gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
προσωπικα επασχα απο λιγο πουτανοδουλιαση γιαυτο μου δωσαν και αστερια αλλα την ξεπερναω σιγα σιγα και αυτην...Εσείς πάσχετε από υποδούλωση στα δόγματα.
προσωπικα επασχα απο λιγο πουτανοδουλιαση γιαυτο μου δωσαν και αστερια αλλα την ξεπερναω σιγα σιγα και αυτην...Εσείς πάσχετε από υποδούλωση στα δόγματα.
Απαιτεί όμως να δώσω τη ζωή μου για αυτήν! Εδώ ενίσταμαι. Όσο πληρώνω δέχομαι τα καλά. Αν δε πληρώνω, δε τα δέχομαι.
Που κολλάει η θυσία στην όλη ιστορία?
Διαχωρίζω το θέμα του στρατού από τα άλλα, γιατί το να κλέψω ή να μη πληρώσω ή να σκοτώσω είναι ΔΙΚΗ μου ευθύνη. Κάνω κάτι και δέχομαι συνέπειες. Στον πόλεμο, τι έκανα και έχω συνέπειες? Και μάλιστα τη μεγαλύτερη συνέπεια!!! Την ίδια μου τη ζωή?!???!και γιατί να διαχωρίσεις το θέμα του στρατού από άλλα? γιατί πχ να μην έχεις επιπτώσεις αν κλέψεις? ή αν δεν πληρώσεις φόρους? ή αν σκοτώσεις? ή αν πλαστογραφήσεις? ή...? από που πηγάζει αυτός ο διαχωρισμός?
Για να χαλαρώσω και το κλίμα, μάλλον θα πέρασες ζόρικη θητεία...
Αυτό θέλω, θέλω να αλλάξει κάτι από τον στρατό. Θέλω να μου δώσει δικαίωμα να μη πολεμήσω και να μην έχω συνέπειες. Θέλω να μπορώ να φύγω από τη χώρα σε καιρό πολέμου χωρίς να με στείλουν φυλακή ή να με σκοτώσουν. Τώρα, αν σου φαίνεται ή όχι λογικό και συνεπές σύμφωνα με την ηλικία μου είναι άλλη ιστορία και δε με ενδιαφέρει πολύ για το τι πιστεύουν πολλοί.
Θέλω να δω πως θα σου φανεί το παράλογο του θέματος αν καμιά μέρα πας στην πρώτη γραμμή του πολέμου.
Άρα συμφωνείς μαζί μου πως το ιδεολόγημα της πατρίδας είναι πρόσθετο. Εγώ θα το έλεγα καρκίνο.Το τεχνητό κατασκεύασμα του "έθνους/κράτους" και η επιβολή της αίσθησης του "ανήκειν" σε ψυχολογικό επίπεδο μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας δίνουν απάντηση στα περί "λογικής και παραλόγου".
Η κοινότητα αναγνωρίζει την αποστροφή του μέλους της πρός τον πόνο/θάνατο και γι αυτό δημιουργεί το ιδεολόγημα της "πατρίδας" ώστε σε ψυχολογικό επίπεδο να το κινητοποιήσει.
Δε θέλω να είμαι πολίτης. Αλλά δεν έχω επιλογή, δε μπορώ να μην είμαι πολίτης, μου το επιβάλουν και δε μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό.
Διαχωρίζω το θέμα του στρατού από τα άλλα, γιατί το να κλέψω ή να μη πληρώσω ή να σκοτώσω είναι ΔΙΚΗ μου ευθύνη. Κάνω κάτι και δέχομαι συνέπειες. Στον πόλεμο, τι έκανα και έχω συνέπειες? Και μάλιστα τη μεγαλύτερη συνέπεια!!! Την ίδια μου τη ζωή?!???!
Μια χαρά πέρασα στο στρατό.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τον διαχωρισμό.
Αυτό είναι κάτι που το ζητάει η κοινότητα. Το ο,τι το ζητάει, δε σημαίνει πως είναι λογικό. Η ζήτηση, μπορεί πολλές φορές να είναι παράλογη.Αυτό είναι το υπέρατατο αντίτιμο της παραμονής σου στην κοινότητα ενόσω είσαι ζωντανός - η υποχρέωση σου να την υπερασπιστείς, και με την ζωή σου ακόμα, εάν αυτό απαιτηθεί κατά την κρίση των "πολλών".
Άν το σκεφτείς λιγάκι δεν είναι παράλογο.
Θέλω να εξαφανιστούν από τη γη σκουπίδια σαν και του λόγου σου για να ηρεμήσουμε όλοι και να μη πολεμάει κανένας με κανέναν.
παραδεξου το επιτελους....
Ξαναλέω για πολλοστή φορά, θέλω και πληρώνω για αυτά. Διάβασε τα προηγούμενα πόστ και μη σπαμάρεις.Αυτο ειναι το κακο σου..
Οτι δεν θες να εισαι Πολιτης σε μια Πολη
Θες να εισαι Ιδιωτης,να ιδιωτευεις
Κοινως παρτακιας
....αλλα θελεις να σε φυλανε,και να σου εξασφαλιζουν ασφαλη διαβιωση
και τηρηση Δικαιου,αλλοι πολιτες εν υπηρεσια του συνολου...
Αμα θες να Ιδιωτευεις να πλενεις την μπουγαδα μονος σου,τυπε
Και να "καθαριζεις" και μονος σου.....
Η παρακμη και η αθλιοτητα της συγχρονης κοινωνιας ειναι αυτο ακριβως
που περιγραφεις και ποθεις
Απο τοτε που διαλυσαμε το "Εμεις" και βασιστηκαμε στο "Εγω" τα
αποτελεσματα ειναι εδω και τα χαιρομαστε
ειμαστε περισσοτεροι!Θέλω να εξαφανιστούν από τη γη σκουπίδια σαν και του λόγου σου για να ηρεμήσουμε όλοι και να μη πολεμάει κανένας με κανέναν.
Οι ιδεολόγοι καταστρέφουν με αφορμή τις ιδεολογίες τους. Ούστ βρομόσκυλα!
Όσο και να θέλεις να γίνεις σαρκαστικός, λες αλήθειες. Τι νομίζεις πως είναι ανιδιοτελής αγάπη? Παραμύθια που μας έχουν πουλήσει. Δεν αγαπάς την μάνα σου με ανιδιοτελή αγάπη, την αγαπάς επειδή σε αγαπάει και αυτή. Αυτή σε αγαπάει επειδή είναι στα γονίδια της να σε αγαπάει (διάβασε το εγωιστικό γονίδιο του Richard Dawkins).
Για πιο λόγο να υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη προς την πατρίδα? Αυτό είναι που ρωτάω!
Ρε συ, δε με νοιάζει η θητεία, με νοιάζει να μη δώσω τη ζωή μου στον πόλεμο. Στα παπάρια μου η θητεία. Και εγώ πήγα και μια χαρά πέρασα.Έχεις απομονώσει ένα κομμάτι της ζωής των Ελλήνων ανδρών -την θητεία- για λόγους που δεν μπορών να καταλάβω. (υποψιάζομαι αλλά δεν είμαι σίγουρος)
Στην πραγματικότητα ΔΕΝ έχεις επιλογή, ίσως σε λίγα χρόνια να έχει αλλάξει αυτό οπότε θα μπορείς να είσαι χαρούμενος που δεν θα υπάρχει θητεία με τον τρόπο που υπάρχει ακόμα.
Από την στιγμή που είσαι μέρος της κοινωνίας θα πορευτείς με τους κανόνες και αν έχεις διάθεση να μην ακολουθήσεις κάποιους από αυτούς θα υποστείς τις συνέπειες. Είναι η ίδια λογική με τις κλοπές, φόνους, υποχρεωτική εκπαίδευση (δεν μπορείς να μην πας σχολείο) κλπ.
Αφού θέτεις το θέμα της ζωής λοιπόν, σκέψου σε περίοδο μη πολέμου που είμαστε τώρα πόσοι άνθρωποι σκοτώνονται από άλλα αίτια και πόσοι μέσα στον στρατό.
Αυτό που αναφέρεις για την θυσία της ζωής σου είναι θεωρητικό αυτή τη χρονική στιγμή.
Ναι, γιαυτό η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γραμμένη με αίμα.ειμαστε περισσοτεροι!
αρα εμεις θα σας εξαφανισουμε , σκουληκια!
Λαθος καραγκιζακο!Το αίτημα μου είναι απλό! Δε θέλω να πολεμήσω για καμία πατρίδα.
Ρε συ, δε με νοιάζει η θητεία, με νοιάζει να μη δώσω τη ζωή μου στον πόλεμο. Στα παπάρια μου η θητεία. Και εγώ πήγα και μια χαρά πέρασα.
Που κόλλησες τώρα?
Το αίτημα μου είναι απλό! Δε θέλω να πολεμήσω για καμία πατρίδα.
καλα ρε....χαλαρωσε....δεν προκειται να πολεμησεις....που ειδες πολεμο εσυ παλι;Ρε συ, δε με νοιάζει η θητεία, με νοιάζει να μη δώσω τη ζωή μου στον πόλεμο. Στα παπάρια μου η θητεία. Και εγώ πήγα και μια χαρά πέρασα.
Που κόλλησες τώρα?
Το αν νιώθω συναισθηματικό δέσιμο με κάτι είναι τελείως άσχετο. Με ότι και να δεθώ, η ζωή μου θα είναι για μένα πάντα το μεγαλύτερο ιδανικό.Πρωτα απ'ολα αρχηγε συμφωνουμε οτι το παιδι εχει "δεθει" με τον γονιο και αντιστροφα. Σωστα?
Εαν καταλαβα καλα απο την πρωτη σου καταχωρηση, ενα παρομοιο "δεσιμο" εσυ δεν το εχεις για την γειτονια σου ή το χωριο σου ή την πολη σου και κατ'επεκταση για την πατριδα σου.
Εαν το αντιληφθηκα σωστα, τοτε αδερφε δε φταις εσυ που εκφραζεις αυτην την αποψη. Εαν δεν εχεις "ζησει" εναν τοπο φυσιολογικο ειναι να μην πονας για αυτον. Πολυ πιθανον η αποψη και η σταση σου να ειναι αποτελεσμα της διολησθησης των αξιων (βαλτε και οτι αλλο θελετε) των τελευταιων 30+ χρονων.
Για λιγο θελω να θυμηθειτε τα λογια του Κισινγκερ το 1974
και να αναρωτηθειτε, μετα απο τοσα χρονια, μηπως τα καταφεραν τελικα?
Προσωπικα δε πολεμαω για τους νεο-Ελληνες, αλλα για την ιστορια των προγονων μου και το χωριο μου.
Φιλικα,
Φον Σφερδεκλος ο Σφενδονιστης
Ρε συ, δε με νοιάζει η θητεία, με νοιάζει να μη δώσω τη ζωή μου στον πόλεμο. Στα παπάρια μου η θητεία. Και εγώ πήγα και μια χαρά πέρασα.
Που κόλλησες τώρα?