Νέα

Υπερβολικό κόστος σε εστιατόρια και ταβέρνες

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Σαλονικιος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 501
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Τι είδους φαγητό προτιμάτε


  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    94

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Μηνύματα
14.822
Like
20.013
Πόντοι
3.656
Ο Μητσοτάκης τώρα έχει να αντιμετωπίσει την καυτή πατάτα της ακρίβειας,αλλά δεν κάνει κάτι ουσιαστικό.Έχει τον αέρα αλαζονείας του 44% και δε θα του βγει σε καλό
41% τον ιούνιο .


Αν θάψει τα 2/3 των επαγγελματιών με το φορολογικό που ετοιμάζει .... πόσο λες θα γίνει το 41% ;;;;
 

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Μηνύματα
4.422
Κριτικές
5
Like
14.091
Πόντοι
3.786
41% τον ιούνιο .


Αν θάψει τα 2/3 των επαγγελματιών με το φορολογικό που ετοιμάζει .... πόσο λες θα γίνει το 41% ;;;;
Μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές τον βλέπω να πέφτει κάτω από το μισό,αν το κάνει αυτό.Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες που τον ψήφισαν στην πλειοψηφία τους,θα τον μαυρίσουν σχεδόν όλοι
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Εγώ το πάω 3 φορές την εβδομάδα κρέας, 2 φορές όσπρια και 2 φόρες μακαρόνια/ρύζι για μεσημεριανό
Βράδυ τρώω ελαφριά σαλάτα,τόνο σε ελαιόλαδο,ντολμαδάκια.
Κοστολόγιο εξαρτάται αλλα πχ σε σύγκριση με ντελίβερι,ένα Σάββατο που έψησα με φίλο καλαμάκια,για 1,70κ κρέας,τζατζίκι που φτιάξαμε εμείς
και πίτες μας βγήκε λίγο πιο κάτω από 20 ευρώ και σκάσαμε από το φαί. Για να φάς 2 πιτόγυρα θες 7 ευρώ στην καλύτερη και σου βάζουν μέσα ίχνος κρέατος.
Το καλύτερο σουβλάκι για επιτυχια στο σπίτι πρέπει να έχει πίτα Αλεξάκης (ιδανική για ψήσιμο σπίτι), κρέας από λαιμό χοιρινού, ντομάτα κρεμμύδι και αλατοπιπερο με λίγη γλυκιά ή καυτερη πάπρικα. Τζατζίκι και πατάτες προαιρετικά. Γενικώς όλα είναι καλύτερα σπιτι. Έξω αξίζουν μόνο τα κάρβουνα ή αν είσαι λεφτάς να τρως ψάρια που δύσκολα θα βρεις άλλου π.χ μαγιάτικο που και πάλι πρέπει να έχεις φοβερή σχέση με το αφεντικό.
 

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Μηνύματα
14.822
Like
20.013
Πόντοι
3.656
Μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές τον βλέπω να πέφτει κάτω από το μισό,αν το κάνει αυτό.Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες που τον ψήφισαν στην πλειοψηφία τους,θα τον μαυρίσουν σχεδόν όλοι
:wanker:
:wanker::wanker::wanker::wanker::wanker::wanker::wanker::wanker::wanker::wanker::wanker::wanker::wanker:
 

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
6.647
Κριτικές
26
Like
12.124
Πόντοι
6.166
Το καλύτερο σουβλάκι για επιτυχια στο σπίτι πρέπει να έχει πίτα Αλεξάκης (ιδανική για ψήσιμο σπίτι), κρέας από λαιμό χοιρινού, ντομάτα κρεμμύδι και αλατοπιπερο με λίγη γλυκιά ή καυτερη πάπρικα. Τζατζίκι και πατάτες προαιρετικά. Γενικώς όλα είναι καλύτερα σπιτι. Έξω αξίζουν μόνο τα κάρβουνα ή αν είσαι λεφτάς να τρως ψάρια που δύσκολα θα βρεις άλλου π.χ μαγιάτικο που και πάλι πρέπει να έχεις φοβερή σχέση με το αφεντικό.
Chasiotis-Pita-Starenia-10-Bag.png.webp


και αυτες ειναι τουμπανο
 

takis229

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2021
Μηνύματα
148
Like
359
Πόντοι
21
41% τον ιούνιο .


Αν θάψει τα 2/3 των επαγγελματιών με το φορολογικό που ετοιμάζει .... πόσο λες θα γίνει το 41% ;;;;
Στα αρχιδια του ότι απόφαση έχει πάρει με την επανεκλογή του δείχνει ότι δεν θέλει τρίτη τετραετία, καλή θέση θέλει στην ΕΕ μελλοντικά και μόνο αυτό τον ενδιαφέρει , όποιος είχε δείξει δείγματα έργου την πρώτη τετραετία τον έχει παραγκωνίσει.
 

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Μηνύματα
440
Like
947
Πόντοι
81
Όσοι δεν τρώτε έξω λόγω ποιότητας είμαι σίγουρος ότι σπίτι σας μαγειρεύετε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικά προϊόντα, αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής και κρέατα από ντόπιο κρεοπωλείο :confused:
Ελαιολαδο παντα απο SM ή "ψαγμενο¨ μπακαλικο. Υπαρχουν σχεδον σε καθε γειτονια πλεον.
Κρεατα Ελλαδα και Γερμανια σε χασαπη και παντα συστημενος. Το θεμα βιολογικα χωραει πολλη κουβεντα. Κι εγω εχω 5 λεμονιες στο περιβολι μου στην Κορινθο, ουτε τις ποτιζω ουτε λιπασματα, τιποτα μονο κλαδεμα καθε 3 χρονια. Βιολογικες δεν ειναι ?
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Πάρτε και μια μικρή μηχανη κιμά για το σπίτι να κάνετε ότι γουστάρετε κι όχι ότι γουστάρουν. Και βέβαια ποτέ δύο φορές πέρασμα. Μια μόνο. Εκτός του ότι χάνει όλα τα υγρά του και γίνεται σκατά το κρέας με δύο φορές πέρασμα, δεν μπορείτε να δείτε τι έχει πέσει μέσα.
Η δεύτερη φορά το κάνει όλο ένα χρώμα. :rockon:
 

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
6.647
Κριτικές
26
Like
12.124
Πόντοι
6.166
Τυπε στα τετοια σου βιολογικα και μαλακιες το προιοντα να ειναι τουμπανο και αν θελεις προσθετεις μερικα βιολογικα δεν χρειαζεται να ειναι ολα ο σκοπος ειναι να υπαρχει ελεγχος στην χρηση λιπασματων και φυτοφαρμακων αν ειναι η χρηση αλογιστη εχουμε θεμα
 
  • Like
Αντιδράσεις: Nubic

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Επίσης έξω σχεδόν κανείς δεν φτιάχνει οκ κεμπάπ. Το κεμπάπ θέλει κιμά από αρκετό "μπροστινό" αρνιού, λίγο πρόβατο μπούτι και λίγο μοσχάρι. Ότι άλλο βάλεις λέγεται μπουρδέλο. Πρέπει να βάλεις πιπεριά Φλωρίνης αλεσμένη όπου θα στραγγίξεις τα υγρά της πολύ καλά και θα τα πεταξεις μαζί με τα σπόρια, αλάτι, πιπέρι, αρκετό κρύο κρεμμύδι και λίγο κύμινο. Υπάρχουν βέβαια κι άλλα μυστικά που κανείς δεν θα σας πει πότε και σε καμία περίπτωση. Βασικό το πώς θα δέσει ως μίγμα διότι δεν πρέπει να έχει μέσα ψωμί η φρυγανιά παρά μόνο κρέας. Δενει λοιπόν με μπόλια αρνιού και ζυμώνεται όλο αυτό μαζι σε ζυμωτήριο. Θα μείνει ψυγείο για 3 ώρες σκεπασμένο και μετά θα περαστει για ψήσιμο.
Αν βάλετε μέσα χοιρινό κιμά, θα αρπάζει στο ψήσιμο και θα σας κάνει γραμμές. Δεν θα είναι ιδια η γεύση. Για να μην αρπάξει πρέπει να βάλετε μουστάρδα αλλά θα αλλάξει λίγο το χρώμα. Οπότε μην βάλετε ποτέ χοιρινό κιμά. Αυτό παρόλο που η συνταγή είναι λίγο λειψή, είναι ένα αυθεντικό σεβαστό κεμπαπ που ελάχιστοι φτιάχνουν στην χώρα μας.

:rockon:
 

Koltsidas

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2006
Μηνύματα
38
Like
21
Πόντοι
0
Υπαρχει ενας που φτιαχνει κεμπαπ... ΣΑΕ Συνδεσμος Αιγυπτιωτων Ελληνων

Με το μπηκε στις πλατφορμες γινεται το ελα να δεις
 

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
15.683
Like
36.292
Πόντοι
9.931
Ο λογος που δεν μπορείς να βρεις καλη ποιότητα φαγητού η καφε ειναι οτι εχουμε πολυ παραπάνω εστιατόρια-ταβέρνες-σουβλατζίδικα καφετεριες και coffee shop αναλογικά με τον πληθυσμό. Περπατας και καθε 300 μετρα συναντάς coffee shop και καθε 500 σουβλατζιδικο. Εδω που μενω εγω σε ακτινα ενος χλμ εχω διψήφιο νούμερο σε μαγαζιά που πουλανε καφε και σουβλατζιδικα.
Ολα αυτα για να επιβιώσουν πουλάνε κάκιστη ποιότητα σε υψηλή τιμη.

Πρεπει να κλείσουν τα μισα για να δουμε καλη ποιότητα με καλες τιμες.
 

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Μηνύματα
4.422
Κριτικές
5
Like
14.091
Πόντοι
3.786
Ο λογος που δεν μπορείς να βρεις καλη ποιότητα φαγητού η καφε ειναι οτι εχουμε πολυ παραπάνω εστιατόρια-ταβέρνες-σουβλατζίδικα καφετεριες και coffee shop αναλογικά με τον πληθυσμό. Περπατας και καθε 300 μετρα συναντάς coffee shop και καθε 500 σουβλατζιδικο. Εδω που μενω εγω σε ακτινα ενος χλμ εχω διψήφιο νούμερο σε μαγαζιά που πουλανε καφε και σουβλατζιδικα.
Ολα αυτα για να επιβιώσουν πουλάνε κάκιστη ποιότητα σε υψηλή τιμη.

Πρεπει να κλείσουν τα μισα για να δουμε καλη ποιότητα με καλες τιμες.
Θα συμφωνήσω,αλλά σε συνδυασμό με μείωση των τιμών των πρώτων υλών τους και των λειτουργικών τους εξόδων,γιατί τώρα είναι στα ύψη.Αλλιώς μια από τα ίδια θα έχουμε
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Υπαρχει ενας που φτιαχνει κεμπαπ... ΣΑΕ Συνδεσμος Αιγυπτιωτων Ελληνων

Με το μπηκε στις πλατφορμες γινεται το ελα να δεις
Οκ, αυτός ενδέχεται να ξέρει. Να ανήκει στους λίγους.
Οι αραβικοί λαοί είναι πρωτοπόροι στο κεμπάπ.
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.369
Like
2.110
Πόντοι
216
για να φας καλα κι ολοκληρωμενα, και σε μερος με τιμιο φαγητο κι οχι σαβουρα ( κι αυτο παιζεται δλδ ), δλδ ορεκτικο, σαλατα, κυριως, γλυκο και κατι να πιεις, κατω απο 30-40 ευρω δεν παιζει.
τωρα αν εισαι οκ με 2 πιτυγυρα κ μια πατατες, πληρωνεις 10 ευρω κι εισαι αρχοντας, αλλα δεν εχεις φαει ουτε ποιοτικα ουτε ολοκληρωμενα.
Καλα δε μιλαω για ψαρι αλανιαρικο, ή γκουρμε ή κρεατοφαγια τυπου τομαχωκ και ανγκους, εκει πας πανω απο 80-90 για πλακα.
και το μαγειρεμα πλεον, ειναι σχετικα ακριβο αθλημα.
Για όποιον ενδιαφέρεται να φάει (με το πρόσωπο!) σε καλό κατάστημα και σχετικά φθηνά,ιδού η ευκαιρία!
(Προϋπόθεση,η πιστωτική κάρτα Μάστερκαρντ)

(Προτείνω,το Αρτίζαναλ,το Ηλέκτρα,το Νάϊς εν Ίζυ,τα Πρόσωπα,τον Βασίλαινα,τις Λεύκες και τον Ψωμί και Αλάτι)
 

BestNotGeorge

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2023
Μηνύματα
763
Like
1.135
Πόντοι
206
Για όποιον ενδιαφέρεται να φάει (με το πρόσωπο!) σε καλό κατάστημα και σχετικά φθηνά,ιδού η ευκαιρία!
(Προϋπόθεση,η πιστωτική κάρτα Μάστερκαρντ)

(Προτείνω,το Αρτίζαναλ,το Ηλέκτρα,το Νάϊς εν Ίζυ,τα Πρόσωπα,τον Βασίλαινα,τις Λεύκες και τον Ψωμί και Αλάτι)
Αν μου τα δίνανε στο στόμα, έτρωγα κι εγώ.
Και λίγο βυζάκι
ας πούμε
μπουκιά και χούφτωμα
Μία σου
Μία μου
 

kavlalex

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Οκτ 2021
Μηνύματα
1.137
Κριτικές
5
Like
5.761
Πόντοι
1.336
Ώραια λογική τυπε,κόβεις τις διακοπές,κόβεις το αμάξι, μικρότερο σπίτι,παλιότερο σπίτι,μένεις με συγκάτοικο,τελικά πας στο πατρικό σου ...κόβεις το τυρί,κόβεις τη φέτα,κόβεις το λευκό τυρί,έλα μωρέ με τα παλιότερα ρε γεμίζουμε τζάμπα χολιατερινη....κόβεις τις εξόδους,κόβεις τις Τετάρτες,κόβεις παρασκευές,ένα Σαββάτο αρκεί,ένα Σαββάτο το μηνα αρκεί,έλα μωρέ με μπουζούκια μαλάκια είναι,σιγά ρε τα κυριλέ εστιατόρια υπερτιμημένα ,χέσε μωρέ τις παλιοταβερνες μας ταιζουν μαλακίες,καφέδες δεν πίνω σπάνε τα νεύρα μου.....
Και κάπως έτσι μαλακές ξυπνάτε ένα πρωί βουδιστές με δύο βρακιά και μια φανέλα να κάνετε διαλογισμό σε κατάστρωμα γαλέρας την ώρα του διαλείμματος από το κουπί.....έλα μωρέ ,ζεις ογδόντα χρόνια και πεθαίνεις όπως όλοι...
Καταρχάς, δεν κόβεις τα έξοδα με την σειρά που τα ανέφερες. Μάλλον με την ανάποδη πάνω κάτω, αλλά δεν πειράζει, φαίνεται πιο ψυχοπονιαρικο έτσι.
Τώρα το ότι δεν είναι αυτονόητο και λογικό συνάμα για εμενα, να καταλαβαινεις πως το να βγαίνει κάποιος κάθε μέσα στα μπουζούκια δεν είναι κοινωνικό δικαίωμα και δεν είναι κάτι που μπορεί να το συντηρεί ο καθένας, μου κάνει εντύπωση. Βασική αρχή ανέκαθεν ήταν να ξοδεύεις μέχρι εκεί που σε παίρνει. Καταλαβαίνω πως για πολλούς που μεγαλώσαμε δεκαετίες 90 και 00, η κατάσταση φαίνεται και είναι κιόλας, χειρότερη, αλλά κακά τα ψέματα, ο κόσμος ξόδευε με έναν παράλογο και μη βιώσιμο τρόπο. Και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.
Επίσης, αυτό που χάνει η ανάλυση σου είναι τη δυνατότητα να αυξάνονται τα έσοδα σου με τα χρόνια. Εάν ξεκίνησες στα 20 σου με 600€ και φτάνεις στα 40 και βγάζεις πάλι τα ίδια, ε, κάτι κάνεις κι εσύ πολύ στραβά.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom