Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 203K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

• Πολύ Καλή

Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

Ψήφοι: 20 6,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.282
Πόντοι
8.006
Αληθεια ειναι αυτο. Παραδειγμα η στρατια Εβρου που εφτιαξε ο Παγκαλος μετα τη μικρασιατικη καταστροφη. Υπηρξαν καποιοι στρατιωτες που παραπονεθηκαν οτι πολεμανε ηδη αρκετα χρονια και δε προκειται να πολεμησουν αλλο, πανε για τα σπιτια τους. Ωσπου εκτελεσε μερικους ο Παγκαλος και ξαφνικα ολοι ζωηρεψαν και εφτιαξε αξιομαχο στρατο.
Φυσικά. Τι παει να πει δεν πολεμαμε αλλο? Θα το συζητησουμε κιολας?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Κοίτα, όταν κάποιος νομίζει πως είναι στο ίδιο έθνος με ανθρώπους που:
- δεν έχει δει ποτέ του
- δεν θα τους γνωρίσει ποτε
- υπάρχουν αγεφύρωτα χάσματα μεταξύ τους (κουλτούρα, ιδεολογία, προτιμήσεις, τρόποι ευγένειας, τρόποι ομιλίας, συμπεριφορά κλπ)
- ανήκουν σε εντελώς διαφορετικές τάξεις (δεν είμαι Μαρξιστής)

μόνο και μόνο επειδή ζουν κλεισμένοι σε μια φανταστική γραμμή που ονομάζεται κράτος, τότε εγώ το λέω φαντασιακή κοινότητα (όχι εγώ φυσικά, ο Benedict Anderson).

Αν μερικοί από αυτούς νομίζουν πως υπάρχει το έθνος, μαγκιά τους και μεγιά τους. Εγώ νομίζω πως είναι στο μυαλό τους, όπως ο Θεός.

Υπαρχον και πολλα κοινα. Ενα απο αυτα ειναι αυτο που κανουμε αυτη τη στιγμη : η γλωσσα.
Ενα αλλο ειναι οτι εχει περασει απο το ιδιο εκπαιδευτικο συστημα. Οτι υφιστανται και διεπονται απο την ιδια νομοθεσια. Οτι μενεις σε  σπιτι που κατασκευασαν ανθρωποι απο αυτο το εθνος, εισαι σε δρομο που κατασκευαστηκε απο αυτους, εχεις ρευμα που βρισκονται αυτη τη στιγμη υπαλληλοι της ΔΕΗ που ειναι η εθνικη εταιρεια, θα πας να πιεις νερο και θα κανεις μπανιο με μεριμνα ανθρωπων που ειναι επισης σε εταιρεια σε αυτο το εθνος,γενικα τα κοινα ειναι πολυ περισσοτερα απο οσα φανταζεσαι.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Δεν ειναι δυνατον ομως να ζεις μεσα σε μια ευνομουμενη πολιτεια και να απολαμβανεις τα οφελη της, αλλά οταν σε χρειασθει επειδη δεχεται επιθεση, εσυ να την κάνεις. Αν εισαι μαγκας, αντε ζησε απο τωρα σε μια σπηλια για να μην εχεις αναγκη καμια Πολιτεία και να μην της χρωστας και τιποτα.
Τα οφέλη; Πληρώνω για αυτά τα οφέλη. Λέγονται φόροι. Και μάλιστα παίρνουμε πολύ λιγότερα από όσα δίνουμε.
Δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν.

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Like
81
Πόντοι
16
που μια πιτσιρικα εφηβη τους ξεβρακωσε και συνελλαβαν ολη την οικογενεια της
καταρα σε ολους τους σιωνιστες

Εμ γιατί δεν τα λες βρε καυλιάρη ? τι φοβάσαι που μάς φλόμωσαν με τις μλκίες τα σιώνια.
---------------

Έννοια σου όμως , η μοσάντ καραδοκεί μικρέ  :2funny:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.282
Πόντοι
8.006
Ίσως να έχεις δίκιο, ίσως και όχι.
Όμως το σημαντικότερο παραμένει πως κάποιοι άλλοι θα με διατάξουν να κάνω κάτι, και αν δεν το κάνω, θα με σκοτώσουν, σαν δούλο.
Δεν με ενδιαφέρει όταν κάποιος λέει πως θέλει να κάνει το καλύτερο για εμένα.
Θέλω να κάνω αυτό που εγώ νομίζω πως είναι το καλύτερο για εμένα.
Το ρίσκο δικό μου.
Δεν ειναι δυνατον ομως να ζεις μεσα σε μια ευνομουμενη πολιτεια και να απολαμβανεις τα οφελη της, αλλά οταν σε χρειασθει επειδη δεχεται επιθεση, εσυ να την κάνεις. Αν εισαι μαγκας, αντε ζησε απο τωρα σε μια σπηλια για να μην εχεις αναγκη καμια Πολιτεία και να μην της χρωστας και τιποτα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ίσως να έχεις δίκιο, ίσως και όχι.
Όμως το σημαντικότερο παραμένει πως κάποιοι άλλοι θα με διατάξουν να κάνω κάτι, και αν δεν το κάνω, θα με σκοτώσουν, σαν δούλο.
Δεν με ενδιαφέρει όταν κάποιος λέει πως θέλει να κάνει το καλύτερο για εμένα.
Θέλω να κάνω αυτό που εγώ νομίζω πως είναι το καλύτερο για εμένα.
Το ρίσκο δικό μου.

Δεν αναφερομαι στο να σε διαταξει καποιος. Σε πραγματικες συνθηκες, αν ας πουμε αυριο δεχτει εισβολη η Ελλαδα ας πουμε απο τον τουρκικο στρατο απο τα βορεια. Οι αντιστασεις ηττωνται και προελαυνει προς την Αθηνα.Το αεροδρομιο αποκλεισμενο, η οδος διαφυγης απο τη θαλασσα αδυνατη καθως δεν υπαρχουν μεσα.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις σε αυτη την περιπτωση σιγουρα ειναι να ενταχθεις σε καποιο στρατο.
Τωρα για το οτι καποιος θα σε διαταξει η θα σου επιτεθει απροκλητα, ετσι λειτουργει ο κοσμος εδω και αιωνες. Αυτη ειναι η ανθρωποτητα. Δεν αποτελειται απο ανθρωπους που ο καθενας κοιταζει την δουλεια του αδιαφορωντας για αλλους ανθρωπους. Ως επι το πλειστον αποτελειται απο ανθρωπους που κοιταζουν να βλαψουν το συνανθρωπο τους, για να ωφεληθουν οι ιδιοι.

Pierrot Lunaire

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2009
Κριτικές
2
Like
26
Πόντοι
1
- δεν έχει δει ποτέ του
- υπάρχουν αγεφύρωτα χάσματα μεταξύ τους (κουλτούρα, ιδεολογία, προτιμήσεις, τρόποι ευγένειας, τρόποι ομιλίας, συμπεριφορά κλπ)

μόνο και μόνο επειδή ζουν κλεισμένοι σε μια φανταστική γραμμή που ονομάζεται κράτος, τότε εγώ το λέω φαντασιακή κοινότητα (όχι εγώ φυσικά, ο Benedict Anderson).

Αν μερικοί από αυτούς νομίζουν πως υπάρχει το έθνος, μαγκιά τους και μεγιά τους. Εγώ νομίζω πως είναι στο μυαλό τους, όπως ο Θεός.

Μπερδευεις λιγο το κρατος με το εθνος. Οχι αδικα βεβαια, γιατι τα μοντερνα εθνη διαμορφωθηκαν εντος συγκεκριμενων κρατων.

Ομως και παλι, εγω και ενας ψαρας στην Καλυμνο - τον οποιο δεν θα δω ή θα γνωρισω ποτε μου, με τον οποιο εχουμε χασμα ιδεολογιας και προτιμησεων, τροπων συμπεριφορας κ ομιλιας - ανηκουμε στο ιδιο εθνος γιατι πολυ απλα μιλαμε την ιδια γλωσσα, ενδεχομενως και θρησκεια, και εχουμε κοινες πολιτιστικες αναφορες. Δηλαδη και οι 2 αναγνωριζουμε κοινα συμβολα, εθιμα, φαγητα, μουσικη κλπ κλπ

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Υπαρχον και πολλα κοινα. Ενα απο αυτα ειναι αυτο που κανουμε αυτη τη στιγμη : η γλωσσα.
Ενα αλλο ειναι οτι εχει περασει απο το ιδιο εκπαιδευτικο συστημα. Οτι υφιστανται και διεπονται απο την ιδια νομοθεσια. Οτι μενεις σε  σπιτι που κατασκευασαν ανθρωποι απο αυτο το εθνος, εισαι σε δρομο που κατασκευαστηκε απο αυτους, εχεις ρευμα που βρισκονται αυτη τη στιγμη υπαλληλοι της ΔΕΗ που ειναι η εθνικη εταιρεια, θα πας να πιεις νερο και θα κανεις μπανιο με μεριμνα ανθρωπων που ειναι επισης σε εταιρεια σε αυτο το εθνος,γενικα τα κοινα ειναι πολυ περισσοτερα απο οσα φανταζεσαι.
Η γλώσσα είναι ίσως η υπεύθυνη για την κατασκευή των εθνών (πάλι benedict anderson).
Όμως επειδή μιλάω ίδια γλώσσα με κάποιον, γιατί με δένει με αυτόν;
Οι Ινδοί, οι Αμερικάνοι, οι Καναδοί, οι Άγγλοι είναι το ίδιο έθνος;
Επίσης, οι Καναδοί είναι το ίδιο έθνος και με τους Γάλλους και με μερικές χώρες της Πολυνησίας που μιλάνε Γαλλικά;

Οι κατασκευές θα μπορούσαν να είχαν γίνει και από ξένους, πως με επηρεάζει εμένα αν τις κατασκεύασε Έλληνας;
Δεν καταλαβαίνω αυτό που λες.
Όταν πίνω νερό, είτε πίνω από την βρύση, είτε από ξένο μπουκαλάκι Evian ή Perrier, μου είναι το ίδιο, δεν ξεχωρίζω έθνη.

Όλα αυτά που το κράτος μας παραμυθιάζει πως το έφτιαξε το ίδιο, μπορεί να παραχθεί κάλλιστα από τον ιδιωτικό τομέα.

Η ίδια εκπαίδευση, και όμως παράγει τόσο διαφορετικά πράγματα. Τι κοινό έχω με τους περισσότερους από εδώ; ΤΙΠΟΤΑ!

Η νομοθεσία είναι οι κανόνες σκλαβιάς. Αυτό με δένει αναγκαστκά.

Ένας φυλακισμένος αισθάνεται πως ανήκει στο ίδιο έθνος με τους συγκρατούμενούς του;
Και αν είναι Έλληνας σε φυλακή της Γκάνας; Το ίδιο έθνος πάλι;

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Like
81
Πόντοι
16
Να καθοταν φρονιμα. Υπαρχουν και κρατη που δεν ειναι οπερέτες. Και απαιτουν σεβασμο στην αστυνομια τους. Οχι τα μπαχαλα τα δικα μας.

Ρουβικωνες εχει στο Ισραηλ? Αν οχι, γιατι?

Είναι άλλη εθνικότητα οι Παλαιστίνιοι ,
δεν είναι κόμμα-οργάνωση στο ΙΣΡΑΗΛ οι Παλαιστίνιοι.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
- δεν έχει δει ποτέ του

Πως αισθανεσαι που αμα μπεις σε ενα μουσειο με αρχαιες ελληνικες επιγραφες γραμμενες απο καποιον ανθρωπο, Ελληνα συγκεκριμενα, πριν 2.500 χρονια και βγαζεις νοημα τι λεει περιπου, σαν καποιος να τις εγραψε χθες; Νεκρα φυση κι εκει; Τιποτα; Μηδεν; Δε νιωθεις τιποτα;

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Να καθοταν φρονιμα. Υπαρχουν και κρατη που δεν ειναι οπερέτες. Και απαιτουν σεβασμο στην αστυνομια τους. Οχι τα μπαχαλα τα δικα μας.

Ρουβικωνες εχει στο Ισραηλ? Αν οχι, γιατι?

γιατι εχει κατοχη ρε αστοιχειωτε

ευτυχως το 41-44 καποιοι δεν ειπαν να καθοντουσαν σπιτια τους

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.282
Πόντοι
8.006
Τα οφέλη; Πληρώνω για αυτά τα οφέλη. Λέγονται φόροι. Και μάλιστα παίρνουμε πολύ λιγότερα από όσα δίνουμε.
Δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν.
Σιγα ρε τύπε, που με τα ψιχουλα που δινεις για φορολογια καθε χρονο, ξεπληρωνεις την περιθαλψη, την παιδεια, το στρατο, την πυροσβεστικη. Δηλαδη αν ηταν ολα ιδιωτικα, θα τα καλυπτες με τα ψιχουλα που δινεις?
Ούτε τον ετησιο μισθο ενος τραυματιοφορεα του ΕΚΑΒ αν πεσεις και σπασεις το ποδι σου και πρεπει να πας στο νοσοκομειο δεν πληρωνεις.
Αυτο ειναι το οφελος της Πολιτειας. Οτι σου παρεχει ολα οσα ο ιδιωτης θα ηθελε τα δεκαπλασια για να σου παρεχει.

Επιπλέον η Πολιτεια σου εξασφαλιζει μια ειρηνευση μεσω της οποιας εξελισσεσαι ως προσωπικοτητα.

Βασικα πραγματα ειναι αυτα. Κατα τα αλλα το παιζεις ψαγμενος αλλά εθελοτυφλεις σε βασικα. Τοσο πολυ που καταντάς υποπτος, αν οχι αφελης.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Δεν αναφερομαι στο να σε διαταξει καποιος. Σε πραγματικες συνθηκες, αν ας πουμε αυριο δεχτει εισβολη η Ελλαδα ας πουμε απο τον τουρκικο στρατο απο τα βορεια. Οι αντιστασεις ηττωνται και προελαυνει προς την Αθηνα.Το αεροδρομιο αποκλεισμενο, η οδος διαφυγης απο τη θαλασσα αδυνατη καθως δεν υπαρχουν μεσα.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις σε αυτη την περιπτωση σιγουρα ειναι να ενταχθεις σε καποιο στρατο.
Τωρα για το οτι καποιος θα σε διαταξει η θα σου επιτεθει απροκλητα, ετσι λειτουργει ο κοσμος εδω και αιωνες. Αυτη ειναι η ανθρωποτητα. Δεν αποτελειται απο ανθρωπους που ο καθενας κοιταζει την δουλεια του αδιαφορωντας για αλλους ανθρωπους. Ως επι το πλειστον αποτελειται απο ανθρωπους που κοιταζουν να βλαψουν το συνανθρωπο τους, για να ωφεληθουν οι ιδιοι.
Αν κρίνω πως είναι στο συμφέρον μου, ίσως να το κάνω.
Αν όμως, έστω και βλακωδώς κρίνω πως δεν θέλω να πάω, τότε θέλω να μην με εμποδίσουν.

Καταλαβαίνεις πως επιχειρηματολογώ σε ηθική βάση, έτσι δεν είναι;

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Σιγα ρε τύπε, που με τα ψιχουλα που δινεις για φορολογια καθε χρονο, ξεπληρωνεις την περιθαλψη, την παιδεια, το στρατο, την πυροσβεστικη. Δηλαδη αν ηταν ολα ιδιωτικα, θα τα καλυπτες με τα ψιχουλα που δινεις?
Ούτε τον ετησιο μισθο ενος τραυματιοφορεα του ΕΚΑΒ αν πεσεις και σπασεις το ποδι σου και πρεπει να πας στο νοσοκομειο δεν πληρωνεις.
Αυτο ειναι το οφελος της Πολιτειας. Οτι σου παρεχει ολα οσα ο ιδιωτης θα ηθελε τα δεκαπλασια για να σου παρεχει.

Επιπλέον η Πολιτεια σου εξασφαλιζει μια ειρηνευση μεσω της οποιας εξελισσεσαι ως προσωπικοτητα.

Βασικα πραγματα ειναι αυτα. Κατα τα αλλα το παιζεις ψαγμενος αλλά εθελοτυφλεις σε βασικα. Τοσο πολυ που καταντάς υποπτος, αν οχι αφελης.
Αν ήταν ιδιωτικά θα ήταν πολύ περισσότερο αποδοτικά.
Επίσης δεν θα πλήρωνα για αυτά που δεν με ενδιαφέρουν. Π.χ. παιδεία, δρόμους έξω από εκεί που μένω, υγεία για τους άλλους.
Αν νομίζεις πως ο ιδιωτικός τομέας είναι λιγότερο αποδοτικός από τον δημόσιο, κάνεις μέγα λάθος.
Αλλά και πάλι, δεν επιχειρηματολογώ πρακτικά τώρα, μιλάω για ηθική.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Μπερδευεις λιγο το κρατος με το εθνος. Οχι αδικα βεβαια, γιατι τα μοντερνα εθνη διαμορφωθηκαν εντος συγκεκριμενων κρατων.

Ομως και παλι, εγω και ενας ψαρας στην Καλυμνο - τον οποιο δεν θα δω ή θα γνωρισω ποτε μου, με τον οποιο εχουμε χασμα ιδεολογιας και προτιμησεων, τροπων συμπεριφορας κ ομιλιας - ανηκουμε στο ιδιο εθνος γιατι πολυ απλα μιλαμε την ιδια γλωσσα, ενδεχομενως και θρησκεια, και εχουμε κοινες πολιτιστικες αναφορες. Δηλαδη και οι 2 αναγνωριζουμε κοινα συμβολα, εθιμα, φαγητα, μουσικη κλπ κλπ
Αυτό που λέω είναι πως δεν ανήκω στο ίδιο έθνος με έναν τύπο επειδή μιλάει την ίδια γλώσσα με εμένα. Τα έγραψα αναλυτικά πριν 2-3 ποστ.
Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω.

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Like
81
Πόντοι
16

Δεν χρειάζονται οι χαρακτηρισμοί.
Συμφωνώ με το αυτονόητο που λες
αν και δεν με συμφέρει σαν φιλοισραηλινό .

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Πως αισθανεσαι που αμα μπεις σε ενα μουσειο με αρχαιες ελληνικες επιγραφες γραμμενες απο καποιον ανθρωπο, Ελληνα συγκεκριμενα, πριν 2.500 χρονια και βγαζεις νοημα τι λεει περιπου, σαν καποιος να τις εγραψε χθες; Νεκρα φυση κι εκει; Τιποτα; Μηδεν; Δε νιωθεις τιποτα;
Μηδέν.
Δεν με ενδιαφέρουν καν αυτά τα μουσεία. Τρώνε χώρο.
Και η Ακρόπολη δεν μου αρέσει, μου φαίνεται σαν να τρώει χώρο από κάτι που θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.282
Πόντοι
8.006

Σωστα, το 41-44 καποιοι εφυγαν απο τα σπιτια τους για να προετοιμασουν τον κοκκινο φασισμο μολις θα αποχωρουσε ο μαυρος.

Βεβαια στο Ισραηλ αυτες οι μαλακιες δεν περνανε.
Γι αυτο επιζει αναμεσα σε εχθρους επι δεκαετιες.

Εκει δεν υπαρχουν αυτά τα θολοκουλτουριαρικα εμετικα αριστερίστικα πούστικα.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287

Επίσης, αναγνωρίζω καλύτερα ξένα φαγητά από Ελληνικά, επίσης αναγνωρίζω καλύτερα ξένες αναφορές κουλτούρας από Ελληνικές.
Αλλά και να μην το έκανα, πάλι, δεν θα ήθελα να ανήκω στην φαντασιακή κοινότητα του έθνους, κανενός έθνους.

Pierrot Lunaire

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2009
Κριτικές
2
Like
26
Πόντοι
1

Εδω συμφωνω εν μερει με τον sparkling water και διαφωνω μαζι σου. Το ελληνικο κρατος εισπρατει πολυ υψηλους φορους και οι υπηρεσιες που προσφερει ειναι μονοπωλειακες και πολυ χαμηλου επιπεδου. Αν ο ιδιωτης λειτουργει σε εναν υγιη καπιταλισμο, δεν θα θελει αναγκαστικα τα 10πλασια γιατι λειτουργει ο ανταγωνισμος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom