Πως το εννοείς ?και δεν το λέω καθόλου ρατσιστικά για την συμπαθή τάξη
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Τι επίπεδο σπουδών έχουμε;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα χχχχχ
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 161
- Εμφανίσεις 10K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Επισκέπτης
Διαφων Φίλε Whitey. Οι σπουδές σου διαμορφώνουν ένα τρόπο σκέψhς που δεν μπορείς να το καταλάβεις αν είσαι απ’έξω. Εξάλλου προτιμώ να είμαι πχ δικηγόρος με λεφτά παρά μανάβης με λεφτά….και δεν το λέω καθόλου ρατσιστικά για την συμπαθή τάξη
Το θεμα ειναι να παιρνω αρκετα λεφτα για να εχω να περναω καλα.Τωρα δικηγορος ειμαι,μαναβης,Ζωνιανος δεν με νοιαζει.Αρκει να βγαζω λεφτα.
OXIA
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιαν 2008
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
Διαφων Φίλε Whitey. Οι σπουδές σου διαμορφώνουν ένα τρόπο σκέψhς που δεν μπορείς να το καταλάβεις αν είσαι απ’έξω. Εξάλλου προτιμώ να είμαι πχ δικηγόρος με λεφτά παρά μανάβης με λεφτά….και δεν το λέω καθόλου ρατσιστικά για την συμπαθή τάξη
Θέλω να πω κάτι: Δεν είναι απαραίτητο να έχεις σπουδάσει σε ανώτερο ή ανώτατο ίδρυμα για να θεωρείσαι μορφωμένος. Τουναντίον. Μπορεί κάποιος κάλλιστα να μην έχει σπουδάσει αλλά να έχει διαβάσει τόσο πολύ και να έχει αφομοιώσει τόση γνώση στη ζωή του που το πανεπιστήμιο να ωχριά μπροστά στη μόρφωση που έχει.
Άλλωστε όλα είναι στο μυαλό. Αν είσαι τούβλο και δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις τι να σου κάνει και το καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου.
Τώρα, αν θες να σπουδάσεις για να κάνεις ένα καλύτερο επάγγελμα (με την έννοια πιο εύκολο από ορισμένες απόψεις όπως πχ υπάλληλος γραφείου έναντι μανάβη ας πούμε) αυτό είναι άλλη υπόθεση. Εκεί προφανώς χρειάζονται οι σπουδές.
OXIA
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιαν 2008
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
Από την στιγμή που υποθέτουμε ότι έχεις λεφτά λοιπόν τι προτιμάς να είσαι Ζωνιανός ή χημικός? Δεν νομίζω ότι θα είσαι ειλικρινής αν απαντήσεις ότι σου είναι αδιάφορο..
Επειδή μου δημιουργήθηκε απορία, εσύ τι θα διάλεγες ας πούμε;
Επισκέπτης
Η μόρφωση δεν προυποθέτει εκπαίδευση, αλλά η εκπαίδευση μπορεί να μορφώσει κάποιον.
Μην τα καταργούμε όλα.
Ελάχιστα είναι πιστεύω τα άτομα που απέκτησαν μόρφωση χωρίς να έχουν προηγούμενη θητεία σε κάποιο πανεπιστήμιο.
Θα ήθελα μια κοινωνία που ακόμα και ο μανάβης να είχε ορθή εκπαίδευση και να ήταν αν θες και μορφωμένος.
Μια κοινωνία που ο λαός της μορφώνεται και έχει προσβαση στην σπουδή, στην γνώσση και στην δημιουργική σκέψη μπορεί να βελτιωθεί.
Αλλά στην Ελλάδα το χρήμα μετράει. Η μόρφωση ειναι αδιάφορη και έτσι όλοι ξέρουμε τα πάντα - μιλάμε για τα πάντα και πάμε κατά διαόλου.
Και τέλος :
Πως θα κρίνει ένας αποφοιτος λυκείου, τις σπουδές ενός βιολόγου; Πως είναι δυνατόν να γνωρίζει αν έχεις λάβει μόρφωση ;
Μην τα καταργούμε όλα.
Ελάχιστα είναι πιστεύω τα άτομα που απέκτησαν μόρφωση χωρίς να έχουν προηγούμενη θητεία σε κάποιο πανεπιστήμιο.
Θα ήθελα μια κοινωνία που ακόμα και ο μανάβης να είχε ορθή εκπαίδευση και να ήταν αν θες και μορφωμένος.
Μια κοινωνία που ο λαός της μορφώνεται και έχει προσβαση στην σπουδή, στην γνώσση και στην δημιουργική σκέψη μπορεί να βελτιωθεί.
Αλλά στην Ελλάδα το χρήμα μετράει. Η μόρφωση ειναι αδιάφορη και έτσι όλοι ξέρουμε τα πάντα - μιλάμε για τα πάντα και πάμε κατά διαόλου.
Και τέλος :
Πως θα κρίνει ένας αποφοιτος λυκείου, τις σπουδές ενός βιολόγου; Πως είναι δυνατόν να γνωρίζει αν έχεις λάβει μόρφωση ;
Συνήθως αυτός που δεν έχει κάτι τείνει να τα εξισώνει όλα με την αντίθετη πλευρά για να καλύψει αυτό που θα ήθελε να έχει και δεν έχει….Sorry, it’s true..
Η μόρφωση δεν προυποθέτει εκπαίδευση, αλλά η εκπαίδευση μπορεί να μορφώσει κάποιον.
Μην τα καταργούμε όλα.
Και τέλος :
OXIA
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιαν 2008
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
1.Η μόρφωση δεν προυποθέτει εκπαίδευση,
2.αλλά η εκπαίδευση μπορεί να μορφώσει κάποιον.
Μην τα καταργούμε όλα.
3. Θα ήθελα μια κοινωνία που ακόμα και ο μανάβης να είχε ορθή εκπαίδευση και να ήταν αν θες και μορφωμένος.
4. Μια κοινωνία που ο λαός της μορφώνεται και έχει προσβαση στην σπουδή, στην γνώσση και στην δημιουργική σκέψη μπορεί να βελτιωθεί.
Και τέλος :
Απαντώ με τη σειρά.
1. Συμφωνώ απολύτως
2. μόνο αν το επιτρέπουν τα γονίδια αυτού του ατόμου και μπορεί να απορροφήσει τη σωστή πληροφορία.
3. Εγώ θα προτιμούσα την κοινωνία που όλοι θα ήταν μορφωμένοι γιατί αυτό θα προϋπέθετε σίγουρα κάποιας μορφής εκπαίδευση, αλλά ακόμα και να μην είχε λάβει εκπαίδευση κάποιο άτομο θα είχε πετύχει το στόχο (μόρφωση).
4. Απόλυτα σωστό. Άλλωστε οι χώρες που έχουν καλλιεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση την παιδεία τους έχουν πάει πολύ μπροστά.
Όσο για την Ελλάδα, όντως, οι γνώσεις και η μόρφωση δε μετράνε σχεδόν καθόλου. Μετράει μόνο να έχεις θείο, συγγενή, κουμπάρο, γνωστό, κάποιον που σου χρωστάει χάρη, το θέιο του ξαδέρφου του φίλου του αδερφού σε κάποιο πόστο. Αυτό είναι αρκετό.
Γι αυτό δε θα πάμε ποτέ μπροστά με αυτά τα μυαλά και μετά μου λένε να μη λέω μπανανία την ελλάδα και να καμαρώνω που είμαι ελληνίδα... ε όχι... δεν είναι ακριβώς έτσι!
OXIA
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιαν 2008
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
Έχω ΜΒΑ και Πολυτεχνείο και δεν μπορώ να πω ότι δεν μου χρησίμευσαν (πνευματικά, κοινωνικά και κυρίως οικονομικά) κάθε άλλο…..Οι σπουδές και οι συνεπακόλουθες εμπειρίες είναι κάτι που δεν στο παίρνει ποτέ κανείς σε αντίθεση με τα λεφτά κτλ….
Φίλε vaz να σου πω κάτι που σίγουρα θα ξέρεις;
Η Γνώση είναι μεγάλη δύναμη. Αυτό που έχεις μέσα στο μυαλό σου και έχεις κατακτήσει με κόπους, όσο πιο δύσκολο είναι να αποκτήσεις τόσο πιο ακριβά μπορείς να πουλήσεις, και το καλό είναι ότι την τιμή τη θέτεις εσύ.
OXIA
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιαν 2008
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
ο κολλητος μου ειναι ψυκτικος και βγαζει πολυ περισοτερα απο τον πατερα του που ειναι κτηνιατρος.
Παίζει αυτό. Γιατί η κομμώτρια νομίζεις βγάζει λιγότερα από κάποιον που έχει φάει τα χρόνια του στα θρανία;
Αντιθέτως μπορεί να βγάζει διπλά και τριπλά!
εννοειτε οτι περνει. κοιτα εγω παντος ειμαι θερμος υποστηρικτης του αν εχεις αστρο τοτε ολα καλα θα πανε. οχι οτι δεν παιζει ρολο τι εχεις κανει στη ζωη σου. βαρβατο παραδειγμα ειναι ο σπανος(bmw) που τυχαινει να τον ξερει ο πατερας μου o ανθρωπος εχει βγαλει δημοτικο και μπραβο του βλεπεις τι εχει κανειΠαίζει αυτό. Γιατί η κομμώτρια νομίζεις βγάζει λιγότερα από κάποιον που έχει φάει τα χρόνια του στα θρανία;
Αντιθέτως μπορεί να βγάζει διπλά και τριπλά!
Επισκέπτης
εννοειτε οτι περνει. κοιτα εγω παντος ειμαι θερμος υποστηρικτης του αν εχεις αστρο τοτε ολα καλα θα πανε. οχι οτι δεν παιζει ρολο τι εχεις κανει στη ζωη σου. βαρβατο παραδειγμα ειναι ο σπανος(bmw) που τυχαινει να τον ξερει ο πατερας μου o ανθρωπος εχει βγαλει δημοτικο και μπραβο του βλεπεις τι εχει κανει
Ειδικα αν είσαι ζυγός
κατι σε αιγοκερο εχουμε?Ειδικα αν είσαι ζυγός
OXIA
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιαν 2008
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
εννοειτε οτι περνει. κοιτα εγω παντος ειμαι θερμος υποστηρικτης του αν εχεις αστρο τοτε ολα καλα θα πανε. οχι οτι δεν παιζει ρολο τι εχεις κανει στη ζωη σου. βαρβατο παραδειγμα ειναι ο σπανος(bmw) που τυχαινει να τον ξερει ο πατερας μου o ανθρωπος εχει βγαλει δημοτικο και μπραβο του βλεπεις τι εχει κανει
Καλά αυτό που λες για το άστρο είναι ακριβώς έτσι. Κάποιοι άνθρωποι όμως εκτός από άστρο έχουν και πολύ εύστροφο μυαλό. Οι περισσότεροι που δεν τα πήγαν καλά με τα σχολεία και τη μόρφωση γενικά διέπρεψαν στον τομέα τους. Θες να σου πω το πιο απλό παράδειγμα; Einstein. Στα μαθηματικά ήταν ολίγον σκράπας και για να κάνει τις πράξεις στους υπολογισμούς του είχε τη βοήθεια ενός φίλου του μαθηματικού να του τις κάνει. Όμως αυτό δεν τον απέτρεψε να γίνει ο πιο σημαντικός επιστήμονας (και όχι μόνο) του προηγούμενου αιώνα.
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 61
- Εμφανίσεις
- 14K
- Απαντήσεις
- 98
- Εμφανίσεις
- 3K
- Απαντήσεις
- 132
- Εμφανίσεις