Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 203K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

• Πολύ Καλή

Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

Ψήφοι: 20 6,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
Όχι, άρα συμφωνείς μαζί μου πως είναι κακό πράγμα, σωστά;

Δεν είναι σωστό να πούμε πως, όταν το έκαναν οι Οθωμανοί ήταν κακό, ενώ όταν το έκαναν οι Έλληνες ήταν καλό, έτσι δεν είναι;
Δεν πρέπει να έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά, όταν κάτι είναι ανήθικο από τον Α στον Β, είναι το ίδιο ανήθικο από τον Γ στον Δ.

Λέω κάτι λάθος;

Μα ειμαι κατα αυτων των υποχρεωτικων ενεργειων.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Μα ειμαι κατα αυτων των υποχρεωτικων ενεργειων.
Ευτυχως δεν ηταν και οι προγονοι μας κατα, διαφορετικα θα ειχαμε τωρα τον πληθυσμο της Μαλτας. Ρε τι ειναι αυτα που λετε?

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ε και? Οι χιλιαδες Ελληνες που εξισλαμιστηκαν και αναγκαστηκαν να τουρκεψουν δεν μετρανε στην εξισωση?
Μακαρι να καναμε Ελληνες ολα τα βαλκανια. Θα σε χαλαγε?
Δεν ξέρω, δεν καταλαβαίνω ούτε τα θετικά ούτε τα αρνητικά, πες πως γινόμασταν πενταπλάσιοι, και λοιπόν; Γιατί να το θέλω ή γιατί να μην το θέλω;

Δεν αυτοχαρακτηρίζομαι Έλληνας, δεν έχω άλλη υπηκοότητα, αλλά δεν θέλω ταμπέλα έθνους.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Το ιδιο ειναι Ελληνας και Τουρκος ποιοτικα? Για πες?
Ας υποθέσουμε πως έχουν τεράστια διαφορά. Γιατί νομίζεις πως:
1. Δεν υπάρχουν Έλληνες με την ίδια ποιοτική διαφορά μεταξύ τους.
2. Μπορείς να κρίνεις εσύ την διαφορά αυτή;

Hellenes

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2018
Like
135
Πόντοι
6
Εκτακτο Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ) (26/11/1924-3/12/1924, ΚΚΕ Επισημα κειμενα σ. 517)

«..Αμεσα καθηκοντα του ΚΚΕ επανω στο εθνικο ζητημα ειναι ο αμειλικτος αγωνας εναντιον της καταπιεστικης πολιτικης της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και τη Θράκη, ...
ΤΟ ΚΚΕ στον αγωνα αυτο θα υποστηριξη με ολας του τας δυναμεις το εθνικο επνασταστικο κινημα των καταπιεζομενων λαων της Μακεδονιας και Θρακης για τη δημιουργια αναξαρτητων δημοκρατιών...
Επισης την αποικιστικη πολιτικη της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και Θρακη ( εννοει την εγκαταστασι Ελληνων προσφυγων απο την Μικρα Ασια και τον Ευξεινο Ποντο) το ΚΚΕ οφειλει να την καταπολεμηση με τον πιο αμειλικτο τροπο .»

Ριζοσπαστης 10/12/1924

Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. .. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών..Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! »

Ριζοσπαστης 29/01/1925

«..Μακεδόνες, εργάτες και αγρότες...Από τους εναποµείναντες, πιστούς στο µακεδονικό λαό επαναστάτες, εξαρτάται να ενώσουν εκ νέου γρήγορα τις δυνάµεις τους, να ανασυστήσουν εκ νέου την Εσωτερική Μακεδονική Οργάνωση στη βάση της επαναστατικής ενότητας και της πλήρους ανεξαρτησίας από τη βουλγαρική και βαλκανική αστική τάξη και να οδηγήσουν τις µακεδονικές εργαζόµενες µάζες µαζί µε τους εργάτες και αγρότες των Βαλκανίων στη αποφασιστική µάχη για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας.Η Βαλκανική Κοµµουνιστική Οµοσπονδία, καθώς και τα κοµµουνιστικά κόµµατα της Βουλγαρίας, Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδας και οι πλατιές εργατικές µάζες των Βαλκανίων στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό του αγωνιζόµενου µακεδονικού λαού, ενάντια στην καταπίεσή του…Με τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη των χωρών τους και ενάντια στον Ευρωπαϊκό ιµπεριαλισµό, µε τον αγώνα για τη δηµιουργία της Βαλκανικής Οµοσπονδίας των εργατοαγροτικών δηµοκρατιών, τα κοµµουνιστικά κόµµατα των βαλκανικών κρατών εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και την επιτυχία του αγώνα για κατάκτηση ενιαίας και ελεύθερης μακεδονίας…»

4η Ολομελεια της ΚΕ τουΚΚΕ (28 – 29/7/1948)

«..Η Ελλαδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικο που κατεκτησε δια της βιας ολοκληρες περιφέρειες κατοικημενες απο άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονοματι των βασικων αρχών του μολσεβικισμού , για τη Μακεδονια και τη Θρακη το σύνθημα του δικαιωματος της αυτοδιαθεσης μεχρι πληρους αποχωρισμου απο το Ελληνικο κρατος , του δικαιωματος για μια ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστικη πάλη του πληθυσμου των περιφερειών αυτων για την εθνικη τους απελευθερωση...» (Επισημα κείμενα ΚΚΕ τομος 3ος, σελις 326)

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ευτυχως δεν ηταν και οι προγονοι μας κατα, διαφορετικα θα ειχαμε τωρα τον πληθυσμο της Μαλτας. Ρε τι ειναι αυτα που λετε?
Και λοιπόν; Που θα ήταν το κακό να είχαμε τον πληθυσμό της Μάλτας;

Γιατί σε ενδιαφέρει η εθνική οντότητα; Που θα ήταν το καλό ή το κακό σε έναν μεγάλο ή μικρό πληθυσμό;

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6

Δηλαδη αν κατοικουσαν μαυροι ή κινεζοι και τους ελληνοποιουσαμε θα ηταν καλα; Ενα μπασταρδο εθνος θα γινομασταν. Απλα οι σλαβοφωνοι ηταν γενετικα κοντα σε εμας, καποιοι ηταν και ελληνικης καταγωγης οποτε ηταν θεμιτο να τους εξελληνισουμε οπως στην αρχαιοτητα εξελληνιστικαν οι Θρακες και οι Παιονες. Με τη δικη σου λογικη να επιβαλλουμε να μιλανε ελληνικα ολοι οι λαθρο για να τους ενταξουμε στην ελληνικη φυλη και να γινουμε ενα μπουρδελο σαν τις ΗΠΑ. Ο μονος τροπος να διατηρησεις καθαρη μια ρατσα ειναι με την διαφοροποιηση και το απαρτχαιντ οχι με την ενσωματωση. Σκεψου τι λες...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Τωρα εγω πρεπει να επιχειρηματολογησω γιατι θα ηταν κακο να πεσουμε στον πληθυσμο της Μαλτας? Δεν θα το κανω, καληνυχτα σου.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
τι σημασια εχουν ολα αυτα

η νουδου του φρυδια το νομιμοποιησε το 74

ολα καλα καμωμενα
Το ΠΑΣΟΚ ηταν κατα της νομιμοποιησης του ΚΚΕ?
Θα παρακαλεσω να απαντησεις με το πρωτο, γιατι οταν σε στριμωχνω κάνεις το κοροιδο και κανεις οτι δεν τα βλεπεις.
Αλλιως θα ρωτησω καμια δεκαρια φορες μεχρι να απαντησεις.

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
Τωρα εγω πρεπει να επιχειρηματολογησω γιατι θα ηταν κακο να πεσουμε στον πληθυσμο της Μαλτας? Δεν θα το κανω, καληνυχτα σου.

Δηλαδη εισαι υπερ της ελληνοποιησης των ξενων βαρβαροφωνων; Αυτα λεει και ο Συριζα και τα αναρχοκομμουνια.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Υιοθετόντας δογματικές απόψεις δεν σε βγάζει πουθενά.
Η ερώτηση είναι αν πραγματικά μπορείς να επιχειρηματολογήσεις το ζητούμενο, όχι σε εμένα αλλά στον εαυτό σου.

Ένας άνθρωπος παραδομένος στις ιδεοληψίες του (bias) δεν δέχεται καν να συζητήσει κάτι που τον ενοχλεί έστω σαν παραμικρή ιδέα πως μπορεί να είναι λάθος.
Γενικά νομίζω πως είναι καλό να μην παραδινόμαστε στις προκαταλήψεις μας.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Υιοθετόντας δογματικές απόψεις δεν σε βγάζει πουθενά.
Η ερώτηση είναι αν πραγματικά μπορείς να επιχειρηματολογήσεις το ζητούμενο, όχι σε εμένα αλλά στον εαυτό σου.

Ένας άνθρωπος παραδομένος στις ιδεοληψίες του (bias) δεν δέχεται καν να συζητήσει κάτι που τον ενοχλεί έστω σαν παραμικρή ιδέα πως μπορεί να είναι λάθος.
Γενικά νομίζω πως είναι καλό να μην παραδινόμαστε στις προκαταλήψεις μας.
Ναι ναι νταξ.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Δηλαδη αν κατοικουσαν μαυροι ή κινεζοι και τους ελληνοποιουσαμε θα ηταν καλα; Ενα μπασταρδο εθνος θα γινομασταν. Απλα οι σλαβοφωνοι ηταν γενετικα κοντα σε εμας, καποιοι ηταν και ελληνικης καταγωγης οποτε ηταν θεμιτο να τους εξελληνισουμε οπως στην αρχαιοτητα εξελληνιστικαν οι Θρακες και οι Παιονες. Με τη δικη σου λογικη να επιβαλλουμε να μιλανε ελληνικα ολοι οι λαθρο για να τους ενταξουμε στην ελληνικη φυλη και να γινουμε ενα μπουρδελο σαν τις ΗΠΑ. Ο μονος τροπος να διατηρησεις καθαρη μια ρατσα ειναι με την διαφοροποιηση και το απαρτχαιντ οχι με την ενσωματωση. Σκεψου τι λες...
Και λοιπόν Πες πως έχουμε πολλές εθνότητες μέσα στα σύνορα της Ελλάδας, και τι έγινε; Τι ακριβώς σημαίνει Ελληνική φυλή;

Γιατί είναι σημαντικό για εσένα, ένας τύπος που μένει στην Λάρισσα αν έχει το ίδιο DNA με εσένα; Θα τον γνωρίσεις ποτέ;

Ίσα ίσα, η ιστορική ανάλυση δείχνει πως οι πληθυσμοί που ενσωματώνουν πολλά διαφορετικά στοιχεία, απολαμβάνουν γρηγορότερη πρόοδο.

Θα δεχτώ πως οι Μουσουλμάνοι έχουν το αντίθετο, όπου πάνε φέρνουν καταστροφή, αλλά δεν επιχειρηματολογώ για Μουσουλμάνους, μιλάω για μαύρους, για Κινέζους, για ότι άλλο θέλεις.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Κοίτα, δεν το κάνω για να σε πικάρω ή να έρθω σε αντιπαράθεση, αλλά ένα από τα χαρακτηριστικά των biased ανθρώπων, είναι η δυσφορία τους σε οτιδήποτε διαφωνεί με τις ιδεοληψίες τους.

Έχεις μια πολύ στοιβαρή αντίληψη για το τι σημαίνει έθνος, κράτος, εθνότητα κλπ.

Γιατί δεν διαβάζεις αντίθετες απόψεις, για να δεις πόσο στέκουν οι ιδέες σου; Αν είναι πραγματικά καλές οι ιδέες σου, θα αντέξουν σε κριτική, αν όχι, που είναι το κακό να αλλάξεις άποψη;

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
Και λοιπόν Πες πως έχουμε πολλές εθνότητες μέσα στα σύνορα της Ελλάδας, και τι έγινε; Τι ακριβώς σημαίνει Ελληνική φυλή;

Γιατί είναι σημαντικό για εσένα, ένας τύπος που μένει στην Λάρισσα αν έχει το ίδιο DNA με εσένα; Θα τον γνωρίσεις ποτέ;

Ίσα ίσα, η ιστορική ανάλυση δείχνει πως οι πληθυσμοί που ενσωματώνουν πολλά διαφορετικά στοιχεία, απολαμβάνουν γρηγορότερη πρόοδο.

Θα δεχτώ πως οι Μουσουλμάνοι έχουν το αντίθετο, όπου πάνε φέρνουν καταστροφή, αλλά δεν επιχειρηματολογώ για Μουσουλμάνους, μιλάω για μαύρους, για Κινέζους, για ότι άλλο θέλεις.

Τωρα σοβαρα μιλας; Οταν η Αφρικη παραμενει μαυρη, η Ασια κιτρινη κτλ κτλ. δεν ειναι κακο που η Ευρωπη χανει τον ιθαγενη πληθυσμο; Τι diversity ειναι αυτο οπου η μια ομαδα χανεται δημογραφικα; Με το να εκλειψει σταδιακα η ρατσα μας αυτο προσφερει κατι θετικο ή αρνητικο;

Ακομα και μονο αισθητικα να μιλας, ναι ειναι κακο να εκλειψουν τα γαλαζια και τα πρασινα ματια και τα κοκκινα μαλλια λογω λαθρεποικισμου.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Το ΠΑΣΟΚ ηταν κατα της νομιμοποιησης του ΚΚΕ?
Θα παρακαλεσω να απαντησεις με το πρωτο, γιατι οταν σε στριμωχνω κάνεις το κοροιδο και κανεις οτι δεν τα βλεπεις.
Αλλιως θα ρωτησω καμια δεκαρια φορες μεχρι να απαντησεις.

εγω μαστορα λεω το γεγονος

εσυ λες για υποθεσεις το τι εκανε το πασοκ 20 μερες απο την ιδρυση του και προτου ακομα γινουν οι εκλογες τον νοεμβρη

πολυ βιαστηκε ο φρυδιας

Επισκέπτης
γιατι υπαρχει κατι καλυτερο περα απο το πασοκ;
Α καλά είσαι όχι προχωρημένη, αλλά προκεχωρημένη περίπτωση. Δεν είδες ότι σας τιμώρησε ο λαός και πήγατε στον πάτο.

Τύπε να το κανω υπογραφη αυτο?
Πρέπει να ανοιχθεί θρεντ με τις κορυφαίες ατάκες.

Δεν αυτοχαρακτηρίζομαι Έλληνας, δεν έχω άλλη υπηκοότητα, αλλά δεν θέλω ταμπέλα έθνους.
Στο χωριό μου (όπως και στα περισσότερα) λένε ή ζευγάς - ζευγάς ή παππάς - παππάς. Μέση λύση (επιλογή) δεν υπάρχει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom