Νέα

Tosca... antifa!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

countVronsky

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
3
Πόντοι
6
Kατα το mein kampf του Α. Χιτλερ οι τραβεστι, ομοφυλοφιλοι, πουτανες και επισκεπτες αυτων ειναι παρακμιακοι και δεν συναδουν με την ορθη και αμεμπτη πορεια του γερμανου πολιτη.
Αρα Στρατομεδο Συγκεντρωσης. αυτα. Και δεν μιλησα ουδεποτε για λιθοβολισμο. Εγω δεν συμφωνω αλλα υποστηριζω μεχρι θανατου το δικαιωμα στην ελυθερη εκφραση... ακομη και αυτονών που ευχαριστως θα μου την στερουσαν.

Leonoro δεν πειραζει κανουμε και προπονηση στο debate

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Έγραψες

Δεν μου ξενίζει καθόλου τα όσα αναφέρει ο φίλτατος Λάκης για την όπερα εν Ελλάδι.

Μόνο που τα όσα έγραψε ο φίλτατος Λάκης είναι παπαριές που δεν ισχύουν για την συγκεκριμένη παράσταση και για τον συγκεκριμένο άνθρωπο (σκηνοθέτη, σκηνογράφο, ενδυματολόγο).

Μπορεί να ισχύουν για 10.000 άλλες παραστάσεις και για 10.000 άλλους καλλιτέχνες στην Ελλάδα, αλλά είναι βιασμός της λογικής να προσπαθούμε να δομήσουμε ένα γενικό επιχείρημα στη βάση μιάς ειδικής περίπτωσης άσχετης. Εξήγησα με το πρώτο μου ποστ γιατί είναι άσχετη η κριτική του για την συγκεκριμένη παράσταση και τον συγκεκριμένο συντελεστή.

Κι αν με απεχθάνεσαι δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό. Αλλά δεν πρόκειται να σωπάσω!

bombast

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
studian και trixote αφήστε τα αφελή σχόλια. Σε άτομα που πρεσβεύουν θεωρίες και πολιτικές που (αν μαζευτούν πολλοί και πάρουν δύναμη)  θέτουν σε κίνδυνο τις γενικότερες ελευθερίες, χρειάζεται θανατος -αντε να ειμαι επιοικής ισόβια.

Αυτοί οι ανθρωποι είναι φασιστες και μπορεί να είναι και καπιταλιστές (παπαδόπουλος)ή και κομμουνιστές (Σταλιν). Ετσι περιγράφεται ο φασισμός  στην πολιτικη επιστημη.

Όποτε έγω δεν καταφέρομαι ουτε εναντιον αριστερων ουτε εναντιων δεξιων.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
studian και trixote αφήστε τα αφελή σχόλια. Σε άτομα που πρεσβεύουν θεωρίες και πολιτικές που (αν μαζευτούν πολλοί και πάρουν δύναμη)  θέτουν σε κίνδυνο τις γενικότερες ελευθερίες, χρειάζεται θανατος -αντε να ειμαι επιοικής ισόβια.

Αυτοί οι ανθρωποι είναι φασιστες και μπορεί να είναι και καπιταλιστές (παπαδόπουλος)ή και κομμουνιστές (Σταλιν). Ετσι περιγράφεται ο φασισμός  στην πολιτικη επιστημη.

Όποτε έγω δεν καταφέρομαι ουτε εναντιον αριστερων ουτε εναντιων δεξιων.

Και ποιός θα αποφασίσει ποιοί θα πάνε ισόβια ή θα εκτελεστούν; Κάποιο δικαστήριο; Και με βάση τι στοιχεία; Με βάση κάποιες πράξεις; κάποια λόγια; κα΄ποιες απόψεις εκπεφρασμένες; κάποιες καταγγελίες; και από ποιούς;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Και ποιός θα αποφασίσει ποιοί θα πάνε ισόβια ή θα εκτελεστούν; Κάποιο δικαστήριο; Και με βάση τι στοιχεία; Με βάση κάποιες πράξεις; κάποια λόγια; κα΄ποιες απόψεις εκπεφρασμέν ες; κάποιες καταγγελίες; και από ποιούς;

Με βάση τι συμφέρει και αρέσει σε κάποιους.

bombast

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
skidoo πάρε ένα οποιοδήποτε εισαγωγικό βιβλίο πολιτικών επιστημών και έλα να τα πούμε μετά.

Φασισμος είναι τρόπος διοίκησης, δεν είναι ουτε κοινωνικό ουτε οικονομικο συστημα. Αυτός ο τρόπος διοικησης μπορεί να εφαρμοστεί επομένως σε κάθε συστημα, κουμμουνιστικό ή καπιταλιστικό.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Κάτι μου λέει ότι μετά το περιβόητο βιβλίο ιστορίας έπεται και βιβλίο πολιτικών επιστημών με συγγραφέα τον bombast.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
skidoo πάρε ένα οποιοδήποτε εισαγωγικό βιβλίο πολιτικών επιστημών και έλα να τα πούμε μετά.

A ναι ε? ʼμα σου πω ότι κάνω μεταπτυχιακό με υποτροφία στις πολιτικές επιστήμες και πάω για διδακτορικό θα με πειστείς ότι μάλλον έχω ήδη πάρει πολύ παραπάνω από εισαγωγικά?? :2funny: :2funny: :2funny:

Για αυτό τσίμησα κατευθείαν στην κοτσάνα που είπες. Ο φασισμός είναι ίδιον και μόνο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Είναι κάτι το απολύτως συγκεκριμένο και ειδικό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Αν θες σου αναφέρω πλειάδα βιβλίων και όχι μόνο εισαγωγικών  :grin:

trelos sporos

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
2
Πόντοι
6
Λάκη σόρρυ ρε φίλε αλλά είσαι μπούφος . Εδώ και καιρό το μόνο που κάνεις είναι να προσπαθείς να περάσεις τις πολιτικές σου απόψεις στο site. Βαρέθηκα να διαβάζω τα ανούσια post σου. Ευτυχώς τα μέλη έχουν μυαλό και κρίνουν.

bombast

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Αν εσύ είσαι υπ. διδάκτωρ στις πολιτικές επιστήμες εγώ είμαι λάμα στις Ανδεις μαζί με τον Metz.
Πάντως  αν είσαι πρέπει να αναδιπλωθείς σιγά σιγά και διακριτικά φιλε μου!

Ο Ολοκληρωτισμός είναι η βασική και ευρεία έννοια που μεταξύ άλλων τρόπων διακυβέρνησης περιλαμβάνει και τον Αυταρχισμό ο οποίος έχει δυο κύριες κατηγορίες, τον κομμουνισμό έτσι όπως εφαρμόστηκε και τον φασισμό, τρόποι διακυβέρνησης που έχουν πιό πολλές ομοιότητες παρά διαφορές και επομένως δεν είναι αντιθετες έννοιες όπως πολυ κόσμος πιστεύει.

Κοινά χαρακτηριστικά τους είναι  : η απολυταρχία (ολοκληρωτικός έλεγχος σε όλα τα επίπεδα ζωής των πολιτών, σε όλες τις λειτουργίες του κράτους κτλ) ο μιλιταρισμός, και ο αντιφιλελευθερισμός. Διαφόρές τους είναι ότι ο φασισμός είναι και αντικομμουνιστικός εκτος από αντιφιλελευθερός, και επίσης στη διαβάθμιση του εθνικισμού, ο οποίος είναι ακόμα πιό ενισχυμένος στον φασισμό.

Γενικότερα τα βασικά κοινα χαρακτηριστικά του φασισμού και του εφαρμοσμένου κομμουνισμού ώς συστηματα διακυβέρνησης είναι ότι είναι αυταρχικά καθεστώτα, δεν υπάρχει ανταγωνισμός κομμάτων, τα όρια προσωπικής και κοινωνικής ζωής σχεδόν δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης, Δεν υπάρχουν ελευθερες συναλλάγες με τρίτες χώρες ή είναι περιορισμένες σε ένα μινιμουμ μέσω "ομοιδεατών-κρατών" κτλ. Ο εθνικισμός είναι επίσης κεντρικό
σημείο, μόνο που στον φασισμό πέρνει ακόμα πιό κεντρική θέση.

Παρόλαυτά να σημειωθεί ότι ο εφαρμοσμένος κομμουνισμός κατατάσεται στα αυταρχικά, αλλά όχι ο θεωρητικός έτσι όπως εκφράστηκε από τους πρώτους φιλοσοφους του κομμουνισμου. Αυτό συνέβει γιατί ο εφαρμοσμένος κομμουνισμός αφορουσε το στάδιο μετάβασης από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής στον κομμουνιστικό, ο οποίος επιλέχθηκε να είναι η επανάσταση και το σταδιο του αυταρχικου καθεστώτος , μέχρι εως ότου καταστραφουν εντελως οι δομές του προ κομμουνιστικού συστηματος. Τελικά η μεταβατική αυτή περιοδος δεν τελείωνε ποτέ, όπως όλοι ξέρουμε και μαζί με την οικονομικη επιδείνωση επέφερε την κατέρευση των αυταρχικων αυτων καθεστώτων.

Μπορείς κύριε Δοκτορ να διαβάσεις όποιο εισαγωγικό βιβλίο πολιτικης επιστήμης θέλεις , συν  Serge Bernstein.

Εγώ αντίθετα από σενα δεν θα σου πω τι έχω σπουδάσει, έτσι γιατι όλοι μπορούν να αμολησουν αβερτα πτυχία μεσω internet. Το βασικότερο όμως από ολα είναι να τιμας αυτό που σπουδάζεις, γνωρίζοντας καλά το αντικειμενο.

Ετσι εξηγείται πάντα το φαινόμενο πολλών επιστημόνων και πανεπιστημιακών που βγαίνουν στα παράθυρα της TV και γελάει ο κόσμος

Αιντε καληνυχτα

Επισκέπτης
ο καθενας εχει τις πολιτικες πεποιθησεις του ,οι οποιες ειναι σεβαστες!!εχουν  δημιουργηθει πολλα θεματα με πολιτικες συζητησεις και νομιζω οτι πλεον δεν υπαρχει κατι αλλο να ειπωθει!!

bombast

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
warhol στο χω ξαναπει. Δεν με ενδιαφέρει τι θα ψηφίσεις. Καθένας έχει το δικαιωμα να λέει και να κάνει αυτό που πιστεύει, εκτός εάν είναι εχθρός των ελευθεριών. Εκεί χρειάζεται μαχαίρι, για να σταματησει κάποτε αυτή η ανακύκλωση καφρίλας

bombast

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Και ποιός θα αποφασίσει ποιοί θα πάνε ισόβια ή θα εκτελεστούν; Κάποιο δικαστήριο; Και με βάση τι στοιχεία; Με βάση κάποιες πράξεις; κάποια λόγια; κα΄ποιες απόψεις εκπεφρασμένες; κάποιες καταγγελίες; και από ποιούς;

ρε συ studian, δεν έχω καταστρώσει σχέδιο, για να σου απαντησω σε αυτά τα ερωτήματα. Όταν θα γράψω και έγω "Ο Αγων μου" θα στο ταχυδρομήσω για να εξασφαλίσω και την δική σου υποστήριξη. χεχε

Ετσι και αλλιώς δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Ηταν μια ακατέργαστη εκφραση της επιθυμίας μου και εκφραση θα μείνει.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
ρε συ studian, δεν έχω καταστρώσει σχέδιο, για να σου απαντησω σε αυτά τα ερωτήματα. Όταν θα γράψω και έγω "Ο Αγων μου" θα στο ταχυδρομήσω για να εξασφαλίσω και την δική σου υποστήριξη. χεχε

Ετσι και αλλιώς δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Ηταν μια ακατέργαστη εκφραση της επιθυμίας μου και εκφραση θα μείνει.

Τώρα μιλάς σωστά. Η ανοχή συναγωνιστή είναι πλεονέκτημα σε μια φιλελεύθερη κοινωνία κι όχι μειονέκτημα. Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Και φυσικά δεν μπορούμε να καταδιώκουμε κανέναν για τις απόψεις του. Αν τις κάνει πράξεις και αρχίσει να μπαίνει στον ατομικό μου χώρο ελευθερίας τότε το συζητάμε πως θα αντιδράσουμε.

Επισκέπτης

Κοίτα ...

Τους 50.000 Έλληνες που δολοφόνησαν οι ΚΚΕδες στα Δεκεμβριανά, τους επέλεξαν οι επικεφαλείς του ΚΚΕ ...

Δηλαδή ...

Ο Ιωαννίδης. Ήταν βοηθός κουρέα και απόφοιτος Β' Δημοτικού.
Ο Σιάντος. Παρόμοιας μόρφωσης, αποτυχημένος βοηθός καπνεργατών.

Αργότερα (1946-1949) τέτοιες αποφάσεις ελάμβανε και ο Ζαχαριάδης. Ήταν παλιός μούτσος , ο οποίος είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Κατήχησης στο Μαρξισμό , την ΚΟΥΤΒ στην ΕΣΣΔ ...

Θεωρείς ότι τα άτομα αυτά δεν είχαν τα προσόντα για να αποφασίσουν ποιούς αμάχους, γυναίκες , γέρους και βρέφη θα δολοφονούσε ο ΕΛΑΣ , η ΟΠΛΑ και το ΕΑΜ ;

Επισκέπτης
Kατα το mein kampf του Α. Χιτλερ οι τραβεστι, ομοφυλοφιλοι, πουτανες και επισκεπτες αυτων ειναι παρακμιακοι και δεν συναδουν με την ορθη και αμεμπτη πορεια του γερμανου πολιτη.
Αρα Στρατομεδο Συγκεντρωσης. αυτα.

Το έχεις διαβάσει το mein kampf;

Είσαι σίγουρος ότι μιλά για Στρατόπεδα Συγκέντρωσης;

Μην το πάρεις άσχημα, αλλά σε κόβω να μην έχεις διαβάσει τίποτε σχετικό με Ιστορία και  Πολιτική , πέρα από "ιστορικά ένθετα" ΝΕΩΝ/ΒΗΜΑΤΟΣ/ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ κτλ κτλ κτλ και φυσικά να έχεις δεχθεί την πλύση εγκεγάλου που υφίσταται όποιος δεν έχει μελετήσει τίποτε και ακούει τις μαλακίες που λένε οι διάφοροι Παπαχελάδες και Πρετεντέρηδες στα κανάλια των μεγαλο-εργολάβων ...

Το Κουμμουνιστικό Μανιφέστο των Μαρξ/ Ένγκελς το έχεις διαβάσει;

Μικρό είναι κάπου 100 σελίδες μικρού μεγέθους. Ξεκίνα από αυτό ...

Υ.Γ. Τα ιστορικά ένθετα από τις φυλλάδες των εργολάβων είναι καλή περίπτωση αν θες να βάψεις μεγάλο σπίτι. Με ψιλά μπορείς να χαρτώσεις 1000τμ μέτρα σπίτι. Για άλλες χρήσεις δεν κάνουν ...

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Η όποια αδικία έγινε από μία πλευρά δεν νομιμοποιεί τις αδικίες των άλλων πλευρών.

Επισκέπτης
Η όποια αδικία έγινε από μία πλευρά δεν νομιμοποιεί τις αδικίες των άλλων πλευρών.

Οι Σοφοί Αρχαίοι Έλληνες, όταν υπήρχε διαμάχη με βιαοπραγίες και από τις δύο πλευρές, ρωτούσαν "Τις ήρξατο χειρών αδίκων".

Αυτός ήταν ο φταίχτης.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom