Νέα

Τι ετοιμάζουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες - ΦΟΡΟΙ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tellystalone6969
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 83K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Άλεξ ας είμαστε ειλικρινείς, ξέρω πάρα πολλούς δικηγόρους που πραγματικά πεινάνε. Έχω παράδειγμα ανθρώπου που δεν μπορεί να στείλει το παιδί του στην ιατρική ιωαννίνων.
Ας ειμαστε ειλικρινεις λοιπον, οπως λες.
Αυτος που πειναει, δεν πειναει εξαιτιας της φορολογησης.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Το πες μόνος σου τύπε... Άλλο στάτους ο μισθωτός, άλλο ο ελ.επ.

Αν έχει αρχιδια το ΣτΕ πρέπει να βγει να πει ότι οι ελ.επ. πρέπει να πληρώνουν διπλό φόρο από τους μισθωτούς. Και όχι το 1/4 όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια
Σουτ...

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.141
Πόντοι
5.006
μιλαμε για νομικο τερατουργημα.....ο αλεξ βεβαια δεν το παραδεχεται γιατι εχει τρελαθει στις νεοδημοκρατικες ρουφωκολαδες....
βασικα οι ανθρωποι θελανε να μειωσουν τον αριθμο τον ε.ε. και να εισπραξουν αμεσα χρηματα με εναν κεφαλικο φορο...θα ηταν πιο τιμιοι αν περνουσαν νομο που θα εκλειναν υποχρεωτικα οσοι ε.ε. τελειωνε το αφμ τους σε 4 ή αν διπλασιαζαν το τελος επιτηδευματος....απλα τωρα προσπαθησαν να περασουν ολα τα παραπανω με εναν νομοθετημα που ειναι για (νομικα) γελια....

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.754
Πόντοι
2.816
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Σουτ...
Κάνω εκστρατεία για το mr.2024

Χάθηκε η ειλικρίνεια... Όπου μας βολεψει και αν

Τότε τα χω πει κ γω.. αυτοί έτσι κι αλλιώς θα έκλειναν.. αλλά

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.955
Πόντοι
3.656

Φυσικά και λόγω της φορολογίας της κρίσης που ξεκίνησε το 2009 ,
με ευθύνη αποκλειστικά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ .

Θυμίζω πως μπήκαμε οι επιστήμονες επαγγελματίες στα επαγγέλματά μας πριν το 2009 !

Συγκεκριμένα για ιατρούς, με ιατρείο

1)Αφορολόγητο 12.000 € ετησίως.
2)ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ,
3)Χωρίς φόρο επιτηδεύματος . Από το 2006 , μπορούσες να έχεις όσα ιατρεία ήθελες. ΝΟΜΙΜΑ
4)Εισφορές 2600€ ετησίως, με έκπτωση 30% την πρώτη 5ετία ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΟΡΟ.

Αυτά , τσάκισαν όχι μόνο τους επιστήμονες επαγγελματίες
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ , ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ
ΕΓΙΝΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ .

Σε όσους αμφισβητούν τα παραπάνω
ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ εύχομαι .

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.955
Πόντοι
3.656
αν διπλασιαζαν το τελος επιτηδευματος....
Το αυξάνουν πολύ παραπάνω. Από Χ 4 μέχρι Χ 7 θα πάει ... να δούμε που θα κάτσει η μπίλια.

Για μια χρονιά θα τα χρεώσουν αυτά βέβαια.
Από 1/1/2024 αρχίζουν τα αντίμετρα.

Το τι θα χάσει η αγορά ;;; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ............

Φαντάσου μόνο ότι πάνω από .... 99% επαγγελματικών εδρών .... ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΩΜΕΝΕΣ ....
γραφεία ... . μαγαζιά ...........

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ....

Μία μεταβλητή μόνο αυτή .............

Πόσες εισφορές θα χάσει ο ΕΦΚΑ .... τρύπιος θα γίνει .......

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.842
Πόντοι
3.656
Προσπαθώ να καταλάβω αν και γιατί παριστάνεις τον χαζό.
Πως να καταλάβεις αφού δεν μιλάμε με τον ίδιο τρόπο.

Εγώ προσπαθώ να μιλήσω με βάση κάποια πρακτικά παραδείγματα και εσύ μου λες ''δεν μπορεί να μην σε ελέγξουν'' και ''θα έρθει η λυπητερή''

γενικά αόριστα δηλαδή...επί του πρακτέου έχεις δει να έρχεται σε πολλούς η λυπητερή επειδή αγόρασαν ένα αμάξι που δεν δικαιολογούσαν?

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.241
Πόντοι
5.506
Πως να καταλάβεις αφού δεν μιλάμε με τον ίδιο τρόπο.

Εγώ προσπαθώ να μιλήσω με βάση κάποια πρακτικά παραδείγματα και εσύ μου λες ''δεν μπορεί να μην σε ελέγξουν'' και ''θα έρθει η λυπητερή''

γενικά αόριστα δηλαδή...επί του πρακτέου έχεις δει να έρχεται σε πολλούς η λυπητερή επειδή αγόρασαν ένα αμάξι που δεν δικαιολογούσαν?
Eσυ έχεις δει πολλούς που αγόρασαν αμάξι που δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν και ΔΕΝ τους τσίμπησαν;

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.955
Πόντοι
3.656
Έχω δει .
Εκπαιδευτικός .... αγόρασε για να μην φωτογραφίζω ..... ΙΧ .... μοντέλο πριν το 2000 , μεταξύ 2500 cc και 3000cc .
Δήλωσε πραγματική τιμή αγοράς ..... 9500€ .... ΔΕΝ ΤΗ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ....

Λόγω κυβισμού .... του ήρθε δωράκι 6000€ ..............

Μετανάστες .... γυναίκα τέρμα μαύρη εργασία ....... άνδρας ελάχιστα δηλωμένα .......
αγόρασαν σπίτι 60 χιλιάρικα .....

δωράκι 20 χιλιάρικα .........

Μεγαλοεπιστήμονας ..... δήλωνε 40 χιλιάρικα το χρόνο ο μαλάκας .........

πήρε φουσκωτό ....... 150 χιλιάρικα ............

δωράκι άλλα 100 ...........

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.842
Πόντοι
3.656
Eσυ έχεις δει πολλούς που αγόρασαν αμάξι που δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν και ΔΕΝ τους τσίμπησαν;
Ναι.

Και τι ακριβώς εννοείς τους τσίμπησαν? Τι γίνεται όταν σε τσιμπάνε?

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.955
Πόντοι
3.656
Ασφαλώς κάποιοι θα προσφύγουν στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια για τους υπερβάλοντες φόρους και η υπόθεση θα φτάσει αργά ή γρήγορα στο Στε, αυτό εννοούσα.
Μπορείς να πας σε δικαστήριο , ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΟΜΩΣ ;;;;
Να καταθέσεις τα τεκμήρια σου, ανάλογα την περίπτωση

είτε ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΚΜΑΡΤΟΥ , οπότε δεν πρέπει να πληρώσεις φόρο

είτε ότι έχεις χρήματα να ζεις από άλλη πηγή, φορολογημένα και δεν χρειάζεται να βγάζεις από τη δουλειά σου.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.842
Πόντοι
3.656
Έχω δει .
Εκπαιδευτικός .... αγόρασε για να μην φωτογραφίζω ..... ΙΧ .... μοντέλο πριν το 2000 , μεταξύ 2500 cc και 3000cc .
Δήλωσε πραγματική τιμή αγοράς ..... 9500€ .... ΔΕΝ ΤΗ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ....

Λόγω κυβισμού .... του ήρθε δωράκι 6000€ ..............

Μετανάστες .... γυναίκα τέρμα μαύρη εργασία ....... άνδρας ελάχιστα δηλωμένα .......
αγόρασαν σπίτι 60 χιλιάρικα .....

δωράκι 20 χιλιάρικα .........

Μεγαλοεπιστήμονας ..... δήλωνε 40 χιλιάρικα το χρόνο ο μαλάκας .........

πήρε φουσκωτό ....... 150 χιλιάρικα ............

δωράκι άλλα 100 ...........
Δηλαδή τους ήρθε βεβαιωμένο πρόστιμο από την εφορία?

ή τους βγήκε τεκμαρτό εισόδημα??????

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.955
Πόντοι
3.656

Δεν ξέρω τι τίτλο είχε το αγγούρι ......... ξέρω ότι ήρθε όμως σίγουρα. Και πληρώνουν .
Αν δηλώνεις φυστίκια δεν κάνεις μαγκιές.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.842
Πόντοι
3.656
Δεν ξέρω τι τίτλο είχε το αγγούρι ......... ξέρω ότι ήρθε όμως σίγουρα. Και πληρώνουν .
Αν δηλώνεις φυστίκια δεν κάνεις μαγκιές.
έχει διαφορά...το αν του υπολογίστηκε τεκμαρτό εισόδημα επειδή αγόρασε ένα αμάξι 3000 κυβικά που έχει τεκμήριο 6.000 το χρόνο...με το να τον έλεγξε η εφορία και να του επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 ευρώ. Βασικά τεράστια διαφορά.

Και γιαυτό τα τεκμήρια είναι άλλο ένα ηλίθιο μέτρο...σου έλεγαν....πλήρωσε το και καθάρισες. Και αυτό εννοώ με αυτά που λέω στον μπαρόκ.....δεν ελέγχει κανένας και τίποτα...πραγματικό έλεγχο. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να γίνει αλλά είναι το 5%. Πολλοί κάνουν φορολογικές παραβάσεις φανερές και στα @@ τους. Το κράτος δεν ελέγχει.

Πάρε viper και πλήρωσε τον φόρο και το τεκμήριο.....δεν θα σε ρωτήσει κανένας που πραγματικά βρήκες τα λεφτά να ελέγξει σε βάθος τις δραστηριότητες σου.

Έχοντας πει αυτά μη νομίζει και κανένας ότι απλός κοινός τυπάς που φοροδυαφεύγει έχει κανένα μηχανισμό ξεπλύματος χρημάτων....απλά προσπαθεί να την βρει την άκρη με μετρητά και τα ρέστα.

και σπίτι αν αγοράσει 50 60Κ και 10 χιλ το χρόνο να δηλώνει θα τα δώσει μαύρα μετρητά και θα γράψουν στο συμβόλαιο 30 και θα το παίξει κορώνα γράμματα αν θα τον ελέγξει ποτέ κανένας. Δεν θα κάτσει να στήσει εταιρεία διαχείρισης ακινήτων για να το περάσει ως εκμεταλλευόμενο για αγορά 60 χιλιάδες. Αυτό λέω

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.955
Πόντοι
3.656
έχει διαφορά...το αν του υπολογίστηκε τεκμαρτό εισόδημα επειδή αγόρασε ένα αμάξι 3000 κυβικά που έχει τεκμήριο 6.000 το χρόνο...με το να τον έλεγξε η εφορία και να του επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 ευρώ. Βασικά τεράστια διαφορά.
Ρε τύπε ... για εκπαιδευτικό σου είπα. Έχει εισόδημα κάπου 12 χιλιάρικα το χρόνο ; Άρα καλύπτει τα 6 του αμαξιού.
Και διαμονή στο ... παιδικό του δωμάτιο .......

Τι να σου πω τώρα. Ξέρω ότι το φέσι , είναι αληθές. Δεν είδα τα χαρτιά του.
Αν πάει ο ντολμάς με τη σύνταξη καθηγητή .... να πάρει μια μτχ 330i .... θα είναι κομπλέ λες ;;
Εγώ πιστεύω θα τον κάνουν όπως όταν πάει ... σινεμά. Χωνί.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.842
Πόντοι
3.656
Ρε τύπε ... για εκπαιδευτικό σου είπα. Έχει εισόδημα κάπου 12 χιλιάρικα το χρόνο ; Άρα καλύπτει τα 6 του αμαξιού.
Και διαμονή στο ... παιδικό του δωμάτιο .......

Τι να σου πω τώρα. Ξέρω ότι το φέσι , είναι αληθές. Δεν είδα τα χαρτιά του.
Αν πάει ο ντολμάς με τη σύνταξη καθηγητή .... να πάρει μια μτχ 330i .... θα είναι κομπλέ λες ;;
Εγώ πιστεύω θα τον κάνουν όπως όταν πάει ... σινεμά. Χωνί.
Αν τον ελέγξουν φυσικά και θα τον κάνουν χωνί.

Το θέμα είναι....κατά πόσο ελέγχουν? Ακόμα και αν δηλώσεις income 12 χιλιάδες και έξοδα 70 χιλιάδες.

Δεν ξέρω καν αν καλύπτει τα 6.000 του αμαξιού...γιατι υπάρχει και τεκμήριο διαβίωσης...και πλέον υπολογίζονται και άλλα...όπως ιδιωτικές ασφαλίσεις, τηλεφωνία και άλλα τέτοια.

Αν ήθελα να βρουν πόσα πραγματικά ξοδεύεις θα αποκτούσαν πρόσβαση (μπορούν) στις ηλεκτρονικές σου συναλλαγές και σε οτιδήοτε αγοράζεις με το όνομα σου....πχ συνδρομές, εισιτήρια ακόμα και το efood...δε μπορεί να δηλώνεις 400 ευρώ το μήνα και να χαλάς 500 ευρώ στο efood για καφέδες και πίτσες...

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.955
Πόντοι
3.656
Αν τον ελέγξουν φυσικά και θα τον κάνουν χωνί.

Το θέμα είναι....κατά πόσο ελέγχουν? Ακόμα και αν δηλώσεις income 12 χιλιάδες και έξοδα 70 χιλιάδες.

Δεν ξέρω καν αν καλύπτει τα 6.000 του αμαξιού...γιατι υπάρχει και τεκμήριο διαβίωσης...και πλέον υπολογίζονται και άλλα...όπως ιδιωτικές ασφαλίσεις, τηλεφωνία και άλλα τέτοια.

Αν ήθελα να βρουν πόσα πραγματικά ξοδεύεις θα αποκτούσαν πρόσβαση (μπορούν) στις ηλεκτρονικές σου συναλλαγές και σε οτιδήοτε αγοράζεις με το όνομα σου....πχ συνδρομές, εισιτήρια ακόμα και το efood...δε μπορεί να δηλώνεις 400 ευρώ το μήνα και να χαλάς 500 ευρώ στο efood για καφέδες και πίτσες...
Εδώ παίζουν πολλά όμως. ΣΟΥ ΕΙΠΑ, ΓΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗ .... δεν ξοδεύει μία ο συγκεκριμένος.
Ζει στο παιδικό του δωμάτιο . Κι ας είναι 45. Οι γονείς αντικειμενικά καλύπτουν τη διαβίωσή του.

Εσύ μου λες για τέρμα μαλάκες. Υπάρχουν και αυτοί . Αλλά δεν είναι όλοι .

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.842
Πόντοι
3.656
Εδώ παίζουν πολλά όμως. ΣΟΥ ΕΙΠΑ, ΓΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗ .... δεν ξοδεύει μία ο συγκεκριμένος.
Ζει στο παιδικό του δωμάτιο . Κι ας είναι 45. Οι γονείς αντικειμενικά καλύπτουν τη διαβίωσή του.

Εσύ μου λες για τέρμα μαλάκες. Υπάρχουν και αυτοί . Αλλά δεν είναι όλοι .
Νομίζω ότι η εφορία προστατευόμενα ή φιλοξενούμενα μέλη δέχεται μέχρι τα 25 όχι τα 45 :confused:

Ε τι νομίζεις ότι είναι οι περισσότεροι? Τέρμα μαλάκες είναι.

ivispet

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2014
Like
972
Πόντοι
81
Μπορείς να πας σε δικαστήριο , ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΟΜΩΣ ;;;;
Να καταθέσεις τα τεκμήρια σου, ανάλογα την περίπτωση

είτε ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΚΜΑΡΤΟΥ , οπότε δεν πρέπει να πληρώσεις φόρο

είτε ότι έχεις χρήματα να ζεις από άλλη πηγή, φορολογημένα και δεν χρειάζεται να βγάζεις από τη δουλειά σου.
Φίλε η διάταξη του ελέγχου μπήκε προφανώς για να προσδώσουν μια επίφαση δικαιοσύνης, να πουν ότι η διαβούλευση ήταν γόνιμη και να χρυσώσουν το χάπι. Η αίσθηση μου είναι ότι και να ζητήσεις έλεγχο αυτός δεν πρόκειται να γίνει τουλάχιστον σε εύλογο χρόνο. Εσύ βεβαίως θα έχεις πληρώσει τον φόρο κανονικά οπότε θα μπορείς να ασκήσεις προσφυγή θεωρώντας ότι η διοίκηση αρνήθηκε σιωπηρά τον έλεγχο. Σίγουρα θα βγάλουν κάποια εγκύκλιο γι' αυτά (ίσως για την υποχρέωση ενδικοφανούς προσφυγής) και σίγουρα θα γίνει και κάποια πιλωτική δίκη. Πάντως σωστά το σκέφτηκες ότι για να πας δικαστικώς θα πρέπει να προκαλέσεις τον έλεγχο.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.141
Πόντοι
5.006

ρε τυπε αν αγορασεις κατι που δεν καλυπτεται απο τα εισοδηματα σου, τοτε το ποσο αυτο θα φορολογηθει ως εισοδημα απο αγνωστη πηγη....θα πληρωσεις δηλαδη εναν φορο 25-30% περιπου αν θυμαμαι καλα...
και εννοειται οτι μετα ειναι στην ευχερεια της εφοριας να σε βγαλει για συνολικο ελεγχο πενταετιας και να σε ξετιναξει...βεβαια τα τμηματα ελεγχου ειναι υποστελεχωμενα, αλλα αν θες να ρισκαρεις το κανεις...

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.955
Πόντοι
3.656
Φίλε η διάταξη του ελέγχου μπήκε προφανώς για να προσδώσουν μια επίφαση δικαιοσύνης, να πουν ότι η διαβούλευση ήταν γόνιμη και να χρυσώσουν το χάπι. Η αίσθηση μου είναι ότι και να ζητήσεις έλεγχο αυτός δεν πρόκειται να γίνει τουλάχιστον σε εύλογο χρόνο. Εσύ βεβαίως θα έχεις πληρώσει τον φόρο κανονικά οπότε θα μπορείς να ασκήσεις προσφυγή θεωρώντας ότι η διοίκηση αρνήθηκε σιωπηρά τον έλεγχο. Σίγουρα θα βγάλουν κάποια εγκύκλιο γι' αυτά (ίσως για την υποχρέωση ενδικοφανούς προσφυγής) και σίγουρα θα γίνει και κάποια πιλωτική δίκη. Πάντως σωστά το σκέφτηκες ότι για να πας δικαστικώς θα πρέπει να προκαλέσεις τον έλεγχο.
Ο ΕΛΕΓΧΟΣ, σε αποτρέπει από οτιδήποτε άλλο .
Προσωπικά σε δικαστήριο θα πήγαινα.

Σε έλεγχο .... δεν θέλω να ακούω τη λέξη ......

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom