Η δύναμη (αδυναμία) του μυαλού
Όταν πήγαινα σχολείο δεν είχα πάρει σε έκθεση πάνω από 12. «Πρόλογο, κυρίως θέμα, επίλογο», φώναζαν οι καθηγητές. Θα γράψω ένα blog σε μορφή σημειώσεων (Σκέψεων) και όχι κειμένου.
• Ο Ολυμπιακός ήταν ανέτοιμος πνευματικά για τον πρώτο τελικό. Έβλεπα (σχεδόν) άπαντες να διαμαρτύρονται στους διαιτητές από το πρώτο λεπτό. Έβλεπα παίκτες να «ψάχνονται» για καυγά με αντίπαλο (κλασικό παράδειγμα έλλειψης συγκέντρωσης). Θέμα μυαλού ακόμη και για τα άθλια ποσοστά με τα οποία σούταραν.
• 4/29 τρίποντα με τα περισσότερα να είναι ελεύθερα. Δε θα ξαναγίνει νομίζω. Ή ελπίζω…
• 9/19 βολές. Η έλλειψη πνευματικής ετοιμότητας που έλεγα πριν.
• Η απουσία του Λο ήταν κομβικότατη. Ο Ολυμπιακός στερήθηκε σε ρυθμό, εκτέλεση και δημιουργία.
• Ο Κατσίβελης είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, αλλά για διαφορετικό ρόλο. Προσωπικά θεωρώ πως έτρεξε σωστά, έπαιξε καλή άμυνα. Εσείς θα πείτε για τα 0/4 ανενόχλητα τρίποντα. Πάσο. Δίκιο έχετε.
• Ο Παναθηναϊκός «κοίμισε» τον Ολυμπιακό ρίχνοντας τον ρυθμό της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες δεν έτρεξαν καθόλου.
• Μου έκανε εντύπωση η διάρκεια που έδειξε όχι στην απόδοσή του (δε μου άρεσε πολύ αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός), αλλά στο πλάνο που είχαν καταστρώσει.
• Ο Κάιλ έκανε το χειρότερο παιχνίδι του από τότε που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα. Ας είναι.
• Ο μοναδικός λόγος που χαμογέλασα είναι όταν ένα γήπεδο όρθιο χειροκροτούσε τους πρωταθλητές Ευρώπης. Δείγμα της εμπιστοσύνης που έχουν σε αυτήν ομάδα.
Η ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ
Αγαπώ τέτοιες μεμονωμένες στιγμές και το ξέρετε.
Ο αγώνας κρίθηκε στην τρίτη περίοδο όταν ο Ολυμπιακός έχει μειώσει στους 7 πόντους ο Πάουελ αστοχεί σε κάρφωμα και στην άλλη πλευρά καρφώνει εντυπωσιακά ο Λάσμε. Αντί για -5 και φωτιά στο ΣΕΦ, πήγε -9 και κατήφεια. Δε φταίει ο Πάουελ εννοείται. Απλά πιστεύω πως σε αυτή τη φάση κρίθηκαν τα πάντα.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ…
• Κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στο 1-0, αλλά σίγουρα η ψυχολογία είναι με το μέρος των αντιπάλων.
• Χρειάζεται ηρεμία μέχρι την Κυριακή στις 21:00. Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει το πλεονέκτημα έδρας στον Πειραιά.
• Δε γίνεται να ξανά έχουν 4/29 τρίποντα.
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ