Αν εσύ είσαι υπ. διδάκτωρ στις πολιτικές επιστήμες εγώ είμαι λάμα στις Ανδεις μαζί με τον Metz.
Πάντως αν είσαι πρέπει να αναδιπλωθείς σιγά σιγά και διακριτικά φιλε μου!
Ο Ολοκληρωτισμός είναι η βασική και ευρεία έννοια που μεταξύ άλλων τρόπων διακυβέρνησης περιλαμβάνει και τον Αυταρχισμό ο οποίος έχει δυο κύριες κατηγορίες, τον κομμουνισμό έτσι όπως εφαρμόστηκε και τον φασισμό, τρόποι διακυβέρνησης που έχουν πιό πολλές ομοιότητες παρά διαφορές και επομένως δεν είναι αντιθετες έννοιες όπως πολυ κόσμος πιστεύει.
Κοινά χαρακτηριστικά τους είναι : η απολυταρχία (ολοκληρωτικός έλεγχος σε όλα τα επίπεδα ζωής των πολιτών, σε όλες τις λειτουργίες του κράτους κτλ) ο μιλιταρισμός, και ο αντιφιλελευθερισμός. Διαφόρές τους είναι ότι ο φασισμός είναι και αντικομμουνιστικός εκτος από αντιφιλελευθερός, και επίσης στη διαβάθμιση του εθνικισμού, ο οποίος είναι ακόμα πιό ενισχυμένος στον φασισμό.
Γενικότερα τα βασικά κοινα χαρακτηριστικά του φασισμού και του εφαρμοσμένου κομμουνισμού ώς συστηματα διακυβέρνησης είναι ότι είναι αυταρχικά καθεστώτα, δεν υπάρχει ανταγωνισμός κομμάτων, τα όρια προσωπικής και κοινωνικής ζωής σχεδόν δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης, Δεν υπάρχουν ελευθερες συναλλάγες με τρίτες χώρες ή είναι περιορισμένες σε ένα μινιμουμ μέσω "ομοιδεατών-κρατών" κτλ. Ο εθνικισμός είναι επίσης κεντρικό
σημείο, μόνο που στον φασισμό πέρνει ακόμα πιό κεντρική θέση.
Παρόλαυτά να σημειωθεί ότι ο εφαρμοσμένος κομμουνισμός κατατάσεται στα αυταρχικά, αλλά όχι ο θεωρητικός έτσι όπως εκφράστηκε από τους πρώτους φιλοσοφους του κομμουνισμου. Αυτό συνέβει γιατί ο εφαρμοσμένος κομμουνισμός αφορουσε το στάδιο μετάβασης από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής στον κομμουνιστικό, ο οποίος επιλέχθηκε να είναι η επανάσταση και το σταδιο του αυταρχικου καθεστώτος , μέχρι εως ότου καταστραφουν εντελως οι δομές του προ κομμουνιστικού συστηματος. Τελικά η μεταβατική αυτή περιοδος δεν τελείωνε ποτέ, όπως όλοι ξέρουμε και μαζί με την οικονομικη επιδείνωση επέφερε την κατέρευση των αυταρχικων αυτων καθεστώτων.
Μπορείς κύριε Δοκτορ να διαβάσεις όποιο εισαγωγικό βιβλίο πολιτικης επιστήμης θέλεις , συν Serge Bernstein.
Εγώ αντίθετα από σενα δεν θα σου πω τι έχω σπουδάσει, έτσι γιατι όλοι μπορούν να αμολησουν αβερτα πτυχία μεσω internet. Το βασικότερο όμως από ολα είναι να τιμας αυτό που σπουδάζεις, γνωρίζοντας καλά το αντικειμενο.
Ετσι εξηγείται πάντα το φαινόμενο πολλών επιστημόνων και πανεπιστημιακών που βγαίνουν στα παράθυρα της TV και γελάει ο κόσμος
Αιντε καληνυχτα