Νέα

Τι είναι ο βιασμός

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα dreakx
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 331
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Μηνύματα
310
Like
0
Πόντοι
1
Θα τη δω, αλλά σε ΔΒΔ ή ΔΟΒΝΛΟΑΔ. Δεν την πληρώνω σε αίθουσα.
 

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Μηνύματα
985
Like
8
Πόντοι
6
Πολλαί θεωρίαι εδιετύπωσαν απόψεις δια το σεξουαλικόν φαινόμενον του βιασμού. Ελάχιστες όμως ήταν αυτές που προσέγγισαν το όλο θέμα υπό αντικειμενική σκοπιά και χωρίς δογματισμούς, ίσως και λόγω ιδεολογικών φοβιών. Το σεξουαλικό φαινόμενο του βιασμού είναι κατά πολλούς θέμα ταμπού και ως είθισται επαφίεται απερίσκεπτα στα εκάστοτε κοινωνικά πιστεύω. Όμως καθώς η σεξουαλικότητα δύναται από μόνη της να ορίσει την κοινωνία και αντίστροφα η μη εξέταση και ενδελεχής ανάλυση του θέματος θα ήταν τουλάχιστον σφάλμα.

Ο βιασμός ορισμένος ως εξαναγκασμός σε σεξουαλική πράξη δίχως την συγκατάβαση του αντικειμένου (θύμα) είναι μια σεξουαλική επιλογή που φαινομενικώς αρμόζει στον μισογυνισμό. Και θα εξηγήσω αυτό το φαινομενικώς στην συνέχεια.

Εξετάζοντας τις αιτίες που προκαλούν έναν βιασμό οδηγούμαστε εύκολα (και ίσως παιδαριωδώς) σε μια άκρατη σεξουαλική διέγερση. Όμως είναι αλήθεια ότι ο βιασμός είναι μια αποκλειστικότητα του ανδρός. Επομένως περισσότερο σωστά μιλώντας για βιασμό εννοούμε την άκρατη σεξουαλική διέγερση του άντρα. Το επόμενο βήμα είναι να διακρίνουμε πότε αυτή η άκρατη σεξουαλική συμπεριφορά μεταφράζεται σε βιασμό. Ποινικώς κατά την καταγγελία, ηθικώς κατά την ανταπόκριση (από την γυναίκα) στην επαφή, πρακτικώς δε όταν η γυνή αποφασίσει. Εδώ φτάνουμε σε μια διασταύρωση που αρχίζει να αχνοφαίνεται ότι κάποιος ήταν πριν από εμάς εδώ..

Ο βιασμός είναι μια πράξη ενός άντρα που εναπόκειται στις επιλογές της γυναίκας. Ο βιασμός ποινικοποιήθηκε ηθικώς πρώτη φορά από τον πολιτικό φεμινισμό, την αρχική μορφή του φεμινισμού, από άντρες! Η ποινικοποίηση του ήταν τόσο ξεκάθαρη όσο και η επιλογή της γυναίκας να προδώσει τις ίδιες τις αρχές του φεμινισμού διαδίδοντας το περίφημο «όταν δεν μπορείς να το αποφύγεις απόλαυσέ το». Στην ουσία πολλές φορές στο παρελθόν αμφότεροι οι άλλοτε ποινικοποιητές άντρες και «προδότισσες» γυναίκες θέλησαν να απενοχοποιήσουν ένα και μοναδικό άτομο, τον βιαστή.

Εδώ επανερχόμαστε στο αρχικό δεδομένο, την άκρατη σεξουαλική διάθεση, και λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι μερικές γυναίκες θα έπεφταν στην φωτιά για να την αθωώσουν, ρωτάμε : «ποιός ο λόγος να ποινικοποιηθεί;» Η δικαιολογία είναι άκρως ειρωνική : Ψυχική Οδύνη. Η αλήθεια όμως είναι εξοργιστικά συνωμοτική.

Ο άντρας κατά το φαινόμενο του «βιασμού» είναι το εύκολο θύμα. Έχοντας μεγαλύτερες ορμές από την γυναίκα, που η ίδια στην συνέχεια - λόγω της ασφάλειας που της παρείχε το θεσμοθετημένο υπέρ της πλαίσιο κατά του βιασμού – μεγάλωσε αυτήν την διαφορά, ο άντρας πολλές φορές έπεσε και συνεχίζει να πέφτει στον πιο καλοστημένο ιστό που με περίσσια κομψοτεχνία έστησε η πουτάνα φεμινίστρια γυναίκα. Φυσικά μια πουτάνα δεν μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας ούτε τους νόμους της φύσης, μπορεί όμως να πληρωθεί.

Σήμερα οι γυναίκες με την παρακίνηση αντικοινωνικών ιδεών όπως ο φεμινισμός ωθούν τους άντρες στον σωματικό βιασμό εξωθούμενες κι αυτές όμως την ίδια στιγμή στον ψυχικό βιασμό του άντρα. Σε μια προσπάθεια αφαίρεσης κάθε αλληλέγγυου ψυχοπνευματικού στοιχείου από την ερωτική πράξη οι γυναίκες αυτοπεριοριζόμενες είτε για λόγους επικράτησης της εκάστοτε κοσμοπολιτικής τάσης είτε για λόγους πνευματικής ή σωματικής ανεπάρκειας και ενεπνεόμενες από ουτοπικές, πλουτοκρατικές, ψευτοσυναισθηματικές κ.ο.κ. ιδέες τύπου marketing προσπαθούν να επιβάλλουν μια νοοτροπία που όχι μόνο καταλήγει εις βάρος τους, μα δεν είναι καν δικιά τους.

Γιατί ο βιασμός αποτελεί επιλογή του μισογυνισμού
Και εδώ τίθεται ΤΟ ΠΙΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣ φιλοσοφικό ερώτημα : Ο βιαστής ή η πουτάνα προηγήθηκε;
Η απάντηση - όπως έλεγε και ο φίλος μου ο Matador (παντρεμένος πλέον στην Αγγλία) - κρύβεται στην ερώτηση. Ο βιαστής και η πουτάνα αποτελούν 2 αντιδιαμετρικά αντίθετες εκφάνσεις όμως είναι τόσο κοντά μεταξύ τους που αυθόρμητα θα τους δίναμε έναν συσχετισμό. Αποτελούν τις 2 όψεις του ίδιου αντικοινωνικού νομίσματος. Η πουτανιά είναι το όπλο του φεμινισμού να αποδείξει το ανύπαρκτο, ο βιασμός αντίστοιχα είναι το φονταμενταλιστικό αντίποινο στην πουτανιά. Ποια ιδεολογία δύναται να έχει φονταμενταλιστικά όπλα (που σημαίνει λάθη και ανακρίβειες) και να αντιμάχεται τον φεμινισμό?

Προσωπικά καταδικάζω τόσον τον μισογυνισμό , όσο και τον φεμινισμό. Ο απόλυτος δογματισμός του μισογυνισμού κατά του φεμινισμού δεν μπορεί να αποτελέσει βιώσιμη και υπεύθυνη λύση, πολύ απλά γιατί δεν δύναται να αναπληρώσει το κενό που αφήνει ο βιασμός. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο που ένας σεξουαλικά στερημένος και απερίσκεπτος σκύλος και μια ψυχικά λυσασμένη ανοργασμικιά σκύλα θα κυνηγάνε τις ουρές τους εις αεί*. Πάντα θα νικάει ο ένας. Και ούτως ή άλλως μιας και ομιλούμε περί βιασμού , ο βιαστής δεν χρειάζεται ούτε θα χρειαστεί ποτέ ποινική διευθέτηση για τα εγκλήματά του ή μη. Ο καθένας που σκέφτεται ατομικά τιμωρείται από την κοινωνία ή από κάποιους άλλους που και αυτοί με την σειρά τους σκέφτονται παρομοίως. Μόνη αξιόπιστη και υπεύθυνη λύση θα ήταν μια αξιοκρατική φαλλοκρατία που εκ του πλουραλισμού και των κοινών αξιών θα εναπόθετε ένθεν και ένθεν φεμινισμό ή μισογυνισμό στην θέση που τους αρμόζει. Τότε μόνο η πουτανιά και ο βιασμός θα εξέλειπαν από αυτήν τη Γη γιατί απλούστατα δεν θα είχαν νόημα…

Ένας φαλλοκράτης δεν γίνεται να βιάσει μια τρύπα?
Ερώτημα συχνό μα ταυτόχρονα και λάθος διετυπωμένο. Από την στιγμή που ο βιασμός εναπόκειται στην βούληση και την πρόκληση της γυναίκας όλοι εκτός από τους σωματικά ανάπηρους (ευνούχους, αυνανιστές, στείρους, προβλήματα στύσεως κτλ) μπορούν ανά πάσα στιγμή να γίνουν «βιαστές». Το θέμα είναι αν έχει το ηθικό δικαίωμα να το κάνει. Είναι αλήθεια πως ένας φαλλοκράτης είθισται να δρα διαφορετικά από έναν ..απλό άνθρωπο ας πούμε. Από την άλλη ένας φαλλοκράτης ως γνήσιος άντρας έχει μεγάλη πιθανότητα να είναι σωματικά και πνευματικά αρκετά υγιής και η σεξουαλικότητα είναι διεπόμενη από τις αρχές της φύσης που ο υγιέστερος αυθόρμητα ζευγαρώνει πιο εύκολα. Επομένως πλην ελαχίστων περιπτώσεων ο βιασμός δεν θα περάσει από το μυαλό ενός φαλλοκράτη (και μιλάω δια της πείρας).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο βιασμός είναι μια επιλογή που στην συντριπτική πλειοψηφία κάνει ο πένητας μιας και ένας εύπορος άντρας έχει την δυνατότητα να αγοράσει μια γυναίκα ακόμα και με σοβαρό σκοπό όπως γάμος, μακροχρόνια σχέση κτλ και να επαναπαυθεί κατά κάποιον τρόπο. Επομένως μην είμεθα απόλυτοι.

Ένας φαλλοκράτης παρ’όλα αυτά όταν οι κοινωνικές περιστάσεις το επιτρέψουν (πάντα υπό τις επιταγές της φύσης, δεν ερμηνεύουμε αλλιώς τα σεξουαλικά φαινόμενα), έχει το ηθικό δικαίωμα προς τον βιασμό. Αλλά ούτως ή άλλως αυτή η «ηθικοποίηση» οφείλεται σε εξίσου «ηθικά» αίτια (μισογυνισμός, φεμινισμός), επομένως υπ’αυτήν την έννοια, τα πάντα ηθικοποιούνται



________________
*εδώ αξίζει να σημειωθεί και μια συζήτηση που είχα σχετικά πρόσφατα με μια πολύ καλή φίλη μου (και το εννοώ), λέει το αγόρι της πως δεν του αρέσει η ξεκολογκαρσόνα και λέω εγώ
-σιγά μωρέ , κρέας..
-Δεν σου επιτρέπω να μου τον χαλάς με τέτοιες απόψεις!
-Κοίτα δεν πιστεύω να στον χαλάω αλλά ένας άντρας με τα όλα του είναι σε θέση να πηδήξει μέχρι και αυτήν εκεί πίσω , «είπα δείχνοντας μια τρύπα με μεγάλα μάγουλα»
-ε όχι ρε συ αυτή δεν έχει ωραιό πρόσωπο..
- μιλάω για γεμάτους άντρες «με νόημα»
-μα για αυτό σας τα’δωσε ο Θεός τα χεράκια :P
-Είδες που ενστικτωδώς ψάχνεις για μαλάκες όμως…

..............και η παναγία έκλεισε τα μάτια της.
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.196
Κριτικές
13
Like
4.594
Πόντοι
4.765
Ένας φαλλοκράτης παρ’όλα αυτά όταν οι κοινωνικές περιστάσεις το επιτρέψουν (πάντα υπό τις επιταγές της φύσης, δεν ερμηνεύουμε αλλιώς τα σεξουαλικά φαινόμενα), έχει το ηθικό δικαίωμα προς τον βιασμό.


________________
Τα χεις μπερδεψει λιγο φιλε.Ηθικο δικαιωμα/βιασμος(καταπατηση δικαιωματος γυναικας).Δεν γνωριζω δικαιωμα που να καταπατα αλλο δικαιωμα.Οι κοινωνικες περιστασεις που αναφερεσαι αφορουν  πληρη καταργηση δικαιωματων της γυναικας οποτε πλεον δε μιλαμε για βιασμο αλλα για εξασκηση δικαιωματος του ανδρα.
Στο πλανητη προς στιγμη δε παιζει κατι τετοιο.Οι μουσουλμανοι αναγνωριζουν το βιασμο,τυπικα τον τιμωρουν εκτος και αν η γυναικα παραβει νομους συμπεριφορας η ο βιασμος γινει απο το νομιμο συζυγο της που ειναι και ο  ιδιοκτητης της δηλαδη. Η εννοια του βιασμου σχετιζεται με την αρνηση καποιου να συμμετασχει σε σεξουαλικη δραστηριοτητα με καποιον αλλο και ο με τη βια εξαναγκασμος του προς αυτο.Ειτε αυτος ειναι γυναικα,κατσικα η ενας αλλος ανδρας.Ολοι αυτοι δειχνουν με φανερο τροπο(φωνες ,στριγγλιες,βελασματα)οτι δε συναινουν.Οι κοινωνικες περιστασεις οριζουν αν εχουν δικαιωμα αντιδρασης, το οποιο αν υφισταται  μετατρεπει το βιασμο σε αδικημα
 
OP
OP
D

dreakx

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2009
Μηνύματα
160
Like
0
Πόντοι
1
Η άλλη ταινία λέγεται zeitgeist και όχι zeitgay, και δεν έχει καμία σχέση με τον Dawkins. Αμόρφωτε. Επαρχιώτη.

Ναι, δεν μπορώ να καταλάβω τα περί "χυδαίων ταινιών". Είμαι άθεος και μαγκιά μου.
Tο δεύτερο zeitgay για την αθεία είναι ρε μαλάκα θολοκουλτουριάρη
 

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Μηνύματα
310
Like
0
Πόντοι
1
Ο dreakx δεν υπάρχει. Υπάρχει το ομοίωμά του κάθε φορά. Η μάσκα του κάθε φορά. Το ομοίωμα το οποίο καλύπτει ένα προηγούμενο ομοίωμα, ad infinitum, σαν το κρεμμύδι, όπου κανείς, βγάζοντας τις μάσκες, τα ομοιώματα, μπορεί να φτάσει στο μηδέν, στο τίποτα. Αυτός που είναι κάτι είναι ο μη-dreakx, ο αντι-dreakx.
 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Μηνύματα
11.112
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
ινε κακο πραμα!!!!!!!!!!!!!
 

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Μηνύματα
310
Like
0
Πόντοι
1
Γεια σου βόθρε ντερβίση! Πάντα on topic, λόγια μετρημένα και σταράτα! :thumbsup:
 
OP
OP
D

dreakx

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2009
Μηνύματα
160
Like
0
Πόντοι
1
Τα χεις μπερδεψει λιγο φιλε.Ηθικο δικαιωμα/βιασμος(καταπατηση δικαιωματος γυναικας).Δεν γνωριζω δικαιωμα που να καταπατα αλλο δικαιωμα.Οι κοινωνικες περιστασεις που αναφερεσαι αφορουν  πληρη καταργηση δικαιωματων της γυναικας οποτε πλεον δε μιλαμε για βιασμο αλλα για εξασκηση δικαιωματος του ανδρα.
Στο πλανητη προς στιγμη δε παιζει κατι τετοιο.Οι μουσουλμανοι αναγνωριζουν το βιασμο,τυπικα τον τιμωρουν εκτος και αν η γυναικα παραβει νομους συμπεριφορας η ο βιασμος γινει απο το νομιμο συζυγο της που ειναι και ο  ιδιοκτητης της δηλαδη. Η εννοια του βιασμου σχετιζεται με την αρνηση καποιου να συμμετασχει σε σεξουαλικη δραστηριοτητα με καποιον αλλο και ο με τη βια εξαναγκασμος του προς αυτο.Ειτε αυτος ειναι γυναικα,κατσικα η ενας αλλος ανδρας.Ολοι αυτοι δειχνουν με φανερο τροπο(φωνες ,στριγγλιες,βελασματα)οτι δε συναινουν.Οι κοινωνικες περιστασεις οριζουν αν εχουν δικαιωμα αντιδρασης, το οποιο αν υφισταται  μετατρεπει το βιασμο σε αδικημα

Υπάρχουν και παρα υπάρχουν δικαιώματα που λειτουργούνε εις βάρος άλλων. Το δικαίωμά σου να κανπίζεις μπορείς να μου στερήσει όντας παθητικός καπνιστής δικαίωμα να ζήσω μέρες από την ζωή μου. Και αν ορίσουμε το δικαίωμα κοινωνικά (που υποτίθεται ότι εσείς οι ατομιστές σκέφτεστε κοινωνικά) δεν υπάρχει κανένα ατομικό δικαίωμα που να μην καταπατά συλλογικές ελευθερίες. Το δικαίωμά σου να καπνίζεις, να μαλακίζεσαι, να μην σκέφτεσαι , όλα αυτά σημαίνουν θάνατο για την κοινωνία. Ως δικαίωμα ορίζεται κάτι που η ίδια η κοινωνία παραχωρεί στα μέλη της ως οδηγό για την αυτοπροστασία της. Όχι για την αυτοπροστασία των μελών της. Τα μέλη μπορεί να νοιώθουν την απαράμιλλη αδικία πάνω στην πλάτη τους των δικαιωμάτων που τους έχουν δωθεί. (πχ το δικαίωμα του μουσουλμάνου άντρα να πατάει κάτω μια γυναίκα καταπατά το δικαίωμα της γυναίκας να σηκωθεί όρθια). Και περιττό να πω πως ανθρώπινα δικαιώματα δεν συνυφαίνοται απόλυτα με τους νόμους αλλιώς οι νόμοι δεν θα υπήρχε λόγος να ξαναγράφονται κάθε μέρα...

Τώρα όσον αφορά το δεύτερο σκέλος η μη συναίνεση είναι υποκειμενικός παράγοντας και όχι αντικειμενικός όπως θες να το προβάλλεις εσύ. Δεδομένων των μεγαλύτερων ορμών του άντρα (που εσύ δεν αναφέρεις καθόλου) θα πρέπει να επανεξετάσουμε περαιτέρω τις συμβουλές που δίνουν τα περιοδικά που διαβάζει η δικιά σου και της λένε να στο δώσει μετά το 10 ραντευβού για να λιώσεις στην μαλακία. Εκτός και αν από τον συλλογισμό της σκέψης σου δεν έχεις και καμιά αντίρρηση.

Όσο για την τελευταία πρόταση θα συμφωνήσω απολύτως. Και η ιστορία θα κρίνει αν οι κοινωνικές συνθήκες για αυτήν την αυνανιζόμενη κοινωνία όπου οι τρύπες έχουν το δικαίωμα να αποτυγχάνουν ελεύθερα σε όλους τους τομείς λόγω και της ανεπάρκειάς τους, όπου η αυνανιζόμενη νεολαία "γαμάει" απ'το facebook, οι μισοί είναι ανωμαλάρες και δροσεροί και ο θεσμός του γάμου μαζί με τις γεννήσεις πάνε κατά διαόλου, αν λοιπόν αυτές οι κοινωνικές συνθήκες πρέπει ή όχι να αλλάξουν. Εγώ λέω ότι πρέπει να αλλάξουν.
 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Μηνύματα
11.112
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Υπάρχουν και παρα υπάρχουν δικαιώματα που λειτουργούνε εις βάρος άλλων. Το δικαίωμά σου να κανπίζεις μπορείς να μου στερήσει όντας παθητικός καπνιστής δικαίωμα να ζήσω μέρες από την ζωή μου. Και αν ορίσουμε το δικαίωμα κοινωνικά (που υποτίθεται ότι εσείς οι ατομιστές σκέφτεστε κοινωνικά) δεν υπάρχει κανένα ατομικό δικαίωμα που να μην καταπατά συλλογικές ελευθερίες. Το δικαίωμά σου να καπνίζεις, να μαλακίζεσαι, να μην σκέφτεσαι , όλα αυτά σημαίνουν θάνατο για την κοινωνία. Ως δικαίωμα ορίζεται κάτι που η ίδια η κοινωνία παραχωρεί στα μέλη της ως οδηγό για την αυτοπροστασία της. Όχι για την αυτοπροστασία των μελών της. Τα μέλη μπορεί να νοιώθουν την απαράμιλλη αδικία πάνω στην πλάτη τους των δικαιωμάτων που τους έχουν δωθεί. (πχ το δικαίωμα του μουσουλμάνου άντρα να πατάει κάτω μια γυναίκα καταπατά το δικαίωμα της γυναίκας να σηκωθεί όρθια). Και περιττό να πω πως ανθρώπινα δικαιώματα δεν συνυφαίνοται απόλυτα με τους νόμους αλλιώς οι νόμοι δεν θα υπήρχε λόγος να ξαναγράφονται κάθε μέρα...

Τώρα όσον αφορά το δεύτερο σκέλος η μη συναίνεση είναι υποκειμενικός παράγοντας και όχι αντικειμενικός όπως θες να το προβάλλεις εσύ. Δεδομένων των μεγαλύτερων ορμών του άντρα (που εσύ δεν αναφέρεις καθόλου) θα πρέπει να επανεξετάσουμε περαιτέρω τις συμβουλές που δίνουν τα περιοδικά που διαβάζει η δικιά σου και της λένε να στο δώσει μετά το 10 ραντευβού για να λιώσεις στην μαλακία. Εκτός και αν από τον συλλογισμό της σκέψης σου δεν έχεις και καμιά αντίρρηση.

Όσο για την τελευταία πρόταση θα συμφωνήσω απολύτως. Και η ιστορία θα κρίνει αν οι κοινωνικές συνθήκες για αυτήν την αυνανιζόμενη κοινωνία όπου οι τρύπες έχουν το δικαίωμα να αποτυγχάνουν ελεύθερα σε όλους τους τομείς λόγω και της ανεπάρκειάς τους, όπου η αυνανιζόμενη νεολαία "γαμάει" απ'το facebook, οι μισοί είναι ανωμαλάρες και δροσεροί και ο θεσμός του γάμου μαζί με τις γεννήσεις πάνε κατά διαόλου, αν λοιπόν αυτές οι κοινωνικές συνθήκες πρέπει ή όχι να αλλάξουν. Εγώ λέω ότι πρέπει να αλλάξουν.
ρε φιλε εσεενα δε σε ξερο αλα μιλασ πολι μορφομενα κε πολι ορεα ,κανε κε μια μετα να καταλαβουμε κε εμισ
μι μασ βιαζισ λεχτικολογογικα δε ιμαστ ολι του δικτατορικου
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.470
Κριτικές
61
Like
42.670
Πόντοι
22.785
τι ινε αφτο :think: :think: :think:
 
OP
OP
D

dreakx

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2009
Μηνύματα
160
Like
0
Πόντοι
1
Τα χεις μπερδεψει λιγο φιλε.Ηθικο δικαιωμα/βιασμος(καταπατηση δικαιωματος γυναικας).Δεν γνωριζω δικαιωμα που να καταπατα αλλο δικαιωμα.Οι κοινωνικες περιστασεις που αναφερεσαι αφορουν  πληρη καταργηση δικαιωματων της γυναικας οποτε πλεον δε μιλαμε για βιασμο αλλα για εξασκηση δικαιωματος του ανδρα.
Στο πλανητη προς στιγμη δε παιζει κατι τετοιο.Οι μουσουλμανοι αναγνωριζουν το βιασμο,τυπικα τον τιμωρουν εκτος και αν η γυναικα παραβει νομους συμπεριφορας η ο βιασμος γινει απο το νομιμο συζυγο της που ειναι και ο  ιδιοκτητης της δηλαδη. Η εννοια του βιασμου σχετιζεται με την αρνηση καποιου να συμμετασχει σε σεξουαλικη δραστηριοτητα με καποιον αλλο και ο με τη βια εξαναγκασμος του προς αυτο.Ειτε αυτος ειναι γυναικα,κατσικα η ενας αλλος ανδρας.Ολοι αυτοι δειχνουν με φανερο τροπο(φωνες ,στριγγλιες,βελασματα)οτι δε συναινουν.Οι κοινωνικες περιστασεις οριζουν αν εχουν δικαιωμα αντιδρασης, το οποιο αν υφισταται  μετατρεπει το βιασμο σε αδικημα
Υπάρχουν και παρα υπάρχουν δικαιώματα που λειτουργούνε εις βάρος άλλων. Το δικαίωμά σου να κανπίζεις μπορείς να μου στερήσει όντας παθητικός καπνιστής δικαίωμα να ζήσω μέρες από την ζωή μου. Και αν ορίσουμε το δικαίωμα κοινωνικά (που υποτίθεται ότι εσείς οι ατομιστές σκέφτεστε κοινωνικά) δεν υπάρχει κανένα ατομικό δικαίωμα που να μην καταπατά συλλογικές ελευθερίες. Το δικαίωμά σου να καπνίζεις, να μαλακίζεσαι, να μην σκέφτεσαι , όλα αυτά σημαίνουν θάνατο για την κοινωνία. Ως δικαίωμα ορίζεται κάτι που η ίδια η κοινωνία παραχωρεί στα μέλη της ως οδηγό για την αυτοπροστασία της. Όχι για την αυτοπροστασία των μελών της. Τα μέλη μπορεί να νοιώθουν την απαράμιλλη αδικία πάνω στην πλάτη τους των δικαιωμάτων που τους έχουν δωθεί. (πχ το δικαίωμα του μουσουλμάνου άντρα να πατάει κάτω μια γυναίκα καταπατά το δικαίωμα της γυναίκας να σηκωθεί όρθια). Και περιττό να πω πως ανθρώπινα δικαιώματα δεν συνυφαίνοται απόλυτα με τους νόμους αλλιώς οι νόμοι δεν θα υπήρχε λόγος να ξαναγράφονται κάθε μέρα...

Τώρα όσον αφορά το δεύτερο σκέλος η μη συναίνεση είναι υποκειμενικός παράγοντας και όχι αντικειμενικός όπως θες να το προβάλλεις εσύ. Δεδομένων των μεγαλύτερων ορμών του άντρα (που εσύ δεν αναφέρεις καθόλου) θα πρέπει να επανεξετάσουμε περαιτέρω τις συμβουλές που δίνουν τα περιοδικά που διαβάζει η δικιά σου και της λένε να στο δώσει μετά το 10 ραντευβού για να λιώσεις στην μαλακία. Εκτός και αν από τον συλλογισμό της σκέψης σου δεν έχεις και καμιά αντίρρηση.

Όσο για την τελευταία πρόταση θα συμφωνήσω απολύτως. Και η ιστορία θα κρίνει αν οι κοινωνικές συνθήκες για αυτήν την αυνανιζόμενη κοινωνία όπου οι τρύπες έχουν το δικαίωμα να αποτυγχάνουν ελεύθερα σε όλους τους τομείς λόγω και της ανεπάρκειάς τους, όπου η αυνανιζόμενη νεολαία "γαμάει" απ'το facebook, οι μισοί είναι ανωμαλάρες και δροσεροί και ο θεσμός του γάμου μαζί με τις γεννήσεις πάνε κατά διαόλου, αν λοιπόν αυτές οι κοινωνικές συνθήκες πρέπει ή όχι να αλλάξουν. Εγώ λέω ότι πρέπει να αλλάξουν.
 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Μηνύματα
11.112
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
εγο το θελο με αμιγδαλο
οτι φερι ο βολετερουλισ,αμα προλαβισ

Υπάρχουν και παρα υπάρχουν δικαιώματα που λειτουργούνε εις βάρος άλλων. Το δικαίωμά σου να κανπίζεις μπορείς να μου στερήσει όντας παθητικός καπνιστής δικαίωμα να ζήσω μέρες από την ζωή μου. Και αν ορίσουμε το δικαίωμα κοινωνικά (που υποτίθεται ότι εσείς οι ατομιστές σκέφτεστε κοινωνικά) δεν υπάρχει κανένα ατομικό δικαίωμα που να μην καταπατά συλλογικές ελευθερίες. Το δικαίωμά σου να καπνίζεις, να μαλακίζεσαι, να μην σκέφτεσαι , όλα αυτά σημαίνουν θάνατο για την κοινωνία. Ως δικαίωμα ορίζεται κάτι που η ίδια η κοινωνία παραχωρεί στα μέλη της ως οδηγό για την αυτοπροστασία της. Όχι για την αυτοπροστασία των μελών της. Τα μέλη μπορεί να νοιώθουν την απαράμιλλη αδικία πάνω στην πλάτη τους των δικαιωμάτων που τους έχουν δωθεί. (πχ το δικαίωμα του μουσουλμάνου άντρα να πατάει κάτω μια γυναίκα καταπατά το δικαίωμα της γυναίκας να σηκωθεί όρθια). Και περιττό να πω πως ανθρώπινα δικαιώματα δεν συνυφαίνοται απόλυτα με τους νόμους αλλιώς οι νόμοι δεν θα υπήρχε λόγος να ξαναγράφονται κάθε μέρα...

Τώρα όσον αφορά το δεύτερο σκέλος η μη συναίνεση είναι υποκειμενικός παράγοντας και όχι αντικειμενικός όπως θες να το προβάλλεις εσύ. Δεδομένων των μεγαλύτερων ορμών του άντρα (που εσύ δεν αναφέρεις καθόλου) θα πρέπει να επανεξετάσουμε περαιτέρω τις συμβουλές που δίνουν τα περιοδικά που διαβάζει η δικιά σου και της λένε να στο δώσει μετά το 10 ραντευβού για να λιώσεις στην μαλακία. Εκτός και αν από τον συλλογισμό της σκέψης σου δεν έχεις και καμιά αντίρρηση.

Όσο για την τελευταία πρόταση θα συμφωνήσω απολύτως. Και η ιστορία θα κρίνει αν οι κοινωνικές συνθήκες για αυτήν την αυνανιζόμενη κοινωνία όπου οι τρύπες έχουν το δικαίωμα να αποτυγχάνουν ελεύθερα σε όλους τους τομείς λόγω και της ανεπάρκειάς τους, όπου η αυνανιζόμενη νεολαία "γαμάει" απ'το facebook, οι μισοί είναι ανωμαλάρες και δροσεροί και ο θεσμός του γάμου μαζί με τις γεννήσεις πάνε κατά διαόλου, αν λοιπόν αυτές οι κοινωνικές συνθήκες πρέπει ή όχι να αλλάξουν. Εγώ λέω ότι πρέπει να αλλάξουν.
θελο να μαθο να γραφο ετσι ορεα
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.470
Κριτικές
61
Like
42.670
Πόντοι
22.785
μα δεν ιπε οτι θα φερι ο κιριοσ πουρ
με μιγδαλο;;;;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom