Νέα

Αληθινή φιλία... στις μέρες μας υπάρχει;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα psix_fan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 662
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
οχι δεν ειπα κατι τετοιο απλα οπως ειπες κ εσυ στην αμοιβαιοτητα καπου κολλαει το 8εμα

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
δουναι και λαβειν ειναι ολες οι σχεσεις απλα αμα εισαι μονο στο να δινεις για μενα εισαι αυτο που λεμε κοινως μαλακας!

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
οχι δεν ειπα κατι τετοιο απλα οπως ειπες κ εσυ στην αμοιβαιοτητα καπου κολλαει το 8εμα

ε αμα ειναι μαλακας ο αλλος και δεν εχει μαθει να δινει
γραψτον στα αρχιδια σου και τελειωσε ή κανε μια προσπαθεια τελοςπαντων
μηπως και θελει τον χρονο του

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
θεμα χωρις αρχη κ τελος....
--------------------------------
ακομα στα 35 εχω 2,3 φιλους που μπορω να παρω 4 το βραδυ και να πω ελα σε ενα τετερτο αναλογα για βολτα η σπιτι η οτι θεμα με απαχολει...
απο την αλλη βλεποντας πισω οι πιο πολλες "φιλιες" ηταν για τον καιαδα!!!αλλα ετσι ειναι αλλο μυαλο στα 18 αλλο στα 28.....
ο χρονος φιλιας δεν παιζει ρολο παντα εχω γνωστο που τον ξερω ενα χρονο κ τον σεβομαι σαν ανθρωπο πιο πολυ απο ενα παιδικο μου φιλο..
αν η φιλια ειναι παρε δωσε το τε παμε κατηγορια γνωστος-επαφη κτλ..
οχι μια ζωη να δινεις αλλα να μην εχεις καποιον επειδη π.χ θα σου σβησει μια κληση η κανει κονε με γκομενα....
φιλια γυναικων υπαρχει αλλα πολυ σπανια αλλο ειδος...
το κακο ειναι οτι τα πραγματα τρεχουν πιο γρηγορα κ ολα γινονται πιο εφημερα..
μοναξια ναι υπαρχει οσο δεν φανταζεται κανεις αλλα υπηρχε κ πριν κριση κ οικονομικα...
ενα απο τα κλα του site ειναι οτι ακους ζητας γνωμες κ συνηθως ειναι σωστες για ενα λογο...
ΔΕΝ υπαρχει συμφερον...

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
οσο για παραπονα...
καντε στον εαυτο σας την ερωτηση..
ΥΠΗΡΞΑ ΣΩΣΤΟς ΦΙΛΟς ΕΓΩ????
-------------------------
ολοι καπως καποτε καναμε λαθη,

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Δεν εισαι ο μοναδικος ομως που εχει προβληματα για να παρεις τον αλλον στις 4 το πρωι και να ζητησεις παρηγορια.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Πιστεύω οτι κάνετε ενα σημαντικό λάθος.

Θεωρειτε πως η πηγη των προβλημάτων σας ειναι αλλού ενω τις περισσοτερες φορες

η πηγη των προβληματων μπορει να ειναι οι ιδιοι οι φιλοι που χεις διπλα σου

Αν ενας γνωστος ή φιλος έχει παρομοια μειονεκτηματα με σενα τοτε η συναναστροφη σου με ενα τετοιο ατομο

δεν θα σε βοηθησει. Την βοηθεια μπορεις να την παρεις πιο εξυπνα απο ενα τηλεφωνο στις 4 το πρωι που δεν προκειται να σε βοηθησει μακροπροθεσμα.

Εγω πλεον κανω μονο με λογικους τυπους παρεα (ουτε πολυ περηφανοι ουτε πολυ γυφτοι)

μια μεση οδος. Πιστευω ειναι οι καταλληλοτεροι. Γενικα πλεον οπου βλεπω περηφανο ανθρωπο

που φέρει μια μιγιαγκιχτη περηφανεια πανω του την κοπαναω γιατι ειναι οι χειροτεροι ενω αρχικα δεν το δειχνουν.

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
σωστος!!!
αλλα περηφανεια του στυλ εγω ειμαι ο γαμαω η τα ξερω ολα,η ξερεις ποοιος ειμαι εγω κτλ...σε αυτα εισαι σωστος..
περηφανια υπαρχει κ σε αλλες μορφες.
π.χ να μην σε ταλαιπωρησω με προβλημα μου η να μην θελω να στο πω για οποιοδηποτε λογο...
----------
για μεση οδο εχεισ δικιο 1000000000000%%%%
-----
οσο για ιδιες αδυναμιες π.χ ειμαι λιγο φλου δεν βαζω προγραμα σε τιποτα θελω το ακριβως αντιθετο ωστε καπου να διορθοσω αδυναμια μου π.χ
-----
απο την αλλη εως ενα σημειο θα βοηθησω κ συνηθως παντα το ξεπερναγα ετσι ο αλλος κακομαθαινει δεν φταει αυτος αλλα εγω/εμεις καθε περιπτωση...
ισως το πιο καλο να μην ζητας τιποτα κ να μην περιμενεις...τιποτα..

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Αυτό που ειπώθηκε πιό πάνω μου συμβαίνει τα τελευταία 3-4 χρόνια. Ενώ μέχρι το 2007 το τηλέφωνό μου δε σταματούσε να χτυπάει, σταδιακά όχι μόνο σταμάτησε να χτυπάει αλλά συμβαίνει και το εξής:
Κάποια βράδυα, όταν έχω κάποιο πρόβλημα, όταν δεν έχω παρέα να το μοιραστώ και θελήσω να μιλήσω σε κάποιο άτομο, σε κάποιο καλό φίλο ή φίλη τότε "ξεφυλλίζω" τον κατάλογο των επαφών μου στο κινητό και δε βρίσκω ούτε έναν άνθρωπο που να πιστεύω ότι θα διακόψει τη ρουτίνα του και θα διαθέσει λίγα λεπτά να μου μιλήσει, να ακούσει το πρόβλημά μου και να μου πει μια γνώμη. Τότε ξετυλίγω το κουβάρι των αναμνήσεών μου και ευτυχώς έχω πολλά να θυμηθώ από παρέες, γλέντια και βόλτες.

Ο λόγος που έχω ελάχιστους φίλους πλέον είναι ότι οι καλοί μου φίλοι έφυγαν για δουλειά σε άλλες πόλεις ή ακόμα και στο εξωτερικό. Οι υπόλοιποι ήταν φίλοι-αρπάχτρες. Ήθελαν δηλαδή πάντα κάτι από εμένα. Έτσι τα πράγματα άλλαξαν όταν έμαθα να λέω και μερικά "όχι". Πήραν τον πούλο ή μόνοι τους ή τους έκανα πέρα εγώ.
Ευτυχώς που η κοπέλα μου έχει κύκλο γνωριμιών (μη φανταστείτε τίποτα εξωφρενικό) και βολεύομαι έτσι, αλλιώς γάμησέ τα...  :headbang3:

Το πρόβλημα psix είναι ότι αλλάζει η ζωή μας καθώς περνούν τα χρόνια όπως και οι απιτήσεις, υποχρεώσεις κλπ. Δεν είναι ότι μας αποφεύγουν πάντα οι φίλοι μας ή ότι είναι σκάρτοι. Και εγώ βλέπω σπάνια κάποιους πολύ καλούς φίλους, φίλες λόγω απόστασης , υποχρεώσεων , συνηθηκών κλπ. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε ή δεν υπάρχει ενδιαφέρον . Απλά δεν γίνεται να τα λέμε τόσο συχνά πια.

Και ούτως η άλλως και στην φιλία πρέπει να υπάρχει και λίγο εξέλιξη , ένα καινούριο βίωμα. Π.χ. δεν μπορείς να συναντιέσαι συνέχεια με τους φίλους κια να μιλάτε μόνο για τα παλιά. Κάποια στιγμή θα βαρεθεί ο ένας τον άλλο.

Μπορείς να κάνεις νέες φιλιές ή να το επιδιώξεις κάπως (π.χ. γυμανστήριο, σχολή χορού, μια οποιαδήποτε δραστηριότητα). Δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και αδύνατο. Θελει λίγη προσπάθεια.

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
ναι και τα κοινα βιωματα σε φερνουν πολυ κοντα...

ο φιλος ειναι για να σου πει και κανα καλο λογο...
ειτε παω στο χαβαλε ειτε στα σοβαρα ενας καλος λογος για μας ειναι σημαντικος ;) ;) ;)

;)

οσο για την επικοινωνια ,πραγματικα εγω με ελαχιστα ατομα μπορω να επικοινωνισω...το σκεπτικο μου ειναι τοσο διφορετικο που με τους περισσοτερους ουε 5 λεπτα δεν αντεχω

΄Ολοι το εχουμε νιώσει αυτό ..... νιώθουμε πολλές φορές ότι δεν μπορεί να μας καταλάβει κανείς ..... ή και/δεν τους αντέχουμε (ή δεν μας αντέχουν) ..... μην το ψάχνεις θέμα χημείας (και timing) είναι ..... :grin:

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Και για να απαντησω και στο θεμα του θρεντ

φιλια υπάρχει αλλα οχι με την εννοια που την νομιζουν οι περισσοτεροι

γιατι αυτο που εχουν στο μυαλο τους ειναι λαθος για αυτο και ΟΛΑ τους πανε ΛΑΘΟΣ δεν φταινε οι αλλοι τα λεω και πιο πανω οποιος ειναι λογικος θα καταλαβει οποιος δεν ειναι θα χρειαστει πρωτα να γινει. Ο φιλος ειναι για να περνατε ωραια μαζι

και να προοδευετε μαζι χωρις ο ενας να ζηλευει τον αλλον.

:thumbsup:

Δεν ειναι για να κανει παρεα σε ενα ψυχολογικο ναυαγιο

:2funny:

΄Ολοι περνάνε τις μάυρες τους ενίοτε και θέλουν λίγο "συμπαράσταση", αλλά ναι έχεις δίκιο, όταν κάποιος το παρακάνει καταντά μίζερος!  :grin:

Μου θυμίζει κάποιες φίλες μου (πολύ εμφανίσιμες), οι οποίες από τη μια κλαίγονται που δεν έχουν γκόμενο και από την άλλη απορρίπτουν μια χαρά παιδιά (ο ένας τους βρωμίζει, ο άλλος τους βρωμάει κλπ κλπ).

Και φυσικά αντίστοιχα και με φίλους μου συμβαίνει αυτό ....  :cheesy:

Κοινώς δεν ξέρουν τι θέλουν .....  :P ή μάλλον θέλουν τα ΠΑΝΤΑ!  :jerking:

Ε πόσο να αντέξεις;  :grin:

Μετά από μια περίοδο συμπαράστασης/παρηγοριάς τους προσγειώνεις λίγο απότομα από τα σύννεφα .....    :2funny:

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
ναι ειναι να παριστανει τον ψυχολογο
να σου βρισκει γκομενα...
να σου βρισκει δουλεια
λεφτα... κτλπ ελα νταξει ειστε αστειοι.
Τα θελετε ολα και δεν δινετε τιποτα.

Συχνά συμβαίνει αυτό , θέλουμε τα πάντα και δίνουμε αντίστοιχα λίγα ή τίποτα .....

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
:thumbsup:

:2funny:

΄Ολοι περνάνε τις μάυρες τους ενίοτε και θέλουν λίγο "συμπαράσταση", αλλά ναι έχεις δίκιο, όταν κάποιος το παρακάνει καταντά μίζερος!  :grin:

Μου θυμίζει κάποιες φίλες μου (πολύ εμφανίσιμες), οι οποίες από τη μια κλαίγονται που δεν έχουν γκόμενο και από την άλλη απορρίπτουν μια χαρά παιδιά (ο ένας τους βρωμίζει, ο άλλος τους βρωμάει κλπ κλπ).

Και φυσικά αντίστοιχα και με φίλους μου συμβαίνει αυτό ....  :cheesy:

Κοινώς δεν ξέρουν τι θέλουν .....  :P ή μάλλον θέλουν τα ΠΑΝΤΑ!  :jerking:

Ε πόσο να αντέξεις;  :grin:

Μετά από μια περίοδο συμπαράστασης/παρηγοριάς τους προσγειώνεις λίγο απότομα από τα σύννεφα .....    :2funny:

Δεν μιλαμε για δυσκολιες σε κανονικα πλαισια... αλλα αυτα τα ατομα που λες οτι απο την μια παραπονιουνται και απο ττην αλλη αποριπτουν για αυτα μιλαω και εγω πως δεν αξιζει να κατσεις να τους συμπαρασταθεις διοτι μονα τους δημιουργουν την δυστυχια τους ειτε επειδη ειναι ανωμαλα... σε στυλ κανω οτι κραζω και αμα μου την πεις θα τσατιστω κιολας και εν παση περιπτωση ειναι γελοιο το να σου παρουσιαζει καποιος γκομενικο προβλημα απο την στιγμη που υπάρχουν ενα καρο σοβαροτερα εγω πλεον ουτε που θα κατσω να τον ακουσω τσατιστει δεν στατιστει λιγο με απασχολει πρεπει να μπει ενα τελος επιτελους στην κακομαθεια και την απλοτητα ορισμενων

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Δεν μιλαμε για δυσκολιες σε κανονικα πλαισια... αλλα αυτα τα ατομα που λες οτι απο την μια παραπονιουνται και απο ττην αλλη αποριπτουν για αυτα μιλαω και εγω πως δεν αξιζει να κατσεις να τους συμπαρασταθεις διοτι μονα τους δημιουργουν την δυστυχια τους ειτε επειδη ειναι ανωμαλα...

Καλά αυτό το έφερα σαν παράδειγμα. Ότι πολλές φορές κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη μόνοι μας και μιζεριάζουμε επειδή έχουμε τρελλές απαιτήσεις.....αλλά το συγκεκριμένο το βλέπω αρκετά συχνά .....  :think:

σε στυλ κανω οτι κραζω και αμα μου την πεις θα τσατιστω κιολας και εν παση περιπτωση ειναι γελοιο το να σου παρουσιαζει καποιος γκομενικο προβλημα απο την στιγμη που υπάρχουν ενα καρο σοβαροτερα εγω πλεον ουτε που θα κατσω να τον ακουσω τσατιστει δεν στατιστει λιγο με απασχολει πρεπει να μπει ενα τελος επιτελους στην κακομαθεια και την απλοτητα ορισμενων

Σαφώς και υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα και έχεις δίκιο.

Απλά ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες που δεν ταυτίζονται με των υπολοίπων. Δηλαδή για κάποιους π.χ. το θέμα των σχέσεων μπορεί να είναι πολύ σημαντικό και για κάποιους άλλον πιο αδιάφορο.

Εδώ όμως σου μιλάω για φίλους/φίλες που έχουν κατακτήσεις και επιτυχίες και κλαίγονται επειδή απλά ψάχνουν το ..... τέλειο :cheesy: (όπως το έχουν στο μυαλό τους μπας περιπτώση .....  :grin:)  

Και πολλές φορές όταν το βρουν αρχίζει ένας νέος κύκλος μιζέριας γιατί δεν ήταν τελικά αυτό που γύρευαν .....  :2funny:

Από κάποιο σημείο και έπειτα για δευτερεύοντα ζητήματα είναι απλά κλάψα και τίποτα άλλο .....  :P

michael967

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2006
Κριτικές
7
Like
1
Πόντοι
1
Ναι, υπάρχει πραγματική φιλία στις μέρες μας αλλά καλού κακού αγοράστε και κανά κατοικίδιο!
Αυτό με τα κατοικίδια έχει παραγίνει, μάλλον τα έχουμε για υποκατάστατα παιδιών, παρέας, φίλων, συντρόφου.

Επισκέπτης
Φιλια υπαρχει. Ειμαι ομως της αποψης και το εχω ξαναγραψει παλαιοτερα οτι φιλους κανεις μεχρι μια ηλικια. Ας πουμε ως τα 30, αν και εμενα οι πραγματικοι φιλοι ειναι αυτοι που μεγαλωσαμε μαζι, αντε και κανα δυο που εκανα στα καραβια. Τι ειναι φιλια δεν μπορω να το εξηγισω με απλα λογια. Να επικοινωνουμε, να χαιρομαστε που ειμαστε μαζι, να υπαρχει αλληλεγγυη και αλληλοβοηθεια, συμπαρασταση ? Ολα αυτα ισως και περισοτερα.
Εντωμεταξυ εχω και 5 κατοικιδια.

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
92
Πόντοι
2.357
Φιλια υπαρχει. Ειμαι ομως της αποψης και το εχω ξαναγραψει παλαιοτερα οτι φιλους κανεις μεχρι μια ηλικια. Ας πουμε ως τα 30, αν και εμενα οι πραγματικοι φιλοι ειναι αυτοι που μεγαλωσαμε μαζι, αντε και κανα δυο που εκανα στα καραβια. Τι ειναι φιλια δεν μπορω να το εξηγισω με απλα λογια. Να επικοινωνουμε, να χαιρομαστε που ειμαστε μαζι, να υπαρχει αλληλεγγυη και αλληλοβοηθεια, συμπαρασταση ? Ολα αυτα ισως και περισοτερα.
Εντωμεταξυ εχω και 5 κατοικιδια.

Ετσι ετσι........Και δεν γινεται  αντικατασταση των φιλων με τα ζωα  οπωs ενοηθηκε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom