Στην αρχή εμπειρικά αλλά μετά και θεωρητικά ( διαβάζοντας ) προσπαθούσα σε διάφορες φάσεις να καταλάβω τις διαφορές στο τρόπο που άντρες και γυναίκες έλκονται και διεγείρονται από το άλλο φύλο.
Για τους άντρες πιστεύω ότι το θέμα είναι σχετικά απλό. Για τους περισσότερους η εμφάνιση στη γυναίκα είναι το 90% και βάλε. Κάποιοι μπορεί να έλκονται και από άλλα συμπληρωματικά στοιχεία όπως η κίνηση της γυναίκας η η χροιά της φωνής της για παράδειγμα, αλλά η εμφάνιση είναι απλά το καταλυτικό στοιχείο.
Σύμφωνα με μελέτες ένας άντρας χρειάζεται περίπου 6 δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσει αν μια γυναίκα που πρωτοβλέπει τον έλκει και τον διεγείρει σεξουαλικά η όχι. Ο χρόνος ''σαλωναρίσματος'' στα μπουρδέλα που είναι κάτι ανάλογο δεν νομίζω οτι είναι τυχαίος !!! Είναι ίσως ένα απο τα σημεία που η επιστήμη και η εμπειρική πρακτική της πιάτσας συναντιούνται και συμφωνούνε. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες ας κοιτάξει εδώ:
Για τις γυναίκες όμως πιστεύω ότι το θέμα είναι αρκετά διαφορετικό. Πάντα είχα εμπειρικά την αίσθηση ότι ενώ οι άντρες έλκονται διεγείρονται και τελικά γοητεύονται, σχεδόν αποκλειστικά μέσω της όρασης, οι γυναίκες αντιθέτως έλκονται διεγείρονται και τελικά γοητεύονται κατά 50% μέσω της όρασης και κατά 50% μέσω της ακοής.
Και σε πολλές περιπτώσεις το έβρισκα αυτό μπροστά μου. Η ανάγκη τους να τους λες συνέχεια για παράδειγμα τι αισθάνεσαι για αυτές που εκδηλώνεται ακόμη και τις πιο ακατάλληλες ώρες όταν για παράδειγμα μετά από ένα δυνατό ''αγώνα'' σεξ που ενώ εσύ θέλεις να κοιμηθείς εκείνες τις πιάνει λογοδιάρροια. Η όταν ενώ τους δείχνεις εγκαρδιότητα μέσω μιας αγκαλιάς, η ενός φιλιού η ενός χαδιού, ( παραδείγματα ), η αμέσως επόμενη αντίδραση από μεριάς τους είναι ''πες μου'' η ''Θέλω να το ακούσω'' κλπ
Για να προλάβω κάποιους ''σκληροπυρηνικούς'' διευκρινίζω ότι εδώ μιλάμε για έλξη και όχι για ''έλξη''. Υπό αυτήν την έννοια μπορεί οι γυναίκες να ''έλκονται'' μαζικώς από τα χοντρά πορτοφόλια, η από ότι εμμέσως συνεπάγεται χοντρά πορτοφόλια, αλλά δεν έλκονται ( με την ουσιαστική έννοια του όρου ) από αυτά.
Ένα σχετικό άρθρο που βρήκα στο δίκτυο έβαλε σε ποιο ''επιστημονικές'' βάσεις τις εμπειρικές απόψεις μου. Όποιος θέλει να το ψάξει παραπάνω κοιτάζει εδώ:
Two neuroscientists uncover the remarkable truth about what really turns people on--not what science and the media reports people like. Dr. Ogas and Dr. Gaddam analyze what hundreds of millions of people around the world secretly do within the privacy of their computers.
www.billionwickedthoughts.com
Την συγκεκριμένη έρευνα την βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα και αξιόπιστη μια και το στατιστικό δείγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν τεράστιο, και οι περιγραφόμενες μέθοδοι ανάλυσης όχι απόλυτα αλλά αρκετά πειστικοί.
Περιληπτικά το αποτέλεσμα της έρευνας είναι ότι ο μηχανισμός έλξης και διέγερσης στον άντρα και στη γυναίκα είναι διαφορετικός. Επιγραμματικά κάποιες διαφορές:
Ενώ στον άντρα ο μηχανισμός ψυχολογικής και σωματικής διέγερσης είναι ενιαίος, στις γυναίκες είναι δυο ξεχωριστοί αυτόνομοι μηχανισμοί με διαφορετικά αρχικά ερεθίσματα.
Ενώ στον άντρα οι σεξουαλικές προτιμήσεις και συμπεριφορές διαμορφώνονται στην εφηβεία και πολύ σπάνια αλλάζουν, στις γυναίκες οι σεξουαλικές προτιμήσεις μπορούν να αλλάξουν πολλές φορές στη ζωή τους.. Κάποτε ένας πολύ έμπειρος γέρος που τον σεβόμουν λόγω επιδόσεων, μου είχε πει ''Οι γυναίκες αγόρι μου το ''γυρίζουν'' στο σεξ πολύ πιο εύκολα από ότι οι άντρες''. Να πάλι που επιστήμη και απλή εμπειρία συναντιούνται.
Ενώ στον άνδρα ένα απλό ερέθισμα αρκεί για να προκαλέσει διέγερση, στις γυναίκες χρειάζονται πολλαπλά ερεθίσματα για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Η γυναικεία διέγερση δηλαδή είναι μια πολύ πιο σύνθετη διεργασία. Να προσθέσω εγώ ότι ίσως και για αυτό δύσκολα επιτυγχάνεται, και ακόμη πιο δύσκολα ( σε σχέση με την αντρική ) ολοκληρώνεται, και για αυτό ίσως σε πολλές περιπτώσεις ( όταν υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες ) είναι υποκριτική ( φαινόμενα γυναικείας προσποίησης ).
Κατά καιρούς διαφορετικές εκφάνσεις της παραπάνω θεωρίας βρίσκεις και σε πολλές απόψεις. Για παράδειγμα η άποψη ότι ''Η εξουσία είναι για τις γυναίκες το μεγαλύτερο αφροδισιακό'', πράγμα που προφανώς δεν μπορεί κάποιος να το ισχυρισθεί για τους άντρες. Πιστεύω είναι καλό παράδειγμα που δείχνει την διαφορετικότητα στο τρόπο διέγερσης ανδρών και γυναικών.
Αυτά από εμένα, ας ακούσουμε και καμιά άλλη άποψη.