[size=14pt]
...το αφιέρωμα του Ριζοσπάστη, για τη πτώση του τείχους του Βερολίνου.... ....πολύ κλάμα...... [/size]
Πανηγύρια για την καπιταλιστική βαρβαρότητα
Με φιέστες και δρώμενα κορυφώθηκαν οι προπαγανδιστικές εκδηλώσεις για την «πτώση του τείχους του Βερολίνου»
Ολοι οι ...ελευθερωτές του κεφαλαίου γιόρτασαν μαζί
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις όσων γιορτάζουν την καπιταλιστική παλινόρθωση στις σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης κορυφώθηκαν χθες στο Βερολίνο
με μοναδικό στόχο την αμαύρωση των επιτευγμάτων του σοσιαλισμού (λες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια ), , τη διαστρέβλωση και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας. Για το λόγο αυτό οι επιλογές των προσώπων που «πρωταγωνίστησαν» δεν είναι τυχαίες. Με πρώτη αυτή του Λεχ Βαλέσα, που ως ηγέτης του Συνδικάτου «Αλληλεγγύη» στην Πολωνία επί χρόνια και με την αμέριστη αρωγή των υπηρεσιών της Δύσης, αλλά και του πάπα Ιωάννη Παύλου - Κάρολ Γιόζεφ Βοϊτίλα - αποτελούσε την αιχμή του δόρατος του ιμπεριαλισμού εναντίον των σοσιαλιστικών χωρών. Αυτός «έσπρωξε» το πρώτο κομμάτι του τεράστιου «ντόμινο» από στήλες 2,5 ύψους μέτρων και είχε στηθεί στο κέντρο του Βερολίνου μεταξύ της πλατείας Πότσνταμερ και της Ράιχσταγκ και σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου, που συμβόλιζε υποτίθεται την «κατάρρευση του σιδηρού παραπετάσματος». Στο Βερολίνο βρέθηκαν οι ηγέτες όλων των ιμπεριαλιστικών χωρών και οργανισμών. «Τιμητική θέση» είχαν οι ηγέτες των χωρών των τεσσάρων «συμμάχων» δηλαδή ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανκελα Μέρκελ, ο Λεχ Βαλέσα,
ο πρωτεργάτης της αντεπανάστασης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο πρώην ηγέτης της Ουγγαρίας Μίκλος Νέμετς διέσχισαν συμβολικά τη γέφυρα Μπορνχόλμερ, στο πρώτο σημείο ελέγχου που άνοιξε μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου. Απευθυνόμενη σε χιλιάδες συγκεντρωμένους, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι τα ιστορικά γεγονότα του 1989 ήταν «αποτέλεσμα μιας μακράς ιστορίας καταπίεσης» ... ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γκορμπατσόφ, «που έκανε δυνατή την αλλαγή στην Ανατολική Γερμανία», δηλαδή στην καπιταλιστική παλινόρθωση. Και επειδή δεν μπορεί να κρύψει τη σημερινή βαρβαρότητα, είπε δήθεν με κατανόηση ότι «η γερμανική ενοποίηση δεν έχει ολοκληρωθεί», διότι παραμένουν οι θεσμικές διαφορές ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, υπενθυμίζοντας ότι το ποσοστό της ανεργίας στις περιοχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας είναι διπλάσιο από το αντίστοιχο στη Δύση, αλλά επανέλαβε ότι ο «φόρος αλληλεγγύης» που καταβάλλουν οι Γερμανοί της Ανατολής και της Δύσης για τη χρηματοδότηση της ενοποίησης παραμένει αναγκαίος. Φυσικά και αυτός ο φόρος γυρίζει στις τσέπες των κεφαλαιοκρατών.
Η Χ. Κλίντον, εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, φόρεσε το προσωπείο του ...απελευθερωτή και εντελώς κυνικά είπε: «Πρέπει να διαμορφώσουμε μια ακόμα πιο δυνατή συνεργασία για να "ρίξουμε" τους τοίχους του 21ου αιώνα και για να αντιμετωπίσουμε αυτούς που κρύβονται πίσω τους: βομβιστές καμικάζι, εκείνους που δολοφονούν και τραυματίζουν κορίτσια που η μόνη τους επιθυμία είναι να πάνε στο σχολείο, ηγέτες που επιλέγουν τη δική τους μοίρα από τη μοίρα των άλλων». Δηλαδή, οι δολοφονικές επεμβάσεις που ματοκυλούν λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων γίνονται για το καλό τους.
«Νοσταλγός» της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας με τους πράους ανθρώπους, εμφανίστηκε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο για τη ζωή ως αξιωματικός της Κα Γκε Μπε στη Δρέσδη την περίοδο 1985-1990. Μην ξεχνώντας, όμως, τον πραγματικό του ρόλο ως υπερασπιστή των συμφερόντων του κεφαλαίου, κατέληξε: «Βλέπουμε πως η Γερμανία έχει επιτύχει μια θετική ανάπτυξη μετά την επανένωσή της και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε καλές σχέσεις που στηρίζονται σε μια νέα βάση».
Και οι φιέστες έκλεισαν με μουσικές εκδηλώσεις και πυροτεχνήματα, σε μια «γιορτή» που στοίχισε κάμποσα εκατομμύρια δήθεν ως ...«ύμνος στην ελευθερία».
www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=10/11/2009&id=11545&pageNo=14&direction=1]http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=10/11/2009&id=11545&pageNo=14&direction=1[/url]