Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Το ιντερνετ δεν το προσφεραν οι πολυεθνικες στο αμερικανικο ΥΕΘΑ...το αναποδο εγινε.

Και σε πολλα αλλα οι ιδιωτες καρπωθηκαν τα ποτελεσματα της χρηματοδοτουμενης απο το κρατος ερευνας.Και στο αμερικα και παντου.

Γνωστα ολα αυτα.

Οι Άθλιες Αμερικανικές Πολυεθνικές & Το Χρηματιστηρικό κεφάλαιο φίλτατε πήραν μια καλούτσικη ιδέα του DoD/ARPA και μια ατελή σύλληψη του CERN και τις έκαναν εμπορικό αγαθό ευρείας κατανάλωσης / χαμηλού κόστους που μπορεί να το χρησιμοποιήσει ακόμα και η μάνα μου.

Για το τί συμβαίνει από την άλλη μεριά του φεγγαριού ρίξε μια ματιά στις κομμουνιστικές ζώνες της Κίνας / Ρωσίας /Κούβας / Β.Κορέας κτλ για να δείς στατιστικά διάδοσης του διαδικτύου ΑΚΟΜΑ και σήμερα που η τεχνολογία υπάρχει διαθέσιμη με το τσουβάλι και δεν απαιτείται κανενός είδους R&D για την άμεση αξιοποίηση της.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Όταν πήγα στην αστυνομία και ρώτησα, μου απάντησαν πως αν με πιάσουν και είμαι λιποτάκτης, έχω φυλάκιση και δικαστήριο. Η ποινή μου μπορεί να είναι κυρίως εξαναγκαστική θητεία με στρατοδικείο για αυξημένη ποινή... εεε... θητεία ή φυλάκιση εως 12 χρόνια.

Οι προβληματισμοί για τα οικονομικά είναι θέμα για άλλο thread. Εδώ εκφράζω άλλους προβληματισμούς. Επειδή δε τους εκφράζω εδώ δε σημαίνει πως δε τους έχω.

Όσο για το φυγόπονος, το να κρίνεις αν είναι καλό ή όχι είναι τελείως άλλη ιστορία.

Το ξαναλέω, δεν έχει νόημα το θέμα αυτό. Είσαι 32 ετών, έχεις περάσει από τον Ελληνικό στρατό, δουλεύεις και αποτελείς μέρος του συστήματος και προβληματίζεσαι γιατί να μην μπορείς να ΜΗΝ υπηρετήσεις χωρίς συνέπειες. Είναι μέρος από το πακέτο της χώρας μας (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή). Το ήξερες, το πέρασες και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να εστιάζεις σε άλλες καταστάσεις που έχεις/έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρότερες από τη θητεία.
Το αν θεωρείς πως χρειάζεται να αλλάξει η κατάσταση με τον στρατό, είναι άλλο θέμα και σαφώς αν έλειπαν κάποιοι χαρακτηρισμοί θα βοηθούσαν την κουβέντα.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Γλυκειά μου ηρέμησε....Σε περιμένω στην κόλαση...
Το ελπίζω! Επειδή σημαίνει πως θα έχεις πεθάνει πριν από εμένα, οπότε θα ζήσω κάπως καλύτερα γνωρίζοντας πως ένας καρκίνος της γης έφυγε και μου αφήνει πιο πολύ χώρο.

Επισκέπτης
Πιστεύεις δλδ ότι ο κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός λενινιστικού - σταλινικού τύπου θα αποτελέσει μεταβατικό στάδιο προς την ολοκλήρωση της κοιωνωνικής απελευθέρωσης ?
Ίσως,μικραίνεις τους αρχηγούς,τώρα βέβαια πρέπει αυτοί οι λίγοι μέχρι τον κανέναν να είναι οι σωστοί!!! :rolleyes:

Δύσκολο ως αδύνατο!!! :P

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Σε ένα nick που ζητάει λίγη δημοσιότητα :rolleyes: και λέει στ' αρχίδια μου η μάνα μου & η αδερφή μου, βλέπεις σωστά στοιχεία προβληματισμού gl? :jerking:
ναι μπορει να πασχει απο μια μορφη αντιδραστικης καταθλιψης.... :sunglasses:

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Η ελεύθερη σκέψη και μια επιτρεπόμενη συνέχεια της - η ελεύθερη έκφραση, είναι απαιτούμενο. Όμως υπάρχει στην χώρα μας.

Αν κάποιος μου πει πως θα γίνουμε ισλαμιστές, θα σηκωθώ να φύγω. Εδώ λοιπόν που μου επιτρέπεται να μιλήσω για αυτό, το κάνω.

H κοινότητα δεν σε αναγκάζει να έχεις ελληνική εθνική συνείδηση - απλά απαιτεί το να είσαι "εξωτερικά" συνεπής πρός την υποχρέωση στράτευσης και εκτέλεσης των διαταγών των διοικητών σου.

Το τι συμβαίνει εντός του κρανίου σου αφορά εσένα και μόνον - στο βαθμό που δεν αλληλεπιδρά καταστροφικά με τους κανόνες της κοινότητας.

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
Το ελπίζω! Επειδή σημαίνει πως θα έχεις πεθάνει πριν από εμένα, οπότε θα ζήσω κάπως καλύτερα γνωρίζοντας πως ένας καρκίνος της γης έφυγε και μου αφήνει πιο πολύ χώρο.
το κακο ειναι οτι θα εχεις λιγοτερο χωρο στην κολαση αφου θα σε περιμενει...και το οτι θα πεθανεις καποια στιγμη κι εσυ δεν ειναι δογματισμος...

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Μετά έχεις μία κοινωνία άριστη.

Λειτουργούνε τα πάντα χωρίς να κερδοσκοπεί κανείς και με όλους τους πολίτες ισάξιους κ ισότιμους,τόσο απλό.

Αρχαία Σπαρτή αλλά χωρίς επεκτατικές βλέψεις.

Νομίζω ότι ο σύντροφος Μπουχάριν ήταν αυτός που είχε πει στον σύντροφο Λένιν ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι πολίτες μιας σοσιαλιστικής δημοκρατίας να αποκτήσουν την ηθική του Ιησού και την λογική του Αριστοτέλους...

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Το ξαναλέω, δεν έχει νόημα το θέμα αυτό. Είσαι 32 ετών, έχεις περάσει από τον Ελληνικό στρατό, δουλεύεις και αποτελείς μέρος του συστήματος και προβληματίζεσαι γιατί να μην μπορείς να ΜΗΝ υπηρετήσεις χωρίς συνέπειες. Είναι μέρος από το πακέτο της χώρας μας (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή). Το ήξερες, το πέρασες και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να εστιάζεις σε άλλες καταστάσεις που έχεις/έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρότερες από τη θητεία.
Το αν θεωρείς πως χρειάζεται να αλλάξει η κατάσταση με τον στρατό, είναι άλλο θέμα και σαφώς αν έλειπαν κάποιοι χαρακτηρισμοί θα βοηθούσαν την κουβέντα.
Αυτό θέλω, θέλω να αλλάξει κάτι από τον στρατό. Θέλω να μου δώσει δικαίωμα να μη πολεμήσω και να μην έχω συνέπειες. Θέλω να μπορώ να φύγω από τη χώρα σε καιρό πολέμου χωρίς να με στείλουν φυλακή ή να με σκοτώσουν. Τώρα, αν σου φαίνεται ή όχι λογικό και συνεπές σύμφωνα με την ηλικία μου είναι άλλη ιστορία και δε με ενδιαφέρει πολύ για το τι πιστεύουν πολλοί.

Θέλω να δω πως θα σου φανεί το παράλογο του θέματος αν καμιά μέρα πας στην πρώτη γραμμή του πολέμου.

Επισκέπτης
Νομίζω ότι ο σύντροφος Μπουχάριν ήταν αυτός που είχε πει στον σύντροφο Λένιν ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι πολίτες μιας σοσιαλιστικής δημοκρατίας να αποκτήσουν την ηθική του Ιησού και την λογική του Αριστοτέλους...
Οποτέ περιμένουμε να γεννηθεί ο επόμενος Ιησούς-Αριστοτέλης ή ένας Ιησούς κ ένας Αριστοτέλης οι οποιοί θα συνεργαστούν!!! :grin: :rockon:

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Σε ένα nick που ζητάει λίγη δημοσιότητα :rolleyes: και λέει στ' αρχίδια μου η μάνα μου & η αδερφή μου, βλέπεις σωστά στοιχεία προβληματισμού gl? :jerking:
Δε λέω πως είναι στα αρχίδια μου, λέω πως βάζω τη δική μου ζωή πάνω από τη δική τους.

Εδώ θα δεις και κάτι δικό σου. Εσύ βάζεις τη δική σου ζωή κάτω από τη δική τους. Εσύ θα σκότωνες για να τις υπερασπίσεις! Δηλαδή βάζεις τις δικές τους ζωές πάνω και από τις ζωές των άλλων! Και τι νομίζεις ρε φίλε πως είσαι για να κρίνεις πια ζωή είναι ανώτερη να ζήσει και πια όχι? Ο κριτής? Ένας μαλάκας είσαι που η υπεροψία του έχει φτάσει ταβάνι.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Αυτό θέλω, θέλω να αλλάξει κάτι από τον στρατό. Θέλω να μου δώσει δικαίωμα να μη πολεμήσω και να μην έχω συνέπειες. Θέλω να μπορώ να φύγω από τη χώρα σε καιρό πολέμου χωρίς να με στείλουν φυλακή ή να με σκοτώσουν. Τώρα, αν σου φαίνεται ή όχι λογικό και συνεπές σύμφωνα με την ηλικία μου είναι άλλη ιστορία και δε με ενδιαφέρει πολύ για το τι πιστεύουν πολλοί.

Θέλω να δω πως θα σου φανεί το παράλογο του θέματος αν καμιά μέρα πας στην πρώτη γραμμή του πολέμου.

και γιατί να διαχωρίσεις το θέμα του στρατού από άλλα? γιατί πχ να μην έχεις επιπτώσεις αν κλέψεις? ή αν δεν πληρώσεις φόρους? ή αν σκοτώσεις? ή αν πλαστογραφήσεις? ή...? από που πηγάζει αυτός ο διαχωρισμός?

Για να χαλαρώσω και το κλίμα, μάλλον θα πέρασες ζόρικη θητεία...

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Οποτέ περιμένουμε να γεννηθεί ο επόμενος Ιησούς-Αριστοτέλης ή ένας Ιησούς κ ένας Αριστοτέλης οι οποιοί θα συνεργαστούν!!! :grin: :rockon:

Όχι βέβαια, αγαπητέ...
Περιμένουμε τον επόμενο σύντροφο Στάλιν ο οποίος θα εκτελέσει τον επόμενο σύντροφο Μπουχάριν...
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146

Το τεχνητό κατασκεύασμα του "έθνους/κράτους" και η επιβολή της αίσθησης του "ανήκειν" σε ψυχολογικό επίπεδο μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας δίνουν απάντηση στα περί "λογικής και παραλόγου".

Η κοινότητα αναγνωρίζει την αποστροφή του μέλους της πρός τον πόνο/θάνατο και γι αυτό δημιουργεί το ιδεολόγημα της "πατρίδας" ώστε σε ψυχολογικό επίπεδο να το κινητοποιήσει.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
H κοινότητα δεν σε αναγκάζει να έχεις ελληνική εθνική συνείδηση - απλά απαιτεί το να είσαι "εξωτερικά" συνεπής πρός την υποχρέωση στράτευσης και εκτέλεσης των διαταγών των διοικητών σου.

Το τι συμβαίνει εντός του κρανίου σου αφορά εσένα και μόνον - στο βαθμό που δεν αλληλεπιδρά καταστροφικά με τους κανόνες της κοινότητας.
Απαιτεί όμως να δώσω τη ζωή μου για αυτήν! Εδώ ενίσταμαι. Όσο πληρώνω δέχομαι τα καλά. Αν δε πληρώνω, δε τα δέχομαι.

Που κολλάει η θυσία στην όλη ιστορία?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom