Νέα

Ξηροκαρπάδικο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Gojiberry
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

CaptainK

Μέγας
Εγγρ.
15 Νοε 2021
Κριτικές
3
Like
13.701
Πόντοι
3.786
Εγωα? Τι είναι αυτά που λες? Πήγα να κάνω εξυπηρέτηση γιατί έχω τους ορίτζιναλ Βούδες από το Νεπάλ.. τέλος πάντων πάτε στα Μοναστηράκια εσείς..
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

ΑΕΚΑΡΑ για πάρτη σου πάμε παντού
Οriginal 21 και στο Κατμαντού!

Είσαι Άρχοντας Γκοτζιμπέρη, σε παραδέχομαι.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
16.051
Πόντοι
3.556
Έτος 1680 μχ
Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από το ονομαζόμενο κυνήγι των μαγισσών το οποίο κράτησε εκατό ολόκληρα χρόνια, από το 1550 έως το 1650 μετά Χριστό! Μια από τις πλέον σκοτεινές περιόδους της ανθρωπότητας για το γυναικείο φύλο, κατηγορήθηκαν αδίκως από την εκκλησία, την πολιτεία και φυσικά από τον λαό σαν αιρετικές! Τα δικαστήρια ακολουθούσαν το ένα μετά το άλλο και το αποτέλεσμα δυστυχώς ήταν η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής...Μεταγενέστερα κάποιοι φιλόσοφοι της εποχής κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η εκκλησία πιθανότατα θα έχανε την εξουσία της και το αντρικό φύλο θα έχανε την ανωτερότητα και την κυριαρχία του στην ζωή! Η έννοια θηλυκότητα ήταν κάτι που προκαλούσε φόβο ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να θαυμάζεται! Ήταν βράδυ Σαββάτου στην τότε πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, την περίοδο κάθαρσης, από τις γυναίκες του διαβόλου, όπως τις αποκαλούσαν! Δυο εβδομάδες αναζητούσαν την τελευταία του είδους της για να απαλλαγούν οριστικά από αυτές και το κακό που τους έφεραν! Σύμφωνα με τις ιστορίες που γράφτηκαν αργότερα, ήταν η ποιο σοφή και διορατική και είχε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να βρουν τον δρόμο μέσα τους..! Οι έρευνες που γινόντουσαν ήταν άκαρπες έως εκείνο το βράδυ...Αυτό που την απασχολούσε δεν ήταν το γεγονός πως θα την οδηγήσουν στο δικαστήριο και μετέπειτα στην ιερά εξέταση αλλά τι θα απογίνει το παιδί που είχε φέρει στην ζωή πριν ακριβώς από έναν χρόνο! Έτσι λοιπόν το έβαλε σε ένα αυτοσχέδιο καλάθι καλαμιών αφού πρώτα το είχε σκεπάσει με πολλές κουβέρτες, για να μην κρυώνει, και το άφησε στις όχθες της θάλασσας, ελπίζοντας πως ο αέρας θα το ταξιδέψει και θα το πάει στα παράλια του Ηνωμένου Βασιλείου, με την ελπίδα πως κάποιος ευγενής άνθρωπος θα προσφέρει την φροντίδα του σε ένα μικρό παιδί, μωρό για την ακρίβεια! Αφού άφησε το μοναδικό της τέκνο, έφυγε γρήγορα για το κοντινότερο βουνό όπου και κρύφτηκε σε ένα μυστικό, για τους ανθρώπους, σπήλαιο! Ήταν δώδεκα το βράδυ, όταν οι φύλακες της πόλης μαζί με τους κληρικούς που την εντόπισαν και ευθύς αμέσως την οδήγησαν στις φυλακές της πόλης όπου την επόμενη ημέρα θα την οδηγούσαν ενώπιον τον δικαστών και αρχόντων της πόλης για να απολογηθεί, ματαίως για τις πράξεις της..!
To be continued..:hi:

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
26.402
Πόντοι
6.236
Έτος 1680 μχ
Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από το ονομαζόμενο κυνήγι των μαγισσών το οποίο κράτησε εκατό ολόκληρα χρόνια, από το 1550 έως το 1650 μετά Χριστό! Μια από τις πλέον σκοτεινές περιόδους της ανθρωπότητας για το γυναικείο φύλο, κατηγορήθηκαν αδίκως από την εκκλησία, την πολιτεία και φυσικά από τον λαό σαν αιρετικές! Τα δικαστήρια ακολουθούσαν το ένα μετά το άλλο και το αποτέλεσμα δυστυχώς ήταν η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής...Μεταγενέστερα κάποιοι φιλόσοφοι της εποχής κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η εκκλησία πιθανότατα θα έχανε την εξουσία της και το αντρικό φύλο θα έχανε την ανωτερότητα και την κυριαρχία του στην ζωή! Η έννοια θηλυκότητα ήταν κάτι που προκαλούσε φόβο ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να θαυμάζεται! Ήταν βράδυ Σαββάτου στην τότε πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, την περίοδο κάθαρσης, από τις γυναίκες του διαβόλου, όπως τις αποκαλούσαν! Δυο εβδομάδες αναζητούσαν την τελευταία του είδους της για να απαλλαγούν οριστικά από αυτές και το κακό που τους έφεραν! Σύμφωνα με τις ιστορίες που γράφτηκαν αργότερα, ήταν η ποιο σοφή και διορατική και είχε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να βρουν τον δρόμο μέσα τους..! Οι έρευνες που γινόντουσαν ήταν άκαρπες έως εκείνο το βράδυ...Αυτό που την απασχολούσε δεν ήταν το γεγονός πως θα την οδηγήσουν στο δικαστήριο και μετέπειτα στην ιερά εξέταση αλλά τι θα απογίνει το παιδί που είχε φέρει στην ζωή πριν ακριβώς από έναν χρόνο! Έτσι λοιπόν το έβαλε σε ένα αυτοσχέδιο καλάθι καλαμιών αφού πρώτα το είχε σκεπάσει με πολλές κουβέρτες, για να μην κρυώνει, και το άφησε στις όχθες της θάλασσας, ελπίζοντας πως ο αέρας θα το ταξιδέψει και θα το πάει στα παράλια του Ηνωμένου Βασιλείου, με την ελπίδα πως κάποιος ευγενής άνθρωπος θα προσφέρει την φροντίδα του σε ένα μικρό παιδί, μωρό για την ακρίβεια! Αφού άφησε το μοναδικό της τέκνο, έφυγε γρήγορα για το κοντινότερο βουνό όπου και κρύφτηκε σε ένα μυστικό, για τους ανθρώπους, σπήλαιο! Ήταν δώδεκα το βράδυ, όταν οι φύλακες της πόλης μαζί με τους κληρικούς που την εντόπισαν και ευθύς αμέσως την οδήγησαν στις φυλακές της πόλης όπου την επόμενη ημέρα θα την οδηγούσαν ενώπιον τον δικαστών και αρχόντων της πόλης για να απολογηθεί, ματαίως για τις πράξεις της..!
Πάρα πολύ ωραίο! Ευχαριστούμε!

Τι απέγινε η μάγισσα;
Τι απέγινε το μωρό της;
Τι απέγινε η ανθρωπότητα;
Αγωνιούμε για τη συνέχεια!

CaptainK

Μέγας
Εγγρ.
15 Νοε 2021
Κριτικές
3
Like
13.701
Πόντοι
3.786

Τι απέγινε η μάγισσα;
Τι απέγινε το μωρό της;
Η ανθρωπότητα έγινε μπουρδέλο, αυτό μπορώ να στο πω κι εγώ που δεν είμαι καλλιτέχνης.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
16.051
Πόντοι
3.556

Τι απέγινε η μάγισσα;
Τι απέγινε το μωρό της;
Σε ευχαριστώ πολύ! :glasses:
Θα επανέλθω αύριο με την συνέχεια και ελπιζω να σας άρεσει!!

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
22.117
Πόντοι
12.946
Έτος 1680 μχ
Ωραίο είναι το διήγημα :coffee:
για να βοηθήσουμε νομίζω πρέπει να μπει κάποιο όνομα για αυτή την κυρία.

Cute Irish Girl Names
  • Clíona.
  • Léan.
  • Myrna.
  • Nollaig.
  • Róise.
  • Rosaleen.
  • Shayla.
  • Úna.

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
22.117
Πόντοι
12.946

Τι απέγινε η μάγισσα;
Τι απέγινε το μωρό της;
Ο Π.Κ. που πήγε? :think:
ποιος θα μας ξεβλαχέψει τώρα :confused:

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
16.051
Πόντοι
3.556

Cute Irish Girl Names
  • Clíona.
  • Léan.
  • Myrna.
  • Nollaig.
  • Róise.
  • Rosaleen.
  • Shayla.
  • Úna.
Χαίρομαι που σου άρεσε! :hi:
Η αλήθεια είναι πως δεν της είχα δώσει όνομα και μου αρέσει το Lean το οποίο και θα της δώσω!

Zebu

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2016
Κριτικές
42
Like
33.762
Πόντοι
28.246
ΑΕΚΑΡΑ για πάρτη σου πάμε παντού
Οriginal 21 και στο Κατμαντού!

Είσαι Άρχοντας Γκοτζιμπέρη, σε παραδέχομαι.
Δεν μου λες Αεκτζη. Απο την Κυριακη το βραδυ εχω καταναλωσει ενα σκασμο φυστικι αράπικο. Να παρω κι αλλο για την περίπτωση Αλμειδα; Θα φύγει ή θα τον διώξουν;

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
22.117
Πόντοι
12.946
Χαίρομαι που σου άρεσε! :hi:
Η αλήθεια είναι πως δεν της είχα δώσει όνομα και μου αρέσει το Lean το οποίο και θα της δώσω!
Νομίζω όταν γίνεται αναφορά σε αυτήν θα έπρεπε να έχει ένα όνομα
για να θυμάται ο αναγνώστης. Ψάξε στο γουγλε για Ιρλανδέζικα γυναικεία ονόματα.

xxx_male

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Σεπ 2022
Like
8.701
Πόντοι
1.056

Cute Irish Girl Names
  • Clíona.
  • Léan.
  • Myrna.
  • Nollaig.
  • Róise.
  • Rosaleen.
  • Shayla.
  • Úna.

Άσχετο…

Είχα πηδήξει μία Ιρλανδή ονόματι Roise / Roisin και τη φώναζα Ro… :zfuck:

Μάγισσα… να δεις πως τον εξαφάνιζε… :tooth:

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
15.261
Πόντοι
3.846
Έτος 1680 μχ
Πολύ καλή η εισαγωγή περιμένουμε και παρουσίαση των χαρακτήρων.
Λίγο ακραίο το καλάθι στην ανοικτή θάλασσα ,ίσως πιο πιστευτο να το άφηνε σε κάποιο σπίτι Άγγλων ή στο ποτάμι σαν το Μωυσή.
Εκτός από τα δικαστήρια θα βάλεις μέσα και την εκκλησία;

Δώσε ,καλά το πας. Έχω πάρει σταφίδες και καρύδι και ανυπομονώ για τη συνέχεια.

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
22.117
Πόντοι
12.946
Άσχετο…

Είχα πηδήξει μία Ιρλανδή ονόματι Roise / Roisin και τη φώναζα Ro… :zfuck:

Μάγισσα… να δεις πως τον εξαφάνιζε… :tooth:
Ωραίος, υπάρχει και ανέκδοτο με μάγισσα.
Ήτανε λέει 3 φίλοι που συναντηθήκανε και πήγανε μπουρδελότσαρκα.
Κατεβαίνουν λοιπόν Αθήνα, σε έναν από τους διανυκτερεύοντες οίκους ανοχής, και πιάνουν την διαχειρίστρια (γνωστή και ως Τσατσά στα λαϊκά στρώματα).
– Κοίτα να δεις, εγώ και τα φιλαράκια μου σήμερα γιορτάζουμε.. θέλω λοιπόν να μας δώσεις λοιπόν κάτι σπέσιαλ.
– Τι να σας πώ παιδιά, λέει η Τσατσά, τέτοια ώρα που ήρθατε δεν έχω και μεγάλη ποικιλία… έχω μόνο δύο κοπέλες διαθέσιμες και εκτός αυτού, το παλικάρι από εκεί είναι τύφλα στο μεθύσι…
– Ααα, σε παρακαλώ… παρεμβαίνει ο δεύτερος ημιξεμέθυστος φίλος… το παλικάρι είναι καλός φίλος και θέλω να το βολέψεις και αυτό…
– Ρε παιδιά… τι να κάνουμε… μόνο αυτή την πλαστική κούκλα έχω… μέσα στο μεθύσι του δεν πρόκειται να καταλάβει και τίποτα…
– Κομμάτια να γίνει, λέει πάλι ο πρώτος… δώστου την κούκλα…
Πράγματι, οι 3 φίλοι μπαίνουν στα ιδιαίτερα δωμάτια της επιχείρησης και βγάζουν τα μάτια τους μέχρι πρωίας. Το επόμενο μεσημέρι, αφού συνήλθαν από τις κρεπάλες, μαζεύονται στο σπίτι του πρώτου φίλου για καφέ.
Πάνω στην κουβέντα, αρχίζουν να συζητάνε για τα “κομμάτια” που πετύχανε το προηγούμενο βράδυ:
– Καλά παιδιά, μιλάμε εγώ πέτυχα μια γαλλιδούλα άλλο πράγμα…
– Και που το κατάλαβες ρε συ ότι ήταν Γαλλίδα;
– Ε να, όταν την είχα στα τέσσερα και τις πέταγα τα μάτια έξω, μου φώναζε oui, oui, και τέτοια…
– Καλή ξήγα, λέει ο δεύτερος, εγώ πέτυχα μια Ισπανιδούλα φωτιά και λαύρα…
– Και εσύ που το κατάλαβες ρε ότι ήταν Ισπανίδα;
– Ε, εκτός από το ότι είχε κάτι βυζ@ρες σαν καρπούζια, πάνω στα Ισπανικά μου φώναζε Ολέ Ολέ…
– Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, πετάγεται ο τρίτος, αλλά εμένα η κοπελιά ήταν μάγισσα
– Μάγισσα; Τι λες ρε μεγάλε; Και που το κατάλαβες ότι είναι μάγισσα…;
– Ε να, με το που της δάγκωσα το κ@λαράκι, κάνει μία ΦΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.. και φεύγει από το παράθυρο!

OP
OP
Gojiberry

Gojiberry

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2024
Like
2.517
Πόντοι
446
Screenshot_2025-01-21-18-05-23-244_com.google.android.apps.photos~2.jpg
πετροοοο....πετροοοοοοοο....που εισαιιιιιιι?

OP
OP
Gojiberry

Gojiberry

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2024
Like
2.517
Πόντοι
446
Λοιπόν φίλε αγγραμματε συνέχισε την υπέροχη νουβέλα σου και κάποια στιγμή να κάνουμε ψηφοφορία: ποιανού τα έργα προτιμούν, τα δικά μου ή τα δικά σου?

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
16.051
Πόντοι
3.556
Λοιπόν φίλε αγγραμματε συνέχισε την υπέροχη νουβέλα σου και κάποια στιγμή να κάνουμε ψηφοφορία: ποιανού τα έργα προτιμούν, τα δικά μου ή τα δικά σου?
Δεν χρειάζεται να κάνουμε συγκρίσεις Γκότζι, κάθε γραφή είναι ευπρόσδεκτη !! :hi:

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
16.051
Πόντοι
3.556
Κυριακή νωρίς το πρωί την οδήγησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να απολογηθεί ενώπιον όλων για τις σκοτεινές της πράξεις! Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν οι δικαστές και οι ιερείς καθώς και αρκετό πλήθος είχε συγκεντρωθεί γύρω από την πλατεία, ξάφνου χτύπησαν οι καμπάνες που ουσιαστικά σηματοδωτούσαν την έναρξη της διαδικασίας. Ο ανώτατος δικαστικός αφού της απέδωσε τις κατηγορίες, έδωσε αμέσως τον λόγο στο κληρικό, την εποχή εκείνη ο κλήρος ασκούσε μεγάλη επιρροή στα κοινά και είχε μεγάλη εξουσία! Κοιτώντας την υποτιμητικά, της είπε πως μπορεί να της χαριστεί η ζωή της αν μετανοήσει, ασπαστεί τον χριστιανισμό και γίνει δούλα της εκκλησίας. Εκείνη είχε πάρει την απόφαση να μείνει σιωπηλή και ήρεμη καθώς οποιοσδήποτε διάλογος με αυτούς τους ανθρώπους δεν θα είχε το παραμικρό αποτέλεσμα, το μόνο που την απασχολούσε ήταν να έχει καλή τύχη το παιδί της! Ο ιερέυς την ξαναρώτησε χωρίς φυσικά να πάρει απάντηση και το κολασμένο πλήθος άρχισε να φωνάζει ΄΄στην πυρά, στην πυρά΄΄ Ετσι κι έγινε, ηρθαν δυο φύλακες και την έδεσαν σε έναν μεταλλικό στύλο που είχαν τοποθετήσει στην πλατεία και γύρω από αυτόν ήταν στιβαγμένα πολλά ξερά χορτάρια, η φωνή και το πάθος του φιλοθεάμονος κοινού ολοένα και ακουγόταν πιο δυνατά..! Με ένα φλεγόμενο δαδί, ο ιερέας έβαλε φωτιά στα ξερά χόρτα..εκείνη, παρότι άρχισε να μην αισθάνεται τα πόδια της παρέμενε ήρεμη και χαμογελαστή, η φωτιά σιγά σιγά ανέβαινε σε όλο της το σώμα, πλέον δυσκολευόταν και η αναπνοή της..λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έκλεισαν τα δυο της μεγάλα και καταπράσινα μάτια...Τελείως ξαφνικά ο ήλιος κρύφτηκε και ο ουρανός γέμισε με πολλά και πυκνά σύννεφα και άρχισε να φυσά πολύ δυνατά με αποτέλεσμα τα φλεγόμενα ξερόχορτα να μοιάζουν με χαρταετούς, ένα εκ των οποίων έπεσε στο πρόσωπο του εκπροσώπου της εκκλησίας προκαλούντας του σοβαρά εγκαύματα! Ο άνεμος ήταν τόσο δυνατός όπου οροφές των κτήριων άρχισαν να αποκολούνται τμηματικά και καποιες έφτασαν στην άκρη της πόλης στο λιμάνι, κάπου εκεί κοντά είχε αφήσει την προηγούμενη μέρα το μικρό παιδί της!! Ολο το βράδυ, δεν είχε μετακινηθεί παρά ελάχιστα, αλλά τώρα το καλαθάκι άρχισε το ταξίδι του προς τα ανοικτά και με λίγη τύχη ίσως να έφτανε στις όχθες του Ηνωμένου Βασιλείου!! Μετά από αρκετές ώρες περιπλάνησης στο βασιλειο της θάλασσας και εντελώς απρόσμενα χτύπησε στο πλάι μιας ξύλινης βάρκας! Ο μοναδικός επιβάτης της, ήταν ένας μέσης ηλικίας άνδρας όπου είχε βγει για την αναζήτηση της ημερίσιας τροφής για αυτόν και την γυναίκα του. Δυστύχως δεν κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν παιδιά παρόλο που το ήθελαν πολύ! Ακούγοντας το θόρυβο από την βάρκα γύρισε και στο θέαμα ενός μωρού έμεινε με το στόμα ανοικτό! Δεν πίστευε στα μάτια του!! Αμέσως έβγαλε το καλαθάκι από το νερό και διαπίστωσε με χαρά πως το βρέφος ήταν ζωντανό και καλά, το τσίμπησε λιγάκι και το μωρό άρχισε να κλαίει, το κράτησε αμέσως στην αγκαλιά του και είδε πως ηρέμησε! Δυστυχώς αυτή την ημέρα δεν ήταν τυχερός στην ανεύρεση τροφής από την θάλασσα, αλλά τον χαροποίησε πολύ που βρήκε το μωράκι και έσπευσε να γυρίσει γρήγορα πίσω στην γυναίκα του!! Οταν έφτασε κοντά στο σπίτι, την καλούσε φωναχτά για να έρθει να τον συναντήσει..Εκείνη ακούγοντα τις φωνές του βγήκε έντρομη έξω και έτρεξε αμέσως να τον συναντήσει και προς μεγάλη της έκπληξη δεν πίστευε αυτό που έβλεπε..! Είδε πως ήταν ένα κοριτσάκι και μόλις την κράτησε στα χέρια της χαμογέλασε! Από κοινού με τον άνδρα της απόφάσισαν να μεγαλώσουν αυτοί το παιδί καθως η οικογένεια ήταν κάτι που το επιθυμούσαν αλλά δεν κατάφεραν να το αποκτήσουν, εως τώρα..!! Και το όνομα αυτής Lean!!
To be continued :hi:

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
15.261
Πόντοι
3.846
Δηλαδή η μητέρα δεν τη γλίτωσε τελικά; Ωραία η ανατροπή με το μωρό.
Μπράβο συνέχισε, τα πας πολύ καλά, αρχίζει και αποκτά αγωνία το διήγημα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom