Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Η προσφορά μου σε μια κοινωνία μετριέται από το αν είμαι νομοταγής και πληρώνω τις εισφορές που πρέπει για να απολαμβάνω τα καλά της.

Αν όλοι σκέφτονταν σαν και εμένα, δε θα λάδωνε κανένας, θα τηρούσαν τον νόμο για να είχαν το κεφάλι τους ήσυχο, πως αν κάποτε τον χρειαστούν, δε θα υπάρξει κανένας που θα λαδώσει για να βγει από πάνω.
και πως ακριβως εισαι νομοταγης και πληρωνεις τις εισφορες σου οταν εισαι φυγοπονος και παρτακιας?

στη δουλεια σου που υποτιθεται οτι προσφερεις, τι κανεις? κοιτας την παρτη σου? (και εισαι και κοτα οπως προειπες για να μη σε διωξουν) Δουλευεις ή ρουφιανευεις τους συναδελφους σου για να εισαι συνεπης με τις ιδεες σου και να παρασσιτεις διχως προσωπικο κοπο?

Αν ολοι σκεφτοντουσαν σαν κι εσενα, θα κυνηγουσαμε ακομη την τροφη μας με πετρες...

Επισκέπτης
Κάνεις το γνωστό λογικό σφάλμα ... Προϋπόθεση της λειτουργίας και οργάνωσης της κοινότητας (ΙΚΑ/ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ, ατομικά δικαιώματα, ελεύθερες επισκέψεις στο bourdela.tv κτλ) είναι ένα μίνιμουμ επίπεδο ελευθερίας και ανεξαρτησίας της που η στράτευση σου είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ... με την μη συμμετοχή στην άμυνα της κοινότητας αμφισβητείς άμεσα το βασικό προαπαιτούμενο: ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΟΥ ΩΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ.
Κάτι που δεν θα υπήρχε αν σκέφτονταν όλοι αλλιώς!!!

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
Όλα τα καλά του καπιταλισμού θα είχανε έρθει ακόμα και σε μία κομμουνιστική κοινωνία,αλλά εκεί θα υπήρχε και η ισότητα!!! ;)
καλα και σε τοσα χρονια γτ δεν ηρθαν αλλα ηρθαν μονο τα γκουλανγκ?

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
εδω ειναι που διαφωνω καθετα μαζι σου....αν απειληθεις πραγματικα παρε το οπλο σου οπως εκανε ο παππους σου και πολεμα...οχι για τον καθε πουστη αλλα για την δικη σου αξιπρεπεια....και ας πεθανεις.....το θεμα ειναι....απειλεισαι εσυ πραγματικα ως ελληνας και τα ιδανικα σου;ή απειλειται ενα κατεστημενο και σε βαζει στο τρυπακι οτι απειλεισαι εσυ;

και αν το θες και αλλιως- για τα εθνικια....σε απειλει ο τουρκος;σε απειλει ο μοχαμεντ και ο μουσταφα προσωπικα που δεν σε ξερουν κιολας γιατι αν σε ηξεραν ισως να πινατε καφε μαζι; ή σε απειλει το τουρκικο στρατιωτικο κατεστημενο;

Το πας αλλού ρε τζι ελ.

Για old time classic πόλεμο μιλάει ο τύπος και λέει απλά ότι μπάτε σκύλοι αλέστε εγώ την κάνω. Το να αξίζει αν θυσιαστείς για τα μουνόσκυλα είναι γνωστό! Όχι δεν αξίζει. Αλλά υπάρχουν άλλες λύσεις πολύ πιο επώδυνες όμως από το "του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ!"

Ο μαν εδώ δεν παραπονιέται για το σάπιο καθεστώς και για το ότι θα υποχρεωθεί να βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο μόνο εάν πρόκειται να σώσει τον Κόκκαλη και το Βαρδινογιάννη.

Λέει νέτα σκέτα ότι δεν προτίθεται να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του για κανένα λόγο! Είτε ιερό είτε ανίερο!

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Το πιο κοντινό σε αυτό πάντως είναι οίκος του θεού στο Άγειον όρος( :priest:),καλή διαμονή κ πρόσεχε τον γκώλον σου!!! :2funny: :2funny: :2funny:

Πάντως συμφωνώ σχετικά,μόνο που το τοποθετήσες το σκεπτικό σου επί λάθος βάση:κάτω τα σύνορα και οι στρατοί παντού,όχι μόνο Ελλάδα(όπως φαίνεται από τα λεγομενά σου,με επιφανειακή εξέταση)!!! ;)
Ναι, συμφωνώ, κάτω τα κράτη και τα σύνορα, αυτό δεν αποκλείει τους εμφύλιους όμως! Απλά δε το είπα έτσι επειδή δεν είμαι αναρχικός και αυτό είναι κάτι που οι αναρχικοί λένε. Ήθελα να τονίσω την ηλιθιότητα της έννοιας της αγάπης προς την πατρίδα.

Επισκέπτης
Κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός δηλαδη...
καλα και σε τοσα χρονια γτ δεν ηρθαν αλλα ηρθαν μονο τα γκουλανγκ?
Αντιλαμβάνεστε πιστεύω ότι ο κομμουνισμός δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ασχέτα που έχει περάσει έτσι....

Επισκέπτης
Ναι, συμφωνώ, κάτω τα κράτη και τα σύνορα, αυτό δεν αποκλείει τους εμφύλιους όμως! Απλά δε το είπα έτσι επειδή δεν είμαι αναρχικός και αυτό είναι κάτι που οι αναρχικοί λένε. Ήθελα να τονίσω την ηλιθιότητα της έννοιας της αγάπης προς την πατρίδα.
Όλη η αριστερά έχει βάση τον κομμουνισμό κ η αναρχία=αναρχοκομμουνισμός.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Το πας αλλού ρε τζι ελ.

Για old time classic πόλεμο μιλάει ο τύπος και λέει απλά ότι μπάτε σκύλοι αλέστε εγώ την κάνω. Το να αξίζει αν θυσιαστείς για τα μουνόσκυλα είναι γνωστό! Όχι δεν αξίζει. Αλλά υπάρχουν άλλες λύσεις πολύ πιο επώδυνες όμως από το "του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ!"

Ο μαν εδώ δεν παραπονιέται για το σάπιο καθεστώς και για το ότι θα υποχρεωθεί να βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο μόνο εάν πρόκειται να σώσει τον Κόκκαλη και το Βαρδινογιάννη.

Λέει νέτα σκέτα ότι δεν προτίθεται να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του για κανένα λόγο! Είτε ιερό είτε ανίερο!
γιαυτο δεν του δινω δικιο......θεωρω λαθος την προταση που διατυπωνει ετσι ακραια αλλα απλα βλεπω σωστα στοιχεια προβληματισμου απο πισω....

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
Αντιλαμβάνεστε πιστεύω ότι ο κομμουνισμός δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ασχέτα που έχει περάσει έτσι....
αντιλαμβανεσαι πιστευω οτι με ατομα που εχουν τετοιες αντιληψεις δε θα υλοποιηθει ποτε, ε?

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Αναρχοκομμουνισμό.

Το τελευταίο στάδιο δηλαδή μετά τον σοσιαλισμό που είναι το μεταβατικό στάδιο.

Πιστεύεις δλδ ότι ο κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός λενινιστικού - σταλινικού τύπου θα αποτελέσει μεταβατικό στάδιο προς την ολοκλήρωση της κοιωνωνικής απελευθέρωσης ?

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Κάνεις το γνωστό λογικό σφάλμα ... Προϋπόθεση της λειτουργίας και οργάνωσης της κοινότητας (ΙΚΑ/ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ, ατομικά δικαιώματα, ελεύθερες επισκέψεις στο bourdela.tv κτλ) είναι ένα μίνιμουμ επίπεδο ελευθερίας και ανεξαρτησίας της που η στράτευση σου είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ... με την μη συμμετοχή στην άμυνα της κοινότητας αμφισβητείς άμεσα το βασικό προαπαιτούμενο: ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΟΥ ΩΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ.
Η ελεύθερη σκέψη και μια επιτρεπόμενη συνέχεια της - η ελεύθερη έκφραση, είναι απαιτούμενο. Όμως υπάρχει στην χώρα μας.

Αν κάποιος μου πει πως θα γίνουμε ισλαμιστές, θα σηκωθώ να φύγω. Εδώ λοιπόν που μου επιτρέπεται να μιλήσω για αυτό, το κάνω.

Επισκέπτης
Μετά έχεις μία κοινωνία άριστη.

Λειτουργούνε τα πάντα χωρίς να κερδοσκοπεί κανείς και με όλους τους πολίτες ισάξιους κ ισότιμους,τόσο απλό.

Αρχαία Σπαρτή αλλά χωρίς επεκτατικές βλέψεις.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
γιαυτο δεν του δινω δικιο......θεωρω λαθος την προταση που διατυπωνει ετσι ακραια αλλα απλα βλεπω σωστα στοιχεια προβληματισμου απο πισω....
Σε ένα nick που ζητάει λίγη δημοσιότητα :rolleyes: και λέει στ' αρχίδια μου η μάνα μου & η αδερφή μου, βλέπεις σωστά στοιχεία προβληματισμού gl? :jerking:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom