Νέα

300 Η ταινία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 550
  • Εμφανίσεις 37K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
1) Εδώ διαφωνώ πλήρως. Οι Αθηναίοι δεν έλαβαν ποτέ στη διάρκεια του πολέμου χρυσάφι απο τους Πέρσες , γιατί ο Πέρσης βασιλιάς φοβούνταν την κυριαρχία των Αθηναίων στη θάλασσα και διότι οι Έλληνες της Μικρασίας που ήταν υπο περσικό ζυγό ήταν Ίωνες όπως και οι Αθηναίοι.

2) Στη μάχη και οι υπόλοιποι Έλληνες ήσαν εξίσου ανδρείοι.
Ας θυμηθούμε μάχη του Μαραθώνα, ναυμαχία της Σαλαμίνας κλπ.

Σε είχα προλάβεισ το προηγούμενο μου post φίλε.

galanomatis

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2006
Κριτικές
3
Like
8
Πόντοι
1
παιδια ειδα την ταινια και την γουσταρα πολυ .αυτα ευχαριστω.....παεπιμπτοντνως στα στερ στον αγιο ελευθεριο μαζευει πολυ μουνι.....

Spartan_King

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Καποτε ρωτησαν μια Σπαρτιατισα , -"Πως καταφερνετε και εχετε τοση εξουσια στους ανδρες;"

και εκεινη απαντησε ,

-"Διοτι ειμαστε οι μονες που γενναμε ανδρες"!!!

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Nαι, οι άλλες γεννούσαν λούγκρες...

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Πράγματι, οι Θεσπιείς έκαναν την υπέρβαση. Στην ταινία αναφέρεται το ονομά τους μόνο όταν (το ζευγαράκι;) Σπαρτιατών φίλων συζητάει σε πειραχτικό και εύθυμο τόνο εκεί που μαζεύουνε πτώματα, και του λέει ο ένας, ζείς; σε έχασα και λοιπά, εγώ πολέμαγα μπροστά, εγώ ήμουν στο πίσω τμήμα του λέει ο άλλος, και η πειραχτική απάντηση είναι, για να δείχνεις τον πισινό σου στους Θεσπιείς; Υπόψη ότι στην Σπάρτη το μεντοριλίκι μεγάλου σε μικρό ήταν θεσμός. Τώρα τι προέκυπτε και πως το έβλεπαν, ας μας φωτίσουν οι ποιο ψαγμένοι εδώ.

OP
OP
tomito

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
"Αν όμως κάποιος εμφανιζόταν να επιθυμεί το σώμα του αγοριού, αυτό το θεώρησε πράμα αισχρό και με νόμο όρισε να απέχουν οι εραστές από τα αγαπημένα αγόρια, όπως ακριβώς απέχουν από τις σαρκικές σχέσεις οι γονείς από τα παιδιά ή τα αδέρφια μεταξύ τους"

Ξενοφών, Λακεδαιμονίων Πολιτεία, II12

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Θέλω να ξαναπαραθέσω κάτι που έγραψα χθες για τους μεγάλους ξεχασμένους της Ιστορίας,τους Θεσπιείς.Περιμένω σχόλιά σας

Αφορά τους μεγάλους ξεχασμένους της ιστορίας,τους 700 Θεσπιείς,που με αρχηγό τον Δημόφιλο δεν ήθελαν σε καμμιά περίπτωση να αφήσουν μόνους τους,τους Σπαρτιάτες. Οι Σπαρτιάτες όπως έγραψα,ενεργούσαν κ με βάση το ΝΟΜΟ κ όχι μόνο λόγω δικών τους πρωτοβουλιών.Οι Θεσπιείς που πολέμησαν μέχρι τέλους στις Θερμοπύλες,έμειναν ΟΛΟΙ βασισμένοι στην δική τους προσωπικότητα κ όχι υπακούοντας σε κανέναν νόμο της πατρίδας τους.Αυτό για μένα τους κάνει ακόμα πιο γενναίους από τους Σπαρτιάτες κ τους καθιστά τους μεγάλους λησμονημένους της ιστορίας.Οι Θεσπιείς με τους 700 άντρες,αποτελούσαν το σύνολο του ανδικού πληθυσμού της μικρής τους πόλης.Ήξεραν ότι με το να έμεναν στις Θερμοπύλες,η πόλη τους θα αφανιζόταν,όπερ κ εγένετω.Οι Σπαρτιάτες κ οι 300 που σκοτώθηκαν είχαν αποθέματα για να καλύψουν τις απώλειες.Ο Σπαρτιάτικος στρατός των Ομοίων αριθμούσε 5.000 στρατιώτες εκείνη την εποχή.ʼρα οι Σπαρτιάτες είχαν κ άλλον έναν λόγο να μπορέσουν να παραμείνουν κ να είναι άνετοι στις Θερμοπύλς,αφού η απώλειά τους θα αναπληρωνόνταν.Οι Θεσπιείς όμως δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια. Δυστυχώς φαίνεται ότι οι Σπαρτιάτες έχαιραν καλύτερο μάρκετινγκ ανά τους αιώνες,δυστυχως όμως η μικρή Θεσπιέα όχι.

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
αδελφε μου ετσι ειναι η ιστορια!!!!καποιους τους''ξεχνα''......
ο καθενας ξερει μεσα του τι αξιζει δεν πρεπει να περιμενει απο την ιστορια να το αναγνωρισει!!απο την αλλη οποιος ενδιαφερετε να μαθει τι εγινε εκει περα στα βιβλια αναφερετε και ο ρολος των θεσπιων!!!

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Like
26
Πόντοι
16
αδελφε μου ετσι ειναι η ιστορια!!!!καποιους τους''ξεχνα''......
ο καθενας ξερει μεσα του τι αξιζει δεν πρεπει να περιμενει απο την ιστορια να το αναγνωρισει!!απο την αλλη οποιος ενδιαφερετε να μαθει τι εγινε εκει περα στα βιβλια αναφερετε και ο ρολος των θεσπιων!!!

Σωστά.
Τουλάχιστον εγώ το έιχα διαβάσει και παλαιότερα πως οι Θεσπιείς πολέμησαν εξίσου γενναία και πέθαναν μαζί με τους Σπαρτιάτες, στα ιστορικά βιβλία ο ρόλος τους δεν έχει ξεχαστεί...

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Με χαλάει όμως που ως Έλληνα όλη την δόξα την καρπώθηκαν οι Σπαρτιάτες & οι Θεσπιείς τίποτα.Σημειώνω ότι η καταγωγή μου είναι από την Σπάρτη.

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Like
26
Πόντοι
16
Με χαλάει όμως που ως Έλληνα όλη την δόξα την καρπώθηκαν οι Σπαρτιάτες & οι Θεσπιείς τίποτα.Σημειώνω ότι η καταγωγή μου είναι από την Σπάρτη.

Καμιά φορά συμβαίνουν και αδικίες στη ζωή.
Το ίδιο και στους πολέμους. Σε όλους , κάποιοι καρπόνωνται τη δόξα, και κάποιοι όχι.
Thats life Dark.

OP
OP
tomito

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Για να αποκτήσει τα προσόντα ενός βασιλιά, o πρωταγωνιστής της ταινίας 300, Gerard Butler, προπονήθηκε για 4 μήνες πιο σκληρά από τους περισσότερους επαγγελματίες αθλητές.

Επισκέπτης
Αφορά τους μεγάλους ξεχασμένους της ιστορίας,τους 700 Θεσπιείς,που με αρχηγό τον Δημόφιλο δεν ήθελαν σε καμμιά περίπτωση να αφήσουν μόνους τους,τους Σπαρτιάτες. Οι Σπαρτιάτες όπως έγραψα,ενεργούσαν κ με βάση το ΝΟΜΟ κ όχι μόνο λόγω δικών τους πρωτοβουλιών.Οι Θεσπιείς που πολέμησαν μέχρι τέλους στις Θερμοπύλες,έμειναν ΟΛΟΙ βασισμένοι στην δική τους προσωπικότητα κ όχι υπακούοντας σε κανέναν νόμο της πατρίδας τους.Αυτό για μένα τους κάνει ακόμα πιο γενναίους από τους Σπαρτιάτες κ τους καθιστά τους μεγάλους λησμονημένους της ιστορίας.

Μην ανησυχείς... είμαι σίγουρος ότι θα γυριστούν κι άλλες ταινίες για τους Πέρσες (Ναυμαχία Σαλαμίνας, κτλ). Εντάσσεται στα πλαίσια της προπαγάνδας των Αμερικάνων κατά του Ιράν για να μπούνε μέσα σε κάποια στιγμή κι ο μέσος αμερικάνος να έχει στο μυαλό του ότι "οι πέρσες από τότε ήταν μουνόπανα, καλά κάνουμε και τους γαμάμε!".

Θα θυμάστε πόσες ταινίες είχαν γυριστεί παλιά για την Μέση Ανατολή...! Έρχεται και η ώρα του Ιράν σιγά-σιγά πιστεύω!

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Φαίνεται,¨χωρίς να είναι σίγουρο,ότι κατά την διάρκεια των μηδικών, δειήγε την 5η δεκαετία της ζωής του.

Ο Λεωνιδας γεννηθηκε το 520 π.Χ

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, ο βασιλιάς Λεωνίδας Α', γεννήθηκε το 508 πΧ, (εδώ διαφωνώ κατά 12 χρόνια με τον φίλο Spartan_King που προφανώς υποστηρίζει πως ο Λεωνίδας στις θερμοπύλες ήταν 40άρης) που σημαίνει πως στις Θερμοπύλες ήταν 28 ετών!

Για περισσότερες και "γρήγορες" πληροφορίες, στο wikipedia μπορείς να βρεις τις πληροφορίες που σου παρέθεσα. Απλά κάνεις κλικ στο παρακάτω link

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
PATHFINDER, σε καμμιά αρχαία πηγή δεν αναφέρεται πότε γεννήθηκε ο Λεωνίδας.Η μόνη αρχαία πηγή που αναφέρεται στην ζωή του Λεωνίδα,ο ''Βίος'' του Πλούταρχου,δυστυχώς δεν σώθηκε.Τώρα τι λέει η Vikipaideia εγώ τουλάχιστον τα θεωρώ ανυπόστατα γιατί δεν βασίζονται σε αρχαία κείμενα-πηγές.

Στο link που παραθέτεις,βγαίνει μια σιγουριά για την ακριβή ημερομηνία γέννησης του Λεωνίδα,που δεν μπορω να καταλάβω από που πηγάζει.Οι νεώτεροι ιστορικοί ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ,ότι το πιθανότερο είναι ο Λεωνίδας να ήταν κοντά στα 60 στην μάχη των Θερμοπυλών,απο άλλα ιστορικά στοιχεία-πηγές,έμμεσα προς αυτόν.

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
214
Πόντοι
36
Νταρκ, εχω ακουσει οτι οι Θεσπιεις που ηταν εξισου σκληροτραχηλοι και γενναιοι στις μαχες οπως και οι Σπαρτιατες, ειχαν ακρως αριστερα ιδεωδη.
Ηταν σχεδον αναρχοι. Το ακρως αντιθετο απ τη κοινωνια των Σπαρτιατων.
Και ισως γι αυτο δεν εχει γινει ιδιαιτερη μνεια για αυτους (περα απ την μαχη στις Θερμοπυλες).
ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ??????????

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Όπως ανέφερα και προηγουμένως, ο βασιλιάς Λεωνίδας Α', γεννήθηκε το 508 πΧ, (εδώ διαφωνώ κατά 12 χρόνια με τον φίλο Spartan_King που προφανώς υποστηρίζει πως ο Λεωνίδας στις θερμοπύλες ήταν 40άρης) που σημαίνει πως στις Θερμοπύλες ήταν 28 ετών!

Για περισσότερες και "γρήγορες" πληροφορίες, στο wikipedia μπορείς να βρεις τις πληροφορίες που σου παρέθεσα. Απλά κάνεις κλικ στο παρακάτω link

Παραθέτω κατά λέξη την παράγραφο από βιβλίο του Πολ Κάρτλετζ, ο οποίος θεωρείται παγκόσμια ειδήμων στην ιστορία της Σπάρτης και των Σπαρτιατών
" Το 510 π.Χ. περίπου, ο Λεωνίδας θα πρέπει να έφτασε σε ηλικία γάμου (δηλαδή 25 ετών). Είτε όμως δεν παντρεύτηκε τότε είτε η σύζυγος του πέθανε, καθώς στα τέλη της δεκαετίας του 490 π.Χ. παντρεύτηκε την κόρη και κληρονόμο του Βασιλιά Κλεομένη Α' , τη Γοργώ, η οποία είχε φτάσει σε ηλικία γάμου (τέλος τη εφηβείας της). Ο λόγος που την παντρεύτηκε ήταν γιατί ήταν η μοναδική κληρονόμος του Βασιλιά. Επίσης ο Λεωνίδας θα γινόταν Βασιλιάς της Σπάρτης μια και ήταν ο κοντινότερος αρσενικός συγγενής του Κλεομένη Α' (ετεροθαλής αδελφός του)" 

Αν λοιπόν ισχύουν τα παραπάνω ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες ήταν περίπου 55 ετών.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom