DickWinters
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Δεκ 2022
- Like
- 1.004
- Πόντοι
- 81
Η ερώτηση μου..και που δεν κατάλαβα ποτέ είναι η εξής : Τι στον πούτσο σας νοιάζει τι κάνει ο άλλος και πως ντύνεται και ως τι προσδιορίζεται..και αν μπορεί να αισθάνεται γυναίκα η άντρας η κάτι ενδιάμεσο. Δηλαδή για να έχει κάποιος πραγματική δυσφορία για το τι κάνει ο άλλος πρέπει να έχει εμπάθεια για τέτοια άτομα.
Εμένα προσωπικά πχ δεν μου αρέσει η εικόνα ενός τύπου με γυναικεία ρούχα και περούκα...ούτε μιας κοπέλας με ξυρισμένα μαλλιά που μιλάει σαν μαστωρας σε συνεργείο....αλλά δεν με απασχολεί τι κάνουν..μακάρι να περνάνε καλά....δεν με ενδιαφέρει ούτε έχω κάποια εμπάθεια μαζί τους. Εάν η κοινωνία τους δεχόταν χωρίς δεύτερη σκέψη όπως είναι τότε δεν θα γίνονταν και θέμα μεγάλο όπως τώρα.
Τι ακριβώς πρέπει να δεχθεί η κοινωνία χωρίς δεύτερη σκέψη;;;
Άλλα ζητάνε τώρα, άλλα ζητούσαν πριν 5 χρόνια, και άλλα πριν 10 και πριν 20. Και, φυσικά, άλλα θα ζητάνε αύριο.
Οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν ανοιχτόμυαλοι με τα προ μιας 10ετίας δεδομένα, σήμερα είναι κακοί σεξιστές και τρανσοφοβικοί.
Διαρκώς τεντώνουν το σκοινί, δεν το βλέπεις;
Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον ελάχιστοι ΛΟΑΤΚΙ 'μάχονται' για τα δικαιώματα τους ως άνθρωποι. Πλέον έχουμε περάσει στην εποχή που οι βασικές αξιώσεις τους έχουν να κάνουν με την ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ. Τα δικαιώματα λίγο ως πολύ τα πήραν, τώρα θέλουν ορατότητα. Θέλουν να διαβάζουν παραμύθια σε μικρά παιδιά, θέλουν να παίζουν σε διαφημίσεις για σαμπουάν, θέλουν να μοστράρουν το παπάρι τους σε ριάλιτι γυναικείων μοντέλων, θέλουν να συμμετέχουν σε γυναικεία σπορ, θέλουν να καταχράζονται τον αέρα της γιουροβίζιον για να μας λένε πόσο καλές αδερφές είναι, ΑΠΑΙΤΟΥΝ να προβάλλονται σε ταινίες και σειρές με συγκεκριμένο και δυναμικό τρόπο (που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα) την ίδια στιγμή μάλιστα που το πόσο άσχημα θα απεικονιστεί ένας λευκός άντρας σε μια ταινία μοιάζει με βαρέλι δίχως πάτο... Και η λίστα συνεχίζεται. Είναι πραγματικά μεγάλη.
Ακόμα και κάτι παράλογα καπρίτσια τους, όπως τα pronouns ή το να πηγαίνουν ξερωγω σε γυναικολόγο για εξετάσεις, νομίζω πως στο βάθος γίνονται κι αυτά για την ορατότητα. Για να σου τη μπουν στο μάτι.
Το δεύτερο ταμπλό στο οποίο παίζουν, πέραν από τη διεκδίκηση της ορατότητας, έχει να κάνει με την εύρεση τρόπων για να βάλουν στενό κορσέ στον λευκό άντρα και σε οτιδήποτε θεωρείται παραδοσιακά ισχυρό ή φυσιολογικό (πχ εκκλησία, οικογένεια). Την κύρια επίθεση σε αυτό το μέτωπο έχει αναλάβει το φεμινιστικό κίνημα, αλλά μια χαρά "ρίχνουν" και οι ΛΟΑΚΤΙ όταν δίνεται η ευκαιρία.
Αυτά είναι τα "δικαιώματα" που διεκδικούν σήμερα. Ορατότητα, επιβολή του παραλόγου και διάλυση κάθε παράδοσης.
Και αυτοί άνθρωποι ψηφίζουν και -αν και μειοψηφία- έχουν καταφέρει να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των τάσεων στα σόσιαλ. Αλλά για σενα, όλα καλά.
Τελευταία τροποποίηση: