Ρε φιλε αυτο με τα υπερχεωμενα νοικοκυρια δεν το εχω καταλαβει. Η δικηγορος μου ειπε οτι δεν μπορω να μπω στο νομο γιατι εχω ακινητη περιουσια (το σπιτι στο χωριο,μιση γκαρσονιερα στην Αθηνα και μερικα χτηματα ειναι στο ονομα μου). Η μανα μου που ειναι εγγυητης εχει στο ονομα της τον εναν οροφο απο το σπιτι (ησογειο) + καποια χτηματα. Η δικηγορος λεει οτι επειδη ειναι μικρο το ποσο αν κανουμε δικαστιριο θα χρειαστουν 1700 ευρω και οτι το "κουρεμα" θα ειναι μικρο. Πανω κατω οπως μου τα ειπε θα γλυτωσω κανα 6000.
Τυπε μυριστηκαν τα λαμογια ακινητη περιουσια και τους εχει σηκωθει η πουτσα , πρωτα απ ολα βρες ενα καλο δικηγορο και μην εισαι τσιγγουνης σε αυτο το θεμα , αν θες να σωσεις κατι , εκτος αν το θεμα σου ειναι να βρεις φτηνο δικηγορο και να χασεις καποια απο τα ακινητα απο την μαλακια τις τσιγγουνιας σου.
Απο εκει και μετα θα στειλεις τον δικηγορο ( που ειπαμε να ειναι καλος ) στην τραπεζα να παει να μιλησει με τον μαλακα που εχει την υποθεση σου , να συζητησει λιγο για να καταλαβει τι προθεσεις εχουν και επισης να ζητησει μια αναλυση των χρεων , δηλαδη ποιο ειναι το ποσο του κεφαλαιου , τι εχεις δωσει μεχρι τωρα , ποσες ειναι οι προσαυξησεις τα προστιμα κτλ ,απο εκει και μετα θα εχεις μια καθαρη εικονα του χρεους , ποια ειναι τα κερατιατικα και ποια ειναι τα χρωστουμενα.
Μολις το παρεις αυτο θα αρχισεις τα παζαρια με την τραπεζα , εννοειτε οτι σε καθε παζαρι θα στελνεις τον δικηγορο με την προταση σου για διακανονισμο ή οτι αλλο θελεις να κανεις με τους μαλακες , και θα κανεις τον δικηγορο μπαλακι τραπεζα -γραφειο .
Θα κανει και μια εκτιμηση για τα ακινητα σου να δεις σε τι ποσο πραγματικο αυτη την εποχη πιανουν για να ξερεις τι μπορεις να βαλεις στο τραπεζι του παζαριου.Συνηθως "μισα" σπιτια δεν παιρνουν , αρα παιζουν τα χωραφια ή το σπιτι στο χωριο .
Αλλα οπως και να εχει θες ενα μαγκακο δικηγορο , που να ειναι γατονι , και να ξερει και να μιλησει , και οπωσδηποτε πρεπει να ξεκινας να τον στελνεις στην Τραπεζα για να μην προχωρησουν αυτη την διαδικασια , γιατι διαταγες πληρωμες και κατασχεσης δεν μπορεις να ασκεις αναβολες για παντα και στοιχιζουν καθε φορα.