου ζωή πάνω από τη δική τους.

Εδώ θα δεις και κάτι δικό σου. Εσύ βάζεις τη δική σου ζωή κάτω από τη δική τους. Εσύ θα σκότωνες για να τις υπερασπίσεις! Δηλαδή βάζεις τις δικές τους ζωές πάνω και από τις ζωές των άλλων! Και τι νομίζεις ρε φίλε πως είσαι για να κρίνεις πια ζωή είναι ανώτερη να ζήσει και πια όχι? Ο κριτής? Ένας μαλάκας είσαι που η υπεροψία του έχει φτάσει ταβάνι.
Με το να πεις εσύ εμένα μαλάκα, πιστεύεις πραγματικά ότι θα μου προκαλέσεις κάτι παραπάνω από ένα βαθύ χασμουρητό? :tired:

Μπορεί να είσαι ένα ηλίθιο παρασιτικό δίποδο, αλλά πάντως κέρδισες παραπάνω από 15 λεπτά διασημότητας απόψε. Ι give you that... :rolleyes:

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Με το να πεις εσύ εμένα μαλάκα, πιστεύεις πραγματικά ότι θα μου προκαλέσεις κάτι παραπάνω από ένα βαθύ χασμουρητό? :tired:

Μπορεί να είσαι ένα ηλίθιο παρασιτικό δίποδο, αλλά πάντως κέρδισες παραπάνω από 15 λεπτά διασημότητας απόψε. Ι give you that... :rolleyes:

ρε φίλε σόρυ, αλλά κάθεσαι κι απαντάς σε κάποιον που μπορεί να είναι 32 ετών, αλλά ή έχει μυαλό 10χρονου ή έχει αναισθησία πέτρας; γιατί πώς αλλιώς να τον χαρακτηρίσεις όταν όλοι του λένε ότι από τη στιγμή που είναι μέλος της κοινότητας πρέπει να την υπερασπιστεί κιόλας κι αυτός θεωρεί ότι οι υποχρεώσεις του προς την κοινότητα σταματούν στα 3000 φόρου που δίνει κάθε χρόνο; δεν μπορεί ούτε να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι έφτιαξαν κοινωνίες. θέλει να απολαμβάνει όλα τα αγαθά της κοινωνίας (φιλίες, αγάπη, εργασία, κλπ. κλπ.) κι όταν έρθει η ώρα του κινδύνου να πει: ''τώρα σας γράφω στ' αρχίδια μου''. αν τα εννοεί όντως αυτά που γράφει, μιλάμε για άνθρωπο ή εντελώς αναίσθητο ή εντελώς ανόητο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom