Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 203K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 22 άτομα (0 μέλη και 22 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

• Πολύ Καλή

Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

Ψήφοι: 20 6,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Δε διαφωνω περι δουλειας. Ειπα οτι ειμαι υπερ;  Αλλα πλεον εχουμε περιορισμους στην ελευθερια του λογου.
Τους λιγοτερους απο ποτέ. Το να μπαινει περιορισμος σε ρητορικές μίσους ειναι σωστο.
Αλλο ελευθερια του λογου και αλλο ασυδοσια του λογου.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Δε διαφωνω περι δουλειας. Ειπα οτι ειμαι υπερ;  Αλλα πλεον εχουμε περιορισμους στην ελευθερια του λογου.
Ναι αλλά ξαναλέω, και ελπίζω να δεις τι λέω.

- Είπες πως οι άνθρωποι σήμερα απολαμβάνουν λιγότερες ελευθερίες από παλαιότερα επειδή το κράτος μεγαλώνει.
- Σου ζήτησα παράδειγμα που παλαιότερα υπήρχαν περισσότερες ελευθερίες.
- Μου είπες την Ρωμαική αυτοκρατορία.
- Σου είπα πως ήταν ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ από οποιαδήποτε τωρινή κυβέρνηση (ίσως εκτός της Β. Κορέας, ίσως το ίδιο).
- Σε αυτό το παράδειγμα απέτυχες.

Περιμένω άλλο παράδειγμα παρελθοντικών κοινωνιών περισσότερο καταπιεστικών από τις τωρινές.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Σου ειπε εκατο φορες οτι μετα απαρνηθηκε καθε σφυροδρεπανο. Πρεπει να σου το πει διακοσιες? Τι τσιχλα στον εγκεφαλο ειναι αυτη?

εστω , παρεα με τους εργατικους ητανε δε σημαινει οτι εγινε εθνικιστης σαν τον γκοθαμ
και νομιζω θα εγραφε πολλα για το σημερινο παγκοσμιο συστημα αν ζουσε

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
για να καταλαβουμε τελικα

απο τη μια εχουμε μια αποψη σεβαστη του αλεξ υπερ μιας συγρονης αστικης δημοκρατιας

οι παπαριες του γκοθαμ που ακουμε τοση ωρα τι σκατα συστημα θελει

το βυζαντιο???

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
ο οργουελ ηταν αντισταλινικος
πιστευε στον τροσκυ
τελος
με σφυροδρεπανο πολεμησε πλαι αλλα ηταν αντιπολιτευση στον σταλιν

Στον Τροτσκι πιστευε ΠΡΙΝ τον Β Παγκοσμιο Πολεμο. Και ο Μουσολινι πριν το 1914 ηταν φανατικος μαρξιστης και κομμουνιστης. Τι σημαινει αυτο; Οι ανθρωποι αλλαζουν. Κι ενας βλακας το ξερει αυτο.

Μετα το 1945 και ειδικα το 1949 που εγραψε και το επος 1984, εγινε εντελως αντι-κομμουνιστης. Το 1984 αφορα ΟΛΑ τα σταλινικα καθεστωτα της Ανατολικης Ευρωπης, οχι μονο τον ιδιο τον Σταλιν. ΑΙΝΤΕ ΞΥΠΝΑ κοροιδο.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Τους λιγοτερους απο ποτέ. Το να μπαινει περιορισμος σε ρητορικές μίσους ειναι σωστο.
Αλλο ελευθερια του λογου και αλλο ασυδοσια του λογου.
Ισχύει, τους λιγότερο από ποτέ.

Όμως διαφωνώ πως πρέπει να υπάρχει περιορισμός στην ρητορική μίσους.

Ίσως να είναι σωστό να υπάρχει περιορισμός στην άμεση απειλή, π.χ. "σκοτώστε αυτόν", αλλά όχι να μην μπορείς να εκφραστείς αν π.χ. είσαι ρατσιστής ή αντι-εβραίος ή οτιδήποτε.

Νομίζω πως ο καθένας πρέπει να λέει την άποψή του, όσο τραγική και παράλογη και αν είναι.

Παράδειγμα, ο φίλος μας ο Gotham, φαντάζομαι θα θέλει να βρίζει τους Εβραίους και να λέει πως το ολοκαύτωμα είναι ένα ψέμα, και τον ενοχλεί που δεν μπορεί να το πει.
Εγώ δεν θέλω να βρίζω τους Εβραίους και νομίζω πως το ολοκαύτωμα ήταν αληθινό, αλλά θέλω να μπορεί ο Gotham να λέει τα δικά του, ακόμα και αν τα βλέπω σαν χαζομαρούλες.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Στον Τροτσκι πιστευε ΠΡΙΝ τον Β Παγκοσμιο Πολεμο. Και ο Μουσολινι πριν το 1914 ηταν φανατικος μαρξιστης και κομμουνιστης. Τι σημαινει αυτο; Οι ανθρωποι αλλαζουν. Κι ενας βλακας το ξερει αυτο.

Μετα το 1945 και ειδικα το 1949 που εγραψε και το επος 1984, εγινε εντελως αντι-κομμουνιστης. Το 1984 αφορα ΟΛΑ τα σταλινικα καθεστωτα της Ανατολικης Ευρωπης, οχι μονο τον ιδιο τον Σταλιν. ΑΙΝΤΕ ΞΥΠΝΑ κοροιδο.

καλα κλαψε λιγο
παντως ναζι δεν ηταν οπως εσυ

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796

Ίσως να είναι σωστό να υπάρχει περιορισμός στην άμεση απειλή, π.χ. "σκοτώστε αυτόν", αλλά όχι να μην μπορείς να εκφραστείς αν π.χ. είσαι ρατσιστής ή αντι-εβραίος ή οτιδήποτε.

Νομίζω πως ο καθένας πρέπει να λέει την άποψή του, όσο τραγική και παράλογη και αν είναι.

Παράδειγμα, ο φίλος μας ο Gotham, φαντάζομαι θα θέλει να βρίζει τους Εβραίους και να λέει πως το ολοκαύτωμα είναι ένα ψέμα, και τον ενοχλεί που δεν μπορεί να το πει.
Εγώ δεν θέλω να βρίζω τους Εβραίους και νομίζω πως το ολοκαύτωμα ήταν αληθινό, αλλά θέλω να μπορεί ο Gotham να λέει τα δικά του, ακόμα και αν τα βλέπω σαν χαζομαρούλες.

ναι αλλα οι γραφικοτητες του γκοθαμ οδηγουν σε δολοφονικες συμμοριες τυπου χα
δηλαδη αν καποιος πει στον χιτλερ βουλωσε το εσυ τι θα πεις??

να πει την αποψη του??

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
Ναι αλλά ξαναλέω, και ελπίζω να δεις τι λέω.

- Είπες πως οι άνθρωποι σήμερα απολαμβάνουν λιγότερες ελευθερίες από παλαιότερα επειδή το κράτος μεγαλώνει.
- Σου ζήτησα παράδειγμα που παλαιότερα υπήρχαν περισσότερες ελευθερίες.
- Μου είπες την Ρωμαική αυτοκρατορία.
- Σου είπα πως ήταν ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ από οποιαδήποτε τωρινή κυβέρνηση (ίσως εκτός της Β. Κορέας, ίσως το ίδιο).
- Σε αυτό το παράδειγμα απέτυχες.

Περιμένω άλλο παράδειγμα παρελθοντικών κοινωνιών περισσότερο καταπιεστικών από τις τωρινές.

Στην αρχαια Ρωμη δεν κυνηγουσαν τους γκει. Στο συγχρονο Ιραν το κανουν.  περισσοτερο κρατος ειναι αυτο!

Στην αρχαια Ελλαδα μπορουσες να αρνηθεις την ναυμαχια του Μαραθωνα. Δεν ηταν ποινικο αδικημα σαν το .... ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
ναι αλλα οι γραφικοτητες του γκοθαμ οδηγουν σε δολοφονικες συμμοριες τυπου χα
δηλαδη αν καποιος πει στον χιτλερ βουλωσε το εσυ τι θα πεις??

να πει την αποψη του??
Ναι, θα του πω να πει την άποψή του. Αν η άποψή του είναι να σκοτώσει Εβραίους θα ήθελα να υποστεί συνέπειες, αν όμως πει απλά πως βλέπει τους Εβραίους σαν κατώτερη φυλή, ας το λέει.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Στην αρχαια Ρωμη δεν κυνηγουσαν τους γκει. Στο συγχρονο Ιραν το κανουν.  περισσοτερο κρατος ειναι αυτο!

Στην αρχαια Ελλαδα μπορουσες να αρνηθεις την ναυμαχια του Μαραθωνα. Δεν ηταν ποινικο αδικημα σαν το .... ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ.

στην αρχαια ελλαδα ουτε τους παιδαιραστες κυνηγουσαν

ρε παπαρα τι συνδεσεις ακυρες ειναι αυτες που κανεις

τα θες και τα λες η παιζεις με την επιμοη μας

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
για να καταλαβουμε τελικα

απο τη μια εχουμε μια αποψη σεβαστη του αλεξ υπερ μιας συγρονης αστικης δημοκρατιας

οι παπαριες του γκοθαμ που ακουμε τοση ωρα τι σκατα συστημα θελει

το βυζαντιο???

Αξιοκρατια = αριστοκρατια.

Ο Σωκρατης και αλλοι σοβαροι φιλοσοφοι ηταν αντιδημοκρατες. Δεν ηταν "ναζι". Ηταν λογικοι. Η δημοκρατια ειναι το πιο βλακωδες συστημα που εγινε ποτε. Βλεπε Συριζα στην εξουσια.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287

Εννοείς φαντάζομαι την Ρωμαική αυτοκρατορία.

Εννοείς πως μια κοινωνία με ένα τεράστιο ποσοστό δούλων, ήταν περισσότερο ελεύθερη από το τωρινό Ιράν;
Εσύ που πιστεύεις θα απολάμβανες περισσότερες ελευθερίες; Στην Ρωμαική αυτοκρατορία ή στο τωρινό Ιράν;

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Ναι, θα του πω να πει την άποψή του. Αν η άποψή του είναι να σκοτώσει Εβραίους θα ήθελα να υποστεί συνέπειες, αν όμως πει απλά πως βλέπει τους Εβραίους σαν κατώτερη φυλή, ας το λέει.

η αποψη του οδηγει στο εγκλημα

αυτο κανουν

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006

Το αν ενα κρατος πρεπει να ανεχεται τις χαζομαρουλες ειναι ενα μεγαλο ζητημα συζητησης. Προσωπικα θεωρω πως οχι, αλλά το συζηταμε. Σιγουρα ομως δεν θα θεωρησω ενα κρατος καταπιεστικο εαν μου βαζει ορια στη δημοσια διαλεξη μου για ζητηματα που ενοχλουν πολυ κοσμο.
Ας πουμε δεν θα θεωρησω καταπιεστικο ενα κρατος που θα τιμωρει αυτον που θα λεει "θεωρω αυτους που πιστευουν στο θεο χαζους". Ή "θεωρω τους ομοφυλοφιλους ψυχασθενείς". Να μην το πεις δημοσια ρε τύπε, ενοχλειται καποιος κοσμος. Πες το στη γκομενα σου, στη μανα σου, στους φιλους σου. Ποσο δηλαδη θα μειωθει η προσωπικοτητα σου αν δεν εχεις τη δυνατοτητα να ενοχλεις δημοσια εκατομμυρια κοσμο? Ελεος δηλαδη.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
η αποψη του οδηγει στο εγκλημα

αυτο κανουν
Δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις a priori τα αποτελέσματα μιας ιδέας.
Αν το κάνεις, δεν είσαι καλύτερος από αυτούς που λένε να βομβαρδίσουμε το Ιραν επειδή ΜΠΟΡΕΙ να έχει την ικανότητα στο μέλλον να αποκτήσει ατομική βόμβα.

Αυτά είναι απολυταρχικά πράγματα.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796

Ο Σωκρατης και αλλοι σοβαροι φιλοσοφοι ηταν αντιδημοκρατες. Δεν ηταν "ναζι". Ηταν λογικοι. Η δημοκρατια ειναι το πιο βλακωδες συστημα που εγινε ποτε. Βλεπε Συριζα στην εξουσια.

καταλαβα δεν υπαρχει σωτηρια

μοναρχια θες

να σε ενημερωσω οτι η δημιουργια ξανα ειναι αστικο φιλελευθερο κομμα κεντρωου προσανατολισμου

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
στην αρχαια ελλαδα ουτε τους παιδαιραστες κυνηγουσαν

ρε παπαρα τι συνδεσεις ακυρες ειναι αυτες που κανεις

τα θες και τα λες η παιζεις με την επιμοη μας

Τι λες ρε αμορφωτο σκουληκι; Στην αρχαια Ελλαδα οι νομοι κατα των παιδεραστων αλλα και κατα εθνομηδενιστων σαν εσενα ηταν θανατηφοροι. Οι παιδεραστες αντιμετωπιζαν σοβαρες ποινες ειδικα στην Αθηνα. Επισης οι εθνομηδενιστες σαν εσενα θεωρουνταν προδοτες και εξοριζοταν ή θανατωνονταν. Εσυ και ο Συριζα στην αρχαια Ελλαδα θα ησασταν τωρα κατω απο το χωμα, καταλαβες ανοητε και αμορφωτες τσογλανακο; σκασε και μη μιλας λοιπον αφου δεν ξερεις τιποτα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006

Η Αθηναικη Δημοκρατια ομως εβγαλε τον Σωκρατη που επικαλεισαι. Δεν τον εβγαλε η αντιδημοκρατικη Σπαρτη. Σωστα?

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Το αν ενα κρατος πρεπει να ανεχεται τις χαζομαρουλες ειναι ενα μεγαλο ζητημα συζητησης. Προσωπικα θεωρω πως οχι, αλλά το συζηταμε. Σιγουρα ομως δεν θα θεωρησω ενα κρατος καταπιεστικο εαν μου βαζει ορια στη δημοσια διαλεξη μου για ζητηματα που ενοχλουν πολυ κοσμο.
Ας πουμε δεν θα θεωρησω καταπιεστικο ενα κρατος που θα τιμωρει αυτον που θα λεει "θεωρω αυτους που πιστευουν στο θεο χαζους". Ή "θεωρω τους ομοφυλοφιλους ψυχασθενείς". Να μην το πεις δημοσια ρε τύπε, ενοχλειται καποιος κοσμος. Πες το στη γκομενα σου, στη μανα σου, στους φιλους σου. Ποσο δηλαδη θα μειωθει η προσωπικοτητα σου αν δεν εχεις τη δυνατοτητα να ενοχλεις δημοσια εκατομμυρια κοσμο? Ελεος δηλαδη.
Ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να προσβάλει κόσμο. Δεν νομίζω πως είναι θεμιτό το να προσέχω μήπως προσβάλλω κάποιον όταν θέλω να πω κάτι.

Γιατί πιστεύεις πως δεν πρέπει να προσβάλω τον κόσμο; Αν θέλει κάποιος επίσης, μπορεί να με προσβάλλει. Δεν θα θελήσω να του απαγορευτεί.

Κάποτε, αν πρόσβαλλες την αυθεντία του Πάπα, θα σε εκτελούσαν. Τότε όμως, μαζί με τον Πάπα, είχες προσβάλλει και όλους τους πιστούς του. Καλώς απαγορεύονταν;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom