Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 205K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

• Πολύ Καλή

Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

Ψήφοι: 20 6,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Χειροκροτησε τον Δενδια ο Συριζα
Προβες συγκυβερνησης
Μονο η ΧΑ απεναντι στο "συνταγματικο τοξο" των προδοτων
Αυτο ειναι θρασος

Χερακι-χερακι πατε με τους κατσαπλιαδες 4 χρονια τωρα

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.056
Πόντοι
5.506
Αυτο ειναι θρασος

Χερακι-χερακι πατε με τους κατσαπλιαδες 4 χρονια τωρα

Περιμενε, μη βιαζεσαι, τωρα τον ενημερωσαμε οτι ο αρχηγος του εταζε διαγραφη χρεων και δανειων αλλα χρειαζεται λιγες εβδομαδες να φτασει η πληροφορια στον εγκεφαλο  :grin:

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Εβλεπα τη βουλευτη ΣΥΡΙΖΑ Σια Αναγνωστοπουλου στο βημα της Βουλης να λεει ποσο καλη ειναι η συμφωνια των Πρεσπων και οτι η εξωτερικη ελληνικη πολιτικη επι δεκαετιες ειναι να μην εμπλακει καθ οιοδηποτε τροπο στις ταραχες και ανακαταταξεις στα Βαλκανια, ειδαμε τι εγινε στη Γιουγκοσλαβια. Το ιδιο με αυτο που γινοταν παλια. Οι Μεγαλες δυναμεις αναγνωριζουν το παγιο δικαιο αιτημα της Βουλγαριας για καθοδο της στο Αιγαιο, ας παρει τη Δυτικη Θρακη. Οι Μεγαλες δυναμεις αναγνωριζουν το δικαιωμα της Τουρκιας να εχει καποια εδαφη στην Ευρωπη, ας κρατησει  την Ανατολικη Θρακη. Και επρεπε να περασει η Ελλαδα δια πυρος και σιδηρου με πολεμο για να απελευθερωσει Δυτικη και Ανατολικη Θρακη, εχοντας σημερα τη Δυτικη Θρακη στην ελληνικη επικρατεια. Οι Βουλγαροι διεκδικουσαν δικαιωματικα  εξοδο  στο Αιγαιο. Αμα ειναι ετσι να διεκδικουσε και η Ελλαδα εξοδο στη Μαυτη Θαλασσα που υπηρχαν και ελληνικοι πληθυσμοι. Ετσι και με τη Μακεδονια. 30 χρονια οι Σκοπιανοι διεκδικουν, οι Αλβανοι διεκδικουν και παιρνουν, οι Ελληνες δε διεκδικουν τιιποτα. Ε, δε διεκδικεις τιποτα, ερχεται η διεθνης κοινοτητα που ολοι ειδαμε ποσο πιεζει, και σου κανει και χαρη, αντι Μακεδονια, ονομαζει τα Σκοπια Βορεια Μακεδονια. Αυτη ηταν η ανταμοιβη της Ελλαδος ως παραγοντα σταθεροτητας στη περιοχη και η τεραστια επιτυχια της ελληνικης εξωτερικης  πολιτικης των τελευταιων 30 ετων; Τα Σκοπια εφεξης να φερουν τον τιτλο Βορεια Μακεδονια, οι Σκοπιανοι Μακεδονες, και η ελληνικη εθνικη μειονοτητα στην Αλβανια υπο διωγμο;

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Συγκρινόμενοι; Εννοείται.
Δεν υπήρξε εκλογική αναμέτρηση που να έχω ψηφίσει, στην οποία δεν διάβασα όλο το πρόγραμμα του κάθε κόμματος/συνδυασμού που λάμβανε μέρος. Μα Γενικές, μα τοπικές, μα δημοτικές, μα σχολικές, μα ότι και να είναι. Αν δεν το έκανα, θα έφτυνα τα πνευμόνια μου αλαλάζων κι εγώ, σαν τον πίκη

Εγω ουτε συμβολαια δεν εμπιστευομαι
Αλλωστε στην Ελλάδα δεν τηρούνται οι υποσχεσεις. Αν ψηφιζα Ελβετία η Αυστρία μπορει να διαβαζα τα προγράμματα των κομματων
Προσωπικα μου αρκει που η ΧΑ ειναι το μοναδικο αντιεποικιστικο κομμα και αυτο μου αρκει για να λαβει την ψηφο μου

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Eσύ είσαι ένας μετριοπαθής εθνικιστής που προσπαθεί να υποστηρίξει ανορθολογικά πράγματα με λογικοφανή επιχειρήματα και που επιστρατεύεις φανταστικούς κινδύνους για να υποστηρίξεις τα λεγόμενά σου. Δεν υπάρχει μέρος της Ελληνικής ταυτότητας γιατί είμαστε μόνο εθνικά Έλληνες και η Μακεδονία δεν είναι παρά ένα από τα εννιά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Κι'εγώ Πελοποννήσιος είμαι αλλά δεν θα απαγορεύσω σε κανέναν άλλον που ζει εδώ να έχει αυτόν τον ανεπίσημο χαρακτηρισμό απ'όπου κι'αν είναι.

για το τι ειμαι εγω, δεν ειμαι καθολου εθνικιστης και αν αυριο μεθαυριο μπει ο Ερντογαν στην Αθηνα και καψει το κοινοβουλιο και σηκωσει την τουρκικη σημαια στην ακροπολη δε μου καιγεται καρφι. Επισης αν θες να ξερεις για εμενα ηταν ιστορικο λαθος η Ελλαδα να διεκδικησει με τους βαλκανικους πολεμους τη Μακεδονια, αντι να στρεψει τις δυναμεις της να αναπτυχθει εσωτερικα, να αναπτυξει βιομηχανια, οικονομια, κοινωνια, να φτασει τη Δυση. Γραμμενη την εχω τη Μακεδονια και το εθνος προσωπικα αν με ρωτας.
Παμε παρακατω τωρα. Αυτο που κρινω δεν ειναι το τι μου αρεσει εμενα , η τι θελω να γινει, αλλα ως ενα τριτο ουδετερο προσωπο που δε το αφορα, το αν η συμφωνια και η ρυθμιση αυτη ειναι προς το εθνικο συμφερον της οντοτητας που αποκαλειται ελληνικο κρατος. Ε λοιπον δεν ειναι. Ειναι ευθεως εναντια στο ελληνικο εθνικο και κρατικο συμφερον μια τετοια ρυθμιση.
Οντοτητα ' Μακεδονια" ιστορικα υπηρξε ως αυτονομο πολιτικο μορφωμα μονο το αρχαιο ελληνικο βασιλειο και καμια αλλη. Απο εκει και περα, ουτε καν γεωγραφικα δε προσδιοριζοταν στις διαδοχες Αυτοκρατοριες η περιοχη αυτη ως Μακεδονια.
Επομενως το μονο περιεχομενο του ορου Μακεδονια μπορει να ειναι πολιτιστικο και μονο και αυτο αποτελει μερος , υποσυνολο του ευρυτερου ελληνικου. Οπως Βαυαρια ειναι μερος της γερμανικης ταυτοτητας, Τοσκανη της ιταλικης, Βουργουνδια της γαλλικης, Φλανδρα της Βελγικης και παει λεγοντας.
Οι σημερινοι κατοικοι των Σκοπιων, ειναι Σλαβοι επυληδες , ανακατεμενοι με Βουλγαρους που κατοικουσαν στην περιοχη που στην αρχαιοτητα ονομαζοταν Δαρδανια και Παιονια.
Ξεχωριστο μακεδονικο εθνος δεν υπηρξε ποτε,οι οποιες επαναστατικες διαδικασιες επι οθωμανικης αυτοκρατοριας αναφεροταν σε "μακεδονες" και " μακεδονια" δεν ειχαν εθνικο αλλα καθαρα τοπικο περιεχομενο και ειχαν σοσιαλιστικο, αδιαφορο προς το εθνικο περιεχομενο, προσανατολισμο.
Στους βαλκανικους πολεμους, στον πρωτο παγκοσμιο, και το δευτερο οι κατοικοι της περιοχης ειχαν σαφη φιλοβουλγαρικο προσανατολισμο ( δε μιλαω για σλαβοφωνους της καθαυτο Μακεδονιας στην Ελλαδα που αλλοι ειχαν ελληνικο, αλλοι βουλγαρικο ) , λιγοτεροι ακομη φιλοσερβικο.
Μακεδονια πρωτοονομαστηκε η εν λογω περιοχη επισημα το 1945 ως μια απο τις ομοσπονδες δημοκρατιες της ΛΔ Γιουγκοσλαβιας.
Τωρα αν εχουμε κρατικη οντοτητα, φορεα μακεδονικης ταυτοτητας, τοτε καθισταται αυτοματως εν δυναμει νομιμος διεκδικητης της γεωγραφικης περιφερειας Μακεδονιας της Ελλαδας. Αν η κρατικη οντοτητα ονομαζεται Βορεια Μακεδονια τοτε αιφνης ανακυπτει το ερωτημα γιατι η Ελλαδα κατεχει τη Νοτια Μακεδονια και με ποια νομιμοποιηση. Επομενως η Ελλαδα θα εμφανιζεται διεθνως να κατεχει τη γη των Μακεδονων. Τα επομενα βηματα καλλιστα θα μπορουσαν να ειναι καταγγελιες διεθνως, οτι η Ελλαδα κατεχει τη μακεδονικη γη, γεννεθλια γη του μακεδονικου εθνους.
Φυσικα η εν λογω συμφωνια υποτιθεται αποτρεπει αυτες τις εκβασεις. Ωστοσο κανενας νομικος περιορισμος που υπογραφεται σε μια συγκεκριμενη συγκυρια δε μπορει να αποτρεψει μελλοντικες εθνικες διεκδικησεις με οποιαδηποτε μορφη.
Καθε φορα λοιπον θα εχει επι μονιμου βασεως η Ελλαδα ενα προβλημα ανοιχτο στην πλατη της. Φανταστειτε φυσικα οτι αυτο θα μπορει καλλιστα να χρησιμοποιειθει κατα το δοκουν απο οποιαδηποτε ξενη δυναμη που θελει να ανακατευτει στην περιοχη.
Και για τους δυσπιστους αν η Ελλαδα επικαλεστει την εν λογω συνθηκη των Πρεσπων για να ανατρεψει αυτες τις αιτιασεις, θα μπορει τοτε η Βορεια Μακεδονια ( sic ) να απο αλλη θεση πλεον, να επικαλεστει οτι υπο το καθεστως εκβιασμου αναγκαστηκε να υπογραψει κατι τετοιο, οτι δε μπορει μια νομικη συμφωνια να τους παρει την ψυχη τους, οτι αυτοι ηταν ειναι και θα ειναι και αισθανονται Μακεδονες, οτι οι παπουδες τους υπηρξαν θυματα εθνοκαθαρσης απο την Ελλαδα το 1912 κλπ.
Ολα αυτα τα οποια τωρα τα Σκοπια τα απεμπολουν για χαρη της συμφωνιας, πονηρα, θα τα επαναφερουν πολυ δυναμικοτερα, αφου λαβουν την αναγνωριση απο την Ελλαδα, οπως επισης και την εισοδο στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαικη Ενωση. Εδω ηδη δουλευονται στο λαο τους αυτες οι διεκδικησεις ανεπισημα, τη στιγμη που υποτιθεται οτι καιγονται.
Εαν μπουν οι υπογραφες και η επισημη ελληνικη αναγνωριση πιστευει κανεις βασιμα οτι μπορει καποιος να τους σταματησει?

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.056
Πόντοι
5.506
Εγω ουτε συμβολαια δεν εμπιστευομαι
Αλλωστε στην Ελλάδα δεν τηρούνται οι υποσχεσεις. Αν ψηφιζα Ελβετία η Αυστρία μπορει να διαβαζα τα προγράμματα των κομματων
Προσωπικα μου αρκει που η ΧΑ ειναι το μοναδικο αντιεποικιστικο κομμα και αυτο μου αρκει για να λαβει την ψηφο μου

Τι εννοεις;

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.175
Πόντοι
456
Eσύ είσαι ένας μετριοπαθής εθνικιστής που προσπαθεί να υποστηρίξει ανορθολογικά πράγματα με λογικοφανή επιχειρήματα και που επιστρατεύεις φανταστικούς κινδύνους για να υποστηρίξεις τα λεγόμενά σου. Δεν υπάρχει μέρος της Ελληνικής ταυτότητας γιατί είμαστε μόνο εθνικά Έλληνες και η Μακεδονία δεν είναι παρά ένα από τα εννιά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Κι'εγώ Πελοποννήσιος είμαι αλλά δεν θα απαγορεύσω σε κανέναν άλλον που ζει εδώ να έχει αυτόν τον ανεπίσημο χαρακτηρισμό απ'όπου κι'αν είναι.
Σωστά... μόνο που, πλέον, ο χαρακτηρισμός έπαψε να είναι ανεπίσημος. Έγινε, και με τη βούλα, επίσημος. Αλλά, είναι δώρον άδωρον να κάνουμε κύκλους γύρω απο το αν θα έπρεπε, ή όχι, ή πως. Όσοι διαφωνούμε, έχουμε τους λόγους μας (οκ, ίσως κάποιοι διαφωνούν χωρίς να ξέρουν) και όσοι συμφωνούν έχουν τους λόγους τους (επίσης, κάποιοι συμφωνούν χωρίς να καταλαβαίνουν).
Το πρόβλημα βρίσκεται στην αδράνεια των Σκοπίων να δείξουν μιάς κάποιας μορφή αντίδραση σε αλυτρωτικές πράξεις, απο την εκεί πλευρά. Το Άρθρο 4, παράγραφος 2 της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρει ξεκάθαρα "Έκαστο Μέρος δεσμεύεται να μην προβαίνει ή επιτρέπει οιεσδήποτε αλυτρωτικές δηλώσεις και δεν θα υιοθετήσει οιεσδήποτε παρόμοιες δηλώσεις απο εκείνους που φέρονται να δρούν για λογαριασμό, ή για το συμφέρον του Μέρους"

Και, εδώ έρχεται η βασική μου ένσταση... δεν είδα τον Ζάεφ, ή τον οποιοδήποτε, να σχολιάζει αρνητικά οργανισμούς σαν τον παρακάτω...

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86

Οτι τα κομματα ειναι για τον ΠΟΥΤΣΟ με πρωτη την νουδουλα σου
Τους ψηφιζει ο κοσμος για δηθεν δεξιους και ειναι πιο λαθρολαγνοι και πιο κρατιστες και απο τον τσιπρα
Ασχετως προεκλογικων προγραμματων

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Αυτο το γαλαζιο βλασταρι που μιλαει τωρα στη. Βουλη χρηστος δημας λεει

εχει σχεση με τον γνωστο δεινοσαυρο δημα;

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.056
Πόντοι
5.506
Οτι τα κομματα ειναι για τον ΠΟΥΤΣΟ με πρωτη την νουδουλα σου
Τους ψηφιζει ο κοσμος για δηθεν δεξιους και ειναι πιο λαθρολαγνοι και πιο κρατιστες και απο τον τσιπρα
Ασχετως προεκλογικων προγραμματων

Μηπως φωναζες και εσυ κατα της αμυγδαλεζας και δεν το ξερεις;

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Περιμενε, μη βιαζεσαι, τωρα τον ενημερωσαμε οτι ο αρχηγος του εταζε διαγραφη χρεων και δανειων αλλα χρειαζεται λιγες εβδομαδες να φτασει η πληροφορια στον εγκεφαλο  :grin:

Τυπε εγω δεν ειμαι παπαγαλακι να ποσταρω θεσεις του κομματος

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Πελοποννησιος ειμαι κι εγω. Δε θα απαγορεψεις σε καποιον που ζει στη Πελοποννησο να φερει τον τιτλο του Πελοποννησιου αν το επιθυμει. Μονο που αυτος ο τιτλος συνδεεται αποκλειστικα και αρρηκτα με την ελληνικοτητα. Ειναι το ιδιο και το αυτο.  Πολλα σαιτ Δημων της Πελοποννησου γιατι δεν αναφερονται σε αρβανιτικες και σλαβικες επιρροες των περιοχων τους; Επειδη εστιαζουν στην αρχαια Ιστορια του τοπου τους, τη βυζαντινη. Τυχον επιρροες εξυπακουεται οτι μπολιαστηκαν και εξελληνιστηκαν. Μονο τοτε θεωρουνται τμημα της Ιστοριας της περιοχης, οχι ως κατι το διαφορετικο, το ξεχωριστο.

dodinos

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2016
Κριτικές
2
Like
219
Πόντοι
66
Σωστος για την Κουντουρα, σωστός και για την εμετική συμφωνία, γελάνε και οι πέτρες όμως για την διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι για τη μεν ΝΔ η συμφωνία θα ήταν προϊόν συμβιβασμού ενω για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι προϊόν ευχάριστης παραχώρησης.
ελα διπλα ρε πουτσα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom