Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 203K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

• Πολύ Καλή

Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

Ψήφοι: 20 6,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
απλα τοτε ξεσπασε εμφυλιος στο δημοκρατικο στρατοπεδο
απο τη μια οι κομμουνιστες της κυβερνησης και απο την αλλη η cnt οι αναρχικοι δηλαδοι παρεα με κομμουνιστες τροσκυστες

το πουμ ηταν αριστερη αντιπολιτευση στην επανασταση

τεταρτοδιεθνιστες

οπως λες σημερα ακροαριστεροι δηλαδη

την ισπανικη περιπτωση την εχω μελετησει χρονια ββλακα  γκοθαμ στραβαδι

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
απο τη μια οι κομμουνιστες της κυβερνησης και απο την αλλη η cnt οι αναρχικοι δηλαδοι παρεα με κομμουνιστες τροσκυστες

τεταρτοδιεθνιστες

την ισπανικη περιπτωση την εχω μελετησει χρονια ββλακα  γκοθαμ στραβαδι
Τι δουλεια κάνεις θα μας πεις?

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Τα έργα του, απ’ το «Φόρος τιμής στην Καταλονία» ως τα περιβόητα και κακόφημα «Η φάρμα των ζώων» και το «1984» διαπνέονται από σφοδρότατο αντικομμουνισμό και στρέφονται απροκάλυπτα ενάντια στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό που οικοδομούνταν στη Σοβιετική Ένωση την εποχή του Στάλιν.

Πρώτος και βασικός εχθρός του Όργουελ δεν ήταν ο καπιταλισμός και η φασιστική διεθνής ιμπεριαλιστική αντίδραση της εποχής του αλλά ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο τα έργα του αυτά, αμέσως μετά την έκδοσή τους, βρήκαν θερμότατη υποδοχή στους πιο αντιδραστικούς κύκλους της κυρίαρχης μπουρζουαζίας των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών (Αμερική-Αγγλία, κλπ ), έγιναν σημαία της διεθνούς αντίδρασης ενάντια στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό, μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο για πλατύτερη διάδοση, με χρηματοδότησή της CIA που διέθεσε μεγάλα χρηματικό ποσά.

το 1949, ο Τζ. Οργουελ επιστρατεύτηκε από την Υπηρεσία Πληροφοριών και Ερευνών του Φόρεϊν Οφις, η οποία είχε στόχο τη συλλογή πληροφοριών ενάντια στους κομμουνιστές και τη "ρώσικη προπαγάνδα". Μάλιστα, τα ντοκουμέντα αναφέρουν συγκεκριμένα ότι επισκέφθηκε τον Οργουελ η αξιωματούχος της ΥΠΕ, Σίλια Κίρουαν, η οποία μετά δήλωσε στους ανωτέρους της: "Συζήτησα ορισμένες πτυχές της δουλιάς μας μαζί του εμπιστευτικά. Εδειξε ενθουσιασμό και είπε ότι εγκρίνει απολύτως τους σκοπούς μας". Οπως, βέβαια, γίνεται φανερό από τα στοιχεία, ο Οργουελ δεν ενέκρινε μόνο τους σκοπούς της ΥΠΕ, αλλά και έδωσε στην Κίρουαν κατάλογο δημοσιογράφων και συγγραφέων με κομμουνιστικές και αριστερές ιδέες και αντιλήψεις.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΣ ηλιθιε. σκασε.

αυτο λεω ρε ηλιθιε οτι ηταν αντισταλινικος

καλα μαλακας εισαι ??

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Ψιτ γραφικουλη, αυριο ολη μερα στο δρομο θα εισαι, και ειναι εργασιμη μερα. Πού δουλευεις? Ποιος σε πληρωνει?
Μαθητης λυκειου εισαι οπως φημολογειται?

Ανηλικος?

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Ψιτ γραφικουλη, αυριο ολη μερα στο δρομο θα εισαι, και ειναι εργασιμη μερα. Πού δουλευεις? Ποιος σε πληρωνει?

Ανηλικος?

ειπα εγω οτι αυριο θα ειμαι ολη μερα στο δρομο

καλα τρελαθηκες?>???

εγω μιλησα για την κυριακη αυριο ειναι παρασκευη απο οτι ξερω

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Τι σχεση εχει το περισσοτερο κρατος με τη δουλεια; Εγω μιλαω για περισσοτερο κρατος. Οι δουλοι δεν ανηκαν στο κρατος αλλα σε ιδιωτες αρα ειναι ΑΣΧΕΤΑ με τον κρατισμο. Ακομα και οι φοροι τοτε ηταν απλοποιημενοι και πολυ λιγοτεροι απο το σημερινο καθεστως.
1. Η διαφωνία μας είναι με το πότε οι άνθρωποι απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες.
2. Το τότε κράτος επέτρεπε στους πολίτες να είναι δούλοι ή να έχουν δούλους. Αυτό δεν το βρίσκεις σαν περιορισμό;
3. Κατηγορείς το Αγγλικό κράτος επειδή είπες πως έδωσε παιδί σε Μουσουλμανική οικογένεια, ενώ δεν κατηγορείς την Ρωμαική Αυτοκρατορία που επέτρεπε την δουλεία;

Τι εννοούμε με το "μεγάλο κράτος"; Εννοούμε τον βαθμό που χώνει τα πλοκάμια του στις προσωπικές μας υποθέσεις, κάνοντάς μας στην ουσία "δούλους" του.
Αν όπως λες, και συμφωνώ μαζί σου, είναι παράλογο να μας φυλακίζει όταν μιλάμε για το ολοκαύτωμα, δεν το βρίσκεις παράλογο να επιτρέπει σε κάποιον να σε κάνει δούλο;

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6

τεταρτοδιεθνιστες

την ισπανικη περιπτωση την εχω μελετησει χρονια ββλακα  γκοθαμ στραβαδι

Τιποτα δε μελετησες μαλακα. Ο Οργουελ σταδιακα εγινε απο αντιφα, αντικομμουνιστης και το 1984 αφορα τον κομμουνισμο που επιβιωσε του πολεμου, οχι τον ναζισμο και τον φασισμο που τελικα ηττηθηκαν. ΣΤΡΑΒΑΔΙ ΑΧΡΗΣΤΟ.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
ειπα εγω οτι αυριο θα ειμαι ολη μερα στο δρομο

καλα τρελαθηκες?>???

εγω μιλησα για την κυριακη αυριο ειναι παρασκευη απο οτι ξερω
Α ωραια. Και τι δουλεια κανεις λοιπον?

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796

Ανηλικος?

ναι ανηλικος οπωτε την τυπισσα που της την επεφτες πρεπει να την πηδηξα στα 13 μου

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Τιποτα δε μελετησες μαλακα. Ο Οργουελ σταδιακα εγινε απο αντιφα, αντικομμουνιστης και το 1984 αφορα τον κομμουνισμο που επιβιωσε του πολεμου, οχι τον ναζισμο και τον φασισμο που τελικα ηττηθηκαν. ΣΤΡΑΒΑΔΙ ΑΧΡΗΣΤΟ.

τα συνθηματα των ναζι εβαλε στο 1984
αντισταλινικος ηταν
δημοκρατης ηταν
ανηκε στο χωρο της αριστερης σοσιαλδημοκρατιας στο τελος

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
ναι ανηλικος οπωτε την τυπισσα που της την επεφτες πρεπει να την πηδηξα στα 13 μου
Καλα, το τι πηδηξες εσυ ειναι αλλη ιστορια. Πριν ή μετα την ηθοποιο που επαιζε στον αστεριξ?

Τι δουλεια κανεις θα μας πεις?
Δεν ειναι αναγκη να ειναι και επακριβως.
Μπορει να ειναι και σε γενικες γραμμες.
Αναρωτιεμαι τι ειδους υπηρεσιες αξιες καταβολης τιμηματος μπορει να προσφερει ενας γραφικος οπως εσυ.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Καλα, το τι πηδηξες εσυ ειναι αλλη ιστορια. Πριν ή μετα την ηθοποιο που επαιζε στον αστεριξ?

Τι δουλεια κανεις θα μας πεις?
Δεν ειναι αναγκη να ειναι και επακριβως.
Μπορει να ειναι και σε γενικες γραμμες.
Αναρωτιεμαι τι ειδους υπηρεσιες αξιες καταβολης τιμηματος μπορει να προσφερει ενας γραφικος οπως εσυ.

εγω ξερω τη πηδηξα οπως εσυ ξερεις τι οδηγαω

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
αυτο λεω ρε ηλιθιε οτι ηταν αντισταλινικος

καλα μαλακας εισαι ??

Οχι πανιβλακα, δεν ηταν μονο αντισταλινικος. Ηταν κατα των δικτατοριων δηλαδη κατα ΟΛΩΝ των κομμουνιστικων καθεστωτων οπως του Τιτο, του Τσαουσεσκου κτλ. Ο Οργουελ ηταν κατα των τυραννικων καθεστωτων οχι μονο του Σταλιν. ΠΟΣΟ ΣΤΟΚΟΣ μπορει να εισαι για να μην το καταλαβαινεις; 5 φορες το εγραψα. Ακομα και ενα ζωον θα το καταλαβαινε, αρα εσυ εισαι πιο βλακας και απο ζωον.

Ο Σταλιν ηταν ενα προβλημα αλλα δεν ηταν το μονο. Ο Οργουελ σιχαινοταν τα δικτατορικα καθεστωτα που σημαινει πρακτικα ΟΛΕΣ τις ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ χωρες που ηταν 100% δικτατοριες.

Καταλαβες στοκε;

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Οχι πανιβλακα, δεν ηταν μονο αντισταλινικος. Ηταν κατα των δικτατοριων δηλαδη κατα ΟΛΩΝ των κομμουνιστικων καθεστωτων οπως του Τιτο, του Τσαουσεσκου κτλ. Ο Οργουελ ηταν κατα των τυραννικων καθεστωτων οχι μονο του Σταλιν. ΠΟΣΟ ΣΤΟΚΟΣ μπορει να εισαι για να μην το καταλαβαινεις; 5 φορες το εγραψα. Ακομα και ενα ζωον θα το καταλαβαινε, αρα εσυ εισαι πιο βλακας και απο ζωον.

Ο Σταλιν ηταν ενα προβλημα αλλα δεν ηταν το μονο. Ο Οργουελ σιχαινοταν τα δικτατορικα καθεστωτα που σημαινει πρακτικα ΟΛΕΣ τις ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ χωρες που ηταν 100% δικτατοριες.

Καταλαβες στοκε;

ο οργουελ ηταν αντισταλινικος
πιστευε στον τροσκυ
τελος
με σφυροδρεπανο πολεμησε πλαι αλλα ηταν αντιπολιτευση στον σταλιν

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
1. Η διαφωνία μας είναι με το πότε οι άνθρωποι απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες.
2. Το τότε κράτος επέτρεπε στους πολίτες να είναι δούλοι ή να έχουν δούλους. Αυτό δεν το βρίσκεις σαν περιορισμό;
3. Κατηγορείς το Αγγλικό κράτος επειδή είπες πως έδωσε παιδί σε Μουσουλμανική οικογένεια, ενώ δεν κατηγορείς την Ρωμαική Αυτοκρατορία που επέτρεπε την δουλεία;

Τι εννοούμε με το "μεγάλο κράτος"; Εννοούμε τον βαθμό που χώνει τα πλοκάμια του στις προσωπικές μας υποθέσεις, κάνοντάς μας στην ουσία "δούλους" του.
Αν όπως λες, και συμφωνώ μαζί σου, είναι παράλογο να μας φυλακίζει όταν μιλάμε για το ολοκαύτωμα, δεν το βρίσκεις παράλογο να επιτρέπει σε κάποιον να σε κάνει δούλο;

Δε διαφωνω περι δουλειας. Ειπα οτι ειμαι υπερ;  Αλλα πλεον εχουμε περιορισμους στην ελευθερια του λογου.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
ο οργουελ ηταν αντισταλινικος
πιστευε στον τροσκυ
τελος
με σφυροδρεπανο πολεμησε πλαι αλλα ηταν αντιπολιτευση στον σταλιν
Σου ειπε εκατο φορες οτι μετα απαρνηθηκε καθε σφυροδρεπανο. Πρεπει να σου το πει διακοσιες? Τι τσιχλα στον εγκεφαλο ειναι αυτη?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom