Νέα

Είναι τελικά η βίζιτα η μόνη λύση;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα giannis939
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 218
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Paliotsarkadoros

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2006
Μηνύματα
647
Κριτικές
28
Like
3.831
Πόντοι
7.185
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο της κοπέλας, το πρόβλημα μοιάζει περισσότερο να είναι δικό σου. Ίσως λόγο του πως εσύ μεγάλωσες ίσως λόγο του πόσο λάθος βλέπεις μερικές γυναίκες. Η κοπέλα έκανε μια συνειδητή επιλογή και μάλιστα όπως την περιγράφεις με αρκετή σκέψη και λογική. Επέλεξε να αυξήσει το εισόδημα της με τρόπο που απαιτεί σωματική εργασία και επαφή. Αυτό δεν την υποβαθμίζει ούτε την κάνει για λύπηση. Αν εσύ έχεις στο μυαλό σου το "θα την γαμήσω" (για οποιαδήποτε γυναίκα) ώς κάτι κακό ή εκδικητικό τότε απλά είσαι κρυφοβιαστής. Ευτυχώς όμως εκτός από το γεγονός ότι και οι γυναίκες ικανοποιούνται από το γαμήσι έχουν και το πλεονέκτημα ότι μπορούν ακόμα και να κάθονται συμβατικά να το δέχονται χωρίς να είναι τίποτα παραπάνω από μια απλή σωματική άσκηση.

Πρόβλημα είναι μόνο όταν κάποιος εξαναγκάζει μια γυναίκα (ή γενικά ένα άνθρωπο) να κάνει κάτι που δεν θέλει.

Η φίλη σου μοιάζει συνειδητοποιημένη, μπορεί βέβαια και αυτή να μην έχει αποβάλει 100% το κοινωνικό στίγμα και για αυτό είναι διακριτική , δεν το λέει στους πάντες και προτίμησε να το πει μόνο σε κάποιον που πίστευε ότι θα την καταλάβει. (κατά την γνώμη μου έπεσε έξω που επέλεξε εσένα)

Για το οικονομικό θέμα. Οι επιλογές είναι όντος περιορισμένες , αλλά είναι υπαρκτές και βιώσιμες, δεν έχουν όμως την προοπτική να αποδώσουν τόσα όσα η πορνεία. Οι περισσότερες σημερινές εργαζόμενες επιλέγουν αυτή την οδό, είτε γιατί έχουν άμεση ανάγκη από κάποια χρήματα, όπως είπαν κάποιοι συναγωνιστές πρωτύτερα, είτε γιατί τους αρέσει η καλή ζωή και η αφθονία σε αγαθά. Η συγκεκριμένη μιλάει για ένα πλάνο για το μέλλον που είναι δύσκολο και πιστεύω ότι αν και πραγματικά το έχει στο μυαλό της, στην πραγματικότητα κοροϊδεύει τον εαυτό της, στην παρούσα φάση θέλει να ζήσει και αυτή έστω για ένα διάστημα μια άνετη ζωή με υλικά αγαθά, που τώρα μοιάζουν δύσκολο εώς αδύνατον να έχει. Επίσης πιθανότατα να την γοητεύει και η εξουσία που έχει το σεξ πάνω στους άντρες. Ειδικά με την προϋπηρεσία σαν σερβιτόρα θα περίμενε κανείς να έχει πολλές επιτυχίες και προτάσεις, να την θέλουν πολλοί και να προσπαθούν να την κερδίσουν κερνώντας σφηνάκια και ποτά (τα οποία τσεπώνει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού αντί για αυτή). Είτε είχε λίγες επιτυχίες, είτε πολλές , περνάει πλέον στο επόμενο επίπεδο που κάποιοι θα την θέλουν και μάλιστα θα είναι διαθέσιμοι να πληρώσουν και συγκεκριμένο αντίτιμο. Όσο και να νομίζουν ορισμένοι ότι κάνουν κουμάντο αυτή θα μετράει πόσοι και έχυσαν για πάρτυ της και την πλήρωσαν και από πάνω.

Για να μην μακρηγορήσω άλλο κάποια πράγματα που πρέπει να της μεταφέρεις είναι τα τυπικά και διαδικαστικά. Αν ή έστω όταν θα χρειαστεί να σταματήσει την δουλειά αυτή (είτε είναι η κύρια είτε συμπλήρωμα) θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί καταλλήλως. Η προετοιμασία αυτή ξεκινά ΧΤΕΣ. Πρέπει να πάει να βγάλει βιβλιάριο, πρέπει να κολλάει ένσημα ΜΟΝΗ της από αυτά που βγάζει. Να ξέρει ότι κανονικά θα πρέπει να κάνει τακτικά εξετάσεις. Το καλό είναι ότι έχει 0 φορολογία, το κακό είναι ότι είναι μηδενική η ασφαλιστική κάλυψη. Εναλλακτικά μπορεί να κοιτάξει για κάποιο σοβαρό ιδιωτικό ασφαλιστικό& συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Η διάρκεια της μπορεί να είναι και μετά τα 40 (ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν στο χώρο 55+ που έχουν αρκετούτσικη πελατεία) αλλά πρέπει σοβαρά να σκεφτεί το πόσο αυτή θα αντέχει να αποδίδει σε τέτοιες ηλικίες.

Κλείνω λέγοντας ότι το πιθανότερο είναι τα πρώτα 1-3 χρόνια να το κάνει μόνο για να απολαύσει την ζωή που αυτή θέλει, θα πρέπει όμως να σκεφτεί σοβαρά να μην παραμείνει σε αυτή την φάση για πάρα πολύ και χάσει τελείως την δυνατότητα να μπορεί να ζεί και μετά.
 

Micho00

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2019
Μηνύματα
185
Κριτικές
11
Like
941
Πόντοι
311
Φίλε δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις...αλλά θα μπορούσες για να την αποτρέψεις απο τη βίζιτα να γίνεις εσυ ο sugardaddy της. Απ'ότι λες είναι μια καθημερινή μέτρια κοπέλα. Άρα κόψε της ένα επίδομα 600 ευρώ το μήνα, να βρει και μια δουλειά με 550 ευρώ το μήνα και θα έχει ένα καλό εισόδημα. Πες της να αποταμιεύει και ενα 200αρι-300αρι ευρω και να τη γαμας 3-4 φορές την εβδομάδα.
Το να αφήσει την πούτσα και να δουλέψει, είναι ξεγραμμένο. Η κοπέλα πάει φουλ για εκεί. Άρα, ρεαλιστικά ας το κάνει αλλά με εσένα χορηγό/πελάτη. Σαν χορηγός και ενώ γαμάς, θα προσπαθήσεις να τη νουθετείς για να αλλάξει επάγγελμα και να πάρει το σωστό δρόμο.

Τα προβλήματα λύνονται step by step. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Τώρα το να αφήσει τη βίζιτα και να δουλεψει καθαρίστρια ή ταμίας σε supermarket είναι ουτοπικο.....Οπότε, νομίζω πρέπει να θυσιαστείς και εσυ για να σώσεις το κορίτσι.
 
Εγγρ.
17 Ιαν 2019
Μηνύματα
418
Like
620
Πόντοι
81
Το παρακάτω thread είναι αποτέλεσμα μιας εις βάθος κουβέντας που είχα πριν μερικές μέρες με μία παιδική μου φίλη κατά την οποία μου αποκάλυψε ότι έχει γραφτεί σε ένα site και έχει ξεκινήσει τις βίζιτες. Η συγκεκριμένη κουβέντα με σάστισε τόσο πολύ που πραγματικά όσο και να στύβω το μυαλό μου, άκρη δεν βρισκω. Είπα λοιπόν να το ποστάρω εδώ με την ελπίδα να βρεθεί κάποιος σοφότερος από εμένα να δώσει κάποια βοήθεια.


ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ
1. Την συγκεκριμένη κοπέλα την ξέρω από παιδάκι, για αυτό ακριβώς τον λόγο οι σχέσεις μας ήταν πάντα φιλικές και μόνο. Δεν έχει παιχτεί ποτέ τίποτα ερωτικό και πιθανώς αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισε να μου ανοιχτεί.
2. Καθώς έχουμε υπάρξει σε διάφορες κοινές παρέες μέσα στα χρόνια, έχει ακούσει κάποιες σκόρπιες κουβέντες από άτομα που είναι καλύτερο «να μασάνε πάρα να μιλάνε» κατάλαβε ότι είμαι πουτανιάρης αποφάσισε να μου ανοιχτεί:
α. «Για να το βγάλει από μέσα της» και «να μπορεί να συζητάει με κάποιον».
β. Για να έχει μια δικλίδα ασφαλείας σε περίπτωση που της συμβεί κάτι κακό (να υπάρχει κάποιος που να έχει την έξτρα πληροφορία).


ΕΙΣΑΓΩΓΗ
1. Πρόκειται για ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, ένα φυσιολογικό πλάσμα από αυτά που όλοι έχουμε γνωρίσει κατά χιλιάδες στη ζωή μας. Είναι η τελευταία που θα φανταζόσουν ποτέ ότι κάνει βίζιτες. Αν με ρωτάγατε… εγώ θα έβαζα το χέρι μου στην φωτιά!
2. Από όσο την ξέρω όλα μας τα χρόνια δεν είχε ποτέ μπλεξίματα. Ούτε ναρκωτικά, ούτε πολύ ποτό, ούτε τζόγο, ούτε αυτό που λέμε «κακές παρέες», ούτε τίποτα άλλο παράξενο.
3. Επίσης η σεξουαλική της ζωή (όπως υποπτευόμουν και όπως μου επιβεβαίωσε) δεν ήταν ποτέ εξτρίμ και με περίεργα γούστα ή ακόλαστη όρεξη για σεξ.
4. Η κοπέλα έρχεται από μια κανονική και αγαπημένη οικογένεια. Οι δυο τις γονείς είναι ακόμα μαζί και αγαπημένοι. Ο πατέρας της ΔΕΝ πλακώνει την ιδία ή την μάνα της στο ξύλο. ΔΕΝ είναι μπεκρής ή πρεζάκι. ΔΕΝ είναι τζογαδόρος. ΔΕΝ έχει 157 γκόμενες μαζί με την μάνα της (απ’ όσο ξέρουμε τουλάχιστον). Είναι γενικώς μια οικογένεια χωρίς δράματα.
5. Πρόκειται για μια κλασική οικογένεια της εργατικής τάξης. Μεροκαματιάρης πατέρας και μάνα οικιακά και μεγάλωμα παιδιών. Δεν πεινάνε. Αλλά δεν μπορούν να κάνουν και την μεγάλη ζωή. Ούτε έχει η κοπέλα π.χ. να περιμένει να κληρονομήσει το μαγαζί του μπαμπά της.


ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ
Το σκεπτικό της κοπέλας που την οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι αρκετά απλό:
1. «Είμαι 27χρ. απόφοιτη Λυκείου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι σερβιτόρα ή λατζέρισα για το βασικό μισθό €550. Και δεν μπορώ καν να βρω δουλειά με σταθερό 8ωρο. Κάνω 4ωρα δεξιά και αριστερά. Και αν στο τέλος του μήνα έχω βγάλει €400 το λέω και επιτυχία.»
2. «Τα €400 δεν μου φτάνουν ούτε για τα τσιγάρα και το λογαριασμό του κινητού».
3. «Είμαι 27χρ. μένω ακόμα με τους γονείς μου και δεν έχω κανένα μέλλον αυτή την στιγμή. Κάτι πρέπει να κάνω».
4. «Θα είμαι σερβιτόρα μέχρι τα 50 μου? Έχεις δει πολλές 50χρονες σερβιτόρες?».
5. «Θα μπορούσα να βγω στην γύρα να βρω ένα φραγκάτο γαμπρό. Αλλά από το να με πηδάει κάποιος που δεν γουστάρω για μια ζωή, προτιμώ να με πηδάει κάποιος που δεν γουστάρω για μια ώρα και να φεύγω. Πιο τίμιο μου φαίνεται και πιο βολικό».
6. «Θα μαζέψω κάποια λεφτά και μετά να μπορέσω να φτιάξω την ζωή μου όπως την θέλω».
7. «Μόνο τώρα μπορώ να το κάνω αυτό. Αν φτάσω 40χρ και είμαι ακόμα σερβιτόρα με €550 (στην καλύτερη) τι θα κάνω τότε? Ποιος θέλει μια 40χρ για βίζιτα?»


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
1. Πραγματικά παιδιά δεν ήξερα τι να της απαντήσω.
2. Με ρώτησε: «Εσύ μπορείς να μου βρεις μια δουλειά να βγάζω έστω €700-€800 να μπορέσω να ζήσω σαν άνθρωπος?». Δεν μίλησα μόνο την κοίταγα σαν χάνος. Αλλά η ειλικρινής απάντηση είναι: «Όχι. Χωρίς πτυχίο δεν μπορώ».

Καταλήγουμε λοιπόν στα μεγάλα ερωτήματα:

Α. Αν είσαι γυναικά 27χρ χωρίς πτυχίο στην Ελλάδα του 2021 (και ο μπαμπάς σου δεν έχει τις άκρες για να σε «χώσει» κάπου να παίρνεις ένα αξιοπρεπή μισθό), τι μπορείς να κάνεις για να βγάζεις ένα μηνιάτικο που να σου επιτρέπει να ζεις αξιοπρεπώς?

Β. Είναι τελικά η βίζιτα η μόνη λύση σε αυτή την εξίσωση?
Η κοπέλα απλά αναζητά έναν τρόπο να νομιμοποιήσει στα μάτια της την σεξεργασία η οποία αποτελεί ακόμη ταμπού στην Ελλάδα. Πρακτικά διαφωνώ με την υλιστική οπτική της πως αν δεν έχεις πτυχίο είσαι καταδικασμένη να γίνεις σερβιτόρα ή βίζιτα. Υπάρχουν πολλές γυναίκες μεγαλύτερες από αυτή που βρίσκουν κανονικές δουλειές. Από την περιγραφή σου η κοπέλα απλά φαίνεται πως δεν έχει κίνητρο να κάνει κάτι παραπάνω από το να κερδίζει γρήγορα χρήματα και να θυματοποιείται για να δικαιολογήσει την προσωπική της παραίτηση. Δεν είναι κακό να κάνεις βίζιτες εάν αυτό σε ευχαριστεί, αλλά μην τα ανάγουμε όλα ως συστημικά σφάλματα που οδηγούν στον μονόδρομο της πορνείας. Στην τελική από τα 18 έως τα 27 της δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να πάει σε ένα ΙΕΚ, σχολή ΟΑΕΔ ή οποιαδήποτε άλλη σχολή να κάνει κάτι; Γνωρίζω άπειρο κόσμο που το έχει καταφέρει, ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία με πολύ πιο δύσκολο background. Η κοπέλα απλά δεν θέλησε ποτέ να ξεβολευτεί από το χαρτζιλίκι και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει εργαστεί για να πάρει μία ειδίκευση και να εργαστεί με τον μισθό που θέλει. Τέλος να πω υπάρχουν 40αρες που βγάζουν πολλά περισσότερα από sad πιπίνια σαν αυτή.
 

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
6.436
Κριτικές
2
Like
5.689
Πόντοι
2.356
Ζητάνε άτομα γιατί κανένας δε θέλει να δουλέψει εκεί. Με 450€ τον μήνα και αλεξίσφαιρα που δεν τα πλένει κανένας ούτε μια φορά τον χρόνο να ψήνεσαι στον ήλιο και κυκλικό ωράριο πολλές φορές; Καλή τύχη, ένα εξάμηνο θα κάτσεις και θα φύγεις.
Έχεις να μου προτείνεις κάτι καλύτερο; Πραγματικά δύο χρόνια ψάχνω και με το κοβιντ έχω πάρει τα αρχιδια μου.
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
5.042
Κριτικές
9
Like
12.991
Πόντοι
3.836
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο της κοπέλας, το πρόβλημα μοιάζει περισσότερο να είναι δικό σου. Ίσως λόγο του πως εσύ μεγάλωσες ίσως λόγο του πόσο λάθος βλέπεις μερικές γυναίκες. Η κοπέλα έκανε μια συνειδητή επιλογή και μάλιστα όπως την περιγράφεις με αρκετή σκέψη και λογική. Επέλεξε να αυξήσει το εισόδημα της με τρόπο που απαιτεί σωματική εργασία και επαφή. Αυτό δεν την υποβαθμίζει ούτε την κάνει για λύπηση. Αν εσύ έχεις στο μυαλό σου το "θα την γαμήσω" (για οποιαδήποτε γυναίκα) ώς κάτι κακό ή εκδικητικό τότε απλά είσαι κρυφοβιαστής. Ευτυχώς όμως εκτός από το γεγονός ότι και οι γυναίκες ικανοποιούνται από το γαμήσι έχουν και το πλεονέκτημα ότι μπορούν ακόμα και να κάθονται συμβατικά να το δέχονται χωρίς να είναι τίποτα παραπάνω από μια απλή σωματική άσκηση.

Πρόβλημα είναι μόνο όταν κάποιος εξαναγκάζει μια γυναίκα (ή γενικά ένα άνθρωπο) να κάνει κάτι που δεν θέλει.

Η φίλη σου μοιάζει συνειδητοποιημένη, μπορεί βέβαια και αυτή να μην έχει αποβάλει 100% το κοινωνικό στίγμα και για αυτό είναι διακριτική , δεν το λέει στους πάντες και προτίμησε να το πει μόνο σε κάποιον που πίστευε ότι θα την καταλάβει. (κατά την γνώμη μου έπεσε έξω που επέλεξε εσένα)

Για το οικονομικό θέμα. Οι επιλογές είναι όντος περιορισμένες , αλλά είναι υπαρκτές και βιώσιμες, δεν έχουν όμως την προοπτική να αποδώσουν τόσα όσα η πορνεία. Οι περισσότερες σημερινές εργαζόμενες επιλέγουν αυτή την οδό, είτε γιατί έχουν άμεση ανάγκη από κάποια χρήματα, όπως είπαν κάποιοι συναγωνιστές πρωτύτερα, είτε γιατί τους αρέσει η καλή ζωή και η αφθονία σε αγαθά. Η συγκεκριμένη μιλάει για ένα πλάνο για το μέλλον που είναι δύσκολο και πιστεύω ότι αν και πραγματικά το έχει στο μυαλό της, στην πραγματικότητα κοροϊδεύει τον εαυτό της, στην παρούσα φάση θέλει να ζήσει και αυτή έστω για ένα διάστημα μια άνετη ζωή με υλικά αγαθά, που τώρα μοιάζουν δύσκολο εώς αδύνατον να έχει. Επίσης πιθανότατα να την γοητεύει και η εξουσία που έχει το σεξ πάνω στους άντρες. Ειδικά με την προϋπηρεσία σαν σερβιτόρα θα περίμενε κανείς να έχει πολλές επιτυχίες και προτάσεις, να την θέλουν πολλοί και να προσπαθούν να την κερδίσουν κερνώντας σφηνάκια και ποτά (τα οποία τσεπώνει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού αντί για αυτή). Είτε είχε λίγες επιτυχίες, είτε πολλές , περνάει πλέον στο επόμενο επίπεδο που κάποιοι θα την θέλουν και μάλιστα θα είναι διαθέσιμοι να πληρώσουν και συγκεκριμένο αντίτιμο. Όσο και να νομίζουν ορισμένοι ότι κάνουν κουμάντο αυτή θα μετράει πόσοι και έχυσαν για πάρτυ της και την πλήρωσαν και από πάνω.

Για να μην μακρηγορήσω άλλο κάποια πράγματα που πρέπει να της μεταφέρεις είναι τα τυπικά και διαδικαστικά. Αν ή έστω όταν θα χρειαστεί να σταματήσει την δουλειά αυτή (είτε είναι η κύρια είτε συμπλήρωμα) θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί καταλλήλως. Η προετοιμασία αυτή ξεκινά ΧΤΕΣ. Πρέπει να πάει να βγάλει βιβλιάριο, πρέπει να κολλάει ένσημα ΜΟΝΗ της από αυτά που βγάζει. Να ξέρει ότι κανονικά θα πρέπει να κάνει τακτικά εξετάσεις. Το καλό είναι ότι έχει 0 φορολογία, το κακό είναι ότι είναι μηδενική η ασφαλιστική κάλυψη. Εναλλακτικά μπορεί να κοιτάξει για κάποιο σοβαρό ιδιωτικό ασφαλιστικό& συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Η διάρκεια της μπορεί να είναι και μετά τα 40 (ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν στο χώρο 55+ που έχουν αρκετούτσικη πελατεία) αλλά πρέπει σοβαρά να σκεφτεί το πόσο αυτή θα αντέχει να αποδίδει σε τέτοιες ηλικίες.

Κλείνω λέγοντας ότι το πιθανότερο είναι τα πρώτα 1-3 χρόνια να το κάνει μόνο για να απολαύσει την ζωή που αυτή θέλει, θα πρέπει όμως να σκεφτεί σοβαρά να μην παραμείνει σε αυτή την φάση για πάρα πολύ και χάσει τελείως την δυνατότητα να μπορεί να ζεί και μετά.
Συμφωνώ απόλυτα με μία ένσταση: Αυτή η ζωή δεν κάνει για όλες (και όλους). Πρέπει και ψυχικά να μπορείς να ανταπεξέλθεις. Όλες το ξέρουν ότι είναι πολύ πιο εύκολο να πηδιέσαι παρά να σπουδάσεις και να δουλεύεις νύχτα μέρα, όπως όλοι οι άντρες ξέρουμε ότι αν πηγαίναμε με γκέι ή κωλόγριες θα είχαμε μαύρα λεφτά και εύκολα. Το ερώτημα είναι το' χεις ή δεν το 'χεις;

Και στην τελική πούτσα σου ρε φίλε που είναι και παιδική σου φίλη. Νομίζεις ότι αν θέλει να βγει στο κουρμπέτι θα τη σταματήσεις; Και βιζιτού να μη γίνει μπορεί να βγει στη γύρα για φραγκάτο γαμπρό. Ή μπορεί να μαζέψει 3-4 sugar daddies. Πάντως παίκτη, αν αύριο μεθαύριο τη δεις να μαζεύει κριτικές εδώ μέσα, μην απορήσεις.
 

Lianmachiavel

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2021
Μηνύματα
31
Κριτικές
1
Like
81
Πόντοι
0
Το παρακάτω thread είναι αποτέλεσμα μιας εις βάθος κουβέντας που είχα πριν μερικές μέρες με μία παιδική μου φίλη κατά την οποία μου αποκάλυψε ότι έχει γραφτεί σε ένα site και έχει ξεκινήσει τις βίζιτες. Η συγκεκριμένη κουβέντα με σάστισε τόσο πολύ που πραγματικά όσο και να στύβω το μυαλό μου, άκρη δεν βρισκω. Είπα λοιπόν να το ποστάρω εδώ με την ελπίδα να βρεθεί κάποιος σοφότερος από εμένα να δώσει κάποια βοήθεια.


ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ
1. Την συγκεκριμένη κοπέλα την ξέρω από παιδάκι, για αυτό ακριβώς τον λόγο οι σχέσεις μας ήταν πάντα φιλικές και μόνο. Δεν έχει παιχτεί ποτέ τίποτα ερωτικό και πιθανώς αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισε να μου ανοιχτεί.
2. Καθώς έχουμε υπάρξει σε διάφορες κοινές παρέες μέσα στα χρόνια, έχει ακούσει κάποιες σκόρπιες κουβέντες από άτομα που είναι καλύτερο «να μασάνε πάρα να μιλάνε» κατάλαβε ότι είμαι πουτανιάρης αποφάσισε να μου ανοιχτεί:
α. «Για να το βγάλει από μέσα της» και «να μπορεί να συζητάει με κάποιον».
β. Για να έχει μια δικλίδα ασφαλείας σε περίπτωση που της συμβεί κάτι κακό (να υπάρχει κάποιος που να έχει την έξτρα πληροφορία).


ΕΙΣΑΓΩΓΗ
1. Πρόκειται για ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, ένα φυσιολογικό πλάσμα από αυτά που όλοι έχουμε γνωρίσει κατά χιλιάδες στη ζωή μας. Είναι η τελευταία που θα φανταζόσουν ποτέ ότι κάνει βίζιτες. Αν με ρωτάγατε… εγώ θα έβαζα το χέρι μου στην φωτιά!
2. Από όσο την ξέρω όλα μας τα χρόνια δεν είχε ποτέ μπλεξίματα. Ούτε ναρκωτικά, ούτε πολύ ποτό, ούτε τζόγο, ούτε αυτό που λέμε «κακές παρέες», ούτε τίποτα άλλο παράξενο.
3. Επίσης η σεξουαλική της ζωή (όπως υποπτευόμουν και όπως μου επιβεβαίωσε) δεν ήταν ποτέ εξτρίμ και με περίεργα γούστα ή ακόλαστη όρεξη για σεξ.
4. Η κοπέλα έρχεται από μια κανονική και αγαπημένη οικογένεια. Οι δυο τις γονείς είναι ακόμα μαζί και αγαπημένοι. Ο πατέρας της ΔΕΝ πλακώνει την ιδία ή την μάνα της στο ξύλο. ΔΕΝ είναι μπεκρής ή πρεζάκι. ΔΕΝ είναι τζογαδόρος. ΔΕΝ έχει 157 γκόμενες μαζί με την μάνα της (απ’ όσο ξέρουμε τουλάχιστον). Είναι γενικώς μια οικογένεια χωρίς δράματα.
5. Πρόκειται για μια κλασική οικογένεια της εργατικής τάξης. Μεροκαματιάρης πατέρας και μάνα οικιακά και μεγάλωμα παιδιών. Δεν πεινάνε. Αλλά δεν μπορούν να κάνουν και την μεγάλη ζωή. Ούτε έχει η κοπέλα π.χ. να περιμένει να κληρονομήσει το μαγαζί του μπαμπά της.


ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ
Το σκεπτικό της κοπέλας που την οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι αρκετά απλό:
1. «Είμαι 27χρ. απόφοιτη Λυκείου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι σερβιτόρα ή λατζέρισα για το βασικό μισθό €550. Και δεν μπορώ καν να βρω δουλειά με σταθερό 8ωρο. Κάνω 4ωρα δεξιά και αριστερά. Και αν στο τέλος του μήνα έχω βγάλει €400 το λέω και επιτυχία.»
2. «Τα €400 δεν μου φτάνουν ούτε για τα τσιγάρα και το λογαριασμό του κινητού».
3. «Είμαι 27χρ. μένω ακόμα με τους γονείς μου και δεν έχω κανένα μέλλον αυτή την στιγμή. Κάτι πρέπει να κάνω».
4. «Θα είμαι σερβιτόρα μέχρι τα 50 μου? Έχεις δει πολλές 50χρονες σερβιτόρες?».
5. «Θα μπορούσα να βγω στην γύρα να βρω ένα φραγκάτο γαμπρό. Αλλά από το να με πηδάει κάποιος που δεν γουστάρω για μια ζωή, προτιμώ να με πηδάει κάποιος που δεν γουστάρω για μια ώρα και να φεύγω. Πιο τίμιο μου φαίνεται και πιο βολικό».
6. «Θα μαζέψω κάποια λεφτά και μετά να μπορέσω να φτιάξω την ζωή μου όπως την θέλω».
7. «Μόνο τώρα μπορώ να το κάνω αυτό. Αν φτάσω 40χρ και είμαι ακόμα σερβιτόρα με €550 (στην καλύτερη) τι θα κάνω τότε? Ποιος θέλει μια 40χρ για βίζιτα?»


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
1. Πραγματικά παιδιά δεν ήξερα τι να της απαντήσω.
2. Με ρώτησε: «Εσύ μπορείς να μου βρεις μια δουλειά να βγάζω έστω €700-€800 να μπορέσω να ζήσω σαν άνθρωπος?». Δεν μίλησα μόνο την κοίταγα σαν χάνος. Αλλά η ειλικρινής απάντηση είναι: «Όχι. Χωρίς πτυχίο δεν μπορώ».

Καταλήγουμε λοιπόν στα μεγάλα ερωτήματα:

Α. Αν είσαι γυναικά 27χρ χωρίς πτυχίο στην Ελλάδα του 2021 (και ο μπαμπάς σου δεν έχει τις άκρες για να σε «χώσει» κάπου να παίρνεις ένα αξιοπρεπή μισθό), τι μπορείς να κάνεις για να βγάζεις ένα μηνιάτικο που να σου επιτρέπει να ζεις αξιοπρεπώς?

Β. Είναι τελικά η βίζιτα η μόνη λύση σε αυτή την εξίσωση?
Εν τέλει δεν μας είπες η κοπέλα συνεχίζει ακόμα την δουλειά ; Σου παραπονέθηκε έπειτα από την πρώτη κουβέντα ; Αν όχι εμενα μου κάνει πως απλά ήθελε να σου δικαιολογήσει την επιλογή της και κανένα σκοπό δεν εχει να βρει άλλη δουλειά. Δουλειές υπάρχουν και κανεις κάνει και δυο άμα θέλει να βγάζει οκ λεφτά. Το να γίνεις βίζιτα ειναι επιλογή που δείχνει για τα άτομα που την διαλέγουν ότι δεν έχουν το συγκεκριμένο ηθικό φραγμό επίσης κουράστηκα να το κάνουμε μελό ούτε στην κοκα ειναι απαραίτητο να πέσει ούτε 100% είναι από διαλυμένη οικογένεια απλά δεν την ενοχλεί να την πηδάνε άγνωστοι και να την πληρώνουν. Υ.Γ Μήπως είσαι καψουρεμένος με την μικρή ; Ή μήπως αυτή είναι καψούρα μαζί σου ; Τι στο διάολο εγώ με το φτωχό μου το μυαλό δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο σε οικογενειακό γνωστό.
 

Colibri

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Νοε 2010
Μηνύματα
422
Κριτικές
31
Like
992
Πόντοι
2.225
Το παρακάτω thread είναι αποτέλεσμα μιας εις βάθος κουβέντας που είχα πριν μερικές μέρες με μία παιδική μου φίλη κατά την οποία μου αποκάλυψε ότι έχει γραφτεί σε ένα site και έχει ξεκινήσει τις βίζιτες. Η συγκεκριμένη κουβέντα με σάστισε τόσο πολύ που πραγματικά όσο και να στύβω το μυαλό μου, άκρη δεν βρισκω. Είπα λοιπόν να το ποστάρω εδώ με την ελπίδα να βρεθεί κάποιος σοφότερος από εμένα να δώσει κάποια βοήθεια.


ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ
1. Την συγκεκριμένη κοπέλα την ξέρω από παιδάκι, για αυτό ακριβώς τον λόγο οι σχέσεις μας ήταν πάντα φιλικές και μόνο. Δεν έχει παιχτεί ποτέ τίποτα ερωτικό και πιθανώς αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισε να μου ανοιχτεί.
2. Καθώς έχουμε υπάρξει σε διάφορες κοινές παρέες μέσα στα χρόνια, έχει ακούσει κάποιες σκόρπιες κουβέντες από άτομα που είναι καλύτερο «να μασάνε πάρα να μιλάνε» κατάλαβε ότι είμαι πουτανιάρης αποφάσισε να μου ανοιχτεί:
α. «Για να το βγάλει από μέσα της» και «να μπορεί να συζητάει με κάποιον».
β. Για να έχει μια δικλίδα ασφαλείας σε περίπτωση που της συμβεί κάτι κακό (να υπάρχει κάποιος που να έχει την έξτρα πληροφορία).


ΕΙΣΑΓΩΓΗ
1. Πρόκειται για ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, ένα φυσιολογικό πλάσμα από αυτά που όλοι έχουμε γνωρίσει κατά χιλιάδες στη ζωή μας. Είναι η τελευταία που θα φανταζόσουν ποτέ ότι κάνει βίζιτες. Αν με ρωτάγατε… εγώ θα έβαζα το χέρι μου στην φωτιά!
2. Από όσο την ξέρω όλα μας τα χρόνια δεν είχε ποτέ μπλεξίματα. Ούτε ναρκωτικά, ούτε πολύ ποτό, ούτε τζόγο, ούτε αυτό που λέμε «κακές παρέες», ούτε τίποτα άλλο παράξενο.
3. Επίσης η σεξουαλική της ζωή (όπως υποπτευόμουν και όπως μου επιβεβαίωσε) δεν ήταν ποτέ εξτρίμ και με περίεργα γούστα ή ακόλαστη όρεξη για σεξ.
4. Η κοπέλα έρχεται από μια κανονική και αγαπημένη οικογένεια. Οι δυο τις γονείς είναι ακόμα μαζί και αγαπημένοι. Ο πατέρας της ΔΕΝ πλακώνει την ιδία ή την μάνα της στο ξύλο. ΔΕΝ είναι μπεκρής ή πρεζάκι. ΔΕΝ είναι τζογαδόρος. ΔΕΝ έχει 157 γκόμενες μαζί με την μάνα της (απ’ όσο ξέρουμε τουλάχιστον). Είναι γενικώς μια οικογένεια χωρίς δράματα.
5. Πρόκειται για μια κλασική οικογένεια της εργατικής τάξης. Μεροκαματιάρης πατέρας και μάνα οικιακά και μεγάλωμα παιδιών. Δεν πεινάνε. Αλλά δεν μπορούν να κάνουν και την μεγάλη ζωή. Ούτε έχει η κοπέλα π.χ. να περιμένει να κληρονομήσει το μαγαζί του μπαμπά της.


ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ
Το σκεπτικό της κοπέλας που την οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι αρκετά απλό:
1. «Είμαι 27χρ. απόφοιτη Λυκείου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι σερβιτόρα ή λατζέρισα για το βασικό μισθό €550. Και δεν μπορώ καν να βρω δουλειά με σταθερό 8ωρο. Κάνω 4ωρα δεξιά και αριστερά. Και αν στο τέλος του μήνα έχω βγάλει €400 το λέω και επιτυχία.»
2. «Τα €400 δεν μου φτάνουν ούτε για τα τσιγάρα και το λογαριασμό του κινητού».
3. «Είμαι 27χρ. μένω ακόμα με τους γονείς μου και δεν έχω κανένα μέλλον αυτή την στιγμή. Κάτι πρέπει να κάνω».
4. «Θα είμαι σερβιτόρα μέχρι τα 50 μου? Έχεις δει πολλές 50χρονες σερβιτόρες?».
5. «Θα μπορούσα να βγω στην γύρα να βρω ένα φραγκάτο γαμπρό. Αλλά από το να με πηδάει κάποιος που δεν γουστάρω για μια ζωή, προτιμώ να με πηδάει κάποιος που δεν γουστάρω για μια ώρα και να φεύγω. Πιο τίμιο μου φαίνεται και πιο βολικό».
6. «Θα μαζέψω κάποια λεφτά και μετά να μπορέσω να φτιάξω την ζωή μου όπως την θέλω».
7. «Μόνο τώρα μπορώ να το κάνω αυτό. Αν φτάσω 40χρ και είμαι ακόμα σερβιτόρα με €550 (στην καλύτερη) τι θα κάνω τότε? Ποιος θέλει μια 40χρ για βίζιτα?»


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
1. Πραγματικά παιδιά δεν ήξερα τι να της απαντήσω.
2. Με ρώτησε: «Εσύ μπορείς να μου βρεις μια δουλειά να βγάζω έστω €700-€800 να μπορέσω να ζήσω σαν άνθρωπος?». Δεν μίλησα μόνο την κοίταγα σαν χάνος. Αλλά η ειλικρινής απάντηση είναι: «Όχι. Χωρίς πτυχίο δεν μπορώ».

Καταλήγουμε λοιπόν στα μεγάλα ερωτήματα:

Α. Αν είσαι γυναικά 27χρ χωρίς πτυχίο στην Ελλάδα του 2021 (και ο μπαμπάς σου δεν έχει τις άκρες για να σε «χώσει» κάπου να παίρνεις ένα αξιοπρεπή μισθό), τι μπορείς να κάνεις για να βγάζεις ένα μηνιάτικο που να σου επιτρέπει να ζεις αξιοπρεπώς?

Β. Είναι τελικά η βίζιτα η μόνη λύση σε αυτή την εξίσωση?
Μια καλή καθαρίστρια σπιτιού με δουλειά κάθε μέρα βγάζει 1000 το μήνα αφορολογητα.
 
OP
OP
giannis939

giannis939

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Μηνύματα
521
Κριτικές
6
Like
1.101
Πόντοι
366
Μετα απο πολλααααα μνμ στα κινητα και 2η κουβεντα με την κοπελα καταλαβα τελικα κατι που ειχε γραψει ενας φιλος παραπανω...
"Ειναι πολυ δυσκολο οταν εχεις γλυκαθει απο τα €2.000-€3.000 τον μηνα να πας στα €700."

Καταληγω στο συμπερασμα οτι προτιμαει να γαμιεται παρα να δουλευει. Δεν βλεπω να υπαρχει επιστροφη.... Και τελικα ο μαλακας της υποθεσης ειμαι εγω που χαλασα την ζαχαρενια μου χωρις λογο....
Σας ευχαριστω ολους για την συμμετοχη σας !!!
 
Τελευταία τροποποίηση:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
6.436
Κριτικές
2
Like
5.689
Πόντοι
2.356
Μετα απο πολλααααα μνμ στα κινητα και 2η κουβεντα με την κοπελα καταλαβα τελικα κατι που ειχε γραψει ενας φιλος παραπανω...
"Ειναι πολυ δυσκολο οταν εχεις γλυκαθει απο τα €2.000-€3.000 τον μηνα να πας στα €700."

Καταληγω στο συμπερασμα οτι προτιμαει να γαμιεται παρα να δουλευει. Δεν βλεπω να υπαρχει επιστροφη.... Και τελικα ο μαλακας της υποθεσης ειμαι εγω που χαλασα την ζαχαρενια μου χωρις λογο....
Σας ευχαριστω ολους για την συμμετοχη σας !!!
Ρε συ Γιάννη μου, αυτό είναι αυτονόητο. Ειδικά αν μέσα στη κρίση που ΟΥΤΕ 700 ευρώ δεν βγάζεις φυσικά θα επιλέξει αυτή τη δουλειά. Κια προφανώς είναι και ο χαρακτήρας της έτσι. Λογικό.
Να είσαι γερός και εσύ. Ήταν ωραίο το νήμα σου. Κάναμε καλές αναλύσεις.
 

Mantw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2021
Μηνύματα
1.055
Like
1.881
Πόντοι
216
Tελικά ο φεμινισμός είτε έτσι είτε αλλιώς τις κάνει πουτάνες. Παλιά θα παντρεύονταν από τα 18-20, θα είχε 2 παιδιά μέχρι τώρα και θα δούλευε ο άνδρας της, όπως ο πατέρας της.
Τώρα "χειραφετήθηκαν" και αναγκαστικά θα χορτάσουν πούτσα. :confused:

Κρίμα για την κοπελιά, όντως πολλά αδιέξοδα στην εποχή μας λόγω "προόδου".
Πιστεύεις ότι δε θα δούλευε αν παντρευόταν ;
 

Mpratan

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Μηνύματα
5.825
Κριτικές
21
Like
10.910
Πόντοι
3.346
Έχεις να μου προτείνεις κάτι καλύτερο; Πραγματικά δύο χρόνια ψάχνω και με το κοβιντ έχω πάρει τα αρχιδια μου.
Γιατί δεν κοιτάς για εργάτης αποθήκης? Όλοι ζητάνε γιατί κανείς δεν πάει. Αν βέβαια αντέχεις τη χειρωνακτική εργασία. Επίσης τα λεφτά συνήθως είναι ο βασικός, αλλά είναι μια αρχή.
 

Pornofan

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2019
Μηνύματα
5.753
Like
8.508
Πόντοι
2.356
Πιστεύεις ότι δε θα δούλευε αν παντρευόταν ;
Μιλάω για παλιές εποχές που τόσο αυτή όσο και όλες οι άλλες γυναίκες δε θα δούλευαν. Άρα εργατικό δυναμικό μισό = μικρότερη παραγωγή αλλά μεγαλύτεροι μισθοί. Επιπλέον δε θα χρειάζονταν baby sitters, παιδικοί σταθμοί, delivery φαγητό και πολλά άλλα που ανεβάζουν τα έξοδα ενός σπιτιού που δουλεύουν και οι δύο. Οπότε ναι, παλιά δε χρειάζονταν να δουλεύουν και οι δυο και ζούσαν άνετα αλλά σήμερα το να δουλεύουν και οι δύο έγινε απαραίτητο για τους πολλούς γιατί οι μισθοί από τοτε που "χειραφετήθηκαν" οι γυναίκες και έγιναν σκλαβάκια δεν ανέβηκαν ανάλογα με τον πληθωρισμό, βασικά η διαφορά είναι τραγική κατά του εργαζομενου.
Αυτό που δεν υπολογίζουν πολλοί είναι οτι ο μισθός της γυναίκας πάει σε υπηρεσίες που την αντικαθιστούν στο σπίτι οπότε δώρον άδωρο για την οικογένεια. Επιπλέον αρνητικά για την οικογένεια είναι η δήθεν ανεξαρτησία της γυναίκας που μπορεί να διαλύσει το σπίτι ανα πάσα στιγμή όπως γίνεται σχεδόν τις μισές φορές, το μεγάλωμα των παιδιών από ξένους με αποτέλεσμα βαθιά ψυχολογικά προβλήματα που βγαίνουν μετά, το κέρατο στους χώρους εργασίας και η βαριά φορολογία για να πληρωθούν όλες οι "κοινωνικές" παροχές και διάφορα παράσιτα που αντικαθιστούν τη γυναίκα στην ανατροφή των παιδιών και στο νοικοκυριό.

Μπορεί να πει κανείς ότι έχουμε επανάληψη της ιστορίας με το μήλο στον παράδεισο. Η γυναίκα έφαγε το παραμύθι του διάβολου και δάγκωσε το μήλο της "γνώσης" και της χειραφέτησης και τώρα άνδρες γυναίκες τρώνε μπούτσον εκτός παραδείσου. Οι γυναίκες και κυριολεκτικά. :confused:
 

Porn Gangster

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Μηνύματα
13.742
Κριτικές
137
Like
20.951
Πόντοι
20.786
Το παρακάτω thread είναι αποτέλεσμα μιας εις βάθος κουβέντας που είχα πριν μερικές μέρες με μία παιδική μου φίλη κατά την οποία μου αποκάλυψε ότι έχει γραφτεί σε ένα site και έχει ξεκινήσει τις βίζιτες. Η συγκεκριμένη κουβέντα με σάστισε τόσο πολύ που πραγματικά όσο και να στύβω το μυαλό μου, άκρη δεν βρισκω. Είπα λοιπόν να το ποστάρω εδώ με την ελπίδα να βρεθεί κάποιος σοφότερος από εμένα να δώσει κάποια βοήθεια.


ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ
1. Την συγκεκριμένη κοπέλα την ξέρω από παιδάκι, για αυτό ακριβώς τον λόγο οι σχέσεις μας ήταν πάντα φιλικές και μόνο. Δεν έχει παιχτεί ποτέ τίποτα ερωτικό και πιθανώς αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισε να μου ανοιχτεί.
2. Καθώς έχουμε υπάρξει σε διάφορες κοινές παρέες μέσα στα χρόνια, έχει ακούσει κάποιες σκόρπιες κουβέντες από άτομα που είναι καλύτερο «να μασάνε πάρα να μιλάνε» κατάλαβε ότι είμαι πουτανιάρης αποφάσισε να μου ανοιχτεί:
α. «Για να το βγάλει από μέσα της» και «να μπορεί να συζητάει με κάποιον».
β. Για να έχει μια δικλίδα ασφαλείας σε περίπτωση που της συμβεί κάτι κακό (να υπάρχει κάποιος που να έχει την έξτρα πληροφορία).


ΕΙΣΑΓΩΓΗ
1. Πρόκειται για ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, ένα φυσιολογικό πλάσμα από αυτά που όλοι έχουμε γνωρίσει κατά χιλιάδες στη ζωή μας. Είναι η τελευταία που θα φανταζόσουν ποτέ ότι κάνει βίζιτες. Αν με ρωτάγατε… εγώ θα έβαζα το χέρι μου στην φωτιά!
2. Από όσο την ξέρω όλα μας τα χρόνια δεν είχε ποτέ μπλεξίματα. Ούτε ναρκωτικά, ούτε πολύ ποτό, ούτε τζόγο, ούτε αυτό που λέμε «κακές παρέες», ούτε τίποτα άλλο παράξενο.
3. Επίσης η σεξουαλική της ζωή (όπως υποπτευόμουν και όπως μου επιβεβαίωσε) δεν ήταν ποτέ εξτρίμ και με περίεργα γούστα ή ακόλαστη όρεξη για σεξ.
4. Η κοπέλα έρχεται από μια κανονική και αγαπημένη οικογένεια. Οι δυο τις γονείς είναι ακόμα μαζί και αγαπημένοι. Ο πατέρας της ΔΕΝ πλακώνει την ιδία ή την μάνα της στο ξύλο. ΔΕΝ είναι μπεκρής ή πρεζάκι. ΔΕΝ είναι τζογαδόρος. ΔΕΝ έχει 157 γκόμενες μαζί με την μάνα της (απ’ όσο ξέρουμε τουλάχιστον). Είναι γενικώς μια οικογένεια χωρίς δράματα.
5. Πρόκειται για μια κλασική οικογένεια της εργατικής τάξης. Μεροκαματιάρης πατέρας και μάνα οικιακά και μεγάλωμα παιδιών. Δεν πεινάνε. Αλλά δεν μπορούν να κάνουν και την μεγάλη ζωή. Ούτε έχει η κοπέλα π.χ. να περιμένει να κληρονομήσει το μαγαζί του μπαμπά της.


ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ
Το σκεπτικό της κοπέλας που την οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι αρκετά απλό:
1. «Είμαι 27χρ. απόφοιτη Λυκείου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι σερβιτόρα ή λατζέρισα για το βασικό μισθό €550. Και δεν μπορώ καν να βρω δουλειά με σταθερό 8ωρο. Κάνω 4ωρα δεξιά και αριστερά. Και αν στο τέλος του μήνα έχω βγάλει €400 το λέω και επιτυχία.»
2. «Τα €400 δεν μου φτάνουν ούτε για τα τσιγάρα και το λογαριασμό του κινητού».
3. «Είμαι 27χρ. μένω ακόμα με τους γονείς μου και δεν έχω κανένα μέλλον αυτή την στιγμή. Κάτι πρέπει να κάνω».
4. «Θα είμαι σερβιτόρα μέχρι τα 50 μου? Έχεις δει πολλές 50χρονες σερβιτόρες?».
5. «Θα μπορούσα να βγω στην γύρα να βρω ένα φραγκάτο γαμπρό. Αλλά από το να με πηδάει κάποιος που δεν γουστάρω για μια ζωή, προτιμώ να με πηδάει κάποιος που δεν γουστάρω για μια ώρα και να φεύγω. Πιο τίμιο μου φαίνεται και πιο βολικό».
6. «Θα μαζέψω κάποια λεφτά και μετά να μπορέσω να φτιάξω την ζωή μου όπως την θέλω».
7. «Μόνο τώρα μπορώ να το κάνω αυτό. Αν φτάσω 40χρ και είμαι ακόμα σερβιτόρα με €550 (στην καλύτερη) τι θα κάνω τότε? Ποιος θέλει μια 40χρ για βίζιτα?»


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
1. Πραγματικά παιδιά δεν ήξερα τι να της απαντήσω.
2. Με ρώτησε: «Εσύ μπορείς να μου βρεις μια δουλειά να βγάζω έστω €700-€800 να μπορέσω να ζήσω σαν άνθρωπος?». Δεν μίλησα μόνο την κοίταγα σαν χάνος. Αλλά η ειλικρινής απάντηση είναι: «Όχι. Χωρίς πτυχίο δεν μπορώ».

Καταλήγουμε λοιπόν στα μεγάλα ερωτήματα:

Α. Αν είσαι γυναικά 27χρ χωρίς πτυχίο στην Ελλάδα του 2021 (και ο μπαμπάς σου δεν έχει τις άκρες για να σε «χώσει» κάπου να παίρνεις ένα αξιοπρεπή μισθό), τι μπορείς να κάνεις για να βγάζεις ένα μηνιάτικο που να σου επιτρέπει να ζεις αξιοπρεπώς?

Β. Είναι τελικά η βίζιτα η μόνη λύση σε αυτή την εξίσωση?

Και τι είσαι εσυ ρε τυπε να της βρεις δουλειά ; γραφείο; έλεος με τις απαιτήσεις τους επιτέλους.

Εντάξει δεν σπούδασε δεν εκανε κάτι παραπανω να ανοιχτεί να κάνει κάτι δικό της δεν θέλει... Περιμένει από άλλους να τις βρουν και δουλειά.

Γυναίκες μλκα μια ζωή απαιτήσεις απο παντου. Καβατζομουνα.
 

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
6.436
Κριτικές
2
Like
5.689
Πόντοι
2.356
Γιατί δεν κοιτάς για εργάτης αποθήκης? Όλοι ζητάνε γιατί κανείς δεν πάει. Αν βέβαια αντέχεις τη χειρωνακτική εργασία. Επίσης τα λεφτά συνήθως είναι ο βασικός, αλλά είναι μια αρχή.
Δεν παίρνουν Μπραταν. Θέλουν πιτσιρίκαρια. Και είμαι 38. Πρόσφατα πέρασα συνέντευξη. Λες και προσλάμβανανε στη ΝΑΣΑ ήταν οι τύποι...και ζητούσαν απλό αποθηκαριο που σημειωτέον έχω εμπειρία... Αστα
 

FrischgeduschT

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2020
Μηνύματα
107
Like
136
Πόντοι
1
Παίκτη για αρχή θα σου μεταφέρω ένα ρητό που έμαθα εδώ μέσα: Μην πιστεύεις πούστη λογια και πουτάνας μοιρολόγια.

Υπάρχουν πάμπολλες κοπέλες εκεί έξω και δικές μου συμμαθήτριες και γνωστές μου ξέρω που με απολυτήριου Λυκείου - Γυμνασίου κατάφεραν και έφτιαξαν τη ζωή τους.
Μια χαρά δουλειές υπάρχουν: Καθαρίστρια, πωλήτρια ,μπαργούμαν, σερβιτόρα, τηλεπωλήσεις, baby sitting, κλόουν σε παιδικά πάρτι, μαγείρισα, μοδίστρα.
Πώς είπατε, δεν έχουν καλά λεφτά;

Σε αυτή την περίπτωση ας φρόντιζε η κοπέλα αντί να κοιτάζει το ταβάνι από τότε που τελείωσε το σχολείο μέχρι τα 27 της να μάθαινε καμιά ξένη γλώσσα, να έβγαζε επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης, να γραφόταν σε κανένα δημόσιο ΙΕΚ κομμώτρια. Γιατί λίγες έχουν κάνει προκοπή έτσι;

Φίλε η αλήθεια που δεν θέλεις να παραδεχτείς είναι ότι η φίλη σου είναι τεμπέλα και δεν της αρέσει η προσπάθεια. Αντίθετα της αρέσει (ή έστω δεν την χαλάει) το γαμήσι. Και δεν την κατηγορώ, αν έχει το ψυχικό σθένος να το κάνει, ας το κάνει και καλές δουλειές. Αλλά η παπάτζα ότι φταίει η πουτάνα η κοινωνία κομμένη. Έχουμε υπάρξει και εμείς άνεργοι και ξέρουμε.
Σωστοοος!
50 ευρω για καθαρισμα 6 ωρες, πληρωνω την Αλβανίδα και την προσεχω μη φυγει και πού θα βρω άλλη.. σκυλι στην δουλειά και συνεπεστατη
 

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Μηνύματα
1.262
Κριτικές
2
Like
770
Πόντοι
96
Παίκτη για αρχή θα σου μεταφέρω ένα ρητό που έμαθα εδώ μέσα: Μην πιστεύεις πούστη λογια και πουτάνας μοιρολόγια.

Υπάρχουν πάμπολλες κοπέλες εκεί έξω και δικές μου συμμαθήτριες και γνωστές μου ξέρω που με απολυτήριου Λυκείου - Γυμνασίου κατάφεραν και έφτιαξαν τη ζωή τους.
Μια χαρά δουλειές υπάρχουν: Καθαρίστρια, πωλήτρια ,μπαργούμαν, σερβιτόρα, τηλεπωλήσεις, baby sitting, κλόουν σε παιδικά πάρτι, μαγείρισα, μοδίστρα.
Πώς είπατε, δεν έχουν καλά λεφτά;

Σε αυτή την περίπτωση ας φρόντιζε η κοπέλα αντί να κοιτάζει το ταβάνι από τότε που τελείωσε το σχολείο μέχρι τα 27 της να μάθαινε καμιά ξένη γλώσσα, να έβγαζε επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης, να γραφόταν σε κανένα δημόσιο ΙΕΚ κομμώτρια. Γιατί λίγες έχουν κάνει προκοπή έτσι;

Φίλε η αλήθεια που δεν θέλεις να παραδεχτείς είναι ότι η φίλη σου είναι τεμπέλα και δεν της αρέσει η προσπάθεια. Αντίθετα της αρέσει (ή έστω δεν την χαλάει) το γαμήσι. Και δεν την κατηγορώ, αν έχει το ψυχικό σθένος να το κάνει, ας το κάνει και καλές δουλειές. Αλλά η παπάτζα ότι φταίει η πουτάνα η κοινωνία κομμένη. Έχουμε υπάρξει και εμείς άνεργοι και ξέρουμε.
Κοιτα, δεν εχεις αδικο, αλλα δεν εχεις και δικιο.

Το 35-40% ανεργεια δεν προκυπτει γιατι ειναι οι μισοι τεμπελιδες.
Φυσικα και ΟΛΟΙ θελουν να βγαλουν τα οσο περισσοτερα μπορουν με τον λιγοτερο κοπο, αλλα αυτο εχει να κανει με ολους οσοι δεν αγαπουν την δουλεια τους.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΕΣ!!

(Αυτες που αγαπουν αυτο που κανουν, απλα το πανε σε αλλο επιπεδο
επειτα εχεις αυτες που εκτιμουν τα λεφτα που παιρνουν
μετα αυτες που κανουν αρπαχτες
και τελος τις αχρηστες που προσπαθουν να κοροιδεψουν!
)

Τωρα, η αληθεια ειναι πως μπορεις να βρεθεις ασχημα στριμωγμενη σαν γυναικα ΑΝ εισαι λιγο ομορφουλα και δεν εχεις καποια γνωση/πτυχιο/προυπηρεσια.
Αυτο που συμβαινει (και εχει τυχει σε 3-4 γνωστες, οι δυο 7-8αρακια) ειναι πως πανε για δουλεια και καταληγουν να τους την πεφτουν οι εργοδοτες, ξεροντας την οικονομικη τους κατασταση να θελουν πρακτικα να γαμησουν στην τιμη του μισθου με ευχολογιο για σταθερη δουλεια ή προαγωγη. Οταν φτασεις λοιπον να το δεις αυτο το εργο 2-3-10 φορες, πολυ ευκολα μπορεις να πεις, "οκ, ας το κανω κανονικα και με το νομο" να βγαζω και τα λεφτα που πρεπει. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΥΤΑΝΑ την λενε.

Και τελος παντων. ΔΕΝ ειναι προνομιο της Ελλαδας. Παντου γινεται το ιδιο. Στην Αμερικη με πρακτικα μηδεν ανεργεια προ covid, ειχα τουλαχιστο το 5 προσφορες μεσα σε 3 μηνες για να κανω τον sugar daddy απο 20-25 χρονων ΘΕΟΜΟΥΝΑ. Η μια μαλιστα μου μου ζητησε να μενει μαζι μου χωρις ενοικιο και χωρις συμμετοχη στα εξοδα του ΣΜ εναντι σεξ!

Τωρα η παραινεση, "ας φρόντιζε η κοπέλα αντί να κοιτάζει το ταβάνι από τότε που τελείωσε το σχολείο" δεν βοηθα στην κατασταση που ειναι αυτη τη στιγμη.

Ας κανει λοιπον, οτι νομιζει, και ας αφησουμε τις φιλοσοφιες. Μπορει αυτο να της ταιριαζει καλυτερα απο οτι αλλο. Κανενας μας δεν ειναι στο πετσι της ΚΑΙ ειναι κουλο να γραφουμε ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE πως ειναι κριμα για την κοπελα!
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
5.042
Κριτικές
9
Like
12.991
Πόντοι
3.836
Κοιτα, δεν εχεις αδικο, αλλα δεν εχεις και δικιο.

Το 35-40% ανεργεια δεν προκυπτει γιατι ειναι οι μισοι τεμπελιδες.
Φυσικα και ΟΛΟΙ θελουν να βγαλουν τα οσο περισσοτερα μπορουν με τον λιγοτερο κοπο, αλλα αυτο εχει να κανει με ολους οσοι δεν αγαπουν την δουλεια τους.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΕΣ!!

(Αυτες που αγαπουν αυτο που κανουν, απλα το πανε σε αλλο επιπεδο
επειτα εχεις αυτες που εκτιμουν τα λεφτα που παιρνουν
μετα αυτες που κανουν αρπαχτες
και τελος τις αχρηστες που προσπαθουν να κοροιδεψουν!
)

Τωρα, η αληθεια ειναι πως μπορεις να βρεθεις ασχημα στριμωγμενη σαν γυναικα ΑΝ εισαι λιγο ομορφουλα και δεν εχεις καποια γνωση/πτυχιο/προυπηρεσια.
Αυτο που συμβαινει (και εχει τυχει σε 3-4 γνωστες, οι δυο 7-8αρακια) ειναι πως πανε για δουλεια και καταληγουν να τους την πεφτουν οι εργοδοτες, ξεροντας την οικονομικη τους κατασταση να θελουν πρακτικα να γαμησουν στην τιμη του μισθου με ευχολογιο για σταθερη δουλεια ή προαγωγη. Οταν φτασεις λοιπον να το δεις αυτο το εργο 2-3-10 φορες, πολυ ευκολα μπορεις να πεις, "οκ, ας το κανω κανονικα και με το νομο" να βγαζω και τα λεφτα που πρεπει. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΥΤΑΝΑ την λενε.

Και τελος παντων. ΔΕΝ ειναι προνομιο της Ελλαδας. Παντου γινεται το ιδιο. Στην Αμερικη με πρακτικα μηδεν ανεργεια προ covid, ειχα τουλαχιστο το 5 προσφορες μεσα σε 3 μηνες για να κανω τον sugar daddy απο 20-25 χρονων ΘΕΟΜΟΥΝΑ. Η μια μαλιστα μου μου ζητησε να μενει μαζι μου χωρις ενοικιο και χωρις συμμετοχη στα εξοδα του ΣΜ εναντι σεξ!

Τωρα η παραινεση, "ας φρόντιζε η κοπέλα αντί να κοιτάζει το ταβάνι από τότε που τελείωσε το σχολείο" δεν βοηθα στην κατασταση που ειναι αυτη τη στιγμη.

Ας κανει λοιπον, οτι νομιζει, και ας αφησουμε τις φιλοσοφιες. Μπορει αυτο να της ταιριαζει καλυτερα απο οτι αλλο. Κανενας μας δεν ειναι στο πετσι της ΚΑΙ ειναι κουλο να γραφουμε ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE πως ειναι κριμα για την κοπελα!
Παίκτη επέτρεψέ μου να σου πω ότι τα βλέπεις τα πράγματα επιφανειακά. 40% ανεργεία πώς προέκυψε; Όταν λήξει η σεζόν που μπαίνουν όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο ταμείο ανεργίας; Να σου πω ότι έχω υπάρξει άνεργος για 7 μήνες και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να μη βρίσκεις δουλειά και ας έχεις τα προσόντα. Επίσης έχω δει αγγελίες "ζητείται γραμματέας κοπέλα, μηχανικός κοπέλα, σχεδιστής κοπέλα" γνωστά αυτά.
Για αυτές που τους την πέφτουν, ας υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Σήμερα με τα social media, φεμινιστικές οργανώσεις, τα αφεντικά θα πρέπει να φοβούνται όχι οι κοπέλες.

Φυσικά και σε άλλες χώρες υπάρχει ανεργία και χειρότερη. Όπως υπάρχουν και άνθρωποι που μετανάστευσαν και δεν άρχισαν να σπρώχνουν ναρκωτικά ή να βγάζουν τις ξαδέρφες τους στο κλαρί, αλλά δούλεψαν χειρωνακτικές εργασίες. Όπως υπάρχουν και άνθρωποι που έκατσαν να μάθουν ξένες γλώσσες ,να βγάλουν επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης, το πάλεψαν και το παλεύουν.
Για αυτό όχι παίκτη, δε λυπάμαι κανέναν και καμία. Η ζωή δε δείχνει έλεος, γιατί να δείχνω εγώ;
 

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Μηνύματα
1.262
Κριτικές
2
Like
770
Πόντοι
96
Παίκτη επέτρεψέ μου να σου πω ότι τα βλέπεις τα πράγματα επιφανειακά. 40% ανεργεία πώς προέκυψε; Όταν λήξει η σεζόν που μπαίνουν όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο ταμείο ανεργίας; Να σου πω ότι έχω υπάρξει άνεργος για 7 μήνες και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να μη βρίσκεις δουλειά και ας έχεις τα προσόντα. Επίσης έχω δει αγγελίες "ζητείται γραμματέας κοπέλα, μηχανικός κοπέλα, σχεδιστής κοπέλα" γνωστά αυτά.
Για αυτές που τους την πέφτουν, ας υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Σήμερα με τα social media, φεμινιστικές οργανώσεις, τα αφεντικά θα πρέπει να φοβούνται όχι οι κοπέλες.

Φυσικά και σε άλλες χώρες υπάρχει ανεργία και χειρότερη. Όπως υπάρχουν και άνθρωποι που μετανάστευσαν και δεν άρχισαν να σπρώχνουν ναρκωτικά ή να βγάζουν τις ξαδέρφες τους στο κλαρί, αλλά δούλεψαν χειρωνακτικές εργασίες. Όπως υπάρχουν και άνθρωποι που έκατσαν να μάθουν ξένες γλώσσες ,να βγάλουν επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης, το πάλεψαν και το παλεύουν.
Για αυτό όχι παίκτη, δε λυπάμαι κανέναν και καμία. Η ζωή δε δείχνει έλεος, γιατί να δείχνω εγώ;
Μη δειχνεις οικτο, δεν ειναι υποχρεωτικο. Βγαζεις οτι εχεις και συ και ο καθενας μας.
Εγω απο την αλλη βλεπω παιδια και μεγαλους που απλα δεν εχουν τα εφοδια να ανταπεξελθουν στους ρυθμους και τις αναγκες της εποχης απο την μια και μια οικονομια που εχασε το 60% της αξιας της μεσα σε 1 χρονο (για την Ελλαδα μιλωντας). Σε μια τετοια συρικνωση, εντος των τειχων, ΟΤΙ και αν κανεις, παλι το 30% θα ειναι εκτος εργασιας γιατι απλα δεν υπαρχουν δουλειες!
Εχω γυρισει το μισο πλανητη, ελπιζω να δω και τον υπολοιπο μισο μεχρι να πεθανω, και οταν λεω γυρισει, εννοω "ζησει" ουτε τουριστας για διακοπες, ουτε ναυτικος να σκαω στις υπαναπτικτες χωρες με τον ευρωπαϊκο μισθο και να νομιζω οτι ειμαι ο μιστερ γαμαω. Σε γενικες γραμμες ΚΑΙ η κατανομη του πλουτου ειναι ζαβη ΚΑΙ η γνωση ειναι ελλιπεστατη για να αντιμετωπισει ο πολυς κοσμος τα τεχνολογικα αλματα.
Τα αλματα που παντα εκανε η τεχνολογια, αλλα τωρα γινονται πολυ πιο γρηγορα και, μαντεψε, ειναι σωρευτικα, ερχονται πανω απο αυτα που εχουν ηδη γινει.
Τωρα εσυ θα μου πεις οτι εισαι ικανος και μπορεις κτλ κτλ... οκ. Μπραβο.
θες να το παιξεις σκληρος και τιμωρος? καλα κανεις, ποιος ειμαι εγω να σου πω αλλιως?
Η ζωη ποτε δεν ηταν ευκολη, απλα ειναι αλλο να πεθαινεις απο την πεινα γιατι δεν εβρεξε και εχει βουλιαξει η παραγωγη ή γιατι εσκασε ενας λιμος και αλλο να πεθαινει ενα (μεγαλο) κομματι του κοσμου απο πεινα ενω ενα αλλο πεθαινει απο παχυσαρκια. Αυτα δεν εχουν να κανουν με την ικανοτητα του ατομου.
Για μενα μιλωντας λοιπον, θα πω πως δεν κρινω τοσο ευκολα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: srek7

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom