Νέα

Υπερβολικό κόστος σε εστιατόρια και ταβέρνες

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Σαλονικιος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 501
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι είδους φαγητό προτιμάτε


  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    94

Άχθος Αρούρης

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Απρ 2021
Μηνύματα
8.190
Κριτικές
65
Like
20.396
Πόντοι
14.936
Αυστηρα και ΜΟΝΟ κεντρο Ομονοια και γυρω γυρω
για ΚΑΛΟ και ΠΟΙΟΤΙΚΟ φαγητο...
%CE%A6%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%A6%CE%95%CE%9B-%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%92%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%95%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%9F-%CE%A0%CE%9B%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%91-%CE%92%CE%91%CE%98%CE%97%CE%A3-%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D%CE%91-FALAFEL-AL-SHARQ-gbd.gr-1.jpg
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Παπάκι πές καί τό άλλο -Μού τό έχουν πεί πολλοί Σέφ-
Οτι στήν επαγγελματική κουζίνα...δέν πετάνε τίποτα!!
Αυτό ισχύει γενικώς όπου υπάρχει φαι. Φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες κτλ. Έχω δουλέψει σε φούρνο που το αφεντικό με τον τρόπο του σου έλεγε ότι δεν θα πετάξεις τίποτα. Άνοιγες ένα δοχείο βούτυρο και μόλις έφτανε στο τέλος, ερχόταν
και με μαχαίρι σερβιρίσματος μάζευε ακόμα και τα ίχνη βουτύρου από το καπάκι. Δεν τον θυμάμαι να πετάει ούτε και το αλεύρι που σκονίζαμε την πλασταρια για να μην κολλάει το ζυμάρι. Κι αυτό ακόμα το μαζευε με βουρτσακι και πιατάκι. Αν έχεις φάει τα παλιά τα σταφιδοψωμα που ήταν φοβερά, ο λόγος ήταν εκτός του ότι ήταν καλύτερα τα υλικά τότε, είχαν μέσα τα πάντα από όλα τα ζυμάρια. Τσουρέκι, κουλούρι γλυκό, άρτο εκκλησίας, ψωμί κτλ.

:2funny:
 
Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Μηνύματα
9.936
Κριτικές
30
Like
20.482
Πόντοι
8.846

Ακροατής_

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Αυγ 2023
Μηνύματα
4.161
Like
3.711
Πόντοι
1.706
Αυτό ισχύει γενικώς όπου υπάρχει φαι. Φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες κτλ. Έχω δουλέψει σε φούρνο που το αφεντικό με τον τρόπο του σου έλεγε ότι δεν θα πετάξεις τίποτα. Άνοιγες ένα δοχείο βούτυρο και μόλις έφτανε στο τέλος, ερχόταν
και με μαχαίρι σερβιρίσματος μάζευε ακόμα και τα ίχνη βουτύρου από το καπάκι. Δεν τον θυμάμαι να πετάει ούτε και το αλεύρι που σκονίζαμε την πλασταρια για να μην κολλάει το ζυμάρι. Κι αυτό ακόμα το μαζευε με βουρτσακι και πιατάκι. Αν έχεις φάει τα παλιά τα σταφιδοψωμα που ήταν φοβερά, ο λόγος ήταν εκτός του ότι ήταν καλύτερα τα υλικά τότε, είχαν μέσα τα πάντα από όλα τα ζυμάρια. Τσουρέκι, κουλούρι γλυκό, άρτο εκκλησίας, ψωμί κτλ.

:2funny:
Δέν πάω μακριά, πρίν 2-3 χρόνια κάποιος "Αραπαίος" τώρα Πακιστανός ήταν κάτι άλλο δέν θυμάμαι,
είχε χύσει μέσα η σέ φαγητό η σέ καφέ...καί τούς έπιασαν!
-Τό είχαν γράψει καί οι εφημερίδες τά Sites κτλ-
 
Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Μηνύματα
9.936
Κριτικές
30
Like
20.482
Πόντοι
8.846
Έχω γνωστο που νοικιάζει διαμερίσματα. 35χρονων δεν εχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Παρότι άσχημος έχει. Και γκόμενά ελλεεινιδα..
Να τον παντρευτείς τύπε κασελάκη leader...
 

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Μηνύματα
4.201
Κριτικές
3
Like
33.279
Πόντοι
6.186
Τι λες ρε τύπε.... Τελικά επιβεβαιώνονται κάποια γεγονότα καθώς ενώνω σημεία στο κεφάλι μου.

Και γνωστός κομμωτής που πηγαίναν διάφοροι και του έλεγαν όσο να ναι τα πάντα, μου είχε πει πατέντα που είχε κάνει πολύ διάσημη ταβέρνα και δε το πίστευα. Πάντα κάτι με χαλούσε όταν έφευγα αλλά όλη η προσέγγιση και η διακόσμηση σε έκανε να πεις, ναι πάλι είμαι παρανοικός ψυχάκιας και πάλι εμένα κάτι μου φταίει ως συνήθως. Εν τέλει μου είχε πει ότι είχε επιστρατεύσει κρεοπώλες να του δίνουν προς λήξη και σήψη κρέατα μιας και αυτός είχε σταθερή πελατεία και φεύγαν κατευθείαν, σε χαμηλότερες έως τζάμπα τιμές. Με τις πατέντες του βουτήγματος σε μαρινάδες και υγρά κοκτέιλ ξαναερχόντουσαν λίγο στα ίσια τους. Να γιατί αυτός στα 5 χρόνια που έχει την ταβέρνα έχει 10 εξοχικά, και 3 αμάξια.
φίλε έπιανα δουλειά 0900 κ τελειώναμε γύρω στις 2100, καθόμασταν να φάμε όλοι μαζί το βράδυ κ εγώ άπλα έλεγα ότι δεν πεινάω, άλλος θεός σχωρεστων έβαζε όλη την βδομάδα κοντοσουβλια κ κοκορέτσια να γυρίζουν σε ψησταριές χωρίς φωτιά όλα την βδομάδα κ Σαββατοκύριακο τα έψηνε (είχε στείλει κόσμο στο νοσοκομείο, ολόκληρα λεωφορεία απο ΚΑΠΗ , του το είχαν σφραγίσει 2-3 φορές)
Τεσπα η περιοχή ποια εχει 6 ταβέρνες κ μόνο στη μια πάω κ τρώω!
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Δέν πάω μακριά, πρίν 2-3 χρόνια κάποιος "Αραπαίος" τώρα Πακιστανός ήταν κάτι άλλο δέν θυμάμαι,
είχε χύσει μέσα η σέ φαγητό η σέ καφέ...καί τούς έπιασαν!
-Τό είχαν γράψει καί οι εφημερίδες τά Sites κτλ-
Δεν το ξέρω αλλά δεν μου κάνει κι εντύπωση αν είναι αλήθεια. :confused:
 

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Μηνύματα
421
Like
903
Πόντοι
81
και εγώ αυτή την εντύπωση έχω,επίσης στα μαγαζιά που κάνουν μαγειρευτό για εργένηδες κλπ δεν νομίζω να υπάρχει η ίδια ελεεινή ποιότητα με μπεργκεράδικα του ποδιού,γυράδικα κλπ,σίγουρα τα πράγματα θα είναι πιο ασφαλή.
γενικά το μαγείρεμα λόγω της ακρίβειας των τροφίμων ειναι και αυτό ακριβό πια.
Σιγουρα ειναι πιο υγιεινα. Το μαγειρεμα παραμενει πιο φτηνο απο το εξω, καθε ειδους εξω και ξερεις και τι τρως
 

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Μηνύματα
4.201
Κριτικές
3
Like
33.279
Πόντοι
6.186
Ξέρω 10 άτομα που έχουν δική τους ταβέρνα/εστιατόριο, μη μιλήσω για σουβλατζίδικα και ψησταριές.
Για κάποιο γαμημένο λόγο δεν θα δεις π-ο-τ-έ κανέναν πουσταρά να τρώει ούτε όταν δουλεύει αλλά ούτε καν να κρατάει μια σακούλα με το σκατοφαί που φτιάχνει όταν κλείνει και φεύγει για να πάει να φάει στο σπίτι του. Αυτό κάτι πρέπει να μας λέει.
Επίσης γτ όλοι πασχίζουν να μην πάρουν με τίποτα έλληνα στη δουλειά. Με τίποτα όμως.
Γιατί; Για να μη μάθει κανένας πούστης τι παίζει κα΄τω από το τραπέζι. Από την βρώμα με τις κατσαρίδες στο παρασκήνιο μέχρι τα σάπια κρέατα και ότι άλλο δεν μπορεί να φανταστεί καν κάποιος που μπορεί να κάνουν.
καλά αυτό που λες δε ισχύει! ξέρω σουβλατζίδικο με 38 άτομα προσωπικό, οι περισσότεροι ελληνες μεσα κ τα αφεντικά μια χαρά τρώνε κ δίνουν κ στα μικρα παιδια τους!
 

Le Blanc

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Νοε 2018
Μηνύματα
1.949
Κριτικές
27
Like
4.317
Πόντοι
1.446
Απ τα πιο σωστά ποστ.
Είμαι πολύ κοντά να ξεκινήσω το μαγείρεμα. Ήδη έχω βάλει μπρος φτιάχνοντας τις μικρές μαλακίες που απαιτούνται για συνοδεία.
Μετά θα γραφτούν στην αρχιδοραφή μου όλοι. Και θα δούμε και ποοοσα λεφτά θα μείνουν στο τέλος του μήνα από τα τιπς και τα πανάκριβα εμετικά σκουπίδια που δεν θα τρώγαν ούτε οι ιδιοι αν είχαμε πόλεμο.

Στη τελική τύποι πηγαίντε κρεοπωλείο πάρτε μια κούτα καλαμάκια κοτόπουλο, μπιφτέκια ωμά κοτόπουλα, καμιά μπριζόλα, στήθια κοτοπουλο, 10 σακουλάκια ρύζι μπαζμάτι, πατάτες και μαρούλια ή φρεσκούληδες για συνοδεία. Μέσα μέσα και κανένα ψαρικό. Με το καιρό λίγη προσπάθεια για τα όσπρια και είμαστε έτοιμοι. Και πάρτε τις αρχιδάρες μας πούστηδες ξεκωλιασμένοι. Μη ξεχνάτε τύποι ότι στο τέλος του μήνα ο τύπος έχει μια τεράστια βαλίτσα με λεφτά που έχει το ντελιβεράδικο και ο διανομέας που κλαίει έχει κανένα 2χιλιαρο να γαμήσει και 10 μουνιά όσο εσύ κι εγώ θα κλαίμε μαζεύοντας 2ευρα στις 20 του μήνα.

Τα χρήματά μας όσα και αν είναι αυτά καθορίζουν και φτιάχνουν το κάθε μαλάκα εκεί έξω.
Να ξερεις το μαγειρεμα στο σπιτι θα σε σωσει. Θα γλυτωσεις πολλα λεφτα.
Προσωπικα πάντα μαγείρευα αλλα σε εξοδους πάντα έτρωγα και κάτι απέξω,πλέον ουτε για πλάκα.
Έχω φάει ήδη απ΄οτο σπίτι και βγαίνω έξω,σιγά μην πληρώσω ένα πιτόγυρο 3,50 Ευρω.
Δεν μιλαμε για κανονικες ταβερνες και εστιατορια που θες κανα 25αρι το ατομο.
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Ετσι ακριβως .Λιγα ειναι τα μαγαζια που ειναι ενταξει σε υλικα και παρασκευη του προιοντος .Καποτε ετρωγα οταν ημουν ΚΕΑΠ στο κοτοπουλαδικο στον Σταυρο μιλαμε κορυφη .Παω Ασπροβαλτα γαμω το σπιτι του τον πουστη μπαγιατικο το κοτοπουλο μυρισε τον φωναζω ρε μαστορα με δουλευεις κλπ του λεω φατο εσυ εδω μπροστα μου εκανε την παλαβη του πεταω την κοτα στην μαπα και εφυγα ημουν τρελαμενος απο το σχολειο κατευθειαν Σταυρο και εφαγα μια κοτα μονος μου .
Το κοτόπουλο μπορεί να κάνει τεράστια ζημιά σε ένα μαγαζί λόγω σαλμονέλας αν κάτσει στραβά η περίπτωση. Επίσης υπάρχει κάτι που εξαφανίζει τις μυρωδιές από τα κρέατα
ή τουλάχιστον έτσι λένε οι "ειδικοί" αλλά κάνει ζημιά στον άνθρωπο. Σε κάθε περίπτωση θέλει προσοχή το φαι.
 

Le Blanc

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Νοε 2018
Μηνύματα
1.949
Κριτικές
27
Like
4.317
Πόντοι
1.446
Πρότεινε κάποιο μίνι οδηγό-πρόγραμμα για φαγητά. Και κοστολόγια μηνιαία πάνω κάτω αν δεν βαριέσαι τύπε.
Εγώ το πάω 3 φορές την εβδομάδα κρέας, 2 φορές όσπρια και 2 φόρες μακαρόνια/ρύζι για μεσημεριανό
Βράδυ τρώω ελαφριά σαλάτα,τόνο σε ελαιόλαδο,ντολμαδάκια.
Κοστολόγιο εξαρτάται αλλα πχ σε σύγκριση με ντελίβερι,ένα Σάββατο που έψησα με φίλο καλαμάκια,για 1,70κ κρέας,τζατζίκι που φτιάξαμε εμείς
και πίτες μας βγήκε λίγο πιο κάτω από 20 ευρώ και σκάσαμε από το φαί. Για να φάς 2 πιτόγυρα θες 7 ευρώ στην καλύτερη και σου βάζουν μέσα ίχνος κρέατος.
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
καλά αυτό που λες δε ισχύει! ξέρω σουβλατζίδικο με 38 άτομα προσωπικό, οι περισσότεροι ελληνες μεσα κ τα αφεντικά μια χαρά τρώνε κ δίνουν κ στα μικρα παιδια τους!
Αυτοί έχουν καλό πλάνο εργασίας και πάνε να κάτσουν στην πιάτσα για χρόνια!!!
Οι περισσοτεροι είναι της αρπαχτής η του ίσα ίσα.
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
5.095
Κριτικές
10
Like
13.184
Πόντοι
3.846
Ρωτήστε πόσο αγοράζουν οι έμποροι το ελαιόλαδο από τους παραγωγούς φέτος και θα καταλάβετε τι ορυκτέλαιο έχουν να ταϊσουν τουρίστες και Έλληνες φέτος το καλοκαίρι. Ή ορυκτέλαιο ή 50% οι τιμές επάνω.

Τρώω πολύ σπάνια έξω και όταν το αποφασίσω είμαι πολύ δύσκολος επειδή ξέρω πόσο εύκολο είναι να σου παίξουν πουστιά στο φαγητό. Υπάρχουν και οι καλοί ,υπάρχουν και αυτοί που μαγειρεύουν καλά προϊόντα αλλά ο κόσμος πάντα θα πηγαίνει στο φτηνό.
 

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Μηνύματα
421
Like
903
Πόντοι
81
Το φαγητο εξω για μενα δεν υπαρχει εδω και πολλα χρονια. Βασικα ποτε δεν υπηρχε. Δε μου αρεσει και το αλκοολ. Μονο για ψαρι πηγαινα αλλα σπανια λογω οικονομικης δυσκολιας Για καφε εβγαινα στην Ελλαδα αλλα και στη Γερμανια που ηρθα ουτε εδω παω για φαγητο εξω. Οποτε δεν γνωριζω την "πιατσα" ουτε ποσο ακριβη εγινε. Σιγουρα ομως ειναι ακομα πιο φτηνο το φαγητο εξω απ οτι στη Γερμανια.
Εμενα μου αρεσει να μαγειρευω και δεν κανω οικονομια στην ποιοτητα. Αν η ντοματα, το κολοκυθι ειναι καλα θα τα παρω. Το ιδιο με το κρεας ή τα γαλακτοκομικα.
Πρεπει να εχουν περασει πανω απο δεκα χρονια που ηταν η τελευταια φορα που παραγγειλα ντελιβερι. Να σου φερνουν το φαγητο μετα απο ωρα, κρυο, ανακατεμενο, μια αηδια
 

takis229

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2021
Μηνύματα
147
Like
359
Πόντοι
21
Όσοι δεν τρώτε έξω λόγω ποιότητας είμαι σίγουρος ότι σπίτι σας μαγειρεύετε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικά προϊόντα, αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής και κρέατα από ντόπιο κρεοπωλείο :confused:
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Γιαυτο το πιο safe είναι να παραγγείλεις πίτσα η μακαρόνια χωρίς κρέας
Μου έχει τύχει μύστης συνάδελφος απο πλοίο που ταξίδευε να μαγειρεύει κάργα μακαρόνια ορφανά και μετά περνώντας τα σε σογιέλαιο
να τα αμπαλάρει με λαδόκολλες σε τεράστιο τάπερ ώστε να έχει έτοιμα άφθονα και να φτιάχνει μόνο σάλτσες ώστε να γλυτώνει χρόνο. Δική του πατέντα.
 

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Μηνύματα
4.274
Κριτικές
5
Like
13.326
Πόντοι
3.786
Προφανως συγκρινεις εντελως διαφορετικα πραγματα.
Ο ΓΑΠ επεσε σε εναμισι χρονο και διελυσε το κομμα του.
Ο Κουλης κυβερναει ηδη 5 χρονια και εχει το κομμα του πρωτο με 25 μοναδες διαφορα.
Δεν ξερω πού βλεπεις ομοιοτητες.
Πότε βλεπεις να "πεφτει κατακορυφα"?
Στα 12 χρονια? Στα 16?
Δεν ευθύνεται μόνο ο ΓΑΠ για την κάθετη πτώση.Πλήρωσε τα σπασμένα και τα λάθη στην οικονομία των Σημίτη και Ανδρέα Παπανδρέου.Με την οικονομική κατάρρευση και τα μνημόνια,το θυμικό του κόσμου στράφηκε στο ΠΑΣΟΚ,παραβλέποντας όμως τότε την κακή διαχείριση του Κωστάκη Καραμανλή,ίσως επειδή το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε περισσότερα χρόνια.

Ο Μητσοτάκης τώρα έχει να αντιμετωπίσει την καυτή πατάτα της ακρίβειας,αλλά δεν κάνει κάτι ουσιαστικό.Έχει τον αέρα αλαζονείας του 44% και δε θα του βγει σε καλό
 

Διαγραμμένο μέλος 210059

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
30 Ιουλ 2021
Μηνύματα
2.086
Κριτικές
144
Like
24.377
Πόντοι
25.186
για να φας καλα κι ολοκληρωμενα, και σε μερος με τιμιο φαγητο κι οχι σαβουρα ( κι αυτο παιζεται δλδ ), δλδ ορεκτικο, σαλατα, κυριως, γλυκο και κατι να πιεις, κατω απο 30-40 ευρω δεν παιζει.
τωρα αν εισαι οκ με 2 πιτυγυρα κ μια πατατες, πληρωνεις 10 ευρω κι εισαι αρχοντας, αλλα δεν εχεις φαει ουτε ποιοτικα ουτε ολοκληρωμενα.
Καλα δε μιλαω για ψαρι αλανιαρικο, ή γκουρμε ή κρεατοφαγια τυπου τομαχωκ και ανγκους, εκει πας πανω απο 80-90 για πλακα.
και το μαγειρεμα πλεον, ειναι σχετικα ακριβο αθλημα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: linear

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom